Bosz spreekt bij presentatie in vloeiend Frans over ‘gelijkenissen met Ajax’

Zondag, 30 mei 2021 om 11:06Yanick Vos • Laatste update: 11:49

Peter Bosz is zondagochtend gepresenteerd als nieuwe trainer van Olympique Lyon. Zaterdag werd al bekend dat de Nederlander is aangesteld bij de Franse topclub, waar hij een tweejarig contract heeft getekend. Bosz nam plaats naast voorzitter Jean-Michel Aulas en technisch directeur Juninho Pernambucano, en sprak de Franse media voor het eerst in zijn nieuwe rol in vloeiend Frans toe.

Bosz, ex-trainer van onder meer Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen, gaf aan ‘heel blij’ te zijn met zijn nieuwe club. "Dit is een heel, heel grote club. Dat heb ik gezien als speler, maar ook weer toen ik hier met Ajax kwam. Lyon heeft ook wel gelijkenissen met Ajax, wat betreft de jonge spelers, maar ook de speelstijl. Mijn filosofie? Aanvallend voetballen. We spelen voor de fans”, aldus Bosz, die de spelersgroep naar eigen zeggen al goed in beeld heeft. “Ik houd van goede spelers met techniek, slimme spelers. Bij Ajax en Bayer Leverkusen heb ik bovendien ervaring opgedaan met het werken met talenten. Als jonge spelers goed genoeg zijn, ben ik niet bang om ze op te stellen. Lyon beschikt over veel jonge talenten."

De Nederlandse trainer wil de Lyon-fans laten genieten van aantrekkelijk voetbal. “Het belangrijkste is uiteraard winnen, maar ik vind de manier waarop je wint net zo belangrijk. Ik ben voorstander van aanvallend voetbal. Maar om die speelstijl uit te voeren, heb je een goede organisatie nodig. Het zal enige tijd in beslag nemen om dat erin te slijpen.” Juninho gaf tijdens de persconferentie aan verheugd te zijn met de aanstelling van Bosz en ook Aulas is blij met zijn komst. “Communicatie is belangrijk, maar Peter spreekt al uitstekend Frans, dus dat komt goed”, aldus Aulas over de 57-jarige Bosz, die als speler tussen 1988 en 1991 speelde voor Toulon en in Lyon de opvolger is van Rudi Garcia.

Olympique Lyon eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats, waardoor het opnieuw naast kwalificatie voor de Champions League greep. In de zoektocht naar een nieuwe trainer kreeg Lyon eerder deze week volgens Franse media nul op het rekest van Christophe Galtier, die met Lille OSC de landstitel veroverde en twee dagen later zijn vertrek aankondigde. Aulas benadrukte op de persconferentie dat Galtier niet in beeld was. "Ik ben in maart uitgenodigd voor een gesprek met Galtier, maar ik vind het ethisch niet correct om tijdens het seizoen met een trainer van een andere club te praten. Dus wij waren het die de samenwerking hebben geweigerd, niet andersom." Galtier staat op het punt een contract te tekenen bij OGC Nice.


Poll

Verwacht jij dat de periode van Peter Bosz bij Olympique Lyon een succes wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Denk toch wel zijn laatste kans. Dortmund gefaald en bij Leverkusen ook niet lekker uit de verf gekomen.

30 mei 2021 om 11:34

Leverkussen heeft hij het niet slecht gedaan hoor. Vorig jaar CL behaald, maar als daarna je beste spelers in de vorm van Volland en Havertz worden verkocht en je krijgt er Schick voor terug. Weet je dat je gewoon heel veel kwaliteit inlevert. Bij Dortmund kreeg hij niet eens een halfjaar de tijd, terwijl de trainer van afgelopen jaar langer kreeg en nog mindere resultaten had behaald met een beter team. Bij Ajax heeft Bosz het wel goed gedaan. Lyon is wel in ieder geval een club waarbij er leuke voetballers rondlopen. Al ben ik benieuwd hoe de selectie er volgend jaar uit ziet als Depay en waarschijnlijk Aouar weggaan. Dat zijn toch wel 2 belangrijke spelers bij Lyon.

30 mei 2021 om 11:45

Het is populair om belachelijk kritisch op NL / ex-ED trainers en spelers te zijn. Alles buitenlands is standaard veel beter.

30 mei 2021 om 13:03

Ik vind juist dat volgens veel Nederlanders Koeman niets fout kan doen. Als ik sommige reacties lees, loopt hij bijna over water. Edit: Koeman heeft overal waar hij werd ontslagen zoveel mogelijk geld meegegraaid. Nu Laporte probeert om dat te voorkomen is Koeman zielig?

30 mei 2021 om 13:53

Nee Koeman heeft het gewoon goed gedaan dit seizoen. Laporta zit valse informatie te verspreiden... Al kwam ie uit Oezbekistan, iedereen zou het voor hem opnemen dit jaar.

30 mei 2021 om 14:18

Koeman is terecht ontslagen bij Everton en Valencia in die tijd. Dit jaar heeft hij het prima gedaan. Vorig jaar was Barcelona kansloos voor de titel en geen prijs gepakt. Dit jaar een beker en bijna tot het laatste moment meegedaan om de titel. Als je voor het seizoen aan de barca fans had gevraagd wat verwacht, had niemand dit durven voorspellen. Laporte wil gewoon graag Xavi voor de groep, maar dan vervalt Barcelona weer in het oude systeem met spelers als Pique, Busquets etc. Dus dit keer vind ik de kritiek op Koeman niet terecht.

30 mei 2021 om 15:02

Persoonlijk vind ik ook dat Bosz het gewoon goed heeft gedaan bij Leverkusen. Speelden echt goed voetbal onder hem.

Wens hem het beste bij Lyon en gaat ook wel wat worden denk.

30 mei 2021 om 15:11

Ben ik deels met je eens , probleem is/was hij heeft maar 1 manier van spelen. Dan krijg je tegen bepaalde tegenstanders nou eenmaal de deksel op de neus.

30 mei 2021 om 15:53

Dat is een beetje makkelijk, hij heeft er best wel wat spelers voor teruggekregen. Daarnaast zou je vertrekkende spelers bij Leverkusen niet 1-op-1 vervangen, want het blijft een subtopper in de Bundesliga, maar wat hij ervoor terugkreeg voor Havertz, Volland en Brandt is echt niet van slechte kwaliteit: Schick, Tapsoba, Demirbay, Amiri, Diaby, Palacios, Gray, en nog het grote talent Wirtz in de jeugdopleiding (die op deze leeftijd vrijwel net zo ver is als Havertz). Maar bij Bosz merk ik wel, als hij downhill gaat, dan gaart het echt downhill. Hoge pieken, maar diepe dalen.

30 mei 2021 om 18:46

Fcgrun050 met Demirbay, Diaby, Amiri en Palacios noem je al 4 spelers die er al zagen toen Havertz en Volland er speelde. Dus dat is een beetje een rare vergelijking. Dan blijft het nog steeds dat hij voor Volland en Havertz te weinig heeft terug gekregen.

30 mei 2021 om 22:30

Maakt toch niks uit? Men dacht dat Havertz al ging vertrekken nadat Brandt al was vetrokken naar Dortmund. Werd toen ook hevig in verband gebracht met Bayern ook. En uiteindelijk was Schick toch als vervanger gehaald voor Volland? En die had al bij Leipzig laten zien dat hij best een bundesliga waardige speler was. Dus ik snap niet dat je zo moeilijk doet hierover?

30 mei 2021 om 14:42

Leverkusen heeft hij prima gedaan, de fans daar missen hem nu al. Bosz is ook de enige Nederlandsse coach die op dit moment semi-succesvol is in het buitenland. Dus misschien moeten we hem steunen i.p.v. afbranden.

30 mei 2021 om 17:51

Bij Leverkusen heeft hij het goed gedaan. Ze speelde onder Bosz mooi voetbal

Als het allemaal gaat lukken wat Bosz hier vertelt,ga ik als neutraal voetballiefhebber genieten van die toegevoegde waarde in het Europees tournooi.
In ieder geval een reden om het Franse voetbal wat meer te volgen om te kijken wat er uit rolt.

Heel veel succes Bosz, zal altijd wel een zwak voor deze man behouden met zijn spectaculaire voetbal! Na tijdperk Ten Hag is hij de beoogde opvolger voor mij, enige wat Ten Hag op hem voor heeft is dat hij ook aanvallend speelt maar met een gesloten en geen open huis. Overigens blijkt het een intelligente vent te zijn, want na Duits is Frans blijkbaar al de derde taal die Bosz meteen beheerst alsof het niets is. 👏

30 mei 2021 om 11:49

Daarom begrijp ik ook niet waarom bosz het over goede organisatie heeft. Bij hem is het altijd open huis. Waar hij ook traint. Er is bij hem geen goede organisatie. En hij heeft in Frankrijk gespeeld. Dus eigenlijk best logisch dat hij Frans kent. Wij Nederlanders leren de taal van het land waar in we leven.

30 mei 2021 om 12:00

@soccerfan_1, je weet dat Memphis nog steeds geen Frans spreekt in zijn interviews he? Zo logisch is het dus allemaal niet dat Bosz redelijk vloeiend Frans spreekt bij zijn presentatie.

30 mei 2021 om 12:11

Soccerfan ja, dat is het enige 'jammere of minpuntje' dat aan de man kleeft. Het spectaculaire voetbal is geweldig, maar je verdediging op orde net zo. Ik wist niet dat hij in Frankrijk speelde, maar alsnog leert helaas niet iedereen de taal van het land waar ze gaan wonen of werken.

30 mei 2021 om 12:12

@ol1950, ik denk dat dat ook een beetje te maken heeft met veranderde tijden en het soort club. Lyon is veel internationaler dan de club waar Bosz speelde. Veel meer Franse jongens zaten daar. Er zit ook 20 jaar verschil tussen. Alles is nu veel meer gericht op Engels. Ik denk dat buitenlandse jongens bij Ajax nu ook veel lastiger Nederlands leren omdat ze gewoon minder ermee gedwongen worden te oefenen in het dagelijks leven.

30 mei 2021 om 13:07

@Primetime, wat heeft een veranderde tijd te maken met het fatsoen om de taal van het land te leren? Je woont er, de mensen daar (incl de supporters die je steunen, de winkeliers waar je je boodschappen doet, etc) spreken allemaal Frans.

30 mei 2021 om 13:22

@kyle66, Depay is een jonge gozer en zal waarschijnlijk omgaan met jongens van dezelfde leeftijd. Jongeren kijken vaak anders (positiever) naar de internationalisering van de wereld. Ik zie oudere mensen ook vaak geirriteerd reageren op de verengelsing van de Nederlandse taal. Non-issues voor vele jongeren

30 mei 2021 om 13:33

Die heeft ook een iq van een bevroren visstick

30 mei 2021 om 11:49

Heeft er denk ik ook wel mee te maken dat Bosz als speler 2-jaar in Frankrijk heeft gespeeld.

Want ik heb Bosz in het verleden weleens horen zeggen in interviews dat hij bij verschillende clubs waar hij heeft gewerkt, weleens Frans sprak met bepaalde spelers die niet zo goed Engels konden en Bosz zich goed verstaanbaar kon maken in het Frans, doordat hij zelf dus in Frankrijk heeft gespeeld.

30 mei 2021 om 12:14

Rochester thanks voor de heads up man! Ik wist niet eens dat hij in Frankrijk had gespeeld. Heel goed van hem, dat hij zich verdiept in de taal van het land waar hij woont en werkt. Dat vind ik heel belangrijk persoon, en dat maakt je eigen leven en verblijf aangenamer/makkelijker in dat desbetreffende land.

30 mei 2021 om 13:08

@Rochester, er zijn genoeg mensen die niet de moeite nemen om de taal te leren. Dus respect voor Bosz op dit gebied.

30 mei 2021 om 13:42

Schrijf ook nergens dat het niet goed is dat Bosz Frans spreekt, vind het zelf ook alleen maar een heel groot pluspunt.

30 mei 2021 om 11:57

Hoef Bosz echt niet terug. Na prijzenpakker Ten Hag is een seizoen overal net naast grijpen niet echt waar ik behoefte aan heb. Liever Reiziger doorschuiven of Grim de kans geven.

30 mei 2021 om 12:16

Ninjakai heb jij niet genoten dan? En welke garantie heb je dat Grim of Reiziger wel prijzen pakken? Grim heb ik overigens wel hoog zitten,levert al jaren heel goed werk met beperkte middelen.

30 mei 2021 om 13:10

@Sulejmanii, ik heb zeker genoten onder Bosz! Maar ook heel vaak met angst gezeten omdat hij de verdediging weer niet op orde had.

30 mei 2021 om 15:52

Yup Kyle, de verdediging stond vaak niet goed. Maar die potjes waren daardoor extra spannend en angstig ja haha. Hopelijk doet hij concessies.

30 mei 2021 om 15:59

@sulejmanii - Is niet helemaal vloeiend als ik zijn presentatie-interview hoor (zoals hoe Vz hier specificeert), zit nog best wel een Nederlandse grammatica/tongval in, maar hij doet het best goed (spreek het niet vloeiend, en hij is qua vocabulaire veel verder dan ik natuurlijk, maar je hoort het wel als je hem hoort spreken). Je hoort sowieso niet veel Nederlandse (oud-)spelers/coaches Frans praten, dus kudos voor Bosz dat hij het wel spreekt. Hij kon ook een beetje Japans trouwens van zijn tijd in Japan, wat echt geen makkelijke taal is voor een Europeaan om onder de knie te krijgen.

Het mag dan naïef aanvallend voetbal zijn dat Bosz propageert maar ik heb mij wel vermaakt in de Arena en daar is voetbal als kijksport ook bedoeld.

30 mei 2021 om 11:45

Volgens mij willen Ajacieden toch ook prijzen winnen. Laat dat nou net hetgene zijn wat Peter Bosz nagenoeg nooit doet. Ik zal even opsommen welke prijzen Peter Bosz heeft gehaald. 01 02 amateur kampioen met Agovv, en daarna 1e in de eerste divisie met Heracles. Heeft daarna nooit een prijs gewonnen.. ik vind t echt schrikbarend hoe weinig hij eigenlijk gewonnen heeft..

30 mei 2021 om 11:50

Hoezo is dat schrikbarend? Hij heeft alleen maar teams gecoacht die geen prijzen winnen (afgezien van Ajax).

30 mei 2021 om 12:07

@Arnino Ik was als ajacied dit jaar liever 2e geworden en in de finale van de uefabeker dan wat ten Hag dit jaar gepresteerd heeft. Ten eerste omdat ajax meer europese punten had gepakt voor een betere loting ten tweede had het meer geld opgeleverd en ten derde hadden de spelers meer wedstrijden gespeeld waar xw echt beter van werden. Zo een landstitel is leuk en aardig maar als je 2e word haal je ook gewoon CL...

30 mei 2021 om 12:21

Vind zeker dat je ergens een punt hebt, maar aan de andere kant: buiten Maccabi tel Aviv, Ajax en Borussia Dortmund, welke clubs heeft Bosz dan nog meer gecoacht waar je min of meer ieder seizoen minimaal 1 prijs moet winnen?

Met Agovv Apeldoorn heeft hij dus het kampioenschap gewonnen in de amateurdivisie en met Heracles Almelo de de Jupiler League gewonnen. Verder is hij dus coach geweest bij de Graafschap, Vitesse en Bayer Leverkusen.

Met de Graafschap is hij gedegradeerd uit de Eredivisie, maar is dat een schande? Ik vind van niet. Bij Heracles is hij 2x hoofcoach geweest: in z'n eerste periode kampioen geworden en gepromoveerd naar de Eredivisie en in dat seizoen (05-06) gewoon keurig op de 13de plaats in de Eredivisie geëindigd en maakte hij indruk met Heracles door niet te verliezen van Ajax (met o.a. Huntelaar en Sneijder), PSV (met o.a. Gomes, Alex, Farfan, Cocu, etc.) en AZ (tijdperk Scheringa, met van Gaal als hoofdcoach).

Daarna werd hij technisch directeur bij Feyenoord, wat niet zo goed ging. Uiteindelijk teruggekeerd bij Heracles en maakte daar toen weer veel indruk met goed voetbal en ook gewoon prima prestaties: 8ste plek (seizoen 10-11) en in de play-offs voor Europees voetbal gehaald, 12e plek (seizoen 11-12) en finale Knvb Beker gehaald (verloren van PSV met o.a. Mertens, Wijnaldum, Strootman, etc.) en vervolgens weer op de 12e plek (seizoen 12-13), wat gewoon netjes is voor een club als Heracles en een schande dat hij de Knvb Beker-finale of de play-offs voor Europees voetbal verloor met Heracles?

Vind nou niet echt dat dat een schande is.

Vervolgens vanaf het seizoen 13-14 bij Vitesse. Stond toen rond de winterstop gewoon eerste met Vitesse in de Eredivisie, maar kregen daarna helaas een terugval na de winterstop en werden toen uiteindelijk 6de en verloren dat seizoen ook helaas de finale van de play-offs om Europees voetbal.

Het seizoen 14-15 werd Bosz gewoon netjes 5e met Vitesse in de Eredivisie en wisten ze zich dat seizoen via de play-offs wel te plaatsen voor Europees voetbal, dus dat was ook gewoon prima.

In het seizoen 15-16 ging Bosz uiteindelijk vlak voor de winterstop weg bij Vitesse en naar Maccabi tel Aviv toe, maar op het moment dat Bosz vertrok stond Vitesse gewoon op een nette 5e plaats en in de tijd dat Bosz coach was bij Vitesse heeft hij vrij vaak echt gewoon letterlijk de traditionele top 3 echt gewoon aan gort gespeeld en echt gewoon dikke overwinningen geboekt (o.a. 2-6 overwinning op PSV in Eindhoven, 1-4 overwinning op Feyenoord in Rotterdam en 0-4 overwinning op Ajax in Amsterdam) en ik heb volgens mij nooit een coach gezien die met mindere clubs dit soort teams met dit soort uitslagen van het veld afblies.

Bij Maccabi tel Aviv heb ik hem niet gevolgd, maar daar is hij schijnbaar 2de geworden en verloor hij de bekerfinale.

Bij Ajax had hij in het begin moeite om zijn speelstijl over te brengen en kreeg hij aankopen als Bertrand Traoré (huurbasis), Ziyech en Neres (in de wintertransferperiode) er best laat bij en dat heeft Ajax toen o.a. de uitschakeling in de voorronde van de CL gekost waar ze compleet van het veld werden afgeblazen door FK Rostov en Ajax in het begin in de Eredivisie punten liet liggen tegen Roda JC (in de Arena 2-2 gelijk) en Willem ll (in de Arena 1-2 nederlaag), maar uiteindelijk heeft Ajax gewoon daarna een geweldig seizoen gehad met de Europa League-finale en waren ze vooral de tweede seizoenshelft een geoliede machine en eindigden ze op 1 punt achter Feyenoord en dit is open deuren intrappen, maar ik weet echt zeker dat als Bosz langer dan 1 seizoen coach was bij Ajax dat Ajax vanaf het tweede seizoen van Bosz minimaal 1 prijs zou pakken.

Bij Dortmund begon Bosz fantastisch, met volgens mij 10 overwinningen in de eerste 12 wedstrijden. Daarna kwam de klad erin, maar het zat Bosz nou niet echt mee bij Dortmund want bij binnenkomst had hij direct te maken met een Dembélé die niet op kwam dagen en een transfer naar Barcelona forceerde en een Aubameyang die vervolgens het zelfde deed, uiteindelijk toch tot januari bleef maar in de periode dat hij bleef toch iedere keer voor onrust zorgde en uiteindelijk toen Aubameyang vertrok, was Bosz al ontslagen maar dan nog hielp het niet mee want voor bijvoorbeeld Dembélé kreeg Bosz nou niet echt een goede vervanger met die Maximilian Philipp.

Bij Leverkusen heeft Bosz het eigenlijk tot de winterstop van dit seizoen gewoon erg goed gedaan en stond hij rond de winterstop gewoon bovenaan met Leverkusen, maar daarna is het na de winterstop bergafwaarts gegaan maar het hielp nou ook niet echt mee dat op een gegeven moment spelers van Leverkusen cruciale fouten gingen maken waardoor Leverkusen wedstrijden verloor, want kan mij nog wel wat momenten herinneren dat de keeper van Leverkusen en een aantal andere spelers echt gewoon gruwelijke fouten maakten waardoor er verloren werd (o.a. Jonathan Tah).

Moet wel zeggen dat hij er in zijn 1ste seizoen bij Vitesse veel meer uit had kunnen halen en bij Dortmund had hij op een gegeven moment misschien hier en daar wat dingen moeten aanpassen, maar verder kan je denk ik weinig op de prestaties van Bosz aanmerken als trainer want enkel met Maccabi tel Aviv, Ajax (waar hij natuurlijk ook problemen had met bepaalde leden uit de technische staf en het bestuur, o.a. Bergkamp, Spijkerman, etc. die het anders wilden hebben) en Dortmund had hij denk ik minimaal 1 prijs moeten pakken (als hij echt gewoon de tijd kreeg, dus langer dan minimaal 5 maanden tot 1 seizoen).

Leverkusen is wel een club die een grote naam heeft, maar is nou niet echt verplicht om ieder seizoen mee te spelen om het kampioenschap of wat dan ook. Wel had Leverkusen over 2 wedstrijden Young Boys echt wel moeten uitschakelen, maar denk dat Bosz en Lyon best wel een goede match kan worden.

30 mei 2021 om 22:24

@rochester,

Wat jij allemaal opsomt ben ik helemaal met je eens. Ik zeg ook niet dat hij het slecht heeft gedaan. Maar op de een of andere manier, kan hij niet de prijs winnen. Het lijkt nog altijd een repeterend verhaal. Hij verliest bijna elke finale die die speelt. Hij gelooft zo heilig in zijn eigen systeem, dat er geen ander systeem gespeeld kan worden. Soms worden er andere tactische dingen gevraagd om een wedsrijd te winnen. Zie een LvG op het WK. Bij Ajax en Bayern liet die geweldig voetbal zien, maar bij het NE kon het destijds niet en gaat die realistischer voetballen. Maar dat Bosz nooit, en daarom gaat het ook bijna alitjd mis. Hoe kan het dat hij bij Dortmund zo geweldig begint en halverwege weg moet, Leverkussen precies zelfde. Tegenstanders passen zich aaan aan het spel van Bosz, en plots kan die niet meer winnen.
Ik vind het tactisch onvermogen. Neem de wedstrijd van Chelsea - Man City als voorbeeld. Wanneer Bosz trainer was geweest van Chelsea had die wedstrijd nooit gewonnen.

30 mei 2021 om 12:27

Inderdaad. Profvoetbal draait om vermaakt worden gedurende de 90 minuten dat je kijkt, niet om zo hoog mogelijk staan op teletekst of een eenmalig feestje in mei. 100 keer liever elke week een leuke wedstrijd en geen kampioen, dan kampioen met voetbal zoals Frank de Boer het speelde. En als het goed is volgen uit goed voetbal vanzelf punten en dus prijzen, maar dat moet de volgorde zijn: eerst goed en leuk voetbal en dan pas verder kijken. Daar staat Ajax voor. Dat merkte Bogarde in zijn debuutwedstrijd al toen hij een keer de bal de tribune in ramde: zo doet Ajax dat niet. Bosz is inderdaad een hele goede trainer voor Ajax en als Ten Hag ooit opstapt zie ik hem graag terugkomen.

30 mei 2021 om 12:39

En dan na een jaar geen CL omdat je niet genoeg punten haalt onder Bosz, en dan het jaar erop mindere selectie omdat de spelers te duur worden, en dus nog mindere selectie en ga zo maar door. Voetbal is entertainment maar geen not-for-profit organisatie.

30 mei 2021 om 13:01

Het klinkt misschien gek maar dat had ik ook toen hij 2x trainer bij Heracles was. Leuke wedstrijden afgewisseld met dikke nederlagen haha. Uiteindelijk wel kampioen in de eerste. Zie em graag eens als trainer van oranje.

Denk dat Bosz en Lyon best wel een goede combinatie kan worden, qua voetbal en ook qua beleid en spelersmateriaal wat Lyon heeft.

Zeker wat betreft de jeugdopleiding behoort Lyon in mijn ogen echt wel tot de wereldtop en de afgelopen 4 à 5 jaar hanteren ze ook gewoon prima beleid. Hebben enkel het seizoen 19-20 gehad waarin ze in de Ligue 1 minder presteerden, maar toen deden ze het erg goed in de Champions League maar over het algemeen eindigt Lyon in de Ligue 1 telkens tussen de 2de en de 4de plek.

Maar Lyon heeft de afgelopen seizoen natuurlijk Umtiti, Lacazette, Tolisso, Mariano, Ndombélé, Mendy, Fekir en Traoré voor veel geld verkocht en Depay zal dan weliswaar helaas transfervrij vertrekken, maar die heeft Lyon best wel veel gebracht op sportief gebied en aan bijvoorbeeld Aouar maar ook Andersen is de kans groot dat ze de aankomende transferperiode goed zullen verdienen.

Andersen heeft bij Lyon dan weliswaar niet aan de verwachtingen voldaan, maar heeft het dit seizoen erg goed gedaan bij Fulham op huurbasis en wordt ook al bij verschillende clubs genoemd (heb o.a. Arsenal, Tottenham Hotspur en Dortmund voorbijzien komen).

En voor Aouar staat er met Cherki ook al een opvolger klaar die het afgelopen seizoen maar ook het seizoen daarvoor al langzaamaan is klaargestoomd.

Die presentaties slaan natuurlijk nergens op want daar worden altijd lovende woorden gesproken en doelstellingen beloofd naar de mond van de menigte maar de harde realiteit is gewoon dat als er na 6 maanden niet gepresteert is er weer een persconferentie is dat 'ze in goed overleg afscheid genomen hebben'.
Maar buiten dat vind ik het wel een perfecte club voor Peter, is een trainer die houd van aanvallend voetbal soms zelfs een beetje naief is en daardoor wedstrijden verliest met 4-3 terwijl ze gewonnen hadden kunnen worden als er bij een 2-0 voorsprong de wedstrijd zakelijk uitgespeeld zou worden. Hij goed is met jeugd en spelers ook kansen geeft en vooral ook wel beter laat worden.
Had hem ook wel graag bij Arsenal gezien omdat Arsenal toch ook altijd aanvallend ingesteld was en ook graag met veel jeugd speelt.

Speelt leuk en aardig en aanvallend voetbal. Maar als het spannend wordt aan het einde van het seizoen. Pakt hij praktisch nooit een prijs helaas.

Heb al een paar jaar voorspeld dat hij daar nog een keer terecht komt. Op de een of andere manier lijkt het me een goede match. En hij heeft natuurlijk een Frans verleden.

Ben benieuwd wat Bosz kan laten zien in Lyon, de selectie is erg talentvol. Voor Bosz z'n systeem zullen er denk ik wel nieuwe backs bij moeten komen en eventueel een meevoetballende keeper tenzij er nog meer talent rondloopt.

Het verband tussen intelligentie en het spreken van talen zie ik niet zo. Ik werk in een internationale organisatie, waar mensen rondlopen die 5 talen vloeiend spreken, maar desondanks als een kip zonder kop kakelen.

Waarmee ik overigens helemaal niet wil zeggen, dat Bosz geen intelligente man is. Hij praat voor een ex-voetballer opvallend verstandig, formuleert zorgvuldig en maakt als trainer/manager van een grote club een prima indruk op de buitenwereld. Helaas is hij wel ongelofelijk eigenwijs en enigszins zelfingenomen en dat breekt hem zo nu en dan op.

30 mei 2021 om 15:58

Biritor thanks voor je reactie. Maar toch vind ik het persoonlijk een talent als iemand vloeiend meerdere talen beheerst, net als iemand extreem sterk is Wiskunde en Economie. Haha waarom vind je Bosz zelf ingenomen? Spreek jij trouwens zelf ook meerdere talen op jouw werk? Los van Nederlands en Engels?

30 mei 2021 om 17:55

Ik werk hoofdzakelijk in het Duits, Spaans spreek ik, omdat het werk zich in Spanje bevindt en in het Frans kan ik me goed redden, hoewel waarschijnlijk niet zo goed als Bosz. Het is inderdaad een talent, maar ook dat heeft niets met intelligentie te maken. Een zeer primitieve man (of vrouw) kan bijvoorbeeld in staat zijn de prachtigste houtsnijwerken te maken, maar hij (of zij) kan niet lezen en schrijven. Bosz is zeer van zichzelf en zijn opvattingen over aanvallend voetbal overtuigd en met de juiste spelers zou hij inderdaad wel eens zeer succesvol kunnen zijn. Maar het is hem tot nu toe niet gelukt (ajax, Leverkusen en Dortmund) en dat is iets, wat hij niet wil of kan inzien (eigenwijs).

Lyon kan op dit moment de hegemonie van Lille en PSG niet doorbreken en daarop zal Bosz worden afgerekend.

Nou Galtier niet in beeld?dat lijkt me sterk!hij was nummer een alleen hij zag het niet zitten en terecht!galtier komt uit Marseille en heeft negen jaar bij Les verts gezeten en ja dan ga je niet zomaar naar de "banlieue"!

Ik heb hier toch wel heel veel zin in hoor! Perfecte club voor Peter bosz. Jonge talentvolle spelers met een agressieve aanvallende speelstijl.

Baal er nog steeds van dat hij nooit langer als 1 seizoen bij Ajax heeft gedraaid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Nantes00
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
D. Da SilvaVerdediger
J. DenayerVerdediger
S. DiomandeVerdediger
L. DuboisVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

41 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Overmars betreurt ‘dramatisch dossier’: ‘Dan is hij 30 miljoen euro waard’

Marc Overmars weet niet of André Onana de overstap van Ajax naar Olympique Lyon zal maken. De directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club heeft naar eigen zeggen ‘al een week’ geen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren