Hakim Ziyech vol trots na CL-winst: ‘Een kinderdroom die uitkomt’

Zondag, 30 mei 2021 om 07:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:38

Hakim Ziyech speelde zaterdag geen minuut mee in de gewonnen Champions League-finale van Chelsea tegen Manchester City (0-1), maar de middenvelder was na afloop alsnog dolgelukkig. De ex-Ajacied had met optredens in tien van de dertien wedstrijden in het toernooi en twee goals tegen FK Krasnodar en Atlético Madrid wel een aandeel in de triomf van Chelsea. “Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben. Dit is een kinderdroom die uitkomt”, verzekerde de Marokkaans international.

“Ik heb er geen woorden voor”, vertelde Ziyech na het laatste fluitsignaal, in gesprek met beIN SPORTS. “Het was een heel lastige wedstrijd, voor beide teams. Iedereen stond goed opgesteld, waardoor er niet veel kansen waren. Maar Mason vond een gaatje en nu zijn wij de gelukkige club", zo verwees Ziyech naar de assist van Mason Mount op Kai Havertz.

Bekijk de samenvatting van Manchester City - Chelsea

“We moeten hiervan genieten en gaan het zeker vieren. Ik ben naar de club gekomen om prijzen te winnen en dat ik dan in mijn eerste seizoen meteen zo'n grote prijs mag winnen. Ik ben héél trots.” Voormalig werkgever Ajax feliciteerde Ziyech even na middernacht met de winst van het belangrijkste Europese clubtoernooi: ‘Congratulations on winning the Champions League, Hakim’, schreef de club op sociale media.

Ziyech heeft geen makkelijk eerste jaar bij Chelsea achter de rug. Blessureleed en tactische redenen zorgden ervoor dat hij op 39 duels bleef steken, waarin hij gemiddeld 48 minuten op het veld stond. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en vier assists. Ziyech kan later dit jaar nog twee prijzen winnen: in augustus is Villarreal de tegenstander in de strijd om de Europese Super Cup en in december staat het WK voor clubteams op de rol.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door capis)

Ik kan mij niet voorstellen dat een kind droomt om later 90 minuten op de bank te zitten in een finale. In mijn tijd droomden we van het maken van de winnende in de 90e minuut maar blijkbaar is het ambitieniveau van de jeugd aan slijtage onderhevig. Verder was deze finale natuurlijk het voorbeeld van de wijze waarop de voetbalwereld om zeep is geholpen. Twee niet-kampioenen uit 1 land, groot geworden met discutabel geld, die een armzalige finale spelen. En dat nadat de weg naar de finale ook al niets aan spanning, verrassingen of sensatie heeft opgeleverd. Voor de voetbalconsument een volstrekt overbodig toernooi

30 mei 2021 om 07:35

City is toch kampioen? En is al jaren kampioen of een van de kanshebbers? Chelsea was in de periodes voor City en Liverpool zo goed waren succesvol en heeft ook wel hier en daar goede Champions leagues gespeelt. Verder was het juist een spannende weg ernaartoe??? City had nooit de finale gehaald, Psg versloeg een beter Bayern, Chelsea piekte erg goed in sommige wedstrijden tot verbazing van de meesten nadat Tuchel het roer kreeg enz. enz. . Juist veel onverwachtse dingen.

30 mei 2021 om 07:48

In mijn beleving was Liverpool vorig jaar kampioen maar ik volg het internationale voetbal waarschijnlijk minder dan jij. Met alle ploegen die je hierboven noemt onder het motto van spanning en sensatie sla je de spijker op de kop. Altijd dezelfde standaardploegen uit het standaard superleague rijtje. Het ene jaar wint Bayern Munchen of Manchester City van Paris Saint Germain en het volgende jaar is het andersom. De ploegen en uitslagen zijn volledig inwisselbaar. Spannend hoor.......

30 mei 2021 om 07:50

City had zich als niet-kampioen geplaatst voor deze editie van de CL.

30 mei 2021 om 07:58

Dat zeg ik. Niet-kampioen. Voortaan non-champions league noemen?

30 mei 2021 om 08:14

Wat ben jij een zuurpruim.. zelden zo een leuke finale gezien.. alleen al die eerste helft met super veel kansen spectakel en sensatie. Dit zijn gewoon de 2 beste teams van dit moment en dan ook geheel terecht dat zij elkaar treffen in deze finale

30 mei 2021 om 13:11

Genoeg betere finales op te noemen hoor 😃 2 beste teams vh moment is ook maar een momentopname. Denk dat Bayern ze beide vd mat had gespeeld gisteravond. Was echt niet zo’n spectaculaire wedstrijd. Een city dat door de coach zelf ontmanteld was en een Chelsea dat speelt als een atletico Madrid met meer individuele kwaliteiten.

30 mei 2021 om 15:14

Bayern kwam niet langs de kleuterbrigade van Psg, en die werden door dit City weer opzij gezet. Bayern dit Bayern dat... Nee helemaal niks Bayern dit jaar! Vorig jaar wel, maar dat is het mooie aan deze competitie. Elk jaar liggen de verhoudingen weer anders. Met af en toe Madrid als uitzondering.

30 mei 2021 om 18:20

@John Terry
Bayern moest beide wedstrijden spelen zonder hun superspits in vorm Lewandowski. Daar had PSG wel geluk mee. Mocht hij 1 of beide potjes kunnen spelen, dan wil ik wel weten of Bayern niet alsnog door was gegaan.

30 mei 2021 om 18:58

Diegopelofa het is toch gewoon heel slecht van Bayern dat het geen fatsoenlijke wissel spits heeft? Dan is het erg lastig om de CL te winnen

30 mei 2021 om 08:32

Wat een zure reactie. Uiteindelijk heeft hij hem toch gewoon gewonnen? Wellicht niet door in de finale in actie te komen, maar hij heeft in andere wedstrijden gewoon gespeeld. Jij vind zeker ook dat een Ronaldo niet blij mag zijn met zijn EK omdat hij heel vroeg in de finale geblesseerd uitviel. Dan ook nog beginnen over dat de jeugd minder ambitie heeft dat vroeger... Man man man...

30 mei 2021 om 13:09

Precies messi won zijn eerste cl in 2006 en hij speelde ook niet in de finale,hij krijgt er nog steeds credits voor en ronaldo zijn mooiste prijs blijft voor hem het ek,waar hij nagenoeg geen aandeel in had in de finale..

30 mei 2021 om 08:33

Helemaal mee eens.Als ik al droomde over voetbal dan speelde ik zelf! Nooit een droom gehad dat ik op de bank zat... Ja een nachtmerrie misschien ik ben wel blij voor Hakim hoor. Verder is het voetbal helemaal kapot en de CL is eem geldgedrocht, zie inderdaad de geldteams die er staan.

30 mei 2021 om 08:41

'ambitieniveau' Heb je dat zelf net zo eventjes bedacht? Dan wil ik wel even weten wat jouw ambitie is. Want als we over ambitie gaan praten dan reikt die van mij ook tot Jupiter. Het waar kunnen maken daarvan, is een ander verhaal. Zoals het winnen van de Champions League, wat Hakim Ziyech wél is gelukt en jou niet. Ondanks een wisselvallig seizoen en vaker op de bank dan in de basis vind ik 6 doelpunten en 4 assists toch een mooie statistiek. Ziyech heeft dan ook gewoon een belangrijk aandeel gehad voor Chelsea en wat hij tot nu toe laat zien ruikt in de toekomst naar meer.

Als jij het een overbodig toernooi vind ben je verder ook niet verplicht om te kijken. Ik vind het een geweldig toernooi en met mij vele anderen ook. Wat voor verrassingen zocht je precies? Anders heb ik iets dat misschien leuker is vanwege het gebrek aan spanning en sensatie die jij ondervindt. Arme jongen toch. Youtube Ex on the beach. Veel plezier.

30 mei 2021 om 08:44

In jou tijd… alsof jij ooit in de buurt bent geweest van zo’n prestatie!
Hij heeft gewoon zijn aandeel gehad en heeft nu wel een CL op zijn naam staan. Iets wat de meeste spelers nooit zullen bereiken.

En dat geneuzel over 2 niet kampioenen.. deze teams blijken gewoon de beste van Europa kan wel de kampioen van Gibraltar toevoegen maar gaat niks brengen…
Een finale is zelden spannend gaat dan om de winst en staat spanning op

30 mei 2021 om 08:49

Eens behalve dat stuk over dromen, daar mis ik wat nuance. Als kind kan je toch dromen van het winnen van de CL?

30 mei 2021 om 08:53

Volledig mee eens. Ik vind het eeuwig zonde dat Ziyech niet speelde en hoopte dan ook dat City op voorsprong zou komen zodat hij erin mocht komen. Helaas heeft de meest verdedigende ploeg gewonnen.

En wat betreft de super league, kijk naar het rijtje winnaars van de CL de afgelopen jaren en je ziet dat er al een super league bestaat

30 mei 2021 om 09:00

Tja, dat moeten we gewoom accepteren. Clubs als Psg, Chelsea en City horen er gewoon bij als topclubs en daarbij hoort dat we moeten accepteren dat je ook op deze manier groot kan worden.

Waar ik me meer aan erger is dat resultaat voetbal. Heel erg logisch, maar dat inzakken en alleen maar verdedigen.. word er schijtziek van.

30 mei 2021 om 11:03

Natuurlijk had Zyech liever gespeeld dan op de bank gezeten, maar hij heeft zijn bijdrage gehad in het toernooi en staat gewoon met de beker in zijn handen. Alle reden om trots te zijn. De droom gat over het winnen van de prijs niet over het maken van het winnende doelpunt. Allemaal heel legitiem, behalve als je er zuur naar wil kijken.

30 mei 2021 om 11:47

In welk team heb jij gezeten dat de champions league won of in jou tijd zal dat wel de europa cup 1 geweest zijn.
Mag hopen dat iemand die zo praat op zijn minst de winnende goal gescoord heeft in de finale. Praten we hier toevallig tegen pele?

30 mei 2021 om 12:23

Misschien dat je ouders vergeten zijn je te leren realistische ambities te hebben, want mits je niet Arjen Robben bent, denk ik niet dat je je ambities waar hebt gemaakt. En ik zie toch ook liever de nummer 4 van Engeland dan de kampioen van Noord Macedonie in de CL.

30 mei 2021 om 13:15

Wat een vieze hart ♥ heb je man... Deze Ziyech kan al Champions League kampioen geworden geweest met Ajax als deze Chelsea de scheidsrechter niet omgekocht en een rare 2 rode kaart en penalty in 1 moment gaf... Het is juist een terecht karma voor Ziyech....Hij mag nu zeggen dat hij kampioen boven kampioen noemen... Erg trots op Ziyech...
31 mei 2021 om 12:41

Dat was de poule fase....
Hoe was hij anders al CL kampioen geweest, heb je nog een behoorlijk progamma te gaan!

"Blessureleed en tactische redenen zorgden ervoor dat hij op 39 duels bleef steken, waarin hij gemiddeld 48 minuten op het veld stond." Ja ik denk dat dit de enige redenen zijn dat hij niet speelt. Denk niet dat een Messi ooit om tactische redenen uit het team wordt gelaten

30 mei 2021 om 11:05

Lekker makkelijk om een vergelijking te maken met Messi. Messi staat boven alles, maar iedere goede voetballer kan dit overkomen. Aan de andere kant heeft Messi wel wedstrijden gemist door blessureleed.

Ik vind 39 wedstrijden toch niet weinig hoor ,haha Voetbalzone wat verwacht je dan ,minimaal 50😂😂

30 mei 2021 om 07:53

In 11 van de 39 wedstrijden stond hij maximaal een kwartier op het veld

30 mei 2021 om 08:24

Af en toe een basisplaats? Ziyech is niet mislukt maar hij dwint niks af.

Het is je erg gegund Hakim! Mooi dat een kinderdroom is uitgekomen. Tuurlijk wil je zo’n finale spelen en het liefst de winnende maken in blessuretijd, maar hoeveel spelers is het gegund om, hun eerste seizoen na vertrek uit de eredivisie, deel uit te maken van een team dat de CL pakt..?! Volgend jaar hopelijk meer minuten.

Hoeveel waarde heeft zo’n prijs als je zelf nauwelijks iets hebt bijgedragen aan deze winst?

30 mei 2021 om 08:16

Als invaller is hakim super bellangtijk voor dit team heeft hij meerdere malen bewezen. Als chelsea achter had gestaan in de 60e minuut was hakim dan ook zeker gekomen. De wissels maken tegenwoordig enorm veel uit en maken het verschil.

30 mei 2021 om 08:32

Hij is inderdaad echt super belangrijk geweest als je kijkt naar zijn CL statistieken: in de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen scoorde hij de 1-0 en in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Krasnodar maakte hij de 3-0. Dus super belangrijk...?

30 mei 2021 om 09:02

Ja en vergeet niet de wedstrijden die hij speelde in de PL waardoor andere spelers rust kregen

30 mei 2021 om 09:41

Zyech heeft natuurlijk nauwelijks bijgedragen aan het winnen van de champions league, maar hee, hij heeft hem wel gewonnen. Ik zou chelsea wel gaan verlaten als ik hem was. Basisklant gaat hij komend seizoen ook niet worden. Je vertrekt dan wel na 1 seizoen met de chamions league op zak.

30 mei 2021 om 10:02

De spelers zelf zien datwel anders zoals je in dit artikel kunt lezen. En terrecht ook voetbal is een teamsport waar de invallers steeds bellangrijker worden. Dus als je zegt nauwelijks bijgedragen aan dan heb jij er een heel andere kijk op dan de spelers zelf. Als Zyech de CL wil blijven winnen zit het prima bij Chelsea. Alleen man utd of city zie ik komende jaren kans maken op deze prijs. De rest van de teams zijn toch een stuk minder.

30 mei 2021 om 10:42

Hij heeft tegen atletico wel redelijk gespeeld en gescoord, dus zeker wel enige bijdrage geleverd.

30 mei 2021 om 13:55

Ziyech heeft wel degelijk zijn bijdrage gehad bij de beste Club van Europa dat is toch fantastisch? Inderdaad heeft hij geen bijdrage gehad in de finale. Maar dat kwam puur door tactische reden. Tuchel wist dat City hoog ging staan en dan moet je juist voor snelheid kiezen. Als Chelsea achter had gestaan (wat wel heel hypothetisch is) had Ziyech wel in gevallen. Alleen andere spelers waren nu meer nodig. Het zijn niet 11 die de UCl hebben gewonnen , maar het hele team 💙

30 mei 2021 om 17:11

Dat is in één wedstrijd, dan kun je toch niet serieus zeggen dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld.

Vind de reacties een beetje zuur. Als je van Ajax een stap omhoog maakt en een trainers wissel meemaakt kan het gebeuren dat je op de bank belandt. Hakim is een tovenaar maar ook een speler met veel balverlies. Ik snap wel dat je in zo’n duel dan op de bank kan worden gezet. Hij heeft 10 duels meegedaan deze CL en daarin ook gescoord. Ik vind het heel logisch dat hij er heel blij mee is en trots is..

30 mei 2021 om 13:09

Hij heeft minder dan vier volledige wedstrijden gespeeld. Een goal in de groepsfase en eentje tegen Atletico. Dan kan je toch concluderen dat hij weinig heb bijgedragen? Neemt niet weg dat ik ook trots zou zijn.

Voor mij is ook een droom uitgekomen, ik heb de hele wedstrijd vanaf de bank gekeken.

30 mei 2021 om 09:15

Ach ja hij kijkt toe wint een prijs, pakt de winstpremie en jij moet je biertje en zak chips zelf betalen.

30 mei 2021 om 09:41

En dan heb ik ook nog het voordeel dat ik halverwege de tv kan uitzetten en iets nuttigs gaan doen, want de wedstrijd was niet om aan te gluren.

Wat een gelul. Je hebt de hele wedstrijd op de bank gezeten. Je moet zwaar over de zeik zijn. Zo'n kans om een CL finale te spelen krijg je niet zo vaak.

30 mei 2021 om 08:46

Hoezo over de zeik zijn? Het is topsport en top teams rouleren ook nog eens.

Hij heeft wel echt zijn aandeel gehad in de CL. En heeft iets gewonnen wat 99% van de voetballers niet zal doen

30 mei 2021 om 08:59

Hoe kun je over rouleren praten in een finale? Ziyech pakt zeker zijn wedstrijden maar hoort gewoon niet tot de beste 11 volgens Tuchel.

30 mei 2021 om 09:24

Niet eens de beste 14 als we rekening houden met de invallers.

30 mei 2021 om 09:54

Dat ligt aan het spelverloop natuurlijk. Je brengt Ziyech niet in als je een 1-0 voorsprong moet verdedigen in de cl finale. Pulisic is een stuk sneller dus gevaarlijker op de counter. Bij 1-0 achter zou Chelsea waarschijnlijk naar openingen moeten zoeken op de helft van de tegenstander en daarin moet risico genomen worden. Dan breng je juist wel Ziyech in.

30 mei 2021 om 10:44

Heeft niet perse met de beste te maken, maar tuchel houdt idd meer van snelle spelers na een voorsprong. Chelsea heeft gewoon een brede selectie met aanvallers die weinig voor elkaar onder doen en mount die een goed jaar heeft. Dat is het type waar ziyech het meest mee moet concurreren.

Vind het vrij opmerkelijk hoe erg Nederland Ziyech verheerlijkt. Iedere wedstrijd van Chelsea zegt de commentator minimaal 10 keer dat hij moet invallen en dat alles dan beter zou worden. In werkelijkheid valt het best mee. Hij doet leuk mee maar ik vind hem minder dan Havertz en tot nu toe ook minder beslissend dan bijvoorbeeld Werner of Pulisic. Nu Tuchel met een tactiek waar hij niet helemaal inpast de CL heeft gewonnen kunnen we ook voor eeuwig ophouden met zeggen dat het een tactische blunder is om hem niet op te stellen.

30 mei 2021 om 10:18

Exact. Hij mist gewoon een aantal belangrijke kwaliteiten voor de absolute top. Dat is niet erg en dat roep ik al vanaf zijn beste momenten bij Ajax, maar als die jongen weer wekelijks belangrijk wil zijn moet hij rap wegwezen bij Chelsea en wellicht zelfs uit de PL.

Perfecte analyse: Mason vond een gaatje en nu zijn wij de gelukkigste club.

En de media is trouwens alweer aan het graven want volgens hen is Ziyech ongelukkig bij chelsea. Nou zie hem staan met die beker en de woorden die hij uit spreekt. Die is niet ongelukkig hoor. Niet iedereen hoeft los te gaan op sociale media.

30 mei 2021 om 12:02

Denk dat Ziyech ook gewoon bij Chelsea zal blijven hoor. Hij zal nog groeien, hopelijk speelt Chelsea volgend jaar ook iets aanvallender, maar hij zal wel zn kansen krijgen hoor.

Dat ie de finale niet mee deed is jammer, maar hij heeft in de rest van het toernooi wel een aandeel gehad. In je dromen is het vast nog mooier, maar toch alsnog prachtig.

Deze Ziyech was al lang kan kampioen geworden met Ajax als niet pech door Lucas laatste minuut goal tegen Spurs en de rare beslissing van de omgekochte scheidsrechter die 2 rode kaart en penalty op hetzelfde moment gekregen hadden. Dus om te zeggen dat zijn droom niet klopt... Dat is onzin en dom... Ziyech juist hebt de beste droom ooit... Halve finale met poor Ajax vergelijken met andere miljarden teams en bijna kampioen... En nu kampioen met team die onterecht van Ajax door rare beslissing van scheids kampioen worden.

30 mei 2021 om 16:03

Idd, laten we maar niet beginnen over een CL beker dat in Turijn staat die eigenlijk in Amsterdam hoort te staan vanwege bewezen teamdoping Juventus. Ooit komt er gerechtigheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Chelsea108
4.Everton106
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder30
R. LukakuAanvaller33
T. WernerAanvaller30
H. ZiyechMiddenvelder20
SaúlMiddenvelder10
E. MendyKeeper40
Marcos AlonsoVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

323 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 2 0 0 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Lukaku schittert wederom namens Chelsea; Juventus boekt klinkende zege

Chelsea en Juventus hebben dinsdagavond hun respectievelijke duels winnend afgesloten in de Champions League. In Groep H was de ploeg van manager Thomas Tuchel met 1-0 te sterk voor Zenit Sint-Petersburg...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren