‘Ajax gaat zeker proberen om Bergwijn te halen, maar hij is heel erg duur’

Zaterdag, 29 mei 2021 om 13:34Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:44

Ajax zal komende zomer zeker een poging wagen om Steven Bergwijn over te nemen van Tottenham Hotspur, zo is de stellige verwachting van Mike Verweij. De journalist van De Telegraaf verwacht dat een transfer van de 23-jarige aanvaller naar Amsterdam een moeilijke zaak wordt, omdat de vraagprijs van Tottenham waarschijnlijk erg hoog ligt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door janta)

Waarom zou je zo’n bedrag uitgeven aan Bergwijn/een 2e keus voor op links. Ook Antony is beter op rechts. Dan zou ik serieus eerder voor Berghuis gaan. Ajax/RVC wil Nederlandse spelers, maar je kan ook doorslaan natuurlijk.

28 mei 2021 om 23:55

Ik zou dus ook serieus eerder voor Berghuis gaan. Lees net dat Marc Traore voor 10m+ aan het slijten is, dan is 4 miljoen voor een Berghuis een topdeal.

29 mei 2021 om 01:23

Ik ben ff de andere voetbal sites afgestruimd maar overal is Berghuis favoriet onder de Ajacieden.

29 mei 2021 om 02:17

Die clausule is schijnbaar alleen geldig voor buitenlandse clubs naar verluid

29 mei 2021 om 07:35

@Jur89: Nee, dat is inmiddels al meermaals ontkracht. Ook Ajax en PSV zouden Berghuis voor 4 miljoen op kunnen pikken. Vind overigens niet dat ze dat zouden moeten doen. Steven moet lekker naar Wolfsburg gaan joh! Is een echte Feyenoorder, dan moet je niet meer naar PSV of Ajax gaan vind ik.

29 mei 2021 om 07:58

Berghuis gaat Never Nooit naar Ajax. Die gaat alleen naar het buitenland of blijft in Rotterdam

29 mei 2021 om 10:50

Dan moet jij als " Echte Ajacied" beter je huiswerk doen,
Bij Scherpen was het niet dat hij Feyenoord een warm hart toe droeg.

Maar omdat hij in het verleden anti Ajax tweets had geplaatst
"kut Joden" enz...
Er zijn genoeg spelers die van Feyenoord naar Ajax gingen
Arnold Scholten, Leonardo ,anwar El Ghazi(jeugd) , Noa Lang en 80 procent loopt te roepen dat ze Bozs als trainer terug willen...das pas een Feyenoorder

29 mei 2021 om 13:27

Inderdaad. Een held in Rotterdam-Zuid! Ajax is een stap hogerop, maar de risico's zijn te groot voor hem, kan bijna alleen maar verliezen. Een van de spelers daar, wellicht zelfs niet onbetwiste basisspeler, en daarnaast wordt ie dan voor altijd verguisd vanuit Feyenoord. Nee dat gaat niet gebeuren.

29 mei 2021 om 13:51

Dat hoop je ja. Grote kans als hij de kans krijgt dat hij gewoon naar de nummer 1 van Nederland gaat.

29 mei 2021 om 14:33

Leonardo ging van NAC naar Ajax. En 80 is zwaar overdreven. De meeste zijn gewoon blij met het beleid en dus ook de trainer. Er zijn wel momenten geweest die dachten aan Bosz in een in een mindere periode, dat de heren aan tafel gingen zeggen dat de chemie weg is tussen Ten Hag en de spelers. Maar dat waren momenten en dat leeft niet bij de club en ook niet de supporters...slechts een paar internet Ajaxfans.

29 mei 2021 om 17:02

Sander

is dat echt met enige betrouwbaarheid ontkracht, van die clausule? Als dat zo is, prima hoor. Al zou ik dat echt een slechte clausule vinden van Feyenoord. Want die beperkte transfersom voor buitenlandse clubs daar kan ik inkomen maar hem voor dat bedrag naar Ajax moeten laten gaan is wel heel zuur.

"is een echte Feyenoorder, dan moet je niet meer naar PSV of Ajax gaan vind ik."

Vind je dat echt? Waarom zou dat niet kunnen? Kwam eerder al zó vaak voor, het is echt geen issue meer vind ik. Okay, er zijn wat gevoelige mensen die daar boos om worden, maar ik vind dat tamelijk overdreven. Al is mijn visie waarschijnlijk gekleurd door het feit dat ik een hele vracht aan succesvolle voormalig Ajacieden bij PSV heb gezien, die het gewoon fantastisch gedaan hebben.

Verder houd ik niet zo van dat soort sentimenten. De romantiek inen van het voetbal is in mijn beleving echt al heel veel jaar dood.

31 mei 2021 om 12:56

En de gebroeders Timber die in 2014 de overstap maakte.

29 mei 2021 om 00:06

Denk eerlijk gezegd dat die zes teveel van het goede zijn. Drie gaan er plaats moeten nemen op de bank, en op Sulemana na gaat dat problemen veroorzaken.

29 mei 2021 om 07:49

Sterke spelers willen best rouleren in de Premier League, maar zelfs in de Eredivisie weinig of minder minuten maken zijn weinig spelers van hoog niveau gegeven.

29 mei 2021 om 07:59

Keep on Dreaming. Berghuis gaat alleen naar het buitenland of blijft in Rotterdam en tekent bij

29 mei 2021 om 10:21

Stekelenburg

Rench, Timber, Blind, Martinez

Klaassen, Tadic, Gravenbergh

Antony, Haller, Bergwijn

Ik zie het wel voor me

29 mei 2021 om 17:06

[email protected] voor Rench en Alvarez als RCV

28 mei 2021 om 23:56

Ik kijk eigenlijk vooral Europees naar Ajax, dus wellicht is ie in de Eredivisie geweldig, maar die Antony bakt er toch weinig van? Geinige overstapjes en de standaard Zuid Amerikaanse fratsen, maar weinig rendement. Bergwijn lijkt me veel beter.

28 mei 2021 om 23:59

@Migi, Bergwijn op zijn top had misschien iets betere stats dan Antony die vanuit een ander continent komt en de taal niet spreekt. Verwacht echt veel van hem volgend jaar.

29 mei 2021 om 00:02

Eens Messibazoer. Prima stats en hij heeft echt een paar exceptionele kwaliteiten zoals z'n versnelling op de eerste meters en voorzet. Verwacht dat Antony het een stuk verder gaat schoppen dan Neres.

29 mei 2021 om 00:04

@ Migi 9 goals en 8 assis met maar 58 procent van van het totaal aantal speelminuten in de eredivisie noem jij weinig rendement? En dat in zijn 1ste seizoen...

29 mei 2021 om 00:15

Nee vandaar dat ik zei, ik kijk Ajax alleen Europees. Dat zegt me eigenlijk ook meer dan in de Eredivisie. Daar is Ajax zo dominant, daar moet je er haast wel wat inschieten.

29 mei 2021 om 00:46

Nouja wat hebben bergwijn en berghuis ooit laten zien dan Europees en in het buitenland? Behalve het debuut van bergwijn bij Spurs dan. Die hebben feyenoord en psv nog nooit een ronde verder geschoten. Misschien een keer in een nietszeggende voorronde, maar psv en feyenoord hebben nooit overwinterd met bergwijn en berghuis in de selectie. Sterker nog ik heb bergwijn nog nooit een goede interland zien spelen en berghuis scoorde de vorige keer voor het eerst na 30 interlands tegen Letland en Gibraltar. Dat Antony nog niet meteen een Robertson dronken speelt in de CL op zijn 20ste snap ik best wel.

29 mei 2021 om 01:23

Vind antony ook niks bijzonders hebben inderdaad, zwaar overschat.

29 mei 2021 om 09:39

Antony heeft volgens mij vooral inhoud nodig. Zijn lijf is nog niet klaar voor 90 minuten vol gas. Dat breekt hem Europees op want dan is techniek alleen niet voldoende. Zie je ook terug in zijn weinige sprints. Mensen begonnen zelfs te twijfelen aan zijn snelheid zo weinig deed hij het. Malacia maakte echter meteen duidelijk dat Antony snel genoeg is, maar het tankje is dan ook heel snel leeg. Dus meer inhoud en deomenten beter herkennen en het je hebt een monster op de vleugels.

29 mei 2021 om 13:17

Berghuis heeft nog geen 30 interlands gespeeld en Liverpool uit prima, maar jullie verloren in de EL wel van een ander kaliber team.

28 mei 2021 om 23:58

Denk dat dit nieuws naar buiten gebracht wordt om de prijs op Sulemana te drukken.

29 mei 2021 om 00:09

Bergwijn is 23, als die een beetje presteert verkoop je die gewoon weer voor je aankoopprijs door. Berghuis is een stuk goedkoper, maar is al bijna 30, de kosten die je voor hem maakt schrijf je gewoon af.

29 mei 2021 om 01:21

Waarom, Ajax is heel druk bezig om een dubbele bezetting samen te stellen met zoveel mogelijk gelijkwaardige spelers. Tegenwoordig win je niet met het beste 11tal maar met je beste selectie.

29 mei 2021 om 08:45

MessiBazoer. Zeg je npu exht Berghuis? Onze zelf overschatte speler met een aantal steken los? Die had niet eens mee gemoeten naar het EK

29 mei 2021 om 14:44

Waarom Bergwijn? Omdat hij uit de Ajaxschool komt, Amsterdammer is, technisch begaafder dan de hele aanval van dit moment bij elkaar, doelpunten maakt, goede prof is, geld op de bank geen rendement geeft (en al helemaal niet sportief) ... Nog meer redenen?

29 mei 2021 om 14:44

Neres is toe aan een nieuwe club. Waarschijnlijk krijg je max. 15 mln voor die jongen. Als je hem dan in kan ruilen met Bergwijn dan kan ik dat goed begrijpen. Alleen qua salaris zal Bergwijn wel meer willen verdienen dan een Neres deed. Verder zie ik toch net wat meer potentie voor Bergwijn dan een Berghuis. Berghuis heeft ook maar zat momenten dat hij echt de meest vreemde keuzes maakt op het veld. Denk echter ook niet dat Bergwijn over 3 jaar voor 30 mln. weer kan worden verkocht.

29 mei 2021 om 14:48

Bergwijn heeft meer potentie. Berghuis is irritant, een feyenoorder en inmiddels 29 ofzo. Als ze Neres verkopen voor 25mln en Bergwijn kunnen halen voor 15mln hebben ze ook een prima deal. Daarnaast zie ik Berghuis enkel op rechts presteren, Bergwijn is wat flexibeler.

Krijgen we dit geleuter weer. Ja, Bergwijn staat zeker op een lijstje, dat stond ie bij PSV al. Maar die aannames van de telegraaf is niet echt nieuwswaardig, de primeur voor Haller kwam nota bene van L'equipe. Echt nieuws hebben ze niet daar. Ik denk ook dat een Danjuma hoger staat dan Bergwijn, is nog in de winter gepolst. En goed in vorm. Vergelijkbare spelers maar Danjuma heeft hier geen geschiedenis, beste optie is Neres houden maar bij een bod van 30 miljoen zou ik wel Danjuma willen zien in de Arena.

Ik geloof er niets van. Ajax is zo intensief en openlijk met Sulemana bezig dat ik ze alleen zie doorschakelen als ze Sulemana definitief niet weten binnen te halen.

Bovendien zie ik niet hoe de komst van Bergwijn de balans van de selectie in evenwicht houdt. Je hebt met Tadic iemand die iedere minuut speelt en met Antony en Neres zit je gewoon prima in je vleugelspitsen. Een Sulemana kan je nog laten wennen maar een Bergwijn komt echt niet banken hoor en je gaat zeker geen Antony en Neres banken voor een overbodige aankoop van dik boven de 20 miljoen.

29 mei 2021 om 00:20

Dan zou je toch alsnog Tadic, Antony en Sulemana hebben..

Je gaat Sulemana tocht niet halen als vierde keus op de flanken? Nee dit zie ik persoonlijk niet gebeuren.

29 mei 2021 om 00:49

Met Tadic, Antony en Sulemana heb je 3 spelers voor 2 posities. Als er dan een blessure of schorsing is zou je in je jeugdopleiding moeten kijken.

Onze filosofie blijft altijd hetzelfde en als je 4e keus geen jeugdspeler is dan streef je je doelen voorbij.

29 mei 2021 om 13:58

Wie heeft er eigenlijk nu interesse in Neres en voor hoeveel? De hype is er niet voor hem zoals de vorige keer.

29 mei 2021 om 17:47

Met die instelling hadden Timber en Rensch dit seizoen ook niet doorgebroken.

Ajax koopt al voldoende. Als je vierde keus in de jeugd niet goed genoeg is moet je kijken naar wat er daar fout gaat.

Moet er toch niet aan denken dat we straks zo'n koopdrang krijgen dat er geen talent meer de kans krijgt.

Tadic speelt haast alles en is zelden geblesseerd. Als hij er dan eens een keertje niet bij is dan kan je Unuvar makkelijk de kans geven. Talenten voor de leeuwen gooien is een van de mooiste eigenschappen van Ajax. Laten we dat vooral koesteren.

Kan me niet voorstellen dat je van PSV besluit naar buitenland te gaan om het daar te maken, en dat je na een minder avontuur al eieren voor je geld kiest en terug naar Nederland gaat. Er zijn genoeg clubs in een topcompetitie waar hij het kan proberen, pak alleen al Duitsland. Bayern Leverkusen,Gladbach, misschien Dortmund als Sancho weggaat

29 mei 2021 om 00:04

Onee niet voor Sancho, dat is een rechtsbuiten

29 mei 2021 om 00:05

Sancho is toch juist een rechtsbuiten? En volgens mij is Bergwijn juist het beste vanaf links..

29 mei 2021 om 00:11

klopt inderdaad, ff aangepast

29 mei 2021 om 13:11

De eerste reden waarom je naar het buitenland ga is geld. 2e reden is pas ambitie. Nu betalen ze bij Ajax tegenwoordig ook salarissen boven de 4 miljoen en je bent verzekerd van CL en nationale prijzen. En als hij afgelopen seizoen bij Ajax had gevoetbald was hij nu mee naar het EK (vanuitgaande dat hij geen bankzitter is zoals bij Spurs).

29 mei 2021 om 14:02

Hij moet daar gewoon blijven en anders vragen dat hij uitgeleend wordt aan een andere PL team waar hij meer kan spelen. Maar wel een team dat aanvalt en niet constant loopt te verdedigen. Het leven daar is toch ook veel leuker en cooler dan hier in NL. Denk niet dat hij al terug wilt komen. Alles is daar next next next level. Net zoals dat Sneijder ook als een koning leefde in Turkije zit je heel goed daar in Londen.

29 mei 2021 om 17:27

"nu betalen ze bij Ajax tegenwoordig ook salarissen boven de 4 miljoen en je bent verzekerd van CL en nationale prijzen."

Ajax betaalt inderdaad momenteel een handvol spelers tussen de 4 en 5 miljoen bruto per seizoe, ex bonussen. Maar dat spelen bij Ajax een 'garantie' is op CL en prijzen ('verzekerd van', dat is natuurlijk niet zo. Op dit moment is de kans groot dat Ajax komend seizoen weer hoge ogen gooit, maar enige garantie daarop bestaat uiteraard niet.

Dit zou dus betekenen dat je iemand van het rijtje Tadic,Haller,Antony,Bergwijn op de bank gaat zetten. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ten hag gaat spelen met Tadic op 10 en Klaassen en Gravenberch als controleurs want dat is te aanvallend en gaat ten koste van Kudus of Alvarez. Bergwijn lijkt me dus geen logische optie. Hetzelfde geldt voor Berghuis. Waarom zou die voor Ajax kiezen als hij daar op de bank komt

29 mei 2021 om 00:09

Allereerst omdat Berghuis het misschien prima naar zijn zin heeft in NL? Bovendien speelt Ajax gegarandeerd CL en ben je bijna zeker van 1 of 2 nationale prijzen per seizoen. Genoeg redenen om de concurrentie aan te gaan met een Antony.

29 mei 2021 om 00:15

Berghuis kun je inmiddels echt wel een feyenoorder noemen die houdt van de club. Die gaat echt niet naar Ajax. Of hij blijft. Of hij gaat naar het buitenland. Ik denk dat het Wolfsburg wordt

29 mei 2021 om 00:18

mag weg dacht het om Bergwijn ging, Berghuis, en Bergwijn, fout is snel gemaakt

29 mei 2021 om 00:51

Ik geloof er ook vrij weinig van Anfield. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind Berghuis een geweldige speler. En ik denk dat hij bij mijn club ook niet zou misstaan. Maar ik vind Berghuis niet iemand die zijn opgebouwde reputatie te grabbel gooit om 2 seizoenen voor de prijzen te spelen (die hij bovendien al eens gewonnen heeft eerder met Feyenoord). Besef even alle shit die je over je heen krijgt. Denk dat Berghuis naar Wolfsburg verkast, en dat is een prima club voor hem.

29 mei 2021 om 07:32

Die moet ook lekker naar Wolfsburg gaan. In Nederland heeft hij het toch wel een keer gezien neem ik aan? Als je op zijn leeftijd nog 1 keer een mooie stap kunt maken, dan zou ik meteen naar de Bundesliga gaan.

29 mei 2021 om 08:03

Berghuis gaat noooooit naar Amsterdam. Zet dat maar uit je hoofd. Alleen het buitenland of bijtekenen in Rotterdam

Een flink bedrag voor een buitenspeler die niet eens alle wedstrijden gaat spelen. Wat mij betreft kunnen ze dan beter voor Sulemana gaan en wachten tot de vraagprijs van Bergwijn zakt.

Pfff, het zijn ook echt Jut en Jul daar bij de Telegraaf. Valentijn en Mike. De één komt met een hersenspinsel, en de ander breidt daar vrolijk op door. Zo houden ze elkaar in stand. Bronnen zijn niet beschikbaar, maar fantasie is er te over. Doe mij Zermatt dan maar, die komt net zo vaak met uit de duim gezogen transfertheorieen, maar is in ieder geval zo bescheiden dat hij zijn platform hier, onbetaald, op VZ houdt.

29 mei 2021 om 00:40

Nou niet overdrijven met Zermatt hé..
on: no wat dat Ajax Bergwijn aankomend seizoen al haalt. Hooguit als volgend seizoen Antony vertrekt wordt hij een optie. Zou nu alleen maar de huidige selectie in disbalans brengen.

Zou niet zo goed snappen dat je ten koste van alles Neres zou verkopen na een zeer matig seizoen en dus nooit de hoofdprijs voor hem vangt en dan daar Bergwijn voor terug zou halen die waarschijnlijk wel de hoofdprijs kost en nooit bewezen heeft geschikter dan Neres te zijn. Nooit, never, niet doen dus.

29 mei 2021 om 00:36

Zijn contract loopt in 2023 af, meestal ben je dan als speler wat minder waard. Verder is er ook een risico dat Neres nog zo'n seizoen draait en dan kun je een leuk bedrag helemaal vergeten. De stats die hij dit jaar heeft gehaald zijn bedroevend slecht.

29 mei 2021 om 01:06

Nouja bedroevend slecht. 9 goals/assists in ongeveer 1100 minuten Eredivisie is toch gewoon prima? Een bejubelde gakpo heeft bijvoorbeeld 10 goals/assists in 1700 minuten. Dan ligt Neres zijn rendement gewoon hoger. Daarnaast nog de winnende in de bekerfinale en goals in Europa tegen Lille, Midjytland en Young Boys. Geen geweldig seizoen, maar ook weer niet bedroevend slecht als je nagaat dat hij bijna 1,5 jaar geblesseerd was. Op thuis tegen AS Roma na dan. Toen was hij wel bedroevend slecht.

Het wordt ronduit wel zielig hoe obsessief Verweij en Driessen Bergwijn naar Ajax willen praten. Toen hij bij PSV zat zou het al zo goed als rond zijn terwijl Overmars nog geen belletje gepleegd bleek te hebben. En nu is dit weer overal nieuws ondanks dat de Telegraaf-boys weer verzanden in 'volgens mij' en 'naar wat ik heb begrepen?' Het is ronduit belachelijk te denken dat Ajax - dat ook gewoon voor 40 miljoen moet zien te verkopen als ik het niet mis heb - het contract van Bergwijn bij Tottenham tot 2025 gaat afkopen - dat zal zo'n 25 miljoen kosten schat ik - om hem danwel Anthony tweede keus te maken voor de rechterflank. Dat dit geen zuivere journalistiek is, is al lang duidelijk. Maar zelfs als speculatie is dit volstrekt ontoerekeningsvatbaar.

29 mei 2021 om 00:50

Ja ik snap ook niet dat dit voor zoete koek geslikt wordt. Dit verhaal stinkt aan alle kanten.

29 mei 2021 om 01:06

En dan ook nog een speler onder contract bij Levy, die geen enkele speler voor minder dan teveel laat gaan. Zelfs niet als ze transfervrij de deur uit dreigen te lopen bij wijze van spreken. Daar kun je echt geen buitenkansjes bij halen.

29 mei 2021 om 08:19

Idd triest dat ze zo obsessief bezig zijn met Bergwijn. Buiten dat vind ik Bergwijn verre van goed, dus die gaat Tadic er niet uit spelen. En daarnaast is het een rat gezien zijn eerdere uitspraken toen hij bij de Spurs kwam. No deal!

Ik geloof er niks van. En dat kan ik vrij eenvoudig beredeneren.
PSV heeft Bergwijn verkocht. En inmiddels heeft PSV met Gakpo een eigen talent dat Bergwijn al ingehaald heeft. Want Gakpo zit wel bij de EK-selectie en Bergwijn niet.
Volgens mij past het halen van Bergwijn dan niet echt bij het Ajax dat momenteel superieur is in de eredivisie en dat ook uit wil stralen.

29 mei 2021 om 07:58

Ik hoop ook dat het een loze roddel is. Wat moet Ajax met die verschrikkelijke Bergwijn. Als ze dan een prestige aankoop willen doen, dienen ze Gakpo te verleiden. Net wat je zegt, die is veel beter. Maar ja, dat lijkt me ook onhaalbaar.

29 mei 2021 om 14:27

Haha in de selectie van psv is gakpo de grootste psver was als klein jochie fan van psv een echte Eindhovenaar die zal nooit naar ajax gaan

29 mei 2021 om 17:31

Luuk
Ach, er waren zat echte Amsterdammers, als jochie Ajaxfan en de hele jeugd daar doorlopen, die uiteindelijk naar PSV gingen. En daar heel erg succesvol waren en mega populair werden. Zo heel erg raar is het in mijn ogen allemaal niet.

Als die zou komen zou het de vervanger voor Promes en daarna Idrissi worden. Maar wat mij betreft liever niet. Net zo'n veredeld ren paard als Promes. Dan idd liever een Berghuis die nog een goed afstand schot heeft en op wilskracht en techniek iets kan. Kunnen gelijk zn maniertjes afgeleerd worden. Mij lijkt eerlijk gezegd Karlsson van Az wel wat voor de linker kant erbij.

Ajax heeft op dit moment alleen Tadic die als linksbuiten kan spelen. Zowel Neres als Anthony spelen altijd erg slecht aan die kant.

Ik zou altijd kiezen voor een Sulemana op als aankoop want Bergwijn zal nooit een wereld topper worden en met sulemana heb je wel een kans dat die dat gaat worden.

Onbegrijpelijk dat Ajax geïnteresseerd is in Bergwijn. Wat heeft die nu gepresteerd? Bij Psv heeft hij de Eredivisie toch ook niet aan flarden geschoten, zoals eerder Depay dat wel deed. Bij Oranje heeft nog geen 1 fatsoenlijke interland gespeeld. Bij de Spurs valt het ook behoorlijk tegen, niet voor niets staat hij op het 2e plan. Geen geld aan spenderen.

Als die te duur is weet je een ding zeker dat Ajax hem niet gaat halen .

Weet niet wat die jongen moet kosten maar ik denk dat je een Sulemana, Berghuis en Ihatarren voor hetzelfde geld misschien wat minder kan kopen dan kan je dat toch allemaal beter doen? Zo geweldig was een Bergwijn nu natuurlijk ook niet.

"De vleugelspits zat vaker op de bank dan hij speelde en viel om die reden af uit de voorselectie van Frank de Boer voor het EK." Ook dit statement is subjectief afhankelijk van welke speler het betreft zie ik. Stekelenburg heeft misschien net de helft gehaald in de afgelopen 4 jaar en van de Beek heeft ook nog minder.

Persoonlijk nee geen Berghuis en als je Traore kan verkopen wat ik lees en Nico zou ik eerder gaan voor Wijndal en misschien ook nog Iltharen die is goedkoop want zijn contract loopt af

29 mei 2021 om 11:02

Zet Berghuis bij Tottenham neer en die presteert ook niets hoor. Overigens vind ik dat Berghuis overschat wordt. Qua rendement lijkt het heel wat, maar van de 18 competitiegoals maakte hij er acht uit een strafschop. Wanneer ik daarnaast dan lees dat PSV hem overweegt als toevoeging van routine verbaas ik me enorm: deze jongen is enorm gericht op zichzelf. Hij is aanvoerder omdat hij Feyenoords beste speler is, niet omdat hij zo'n leider of teamplayer is. Verder is hij als recividist ondanks zijn leeftijd en ervaring ontzettend onberekenbaar, laat ook hij het regelmatig afweten in grote wedstrijden en heeft hij bij Feyenoord vaak genoeg laten zien dat hij onvoldoende zelfbeheersing heeft om te voorkomen dat hij zijn collega's in de steek laat.

Kortom, ik zou niet weten wat Ajax (of Psv) met hem beogen om ten opzichte van wat ze al op Berghuis' positie hebben waarde toe te voegen. Maar ten aanzien van Ajax juich ik het van harte toe natuurlijk. En dan mag je Ihattaren erbij nemen. Geen onprettige gedachte als de rotte appels in de Amsterdamse mand komen te liggen.

29 mei 2021 om 14:49

Eens. En als psv ook nog bezig is met van ginkel, proper, de jong, geen idee. Maar met Max, die nieuwe verdediger, zahavi, Götze...is er dan al niet voldoende ervaring. Daar hoeft voor mij berghuis niet bij, maar zet madueke daar gewoon neer. En kijk of je met vertessen al voldoende backup hebt.

Ik denk dat Ajax het geld beter kan investeren in andere spelers, natuurlijk heeft Bergwijn veel talent maar ik ben als PSV supporter nooit 100% overtuigd, vooral zijn scherpte voor de goal laat te wensen over maar ook geeft hij gewoon niet zoveel assists.

Ik denk dat Ajax hem wil gaan huren. Volgens mij hadden ze bij Ajax al aangegeven dat ze daar ook naar zouden kijken

Leuke geruchten maar Bergeijk kopen gaat never nooit lukken. Tottenham gaat echt geen verlies lijden op Bergwijn. Huren zou zeker een optie zijn.

Nee! Niet doen! Zo’n beperkte speler! Bovendien juichte hij toen Tottenham Ajax versloeg!

Wijn is te duur, die zit net in Londen. Huis is wel te halen en ik zie hem met zijn voorzetten ook gewoon Haller bedienen. Moet ik toch weer even terug denken aan die jeugdfoto in zijn Ajax broekje

Dat zou een super versterking zijn voor ajax maar ik denk niet dat ze 25 miljoen betalen

Alsjeblieft mensen kom de Telegraaf boycotten. Deze troep krant fantaseert maar wat en koppelt spelers uit het verleden aan clubs. Ik wil iedereen vragen die dit leest of hij/zij kan herinneren dat de Telegraaf iets meldde en het ook daadwerkelijk klopte! Het is een en al uit je vinger zuigen journalistiek van Driesje en die andere oen.

Heeft Bergwijn zin in die stap achteruit dan? Zullen vast wel meer clubs geïnteresseerd zijn..

Ga voor Berghuis, want ik vind Bergwijn een hele beperkte voetballer die niet eens aan spelen toekomt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren