Willem II slaat slag en presenteert Landzaat als rechterhand van Grim

Woensdag, 23 juni 2021 om 14:34Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:56

Fred Grim is woensdagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Willem II. De van RKC Waalwijk afkomstige coach is de opvolger van Zeljko Petrovic en hij zette zijn handtekening onder een tweejarig contract in Tilburg. Grim wist RKC afgelopen seizoen te behouden voor de Eredivisie. Eind mei maakte de leiding van Willem II al bekend dat de keuze op de oud-doelman was gevallen. Daarnaast is woensdag duidelijk geworden dat Denny Landzaat als assistent-coach terugkeert bij Willem II. Zijn contract loopt tot medio 2023.

"Fred heeft als voetballer en trainer op verschillende niveaus gewerkt, van jeugdopleidingen tot de top van het Nederlandse voetbal", lichtte technisch manager Joris Mathijsen van Willem ll de keuze voor Grim vorige maand toe. "Willem II heeft de ambitie om met aanvallend voetbal een stabiele Eredivisie-club te worden en onze eigen opgeleide talenten de stap naar het eerste elftal te laten zetten."

Grim eindigde dit seizoen met RKC op de vijftiende plek, één plaats onder Willem II. "Omdat Fred zijn veelzijdige ervaring en visie die hij in zijn trainerscarrière ontwikkelde bij Willem II past, zien we in hem de aangewezen man om die gezamenlijke ambities te realiseren", vervolgde Mathijsen. "We kijken ernaar uit om over enkele weken met Fred aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen."

Na de directe handhaving van RKC in de Eredivisie is Willem II concreet geworden, zo lieten de Waalwijkers in mei weten. In goed overleg besloot RKC om Grim de ruimte te geven, wat na akkoord van alle partijen resulteerde in een transfer. "RKC Waalwijk is erkentelijk voor wat Fred Grim in zijn tijd bij de club heeft neergezet en bereikt. Na een bijzondere promotie, een half afgemaakt seizoen en een hele knappe handhaving zal Fred altijd een bijzonder plekje innemen in de historie van RKC Waalwijk en daar zijn we hem heel dankbaar voor. We wensen hem veel succes in zijn verdere trainerscarrière." RKC heeft inmiddels Joseph Oosting aangesteld als opvolger van Grim.

De teruggekeerde Landzaat, tussen 1999 en 2003 en in 2014 als speler verbonden aan de club, heeft een goede band met Grim. "Toen ik als achtjarig jochie in de jeugd van Ajax speelde, kwam Fred als eerste elftalspeler regelmatig trainingen kijken. Dat was voor mij heel bijzonder. Later hebben we in het tweede elftal samen wedstrijden gespeeld. Na onze actieve voetbalcarrières hebben we contact gehouden en heb ik regelmatig advies van Fred gekregen", zo verklaart Landzaat op de clubsite. De terugkeer bij Willem II bezorgt hem veel blijdschap.

"Willem II en ikzelf hebben onder leiding van Co Adriaanse hier een fantastische tijd gehad", doelt Landzaat op het spelen in de Champions League in de jaargang 1999/00. "Het voetbal dat we hebben laten zien was aantrekkelijk en succesvol. De komende jaren wil ik samen met het team, Fred en de stafleden optimaal presteren voor deze bijzondere club voor mij. Het is een uitdaging om de supporters te vermaken met het voetbal dat wij als team en als club willen spelen. Ik ken nog veel mensen binnen de club, dat maakt het voor mij erg speciaal om terug te keren." Landzaat sloot in 2014 zijn loopbaan af bij Willem II, waarna hij als specialistencoach aan de slag ging bij AZ. Na vier jaar stapte de oud-speler over naar Feyenoord, dat Landzaat in 2019 naar het Al-Ittihad van toenmalig trainer Henk ten Cate zag vertrekken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door robby)

Voor ons heel jammer maar voor Grim een mooie stap ben benieuwd wie er bij RKC gaat komen

28 mei 2021 om 22:22

Heel jammer voor RKC maar hun hem van harte !

28 mei 2021 om 22:27

Lekker boeiend welke van de twee die doet. Dat is de hele reden dat je sommige personen (altijd dezelfde) bij de top comments ziet. On topic: ben wel benieuwd waarom het een mooie stap is: qua statuur iets groter maar qua perspectief niet veel beter naar mijn mening

28 mei 2021 om 22:26

Petrovic haha? Nee zonder gekkigheid. Als ik RKC was zou ik een trainer pakken die ook verzorgd voetbal wil spelen. Ik weet zo niet wie dat doet in de KKD ofzo, maar dat lijkt me het verstandigste

28 mei 2021 om 23:41

Miss jonk? Die laat voldendam toch erg leuk voetballen.

28 mei 2021 om 23:58

Hij heeft natuurlijk wel een verleden bij RKC maar ik zou ook Jonk proberen

28 mei 2021 om 22:34

Ik vind het zo'n onderschatte trainer. Natuurlijk heeft hij genoeg tegen; uitstraling, ex-keeper, maar hij laat zijn teams met zeer bescheiden budgetten zeer acceptabel voetbal spelen een leuke resultaten behalen.
Gun hem zijn stap vooruit.

Waarom ga je weg dit is echt niet leuk je bent zo'n goede trainer

28 mei 2021 om 22:24

Als hij inderdaad een goede trainer is, vind ik dat een uitstekende reden om niet te lang bij RKC te blijven.

28 mei 2021 om 22:47

Ik snap het wel. Bij RKC gepromoveerd en zich gehandhaafd in de eredivisie en dat is eigenlijk het hoogst mogelijke bij de club. Tijd voor een nieuwe uitdaging bij een club met iets meer mogelijkheden. Succes in Tilburg Fred.

28 mei 2021 om 23:08

@kevin12345 sorry!! ik stelde na ontslag van petrovic dit op voetbalzone. Blijkbaar leest de TD Matthijsen hier ook Ontopic. goede stap. Vond dit al goede move. Trainer die van aanvallend en verzorgd voetbal houdt. Willem 2 staat daar ook bekend om. Nu Koster naar RKC? Kijken of ook de TD van RKC mee leest

29 mei 2021 om 09:39

RKC zal wel uitkomen bij Erwin Koeman. Die heeft al eerder daar gewerkt met redelijk succes. En Erwin doet alleen nog dingen die hij leuk vind en kijkt niet naar naam van een club. En ik denk dat er weinig zijn die het kef hebben om bij RKC in te stappen nu.

Fantastische onderschatte trainer wie graag aantrekkelijk voetbal laat zien. Die gaat het bij Willem2 wel redden, is eigenlijk precies wat ze nodig hebben.

28 mei 2021 om 22:24

Denk dat het wel mee valt met NEC, Eagles, Cambuur er ook bij. Word een leuke strijd

28 mei 2021 om 22:26

Inderdaad, eerst maar eens afwachten hoe alle clubs de transferzomer doorkomen. En zelfs dan is het lastig te voorspellen. Maar het staat vast dat Grim RKC leuk liet voetballen, dat moet zijn opvolger nog maar laten zien.

28 mei 2021 om 22:27

Klopt ook wel weer. Was niet bedoeld als een sneer overigens waar het wel op lijkt. Heb het maar even bewerkt haha.

28 mei 2021 om 22:41

Waarom pakt een club rond plaats 8 hem dan niet?

28 mei 2021 om 22:47

Die zijn reeds voorzien

28 mei 2021 om 22:50

Noem een club rond plaats 8 wie een trainer nodig heeft?

28 mei 2021 om 22:54

Ik kan alleen Heerenveen bedenken. Verder houdt het wel op.

28 mei 2021 om 23:08

@agueroo

Ik trek je niet in twijfel, ik geloof best wat je zegt. Als hij zo'n potentieel heeft, de juiste mindset, manier van trainen en voetballen en de clubs hogerop zien dat niet, dan is dat toch dom van hun. Dat is gewoon kansen laten liggen.

Ook al heb je iemand, als hij duidelijk beter is dan is de keuze snel gemaakt.

28 mei 2021 om 23:19

Als hij met Willem II de top 8 haalt, dan komt hij alsnog waar jij hem wil hebben. En wie weet kan hij daarna weer een stap maken?

29 mei 2021 om 00:48

@medellin "ook al heb je iemand, als hij duidelijk beter is dan is de keuze snel gemaakt." Niet altijd he. Clubs als Twente, Heracles, Utrecht, Groningen hebben het voor hun doen allemaal maar dan prima gedaan, waarom zouden ze dan ineens hun trainer ontslaan en Fred Grim aanstellen? ''never change a winning team'' geldt toch ook voor trainers? Enigste club wat dan een vraagteken is zou Heereveen zijn zoals voetbal4ever ook al aangaf. Die hebben het dramatisch gedaan dit seizoen voor hun doen (weet overigens niet of Jansen daar gaat verlengen, hoop het niet voor Heerenveen zelf).

Maar alsnog, Willem2 stond vorig seizoen wel 5e he, dus je kunt niet bepaald zeggen dat Willem2 niks is. Dit jaar was natuurlijk verschrikkelijk maar als je naar die spelers kijkt, dan zou je daarmee zonder problemen boven plek 12 moeten kunnen eindigen. Ik zie Willem2 ook wel als een plek 8 club met deze spelersgroep, jij niet?

29 mei 2021 om 01:27

Hoezo onderschat? Hij is de afgelopen twee jaar veelvuldig geprezen, dus zo onderschat is hij volgens mij niet

Mooi voor Grim dat hij toch bij een wat betere club aan de slag kan ondanks het teleurstellende afgelopen seizoen voor Willem II. Vraag me af in hoeverre hij dit team kan helpen in de Eredivisie en misschien nog leuk als hij Efmorfidis mee kan nemen.

Mooi mee omgegaan als RKC zijnde

Leuk nieuws! Verdiende stap hogerop. Heeft goed gepresteerd bij Rkc, vorig jaar wat mazzel gehad maar dit seizoen verdiend gehandhaafd met gedurfd voetbal. Mooie stap voor Grim.

Lijkt me een prima keuze voor Willem II. Nu hopen voor ze dat er nog iets van kwaliteit op het veld staat in het nieuwe seizoen. Het liep al erg moeizaam en Pavlidis zullen ze nog wel kwijtraken.

Verrassend maar denk een hele goede keuze. Grim hanteert een speelstijl die goed bij Willem II past. Denk een mooie match!

Mooie stap omhoog voor Grim bij een grotere club met meer mogelijkheden. Heeft dit seizoen een top prestatie geleverd door alles uit Rkc te halen wat erin zat.

28 mei 2021 om 22:30

Sorry maar wat een onzin zeg. Hij heeft RKC met goed voetbal directe handhaving bezorgd, maar geen Europees voetbal. RKC deed niet veel onder kwaliteit dan dat van Fortuna die veel hoger eindigden, dus het is een mooie prestatie wat Fred ons gegeven heeft, maar er zit nog veel meer in het vat.

28 mei 2021 om 22:36

Als je Europees voetbal verwacht met een RKC met deze selectie, vraag ik me af wat jij hebt gebruikt vanavond.

Had verwacht dat hij een hogere stap zou maken

Een paar dagen geleden, na het vertrek van Petrovic, voorspelde iemand op dit forum exact deze stap. Bijzonder toch. Ik denk wel dat Grim de potentie heeft om te slagen bij Willem II. Positieve spelopvatting, communicatief goed, denk wel dat dit een goede match is.

28 mei 2021 om 22:57

Zo bijzonder is dat niet, de speel wijze van Grim is precies de filosofie van Willem II. Dus er is zeker een match.het enige waar ik bang voor ben is dat hij niet het juiste materiaal krijgt om dit spelletje te spelen. Wel blij met Grim hoopte op hem en anders op Jonk. Wim viel al snel af aangezien die niet met Vink door 1 deur kan en Vink door Joris heilig is verklaard, gezien het mislukte gesprek met Petrovic dusja dan was Grim de enige logische optie. Hopelijk neemt je z'n Griekse keeper mee naar Tilburg.

28 mei 2021 om 23:07

Nou ja, bijzonder in de zin dat ik niet had verwacht dat Willem II direct voor Grim zou gaan en dat hij direct "ja" zou zeggen. Er ligt immers met RKC ook voldoende uitdaging met relatief weinig verwachtingen.

Nou hoeft Laporta niet meer verder te zoeken en kan Koeman weer met een gerust hart (sorry) naar zijn werk. Grim en Willem II lijken mij een topcombinatie. Leuk voor beide, niet voor Rkc, maar die zullen Grim dankbaar zijn voor afgelopen seizoen.

Volgens mij is Zinedine Zidane volgend seizoen nog beschikbaar. Wellicht iets voor RKC?

Ontzettend jammer dat hij weg gaat... Onder Grim heb ik heerlijk voetbal gezien

Mooie stap voor Grim, absoluut verdiend en ben zeer benieuwd hoe goed zijn speelstijl word ingeslepen in Tilburg. Ben benieuwd wat Willem II op de transfermarkt zal doen, er moet verdedigend toch wel iets bij en als Pavlidis weggaat ook een nieuwe spits, misschien weer is kijken of er nog een talent rondloopt bij een Duitse topploeg die geleend kan worden.

Willem II met Grim is denk ik in potentie een ploeg die kan strijden om Playoff tickets. Ik heb Grim echt heel hoog zitten en hoopte eigenlijk hem bij Ajax te zien om vervolgens het Nederlands elftal te doen. Eigenlijk overal succes gehad, met leuk en goed voetbal

28 mei 2021 om 22:40

En wie had dat gedacht toen hij nog voetbalde. Van Fred Grim op de goal naar Fred Grim de bondscoach. Zou oprecht leuk zijn. Eerst maar verder oefenen bij Willem II, ook leuk.

Goede keuze voor Willem ll. Het voetbal van RKC is in de eredivisie al 2 seizoenen leuk om naar te kijken. En willem ll zoekt nog een keeper want Ruiter kan er helemaal niks van en Muric is weer weg. Dus Lamprou ook maar proberen terug te halen naar Tilburg lijkt me een goed idee.

Fred bedankt voor alles! Veel succes! Ik zeg Wim Jonk naar Waalwijk halen. Ook een trainer die aanvallend voetbal speelt!

Jammer voor rkc maar zo zit het voetbal in elkaar. Willem 2 is een stap hoger en het salaris zal daar ook stukken beter zijn. Ik zou Lukkien proberen als ik rkc was. Ook een trainer die het fantastisch heeft gedaan en voor mooi voetbal gaat.

Verassende maar ook verstandige keuze. Grim heeft het knap gedaan met beperkte middelen.

Geen gekke move. Bij Willem II is meer eer te behalen dan bij RKC.

jammer voor rkc maar Grim verdient dit

Ik had Grim ook graag wel bij Heerenveen zien trainen, speelt vaak met zijn teams op een manier die hier de laatste seizoenen niet meer voorkomen. Maar met alle respect lijkt de stap van RKC naar Willem II geen hele grote.

Ik denk dat hij dit jaar een stabiele middenmotor van Willem II maakt en het seizoen erna het team naar de play offs leidt. Dan gaat hij de overstap maken naar Ajax. Dat is zijn doel en hij past in de filosofie van Ajax en bovendien liggen daar zijn roots.

Leuk om te zien hoe beleid bij voetbalclubs altijd volgens een vast patroon gaat. Willem II had met Adrie Koster een vergelijkbare aanvallende trainer, dan gaat het even minder en nemen clubs vaak een trainer die wat meer vechtvoetbal speelt en als ze zich dan handhaven gaan ze weer proberen mooi te voetballen. Ben benieuwd hoelang het dit keer duurt voordat ze weer vechtvoetbal moeten gaan spelen.

Van alle trainers die haalbaar zijn voor Willem II, zo wel financieel als sportief, staat Grim wel op 1. Het is ook best knap dat dat zo snel lukte. Het enige nu is dat er een team moet komen waarmee Grim ook iets kan en dat is best een uitdaging. Het ziet er namelijk uit dat het gehele as van het team vervangen moet worden. Muv de twee controlerende middenvelders. Nieuwe keeper 2 nieuwe centrale verdedigers een nr 10 (waarschijnlijk) en wellicht een nieuwe spits of een reserve spits. Met name die 3 achterin zorgt wel gelijk voor een heel andere defensie. Dat is wel uitdaging voor Joris. Kan ie gelijk laten zien of ie echt zo goed is. Ook benieuwd wat er nu met Vink gebeurt. Neemt Grim hem als assistent en wat vindt de spelersgroep van hem. Petrovic wilde zn eigen assistent aanstellen maar dat mocht niet en daarom liep dat stuk. Spelersgroep heeft al meerdere keren aangegeven dat ze Vink niet pruimen maar tot nu toe is niet hij maar Koster de laan uit gestuurd... staat nog veel te gebeuren in Tilburg.

Een verrassende move, maar goed gezien van Willem II. Grim heeft het in de vingers en laat zijn ploeg mooi en verzorgd voetbal zien. Past precies bij Willem II.

Mooie stap voor Grim, en nu is de weg vrij voor Petrovic om naar zijn grote liefde RKC te gaan. Zou grappig zijn als hij dan de trainer van RKC wordt..

Zo Willem heeft niet ver gezocht. Grim is gewoon een goeie trainer denk dat dit wel goeie match gaat worden.

Ben bang dat het er voor RKC niet goed uit gaat zien. Vind dat een erg goede trainer en zijn er deels door hem ingebleven

Gefeliciteerd Danny. Ik hoop dat Willem 2, dat altijd mooi voetbal speelt, komend seizoen weer ouderwets zal ballen.
Het is vorig jaar volgens mij mis gegaan, toen die keeper wegging. Die man hield veel tegen.
Koster vond ik ook geen slechte trainer, hopelijk vind hij een leuke club voor komend seizoen of heeft hij al een goede club?

23 juni 2021 om 15:48

Vorig seizoen ging het fout toen er zoveel geblesseerde waren en we amateurs moesten omstellen om met 11 aan de aftrap te beginnen. Wellenreuther was voor willem II een prima keeper, beter dan we nu hebben, maar geen punten pakken. Bovendien ging het in het begin best goed bij Willem II toen er nog niet zoveel gebleseerde waren. na de winterstop kwam het gros wel een beetje terug maar was het vertrouwen weg.

Koster heeft bij zijn aanstelling in Tilburg altijd gezegd dat dit zn laatste kunstje is voor hij met pensioen zou gaan. Dus ik vermoedt dat hij lekker bij vrouw lief blijft. Je weet het natuurlijk nooit maar denk dat hij nu al wel elders een club had gehad als je ziet wat hij met Willem II heeft bereikt.

23 juni 2021 om 15:55

Ik wist niet Koster al zo oud was.
Wat de geblesseerden betreft klopt wel en
was het nou deelname aan EL of was er ook sprake van voorrondes voor de EL dat ook nog eens een aanslag vormde

24 juni 2021 om 13:16

Voorrondes EL waren dat, nou ja echt een aanslag is een groot woord wel is zo dat er een speler die net terug was van blessure na 45min tegen Niedercorn er weer af kon en maanden niet kon spelen. ik geloof dat dat wel een beetje het begin van de vele blessures was.

mijn eerste reactie is blijdschap. veel ervaring als voetballer en een aardige carriã¨re gehad. mijn tweede reactie is minder positief. komt op mij alleen altijd wel een beetje over als een stille dooie mus. ik vraag me dus serieus af of hij iets gaat toevoegen als rechterhand van grim. hopelijk wordt het wat.

23 juni 2021 om 15:50

Landzaat is niet zo'n popie jopie en media geil inderdaad. Maar was al in zn laatste jaar bij Willem II veel bezig met jonge spelers. Echter wel iemand die iets te zeggen heeft en aanzien heeft bij spelers. we zullen niet zo veel van hem horen maar heeft als speler altijd veel inzicht gehad en tactisch sterk dus ik ben hier wel heel blij mee. Al had ik eigenlijk verwacht dat Willem Weijs op die plek zou komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. SaddikiMiddenvelder40
G. SağlamMiddenvelder41
M. KöhlertAanvaller40
C. NunnelyAanvaller41
M. SvenssonAanvaller40
K. WriedtAanvaller41
W. SpieringhsMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

7 fans
Coach, 56 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren