Gakpo en Timber kunnen historie schrijven: ‘Dat is al veertig jaar niet gebeurd’

Maandag, 31 mei 2021 om 15:25Thijs Verhaar • Laatste update: 15:26

Een flink aantal Oranje-internationals is zonder blessures zeker van een basisplaats op het naderende EK, maar er is ook een groep die zich tijdens de oefenlands in de kijker moet spelen bij bondscoach Frank de Boer. Voetbalzone zoomt de komende weken in op die laatste categorie. Vandaag gaat de aandacht uit naar Cody Gakpo en Jurriën Timber, die allebei enigszins verrassend mee mogen naar het eindtoernooi.

Door Thijs Verhaar

Dat de uitverkiezing van de 22-jarige Gakpo geen vanzelfsprekendheid is, blijkt wel uit het feit dat de bondscoach hem tot voor kort aansprak met ‘Gapko’. Twee dagen voor de definitieve bekendmaking vertelde de PSV-aanvaller zelfs dat ze elkaar tot voor het trainingskamp met Oranje slechts eenmaal hadden gesproken op trainingscomplex De Herdgang. “Hij heeft me daar een keer begroet en vroeg me hoe het ging”, meldde Gakpo dinsdag aan de NOS. “Toen was ik nog geblesseerd en volop bezig met mijn herstel”, memoreert hij.

Het artikel gaat verder onder de video
Engelaar blikt terug op Oranje-tijd: 'Dat was voor Van Basten later wellicht moeilijker'
Meer videos

De linksbuiten liep kort na de winterstop een stevige enkelblessure op en moest toen drie maanden toekijken. Vermoedelijk zou hij anders in maart al zijn opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels tegen Turkije, Letland en Gibraltar, maar een gebrek aan wedstrijdritme voorkwam dat hij aan het grote werk bij het Nederlands elftal kon ruiken. Erwin van de Looi riep hem echter wel op voor de groepsfase van het EK Onder-23. Daar liet hij bij Jong Oranje met name in de wedstrijd tegen Jong Hongarije zijn klasse zien. Nederland moest het derde en laatste duel met ruime cijfers winnen om door te gaan en Gakpo leverde met twee goals en twee assists (6-1).

Gakpo was in 13 optredens voor Jong Oranje goed voor 7 goals en 2 assists.

Mede door die wedstrijd groeide de wens van het Nederlandse publiek om hem mee te nemen naar het ‘grote’ EK. Toch zullen weinig mensen hebben aan zien komen dat niet Steven Bergwijn of de al bij de voorselectie afgevallen Ryan Babel, maar hij mee mag naar het eindtoernooi. Zo mag het ook een verrassing genoemd worden dat Jurriën Timber de voorkeur heeft gekregen boven Jeremiah St. Juste en Sven Botman, die niet eens de voorselectie haalde ondanks zijn zeer sterke jaar bij de Franse kampioen Lille. De negentienjarige Timber kende echter ook een veelbelovend debuutseizoen bij Ajax en heeft daarnaast als voordeel dat hij zowel in het hart van de defensie als op de rechtsbackpositie uit de voeten kan.

Hoewel bondscoaches vaak zo lang mogelijk van tevoren met een vaste kern werken, kiest De Boer er dus voor om twee nieuwelingen in te passen. Ze speelden allebei nog geen minuut in het Nederlands elftal, waardoor zich een tamelijk unieke situatie voor kan doen als zij op het EK hun debuut maken. “Het is al veertig jaar niet gebeurd dat een Oranje-speler zijn debuut maakte op een eindtoernooi. Het is zeldzaam, want in totaal gebeurde het slechts drie keer”, vertelt Michiel Jongsma namens Opta. Op verzoek van Voetbalzone dook hij in de geschiedenisboeken en haalde hij boven dat Martien Vreijsen op het EK van 1980 zijn eerste en enige interland speelde tegen Griekenland.

Gek genoeg gebeurde vier jaar eerder precies hetzelfde toen Wim Meutstege op het EK van 1976 debuteerde tegen Joegoslavië. De verdediger van Sparta Rotterdam viel na rust in voor Wim Jansen en zou daarna nooit meer een wedstrijd voor het Nederlandse elftal spelen. Dat je na een Oranje-debuut op een eindtoernooi niet gedoemd bent om meteen weer af te zwaaien, bewees Dick Schoenaker overigens in 1978. De toenmalig middenvelder van Ajax is de enige Nederlander die ooit zijn interlanddebuut maakte op een WK en zou daarna nog twaalf interlands aan zijn palmares toevoegen. Hij viel destijds een half uur voor tijd in tegen Oostenrijk en had daarmee een marginale rol in de uiteindelijke tweede plaats op het wereldkampioenschap.

Jurriën Timber speelde slechts eenmaal voor Jong Oranje en nog nooit bij het 'grote' Nederlands elftal, maar wordt wel al sinds zijn veertiende opgeroepen voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje.

De kans dat Gakpo en Timber ook pas op het EK hun eerste minuten gaan maken, is echter klein. Het Nederlands elftal oefent op woensdag 2 juni tegen Schotland en op zondag 6 juni is Georgië de laatste tegenstander voor het eindtoernooi start. De Boer zal die twee wedstrijden gebruiken om zo veel mogelijk spelers in actie te zien, terwijl hij ook meerdere spelsystemen wil uitproberen. Gakpo heeft daarbij als voordeel dat hij zowel als linksbuiten en als tweede spits uit de voeten kan, terwijl Timber tijdens de oefeninterlands mag hopen op een kans als een van de twee of drie centrale verdedigers of als rechtsback.

Hoewel ze dus compleet andere posities hebben, krijgen ze bij Oranje toch te maken met dezelfde concurrent om de rol van eerste invaller achter vaste waardes Memphis Depay en Denzel Dumfries op te eisen. Frank de Boer heeft al aangegeven dat hij linksbuiten Quincy Promes als een serieuze optie beschouwt om als rechter wingback op te stellen. De voormalig Ajacied bekleedde die positie een tijdlang bij Sevilla en kan met zijn snelheid en aanvallende impulsen iets extra’s aan de ploeg toevoegen als Nederland 5-3-2 wil gaan spelen. Verder is ook Joël Veltman een ervaren optie voor die positie, waardoor het voor Timber moeilijk lijkt te worden om aan minuten te komen op het eindtoernooi.

47-voudig international Quincy Promes is een directe concurrent van zowel linksbuiten Cody Gakpo als rechtsback Jurriën Timber

Toch mag hij wel serieuze hoop koesteren, want het argument ‘meegaan om ervaring op te doen’ is niet echt aan de orde. Hij stond immers - net als Gakpo en Teun Koopmeiners - ook op de nominatie om opgeroepen te worden voor Jong Oranje, dat in juni in de kwartfinale van het EK Onder-23 aantreedt tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. In dat elftal had hij een grote kans gemaakt op een basisplaats, hetgeen ook waardevolle ervaring op zou leveren. De KNVB heeft echter altijd aangegeven dat het ‘grote’ Oranje altijd leidend is, dus wordt Timber met zijn 31 optredens in de hoofdmacht van Ajax en 39 wedstrijden voor Jong Ajax simpelweg tot de beste beschikbare opties voor het Nederlands elftal gerekend.

Hetzelfde geldt voor de 22-jarige Gakpo, die inmiddels 88 optredens voor PSV en 25 wedstrijden bij Jong PSV in de benen heeft. Hij krijgt op het EK ook te maken met concurrentie van Promes, terwijl Memphis Depay de onbetwiste eerste keuze is als linksbuiten. Gakpo wordt vanwege hun vergelijkbare profiel (creatieve vleugelaanvallers uit de jeugd van PSV) veelvuldig vergeleken met Depay en hoopt diens voorbeeld te volgen als hij de kans krijgt op het Europees kampioenschap. Depay wist namelijk in zijn eerste twee duels op een eindtoernooi te scoren - nadat hij voor aanvang van het WK in 2014 al wel zes oefenduels had gespeeld met Oranje. “Het zou mooi zijn als ik ook zo’n rol zou kunnen vervullen”, glunderde Gakpo dinsdag al bij de NOS. Aan Frank de Boer of hij en Timber zo’n kans krijgen of dat het toch blijft bij toernooi-ervaring opdoen vanaf de reservebank.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!


Poll

Verwacht jij dat Gakpo en Timber speeltijd gaan krijgen op het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door soepvork)
30 mei 2021 om 00:55

Botman had er zeker bij mogen zijn maar mooi dat Timber er bij zit.

30 mei 2021 om 01:39

Timber is terecht, Botman geen idee (vraag me oprecht af hoeveel mensen met een mening 90 minuten van hem gezien hebben muv ajax) maar die heeft de pech gehad dat Ajax uit de loting kwam en hij dramatisch speelde. Als dat Zagreb of Olympiakos was geweest had niemand die wedstrijd gezien en was Botman een wereldverdediger zonder dat iemand er ooit 90 minuten van gezien heeft.

30 mei 2021 om 09:57

@Shenkie, het zou belachelijk zijn als een bondscoach zich laat leiden door twee wedstrijden. Anders had hij Timber na zijn fout tegen Roma ook thuis kunnen laten.En ik blijf het bijzonder vinden dat iedereen er zomaar van uitgaat dat Timber wel even beter is dan St Juste. En als hij Timber voor de rechtsback positie heeft meegenomen is het onterecht dat hij boven Karsdorp is verkozen. Op rechtsback is Timber namelijk echt een paar slagen minder goed dan op de cv positie.

30 mei 2021 om 10:15

Ik heb hem juist niet tegen Ajax gezien en wel in andere partijen. Dan is hij gewoon sterk. Zelfs aan de bal. Was een logischere uitverkiezing geweest dan Timber lijkt mij. Timber, Promes en Van Aanholt hadden op zeker thuis moeten blijven. Dat zijn gewoon ridicule keuzes.

30 mei 2021 om 13:39

Lol. Timber heeft een basisplaats kunnen bemachtigen en direct weten te imponeren bij een club waar Botman niet in de buurt van een basisplek kwam. Met zijn kwaliteiten zowel centraal als op rb juist een hele logische keuze. Botman had gekund, maar dan wel voor Ake of v. Aanholt , aan de linkerkant van de defensie.

30 mei 2021 om 14:19

Haha inkemontana, de voorkeur van een coach zegt niet altijd iets over de daadwerkelijke kwaliteiten van de speler. Wel eens dat Botman concurreert met Ake en Blind. En Timber met Karsdorp en St Juste.

30 mei 2021 om 15:42

Hoe bedoel je?
Ben ik gek of halen mensen de spelers door elkaar? Timber net krap aan 20 A-wedstrijden in de benen en Botman rond de 70 met Europese wedstrijden erbij? Er was maar 1 speler bij Lille met meer minuten dan Botman dit seizoen.

31 mei 2021 om 16:49

Denk dat zowel Timber als Botman geen basisspeler zijn tijdens het EK, als je dan een keuze moet maken zal ik kiezen voor de meest multifunctionele
speler. Denk ook dat het type voetbal wat Ajax speelt, beter past dan het type voetbal wat Lille speelt.

30 mei 2021 om 08:41

Ik hoop dat Timber mee gaat om ervaring op te doen, niet direct om te spelen. Ik hoop dat dumfries vaste rb wordt dit toernooi en erin kan groeien. Ik ben bang dat frank steeds gaat wisselen en veltman, timber en dumfries alle speeltijd krijgen en niemand er echt lekker in komt.Voor Cody verwacht ik wel dat hij misschien zelfs een vaste plek im basis krijgt. Ik denk dat Cody 1 van de verassingen van het toernooi kan worden, als hij kansen krijgt.

30 mei 2021 om 09:26

Frank zal Botman waarschijnlijk maar 2 potjes hebben zien spelen. En tegen Ajax was ie niet bijzonder.

31 mei 2021 om 10:02

Botman in plaats van Ake had veel logischer geweest.

" Toch zullen weinig mensen hebben aan zien komen dat niet Steven Bergwijn of Ryan Babel, maar hij mee mag naar het eindtoernooi." Denk dat mensen eerder de selectie van Promes boven Bergwijn (en El Ghazi) niet aan hebben zien komen. Babel was sowieso al niet geselecteerd voor de laatste schifting. Sowieso hing het selecteren van Gakpo wel in de lucht. Allereerst om zijn kwaliteiten, maar ook omdat hij bij die groep zat die anders Jong Oranje zouden missen.

30 mei 2021 om 01:52

Het is toch volkomen logisch dat Promes boven Bergwijn is verkozen?

30 mei 2021 om 02:53

Leg eens uit hoezo dat logisch is?

30 mei 2021 om 08:45

Totaal niet logisich... Maar logica is ver te zoeken af en toe. Een speler zoals promes waar zoveel onrust rondom is moet je nooit meenemen.Prive speelt altijd door en wat dacht je van dynamiek in het team. Hoe ga jij gesprek aan of hoe reageer jij op scherpst van de snede (training/ in het veld) op iemand met deze achtergrond. Voel je jezelf nog veilig genoeg? Ja dit werkt allemaal door in de groepsdynamica.Neem dan zo'n leuke gast als el Ghazi mee die ook prima in vorm en in zijn vel steekt of in hemelsnaam dan Babel voor de kleedkamer.Ik neem aan dat Promes iig geen basis is en ook heb weinig hoop dat het een fijne sfeermaker is.

30 mei 2021 om 10:29

Het is toch volslagen ridicuul dat Promes boven Bergwijn en El Ghazi staat? Net als Timber boven St Juste. Al had ik nog eerder El Ghazi en Vilhena meegenomen in plaats van Van Aanholt en Timber

30 mei 2021 om 11:43

MessiBazoer ben het vaak met je eens maar nu niet! Logisch? Los van het steekincident, is Promes af en toe een onruststoker maar boven al heeft hij niks bijzonders gepresteerd en nog nooit iets toegevoegd aan Oranje. Daarentegen verdiende El Ghazi echt de kans, schandalig vind ik het!

30 mei 2021 om 11:44

Toss 100% eens, vond het zo lullig voor EL Ghazi. Die van onbesproken gedrag is!

30 mei 2021 om 09:52

Bergwijn, Promes, Babel, El Ghazi en Gakpo....leuk, maar Noa Lang heeft zich dit seizoen het meest laten gelden. Belachelijk dat hij door De Boer volkomen genegeerd is.

30 mei 2021 om 10:00

Lang gaat niet eens mee met jong Oranje door een blessure, dus die had ook lastig bij de selectie van Oranje kunnen zitten.

30 mei 2021 om 10:05

Ik had al verwacht dat iemand dat ging zeggen, maar dat hij niet mee ging was al bekend voor zijn blessur e. Dus blijft mijn verhaal staan: belachelijk dat de Boer hem geen kans heeft gegeven en jongens als Timber wel. Dubbele standaarden, en die zijn door het gehele selectiebeleid te herkennen.

30 mei 2021 om 13:16

Dus je vergelijkt de oproep van Timber met Lang? Want als Timber niet was meegegaan was Lang in zijn plaats meegegaan???

30 mei 2021 om 13:56

Nee Kyle, volgens mij is het niet zo moeilijk te begrijpen. Ik heb het hier niet over de posities. Ik heb het over dubbele standaarden. Lang laat het hele jaar een consistent niveau. Spelers die het het hele seizoen een goed niveau laten zien (Lang, Karsdorp, El Ghazi, Botman en st juste) krijgen geen kans, terwijl anderen binnen een korte tijd wel de kans krijgen (Timber , Stekelenburg en eigenlijk ook Gakpo) en andere spelers krijgen ondanks hun belabberde seizoen toch een kans (Promes, vd Beek en eigenlijk Ake). Het valt gewoon niet uit te leggen dat er zo verschillend omgegaan wordt met spelers.

30 mei 2021 om 12:36

Ik vind de selectie van Gakpo anders ook nogal vreemd. In niets komt hij bovendrijven ten opzichte van z'n concurrenten en dat terwijl hij in de minste competitie speelt bij een club waar aanvoer voor aanvallers geen groot probleem is. Die word volledig opgehyped vanwege een wedstrijd tegen Jong Hongarije.

Vind het mooi dat Gakpo erbij zit, die gaat er de komende jaren gewoon structureel bij zitten. Vanuit dat oogpunt extra raar dat een Promes, zowat de meest irritante speler voor mij van deze generatie, er wel bij zit. Ik ben wellicht niet helemaal objectief, maar Promes heeft in mijn ogen nog nooit iets opvallends gedaan bij Oranje. Voegt op een eindronde echt he-le-maal niets toe. En dan ook nog dat rare hand voor zijn gezicht de hele tijd...om nog maar te zwijgen over zijn discutabele situatie. Vreselijk irritant ventje.

30 mei 2021 om 12:37

Dat zei men ook over Bergwijn. Ik zie in Gakpo tot op heden niets wat ik ook niet in z'n concurrenten zie. Ik vraag me dan ook ten zeerste af of hij zich uberhaupt staande kan houden in een top competitie.

30 mei 2021 om 12:46

Vind je dat echt? Het is niet per se te staven met statistieken, maar ik zie, als ik Gakpo zie voetballen, toch een completere speler dan een Bergwijn hoor. Het ziet er allemaal ook net wat makkelijker uit bij hem.

Neemt niet weg dat je als speler uit de eredivisie sowieso flinke stappen moet maken als je hogerop gaat natuurlijk. Maar dat lijkt me een open deur. Clubkeuze en de nodige dosis geluk spelen uiteraard ook telkens een rol. Kijk naar de Bruyne, kwam bij Chelsea in eerste instantie niet uit de verf, ging richting Wolfsburg en de rest is geschiedenis.

30 mei 2021 om 13:17

Maar De Bruyne stond in Europa al jaren bekend als een (heel) groot talent. Dergelijke kwaliteiten zijn onmiskenbaar. Ik vind Gakpo wel een goede speler hoor, maar ik zie niet welke kwaliteiten van hem nou zo speciaal zijn of iets dergelijks. Ik blijf erbij dat de hype groter is dan z'n kwaliteiten.

30 mei 2021 om 19:47

Het enige wat zijn concurrenten missen en hij wel heeft, is echt een goed schot en goede voorzet. Datgene wat nou net het verschil maakt met zijn concurrenten. Ze kunnen allemaal hard rennen inderdaad, maar dat gaat het verschil niet maken.

30 mei 2021 om 20:38

Berghuis en Lang hebben die ook. In geen enkele statistiek blijkt dat hij ook werkelijk beter is dan z'n concurrenten. Nu vind ik Gakpo op zich wel een leuke speler hoor, maar vooralsnog ben ik niet heel enthousiast over de uitverkiezing van Gakpo.

Timber en Gakpo hebben het wel verdiend. Allebei hebben ze constant gepresteerd. Gakpo meer dan Timber. Ik zou ipv vd Beek, Bergwijn nemen en Botman ipv Veltman

Ik had St Juste , Karsdorp , Lang meegenomen. ipv Veltman , de Roon en Promes .

Zijn spelers die ook in beide beoogde systemen uit de voeten kunnen .

Lang is geblesseerd en dan had ik El Ghazy meegenomen

Vd Beek en Ake zijn twijfelgevallen door weinig speeltijd , maar die hebben wel altijd naar behoren gepresteerd maar dit hadden dus ook Botman en Schouten kunnen zijn .

Vind het echt onzin te veronderstellen dat het verrassend is dat Gakpo erbij zit, helemaal als een van de redenen daarvoor is dat Frank de Boer niet kan vermijden een domme indruk te maken door hem steeds Gapko te noemen (hoe serieus lijk je een speler te nemen zeg). Het is verrassend dat Gakpo er pas zo laat bijkomt! Die jongen draait al het hele seizoen goed, het is ronduit belachelijk dat De Boer hem zolang links heeft laten liggen. Ik vind het flauw om De Boer gemakkelijk van Ajax-voorkeuren te betichten - over het algemeen doe ik daar niet aan mee - maar ik ben wel erg benieuwd (we zullen het nooit weten) of Gakpo in de vorm die hij toonde wel al eerder was opgeroepen als hij bij de huidige kampioen in de basis had gespeeld deze jaargang. Een puur spelinhoudelijke reden kan ik namelijk niet bedenken om hem zo lang te negeren, zeker niet als Promes en Babel alternatieven waren die wel steevast op uitnodiging konden rekenen.

Overigens is de deelname van Promes nog steeds een gotspe. Ik snap dat spelers als El Ghazi en Bergwijn en hun zaakwaarnemers zich afvragen waarom zij thuiszitten ten koste van deze flapdrol. Hoe kan hun deelname aan de Oranje-inzet deze zomer nu een groter risico voor het sportief succes zijn dan Promes met het strafrechtelijk onderzoek dat rond hem speelt en de aandacht dit kan en niet onwaarschijnlijk zal geven? Als Promes een Nederlandse variant van Messi was, kon je dit nog onderbouwen, maar behalve in Rusland komt die jongen geen lantaarnpaal voorbij en in Oranje schoot hij nog nooit een deuk in een pakje boter!

Botman speelde in de tweede wedstrijd in Amsterdam een zeer goede wedstrijd,ook met goede inspeel ballen van achteruit! En hij is een linker centrale verdediger, daar hebben we met Ake maar 1 van!

31 mei 2021 om 09:14

Gaat Blind niet meer mee dan?

31 mei 2021 om 09:23

Blind gaat wel naar het EK. Is 100% weer opgelapt en fit.

Ik snap dat Timber meegaat. Hij kan als rechtsback en centrale verdediger en dat is waardevol aangezien we dun bezaaid zijn op de back-positie. Wel Vind ik het bizar om Veltman boven Botman te selecteren. Verder vind ik de enige andere onlogische keuze Promes boven El Ghazi.

31 mei 2021 om 11:33

Volgens mij heb je eerder specialisten nodig dan spelers die 3 posities kunnen invullen als je 26 man mee mag nemen. Dat doe je als je een selectie van 16 of 18 man hebt misschien maar in dit geval taal onnodig. 532 slaat sowieso nergens op zonder van Dijk, want wie zet je naast de Vrij die ook vrije verdediger is? Dat wordt dan een B keus die het team verzwakt en je dus een middenvelder of aanvaller moet opofferen. de Vrij in de mandekking is waardeloos, dat is net Schuurs qua snelheid en wendbaarheid. Met dit materiaal toch voor 532 gaan is sowieso gedoemd te mislukken, ga dan maar ten onder met voetbal van de Hollandse school 433 en bouw wat extra zekerheid in met Blind als CVM en laat Frenkie meer naar voren spelen met Gravenberch om voorin te creëren.

Cilissen
Dumfries
De Ligt
de Vrij
Wijndal
Gravenberch
Blind
Frenkie
Gakpo
Weghorst
Depay

Timber is de toekomst van het Nederlands Elftal. Ik zie hem ook een transfer maken naar Barcelona. A la Michael Reiziger. Ik vind hem centraal wel veel beter. Maar centraal is het Nederlands Elftal al goed bezet. Ik ben erg bij dat Hateboer er niet bij is. Karsdop zou een goede back up zijn, maar er zijn te veel spelers die op RB kunnen. Daarnaast blijf ik twijfels houden over Dumfries, die vind ik echt matig. De Boer had ook voor een verrassing kunnen zorgen door Dumfries thuis te laten.

31 mei 2021 om 15:48

Ja hoor! Wat een eurofie de toekomst van het Nederlands Elftal! Letterlijk elke Ajax rechtsback wordt in het eerste jaar een gouden toekomst beloofd van der Wiel, van Rhijn, Tete, Mazouri, Dest waarvan de eerste 3 ook van CV omgetoverd werden naar een RB. Geeft de jongen even de tijd om te ontwikkelen en dan zien we het wel.. maar om nu al te zeggen dat het de toekomst is vind ik echt stom. Dat zeg ik als mede Ajacied.

31 mei 2021 om 15:58

Riedewald en Bazoer waren ook de toekomst. Iedereen weet dat het tweede seizoen moeilijker is. Zelfs Gravenberch had in de loop van dit seizoen al een terugval

31 mei 2021 om 16:29

Inderdaad! Ik vind het echt tenen krommend hoe sommige talenten de hemel in worden geprezen nadat ze pas 20 wedstrijden op de been hebben. Ik had liever een Karsdorp en of Tete gezien ipv Timber. Lekker Timber laten ontwikkelen bij Jong Oranje zelfde geldt voor Gakpo.

Ik vind het altijd jammer dat in Nederland talenten altijd moeten verpieteren bij Jong Oranje, en dat ze zich keer op keer moeten bewijzen alvorens ze mee gaan naar een eindronde. Dan is het fijn dat Gakpo, Timber en Gravenberch mee mogen en zelfs ook mogen hopen op spelminuten. In andere toplanden gaat dit veel sneller en is de kloof tussen talent en ervaring kleiner dan hier meestal het geval is

31 mei 2021 om 20:12

In andere landen gaat dit sneller? En dan zit ik net naar jong frankrijk te kijken. Speelt daar Aouar die al langer dan 1 seizoen goed speelt, en ook europees... Nee hoor. In andere landen gaat t helemaal niet sneller. Alleen hebben in andere landen net een aantal oudgediende er de brui aan gegeven en zijn gestopt. Dan moet je wel doorschuiven...

Ben toch wel erg content met deze keuze. Gakpo ben ik persoonlijk erg fan, sierlijke voetballer, houd ik van. Timber ken ik persoonlijk niet goed genoeg, maar de reacties hier zijn wel positief. Ik laat mij dus graag verrassen, in mijn optiek is elke rondeverder dan de groepsronde sowieso al winst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren