Erik ten Hag strijdt met vier trainers om Rinus Michels Award

Vrijdag, 28 mei 2021 om 14:18Yanick Vos

Erik ten Hag (Ajax), Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk), Henk Fraser (Sparta Rotterdam) en Thomas Letsch (Vitesse) zijn de vijf genomineerden voor de Rinus Michels Award, de prijs voor beste trainer van het afgelopen seizoen. De winnaar wordt gekozen door de hoofdtrainers uit het betaald voetbal. Op maandag 9 augustus wordt de prijs uitgereikt.

De vijf kandidaten zijn vrijdag bekendgemaakt door Coaches Betaald Voetbal, de organisatie die de verkiezing voor Trainer van het Jaar organiseert. Ajax-trainer Erik ten Hag kan de trofee voor de derde keer in zijn loopbaan in de wacht slepen. Hij won de prijs eerder al in 2016 en 2019.

Ten Hag won dit seizoen de dubbel met Ajax, terwijl Ultee Fortuna Sittard uit degradatiezorgen haalde en tot aan de laatste speeldag liet strijden om de play-offs voor Europees voetbal. Die play-offs werden op door Sparta indrukwekkende wijze behaald aan de hand van Fraser. Het RKC van Grim handhaafde zich in de Eredivisie en Letsch bereikte in zijn eerste seizoen met Vitesse de finale van de TOTO KNVB Beker en de vierde plaats in de Eredivisie.

Ook in de Keuken Kampioen Divisie wordt een Coach van het Jaar gekozen. Henk de Jong (SC Cambuur), Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Rogier Meijer (NEC) zijn de genomineerden. Alle drie de trainers wisten het afgelopen seizoen te promoveren naar de Eredivisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Ondanks dat Ten Hag twee prijzen heeft gewonnen, kan deze prijs naar niemand anders dan Fraser of Ultee gaan.

28 mei 2021 om 14:28

Deze wint Ten Hag natuurlijk

28 mei 2021 om 14:30

De prestatie van Grim is minstens net zo groot. Zeker gezien RKC vorig jaar kansloos laatste stond en door corona gered werd.

28 mei 2021 om 15:16

De resultaten lieten het vorig jaar erger lijken dan het was. Het voetbal was oprecht erg leuk van Rkc, alleen het team was gewoon ruk en af en toe zat het ook echt tegen in de wedstrijden. Nu doet hij het weer erg leuk met Rkc. Zou Fred Grim graag een keer aan de slag willen zien bij een subtopper(mijn Vitesse bijvoorbeeld). In dit geval zou ik de prijs echter aan Fräser geven. Met Sparta gewoon echt een topprestatie neergezet, zeker na een stroef begin. Ten Hag heeft natuurlijk heel goed met Ajax gepresteerd, maar dit was ook wel enigszins "verwacht". Letsch heeft het goed gedaan met Vitesse aan het begin, maar dat stortte echt in als een kaartenhuis laatste half jaar dus ik verwacht niet dat hij er mee aan de haal gaat.

28 mei 2021 om 15:33

Des te knapper toch? Dat hij al 2 jaar met dit materiaal leuk voetbal laat zien. Ik zou het in ieder geval niet onterecht vinden als Grim wint. Letsch begon ook erg goed, maar kende een slecht 2e seizoenshelft.

28 mei 2021 om 16:49

Zo knap is het toch ook weer niet? RKC is een erg matige ploeg, maar er waren ploegen die nog matiger waren. Zo bijzonder is het niet. Vorig jaar was het dezelfde Fred Grim die de poorten opengooide en iedere ploeg een vrijbrief om te scoren gaf. Leuk hoor, aantrekkelijk voetbal, maar daar heb je niets aan als de kwaliteit er niet is.

28 mei 2021 om 23:04

@Sirius kennelijk heb je wel wat aan aantrekkelijk voetbal, want RKC heeft zich veilig gespeeld.

29 mei 2021 om 15:09

Dit seizoen wel. Vorig seizoen waren ze heel waarschijnlijk gedegradeerd. Uiteindelijk ben je met een dergelijk budget afhankelijk van de ploegen om je heen en het vertrouwen binnen de ploeg. RKC had ook niet veel meer te verliezen na vorig jaar natuurlijk. RKC kwam de zomer beter door dan een aantal andere ploegen. Dat kun je niet wijten aan de manier van spelen als je het jaar ervoor stijf onderaan stond.

28 mei 2021 om 14:31

Eens, daarbij vind ik de prestatie van Ultee net iets knapper dan die van Fraser. Maar beide heren hebben iets ongelofelijks gepresteerd met hun teams. Fortuna was de gedoodverfde degradatie kandidaat maar heeft onder Ultee zelf tot 2 rondes voor het einde meegedaan om Europees voetbal en Fraser heeft natuurlijk met Sparta ook het vooraf onmogelijke gehouden gepresteerd.

28 mei 2021 om 15:54

Psv-mark..Verklaar t eens nader..

28 mei 2021 om 17:58

Ik vind het best lastig. Als Sparta de playoffs had gewonnen zou ik direct Fraser zeggen. 8ste worden met Sparta is natuurlijk prima maar ik weet niet of het nou buitengewoon is. Ik kan de begrotingen voor het afgelopen seizoen even niet vinden maar dan zou ik Sparta zelf ronde de 10 plaats of zo inschatten.
Wat dat betreft zijn de prestaties van RKC en Fortuna zeker net zo knap.
En ook Ten Hag zou in mijn ogen een terechte winnaar zijn. Natuurlijk heeft Ajax het meeste geld maar de manieer waarop ze in Nederland kampioen zijn geworden is alsnog indrukwekkend, sinds December niet meer verloren en het hoogste punten totaal van deze eeuw.

Waarom zijn er genomineerden?

Laat gewoon kiezen uit alle hoofdtrainers.

28 mei 2021 om 14:38

Wat heeft het voor zin om een aantal trainer te selecteren die er werkelijk niks van hebben gebakken of matig hebben gepresteerd?

28 mei 2021 om 14:55

@messibazoer wat wanny bedoelt, wat heeft de selectie dan voor zin. Niemand zou op advocaat of Johnny Jansen stemmen. Dus die verdwijnen vanzelf uit beeld.
Je zou vanzelf bij deze trainers uitkomen, daarvoor hoeven ze niet eerst geselecteerd te worden.

28 mei 2021 om 15:02

Je kan natuurlijk dan ook de vraag stellen: wat heeft het voor zin om 4 trainers uit een poule van 18 te halen? Benoem dan gewoon meteen die ene trainer die heeft gewonnen.

28 mei 2021 om 15:11

Met alle respect, Vitesse speelt rond verwachting, Groningen dat niet genomineerd is speelde boven kunnen. Daarnaast heeft Ajax misschien wel de beste selectie in 20 jaar ten opzichte van opponenten, dus is de prestatie van Ten Hag echt zo knap, of was het Aad de Mos ook wel gelukt? RKC heeft op doelsaldo een nieuwe kans volgend jaar, wat was het puntenverschil met Emmen? Sorry verdient echt geen nominatie. In mijn ogen verdient Ultee hem, gevolgd door Fraser en dan Buijs. Maar goed smaakjes verschillen.

28 mei 2021 om 15:38

Of is het de hand van Ten Hag dat de spelers zo goed renderen? Want laten we wel wezen, onze Argentijnse en Mexicaanse vrienden werden vergruist en als miskopen bestempeld. Maar nu zijn het ineens toppers.
Erik ten hag, absoluut de beste coach van de eredivisie.

28 mei 2021 om 15:44

Emmen heeft 4/5 spelers die samen evenveel verdienen als de hele selectie van RKC.

28 mei 2021 om 17:02

Heb je hem ook weer. Onze Emmen hater.

28 mei 2021 om 17:15

Hij heeft gelijk hoor. Emmen heeft een ongelooflijke wanprestatie geleverd door 16e te worden. Mijn stem voor trainer van het jaar zou trouwens naar Henk Fraser gaan.

28 mei 2021 om 17:20

Daar ben ik het met je eens hoor. Maar hij laat zich altijd vreselijk negatief horen als het over emmen gaat. Maar goed.

Fraser heeft ook mijn voorkeur overigens.

28 mei 2021 om 18:44

Maar heeft niet het beste gepresenteerd. Met de beste selectie sinds jaren van de lamme en de blinde winnen is nu niet bepaald moeilijk. Wat Fraser heeft gepresteerd met, laten we eerlijk zijn, een bar slechte selectie, is dan vele malen knapper.

28 mei 2021 om 20:26

Die spelers kwamen allemaal in januari aankakken. RKC heeft gewoon met Anita en van der Wiel oud internationals..

28 mei 2021 om 18:39

Omdat dan de trainer, die de club met de grootste aanhang vertegenwoordigt, hem wint?

28 mei 2021 om 19:11

Fraser moet de bokaal krijgen. Dit komt van een Ajacied ben echt onder de indruk wat hij met Sparta heeft neergezet verdient alle lof en deze prijs daar vokr

28 mei 2021 om 14:29

Dankje!

28 mei 2021 om 14:31

Heel eerlijk, met zo'n begroting mag je dat ook wel verwachten. Als we die criteria gebruiken die jij benoemd, zullen trainers van kleinere clubs dit nooit winnen. Grim, Letsch, Fraser en Ultee hebben het erg goed gedaan. Letsch aantrekkelijk voetbal, Grim, Fraser en Ultee goede resultaten met zeer beperkte middelen.

28 mei 2021 om 14:50

Maar volgens jouw criteria kan een trainer van Ajax dan nooit meer winnen.

Want als een dubbel met Ajax en een straatlengte voorsprong op de nummer twee al niet genoeg is.. Beter kan het haast niet.

Beetje lastig om zo een eerlijke winnaar te kiezen vind ik. Er zijn er dit jaar een aantal die erg goed gepresteerd hebben. Vind zelf dat Ten Hag, Fraser, Letsch en Ultee allemaal wel deze prijs verdienen.

28 mei 2021 om 15:03

Ik ben van mening dat meerdere factoren mee moeten wegen. Het gaat om prestatie onder de omstandigheden die er rondom de club hangen. Ajax heeft het top gedaan zelfs met missers zoals de EL van Haller, Promes en Onana. Het gaat er mij om dat de kampioen niet altijd de beste trainer heeft.

28 mei 2021 om 15:03

Orgineel tis met zo n groep bijna niet eens nodig een trainer voor ajax neer te zetten in de eredivisie.
Een opstelling maken en de jongens doen de rest wel.

Ik ken de criteria uiteraard niet en wat zijn uiteindelijk de afwegingen.
Als je naar prijzen kijk dan moet ten hag hem uiteraard winnen.
Als je budgetten met elkaar weg ga strepen en dan de prestaties erbij pakt dan denk ik een andere trainer

28 mei 2021 om 15:04

@origineel

Dat een trainer van Ajax de prijs nooit meer zou kunnen winnen is natuurlijk onzin. Het is alleen wel van belang dat je blijft kijken naar de invloed die een trainer op de prestaties van het elftal heeft gehad én wat vooraf de verwachtingen waren. Als je vooraf had gezegd dat Ajax de dubbel zou winnen, had niemand je raar aangekeken. Maar als je had gezegd dat Sparta 8e zou worden en de play-offs voor Europees voetbal zou halen, dan werd je voor gek verklaard.

28 mei 2021 om 15:39

Dat het bij Ajax makkelijk werken is voor een trainer word altijd gezegd wanneer het goed gaat. Men gaat er alleen aan voorbij dat er nergens meer druk is dan bij Ajax waar in het verleden trainers snel sneuvelden. Zelfs als de resultaten goed zijn kan je nog bakken met kritiek krijgen als het spel niet om aan te gluren is.

Ik begrijp ook wel dat Ajax de favoriet was, en dat kampioen worden in de lijn der verwachtingen lag maar bij aanvang van het seizoen waren er toch velen die PSV favoriet noemden of gelijke kansen gaven op de titel.

Dat je dan uiteindelijk zo dominant kampioen word en misschien wel de zwaarste route ooit in de Nederlandse beker hebt afgelegd verdient mijn inziens een stuk meer waardering dan hier gegeven word.

28 mei 2021 om 16:18

Ik weet niet of de druk het hoogste is.
Je moet uiteraard bij elke club presteren doe je dat niet lig je eruit.
Op voorhand werd ook Feyenoord genoemd. Op voorhand worden altijd meerdere clubs genoemd.
Als je op basis van spelersmateriaal kijk en breedte van selectie kan je maar 1 ding zeggen moet Ajax kampioen worden.
Dan gaan er allemaal dingen meespelen zoals blessures, schorsingen en Europese wedstrijden.

Ten Hag heeft gewoon een prima jaar gehad maar niet uitzonderlijk. Pakt 2 prijzen die je in principe verwacht en denk Europees niet het resultaat wat je verwacht.
Ten hag zal zijn jaar echt wel met een goed gevoel afsluiten hoor.

Maar heeft hij een uitzonderlijke prestatie geleverd ik vind wel mee vallen.

28 mei 2021 om 16:29

Laten we ook niet vergeten dat Ten Hag is blijven presteren terwijl hij geconfronteerd werd met allerlei tegenslagen als Haller die niet ingeschreven werd, Onana die plotseling uitviel, Promes die opgepakt werd. Dus nee, zo makkelijk was het niet voor hem.

28 mei 2021 om 16:45

Maar als v/d Sar zelf al aangeeft dat het seizoen maar een 7,5 is. De groepsfase CL niet overleefd. In de winterstop het hoogste bedrag voor 1 transfer uitgeven om de titel veilig te stellen. En in de EL vervolgens onnodig eruit vliegen tegen AS Roma, terwijl je de ronde ervoor simpel van de Frans kampioen weet te winnen.

Vergeleken met de overige NL’se deelnemers heeft Ajax goed gepresteerd. Maar het is Ajax zelf die de lat hoger legt en aan die kat is niet voldaan. Was daar aan voldaan, dan had Ten Hag moeten winnen. Nu mag Fraser de prijs van mij winnen.

28 mei 2021 om 16:52

@kyle666 Ajax speelde in Europa altijd al met Tadic in de spits. En Stekelenburg heeft meer dan prima gedaan.
Hij had pas echt pech gehad als Tadic en Klaassen geblesseerd waren geweest.

28 mei 2021 om 17:01

4fredondo je vergeet alleen dat Europese prestaties niets met deze prijs te maken hebben.

Ik snap best dat mensen vinden dat een andere trainer het meer verdient dan Ten Hag. Maar ik snap niet dat mensen dan met onzin argumenten Ten Hag omlaag proberen te halen ipv die andere trainers de veren in hun hol te steken die ze ook verdient hebben.

Er zijn dit jaar een aantal trainers die echt fantastisch werk geleverd hebben.

28 mei 2021 om 19:18

Dan zal gezien de huidige financiële verschillen vrijwel altijd een Ajax coach de prijs in de wacht slepen.

Je zult vast gelijk hebben dat Europese prestaties niet meetellen, maar persoonlijk vind ik dat onzin. Het is een goede graadmeter tussen coaches die met weinig financiële middelen moeten presteren versus de clubs die strijden om het kampioen.

Als AZ dit jaar kampioen was geworden, maar Ajax had de CL gewonnen. Leuk voor AZ en hun coach, maar dan is Ten Hag toch coach van het jaar en Ajax het team van het jaar.

28 mei 2021 om 14:32

Iedere andere genomineerde trainer had met Ajax minimaal hetzelfde zo niet beter gepresteerd dan ten Hag. Zowel Fraser, Grim als Ultee zijn alle 3 tactisch sterker dan ten Hag vind ik.

28 mei 2021 om 14:41

Haha en waarom vind jij dat? Dat is ook de reden dat Fraser, Grim en Ultee (niet) bij een topclub zitten. Als die bewering al zou zijn zoals jij zegt was Ajax met 1 van de 3 trainers die je benoemd Europees doorgegaan?

28 mei 2021 om 14:43

En waar basseer je dat op als ik vragen mag? Dat is nogal een stelling die je doet, komt een beetje over als dat Ten Hag eigelijk niet zoveel kan.. We gaan het ooit wel mee maken als Ten Hag weg gaat of andere het beter doen, Frank de Boer was ook zo'n kut trainer volgens vele maar sinds hij weg is heeft alleen Ten Hag het beter gedaan

28 mei 2021 om 14:46

Yes, inderdaad. Ik denk dat Ajax zeker Europees beter had gepresteerd met een trainer die tactisch sterker is dan ten Hag. Dan had Ajax de 2-0 voorsprong tegen Atalanta nooit uithanden gegeven en waren ze er tegen Getafe en Roma ook niet uitgevlogen. Leuk dat ten Hag in Nederland de kampioen wordt met dit budget en spelersmateriaal maar dat zegt natuurlijk weinig over zijn kwaliteiten.

28 mei 2021 om 14:48

Ai ik zou Frank de Boer nu niet als voorbeeld gebruiken...

28 mei 2021 om 14:51

Alle drie hebben nog helemaal niets bewezen op een hoger niveau.

28 mei 2021 om 14:53

Hoezo niet dan? Frank de Boer is voorlopig als enige Ajax trainer die 4x achter elkaar kampioen werd.. Hij is kampioen geworden met Ebecilio, Sigthorsson en Ozbiliz voorin, heeft een CL poule overleefd met City, Real Madrid en Dortmund.. Dat hij na Ajax overal gefaald heeft maakt niet uit, bij Ajax heeft hij het gewoon goed gedaan met hele beperkte middelen

28 mei 2021 om 14:56

Tegen Roma eruit vliegen heb je te danken aan Tadic die een penalty mist, aan de vele kansen die gemist werden en een blunderende keeper, dat ligt niet aan Ten Hag.. Diezelfde Ten Hag heeft ook de halve finale CL gehaald, al zal dat wel weer liggen aan wat anders natuurlijk

28 mei 2021 om 14:57

@houtapp wat een onzin, daarnaast kan ook niet iedereen bij een topclub werken of andersom.
Rijkaard wint de CL met barca, maar degradeert met Sparta.
Het is gewoon heel anders werken in de top, dan in de marge en je hebt ook een hele andere aanpak nodig.
Rijkaard hoeft bij Barca niet aan xavi te vertellen hoe hij iemand in moet spelen of vrij moet laten lopen en bij sparta moet hij ze nog leren voetballen.
In de top heb je weer andere kwaliteiten nodig en het is maar de vraag of Fraser, Grim en Ultee daarover beschikken.

28 mei 2021 om 15:01

Zij hebben alle 3 in mijn ogen een knappere prestatie geleverd dan ten Hag. Ten Hag had voordat hij naar ajax kwam niks gepresteerd behoudens een promotie in 2013 met de Eagles.

28 mei 2021 om 15:07

Ten Hag heeft inmiddels laten zien dat hij niet over de kwaliteiten beschikt om in de top te werken (de Nederlandse competitie schaar ik niet onder de top) Als jij Europees met dit materiaal niet kunt overwinteren in de CL dan doe je toch iets niet goed lijkt mij. Om daarna ook nog eens uitgeschakeld te worden door een Levante of Roma zegt in mijn ogen voldoende over de kwaliteiten van de trainer ten Hag.

28 mei 2021 om 15:20

@houtapp, waar schaar je Guardiola dan onder die met Bayern München geen CL wist te winnen en nu met City eindelijk een keer verder is gekomen dan de kwartfinale na onderhand 1 miljard aan spelers uit gegeven te hebben? Ajax is en blijft een subtopper in Europa, zo vanzelfsprekend is een CL poule doorgaan voor ons niet, ook al denken vele van wel, wees realistisch, na 1 heel goed jaar wat eens in de zoveel jaren gebeurd zijn we niet ineens een CL club die steevast bij de laatste 16 hoort

28 mei 2021 om 15:27

Fijn om te lezen dat jij wel een realistische visie hebt. Ik reageer vooral zo omdat menig supporter hier ajax bij de europese top schaart en automatisch ten Hag als een toptrainer ziet. In het seizoen 2018/2019 toen ajax er pas tegen de Spurs uitvloog had ajax gewoon een ontzettend goed team waarin de spelers bepalend waren en niet de trainer.

Guardiola is een toptrainer die zijn eigen visie heeft ontwikkelt en die overal aan de slag kan. Zover zie ik ten Hag niet komen.

28 mei 2021 om 23:59

@houtapp als jij denkt dat goede spelers automatisch goed presteren dan snap je niet veel van een team leiden. Niet erg maar heb moet vaak iemand zo zwart wit zien reageren. Elk jaar laten clubs dit ook zien. Zal mij echt niet boeien wie deze prijs wint maar dit soort reacties zijn mij te populistisch.

28 mei 2021 om 14:41

@lohanmang

Sinds wanneer zijn prestaties in Europa van belang bij het kiezen van de Coach van het Jaar?

De dubbel winnen is knap, maar is een mindere prestatie dan hetgeen Fraser en Ultee hebben gepresteerd. Puur kijkend naar de ranglijst zou ik de prijs geven aan Fraser, maar de wederopstanding van Fortuna is ook een hele knappe prestatie en daarom zou Ultee mijn #2 zijn.

28 mei 2021 om 14:45

Als je puur kijkt naar de ranglijst moet Ten Hag 'm toch winnen? De dubb winnen is knap en Fraser, Grim en Ultee hebben ook een knappe prestatie geleverd. Dat maakt de uitverkiezing wellicht lastig, maar kijkend naar overwinningen in binnen en buitenland gecombineerd met spel zou Ten Hag toch de prijs in de wacht moeten slepen, lijkt me...

28 mei 2021 om 14:51

Niet helemaal mee eens, dan zou namelijk altijd de trainer van de kampioen moeten winnen.. Persoonlijk vind ik dat wat Fraser en Ultee hebben gepresteerd dit seizoen knapper dan wat Ten Hag heeft gedaan, als je met Sparta bijna Europees voetbal weet te halen heb je naar mijn idee gewoon een top prestatie geleverd.. Kampioen worden met Ajax is natuurijk geen hele knappe prestatie.. Al vind ik wel dat Ten Hag gewoon een hele goede trainer is

28 mei 2021 om 14:53

@wizzle_shizzle

Dat is juist het hele punt, je moet niet puur naar de ranglijst kijken. Dat zou betekenen dat de trainer van de kampioen altijd de beste trainer van het jaar zou zijn? Dan hoeven ze in Duitsland die verkiezing dus nooit meer te organiseren, dan is dat altijd de trainer van Bayern.. Kijkend naar de selectie van Ajax vind ik het niet 'bijzonder' dat ze kampioen zijn geworden. Tuurlijk, het is knap dat ze de dubbel pakken, maar kijkt iemand daar nou echt van op?

Ik denk dat als je vooraf had gezegd dat Sparta 8e zou worden en zou strijden om Europees voetbal, dat je voor gek zou worden verklaard. Dat maakt de prestatie van Fraser vele malen knapper dan die van Ten Hag (waarmee ik uiteraard niet wil zeggen dat elke jan-lul de dubbel zou pakken).

28 mei 2021 om 15:03

Lijkt mij niet. Als je met dit budget en spelers materiaal geen kampioen wordt is dat gewoon schandalig. Pas na het kopen van een spits van 22 miljoen begon het pas te lopen bij ajax en maakte ze het verschil met psv en az. Als je puur naar de ranglijst kijkt dan is het in mijn ogen iets knapper wat Ultee gepresteerd heeft

28 mei 2021 om 16:33

Tja, dan kan je ook zeggen dat het schandalig is dat Feyenoord niet hoger dan Vitesse en AZ is geëindigd gelet op het verschil tussen de budgetten.

28 mei 2021 om 17:02

@kyle66

Wat is dit voor rare sneer naar Feyenoord? Het is ook totaal niet relevant omdat Advocaat hier (logischerwijs) niet tussen staat.

Het is inderdaad schandalig dat Feyenoord niet hoger dan AZ en Vitesse is geëindigd op basis van budgetten, maar op basis van de selectie is het niet vreemd dat AZ boven Feyenoord is geëindigd.

Henk Fraser zou ik kiezen. Met Sparta bijna Europees voetbal halen is gewoon razend knap. Ook een eervolle vermelding voor Buijs, want die zet bij Groningen toch iets neer.

28 mei 2021 om 14:49

Bijna Europees voetbal? Hij werd 8e , op 12 punten achterstand van nummer 5 Feyenoord ( normaal gesproken zonder play-offs een Europese plek) , en in de eerste ronde play-offs behoorlijk overtuigend uitgeschakeld. Nog steeds een knappe prestatie, 8e met Sparta, maar bijna Europees voetbal is een beetje overdreven.

Voor de Eredivisie wat mij betreft Fraser, het zou te makkelijk zijn om ten Hag aan te wijzen gezien het budget die hij tot zijn beschikking heeft en het spelersmateriaal ten opzichte van de andere 17 clubs. Fraser heeft denk ik een betere prestatie geleverd gezien het budget en de selectie. In de KKD is wat mij betreft Henk de Jong trainer van het jaar, als je al 2 jaar lang zo de competitie domineert is dat uitermate knap en ook nog eens met gewoon goed voetbal en veel goals.

Moeilijke keuze, allemaal trainers die prima prestaties kunnen overleggen. Uiteindelijk is dat waar we naar moeten kijken, hoe lastig dit ook te vergelijken is. Mijn voorkeur gaat uit naar Fraser of Ultee.

28 mei 2021 om 14:49

Ik denk dat je moet kijken naar welke trainers een bijzondere invloed hebben gehad op de prestaties van hun team. Ten Hag is een goede trainer, maar die heeft uiteindelijk niet boven verwachting gepresteerd ofzo, de andere trainers hebben gewoon beter gepresteerd als je kijkt naar hun materiaal en hun doelstellingen. Mijn voorkeur gaat uit naar Grim, vorig jaar kansloos gedegradeerd, dit jaar nacompetitie ontlopen met goed voetbal.

28 mei 2021 om 15:10

@rubentje13, wat zeg je nu ?!
Aan het begin van het seizoen zag iedereen psv nog als serieuze titelkandidaat, dat je dan je "concurrent" op 16 punten achterstand zet heb je het denk ik toch boven verwachting gedaan. Daarbij overwinter je gewoon weer europees en pak je de beker. Is dit wat iedereen aan het begin van het seizoen dacht wil jij zeggen ?

28 mei 2021 om 18:09

@rubentje13 - misschien ook niet helemaal eerlijk verwachtingen als parameter te nemen. Hoe kan Ten Hag dan die prijs ooit winnen, met een club waar de verwachting de landstitel is? Ik denk niet dat hij nationaal veel beter kon presteren, cijfermatig de beste kampioen sinds de eeuwwisseling. Ik denk dat qua vakmanschap Ten Hag ook echt geweldig scoort. Het lastige is is hoe je dat moet vergelijken met trainers die tegen degradatie vechten of het leuk doen in de subtop. Grim is ook een uitstekende keuze, als je naar de beperkte middelen kijkt is het ontlopen van rechtstreekse degradatie een geweldige prestatie. Vooral omdat ze vorig jaar (ondanks sympathiek voetbal) het zwakste waren. Die groei met beperkte middelen verdiend inderdaad ook krediet. Maar hetzelfde gold voor Fortuna, wat onder Hofland geen punten pakte maar sinds Utlee een opmars heeft neergezet naar de middenmoot (met prima voetbal). Sparta vond ik ook knap, een 8ste plaats en play-offs halen terwijl we die toch allemaal heel wat plekken lager hadden ingeschat. In alle eerlijkheid, een slechte winnaar zit hier niet tussen. Het ligt een beetje aan je voorkeur. Daarom is het fijn dat er gestemd gaat worden door de trainers zelf.

29 mei 2021 om 16:13

@jeroentje dat PSV op 16 punten achterstand eindigde van Ajax had meer met PSV te maken dan met Ajax, dus daar kan je hem de credits niet voor geven. 2x niet gewonnen van PSV bovendien. Wat ik wil zeggen is dat de dubbel winnen met Ajax een vrij logisch resultaat is gezien de selectie en de begroting. Ik denk dat de prestaties van alle vier de andere trainers stuk voor stuk knapper zijn, waarmee ik niet wil zeggen dat Ten Hag geen knappe prestatie heeft geleverd, maar ik vind de prestaties van de anderen gewoon beter. Bovendien gaat het hier om de prestaties in de competitie, niet om de prestaties in Europa.

Kampioen van nederland en de beker pakken. Ver komen in de EL is beter dan promoveren naar de eredivisie hahahaha

28 mei 2021 om 21:51

Nou zeg met de allerbeste selectie en het hoogste budget is dit wel een stuk makkelijker.

Zou eerder voor Fraser gaan.

Ik verwacht dat Fraser hem gaan winnen, maar persoonlijk denk ik dat de prestatie van Ultee de grootste is. Ten Hag heeft de belangrijkste prijs al gewonnen met de titel; maar Ajax was ook torenhoog favoriet en ik denk niet dat hij zich daarmee echt als trainer onderscheiden heeft. Letsch heeft het ook goed gedaan; maar uiteindelijk is het gewoon logisch dat je 4de of 5de wordt met dit elftal. Dan is het goed dat je 4de wordt; maar het kwam meer omdat Feyenoord veel punten verloor op het eind; want het leek wel of ze beide geen 4de wilde worden. Vitesse sowieso een matige tweede seizoenshelft. Grim heeft het natuurlijk ook goed gedaan om met dit elftal er in te blijven.

OBV prijzen wint EtH dit natuurlijk. Ook een behoorlijk punten aantal behaald en veel doelpunten (mede mogelijk gemaakt door Vvv). Spel was echter niet altijd denderend.

Veel respect ook voor Fraser en wat hij bij Sparta heeft neergezet en wat hij uit het spelersmateriaal heeft gehaald. Het is onmogelijk vergelijken aangezien EtH alleen maar kan verliezen in de zin dat hij het niet beter kan doen in Nederland dan wat hij gedaan heeft maar dat dit ook wordt verwacht. Europees was het natuurlijk voor Ajax erg goed, na de winter nog in Europa is voor Ajax natuurlijk gewoon heel goed.

Laten we eerlijk zijn, de award zal wel naar Ten Hag gaan maar Fraser verdient hem gewoon vind ik. Kijk eens waar hij staat met Sparta. En het is echt niet zo dat ze geweldige voetballers binnen die selectie hebben, Fraser weet gewoon wat hij doet als trainer en zet de juiste namen op de juiste plekken, geweldige trainer. Zie er wel een toekomstige bondscoach in, kan erg goed met spelers omgaan en dat is als bondscoach toch wel het belangrjikste.

28 mei 2021 om 18:06

Verdienen Ultee en Grim hem dan niet net zo goed?
De selectie van Sparta is natuurlijk niet top, maar als je mij vooraf had gevraagd waar die zouden eindigen had ik ze denk ik op de 10e of 11e plaats gezet maar RKC en Fortuna onderaan.

Ik zal hem Ultee of Fraser wel gunnen hebben met beperkte middelen prima gepresteerd.

Lijkt mij duidelijk dat deze naar Ultee of Fraser moet gaan, die hebben echt een bijzondere prestatie neergezet met hun team.

Of de titel had kunnen zijn 'vijf trainers strijden om Rinus Michels Award'.

Hoe kan iemand trainer van het jaar worden als diegene met lege handen staat aan het einde van het jaar?! Dan kun je hoger staan dan ieders verwachting, maar als je uiteindelijk niets hebt bereikt dan heb je het niet goed genoeg gedaan.

Waar is Roger schmidt? Die speelt een heel seizoen met Rosario en word nog 2de. Dat is pas knap. Even zonder dollen, wat fraser heeft gepresteerd is echt knap. Hem gun ik de prijs wel.

28 mei 2021 om 17:22

Ho ho, Rosario is een top level player hé

Voor mij zijn de kanshebbers wel een redelijke verademing als coach, op EtH na dan.

Grim en Ultee zijn redelijk nuchter en steken bij fouten hand in eigen boezem. Natuurlijk is dit makkelijker te doen bij RKC en Fortuna dan bij Ajax.

Fraser en Letsch hebben een uitstekend seizoen gedraaid en zijn recht door zee. Ik luister ook liever naar hun dan naar Ten Hag.

Die het gewoon prima doet. Vooral de rust tijdens begin 2021 vanuit de selectie over Promes, Onana, Haller en Brobbey is noemenswaardig, maar m.i. niet Michelswaardig. Daarvoor ligt de lat voor een Ajaxtrainer nu wat hoger.

De prestaties van Fortuna en Sparta dit seizoen zijn het meest bijzonder. Vitesse viel wel erg terug in de competitie en de beker ging toch verloren. RKC is gewoon knap buiten schot gebleven, maar zonder verdere uitschieters ook niet mijn favoriet.

Als sparta wat minder wisselvallig was geweest en in ieder geval de grote broer had kunnen pijnigen in de play-offs was ik vior Fraser gegaan. De prestatie van Ultee met Fortuna met het vertoonde spel zou ik kiezen als winnaar.

Mja, who de fuk cares.

Ajax heeft geen wedstrijd verloren onder hem in 2021 in Nl, immer een gigantische voorsprong gewonnen.

Ik was met Ajax ook kampioen geworden...
Hij verdient hem enkel, wanneer hij nu Europees ook puik had gepresteerd.

Jongens als Ultee, Fraser zijn voor mij de grote kanshebbers
Letsch heeft het erg goed gedaan! maar mijn voorkeur gaat naar bovengenoemden.

Fred Grim...heeft zich gehandhaafd maar vergelijk de selectie wel een beetje met Fortuna. Dus nee... Goede trainer, maar niet manager van het jaar

28 mei 2021 om 16:54

Uiteindelijk doen ze allemaal hetzelfde. Ze halen eruit wat erin zit. De ene heeft alleen andere middelen dan de ander.

Van deze vijf is Ten Hag de nummer vijf. Knap hoor, de dubbel, maar alles minder zou gezien het verschil in de portemonnee en in de selectie een pure wanprestatie zijn. De rest heeft bovengemiddeld of echt heel goed gepresteerd.

28 mei 2021 om 16:59

Misschien in het geval van Sparta en Fraser, maar Fortuna heeft volgens mij toch een aardig budget. Hoe dan ook doen ze eigenlijk allemaal hetzelfde: Ze halen eruit wat erin zit. Dat rechter rijtje ontloopt elkaar niets. Vorm en vertrouwen spelen daar gewoon een hele grote rol. Dan zou je Ron Jans ook kunnen noemen. Die wordt 10de boven Fortuna met een lager spelersbudget en beduidend meer druk. Ten Hag lijkt me de favoriet en anders mag Fraser 'm wel winnen naar mijn mening. Dat is eigenlijk de enigste die duidelijk meer dan goed gepresteerd heeft. Overigens heeft Ten Hag het ook uitstekend gedaan. Die heeft slechts 14 verliespunten in een Ajax die al twee jaar kwalitatief flink heeft ingeleverd (ondanks de portemonnee). Dat is gewoon knap. Bovendien is een kwartfinaleplaats in de Europa League ook gewoon netjes. Dat er wellicht meer in zat, tja.. Da's nou eenmaal het risico van een knock-out-systeem.

28 mei 2021 om 19:28

Europese resultaten tellen voor mij niet mee in deze award, daar hebben de meeste Eredivisietrainers geen kans in. Ook hieronder wordt het budget / de begroting aangehaald, maar onder Ajax en PSV worden de verschillen dusdanig klein dat je je meer moet verdiepen in hoe die begrotingen er inhoudelijk uitzien, welk geld er daadwerkelijk is en waar het heengaat.

Twente is boven Fortuna geëindigd met minder spelersbudget, maar door het aanzien van de club wel een interessantere optie voor spelers om heen te gaan en zo blijven er heel weinig objectieve maatstaven over en dan heb ik toch altijd een lichte voorkeur voor degene die enigszins in de rol van underdog zit als zo'n award er is.

28 mei 2021 om 18:20

Met die logica zou een trainer van Ajax hem nooit kunnen winnen. Als Ajax met de hakken over de sloot kampioen was geworden was ik het daar mee eens geweest. Maar gezien de manier waarop, de lange ongeslagen reeks, het hoogste punten totaal deze eeuw, meer dan 100 goals en ongeveer alle top clubs tegen gekomen in de beker heeft Ajax/ten Hag wel dat extra's gedaan om de prijs te rechtvaardigen.
Van die lijst vind ik Letsch eigenlijk de minste kandidaat. Vooraf mag je van dit Vitesse best een 5e plaats verwachten (ze werken in principe met de 4e begroting van Nederland, hij is zelfs iets hoger als die van Az).
Vanuit dat opzicht hebben RKC en Fortuna misschien wel de beste prestaties geleverd.

In mijn ogen is Ten Hag sinds zijn aanstelling al veruit de beste coach in de Eredivisie, er zijn natuurlijk andere coaches die met veel slechter materiaal ook mooie dingen neerzetten maar ik heb echt wel erg veel respect gekregen voor Ten Hag na wat hij heeft neergezet in Amsterdam.

Fraser uiteraard...eigenlijk heeft iedereen heeft een geweldige prestatie neer gezet.

28 mei 2021 om 19:43

Bijzonder dat veel mensen ten hag noemen. Fraser was met Ajax ook wel kampioen geworden met dat materiaal
. Zo bijzonder is het niet en keihard gefaald met Europees voetbal

Ultee of ten hag . Ik vind dat Pascal Jansen het ook heel goed heeft gedaan. Toen hij het stokje overnam stond az 8 ste dacht ik. Onder hem ging az als een speer en won het van iedereen op Ajax en Utrecht na

Ik gun het Fraser wel. Laat al veel langer zien met verschillende clubs boven verwachting te kunnen presteren. En komt in de media ook altijd verstandig over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

18 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Vitesse
2014-2016 ADO Den Haag
2011-2014 ADO Den Haag
1990-1993 Nederland

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren