PSV pakt door op transfermarkt en presenteert Mwene

Dinsdag, 1 juni 2021 om 10:06Dominic Mostert • Laatste update: 10:08

PSV heeft de derde zomerse versterking binnen, zo is dinsdagochtend wereldkundig gemaakt. Phillipp Mwene, die als rechts- en linksback kan fungeren, komt transfervrij over van 1. FSV Mainz. Na de succesvol doorlopen medische keuring zette hij zijn handtekening onder een contract tot medio 2024. Eerder verzekerde PSV zich voor volgend seizoen al van Joël Drommel en André Ramalho.

"Wanneer je een selectie samenstelt zoek je altijd naar een mix tussen talent, ervaring en specifieke kwaliteiten", reageert technisch directeur John de Jong op de clubsite. "Phillipp is een multifunctionele speler, die zowel rechts als links in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. Hij heeft afgelopen seizoen nagenoeg alles bij Mainz gespeeld en voegt de mogelijkheid om meer te variëren aan onze selectie toe. Met zijn 27 jaar zit Phillipp in de bloei van zijn carrière en hij heeft getoond zich staande te kunnen houden in één van de sterkste competities van Europa."

Mwene is zeer gelukkig met zijn contract bij PSV. "De eerste indruk die ik van PSV heb gekregen is enorm goed”, jubelt de aanwinst in een eerste reactie. “Het stadion en de trainingsfaciliteiten zien er fantastisch uit. PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel. Naar die uitdaging was ik op zoek. Op het veld zal ik alles geven. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van deze club."

De 27-jarige Mwene maakte deel uit van de voorlopige EK-selectie van Oostenrijk, maar viel af bij de bekendmaking van de definitieve spelersgroep van de groepsopponent van Oranje. De in Wenen geboren back stond drie seizoenen onder contract bij Mainz en speelde in totaal 29 wedstrijden namens de Bundesliga-club. Daarin was hij goed voor een doelpunt. Het afgelopen seizoen kwam Mwene tot negentien competitieduels, bijna allemaal aan de linkerkant.

Mwene geldt als een multifunctionele speler, die ook op rechts in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. De Oostenrijker, die ook over de Keniaanse nationaliteit beschikt, zou bij de Eindhovenaren de stand-in kunnen worden van Philipp Max, de vaste linksback. Mwene genoot zijn jeugdopleiding bij Austria Wien en VfB Stuttgart, en maakte bij 1. FC Kaiserslautern zijn debuut in het betaald voetbal.

PSV haalt niet alleen een potentiële stand-in van Max binnen, maar ook een mogelijke opvolger van aanvoerder Denzel Dumfries. De rechtsback zint op een transfer. Mwene speelde vorig seizoen bij Mainz samen met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius en leverde afgezien van zijn ene doelpunt ook twee assists in de competitie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

194 reacties (laatste reactie door nemert)
27 mei 2021 om 16:51

Als ik zie hoeveel waardeloze back er rondlopen op de velden, is het best nog wel moeilijk. Of ze kunnen verdedigen, maar raken in paniek aan de bal, of ze kunnen langs de zijlijn rennen maar kunnen niet verdedigen. De hedendaagse eisen aan een back zijn dusdanig hoog dat je het vaak niet meer red als gedegradeerde link/rechts buiten

Nog nooit van gehoord, ben benieuwd.

27 mei 2021 om 17:44

Ik had liever willems gezien dan. Ze hebben wel echt een backup rechtsback nodig maar als Dumfries vertrekt mag ik hopen dat ze een echt opvolger kopen. Op het middenveld heb je dadelijk al genoeg keus dus zijn multifunctionaliteit is misschien niet eens nodig. Het zal mij benieuwen of dit een soort Hutchinson wordt of een soort sainsbury..

27 mei 2021 om 17:51

Kan nog steeds hoor, denk alleen niet dat Willems financieel haalbaar is en dat Willems als backup wilt fungeren achter Max. Mwene is van oorsprong een rechtsback die bij gebrek aan een linksback op links is gaan spelen bij Mainz. Ze hadden Aaron Martin verhuurd aan Celta en de financiële situatie was niet zo dat ze een linksback ervoor terug konden halen en daardoor kwam Mwene op links te spelen (in een 5-mans verdediging). Een agressieve back in aanvallend en verdedigend opzicht. Technisch goed onderlegd, alleen geen stoomtrein a la Dumfries of Max. Is de afgelopen jaren een backup geweest (soms zelfs 3e keuze) bij Mainz en zal dus ook niet gezeur veroorzaken bij PSV als ie ernaast staat.

27 mei 2021 om 19:23

Volgens berichten heeft Willems zich zelf aangeboden.. dus dan moet Salaris geen probleem zijn denk ik.

27 mei 2021 om 18:07

Middelmaat galore in Eindhoven

27 mei 2021 om 19:28

Breedteversterkingen.... Ze beginnen wel heel erg breed te worden in Eindhoven.

27 mei 2021 om 19:30

Dit is voor de breedte Japie. Hij is transfervrij

28 mei 2021 om 12:26

Nu wordt mauro Junior gebruik/misbruikt als back-up RB. Dat is helemaal drama.
Ook viergever en boscali zijn geen Lb.

Prima om zo'n speler achter de hand te hebben. (zie Ajax met Klaiber)

1 juni 2021 om 10:11

Aardig wat wedstrijden in de Bundesliga gespeeld, behalve vorig seizoen, was waarschijnlijk toen geblesseerd.

Iig iemand die ervaring heeft in een zware competitie.

1 juni 2021 om 11:36

Tja, het kan een hit of miss zijn. Hoe heette die Duitse verdediger ook al weer die Ajax een paar jaar geleden van HSV overnam, die mislukte?

1 juni 2021 om 12:08

Atouba geloof ik. Al was dat bij voorbaat al een kansloos verhaal en bij deze jongen lijkt er wel een gedachte achter te zitten. Ben benieuwd!

1 juni 2021 om 12:14

Oh ja, die had je ook nog Die heb ik toen in Football Manager wel aan het voetballen gekregen.

Nee, dit was korter geleden, onder Bosz. Heb het opgezocht, was Heiko Westerman.

1 juni 2021 om 12:33

Maar Baumgartl was 10m, Mwene is gratis. Beetje een verschil.

Back-up voor linksback en rechtsback positie. Prima aanwinst.

27 mei 2021 om 17:13

Ja goed dat ze dan spelers pakken van een goede leeftijd die je zo kan inzetten. En niet naar ek is wel helpend, bij het slagen in de voorronde. Goede keuzes ook voor volgend jaar in de competitie. Vind ik als ajaxied eigenlijk niet leuk haha. Maar die CL is wel belangrijker, in belang van ons allemaal.

27 mei 2021 om 17:19

Heb je hem vaak zien spelen dan? Alleen het feit dat iemand zowel rechts als links kan spelen betekent helaas niet direct dat het een prima aanwinst is. Ook niet als back-up. Zie Behich en Poulsen in het verleden

28 mei 2021 om 00:56

Het is een multifunctionele back die prima wedstrijden als back-up heeft gespeeld bij Mainz. Op basis van wat ik heb gezien lijkt het een leuke wisselspeler, snel en balvast. Voor iemand die transfervrij is, beetje ervaring in de Bundesliga heeft lijkt het me een oké aanwinst, dus waarom niet. Ik had liever Jetro Willems gezien, maar waarschijnlijk heeft Willems nog hogere plannen dan Psv.

28 mei 2021 om 00:28

Had Willems genomen. Helaas weer wanbeleid , en slechte scouting van Schmidt

Wel n keer fijn dat we zo doorpakken zeg nu al helemaal met de vervroegde voorrondes. Zou het dan toch een keer onder onze John een topzomer worden?

27 mei 2021 om 16:22

Ach, als het net zo gaat als met Overmars. Kreeg jaren geleden kritiek toen men geen kampioen werd, en wordt nu op handen gedragen. Dat is de voetbalwereld

27 mei 2021 om 16:25

Jaren geleden.. toen hij De Boer aanstelde en 4 keer kampioen werd of bedoel je in die tijd dat Ajax er belabberd voor stond? Jol had qua punten ook kampioen moeten worden. Nee de vergelijking met Overmars is niet al te sterk.

27 mei 2021 om 16:11

Heel goed om te zien dat PSV zich al vroeg versterkt. Dat zorgt er ook voor dat je voor veel spelers niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Als je bijvoorbeeld pas een nieuwe spits gaat kopen nadat je Malen hebt verkocht weten die clubs ook meteen dat je geld hebt en heel hard een nieuwe spits nodig hebt.

27 mei 2021 om 16:13

Nou als je dit all een topzomer noemt dan zijn jullie snel tevreden in Eindhoven..

27 mei 2021 om 16:37

Hij stelt dan ook dat het een topzomer ZOU kunnen worden, niet dat het een topzomer is.

27 mei 2021 om 17:15

Als je nu al meerdere breedte versterkingen kan doen om zodalijk uitgaande transfers op kan vangen met gerichtere grotere namen, dan noem ik dit idd het begin van een topzomer!

27 mei 2021 om 16:19

Vorig seizoen ook gewoon sterk gehandeld toch? Oké sommige spelers kwamen laat maar gotze was wel echt een stunt.

27 mei 2021 om 16:21

Deze transfers komen niet van John de Jong, maar komen allemaal tot stand via het netwerk van Roger Schmidt.

27 mei 2021 om 16:22

Ja want spelers uit de Bundesliga halen deed Jong de Jong voor de komst van Schmidt natuurlijk totaal niet. Kuch.

27 mei 2021 om 16:52

Kuch zegt me niks eigenlijk, Koch daarentegen...

27 mei 2021 om 17:00

Kuch is kort voor Kuchaev, middenvelder van CSKA Moskou.

27 mei 2021 om 17:05

Iets voor Psv?

27 mei 2021 om 17:11

Nee joh, veel te goed en niet Duits 😉

27 mei 2021 om 17:15

Ja daar heb je een punt, even verder zoeken dan maar...

Een Oostenrijker van 27 die (nog) geen international is, dat klinkt niet echt heel veelbelovend. Maar ik laat me graag verrassen.

27 mei 2021 om 16:16

Kan best een breedteinvestering zijn. Hij is rechts, maar heeft vorig seizoen 17 wedstrijden als linkshalf / wingback gespeeld. Eén wedstrijd op rechts. Dus of hij écht beide posities beheerst is afwachten, maar anders heb je voor je A - backs in één persoon allebei een backup.

27 mei 2021 om 16:27

@cabinsence volgens mij is het voor jouw club ook de bedoeling om vooral in breedte sterker te worden. Deze speler is geen talent, ervaring in de BL en komt transfervrij over.

Hiermee heeft Schmidt weer meer mogelijkheden ipv steeds meer posities veranderen als een back uitvalt.

Spelers als Sambo of Obisipo moeten nu nog meer geven om minuten te pakken. Alleen maar goed om het algemene niveau hoger te brengen.

27 mei 2021 om 18:36

Toch maar vrij weinig ervaring opgedaan, alleen dit seizoen wat minuten meegepakt. Kan PSV niet beter de eigen jeugd wat eerder doorschuiven? Zo krijg je ook het risico dat de jeugd niet meer bij PSV wil spelen, omdat ze toch geen kans meer krijgen.

27 mei 2021 om 16:55

Even serieus dit is toch lachwekkend.. Ajax heeft 3 backs die zich Oranje international mogen noemen en PSV is blij met een net niet back van Oostenrijk ?! Zo ga je in ieder geval het gat niet dichten in Eindhoven.. 100 van zulke

27 mei 2021 om 17:17

En waarschijnlijk met weinig restwaarde want al 27. Ik snap de (lichte) euforie ook niet echt.

27 mei 2021 om 17:18

PSV heeft een back die zich international van NL mag noemen, 1 die jeugdinternational is en eentje die Duits international is. Ajax heeft er als je blind en timber telt 2 waarvan er zowizo 1 niet basis is. Nou nou wat een verschil!

27 mei 2021 om 18:32

Hebben ze bij Ajax ook niet ene Klaiber rondlopen als back-up? Dit kan toch een ideale back-up zijn voor PSV die op meerdere posities uit te voeten kan?

27 mei 2021 om 23:04

Is je enige beperking dat je blijkbaar vooroordelen hebt, of zijn er nog meer? Ajax heeft er 3
met een gekleurde bondscoach niet zo moeilijk, althans volgens jou beperkte reactie.
Je arrogantie druipt er al vanaf.... Dat is jammer. Onder het motto PSG heeft het meeste geld op het veld staan, dus wordt automatisch kampioen... Sterkte met je beperking, want dit is niet vanzelfsprekend.

27 mei 2021 om 23:06

Teze heeft het is zijn eerste volwaardige jaar beter gedaan dan Schuurs.... Wel nadenken voor je iets onderbouwd schrijft

27 mei 2021 om 17:55

Prima backup toch? Rechtsbenige back die ook op links kan spelen. Afgelopen jaren alleen maar 2e of 3e keuze geweest bij Mainz maar bij gebrek aan een linksback werd hij opgesteld en hij deed het goed. Agressieve speler, zowel aanvallend als verdedigend. Denkt ook defensief en is niet zo'n stoomtrein als Dumfries of Max. Kan prima als backup voor de rechter of de linker kant.

27 mei 2021 om 19:22

Och, om maar een vergelijking te maken: kijk naar Tagliafico, was bij zijn komst naar Ajax ook niet de jongste meer en geen international. Was zelfs "mislukt" bij een eerder Europees avontuur. Pakte toch behoorlijk goed uit. Vind het erg verstandig van PSV dat ze al zo snel actief zijn geworden op de transfermarkt.

27 mei 2021 om 19:30

@tilburgajax: Een Argentijn die geen international is of een Oostenrijker die geen international is, ik vind dat nogal een verschil

28 mei 2021 om 09:58

Sterker nog, Tagliafico was al wel international toen hij naar Ajax kwam zie ik nu (zij het dat hij niet in de basis stond, Marcos Acuna speelde toen). My bad. Het punt was in ieder geval dat iemand een laatbloeier kan blijken. Ajax kocht Tagliafico op zijn 25e voor 4 miljoen en niemand had verwacht dat hij zich zelfs op die leeftijd nog zo zou ontwikkelen/presenteren. Dat kan voor deze Mwene ook gelden.

Het zijn nog niet de echte toppers maar een begin is er zeker. PSV schoot toch wat te kort in de breedte dus dit lijkt me verstandig. Mooi om te zien dat PSV op tijd klaar wil zijn voor VCL. Benieuwd wat er nog allemaal richting Eindhoven vertrekt. Pröpper en van Ginkel lijken me een zekerheidje.

27 mei 2021 om 16:15

Ik denk dat PSV wel baat heeft bij een paar spelers a la Labyad, Klaiber en Schuurs die net niet goed genoeg zijn om CL te spelen, maar wel goed genoeg zijn om die wedstrijdjes tegen Heracles en Fortuna te winnen, waardoor je je betere spelers als Max en Teze ook af en toe rust kan geven.

27 mei 2021 om 16:15

Zoals deze jongen dus 😉.

27 mei 2021 om 16:18

Precies :-P

27 mei 2021 om 16:32

@peerberwers "ik denk dat PSV wel baat heeft bij een paar spelers a la Labyad, Klaiber en Schuurs"

Schuurs wil ik nog wel behouden, maar als PSV 8-10 miljoen stuurt naar Amsterdam, dan breng ik deze jongens zelfs in mijn bakfiets vanaf Amsterdam naar Eindhoven

27 mei 2021 om 16:49

Haha, ik wil Schuurs ook zeker nog behouden, maar ik doelde meer op spelers die nu op dit moment niet goed genoeg zijn voor de basis, maar wel een mooie optie als 12-15e mand zouden zijn.

Dat kan dat ook prima een talent zijn, maar die zijn vaak wat duurder en minder constant.

PSV lijkt nu met Ramalho, Mwene en Drommel de breedte aardig te verbeteren.

27 mei 2021 om 16:16

van Ginkel is inderdaad een zekerheidje, Propper nog niet helemaal, PSV wilt natuurlijk niet gelijk een hele klap geld uit gaan geven voor 1 speler, hoe belangrijk deze speler ook kan zijn voor Psv. Ik vind wel dat als ze van Ginkel en Propper inderdaad aan willen trekken, ze dit z.s.m moeten gaan doen, niet te lang mee wachten. Net als de vervangers voor Dumfries en Malen als ze inderdaad vertrekken (nog weinig over gehoord overigens)

27 mei 2021 om 16:23

Teze is in principe de opvolger van Dumfries toch? Haha nee klopt, sowieso erg stil tot nu toe volgens mij. Behalve bij de trainers 😅

27 mei 2021 om 18:44

Nouja inprincipe wel ja maar er zijn weing PSV-ers wie het hier mee eens zijn. Teze heeft toch vaker bewezen erg matig te zijn op de RB positie. De enigste reden waarom Teze is doorgebroken is omdat hij centraal sterk is, als RB kon hij gewoon niet doorbreken. Ik zie dan liever Sambo de kans krijgen maarja, om nou zo'n jonge jongen voor de leeuwen te gooien ..

27 mei 2021 om 17:03

Vind je? Ik vind juist dat breedte opvullingen zoveel mogelijk vanuit de jeugd moeten komen. Zeker als Ajax en PSV zijnde. Ik kan me toch niet voorstellen dat de jeugd van PSV zo veel slechter is dan die van Ajax? Ik denk juist dat de talenten zoals Teze, Maudeke en Ihattarren behoefte hebben aan 1/2 toppers. ''prima'' spelers staat de rest van de jeugd alleen maar in de weg lijkt mij. Maar stel nou je zou 1 Sanchez/aldeweirald achterin kunnen zetten dan kan de rest zich daar aan optrekken toch zoals Tadic/blind en tagliafico dat zijn voor de timbers enzo. Liever 1 topper dan 4 veermans als je het mij vraagt. tenminste in het geval van Ajax en PSV waar gewoon veel talenten lopen ik denk, zelfs de b garnituur talenten kunnen sneller boven drijven zoals ajax dat heeft met de ekkelenkamps en een eigenlijk te jonge rench. Je kan mij niet vertellen dat die zo makkelijk mee hadden gekund hadden die bij PSV moeten debuteren.

Gaat lekker daar! Ga zo door John!!

Alle Nederlanders daar maar op een cursus Duits sturen.

27 mei 2021 om 16:42

Pee-es-vau wordt het een beetje. Ach als zo spelers als Gotze en Max naar Nederland komen, prima! Bij Ajax nu die Latino's. Als ze iets toevoegen is het prima. Ik weet niet of dat bij deze speler zo is, die ken ik niet.

Het wordt tijd voor De Jong om met zwaarder geschut aan te komen. En vlug, de tweede voorronde CL is al binnenkort.

27 mei 2021 om 16:12

Op zich is de basis van PSV sterk genoeg toch? Met de huidige selectie ben je gewoon verplicht om die 1e voorronde door te komen imo.

27 mei 2021 om 16:15

Dat zijn ze al, gezien het feit dat PSV instroomt in de 2e voorronde.

27 mei 2021 om 16:13

Deze aankoop komt van Schmidt. Als De Jong het zelf moet doen haalt die altijd overbetaalde middelmaat binnen zoals die 50 miljoen die hij er doorheen gesmeten heeft aan nietszeggende spelers. Meest frappanter is nog dat De Jong mocht blijven zitten, dan heb je als club echt geen topsportklimaat.

27 mei 2021 om 16:21

En zodra het een miskoop blijkt is het zeker ineens een aankoop van De Jong? Beetje makkelijk weer dit soort reacties.

27 mei 2021 om 16:44

Nee hoor, je beoordeeld gewoon de aankopen van De Jong en Schmidt gescheiden. Niet lastig lijkt mij?

27 mei 2021 om 16:52

En uit welke bron weet jij dat dit een Schmidt aankoop is? Of gok je zomaar wat zoals je altijd doet?

27 mei 2021 om 22:17

@aguerooo - Toch zit El Fenomeno er toch niet zover naast? De Jong is nog niet echt een meerwaarde voor PSV geweest als technisch directeur. De aankopen die uit zijn koker kwamen, daarvan is de meest succesvolle eigenlijk Boscagli. Ik snap nooit waarom iemand verdedigd dient te worden die duidelijk geen geweldig werk verricht (daarvoor hoef je de spelers maar onder elkaar te zetten met hun bedragen erachter), enkel omdat die persoon werkachtig is bij hun club. Als het slecht is, mag dat benoemd worden. Vooralsnog spreekt de balans zeker niet in het voordeel van De Jong.

28 mei 2021 om 14:34

@sirius 'd'e Jong is nog niet echt een meerwaarde voor PSV geweest als technisch directeur.'' Maar dit is toch een heel andere discussie? Die discussie kunnen we gaan voeren maar raken we het heel snel over eens. EL Fenomeno beweert dat dit ''weer'' een Schmidt aankoop is zonder dat dit ergens vermeld staat. Dan vraag ik me af, hoe kom je hieraan? Wie heeft dit je verteld? Het feit dat hij dan niet met een fatsoenlijke bron kan komen behalve zichzelf zegt bij mij genoeg. De typische uitspraak van de meeste buitenstaanders, zodra het een miskoop is dan is het ineens een aankoop van De Jong.

Nogmaals, dat is een geheel andere discussie waar jij en ik niet over hoeven te discusseren want daar ben ik het 100% mee eens!

27 mei 2021 om 16:13

"en vlug, de tweede voorronde CL is al binnenkort."

Mwah, duurt nog acht weken.

Het zijn nog niet de grote klappers denk ik die worden vastgelegd nu, maar dat is in deze fase van de transfermarkt ook onmogelijk natuurlijk. In ieder geval goed om te zien dat de Jong alvast doorpakt en het niet op de laatste weken laat aankomen. Brede selectie in het begin van de vCL is belangrijk.

27 mei 2021 om 18:44

Bron?

hoeveel spelers zijn er in een jaar tijd van en naar PSV gegaan? iemadn een iedee? heb het gevoel dat daar 2 elftallen in een jaar tij zijn gehaald en vertrokken.

27 mei 2021 om 16:16

Vorig seizoen zijn Max, Muller en Sangare gekocht, Zahavi en Gotze transfervrij gehaald en Mvogo, Fein en Van Ginkel gehuurd. Dit seizoen zijn tot nu toe Drommel en Ramalho gekocht en deze jongen transfervrij gehaald. Da's alles.

27 mei 2021 om 16:38

mmmm gevoelsmatig zijn het er veel meer haha. ja gekocht of transfer vrij maat niet uit, je moet ze toch betalen ;

ander vraagje aan jou als je het niet erg vind. zijn er nog jonge spelers die er aankomen ?buiten de spelers die al zijn door gebroken?

27 mei 2021 om 19:05

Geen flauw idee, ik volg de beloften en de jeugdteams al een tijdje niet meer.

Tja, ze moeten ook wel, aangezien ze al in de tweede voorronde instromen. Verstandig om snel te acteren.

Voor de breedte een prima aanwinst, veel ervaring en kan op verschillende posities uit de voeten!

Ken deze jongen niet maar een speler achter Max als back-up is echt niet verkeerd. Ook fijn dat hij RB kan spelen, weet niet of hij goed genoeg is voor de basis maar ik hoop echt dat er nog een nieuwe RB komt want met Teze word dit natuurlijk niks, die is als CV doorgebroken, niet als RB. Denk dat na deze aankoop Willems niet zal komen helaas .. of misschien toch wel?

27 mei 2021 om 17:08

Het is jammer, maar @wazza ( Mainz supporter ) had een hele mooie analyse over Mwene in een nu verwijdert draadje. Uit mijn hoofd: Hij is rechtsback, maar speelde bij Mainz dit seizoen door de blessure van de vaste linksback noodgedwongen op links, en deed dat niet geheel onverdienstelijk. Agressief en technisch aardig onderlegd, aanvallend van minder waarde. Voor de basis van PSV te min, maar als back up prima.

Niet goed genoeg voor de basis dus in Europa, of in topwedstrijden, maar voor 90 procent van de Eredivisieduels zeer bruikbaar. Ik hoop trouwens ook niet dat ze Teze op rechtsback gaan gebruiken. Zijn minste wedstrijden waren als vervanger van Dumfries dit seizoen. En op CV heeft hij het gewoon buiten verwachting goed gedaan. Echt een lichtpuntje van vorig seizoen.

27 mei 2021 om 17:50

Kijk, altijd tof als mensen met een kleine analyse komen over een speler. Klinkt wel aardig dan. Eigenlijk teken ik voor back-up als snel voor iemand wie iig beter is dan Behich haha, dat was een verschrikking van een back-up.

En inderdaad. Denk dat elke PSV-er dit wel vind. Teze is in het centrum echt super sterk maar als back komt hij aanvallend gewoon veel te kort. Gewoon hopen dat hier inderdaad een vervanger voor komt.

Misschien moet je de backup backs zelf s opleiden. Deze gast heeft ook niet heel veel gespeeld. Apart beleid

27 mei 2021 om 16:21

Elke club zal ongetwijfeld het liefst voor elke positie zelf z'n eigen backups opleiden. Maar als de talenten er gewoon niet zijn, dan houdt het gewoon op. Ze groeien niet aan de boom, he. Dan kun je wel heel geforceerd de backs van Jong of de onder 18 toch door gaan schuiven, maar dat lijkt me ook niet de oplossing.

Ben aangenaam verrast dat ze zo druk bezig zijn de bank te versterken was ook wel nodig

Multifunctionele spelers dus. Ramalho kan links en rechts in het centrum, en sporadisch als cvm. En deze jongen kan dus beide backposities invullen. Zo kun je het gebrek aan diepte in je selectie ook oplossen. Als het goed uitpakt is het een slimme zet. Vooralsnog ben ik vooral blij dat John de Jong doorpakt en de selectie voor aanvang Europees seizoen eens op orde probeert te krijgen. Kan wel eens een heet transferzomertje worden voor Psv. Hopelijk weet hij het brandhout dan ook nog te slijten. Het begin is in ieder geval veelbelovend.

Is dit een zelfde type speler als Joshua Brenet?

27 mei 2021 om 16:33

Nu je het zegt, zou zomaar kunnen. Het is namelijk een rechtspoot, maar zal prima breedte versterking voor PSV zijn, net als wat Brenet was.

Ik ben benieuwd wat hij kan laten zien bij Psv. In Duitsland heeft hij me niet weten te overtuigen. Transfervrij is sowieso altijd fijn om binnen te halen, maar Pekarik zou me een betere versterking hebben geleken. Veel ervaring op het hoogste niveau en ook op links en rechtsback kan spelen. In ieder geval een prima back-up voor de huidige links en rechtsback.

Had wel gekke namen verwacht na die lening van ze. Propper enzo moeten zeker nog komen?

Selectie opvulling als ik het zo lees. Prima dat ze iemand als back-up halen voor de back positie. Of hij het kan daar komen we vanzelf wel achter, hier veel van verwachten lijkt me misplaatst. Gezien zijn functie als back-up voor back hoeft hij ook niet bijster veel te kunnen. Je in de Eredivisie staande houden defensief en de bal inleveren bij de juiste kleur lijkt me voldoende.

Oh ik word echt misselijk... hoe komt een zichzelf respecterende topclub in gezamenlijkheid tot de conclusie dat een transfervrije linksback van Mainz, met op 27-jarige leeftijd slechts 30(!) wedstrijden op het hoogste niveau, een waardevolle toevoeging is. Hoe slecht is Oppergaerd dan wel niet, die overigens een prima ontwikkeling schijnt door te maken. En als Jetro Willems zich ook transfervrij aanbiedt om in de schaduw van Max de concurrentiestrijd aan te willen gaan, ga je daar toch voor?

Een jonge keeper die nog niet heeft overtuigd daadwerkelijk het niveau Mvogo (lees: middelmaat) te ontgroeien, een centrumverdediger van 29 jaar en 1m82 lang die na zes jaar Oostenrijkse competitie op de transferlijst van RB Salzburg terecht komt en nu dit profiel, dat evengoed een nieuwe aanwinst voor Go Ahead Eagles had kunnen zijn. Intussen wordt druk doende onderzocht hoe het beschikbare geld wel op kan gaan naar het terugkopen van Proepper en De Jong. Die eerste lijkt me nodig, maar ten aanzien van die tweede heb je Zahavi en Madueke toch?

De Jong en Schmidt zijn druk doende een kampioenschap te kopen - waarvan ik de realiteit van dat idee betwijfel, gezien de manier waarop Ajax wel steevast gebalanceerde selecties aanlegt - maar op de lange termijn zijn de keuzes best zorgwekkend. In de sterkste elf zal Schmidt met zijn visie geen plaats hebben voor Madueke volgend jaar en is Gakpo - natuurlijk mag je hopen dat Boscagli en Teze ook in de toekomst winst opleveren - de enige speler die PSV de komende tijd een transferklapper gaat geven.

Drommel
Teze
Ramalho
Boscagli
Max
Proepper
Van Ginkel
Sangare
Gotze
Zahavi
Gakpo
27 mei 2021 om 16:26

Waarom denk je dat Madueke niet in de basis 11 komt? Die neemt gewoon de plaats van Malen in denk ik rond Zahavi te zwerven. En in een 4-3-3 komt hij vanaf de rechterkant. Als Madueke niet gaat spelen is dat echt onbegrijpelijk. Verder redelijk met je eens.

29 mei 2021 om 00:30

Ik deel je mening volledig dat Madueke zonder meer moet spelen. Hoewel Gakpo verder is in zijn ontwikkeling, is Madueke Psv's grootste talent. Met een middenveld van Propper, Van Ginkel en Sangare zou hij genoeg rugdekking moeten hebben om vanaf rechts vrijelijk zijn spel te kunnen spelen.

Het probleem met Schmidt is alleen dat het zo'n obsessieve teamdenker is dat in zijn ogen iedere speler de kadaverdiscipline van Mauro en Thomas moet hebben. Zo'n speler is Madueke niet en dat is ook de reden waarom Schmidt hem de laatste weken heeft laten vallen. En zelfs openlijk in de pers heeft bekritiseerd. Dat heeft de relatie met die jongen, die juist naar PSV kwam om speelminuten te krijgen en daar inmiddels goed genoeg voor is, geen goed gedaan. Bovendien denk ik dat Gotze de voorkeur krijgt in zijn positie en aan Zahavi's positie - eveneens een speler op voorspraak van Schmidt - niet getornd wordt. En ten slotte wordt het interessant wat er gebeurd als Gotze uitvalt: krijgen we dan de styilist Madueke of de disciplinehardloper Vertesse? Zoals de kaarten nu liggen vrees ik dat laatste.

27 mei 2021 om 16:35

Ik deel jouw zorgen wat betreft het beleid. Hoewel ik het momenteel amusant vind dat JdJ oude net niet spelers zonder restwaarde aantrekt, maak ik mij zorgen voor de continuiteit van de Eredivisie. En dan met name in Europa. Als Nederland straks weer uit de coefficienten top 10 valt, dan plaatst ook de landskampioen zich niet meer direct. Het vindt deze aankopen lijken op die van Overmars in de saneringsperiode tot 2016; als JdJ uitgesproken had om hard te gaan bezuinigen en te gaan werken met een salarisplafond, dan had ik het begrepen en respect gehad. Echter kondige JdJ vorige week de aanval op Ajax nog aan, dus zijn woorden en daden liggen vooralsnog ver uit elkaar.

De volgende boot met geleend geld is nog maar net binnen in Eindhoven en het gaat er alweer met bakken uit aan net niet spelers. Ze leren het ook nooit. De paniek straalt er nu al vanaf.

27 mei 2021 om 16:21

Paniek heb je in augustus, niet in mei.

27 mei 2021 om 16:26

"het gaat er alweer met bakken uit aan net niet spelers"

Mwah, "met bakken"? Drommel 3,5 miljoen, Ramalho 2,5 miljoen, Mwene transfervrij.

27 mei 2021 om 16:45

Hoewel de afkoopsommen niet hoog zijn, hebben die spelers wel degelijk een goed salaris, waardoor men ruimte inneemt in het salarishuis met als gevolg dat er minder mogelijk is wat betreft versterkingen.

27 mei 2021 om 16:56

Jij denkt dat die spelers gratis komen spelen?

27 mei 2021 om 19:09

Joh, serieus? Zijn dat profs dan?

Even serieus: natuurlijk kost elke speler een salaris, maar het lijkt me een veilige inschatting dat deze drie jongens niet tot de topverdieners gaan behoren bij Psv.

En het ligt voor de hand dat er een hoop spelers gaan vertrekken deze zomer (waarmee dus ook hun salarissen vervallen). Je kunt wachten met daarop anticiperen tot die spelers daadwerkelijk de deur uit zijn, maar dan ben je te laat.

Hoe dan ook drie spelers halen voor in totaal zes miljoen plus hun salarissen is in het topvoetbal bepaald nog niet geld "met bakken" uitgeven.

1 juni 2021 om 15:41

Als Malen, Dumfries, Baumgartl en Bruma deze zomer vertrekken komt er een veelvoud aan salarisposten vrij ten opzichte van wat deze jongens betaald gaan krijgen.

27 mei 2021 om 16:26

Onzin. De spelers die ze nu aangetrokken hebben kosten helemaal niet veel geld. Bij elkaar hebben ze tot nu toe 6 miljoen uitgegeven. Dit is ook overduidelijk iemand voor de bank, maar betwijfel of hij echt nodig is. Ik had Sambo en Oppegard liever naar de selectie zien gaan.

27 mei 2021 om 16:58

Nogmaals, jij denkt dat die speler gratis komen spelen? Uitgaven zijn zo alweer over de 10 miljoen, inkomsten 0. PSV is zo slecht met die dingen he. Daarom zitten ze ook altijd in de shit qua geld

27 mei 2021 om 17:03

Hoezo zit PSV in de shit? Draaien al jaren zwarte cijfers. Ik denk zeker niet dat die spelers gratis komen spelen maar je zal toch een selectie met 25-30 spelers moeten hebben. Dat ze nu 20-30 miljoen door corona mislopen is gewoon jammer, maar er valt weinig aan te doen. Ik denk ook niet dat deze spelers die ze nu aangetrokken hebben echt in de kosten gaan lopen.

Los van de kwaliteit, waar ik niets van weet, is dit wel dé manier van handelen. PSV wist duidelijk vooraf al welke (type) spelers ze wilden hebben en handelen daar ruim op tijd naar.

Zoals Cruijff al zei "selecties voor het aankomende seizoen maak je in april/mei".

Dan kan PSV voor een half miljoen Milan van Ewijk halen, en dan haalt John de Jong een reservespeler van Mainz. Weleenswaar beiden een gok, maar de ene gok met potentie en de andere niet. Ik vind het hoogst amusant dat PSV fans de nieuwe spelers met hand en tand verdedigen. Ik zou ontluisterd zijn een week nadat John de Jong in een uitgebreid interview zijn nieuwe plannen tentoon spreidde.

27 mei 2021 om 16:28

Je kan ook overdrijven, dit is overduidelijk een speler die gehaald wordt voor de breedte. Een van Ewijk is misschien wel een leuke back maar betwijfel of hij veel beter dan Sambo is bijvoorbeeld. Bij PSV loopt best wel wat kwaliteit maar er moet wel wat meer bij en ben het met je eens dat ik met de huidige namen nog niet heel erg tevreden ben.

27 mei 2021 om 16:38

Sinds wanneer zijn breedte aankopen een goed idee als de basis al niet goed genoeg is? Is het niet veel beter om versterkingen te kopen zodat de huidige spelers die niet voldoen als backup gaan fungeren? Want dat is toch de enige manier om aan te haken bij Ajax? Dat laatste komt uit Jdj's interview, dat heb ik niet bedacht.

27 mei 2021 om 16:44

Dit is ook niet echt een aankoop, het is een transfervrije speler. Natuurlijk gaat deze speler niet helpen om aan te haken bij Ajax. Drommel en Ramalho lijken mij wel prima spelers, alleen lijken ze mij nou ook weer niet zo goed dat je er echt ver mee vooruit gaat. Maar goed dat blijft ook even afwachten.

Verder is PSV natuurlijk ook nog niet klaar, er zullen nog een paar spelers vertrekken en een paar spelers bij komen. Er zijn geruchten over Veerman, Propper en de Jong tot nog toe en ik moet zeggen dat ik denk dat zij wel versterkingen zouden zijn voor Psv.

27 mei 2021 om 17:14

Dus tekengeld en salarissen kosten niets, denk jij? Die komen voor en gevulde koek en 2 consumptiebonnen spelen? Hiermee vult PSV het salarisbudget waardoor er automatisch minder mogelijk is voor andere aankopen. Plus, als er spelers vertrekken, dan zullen dat de beste spelers zijn, denk je niet? Ik zie clubs niet in de rij staan voor Baumgartl en Gutierrez. Als een van de betere spelers vertrekt, dan is een aankoop niet direct een versterking tov de vertrekkende speler, toch? Het hele idee was om aan te haken. Als een selectie niet voldoet, dan is een breedteaankoopen nooit goed. Die is hooguit net zo goed als wat er al rondloopt.

27 mei 2021 om 17:15

Maar een transfervrije speler kost ook gewoon salaris en krijgt vaak meer tekengeld. Dit is ook maar de vraag of deze speler beter is dan een sambo. Maar een 27 jarige speler die bij Mainz niet veel heeft gespeeld zal geen bijzonder goede back up zijn voor PSV... dan had je dus idd beter een v ewijk kunnen halen of gewoon een jong of onder18 back voor de leeuwen gooien als back up. Had je in de voorbereiding prima kunnen zien of die het redde. Je hebt immers met Viergever en Teze 2 spelers die ook als back up hadden kunnen dienen. Nee, deze speler, Ramalho en Drommel gaan de strijd met Ajax niet beslissen. Hopelijk komen er nog wat leuke namen naar Eindhoven. Hoop op een spannendere strijd dsn afgelopen seizoen. Want dit vond ik als Ajacied nou niet een bijzonder leuk seizoen...

27 mei 2021 om 17:33

Nee ik denk helemaal niet dat, dat niets kost maar we moeten niet doen alsof PSV de hoofdprijs voor deze spelers betaalt. Dit lijkt mij overduidelijk een goedkope wissel, waardoor het geld ergens anders besteed kan worden. Dat hij salaris zal verdienen zal allemaal best, maar het lijkt mij niet dat PSV het salarishuis nu zo hoog heeft dat er niks meer aangetrokken kan worden.

Wie er allemaal vertrekken is een raadsel maar er zullen ongetwijfeld ook wel wat mindere spelers zoals Baumgartl of Guti vertrekken.

Daarnaast slaat je conclusie ook helemaal nergens op. Hoezo zouden breedte aankopen niet goed zijn als een selectie niet voldoet? Dat de kwaliteit van het elftal niet echt heel erg omhoog gaat zou kunnen maar het wordt er in ieder geval ook niet minder van en dat kan dus wel gebeuren als je dit soort aankopen niet doet en er raakt een speler geblesseerd. Als PSV dit seizoen zo'n gast op de bank had zitten had Baumgartl misschien wel niet in hoeven vallen, die was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling.

27 mei 2021 om 16:36

Bayern haalt nu ook een speler uit de Championship. En Choupo-Moting was ook een transfervrije aanvulling voor de breedte. Milik zat op de bank bij Leverkusen. Zegt dus niet altijd alles.

27 mei 2021 om 16:41

Choupo-Moting is ook de reden dat Bayern de CL niet geprolongeerd heeft, dus dat is een hele slechte breedteversterking gebleken. Het ligt aan de doelen, de middelen en de huidige selectie of een breedteaankoop noodzakelijk is. Aangezien Psv's achterste linie in algemeen niet goed genoeg bevonden wordt, zijn breedteaankopen het slechtste wat een TD kan doen. Versterkingen zijn nodig, daar is praktisch iedereen het over eens.

28 mei 2021 om 14:32

Choupo-Moting scoorde anders wel gewoon uit en thuis tegen Psg. Vind dit te gemakkelijk. Daarnaast ambieert niet iedereen een rol op het tweede plan achter een vedette die vrijwel nooit geblesseerd is (lewandowski). Eerst hadden ze Sandro Wagner en nota bene Joshua Zirkzee in die rol.

27 mei 2021 om 16:38

Eens, ik zie liever interessante talenten als back-up.

27 mei 2021 om 16:49

Zeker in Nederland. Zo breken toch onze toekomstige Oranje spelers door. Als een club als PSV ze niet durft op te stellen en niet in de jeugd vertrouwt, is dat slecht voor ons hele voetballand. Je ziet het bij Ajax met een aankoop als Klaiber (wat ik een vergelijkbare aankoop vindt als deze alleen dan duurder): talenten zijn uiteindelijk beter en beter gewend aan het systeem van de club. Dan is zo'n aankoop onnodig. Liever oudere spelers als Gotze Van Ginkel Propper die kwalitatief sterk zijn en waar het gebrek aan restwaarde prima is.

27 mei 2021 om 17:11

Tjongejonge.
Teze, Gakpo, Malen, Obispo, Ledezma, Rosario, Sambo, enz. Allemaal eigen jeugd. En dan vergeet ik er vast nog een paar.

27 mei 2021 om 18:17

Malen kwam op z'n 18e van Arsenal en Rosario op z'n 19e van Almere City.

27 mei 2021 om 16:42

@donmcoxxx

hoezo? Deze speler kan aan beide kanten uit de voeten. Daarnaast heeft PSV Sambo, maar komt nu nog iets te kort. Als PSV geluk heeft net als ons, dan streeft Sambo deze speler snel voorbij. Dan heb je hem nog voor back-up Max.

Koop je Ewijk, dan loopt hij Teze/sambo voor de voeten.

27 mei 2021 om 16:48

Als nood wet breekt kunnen alle spelers aan beide kanten uit de voeten, laat je niets wijs maken. Mazraoui en Rensch speelden ook linksback als het moest, ook in de CL.

27 mei 2021 om 16:45

Ontluisterd nog wel. Omdat PSV de beste centrale verdediger van Redbull salzburg voor 2.5 miljoen oppikt (volgens de Salzburg fans) en transfervrij een back haalt die op beide posities uit de voeten kan en waarschijnlijk nog niet eens aan 5 potjes gaat komen volgend seizoen. Bij van Ewijk haal je dus een talentvolle rechtsback die niet op linksback kan staan en dat is dus niet het type speler wat PSV zocht.

Dit zijn gewoon leuke breedteaankopen en de echte investeringen in de basis zullen waarschijnlijk pas komen als Malen en Dumfries voor veel geld verkocht gaan worden.

27 mei 2021 om 16:50

Ja maar precies breedteaankopen zijn toch slecht voor de jeugd? Dat zou je breedte moeten zijn, aangevuld met wat spelers die ze kunnen begeleiden.

27 mei 2021 om 16:51

De beste CV van Salzburg nog wel. Die speler moest weg! En hoezo kan van Ewijk niet 60 meter naar links wandelen? Breedteversterkingen als de huidige verdedigers niet voldoen, dat is toch absurd? Hoe dan ook, Ik spreek jou nog wel PS ik heb die gast van Salzburg een paar keer zien spelen; hij kan wel mee in het systeem en voert zijn taken uit, maar daar is alles mee gezegd.

27 mei 2021 om 17:19

Je bent veel te positief of je hebt nu al genoegen genomen met weer een strijd om plek 2/3 aankomend jaar. Dumfries gaat je niet veel opleveren. Dus vind tegen die tijd maar een back die er als basismateriaal kan staan. Leuk dat PSV vroeg actief is op de markt. Maar dit maakt je niet veel sterker in de breedte dan een Sambo zou doen.

27 mei 2021 om 17:23

De speler moest weg omdat hij maar een contract had tot volgend jaar en ze nu nog een transfersom voor hem konden vangen. Waarom kan van Ewijk niet gewoon naar links wandelen? Waarom kan dumfries niet ook dan gewoon op de linksback positie staan? Weet je wat, waarom zetten we mvogo niet gewoon centrale verdediger? Dat is maar maximaal 20 meter naar de andere kant van het veld... Dat kan niet omdat hij daar niet de kwaliteiten voor heeft. Breedte versterking waren duidelijk nodig in de selectie, zie als voorbeeld de uitgebluste Max in de tweede seizoenshelft. Nu heeft PSV een back up voor dumfries en voor Max, dat hadden ze nog niet. Dumfries en max voldoen toch wel degelijk. Dat je voor 2.5 miljoen geen van Dijk haalt, had ik wel verwacht maar deze ramalho laat je toch met een veel geruster hart invallen dan een baumgartl, die waarschijnlijk gaat vertrekken waardoor je dus maar 1 rcv in je selectie zou hebben en dat is ook nog eens van nature een rechtsback. Je mag me zeker nog eens spreken want ik ga nog vaak te vinden zijn op dit forum onder PSV transfernieuws. Want als ik Rik elfrink mag geloven dan wordt het een spectaculaire transferzomer met veel ingaande en uitgaande transfers.

27 mei 2021 om 17:27

PSV gaat gewoon lachend 10-15 vangen voor dumfries, dat geef ik je nu al op een briefje. Dat kan je niet veel geld noemen maar voor 4-6 miljoen valt er echt wel een rechtsback te vinden die goed genoeg is voor de basis van PSV. Mwene is juist gehaald omdat hij op beide back posities kan spelen, dus nu heb je een back-up voor max en voor dumfries. Sambo kan alleen maar rechtsback spelen, dat is het cruciale verschil.

27 mei 2021 om 23:19

Wat een negativiteit hier, lijkt wel jaloezie. We kennen als voetballiefhebber allemaal wel 10 spelers die niet functioneerden bij hun huidige club (of onder een andere trainer)...die na een wissel weer helemaal floreren. Dat kan. Je moet wel heel beperkt zijn om dit allemaal toe te bedelen aan een speler die een opdracht krijgt. Kortom; in potentie en met de juiste aandacht kan iedereen floreren.

27 mei 2021 om 18:38

Ik ben wel de laatste die ze verdedigt. Je kunt er op dit moment gewoon weinig over zeggen. Ik ken zowel Ramalho als Mwenge niet. Wel is het duidelijk dat er ervaring bij moet. Ik ben totaal geen fan van John de Jong. Hij had er van mij eerder uit gemogen dan van Bommel. Verder hoop ik dat er nog een rechtsback komt en misschien ook een CV. Op het middenveld lijkt Propper het te worden. Als van Ginkel zijn niveau haalt, zou die samen met Propper en Gotze kunnen spelen.

Drommel
?
Teze
Ramalho
Max
Propper
Gotze
van Ginkel
Madueke
Zahavi
Gakpo

Wauw, hiermee troeven ze na die Braziliaan alweer de nodige clubs af. Psv is goed bezig en dan hebben ze die beschikbare 50 miljoen nog in de achterzak, waarvan een deel dan voor de herdgang en de jeugd is. Het is nu wachten op internationals als Luuk de Jong, Propper en van Ginkel.

Je begint je af te vragen waar PSV een scoutingsafdeling voor heeft, dit komt natuurlijk allemaal uit de koker van Schmidt.

Het schijnt dat ze vanaf volgend jaar in de Bundesliga mee willen doen haha, als ze die 3 voorrondes niet halen kan die Duitser terecht inpakken!

Nou, dit zijn nu niet direct echte versterkingen, maar meer aanvulling voor de selectie. Meer in de categorie ze zijn goedkoop, maar of je er echt wat aan hebt? Wel kunnen we stellen dat John de Jong nu meer tot de bijwagen van Roger Schmidt is gedegradeerd. Ach, het betaalt lekker, moet je maar denken;-))

Had liever Willems gezien die laten concurreren met Max, aangezien die een zeer zeer matige 2e seizoenshelft had. Op rechts heb je teze al die duidelijk heeft uitgesproken daar te willen spelen met daarachter sambo een groot talent.

PSV moet oppassen dat wanneer de resultaten volgend jaar tegen vallen en Schmidt wordt ontslagen, de club niet achter blijft met een scheepslading aan spelers die door Schmidt zijn gehaald.

Roger's Sport Verein Eindhoven slaat weer toe.

Prima om te zien dat PSV snel handelt en doorpakt, hopelijk hebben ze een volmaakte selectie staan voor de vcl, zou heel fijn zijn voor het NL voetbal als er 2 clubs in de CL komen.

28 mei 2021 om 08:29

Heb alleen het idee dat hij allemaal net niet spelers haalt.

PSV moet uitkijken dat ze geen Feyenoord worden met transfervrije spelers die veel salaris opstrijken. Dit is dus no way een speler die van de jong komt maar een uit de stal van Schmidt. Mocht Schmidt ontslagen worden zit je met een halve selectie die hij gekozen heeft.

Allen, kijk naar het verleden, de beste komen als laatst. Prima dus, voor de breedte...

En weer een speler die bankzitter bij zijn club is en geen restwaarde heeft
Ondanks het feit dat hij transfervrij is, stonden ze blijkbaar niet in de rij voor hem. PSV moet toch zijn kapitaal een beetje bewaken met al die oudere spelers die ze lijken te halen. Misschien een succesje op de korte termijn, maar daarna?

Individueel lijken het zinnige aankopen, maar ik denk niet dat ze het zijn. De Jong zou zich eens moeten verdiepen in hoe de Nederlandse teams die het Europees goed deden waren opgebouwd. Dat is niet zo als De Jong nu zijn selectie opbouwt. Er dreigt volgend jaar een vreemdelingenlegioen te staan en die zijn nooit - maar dan ook nooit - succesvol in Europa.

1 juni 2021 om 11:52

Valt toch wel mee? Volgend jaar Drommel, Teze, Malen, Gakpo en Dumfries in basiself. Dat is al +1 Nederlander t.o.v. afgelopen seizoen.
Ja, Malen en Dumfries staan op de nominatie om verkocht te worden. Maar Propper en van Ginkel staan om op de nominatie om te komen en kan je dus wegstrepen tegen elkaar.

1 juni 2021 om 12:35

Tja, dat team met Park, Lee, Alex, Vogel, Farfan en Gomes, die konden er ook niets van.

1 juni 2021 om 12:54

@brisingr. Precies wat ik bedoel te zeggen. Kijk nou eens naar dat team, of naar Feyenoord in 2002, AZ in 2004 of Ajax in 2017 en 2019. Bij PSV in 2004/2005 was er een rond absolute Nederlandse topspelers en talenten zoal Van Bommel, Cocu, Ooijer, Bouma, Afellay en Vennegoor, aangevuld met buitenlandse spelers met veel grote toernooi-ervaring. Nu worden spelers gehaald die niet eens de Oostenrijkse selectie halen. Of een keeper die nog niet 15 procent van het talent heeft van Gomes.
Als Propper en Van Ginkel net zo weinig spelen als in voorgaande jaren en Malen en Dumfries, dan ziet het er echt bar slecht uit voor de kampioensaspiratie van Psv.

Ze zijn aardig in paniek in Eindhoven. Ik begrijp best dat ze de samenstelling snel op orde willen hebben met het oog op de vcl, maar dit ziet er echt uit als paniek. Dit zijn allemaal transfers uit de hoed van die zenuwachtige trainer, die niet met kritiek kan omgaan. Erg gevaarlijk voor een topclub om hier je beleid op te maken. Ben benieuwd hoe hier de investeerders over denken.

1 juni 2021 om 12:21

Dit zijn breedte aankopen hè.

1 juni 2021 om 12:56

In mijn optiek blokkeer je zo alleen maar eigen jeugd. Investeer dat geld voor al die vage buitenlanders liever in een paar Nederlandse spelers die klaar zijn voor een terugkeer naar de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren