Van Hanegem niet tevreden over eigen standbeeld: ‘Het klopt niet zo’

Vrijdag, 28 mei 2021 om 19:00Dominic Mostert • Laatste update: 13:57

In de aanloop naar de selectiebekendmaking van het Nederlands elftal voor het EK sprak Soufiane Touzani met vier ex-internationals over hun herinneringen aan Oranje. Willem van Hanegem maakte onderdeel uit van de gouden generatie van het Nederlands elftal dat schitterde op grote eindrondes zoals het WK 1974. Hij blikt samen met Touzani terug op zijn tijd in Oranje en komt met een welgemeend advies voor de huidige internationals.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door mt87)

Zijn toch mooie teksten. Ik denk oprecht ook dat het het hoogst haalbare is voor een voetballer. Net nog even beelden van 2010 zitten kijken. Een vol museumplein, 12 miljoen kijkers voor de halve- en finale. Dat is denk ik iets wat echt onbetaalbaar is als jij daarvoor mede verantwoordelijk voor bent. Denk dat er veel spelers zullen zijn die een CL willen inruilen voor een WK, EK, Copa america, Africa cup, enz.. met hun nationale ploeg. Wanneer Robben (wellicht) de winnende had gemaakt in 2010, dan was die toch nog een treetje hoger, in Nederland, qua legende geweest dan dat die nu al is. Dat maakt toch net het verschil.

28 mei 2021 om 19:41

Als Robben de winnende had gemaakt in de finale had hij nu waarschijnlijke meerdere standbeelden en straten naar hem vernoemd.

28 mei 2021 om 19:42

WK is het allerhoogst haalbare en ik hoop dat dit zo blijft, maar met de plannen om het eens in de twee jaar te gaan houden en al die extra wedstrijden merk je dat aan de status van dat toernooi ook getornd wordt. Gelukkig hebben we de foto's nog.

28 mei 2021 om 19:45

Zijn er plannen om het WK iedere 2 jaar te doen? Dat is wel een tegenvaller. Maakt het inderdaad toch wel een stuk minder bijzonder.

28 mei 2021 om 19:58

De Fifa doet er nu onderzoek naar, maar dat lijkt onvermijdelijk. Hier de inleiding van het artikel van twee weken geleden:

"de Fifa gaat onderzoeken of het mogelijk is om elke twee jaar een WK voetbal te organiseren voor mannen en vrouwen. Nationale federaties hebben daar vrijdag mee ingestemd tijdens een virtueel congres, waarbij 166 landen voor waren en 22 landen tegen stemden. Tot op heden wordt het wereldkampioenschap voetbal elke vier jaar georganiseerd, net als de continentale toernooien als het Ek."

Dat zoveel landen instemden is een teken aan de wand.

28 mei 2021 om 23:16

Als je een WK puntensysteem aanhoudt waarbij je verschillende punten krijgt voor kwart-, halve-, finale en winst, dan staan we best wel hoog. Maar ja, ik had ze allemaal ingeruild voor 1 WK titel.

Veel dingen ga je pas waarderen wanneer het er niet meer is. Mij zou het ook fantastisch lijken om voor mijn land te mogen spelen. Ik denk dat het gevoel ook heel anders is wanneer je voor je club speelt in ruil voor geld of de Nationale ploeg om je land te vertegenwoordigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren