VfL Wolfsburg bevestigt komst Mark van Bommel als nieuwe trainer

Woensdag, 2 juni 2021 om 12:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:36

Mark van Bommel is de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg, zo meldt de Duitse club woensdag officieel. De voormalig oefenmeester van PSV werd al enige tijd in verband gebracht met de Duitse club en volgt nu definitief Oliver Glasner op, die vertrekt na onenigheid met de clubleiding. Van Bommel gaat samenwerken met de assistenten Kevin Hofland en Michael Frontzeck. Van Bommel tekent een tweejarig contract in Wolfsburg.

"We zijn intensief met Mark van Bommel bezig geweest en de persoonlijke gesprekken hebben onze indruk bevestigd dat hij perfect past bij onze filosofie", reageert Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke. "Hij is een internationaal erkende voetbalexpert en weet wat hij kan verwachten in de Bundesliga. Daarnaast heeft hij een enorme ambitie, dat was al zichtbaar als speler. Mark van Bommel is onze droomoplossing en we zijn ervan overtuigd dat we samen met hem en zijn coachingsteam een succesvolle weg zullen inslaan."

"Ik kijk erg uit naar mijn uitdaging bij VfL Wolfsburg en ben enthousiast over mijn nieuwe omgeving, de mensen en de taak die me te wachten staat", zo benadrukt Van Bommel. "De ideeën en de filosofie van de verantwoordelijken zijn identiek aan mijn visie en ik kan me heel goed identificeren met de weg die de club is ingeslagen. Als trainer mogen werken in de Bundesliga, waar ik lang gespeeld heb, is een grote eer en een uitdaging voor mij, die ik samen met alle betrokkenen met veel plezier en inzet zal aangaan."

Glasner presteerde het afgelopen seizoen uitstekend met Wolfsburg, maar de trainer leefde in onmin met algemeen directeur Jörg Schmadtke en moest vertrekken nadat hij zich publiekelijk negatief had uitgelaten over het transferbeleid van de club. Die Wölfe voerden al langere tijd gesprekken met Van Bommel en hebben de Nederlander nu definitief aangesteld als opvolger van Glasner, zo meldt bovengenoemd dagblad. De bij PSV ontslagen oefenmeester speelt volgend seizoen met Wolfsburg in de Champions League, daar de club van onder meer Wout Weghorst als vierde eindigde in de Bundesliga.

De 41-jarige Hofland fungeerde al drie keer als ploeggenoot van Van Bommel, bij PSV, Fortuna Sittard en het Nederlands elftal. In november werd hij ontslagen als trainer van Fortuna Sittard. Wolfsburg is voor Hofland bekend terrein. De oud-verdediger stond er tussen 2004 en 2007 als speler onder contract. De pas 24-jarige Vincent Heilmann wordt de andere assistent van Van Bommel. Hij was afgelopen seizoen trainer van PSV onder 17. Heilmann speelde in het verleden in de Eindhovense jeugdopleiding, maar een carrière als speler zat er na drie zware knieblessures niet meer in. Ook videoanalist Alex Abresch gaat van PSV naar Wolfsburg. Van Bommel haalde hem medio 2018 ook al naar Eindhoven.

Eindhovens Dagblad noemt trainer die carrière Ihattaren moet redden

Volgens het regionale dagblad is Mark van Bommel de man die de carrière van Mohamed Ihattaren uit het slop kan trekken.Lees artikel

Voor Hofland is de functie als assistent van Van Bommel een kans om zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen. De oud-verdediger werd dit seizoen vanwege slechte prestaties ontslagen bij Fortuna Sittard, dat onder zijn opvolger Sjors Ultee een enorme opmars kende en zich moeiteloos veilig speelde. Hofland speelde in het verleden bij Fortuna Sittard en PSV zes seizoenen samen met Van Bommel. De twee werkten na hun spelerscarrière ook al een jaar samen in de jeugdopleiding van de Eindhovense club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

154 reacties (laatste reactie door apolytos)

Wat een mooie club voor Van Bommel zeg. Volgend seizoen meteen Champions League voetbal en een absolute topcompetitie. Heel erg benieuwd hoe hij gaat presteren.

27 mei 2021 om 14:31

ik gun het hem wel. hij heeft het bij PSV in zijn eerste seizoen prima gedaan. in zijn tweede seizoen was het wel bar slecht. deels door zijn eigen schuld, maar hij werd ook niet echt geholpen door een TD als John De Jong die toen Luuk De Jong, een spits die er geloof ik 28 maakte voor PSV nooit adequaat heeft vervangen. ook een speler als Angelino die ook enorm belangrijk was werd niet adequaat vervangen en hetzelfde geldt voor Lozano. wie weet kan hij zich herpakken bij Wolfsburg

27 mei 2021 om 14:40

Noem eens op hoe je Luuk de Jong zou hebben kunnen vervangen? Dat gaat niet, dat weet je ook.

Ik heb even het volgende spreekwoord opgezocht waarmee je Luuk kunt omschrijven ''te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken ''.

Te goed voor de eredivisie, niet goed genoeg voor het buitenland. En dan heb je geluk dat hij terugkomt naar NL en dat hij zijn carriere weer wilt boosten (met een dik salaris er bij natuurlijk) dus zo iemand komt niet zomaar voorbij.

27 mei 2021 om 14:47

Van Bommel was een coach met nul ervaring en die moest geholpen worden door een TD met nul ervaring. dat is natuurlijk een combinatie die op voorhand al gedoemd was om te mislukken. mee eens dat Luuk De Jong misschien tekort komt voor het buitenland maar in de Eredivisie waren er weinig spitsen die betere cijfers konden overleggen. je levert wel zo even 28 goals in wat aardig wat punten is.

27 mei 2021 om 14:48

Malen en Zahavi zijn een stuk beter dan Luuk de Jong hoor. Het verschil was dat in de periode van de Jong de speelstijl volledig op hem afgestemd was.

27 mei 2021 om 14:54

Maar dat doe je toch als coach? Je speelstijl afstemmen op de spelers?

27 mei 2021 om 14:57

@daavy als het zo makkelijk was zou een ADO ook niet degraderen. je bent natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit van je selectie. Schmidt zag dat ook al op voorhand en wilde zich meteen flink versterken. uiteindelijk eindigde hij met al die versterkingen alsnog op een straatlengte achterstand van Ajax. dat kan iets over de kwaliteiten van Schmidt zeggen maar het zegt ook veel over hoe slecht de PSV selectie dan vorig seizoen wel niet moet zijn geweest

27 mei 2021 om 14:57

Het verschil is dat Van Bommel alleen een jongere Malen en geen Zahavi tot zijn beschikking had. Edit: reactie op Benzema

27 mei 2021 om 14:58

@benzema Van Bommel had geen Zahavi, geen Gotze en geen Max. dat scheelt ook wel natuurlijk. van Guti/hendrix, Sadilek etc. wordt je als coach ook niet echt vrolijk als je die moet opstellen op die posities

27 mei 2021 om 15:04

De tactiek was inderdaad toen Luuk er was voornamelijk "alle ballen op Luuk pompen en hopen dat hij ze vast kan houden" dit is ook waarom ik (en met mij veel andere PSV supporters) blij was met het vertrek van Luuk. Door zijn vertrek kreeg malen de kans om zich te profileren en moest er wel van speelstijl gewisseld worden. Van Bommel kon dit logischerwijs, als beginnende trainer, totaal niet aan. Er zijn maar weinig trainers die heel makkelijk een volledig nieuwe speelstijl in een team kunnen slijpen in een kort tijdsbestek, dan moet je echt een van de grote der aarden zijn (conte, Simone, Mourinho (in het verre verleden), Nagelsman). Ik wens van Bommel veel succes bij Wolfsburg en ik hoop dat het een succes wordt. Maar gezien vorig jaar een uitschieter lijkt voor Wolfsburg (eerst keer sinds het seizoen 14-15 dat ze CL halen) kan hij het bijna onmogelijk beter doen. Het gaat het al een pittige kluif worden om hetzelfde kunstje weer te flikken. Hopelijk neemt van Bommel nog wat van zijn favoriete spelers mee (sadilek, Ihatarren en Rosario) dan kan PSV er een package deal van maken. 15 miljoen en 20 procent doorverkooppercentage op Mo lijkt mij een prachtige deal.

27 mei 2021 om 15:05

Met van Bommel waren Zahavi, Hotze en Max niet eens gekomen. Japie, je weet dat van Bommel groot fan is van sadilek en Rosario? Daarnaast heeft hij spelers gekregen die hij graag wou zoals Behich en Sainsbury.

27 mei 2021 om 15:12

Japie
" dat is natuurlijk een combinatie die op voorhand al gedoemd was om te mislukken"

Jaja, ach zo gaan die dingen he. Achteraf was het gedoemd, maar in feite kwam het puur neer op een schwalbe van Neres en een pingel, want als PSV die pot niet verliest dan waren de rookie coach én de rookie TM in hun rookiejaar gewoon kampioen geworden. Want ze waren zó gedoemd dat PSV ongeveer 32 van de 34 wedstrijden bovenaan gestaan heeft Japie. PSV haalde voor de winsterstop, met rookie coach en rookie TM, 16 zeges in 17 duels. Noem mij even de trainers in de eredivisie die dat in de laatste decennia voor elkaar kreeg? Ten Hag niet he. Maar goed, kennelijk ben je dan 'gedoemd'.

Daarnaast, jij brengt het terug tot één oorzaak, Niet vervangen van Luuk. Maar wie had JdJ dan kunnen halen, doch verzaakte daarin? Welke namen heb jij die jouw stelling onderbouwen? Want: hij heeft geen vervanger gehaald, dús hij faalde, dat is veel te simpel allemaal. Je hebt pas echt een punt als je kunt uitleggen wie hij liet lopen die haalbaar was.
Los daarvan, Sec het kwijtraken van een speler die veel scoort hoeft nooit noodzakelijkerwijs een dirct effect in punten te hebben. Integendeel. Kezman maakte er 35 in 2004, toen hij vertrok. Seizoen erna haalde PSV geen vervanger, en de topscorer van PSV (vennegoor) maakte er maar 19, maar PSV haalde 13 punten méér dan met die 35 goals van Kezman. Die directe link bestaat niet.

27 mei 2021 om 15:17

Japie
"hoe slecht de PSV selectie dan vorig seizoen wel niet moet zijn geweest"

PSV stond na 24 duels vierde volgens mij. Dus ja, de selectie dat seizoen was niet best. Dat werd ook door jan en alleman hier geroepen destijds. Maar ik weet niet precies wat je daarmee probeert te zeggen eigenlijk.

Want die straatlengte wordt toch ook verklaard doordat Ajax meer geld heeft? Of wilde je weer ten onrechte beweren dat Schmidt dat niet mag zeggen omdat hij onder AZ staat en zo? Volgens mij kloppen de budgetverhoudingen vrij redelijk met de eindstadn op de ranglijst. Waarbij eigenlijk niet de plek van PSV opvalt, maar de plek van Feyenoord. Die hebben een flink groter budget dan AZ. Maar eindigden vér achter AZ. Als er dus ergens een trainer enorm heeft gefaald, dan is dat toch niet Schmidt, die einigde op de plek die je mag verwachten, maar Advocaat die je dicht achter PSV verwacht, toch?

27 mei 2021 om 15:18

@arsenal890 ik weet niet of Van Bommel daar fan van was. welke linksback en middenvelder waren beter dan die twee dan? ja maar wat verwacht je van een onervaren coach zonder netwerk? had er een ervaren TD gezeten waren die spelers nooit gekomen maar die was er niet. de spelers waar John De Jong mee kwam aanzetten waren niet veel beter

27 mei 2021 om 15:20

@constant Kante als geld daar de enige reden voor is voor die straatlengte achterstand op Ajax, hoezo stond PSV dan niet een straatlengte voor op AZ? de financiele verschillen tussen die twee clubs zijn namelijk minstens net zo groot. waar heb ik overigens gezegd dat Advocaat niet heeft gefaald?

27 mei 2021 om 15:23

Rombomcu

"de tactiek was inderdaad toen Luuk er was voornamelijk "alle ballen op Luuk pompen en hopen dat hij ze vast kan houden" dit is ook waarom ik (en met mij veel andere PSV supporters) blij was met het vertrek van Luuk. "

Perfect omschreven en exact in lijn met hoe ik het voelde. Luuk de Jong heeft vijf seizoenen lang een enorm grote waarde gehad en hij heeft echt een karrenvracht aan goals gemaakt. Daar ben ik hem dankbaar voor. Ook voor zijn inzet, bijdrage aan het spel van Psv. Luuk is absoluut een speler waar ik altijd me vreugde aan zal denken voor zijn bijdrage aan Psv. Maar na vijf seizoenen was ik het wel beu en wilde ik wel weer eens een échte spits zien. Eentje zoals we vroeger altijd hadden. Een Nilis, of Ronaldo, een vnistelrooij of een De Bilde, of voor mijn part Jonathan Reis. En ik vind dat Malen het ook gewoon heel leuk gedaan heeft. Snap die kritiek op hem niet zo goed. Hij mist kansen?? Welke spits niet? Ik zag Kluivert ook altijd heel veel kansen missen. Maar Malen heeft, ondanks een terugkeer na een zware blessure, wel gewoon 18 goals gemaakt. We doen alsof dat heel weinig is, maar hohoho, hoeveel spitsen halen dat aantal jaarlijks?

En yep, ik hoop met jou dat Vbommel zijn favorietjes van weleer, Rosario, Sadilek en Ihatteren allemaal naar Wolfsburg haalt! Zijn wij daar tenminste vanaf.

27 mei 2021 om 15:33

"@constant Kante als geld daar de enige reden voor is voor die straatlengte achterstand op Ajax"

Dat zei ik niet, en Schmidt ook niet. Niet de 'enige' reden. Ik zei dat het logisch is dat de club met het grootte budget kampioen wordt. Kijk even alle ranglijsten in Europa na, over een periode van tien jaar. Dan zie jij het ook. Want wat is je stelling dan, budgetten zeggen niets?

"hoezo stond PSV dan niet een straatlengte voor op Az?"
Zie mijn antwoord hierboven. En daaraan toegevoegd, de straatlengte van dit seizoen, Japie, is een momentopname. Een snapshot. Gezien hoe weinig punten PSV haalde dit seizoen? Het is heel logisch en normaal om nooit structurele beweringen te stoelen op een momentopname. Want nogmaals, dan is JdJ vandaag een prutser, maar als PSV kampioen wordt komend seizoen (wat gewoon volledig mogelijk is Japie!) dan is opeens Ten Hag weer een prutser en stumper?

Dus nee Japie. Niet bezig zijn met straatlengtes en uitspraken die Schmidt en ik nooit deden, PSV heeft exact gepresteerd wat conform de budgetten mocht worden verwacht. En die focus op een uitzonderlijk groot verschil met Ajax, dat absoluut incidenteel kan zijn, is een leuke hobby van jou, maar mij zegt dat heel erg weinig. Punt is dat jij altijd alles terug reduceert tot één enkele, vaak hele simpele, reden of grond. In een complexe wereld zoals de onze is dat een gevaarljike oversimplificatie die pretendeert dat hele moeilijke en ingewikkelde dingen tot iets simpels terug te brengen zijn. En dat is echt een denkfout.

Ik gaf je al eens eerder een voorbeeld. Jij zegt: 1+ 1 = 2, dus geen discussie verder. Maar als de uitkomst 2 is, is de som helemaal niet noodzakelijkerwijs 1+ 1. De som kan ook zonder problemen 2 + 0 zijn. Of 0 +2. Of 1 + 0 + 1. Of 1 + 0,5 + 0,5. Of ..... Enfin, snap je? Er zijn heel veel sommen bij dezelfde uitkomst. Dus het is niet automatisch 1 + 1.

27 mei 2021 om 15:35

Constant kante
"jaja, ach zo gaan die dingen he."

Zo lust ik er ook nog wel een paar Neres was een schwalbe? Zo laat je jouw clubvoorkeur ook direct doorschijnen. Je zou het ook andersom kunnen bekijken; PSV bleef zo lang in de race omdat ze in de 2e ronde van de beker al uitgeschakeld waren door RKC en de Champions League met een schamele 2 punten moesten verlaten. Dus ook een Europa League zat er niet meer in, vanaf medio november. In tegenstelling tot de latere kampioen en beker winnaar, zij hadden een bovengemiddeld successeizoen in de Champions League en hadden ook nog eens een zwik extra voorrondes om te spelen.

Dus echt wel kei fijn dat van Bommel 16 van de 17 potjes heeft gewonnen in de Eredivisie. Dat is een mooie statistiek en geen prijs.

27 mei 2021 om 15:40

@constant Kante of jij overcompliceert de voetbalwereld. dat kan ook nog. dan kunnen we volgens jouw theorie ook zeggen de 4e plaats van Van Bommel vorig jaar was een momentopname. andere selectie, andere spelers bij de tegenstanders, verkoop van een aantal sterspelers etc. toch ben je als coach uiteindelijk gewoon eindverantwoordelijk als je niet meestrijd om de titel voor de publieke opinie. ja Ajax heeft meer geld dan PSV maar PSV heeft meer geld dan de rest van de Eredivisie dus dan zou dat verschil te verwaarlozen moeten zijn. we zitten hier niet in de PL waar je nog 3 clubs hebt die net zoveel geld spenderen als de andere topploegen (city uitgezonderd). buiten Ajax hoort PSV als we het dan over financiele verschillen hebben nul concurrentie te hebben en dus gewoon tot het eind mee te strijden om de titel

27 mei 2021 om 17:05

@japie

Je zegt ''akkoord dat'' maar ik vroeg hoe je hem zou vervangen. Dus Luuk kan weer een stap maken en hij vertrekt, dat is goed voor beide partijen maar je kunt niemand vinden die zo goed is zoals hem.

27 mei 2021 om 17:15

nee dat klopt maar als een Angelino naast Luuk De Jong en Lozano ook niet goed vervangen wordt dan snap ik wel dat de resultaten een pak minder werden. dat waren je drie sterspelers

27 mei 2021 om 18:17

vander
"je zou het ook andersom kunnen bekijken;"

Precies ja! Dat is exact wat ik zei tegen Japie, en waar jij hier op reageert. Je kjunt altijd alles anders bekijken. Zoals jij, met jouw clubvoorkeur, het geen schwalbe van Neres vond, zeg maar. Alles heeft een andere kant. Maar zeg dat vooral tegen Japie, zou ik zeggen! '

27 mei 2021 om 18:24

"toch ben je als coach uiteindelijk gewoon eindverantwoordelijk als je niet meestrijd om de titel voor de publieke opinie."

Hoho, maar hierin heb je gewoon geljik! Uiteraard is Schmidt veratwoordelijk én heeft hij het slecht gedaan met Psv. Dat is geen diuscussie. De discussie is dat jij maar door ettert over uitspraken van Schmidt die hij nooit deed. PSV is toch exact op de plek geeindigd waar het hoorde te eindigen? Wát is dan jouw grote probleem? Omdat alles op he tresultaat van één seizoen op te hangen is onzinnig.

" buiten Ajax hoort PSV als we het dan over financiele verschillen hebben nul concurrentie te hebben en dus gewoon tot het eind mee te strijden om de titel"

Gaan ze volgend seizoen doen. Okay? Zoals PSV dat de afgelopen decennia bijna standaard deed. Maar dat was jij vergeten. Korte termijn geheugen he. ....

27 mei 2021 om 18:56

vorig jaar deden ze het iig niet en afgelopen seizoen wederom niet. als ik ook naar het spel van afgelopen seizoen keek waarin nul progressie zat zie ik niet gebeuren dat PSV het Ajax lastig gaat maken maar we zullen het gaan zien aankomend seizoen

27 mei 2021 om 19:15

"zie ik niet gebeuren dat PSV het Ajax lastig gaat maken" Dat weet ik ja. En met jou velen Japie. Vergeef mij dan maar, ik zie het wel gebeuren. En ook niet eens heel ver weg of zo. Die verschillen zijn gewoon totaal niet zo groot en ik kijk niet naar twee seizoenen, om een trend te signaleren. Jij ziet een trend in twee seizoenen. Ik neem daar altijd een langere periode voor. Dan heb je gewoon een veel beter beeld. Sowieso, dat er 'geen progeressie' zou zittenin het spel van Psv, dan heb je PSV echt niet zien spelen dit seizoen Japie. Er was duidelijk progressie. Er is dit seizoen leuker gespeeld ongeveer dan in de laatste tien jaar. En ik kan het weten, ik heb ongeveer alle PSV wedstrjden van de laatste tien jaar gezien. Er is dit seizoen stãºkken beter gespeeld dan in het kampioensjaar 2018. Let wel, toen waren de resultaten evident beter. Maar het spel was echt bedroevend en m te huilen. Nu was het spel veel en veel beter dan in dat seizoen.

27 mei 2021 om 22:25

ik vond het voetbal dit seizoen wederom matig bij PSV maar ik sluit niet uit dat het volgend seizoen beter zal gaan. zelf heb ik niet veel vertrouwen in Schmidt en dat 4-2-2-2 systeem maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er totaal naast kan zitten en dat het volgend jaar draait als een tierelier bij PSV

2 juni 2021 om 13:40

Japie hou toch op met "hij heeft het wel goed gedaan dat eerste jaar"... dat heeft hij helemaal niet! Ik wil het je nog wel nog een keer vertellen: psv stond op een gegeven moment gewoon 8 punten los van Ajax rond februari 2019(nadat Ajax klopt kreeg van feyenoor 6-2 en oa 1-0 bij Heracles). Uiteindelijk ging hij met 5 punten voorsprong naar Amsterdam, wankelde Ajax (1-1 rode kaart Mazrauoi) en verloor hij deze wedstrijd omdat hij te bang was om te verliezen. Vervolgens heeft ie in het restant ook de voorsprong die psv had verspeeld. En ja tweede jaar was het een zooitje, maar dat liet hij zelf toe he (welke professionele trainer laat er nou pizza's in de kleedkamer toe). Dus nee Japie, hij heeft het allesbehalve goed gedaan.

2 juni 2021 om 14:16

Toch was PSV in dat eerste seizoen van Van Bommel een stuk dichterbij Ajax met die 5 punten achterstand dan nu. Ze hebben ook praktisch tot het eind van het seizoen meegestreden om de titel toen. Dit waren ze begin maart al voor alles uitgeschakeld

2 juni 2021 om 14:30

Vind je het echt Japie dat ze onder Van Bommel het zoveel beter deden dan nu? Ze stonden in maart vijf punten voor toendertijd, als hij er niet zo een zooitje van gemaakt had dan hadden ze gewoon van Ajax gewonnen en was de titel gewoon naar eindhoven gegaan. En jou bewering dat de Jong hem niet van een goede selectie heeft voorzien klopt ook niet echt.. ze hadden in 2019 gwoon een voorhoede met de Jong, Chucky en Malen ...gewoon goed voor 30 goals ongeveer per seizoen. Hij had gewoon kampioen moeten worden .... Al klinkt dat raar als je weet hoe goed Ajax was in dat jaar. Je vergeet even dat ze uitegschakeld werden thuis tegen rkc voor de beker omdat hij een derde elftal opstelde? En dat hij vast bleef houden aan Sadilek? Dat vind je allemaal onder de noemer "goed gedaan in het eerste jaar" vallen?

2 juni 2021 om 15:19

Dat lijkt me toch duidelijk dat ze het dat eerste jaar van Van Bommel veel beter deden dan dit seizoen. Als je tot bijna het eind van het jaar meestrijd om de titel en je eindigt op 5 punten achterstand van Ajax waar je nu al in maart voor alles was uitgeschakeld en op 16 punten achterstand van Ajax eindigt dan kunnen we moeilijk gaan beweren dat het toen niet veel beter ging als dit seizoen

2 juni 2021 om 17:07

Het klopt dat hij het eerste seizoen goed resultaat heeft behaald en het tweede seizoen niet.
De vervanger van Angelino is hij zelf deels verantwoordelijk voor door behich te halen. Een speler die eerder onder hem heeft getraind. Andere aankopen zijn wat meer de schuld van de Jong. Maar leuk om hem nu bij Wolfsburg te zien. Het is wachten nu op Wolfsburg die eruit komt met PSV om Ihattaeren over te nemen.

27 mei 2021 om 14:46

Ik gun hem dit wel, ondanks hoe het bij PSV is verlopen ( Beginnersfouten ). Denk echt dat van Bommel een toptrainer kan worden. Wolfsburg is daarbij niet zomaar een clubje, heeft het dit seizoen wel voortreffelijk gedaan en hoop dat hij dit ook bij de doelstellingen heeft meegenomen met het bestuur.

Als Ihattaren dan toch moet/wil vertrekken, zou ik zeggen Wolfsburg sla je slag en laat PSV nog wat miljoenen ontvangen. Hopelijk kan hij onder van Bommel wel laten zien wat voor talent het is.

Markie succes gewenst!

27 mei 2021 om 17:49

Zelden zo'n slecht PSV gezien la aan het einde bij van Bommel. Toch gun ik het hem wel inderdaad en denk zelfs dat hij uiteindelijk een goede trainer kan worden. Veel beter dan een Cocu of Frank de boer bijvoorbeeld. Succes!

28 mei 2021 om 08:46

Cocu was ook niet om aan te zien het eerste jaar, kreeg hulp van Hiddink en daarna sinds tijden weer kampioen en overwintering CL.

27 mei 2021 om 15:21

Prachtige club voor een uitstekende middenvelder. Wat was Mark toch een uitstekense vrije trappennemer zeg.

27 mei 2021 om 16:04

4e plek, CL, het kon niet op voor Wolfsburg dit seizoen. De aantrekkingskracht voor MvB snap ik dan ook direct. Het probleem is alleen het verwachtingspatroon, want die club wil meer. Maar ga er maar aan staan om een beter seizoen te draaien dan afgelopen seizoen. Boven Dortmund, Leipzig en Bayern eindigen is praktisch onhaalbaar en vlak achter Wolfsburg hijgen o.m. Leverkussen, Bmg, Frankfurt en de clubs uit Berlijn voor een positie in de top 4. De CL zal vanuit pot 4 een zeer zware dobber worden, dus MvB wacht een zeer zwaar seizoen waarbij niet teveel misstappen gemaakt zullen mogen worden. Nogmaals, ik snap de aantrekkingskracht, maar ik heb mijn twijfels of dit carrieretechnisch gezien de beste keuze is. Hij is nog steeds een beginnende trainer en ik denk dat hij bij PSV te hoog is ingestapt, vooral gezien het feit dat hij de staf binnen PSV enorm gemismanaged heeft. Ik denk dat het beter was geweest als MvB het vak via een paar kleinere clubs in de vingers had gekregen, bv zoals Peter Bosz en Erik Ten Hag dat gedaan hebben. Ik vrees dat als MvB het seizoen niet afmaakt, er niet zoveel meer voor hem rest. En ik denk dat hij er nog niet klaar voor is, hoewel Duitsers autoritair gedrag beter trekken dan Nederlanders; dat spreekt in zijn voordeel.

27 mei 2021 om 16:49

Zeker een mooie club in een goede situatie, is hem gegund. Ik denk wel dat het bijna onmogelijk is om de zelfde prestaties te leveren als dit jaar dus hoop niet dat ze hem daar op gaan afrekenen.

Complimenten aan zijn zaken waarnemer anders was dit nooit gelukt haha

27 mei 2021 om 14:26

Denk eerder dat het komt door zijn reputatie in Duitsland. Is daar natuurlijk best wel een naam en dat helpt gewoon in het trainersvak. Kijk maar naar de carrière van Frank De Boer.

2 juni 2021 om 12:11

Frank de Boer was de grotere voetballer en ik snap dat veel mensen nu vooral negatief kijken naar De Boer maar hij deed het fantastisch bij Ajax met beperkt materiaal en geen geld. Van Bommel was ook een grote naam als speler maar als trainer nog niks gewonnen.

27 mei 2021 om 14:48

van Bommel is een grote naam inderdaad, wordt niet voorniks jaarlijks genoemd bij Bayern Munchen. Hoop dat hij slaagt bij Wolfsburg.

Als hij toch al psv leeg trekt qua staf, mag hij favorietje’s Sadilek en Rosario ook ophalen!!! On-topic: hele aparte keuze van Bommel heeft nou niet echt een CV als trainer om over naar huis te schrijven!!

27 mei 2021 om 14:31

Hoezo trekt hij PSV leeg qua staf? Hofland werkt toch niet meer bij Psv? En Van Bommel heeft inderdaad maar twee jaar ervaring als hoofdcoach, niet veel, maar in zijn eerste jaar kan je moeilijk slechte dingen zeggen over Van Bommel. PSV werd op twee punten na geen kampioen in het jaar dat Ajax zijn beste jaar in 25 jaar had en in de CL wordt je laatste in een poule met Spurs, Barcelona en Inter.

27 mei 2021 om 14:38

Eerste seizoenshelft van zijn eerste jaar was fantastisch, maar tweede seizoenshelft is hij te veel in zichzelf gaan geloven en maakte hij de ene na de andere onbegrijpelijke keuze. Met als toppunt het middenveld Sadilek, Hendrix en Rosario in de topper tegen Ajax waar hij zelfs met een man meer nog aan vast hield. Heeft ons de titel gekost. En zijn tweede jaar was gewoond drama. Al met al dikke onvoldoende.

27 mei 2021 om 14:54

Die mening deel ik niet met je. De wedstrijd in de arena heeft ons niet de titel gekost. Want dan kunnen we ook refereren op het moment dat bergwijn de bal had moeten afspelen op Lozano.

27 mei 2021 om 17:51

Zo terug lezend was het wel een wonder geweest als je met zo'n middenveld kampioen wordt

27 mei 2021 om 14:34

en jij gelooft serieus dat Van Bommel blij was met die spelers? er waren geen beter alternatieven voor handen want die John De Jong deed allemaal miskopen. je moet als coach dan toch roeien met de riemen die je hebt

27 mei 2021 om 14:38

Van Bommel is anders groot fan van Sadilek hoor. Eveneens Behich en Sainsbury. Zou mij niks verbazen als hij ihattaren en sadilek op gaat halen.

27 mei 2021 om 14:40

Inderdaad, daarom kwam van Bommel zelf met Behich en Sainsbury: bewezen topspelers die PSV echt beter hebben gemaakt! Sadilek is het paradepaardje van van Bommel Japie, als je dat niet weet dan kun je beter niks zeggen... En van Bommel is degene die Rosario aanvoerder maakte dus dat hij niet blij zou zijn met hem is ook onzin.

27 mei 2021 om 14:45

Sainsbury was niet eens zo slecht als back-up cv, behich was inderdaad drama en Rosario speelde in het eerste seizoen onder van Bommel gewoon goed. Verder was het ook gewoon een dramatische samenstelling van de selectie door de Jong(?) Al heeft hij daar zelf ook wel een klein beetje invloed op.

27 mei 2021 om 17:09

Ik lees nergens geruchten dat Sadilek naar Wolfsburg gaat, alleen over ihattaren. Blijkbaar is van Bommel dan toch meer fan van ihattaren....

27 mei 2021 om 17:17

@skede ik wacht nog steeds op antwoord wat dan de betere alternatieven binnen de PSV selectie waren voor Sadilek en Rosario destijds

27 mei 2021 om 18:24

Ihatteren. Die volgens jou de sterren van de hemel speelde. Dus daar lag het niet aan, volgens jou.

27 mei 2021 om 18:58

Ihattaren speelde toch gewoon onder Van Bommel? met regelmaat ook op 10 toen Bergwijn nog niet verkocht was en dat deed hij idd niet onverdienstelijk. toen speelde PSV met Hendrix en Rosario als controleurs, dit seizoen drie kwart van het seizoen met Rosario en Sangare als controleurs waarvan die laatste niet aantoonbaar beter is dan Hendriks dus blijkbaar had Schmidt dan dezelfde kwaal als Van Bommel

27 mei 2021 om 19:28

"ihattaren speelde toch gewoon onder Van Bommel?"

Precies! En PSV haalde na 24 wedstrijden een vierde plaats. Hoe kan dat dan Japie, dát was mijn vraag aan jou. Volgens jou was het de belangrijkste speler van PSV en als je hem opstelt was dat een garantie voor succes.

"blijkbaar had Schmidt dan dezelfde kwaal als Van Bommel"

Welke dan? Want Van Bommel stelde Ihattaren altijd op en Schmidt heel weinig. Dus dan hebben ze duidelijk niet dezelfde kwaal. Sterker, Van Bommel zag kennelijk niet wat Schmidt wél zag. Dat Ihattaren nog een paar stappen moet maken om het te maken in topvoetbal.

27 mei 2021 om 19:30

Ihattaren heeft gewoon nog steeds enorm veel talent, dat schatte Van Bommel imo perfect in. afgelopen seizoen was dat minder maar als ik mensen op afgelopen seizoen moet beoordelen dan kan Schmidt ook nog wel wat stappen maken in het topvoetbal want wat hij presteerde met PSV was ook niet best. al alle moeite hebben om AZ achter je te houden terwijl alleen een Max en Sangare bij elkaar al meer hebben gekost als heel de basis 11 van AZ bij elkaar opgeteld

27 mei 2021 om 14:43

Hij heeft toch niet eens zo'n slecht cv? Eerste seizoen met PSV het geweldig gedaan om 2e te worden met maar 3 punten minder dan het ontketende Ajax en met een uitstekend doelsaldo en Kampioen met u-19. Alleen z'n 2e seizoen was niet best nee.

27 mei 2021 om 14:48

Als je het zo uit context trekt, dan wel ja. PSV was daarvoor al 3/4 jaar kampioen geworden en stevende weer af op een nieuwe kampioenschap maar werd kinderachtig weggegeven in de laatste paar weken van het seizoen, totaal onnodig.

27 mei 2021 om 14:53

Staat ook nog altijd een team op het veld dat dit kinderlijk weggeeft.
Tuurlijk van Bommel had wat onenigheid met de staf en bestuur, maar hij was wel stukje Bayern/milaan gewend. Dat had hij voor ogen, hiervan heeft die ook geleerd.

Verder gewoon prima eerste seizoen en u19 was ook meer dan geslaagd.
Laat hem nu maar lekker iedereen de mond snoeren.

27 mei 2021 om 15:21

@Psvlld Ik ben het met je eens dat ze het volkomen onnodig hebben weggeven, maar dat neemt niet weg dat ze met 83 punten niet gewoon een puike prestatie hebben geleverd. Met 83 punten zou je normaal gesproken gewoon kampioen worden en niet te vergeten dat Ajax dat jaar gewoon een super lichting had waarmee ze notabene de halve finale van de cl haalde.

Ze zijn niet bang daar in Wolfsburg. Lekker de CL in met markie.. had toch wat verder gezocht als ik hun was. Van Bommel is hier nog niet klaar voor die haalt de kerst wel... Maar voor het pinksterweekend ligt de eruit

27 mei 2021 om 14:28

Ik snap niet waar zij naar kijken of van onder de indruk zijn (misschien zijn personality maar dan vraag ik mij af welke?). Plannen, ideeën, ... heeft iedereen maar het moet ook nog eens lukken. Ook op de training, ook de manier waarop je iets brengt.

En dan nog met een onervaren coach de CL in... tja.

27 mei 2021 om 14:37

Tsja, wat is het idee van Schmit nu dan? Talenten afbranden en ouwe rotten inzetten, is dat het idee? Of spelers sparen voor belangrijke wedstrijden, die niet kwamen? Ze waren uiteindelijk nergens voor in de race behoudens plek 2. Maw, wat is dan het idee van de ervaren Schmit tov Van Bommel?

27 mei 2021 om 15:28

Oude rotten zoals Madueke en Teze? Of bedoel je Teze, Malen of Gakpo? Allemaal stokoud inderdaad.

27 mei 2021 om 17:46

Gotze Viergever of Zahavi zijn idd jonge goden. Gakpo is 1 vd weinigen welke zich onttrekt aan de malaise bij PSV. Ik ben om, Schmit is super en ik had stront in de ogen. Succes met de kroam!

Leuk voor hem maar ik denk dat hij het alleen maar kan verprutsen. Toch hoop ik dat hij het minstens zo goed gaat doen als zijn voorganger!

Verrassend maar ben heel erg benieuwd! Eerste jaar bij PSV prima en gaf ook wel voetballers de voorkeur met onder andere Pereiro op CAM. Het veldspel was ook erg goed eerste jaar in Eindhoven. Wordt wel lastig om net zo goed te presteren als zijn voorganger want Wolfsburg heeft het toch prima gedaan met een CL pek.

Prachtig voor Mark alleen hij kan het nooit beter doen en alleen slechter.
VFL heeft gewoon boven haar kunnen gepresteerd qua karakter past hij daar wel over twee weken tekent Mootje daar ook.
Ik gun het Mark wel

Best een goede club voor Van Bommel, ik denk wel echt op basis van zijn naam als voetballer. Speelt gewoon CL komend seizoen. Mo Ihattaren zal wel eens een van zijn eerste aankopen kunnen zijn.

Ik gun hem het beste maar denk dat het een puinhoop gaat worden bij Wolfsburg. Zou iig mooi zijn als hij Rosario en Ihattaren voor een leuk bedrag meeneemt, dan heeft PSV er ook nog wat aan

Dan zal Ihataren ook wel zo verkocht worden door PSV. En misschien een paar andere spelers. Ze kunnen het wel betalen daar in Wolfsburg. Gun Mark veel succes daar. Wesley zal ook wel hopen dat hij mee mag.

27 mei 2021 om 14:36

Hopelijk geen gevalletje Bazoer/Maher. Ik houd mijn hoop nog altijd vast dat hij ooit in Oranje echt zal debuteren.

Het is hem gegund. Hopelijk heeft ie geleerd van zijn tijd bij PSV en wordt dit een succes voor hem. Leuk dat ie Vincent Heilmann meeneemt, laatst nog een interview van gezien. Goeie trainer denk ik. Wel een heel onervaren staf zo met van Bommel, Hofland en Heilmann bij een club als Wolfsburg. Duurt overigens geen weken meer voordat ze de komst van Ihattaren aankondigen, lijkt me. 1+1=2.

27 mei 2021 om 14:27

Ihattaren maar ik verwacht hetzelfde van Sadilek. Toch wel een beetje de spelers wie onder Mark zijn opgegroeit destijds. Waren ook vrijwel altijd zeker van basisplaatsen vorig jaar onder Mark. Wel blij dat hij nog een kans krijgt, lijkt me echt een prima match met het duitse voetbal.

27 mei 2021 om 14:33

Sadilek zou ook kunnen inderdaad. Schijnt het goed te doen in Tsjechiã« en mag nu ook mee naar het EK. Al weet ik niet of van Bommel hem ook echt goed genoeg vindt om bij Wolfsburg te spelen. Zou me niet heel erg verbazen idd. Edit: lees nu dat van Bommel al in gesprek is met management van Sadilek dus dat zal wel rondkomen dan haha.

Prachtig voor Van Bommel! Ik denk dat hij het daar wel gaat maken, bij PSV vond ik hem een goede trainer. Hij stapt echter wel in op een moeilijk moment, 4e en CL is niet vanzelfsprekend voor Wolfsburg. Ik hoop niet dat ze hem daarop afrekenen en dat het zo loopt als Peter Bosz die ook volkomen onterecht ontslagen is. Zo snel gaat het tegenwoordig helaas!

Zo, dat is een verrassing! Ik ben nu niet meteen een volger van Mvb, maar lijkt mij toch dat zijn periode bij PSV niet erg succesvol was, toch?
Trainers aanstellen op basis van naam als speler lijkt mij zelden een goed idee.

27 mei 2021 om 14:49

Zo starten veel coaches hoor! Lampard, Rijkaard, Cocu, de Boer, van Bronckhorst, Zidane, Maldini, Seedorf, Guardiola..

27 mei 2021 om 14:52

Dat er zo veel starten dat snap ik, maar als je dan ziet dat het eerste avontuur niet goed loopt en bij sommige het 2de ook al niet, waarom waag je je er dan nog aan?

Er zijn natuurlijk succesverhalen zoals een Pep, en Zidane...
Maar dat een De Boer en consorten zoveel kansen krijgen is toch puur omdat ze ooit een goede voetballer waren en niet voor hun kwaliteiten als coach.

27 mei 2021 om 15:28

De Boer heeft vijf jaar bij Ajax gezeten met vier titels toch? Dat is heel respectabel voor een beginnende trainer.

27 mei 2021 om 16:05

Ja dat is waar, maar alles daarna is best pijnlijk.
Als ik het me goed herinner was het ook niet altijd even denderend onder FDB bij Ajax, kan me vergissen.

Maar hoe een coach die totaal mislukt is bij Inter, Crystal Palace en daarna in de MLS ontslagen werd (of onderling overleg omwille van onvrede bij het bestuur) bondscoach wordt van het Nederlands elftal, da's toch op zijn minst bizar, nee?

27 mei 2021 om 16:36

Zo bizar ook weer niet, vlak voor het seizoen zijn er maar bar weinig trainers beschikbaar.

28 mei 2021 om 08:46

Dus waar iemand de eerste x beginnersfouten maakt, die mag geen club meer krijgen? Want een onzin! Iedereen heeft wel ergens een club waar het fout gaat, niet meer dan normaal! je kan niet met elke club jaarlijks kampioen worden en de CL winnen.

Van Bommel be like: Rousillon op LA? Dacht het niet, Sadilek halen en gelijk Toni Lato huren en niet gebruiken voor het hele seizoen.

On: Mooie club voor van Bommel, best wel verbaasd hoe hij bij een Duitse Topclub is aangesteld als trainer die volgend seizoen gewoon CL speelt, komt vast door zijn reputatie in Duitsland.

Mooie stap voor van Bommel. Ik weet dat ik niet in de meerderheid ben maar gun het hem van harte en geloof ook dat hij het wel goed gaat doen. Denk dat de duitse mentaliteit beter bij hem past.

Ik denk dat dit wel eens goed kan uitpakken. In Duitsland wordt niet zo naar voetbal gekeken als bij ons. Dit zie je ook aan Schmidt bij Psv. Het Duits voetbal ligt v bommel een stuk beter verwacht ik. Heb er vertrouwen in.

Wat een prachtige club voor van Bommel! Heeft in zijn eerste seizoen bij PSV prima gepresteerd en hij is in Duitsland een zeer gerespecteerde speler/persoon. In Nederland wordt altijd minderwaardig en oneerbiedig gedaan over van Bommel maar hij was en is een echte winnaar en daar hebben Nederlanders blijkbaar moeite mee.

Fijn om te zien dat er eens een Nederlander in een topcompetitie trainer wordt!

Blijft een legende deze man, die je het beste gunt. Maar heb zo mijn twijfels bij deze keuze, zeker omdat het op veel vlakken voor hem eerder nadelig kan uitpakken dan andersom. Zoals door meerdere aangegeven, als hij een paar spelers bij ons voor een mooie prijs kan overnemen is het voor mij al geslaagd.

Top! Neem aub Mo Ihattaren mee van Bommel en maak hem weer aan de praat. Hij heeft niks te zoeken in dit ondankbare kikkerlandje.

Schrijf hem niet meteen af, stelletje azijnzeikers. Is een prachtige stap voor Mark, verdiend of niet, hij heeft daar zijn plek gekregen! Wolfsburg is doorgaans een club met goed en gericht beleid, dus van Bommel is niet uit de hoed gegrabbelt maar op basis van iets gekozen! Lekker competitie en je gaat de Champions League in, prachtig toch! Mark, succes en bewijs het maar eens.

Toch wel lekker!
Verstoten bij PSV maar instappen bij een club waar het niveau hetzelfde of zelfs groter is.
En in een veel sterkere en mooiere competitie.

Pak ook even Rick Hoogendorp mee.
Ook zo'n voetballer uit Nederland met een leuke geschiedenis bij Wolfsburg

Ik hoop voor Mark dat ze hem de kans geven, geduld hebben en dat Weghorst blijft. Wel een club met mogelijkheden en een prima club voor een rehabilitatie.

Dan kunnen we aankomend seizoen Mohamed Ihattaren bewonderen in een Wolfsburg shirt.

Mooie stap voor Van Bommel. Gaat denk ik niet makkelijk worden, maar wel een geweldige kans bij een goede subtopper. Benieuwd of er nog PSV spelers gaan volgen.

Kreeg al een tijd te doen met Van Bommel en als ik hier de reacties lees hoop ik dat hij getergd is. Misschien totaal niet interessant voor sommigen, maar ik vond het een leuke ervaring: vorige zomer zat hij toevallig aan het tafeltje vlak bij mijn vrouw en mij op een terras in Maastricht. Hij zat daar met (denk ik) zijn vrouw en een bevriend koppel. We moesten allemaal nogal lang wachten op onze drankjes en hoewel ik normaal iemand totaal niet aanspreek in zo'n situatie dacht ik in dezen het ter toch maar op te wagen. Ik bedoel...ik ben opgegroeid met Van Bommel als speler. Kort gesprekje, leuke gozer. Lekker op z'n Limburgs en ontspannen. Eigenlijk aanvankelijk helemaal niet over voetbal en toen de drankjes kwamen heb ik hem nog even gekscherend toegezegd dat ik van harte hoopte dat hij weer gauw aan een mooie club mocht komen en dat ik als Ajacied nooit rustig zat als hij tegen ons speelde of coachte. Hij moest lachen, bedankte me en zei dat hij zijn best ging doen.

Als Ajacied heb ik Van Bommel altijd een nare gozer gevonden. Als Oranje supporter was ik blij met hem in 2010. Als Ajacied vond ik hem als coach vervolgens weer die nare gozer. Maar, eerlijk gezegd wel een potentiële topcoach. Op zijn eigen manier. Vond dat hij veel te snel werd ontslagen en er veel te makkelijk over het sterke seizoen 18/19 werd heen gekeken. Weliswaar geen kampioen, maar het scheelde niet veel. Dat terwijl hij toen te maken had met het beste Ajax van de afgelopen 25 jaar en hij een selectie had die een stuk minder was dan die van Ajax. Heeft naar wat ik her en der las wel wat dingen binnen de club onhandig aangepakt, maar dat is typerend voor een jonge coach: daar moet hij van leren. Heb hem daarna een keer bij Ziggo aan tafel gezien en daar zag je gewoon hoe graag hij het nog wilde en toonde hij zelfreflectie. Ik vind het ergens 'mooi' dat hij al zo wordt afgeschreven door velen, want ik heb juist het gevoel dat het een succes kan worden. Lag bij Bayern goed in die Duitse cultuur en zal zich daar snel thuis voelen. Wolfsburg is een club die bij hem past. Als Limburger hoop ik van harte dat hij en z'n jeugdvriend Hofland iedereen mooi de mond kan gaan snoeren en Ihattaren meeneemt om hem weer op het juiste pad te brengen. Mark jong, maak d'r get sjoens vaan!

Interessante stap ook wel eentje met risico. Wolfsburg heeft een fantastisch seizoen gedraaid. Eigenlijk kan het niet beter dan afgelopen seizoen, zeker niet met zware midweekse CL-wedstrijden erbij. Wat dat betreft is het een slecht instapmoment. Hopelijk krijgt hij de tijd om iets neer te zetten. We kunnen wel een succesvolle trainer in het buitenland gebruiken.

27 mei 2021 om 15:31

Tsja, wat voor instapmoment wil je dan, als ze volledig gedemotiveerd 10e eindigen in de Bundesliga en geen Europees voetbal spelen? Want dat is doorgaans de situatie waar je als trainer in stapt. Ik bedoel, het is ook niet zo alsof Guardiola vertrekt, dat de telefoon bij Van Bommel direct rinkelt of hij daar niet alsjeblieft wil starten.

Niet verwacht dat Wolfsburg het met hem zou aandurven. Van Bommel is een van mijn favoriete spelers ooit maar heeft tijdens zijn periode als coach van PSV veel waardering van mij verloren. Desondanks wens ik hem alle succes en hoop ik dat hij daar kan slagen.

Nu is het wachten op het bericht dat ihattaren naar Wolfsburg gaat..

Gefeliciteerd en veel succes
Een zeer goede zet van deze club.

Ben benieuwd of hij Ihattaren en Madueke meeneemt. Al zie ik Wolfsburg het niet beter doen dan afgelopen seizoen.

Die Duitsers lachten zich natuurlijk kapot dat wij op gezadeld zaten met die vervelende piet. Nu hebben we ze mooi tuk

Nou interessant en ik gun het MVB volledig. Ik hoop dat hij het goed doet en Motje weer aan de praat krijgt, misschien als een van de weinige heb ik nog wel vertrouwen in Mo. Maar de toekomst zal dat uitwijzen. En BTW ik ga ervan uit dat hij Mo meeneemt uiteraard.

Zou Ihatarren mee gaan??

Mooie club, maar belabberd moment om in te stappen. Die gasten zijn dit seizoen zwaar boven zichzelf uitgestegen en je kan het eigenlijk alleen maar slechter doen denk ik zo. Wel ben ik nieuwsgierig om van Bommel weer als trainer aan het werk te zien.

Van Bommel mag dan nog steeds een grote naam zijn in Duitsland, in Wolfsburg zijn ze er niet gerust op dat Van Bommel goede resultaten gaat behalen zoals ik op verschillende forums lees. Ze balen er echt van dat Glasner vertrokken is, zeker nu ook nog eens is bevestigd door Wolfsburg dat hij vertrekt naar concurrent Frankfurt.
Ik wens Van Bommel succes, we gaan het zien. Hopelijk weet hij de fans te overtuigen dat hij het waard is.

Wolfsburg toch hoog geëindigd vorig seizoen. Hoe groot is de kans dat vBommel tweede of derde wordt met deze club? Ik twijfel toch aan het moment van instappen.. de club is schitterend uiteraard.

Hele mooie uitdaging voor Mark zeg, zelfs met Champions League voetbal erbij meteen.
Ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen daar, bij PSV is het uiteindelijk niet goed afgelopen en werd er vervolgens in mijn ogen door vele overdreven hoe 'slecht' hij het deed. Mark is net als Frank de Boer iemand met veel felle tegenstanders die hem maar wat graag zien falen, jammer hoe dat werkt.

Ik las dat hij Berghuis wilde halen, zou toch een mooie kans zijn voor Steven zeg! Dit soort dingen maken me altijd erg benieuwd naar een nieuw seizoen.

Daarnaast mooi dat Hofland mee gaat, die is daar natuurlijk ook nog wel bekend als ex-speler.

Net als z'n schoonvader maakt die het seizoen niet af daar,denk niet dat van Bommel veel succes boekt bij Wolfsburg,zeker niet als die Berghuis meeneemt...

Wat een ongelofelijke domoren daar, hebben ze dan helemaal niets meegekregen van de puinhoop die MvB ervan heeft gemaakt bij PSV.
En als een slang geprobeerd iedereen tegen elkaar op te zetten. De vorige trainer is wegens onmin met bestuur vertrokken. Dan moet je vooral deze hork aannemen, haha

Ik hoop dat hij het heel goed gaat doen daar. Blijft toch een clublegende als speler, jammer dat het er bij ons als trainer niet uit is gekomen.

Aangesteld vanwege zijn naam, niet vanwege zijn trainerskwaliteiten. Ik verwacht er weinig van. Bleek bij PSV toch herhaaldelijk veel te koppig en eenkennig te zijn. Geweldig als speler, minder als trainer.

2 juni 2021 om 12:26

Precies. Besef je dus even dat er iemand is geweest bij Wolfsburg die heeft gezegd; nou die Van Bommel heeft zo'n goede naam en reputatie opgebouwd in Nederland, die moeten we echt binnen halen!

2 juni 2021 om 12:47

Die hebben Van Bommel van dichtbij meegemaakt in zijn prime en kunnen daar beter over oordelen dan wij lijkt me, hij mag zich nu bewijzen

2 juni 2021 om 13:32

Dus omdat ze van Bommel als speler hebben meegemaakt in zijn prime kunnen ze het beste oordelen over zijn kwaliteiten als trainer... Oké.

2 juni 2021 om 13:31

Van Bommel heeft het in het eerste seizoen echt heel goed gedaan. Met 83 punten zou je de afgelopen 10 jaar kampioen zijn geworden.
Het jaar erop had hij pech door de blessures van Bergwijn, Ihattaren en Malen. Dat heeft hem punten gekost.

Het voetbal onder van Bommel was echt wel verzorgt, met de selectie die hij had.
Hij had bijvoorbeeld geen linksback, vandaar dat Sadilec daar moest spelen.

Lekker dan heb je net cl gehaald krijg je vervolgens daarna van bommel om in de poulefase er weer uitgeknikkerd te worden. Heb weinig vertrouwen in zijn trainerskwaliteiten op het gebied van communicatie en tactiek

Goed nieuws voor Psv. Kunnen Ihattaren verkopen aan Bommel

2 juni 2021 om 12:26

@domnicsolanke

Denk goed nieuws voor Raiola, die gaat via zijn client meer spelers die kant opsturen.
Dumfries, Rosario, Ihattaren, Malen en Berghuis.

Commisie Raiola op v Bommel, Dumfries, Rosario, Ihattaren, Malen en Berghuis = kassa.

Denk dat veel PSV-ers blij zijn met bepaalde namen in het lijstje

2 juni 2021 om 12:35

Al denk ik dat Wolfsburg het niveau is voor een Malen maar 25-30 miljoen gaan ze toch nooit betalen? Zeker met Weghorst als spits. Berghuis en/of Ihattaren is wel een mogelijkheid.

Mijn inziens verdient van Bommel zijn tweede kans. Wens hem in ieder geval alle succes (al vond ik het als voetballer echt een onwaarschijnlijke eikel, hahaha)

2 juni 2021 om 12:35

Ik denk dat Toni Lato hem dat ook vond, maar dan niet als voetballer alleen :D

Wauw, een gigantische klus, maar wel bij een mooie club die ook nog mee doet in de Cl.
Ik hoop voor Mark dat hij heeft geleerd van zijn fouten, dan kan hij het misschien prima doen bij een club die toch iets meer in de luwte van de top speelt.

Hele mooie club voor Mark van Bommel! Benieuwd hoe hij het gaat doen. Persoonlijk verwacht ik er niet veel van, maar ik laat mij graag verrassen. Wellicht dat hij in Duitsland iets beter kan aarden en ''geaccepteerd'' wordt.

Puur qua zijn trainerskwaliteiten (zo ver ik die tot heden kan beoordelen), denk ik niet dat hij gekozen is vanwege die ''kwaliteiten'' bij VfL Wolfsburg, maar goed.

Ook mooi: Kevin Hofland komt ook overal weer aan het werk.

2 juni 2021 om 12:28

@glenn

Wel bijzondere keuze. Juist uit Duitsland komen laatste tijd veel verfrissende jonge trainers met aanvallend voetbalvisie en tactisch sterk. De laptop trainers.

En dan kiezen zij voor iemand die zelfs met 3 niet voetballende verdedigende middenvelders speelde. Die tactisch niet sterk is en een te grote ego. Vraag mij dan af, waaarom?

2 juni 2021 om 12:41

Ja, ik ook. Enige wat ik mij kan bedenken is dat ze van Bommel als speler nog kennen en dat ze hopen dat hij die winnaarsmentaliteit (klein rotzakje was van Bommel wel), kan overbrengen op het team? Verder dan dat zou ik niet kunnen komen op dit moment.

2 juni 2021 om 15:28

Met alle respect maar een of andere poster hier op VZ, die ook nog in Verweggistan woont , is gewoon niet in staat om van Bommel als trainer te kunnen beoordelen.
Waarschijnlijk ben je nog nooit op de Herdgang geweest. En zelfs dan was het gros van de trainingen van van Bommel besloten.
In ieder geval weet ik wel voor 100% zeker dat je nooit wedstrijdbesprekingen hebt bijgewoond c.q. wedstrijdevaliuaties hebt meegemaakt.
Dus elk oordeel van je is vooringenomen, subjectief en volkomen speculatief.
Misschien is het een troost voor je dat dit voor bijna elke poster in dit topic geldt want ik lees hier weer een behoorlijke hoop onzin en zelfs aperte misvattingen.

2 juni 2021 om 17:06

Ach, komt haantje de voorste.
Prima joh. Ik kan niet beoordelen hoe van Bommel als trainer is.

Helaas voor jou, ken ik familie van van Bommel persoonlijk en woont zijn familie ook dicht in de buurt bij mijn familie...

Verder weet ik hoe van Bommel als persoon is en heeft hij meermaals laten blijken geen tactisch meesterbrein te zijn, koppig te zijn en verkeerde keuzes te maken (bij Psv).

2 juni 2021 om 20:20

Ja daar hebben we weer zo'n knullig, pubraal aandoend verweer dat mijnheer de familie kent omdat ze elkaar wel eens tegengekomen zijn bij Appie Heijn.. Totaal niet terzake of je de familie kent of niet. Je beschikt gewoon niet over de competentie om over de capaciteiten van een trainer/coach te oordelen. Ps En Mijnheer Glenn is wel een taktisch meesterbrein die zomaar achter de tv kan oordelen of een coach wel of niet over taktische eigenschappen beschikt? Zeker weten dat je niet over een licentie UEFA-PRO beschikt want er komt behoorlijk wat vooringenomenheid uit je mond die duidt op een gebrek aan deskundigheid. Het argument dat Wolfsburg voor een van Bommel kiest alleen omdat hij een "klein rotzakje" was, is te belachelijk voor woorden. Of je moet menen dat bij Wolfsburg alleen maar idioten als directeuren zijn aangesteld.

Ik hoop dat van Bommel heeft geleerd van het verleden en succesvol zal worden bij VfL Wolfsburg.
Je kan het snel slechter doen na het afgelopen top seizoen.

Mooie club voor hem, maar of het verstandig is dat hij 2, van die onervaren assistenten meeneemt bij zen eerste. Buitenlandse club, ik vraag het me af

Ben écht bang dat v. Bommel hier een ontzettend domme keuze maakt. Wolfsburg heeft echt een heel sterk seizoen gehad, het moment van instappen is daarmee direct erg pittig! Heb verder uiteraard geen idee wat er bij de club precies mogelijk is, maar als ze bepalende spelers kwijt raken en niet pittig kunnen investeren in een sterke groep wordt het al een erg lastig verhaal. Verlies je in het begin een paar keer dan is het al redelijk snel exit! Zou zijn carrière iig geen goed doen als dit niks wordt.. Hij neemt écht een risico met deze club als je het mij vraagt.

Hopelijk heeft hij de afgelopen jaar voldoende gedaan aan introspectie en beseft dat hij een nare persoonlijkheid is. Advies is om een beetje beter te zijn voor de mensen waar je mee samenwerkt en iets minder een nukkige dictator zijn.

Mooie uitdaging voor van Bommel. Ik ben benieuwd hoe hij Wolfsburg gaat laten spelen. Defensief of juist wat aanvallender. Ik zal Ajax-PSV uit 2018-2019 nooit vergeten. Toen begon van Bommel gewoon met Sadilek-Rosario-Hendrix in 433. Geen enkele andere trainer speelt met 3 controleurs waar totaal geen voetbal inzit op het middenveld in dit systeem. Ik hoop voor Wolfsburg dat hij zulke rare fratsen toch nooit meer uithaalt.

Gun hem het beste met Wolfsburg maar de prestaties van afgelopen seizoen zijn pittig om te evenaren. Dat maakt het instapmoment lastig.

super gegund voor Van Bommel. Hoop dat hij nog lang met Weghorst kan spelen. En het zou toch ook echt tof zijn als hij Ihatarin daar weer aan het voetballen krijgt.
En Van de Beek halen naar Wolfsburg

Ik wed dat hij zal falen. Derksen ziet in van Bommel een toekomstige toptrainer maar hij maakt daar ook ruzie en zal hij matig presteren. De betweter uithangen en de medische staf van PSV wegpesten is onprofessioneel gedrag en laag

2 juni 2021 om 20:22

Onzin van de bovenste plank.
Van Bommel heeft de medische staf niet weggepset maar hen aangesproken op een 9 tot 5 mentaliteit.
In ieder geval heeft PSV ook de clubarts van destijds, Indeherberghe buitengegooid omdat van Bommel wel degelijk een punt had.

Hoop dat hij gaat slagen daar , gun het hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
13.VfL Bochum42-14
14.FC Augsburg38-17
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. ArnoldMiddenvelder344
Y. GerhardtMiddenvelder271
L. NmechaAanvaller258
K. CasteelsKeeper280
A. VranckxMiddenvelder242
M. PhilippMiddenvelder221
R. SteffenMiddenvelder200
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

272 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Verraste Streuer laakt keuze Ulderink: ‘Onbegrijpelijk en teleurstellend’

Marc Overmars is bezig om een Nederlandse enclave te vormen bij Royal Antwerp. De technisch directeur, die dicht bij het aantrekken van Mark van Bommel is als nieuwe hoofdtrainer, heeft nu...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren