De Gea kop van jut; United-doelman week af van notities op spiekbriefje

Donderdag, 27 mei 2021 om 12:27Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:44

Daags na de verloren Europa League-finale moet David de Gea het ontgelden in de Britse media. De doelman van Manchester United werd de schlemiel aan Engelse zijde, nadat hij in de strafschoppenserie geen enkele penalty van Villarreal wist te keren en de zelf de beslissende penalty miste. De Spaanse goalie stond daarmee aan de basis van de eerste Europa League-winst van Villarreal in de clubgeschiedenis en de vierde eindzege van Unai Emery als trainer, die eerder in dienst van Sevilla drie jaar op rij zegevierde. Opmerkelijk is dat De Gea tijdens de strafschoppenserie afweek van de notities.

The Sun schuift de schuld van de gemiste strafschop niet in de schoenen van De Gea, maar is wel van mening dat er kritisch gekeken moet worden naar een andere statistiek. "De Gea heeft geen enkele van de laatste veertig strafschoppen die hij tegen kreeg gestopt", schrijft de krant donderdag. "Dat is inclusief de elf strafschoppen van Villarreal. Er werd niet verwacht dat hij zijn penalty zou benutten, maar het is ongelooflijk dat de man met een weeksalaris van ruim 400.000 euro vijf jaar geleden voor het laatst een strafschop wist te stoppen." The Sun doelt daarmee op een strafschop van Romelu Lukaku in de halve finale van de FA Cup in 2016.

"Het interessante is dat Dean Henderson (reservedoelman, red.) in diezelfde periode acht strafschoppen wist te keren, waarvan zes in het profvoetbal. Maar Ole Gunnar Solskjaer koos niet voor een Tim Krul-achtige wissel", doelt de krant op de wissel die Louis van Gaal toepaste tijdens het WK van 2014 door Jasper Cillessen in de kwartfinale tegen Costa Rica naar de kant te halen voor aanvang van de strafschoppenserie. United en Villarreal schoten woensdagavond met scherp vanaf elf meter. Nadat van beide ploegen tien veldspelers het net wisten te vinden, was het de beurt aan Gerónimo Rulli en De Gea, waarna laatstgenoemde faalde.

Volgens The Mirror valt De Gea wel degelijk iets te verwijten in de strafschoppenserie, daar de doelman niet zou hebben gehandeld volgens het door de keeperstrainers samengestelde spiekbriefje. "De Gea besloot het briefje te negeren en naar links te duiken bij de strafschop van Moisés Gómez. Als hij de notities had gevolgd, had hij geweten dat Gomez zijn strafschop recht door het midden zou schieten. Als hij was blijven staan had hij de penalty gestopt en had United gewonnen." De Gea stapte tijdens de strafschoppenserie dus deels af van de notities, waarvan hij het blaadje in zijn handdoek vouwde. Sky Italia-verslaggever Angelo Mangiante deelde een foto van de notitie op Twitter.

Paul Pogba verwijderde meteen na de uitreiking van de medailles het eremetaal om zijn nek, terwijl Bruno Fernandes in tranen uitbrak. Ook Victor Lindelöf hield het niet droog. Desondanks plaatse Paul Scholes bij BT Sport zijn vraagtekens bij de emoties na afloop van de verloren finale. De clublegende was van mening dat de nederlaag de spelers van United 'geen pijn deed' en dat verliezen 'acceptabel' is geworden bij de club waarmee hij elf keer de titel in de Premier League veroverde. "Doet verliezen ze geen pijn?", vroeg Scholes zich hardop af. "Een paar spelers lieten hun emoties zien, de rest leek het maar te accepteren. United is een leuke club geworden in plaats van een club die serieus meedoet om de prijzen."

In alle laatste zestien Europese finales tussen een Spaanse ploeg en een niet-Spaanse ploeg zegevierden de Spanjaarden. Een statistiek die woensdagavond met trots werd gedeeld door Hedwiges Maduro. De oud-middenvelder kwam in Spanje uit voor Valencia en Sevilla en werkte nauw samen met Emery, maar slaagde er niet in een Europees clubtoernooi op zijn naam te schrijven. Emery voegde woensdagavond zijn vierde Europa League aan de prijzenkast toe. Tussen 2013 en 2016 slaagde hij er al drie keer in de Europese competitie op zijn naam te schrijven met Sevilla. In 2019 verloor hij de finale met Arsenal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door joe rogan)

Ach, dat kan je hem toch niet verwijten. Die druk, zoveel spelers die hem anders nemen dan op dat briefje.

27 mei 2021 om 12:35

Zo'n lijstje zou juist kunnen helpen bij de druk. Maar dan moet je wel vertrouwen hebben dat het lijstje klopt en dat de mensen die het hebben gemaakt hun huiswerk goed hebben gedaan. Al zorgt het volgen van het lijstje ervoor dat de kans slechts 5% hoger is dat je de penaltyserie wint, dan moet je die kans gewoon pakken.

27 mei 2021 om 12:43

De echte penaltynemers kunnen hem inderdaad plaatsen waar ze willen en kunnen zomaar van hoek wijzigen. Echter zijn mensen gewoontedieren waardoor de mindere penaltygoden in meer dan de helft van de gevallen doen wat ze altijd doen. Dus hij had wel degelijk iets aan dat briefje. Dus bij Parejo heb je er niet veel aan, maar bij een Moi Gomez dus in dit geval wel.

27 mei 2021 om 13:40

Los van de vaste penalty nemers en hun backups nemen de rest van de spelers nooit een penalty. Zeker als er 11 penaltynemers zijn. Dus de statistieken zijn misschien gebaseerd op die ene penalty 10 jaar geleden bij de A-Junioren.

27 mei 2021 om 12:55

Natuurlijk kan hij de aanwijzingen die op het briefje staan wel volgen, maar het lijkt me dan nog meer de schuld van de coach dat hij de keeper die zo goed als nooit een strafschop stopt niet wisselt voor een betere strafschopkiller.

27 mei 2021 om 14:24

Nee, want als De Gea de aanwijzingen gewoon had gevolgd zou de coach het goed gedaan hebben. De coach mag verwachten dat hij zijn taken uitvoert. Zo niet, ligt het aan de keeper.

27 mei 2021 om 15:34

Zeker niet. Met zo'n trackrecord had Solskjaer hem aan het einde van de verlenging ook moeten wisselen. Niet omdat hij geen penalty kan nemen maar omdat hij ze niet kan stoppen.

Tja, kan je het een keeper kwalijk nemen dat die een penalty mist? Daar zijn keepers toch helemaal niet goed op voorbereid, hoe vaak komt het nou voor dat een keeper een penal moet nemen? Daarbij zijn ze veel drukker bezig met iets anders vaak, namelijk het proberen tegen te houden van een penalty.

27 mei 2021 om 12:35

Anders lees je het artikel even...

Hij ging echt als een lamme zak de hoek in bij elke penalty. Ik denk dat Villareal er zo nog 11 had kunnen nemen zonder dat hij er ook maar een tegen zou houden. Hij heeft geen een keer gek gedaan, geen een keer de nemer uit zijn concentratie proberen te halen o.i.d. Hij onderging de strafschopserie zeer gelaten.

27 mei 2021 om 13:40

Helemaal mee eens, als een zoutzak stond hij te keepen in de penalty reeks. Vond het verbazingwekkend voor een keeper van zijn kwaliteiten.

27 mei 2021 om 14:22

Heel bizar ja. Alsof hij in een vertraging een hoek induikt. Het was echt slecht, niet overtuigend. De Gea is echt zo afgezwakt, heel vreemd.

Zit de Engelse media vol met broers van Valentijn Driessen? Wat vergezocht allemaal zeg. Echt vreselijk overdreven dit.

27 mei 2021 om 12:44

Daarnaast vind ik het sowieso erg makkelijk om De Gea nu aan te pakken, terwijl Solskjaer:

1. geen enkel tactisch antwoord had op de speelstijl van Emery,
2. werd afgetroefd bij variaties van dode spelsituaties, die vllareal standaard gebruikt (dus huiswerk niet gedaan),
3. zo laat wisselde dat villareal ze op fysiek vlak aftroefde in de verlenging,
4. hij een keeper die al sinds 2016 geen penalty had gestopt liet staan, terwijl Henderson op de bank zat met een reddingspercentage van volgens mij 40%.

27 mei 2021 om 12:52

Dit is de crux. Waarom bracht hij wel twee penaltynemers in in de laatste minuten maar niet een keeper die aantoonbaar beter is in het stoppen van pingels.

27 mei 2021 om 13:55

Ik vond zijn komst vooraf al ronduit belachelijk, aangezien niemand met zijn cv die positie ooit had gekregen en hij het dus vooral kreeg omdat hij ooit in blessuretijd een bal erin tikte. Maar hij laat nu ook al 2 jaar zien tactisch echt tekort te komen. Hij lijkt me ideaal als assistent, want het lijkt me geen verkeerde vent, maar met hem als eindverantwoordelijke ga je city, Liverpool en Chelsea de komende jaren niet aftroeven.

27 mei 2021 om 15:51

Het probleem is, is dat hij de manager is. Die andere 3 doen de trainingen. Die zijn imo niet goed genoeg daarvoor. Zit totaal geen progressie in veld spel.

Daarbij is OGS wel de verantwoordelijke om tijdens de wedstrijd tactisch iets om te zetten.
Maar daar faalt hij elke keer in. Zeker in crusiale wedstrijden.

27 mei 2021 om 15:49

Zo is de Engelse media.
Zeker dit seizoen om de Gea naar beneden te halen. En Henderson op te hemelen.

Wat een onzin die notities waren voor bijna elke speler fout

27 mei 2021 om 15:18

Maar dat wist hij van tevoren niet. Als hij de notities had op gevolgd en daardoor steeds verkeerd koos, kon hij in ieder geval daar de schuld aan geven.

Tja, wat moet je hiermee? Ik zie dat die van Parejo door het midden had gemoeten en ik kan me herinneren dat De Gea bij die penalty te laat in de hoek was, terwijl hij wel houdbaar was als hij eerder had gedoken.

27 mei 2021 om 17:05

Ah ik was al benieuwd. Want dan is er wel een logica: De Gea vertrouwde niet alleen zichzelf meer maar begon ook te twijfelen aan zijn lijstje. Dat is niet goed, maar beter te begrijpen wanneer het lijstje een aantal keer mis zat en De Gea daardoor van zijn stuk werd gebracht.

Tsja, dat kan je wel verwachten, hoge bomen vangen veel wind. Maar Solskjaer gaat niet echt vrijuit hier, ten eerste al niet wisselen van spelers en/of tactiek als je ziet dat je ploeg maar niet voorbij de geparkeerde bus weet te komen, en daarna inderdaad de minste van je twee keepers de penaltyserie laten doen, daar mag je op dit niveau best op afgerekend worden.

Ik vind het ook een schande dat hij max vingertoppen tegen de bal kreeg. Bij maar 1 strafschop van gister! Voor een keeper die 400K p.w. verdiend is het gewoon ontzettend slap & matig! De Gea is de afgelopen jaren sowieso al afgegleden. Vind hem niet meer zo sterk & fris na zijn 1e jaar bij United.Echter valt de verlies van de EL finale niet alleen de Gea te verwijten. Het gehele team was bagger op McTomi, Shaw & Cavani na. Rashford heeft het al maanden niet meer. Oogt moe, brengt niet wat je van hem.verwacht. Maar heel United, van top tot aan op het veld is gewoon wanbeleid. Ik gun het Villarreal van harte, echt waar! United stelt al jaaaren teleur, dit kan er ook nog wel bovenop.Hrt wordt tijd dat de jeugd acc wordt geupgrade! Stadion een nieuw jas, bestuur helemaal hervormd moet worden & spelers materiaal. De helft heeft er niks te zoeken & zeker niet het niveau wat United na wilt & moet streven. City staat mijlenver weg van United. Liverpool in goede doen ook.Als United niet oppast, gaan ze Arsenal achterna!!

Ze zouden beter vragen stellen hoe het kan dat Solskjaer weer niet slaagt om met een deftige plan te komen. Emery heeft hem volledig genuatraliseerd door de omschakeling te stoppen, de bal te geven aan United en op stilstaande fases in te zetten. Solskjaer heeft zijn deel gedaan door ons terug stabiele top 4 ploeg te maken maar het is echt tijd voor een betere manager die de volgende stap kan maken. Solskjaer zit tegen zijn plafond en het gaat niet beter worden.

Als Solksjaar niet zo dom was geweest, had de Gea geen enkele penalty hoeven te stoppen.
Ze hebben daar een verkeerde kop van jut.
Je kan maar niet scoren. Wat dien je dan te veranderen? Juist ja

Wat een onzin met dat briefje. De Gea is een slechte penalty -stopper, maar zo'n briefje daar heb je weinig aan. Er staat op dat Albiol GK Right schiet, dat is dus voor de Goalkeeper rechts. Hij schoot hem voor de Goalkeeper links.

27 mei 2021 om 13:34

Het is ook geen 100% zekerheid natuurlijk. Maar als een briefje 20% beter werkt dan geen briefje, is het al een significant verschil.

De druk is erg hoog en als je een fout maakt is/kan het fataal zijn. De beste spelers in de geschiedenis hebben belangrijke penalties gemist. Bij deze penalty zal je al voordat hij de aanloop nam, dat het mis zou gaan. Iig dat gevoel had ik erg en is uitgekomen. Leuk voor de Spanjaarden, jammer voor Man Utd. 5 Spaanse teams in de CL, als er geen Spaanse teams geschorst worden.

Gewoon heerlijk gewonnen door Villareal omdat United te arrogant was weer. Die dachten we winnen wel even maar Emery is gewoon heer en meester in het winnen van de Europa League/Uefa Cup. Hoop dat alle “super league” deelnemers gewoon zulke prijzen blijven mislopen.

27 mei 2021 om 13:26

Tja alleen met Arsenal slaagde hij er niet in de EL te winnen... of course

Lekker makkelijk dit. Eindconclusie van dit seizoen is gewoon dat de selectie van United nog steeds meer opties en betere concurrentie nodig heeft, want dat Solskjaer zoals gisteren eigenlijk niet durft te wisselen valt hem in mijn ogen niet eens aan te rekenen. Er is inmiddels duidelijk een eerste 11, maar alles wat daar achter zit is op 1 a 2 posities na echt heel veel minder. We hebben gezien hoe nieuwe concurrentie een speler weer kan motiveren bij Luke Shaw, die na de komst van Alex Telles de druk voelde om dit seizoen zijn beste zelf te tonen. En ook hoe een Cavani Martial’s positie definitief claimde omdat hij uiteindelijk gewoon veel beter is, waardoor er nu eindelijk geen discussie meer bestaat over wie eerste spits van Manchester United is, wat overigens in mijn ogen ook betekend dat Martial klaar is bij United en een nieuwe uitdaging zou moeten zoeken. Door het gebrek aan concurrentie op een aantal andere posities zijn bepaalde spelers echter naar mijn inzicht ook op dit moment té verzekerd van hun positie waardoor ze niet het beste uit zichzelf halen of zichzelf genoeg uitdagen, maar tevens United té veel afhankelijk is van deze spelers waardoor er niet echt realistisch naar hun prestaties en ontwikkeling wordt gekeken, omdat er gewoonweg geen écht alternatief is met soortgelijke kwaliteiten en/of potentie. Een Rashford, Wan-Bissaka en in zekere zin ook Bruno Fernandes hebben een echte concurrent nodig om zichzelf te blijven ontwikkelen en echt uit te dagen. Dan James en Brandon Williams zijn daarvoor (nog) niet goed genoeg en Donny van de Beek is te veel een mismatch gebleken om echte concurrentie te bieden binnen de selectie van United. Daar moeten nieuwe spelers voor komen en de eerder gelinkte Sancho, Trippier en Grealish zouden imo perfecte aanwinsten zijn. Naast deze toevoegingen zou Pogba direct vervangen moeten worden wanneer hij geen nieuw contract tekent (Barella of Tielemans?), zou United er goed aan doen een betere partner te vinden voor Maguire (Rice of Marquinhos?), en zou er zomaar een nieuwe keeper moeten worden gehaald (Onana?) als de concurrentiestrijd tussen De Gea en Henderson definitief een bepaalde kant op valt waardoor 1 van de 2 wil vertrekken. Deze transferzomer wordt daarom cruciaal in het blijven houden van progressie en eventuele aansluiting vinden met de absolute top. En al is er nog zoveel mis, mogelijk kunnen we hierin tijdelijk profiteren van een ‘herstel van vertrouwen-poging’ van de Glazers.

Vier ton per week voor deze keeper geeft aan wat voor wanbeleid United aan het voeren is. Ze hebben zoveel geld te besteden en als je dan kijkt waar ze staan en hoe beperkt de selectie is, dan vraag je je toch oprecht was hoe zo'n grote club zo slecht gerund wordt.

27 mei 2021 om 13:40

Misschien vragen de andere fans dit af maar voor de United fans is dit al 15jaar de kost. Glazzers en hun pop Woodward kennen niets van voetbal. Daarnaast hebben ze ook niet de intentie om iets bij te leren en denken ze dat het gewoon een van hun businesscows is. Ze investeren wanneer ze zien dat ze zij CL geld gaan mislopen maar puur als PR dat zij geld geven, terwijl het geld van de club is. Door gebrek aan kennis halen ze constant te dure, geen goeie of spelers die niet passen bij United. Al 15jaar lang is het bij United een jaarlijkse project, geen langetermijn project. Toen United EL won werden ze niet verder versterkt, toen zij 2e eindigden werd geen gehoor gegeven. Er wordt ook geen geld gespeendeerd aan Old Trafford of andere accomodaties. Alleen als Glazzers weggaan en bekwame mensen in de plaats komen, zie ik het goed komen bij United.

27 mei 2021 om 14:29

Tja, maar de bepalen de eigenaren dan echt alles bij United? Je hebt toch ook een bestuur, technische directie en ga maar door. Je koopy Maguirre en Bissaka voor samen 150 miljoen, je koopt Martial voor 70 miljoen. Allen verre van een echte topspeler. Echt wie doet de transfers daar? Van de Beek tja, Baily enkel gehaald vanwege de Afrika cup, een middelmatige Lindelof voor 40 miljoen. Di Maria was een topaankoop en een bewezen topspeler, maar die werd niet goed gebruikt. Ook betalen ze bizarre salarissen. Zo'n Rashford vind ik degelijk maar niet meer dan dat, 250k per week. United heeft het budget om bij de absoute top te horen. Het is ook jammer, ik ken het United met RVN, Scholes, Giggs, Ronaldo, Rooney etc. Maar goed, het is hun eigen schuld. In ieder geval moet er een nieuw technisch beleid komen.

27 mei 2021 om 15:13

Ze bepalen alles omdat zij overal hun onbekwame mensen gezet hebben die over transfers, infrastructuur, toekomstplannen gaan etc. Er gaat pas volgend jaar een technisch directeur, Fletcher, (kan je okk afvragen of het verstandig is) komen. Trouwens de namen die je opnoemt zijn perfecte voorbeelden van PR stunts, last minute paniekaankopen en 3-4e keus spelers omdat ze voor de eerste keus spelers geen geld wouden uitgegeven of dat Woodward niets kent van voetbal onderhandelen. Het is allemaal weggegooid geld.

Het lijkt me stug dat je in die korte tijd letterlijk alles onthoudt in welke hoek een speler schiet. Vond het wel een mooi gebaar van Ferguson aan het eind van de wedstrijd.

27 mei 2021 om 13:43

Hoeft niet. Je kijkt welke speler volgt en checkt het briefje

Henderson stopte er 8 waarvan 6 in het profvoetbal. Wat waren die andere 2 dan? Op familiedag bij de plaatselijk amateurclub?

27 mei 2021 om 13:54

Bij de onder-23 van United waarschijnlijk

27 mei 2021 om 14:57

In de tuin tijdens de BBQ van Messi.

Dit kan Solskjaer echt wel aangerekend worden hoor, je kon gewoon even De Gea met Henderson wisselen als je bij voorbaat al weet dat De Gea slecht is in penalty's.

Precies mijn reactie gisteren op het artikel na de wedstrijd. Penalty kan je missen en overkomt iedereen weleens maar dat je zo zwak staat te keepen tijdens die penalty’s... hij lag al vaak in een hoek terwijl de speler nog bezig was met een aanloop. Hij maakte het de 11 van villareal wel heel makkelijk.

Leuk en aardig die statistieken, maar het makkelijkste is tegelijk het moeilijkste voor een doelman, namelijk stil te blijven staan en niks doen... dan krijg je altijd het commentaar "had op zn minst een hoek gekozen" als de bal er in gaat. De Gea had vast een reden om de hoek te kiezen, een lichaamsbeweging of wat dan ook. Verder waren de meeste penalty's gewoon goed ingeschoten (buiten die van Shaw maar zelfs die zat). Beide keepers zaten er ook enkele keren dichtbij.

Een speler miet ewn penalty eigenlijk altijd scoren. Zo niet is het bijna altijd niet goed genomen. Een keeper mag dus blij zijn als hij een penalty kan stoppen. Die statistiek van de gea is dus ook helemaal niet boeiend.

Meest opmerkelijke penalty vond ik van Bruno Frenandes. Geen hupje bij het aanloop? Wat een schijtbak dan! Ik hoopte echt dat hij dat hupje zou doen en penalty missen en dus meteen uitgeschakeld zijn. Ook begin ik langzamerhand Fernandes hekel te krijgen van zijn arrogante maniertjes op het veld. Het is wel de beste speler van ManU dat weer wel. Ik ben al blij dat Villareal heeft gewonnen.

De Gea is gewoon heel makkelijk een bepaalde hoek in te sturen door de penaltynemer. Hij heeft niet dat vernuft om een keer iets contra-intuitief te doen, wat bijvoorbeeld een Oblak wel heeft

En als Rulli had gemist ipv De Gea was United nu gezien als een team dat aan het bouwen is aan een kampioenenelftal...het is zo opportunistisch en te simpel. 11-10 in de penalty serie, dan moet je gewoon echt geluk aan je zijde hebben en dat had Villareal. Kan je nog zoveel gaan zoeken achter statistieken enz.

27 mei 2021 om 13:34

Nu is Rulli die held, terwijl hij ook 10 penalty's achter elkaar doorliet.

27 mei 2021 om 13:38

Klopt wat je zegt. Maar Rulli verdient 15 keer minder dan wat De Gea verdient dus is de heisa groter. Ik heb ook met verbazing zitten kijken naar het Youtube fan kanaal van een paar United fans, hoe neerbuigend ze blijven doen naar Spaanse subtoppers. Ze beweerden dat ze vorig jaar van Sevilla hadden moeten winnen, en nu weer van dit Villareal. Leg je er gewoon bij neer dat je een grote club bent met een middelmatig team, en dat je niet meer moet verwachten dan dit?

Jasper Cillissen heeft er met penaltykiller De Gea een geduchte concurrent bij

Ik vind het te makkelijk om de Gea hier nu als zondebok voor aan te wijzen. Laten we ook eens kijken naar Solskjaer. Je zou ook kunnen zeggen dat hij een fout heeft gemaakt. In de 120ste minuut brengt hij Mata en Telles nog in de ploeg omdat ze een goede strafschop hebben. Hij kan ook kiezen om 1 van de 2 niet te brengen maar om Henderson te brengen voor de Gea. Als Henderson toch aantoonbaar betere statistieken heeft op het gebied van strafschoppen zou dat tot logisch zijn.

Muah, Villareal schoot al die penalties er belachelijk goed in. Als ze niet in de kruising waren was het wel keihard in een hoek of zelfs door het midden, wat gewoon erg lastig is om te stoppen. Als een Nederlandse ploeg daar had gestaan had De Gea er wel 2 of 3 gepakt.

De Gea is toch ook niet een keeper die wat uitstraalt; los van zijn overschatte kwaliteiten. Ik heb het altijd maar een Jan Doedel gevonden. En nu dus in grote mate verantwoordelijk voor het mislopen van de Europa League winst. Wel was de penalty serie een must see voor Oranje en meerdere Nederlandse clubs; oftewel hoe penalty's moeten worden genomen. Er zaten weinig houdbare tussen. De wedstrijd zelf was van een hoog gaap niveau. Dus tussendoor kon je ook gerust wat anders gaan doen.

Vind dit een beetje overdreven. Sommige keepers zijn goed in penalty’s en sommige niet. Die rulli laat er ook eerst 10 op een rij door. (En ja ik weet dat hij er een paar keer dichtbij zat maar hij laat ze toch door).

Dat hij geen enkele penalty stopt, sois. Dag hij zijn eigen penalty mist vind ik veel kwalijker! Iedereen nam een fatsoenlijke aanloop en roste die bal richting kruising (op een enkele mindere na, en de kanonskogel door het midden). Maar de Gea komt met zo'n debiel hupje en passt hem richting de hoek. Juist van een keeper mag je toch verwachten dat hij kan strepen, hoe neemt hij anders een uittrap tot richting middellijn?

PS. De Nederlandse discussie, op penalties kan je niet trainen? Het bewijs is geleverd; goede aanloop, voet tegen de bal en strepen!!! 21 uit 21 gingen er in!

27 mei 2021 om 14:58

Dat vind ik niet eens zo erg, je wordt als keeper in dienst genomen om ballen uit het doel te houden, niet om ze erin te schoppen.

Het is gewoon een fout van de trainer dat hij de Gea die penaltyserie laat keepen. Een beetje trainer is voorbereid op dit scenario en heeft een keeper achter de hand die wel penalty's kan stoppen.

Romeo moest zo nodig weg,nadat Solkskjaer hem vorige seizoenverving in de halve finales door de Gea met rampzalig resultaat en nu dit weer. Man utd koop een goede keeper en het is klaar......Op de Gea is geen vertrouw,Hele maal am ik dit lees en wat ik gister zag. Een ongeïnteresseerde keeper die om en om links en rechts viel....

Enige reden dat De Gea nooit is weggegaan is dat Man U niet kon veroorloven om een sterspeler te laten vertrekken omdat dan de reputatie als topclub aangetast zou worden. Nu heeft hij een briljant inkomen.

Lekker makkelijk om de keeper de schuld te geven.
Je kunt ook gewoon de hele ploeg verwijten dat ze als team niet goed genoeg waren om het tijdens de reguliere speeltijd te beslissen en het daardoor op penalties aankwam.
United heeft gefaald als team en daar zijn ze met zijn allen schuldig aan naar mijn mening.

Niet dat ik er mee zit, ik gunde het Villarreal wel.

27 mei 2021 om 19:35

Met name Ole heeft kei hard gefaald. Te laat wisselen, keeper niet wisselen, verkeerde wissels, vast blijven houden aan tactiek terwijl het vanaf het begin niet loopt.

Wordt tijd om afscheid te nemen van een paar spelers/trainer...kreeg nu niet de indruk dat er om een beker gevoetbald werd...

Het lijstje had dus ook foute voorspellingen. Logisch dat je dan aan de lijst gaat twijfelen. Ik blijf erbij dat dit verlies met name Ole aan te rekenen is. Die heeft gisteren toch wel opzichtige fouten gemaakt zoals het te laat wisselen en het op doel laten van De Gea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

168 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 26 0 0 0
2019/2020 Manchester United 38 0 2 0
2018/2019 Manchester United 38 0 1 0
2017/2018 Manchester United 37 0 0 0
2016/2017 Manchester United 35 0 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren