Boskamp: ‘Geloof me, die vertrekt voor véél meer dan honderd miljoen euro’

Donderdag, 27 mei 2021 om 22:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:57

Nu Harry Kane publiekelijk heeft uitgesproken vaker om de prijzen te willen strijden, nemen de geruchten rond de spits van Tottenham Hotspur flink toe. De namen van Manchester City en Manchester United worden veelvuldig genoemd en ook Chelsea is geïnteresseerd in de aanvalsleider van the Spurs. Jan Boskamp denkt dat het prijskaartje van Kane nog weleens een struikelblok zou kunnen vormen, daar de analist van Veronica Inside van mening is dat Tottenham Kane niet voor een bescheiden bedrag laat vertrekken.

Sky Sports wist vorige week te melden dat Kane zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt bij Daniel Levy, de voorzitter van Tottenham. Kane is ambitieus en zeer hongerig naar prijzen. De topschutter van Tottenham legt de lat dan ook zeer hoog voor de komende jaren. "Ik ken Spurs-baas Daniel Levy een beetje", vertelt Boskamp tegenover Het Belang van Limburg. "Ik heb hem een keer ontmoet en weet dat hij zich niet onder druk laat zetten. Kane ligt nog drie jaar vast bij Tottenham, dus Levy zit op zijn gemak. Geloof me, die vertrekt voor véél meer dan honderd miljoen. Hij moet volgens mij het record van Neymar (222 miljoen, red.) gaan verbreken."

Kane kroonde zich afgelopen zondag voor de derde keer tot topscorer van de Premier League met 23 doelpunten. Zijn treffer tegen Leicester City (2-4 winst) was voldoende om Mohamed Salah (22 doelpunten) achter zich te laten op de topscorerslijst. Bovendien leverde Kane ook de meeste assists af op het hoogste niveau in Engeland. Liefst veertien keer bereidde hij een treffer voor, twee keer vaker dan Bruno Fernandes en drie keer vaker dan Kevin De Bruyne. "Ik lees ook dat Real Madrid en Barcelona hem willen, maar ze moeten niet denken dat ze Kane eventjes voor honderd miljoen oppikken hoor", gaat Boskamp verder.

Kane flirtte de voorbije weken al openlijk met Manchester City, daar hij op het YouTube-kanaal The Overlap van Gary Neville aangaf ooit met De Bruyne samen te willen spelen. De aanvaller van Tottenham ziet een samenwerking met manager Josep Guardiola wel zitten, zo klinkt het in de Britse media. De Engelse kampioen was vorig jaar al in de markt voor Kane, die destijds echter de afspraak maakte met Levy dat hij nog minstens een jaar zou blijven. Nu het seizoen ten einde is krijgt de topscorer van de Premier League alsnog de gelegenheid om van club te wisselen.


Poll

Denk jij dat Harry Kane het transferrecord van Neymar gaat verbreken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door joe rogan)

Nou ik moet het maar zien, het lijkt erop dat de clubs niet idioot veel te besteden hebben, en Tottenham heeft niks aan een ongemotiveerde Kane, plus dat het mislopen van de CL ze een bak geld kost. Dus misschien nemen ze een bod van 80 miljoen ook wel aan.

27 mei 2021 om 10:40

80 miljoen? Dan ken je Levy echt niet..

27 mei 2021 om 12:22

Levy heeft Modric voor 35m verkocht, dus waarom niet? En laten we wel zijn, hij heeft pas 1x een speler van 100m verkocht, Bale. En eentje voor 52 miljoen, Kyle Walker. Verder zijn de verkoopprijzen bijzonder schappelijk als ik het lijstje zo bekijk. Bovendien, Tottenham heeft het financieel niet ruim, met het nieuwe stadion en twee jaar geen CL inkomsten.

27 mei 2021 om 13:06

Dat was een enorme bedrag 35 miljoen tienjaar geleden. En hij verkocht hem voor 35 miljoen aan Madrid en niet aan Chelsea voor 45 miljoen omdat hij Chelsea haat. En op dat moment hadden barca,juve,bayern... allemaal hun middenveld in orde en waren ze vrij jong,dus was er geen enorme nood aan Modric. Kane is 27 Engels en scoort aan de lopende band hij gaat echt wel boven de 100 miljoen verkocht worden zeker als hij daarbij een goed EK speelt

27 mei 2021 om 13:11

Jij snapt het niet helemaal volgens mij. Toen Modric en Walker verkocht werden waren dat mega hoge bedragen voor die tijd. Niemand onderhandelt graag met Levy.

27 mei 2021 om 14:18

Dat bedrag van modric was echt niet mega hoog. Huntelaar ging voor zo'n bedrag naar real van ajax en zidane werd jaren daarvoor al voor het dubbele verkocht.

27 mei 2021 om 14:27

Kom op, in de tijd dat Modric verkocht werd werden ook bedragen als 60m voor Falcao neergelegd, 65m voor Cavani, 75m voor James, 65m voor Kaka en 94m voor Ronaldo. De bedragen zijn misschien verdubbeld sindsdien, maar dat is dan nog altijd 70m, niet 140m.

27 mei 2021 om 23:36

Ik heb me toch een hekel aan de levy wat een naar mannetje is dat. Ik zou als club ook boycotten om met hem zaken te doen. Lijkt me sterk dat kane dit ook niet wist en dat maakt het natuurlijk niet slim van hem om zijn contract met 3 jaar te verlengen. Denk dat hij kane njet voor minder als 120-150 laat gaan. Hopelijk zien andere spelers ook wat deze levy doet en zullen minder snel naar tottenham gaan in de toekomst.

Over het modric verhaal, er wordt normaal gesproken meer betaald voor een spits dan voor een middenvelder en de transfer van ronaldo met die van modric vergelijken zegt al genoeg over het analytische vermogen van hangover

27 mei 2021 om 10:42

@hangovcer96 nou denk wel boven 100 miljoen (120 max) maar niet dat record verbroken wordt van Neymar zoals Boskamp ook suggereert.

verder helemaal geen spannend artikel dit. Denk dat iedereen - ook al hebben wij nooit Levy ontmoet - wel verwacht dat Kane boven 100 miljoen weggaat.

27 mei 2021 om 11:37

Nou spreek voor jezelf. Ken hem best goed, verkoopt me vaak jeansbroeken. Goeie kwaliteit ookal verkoopt hij ze ook redelijk prijzig. On: denk dat 120 zelfs voor levy een goeie prijs is in de huidige markt

27 mei 2021 om 23:37

Hele wacke joke maar echt heeel wack....

27 mei 2021 om 11:21

@Hangover96.... jij bent echt niet bekend met Levy hè?

27 mei 2021 om 11:54

Wat denk je dat Kane gaat doen als hij tegen zijn zin moet blijven? Natuurlijk gaat hij nog wel zijn best doen. Pas als een team 3 a 4 spelers hebben die weg willen kom je echt in de problemen ald trainer. Oke kane gaat niet blij zijn maar hij gaat niet zijn hele carriere weg gooien. Ik verwacht dat city uiteindelijk 200 gaat betalen en dat Kane wat water bij zijn salaris eisen doet.

28 mei 2021 om 01:57

City gaat nooit 200mil betalen, dan kan je even goed haaland halen. Het is geen spelletje fifa he, maar goed het is niet de 1ste keer dat je van die gekke dingen zegt.

28 mei 2021 om 12:18

Haaland is echt een stuk minder dan Kane vooral in de kleine ruimte. Waarom zou city het niet betalen, Ze hebben het geld klaarliggen.

27 mei 2021 om 12:18

Ik denk dat ploegen dit creatief kunnen oplossen door makkelijke add ons op te nemen. Zoals jij zegt moet Levy een keuze maken en het is niet onmogelijk dat hij voor het geld kiest omdat nu stadion kosten en covid impact opgevangen moeten worden. Daarnaast moet er ook nog enigszins versterkt worden. Het zou in mijn ogen zelfs dom zijn mocht Levy een onrealistische bedrag verlengen. Gewoon rond 100mil +30-50 aan ads ons...

Als Kane echt wil zal hij denk ik voor problemen moeten zorgen binnen Tottenham, en ik betwijfel of het daar het type voor is. City is tot veel in staat, maar heeft volgens mij nog nooit boven de 90 miljoen betaald. Zie ze niet verder gaan dan 130, en dat lijkt me een redelijke prijs.

27 mei 2021 om 12:24

Nog nooit betaald omdat de noodzaak nog niet zo hoog was. Ze gaven wel makkelijk meer aan meerdere spelers. Ik zie ze wel boven 100mil uitgeven.

Hou op, schei uit Boskamp. Het transferrecord van Neymar gaat echt niet verbroken worden door Kane. Ik las ergens een bedrag van ca 120 miljoen euro, dat lijkt me een realistischer bedrag.

27 mei 2021 om 10:41

Dat zegt hij toch niet? Hij denkt alleen dat Levy/Tottenham dat gaat vragen.

27 mei 2021 om 10:44

@Messi, ook dan blijft mijn reactie staan. Tottenham gaat geen 222+ vragen voor Kane.

27 mei 2021 om 10:43

Hij geeft aan dat Levy er op die manier in staat. Boskamp zelf doet er geen uitspraak over, Levy staa er zo in.

27 mei 2021 om 12:17

Hij keek in het verkeerde kolom.
Maar met Levy weet je het nooit, vragen is 1 het krijgen is 2

Voor meer dan 100 miljoen kunnen clubs beter Haaland kopen die gaat minimaal nog een decennia mee, lijkt mij sterk dat een club zoveel geld voor Kane kan neerleggen op dit moment.

27 mei 2021 om 11:09

Helaas kan maar 1 club Haaland kopen. Dus de andere topclubs zullen toch naar een andere spits op zoek moeten.

27 mei 2021 om 11:35

Decennia is een meervoud 😉.

27 mei 2021 om 11:56

Scherp, ik bedoelde natuurlijk net als Zlatan die ook tot zijn veertigste nog actief is op het hoogste niveau....

in de huidige economische Covid omstandigheden in het voetbal is geen enkel team bij machte om meer dan 200 miljoen uit te geven...

zelfs maatschappelijk zou zulk een aankoop sterk bekritiseerd worden en onder druk gezet worden.... geen goeie omstandigheden voor een club met sponsors die gevoelig zijn aan de publieke opinie want dat zijn de klanten van de sponsors...

de Spurs kunnen Kane onder druk zetten om zijn contract te respecteren maar dan ontstaat er wederom een andere heeeeel moeilijke situatie tussen club en Kane, waar ook niemand beter van wordt en dit zou enkel maar ten nadele werken van beide partijen.

Kane zal wel verkassen deze zomer maar niet zoals hij eerst aangaf, dat een transfer nog voor het EK moest beklonken zijn,.... dat zal nog wel eventjes duren.

27 mei 2021 om 11:57

City heeft het geld gewoon klaar liggen anders hoor. Ze hebben daar zelfs het geld om mbappe te halen maar willen geeb scheve gezichten vanwege mbappes salaris eisen.

Maatschappelijk bectritiseerd? Wat boeit city dat nou? De eigen fans zullen echt niet gaan klagen hoor.

28 mei 2021 om 02:00

Jij bent precies geen echte city fan, ook al beweer je dat op meerdere topics. Maar goed ik hoop dat je er blij van wordt city zo door het slijk te halen. 1 ze gaan dat nooit zomaar ff betalen. 2 verdiep je eens wat meer in de club moest je toch city fan zijn. 3 je bent totaal van het padje af.

Wilt niet zeggen dat de sheik meer dan zoveel miljard heeft dat hij het ook kan en mag uitgeven. Er is zoiets als FFP, moest het kunnen hadden meerdere clubs zotte dingen gedaan. Maar het kan nu eenmaal niet.

28 mei 2021 om 12:22

City heeft ook met de FFP genoeg geld om mbappe aan te trekken. Persoonlijk zou ik niet alles aan 1 speler uitgeven maar alvast de opvolger van de bruyne, mahrez en gundugan binnenhalen maar de optie om alles aan 1 spits uit te geven ligt er. Kijk naar hoeveel chelsea utd etc uitgeven waarom zou city dit niet mogen?

27 mei 2021 om 12:22

Er zijn zat sjeiks die zulke bedragen nog wel in de achterzak hebben zitten. Real en Barca kopen al 20 jaar alles ondanks miljarden schulden...Maatschappelijk verantwoord ? Nee. Toch doen? Ja.

Levy staat er om bekend absolute top bedragen te vragen. Zijn goed recht, maar wie gaat er in de huidige markt 100plus betalen?

Het klinkt misschien gek maar Kane zou prima bij Barca passen. Ze hebben broodnodig weer een scorende spits, en Kane kan ook nog eens assists geven. Maar zijn contract is een enorm struikelblok en dat gaat weer massa veel geld kosten. Misschien ruilen met Braithwaite?

27 mei 2021 om 12:03

Ik zou Braithwaite, Griezmann, Umtiti, Lenglet en wat centen aanbieden in ruil voor Kane als ik Barcelona was. Kane is ook nog eens een leider op het veld, zonder dat hij probeert het 'mannetje' te zijn. Stelt zich dus goed in dienst van het elftal en zou zeker goed met Messi kunnen samenwerken. Die krijgt het op zijn beurt daardoor een stuk makkelijker.

27 mei 2021 om 12:15

Dat denk ik ook, is geen lastig type lijkt me zo. Hij wil zo graag en dat heeft Barca nodig in de aanvalslinie. En met Barca speel je meeste van de tijd op de helft van de tegenstander dus dat gaat ook helpen, bij Spurs zag ik hem vaak nog op de flanken een voorzet geven. Dat typeert hem wel hoe ijverig hij is. Braithwaite was trouwens een grapje, die Levy is niet helemaal gek

28 mei 2021 om 09:43

Dat is risico is veel te groot, want voor hetzelfde geld is Kane gewoon een echte Premier League speler en gedijt hij helemaal niet in Spanje. Klinkt overigens vreemd maar voor Tottenham zou het misschien ook weleens goed zijn om voor een nieuwe spits te gaan. Kane presteert individueel weleenswaar al jaren goed, maar zoals hij zelf al aangeeft prijzen pakken doen ze niet 😉
Ik zou hem dan ook lekker verkopen en met het geld investeren in een nieuwe aanvalsleider.

Wordt max 80-90 met enkele spelers erbij wss

Ik verwacht niet dat een club de volle pond gaat betalen maar eerder een ruildeal met wat geld. Ben benieuwd waar hij uiteindelijk gaat eindigen. Ik denk zelf Chelsea.

28 mei 2021 om 12:15

Kane was toch als kind eigenlijk Arsenal fan? Heeft daar ook kort in de jeugdopleiding gezeten als ik me niet vergis.

Ik blijf het raar vinden dat hij er uiteindelijk toch al zoveel jaren speelt. Hij is daar jaar na jaar de uitblinker. En jaar na jaar pakken ze altijd naast de prijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

58 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 35 23 1 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 29 18 4 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 28 17 5 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 30 5 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 30 29 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Kane vastbesloten om Grealish te volgen richting Manchester City’

Harry Kane wil net als Jack Grealish de overstap maken richting Manchester City, zo weet The Telegraph te onthullen. De 28-jarige aanvaller is naar verluidt van plan om komende week te...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren