De Boer: ‘Ik denk dat hij erbij had gezeten, als ik 27 spelers mocht selecteren’

Woensdag, 26 mei 2021 om 16:54Dominic Mostert

Anwar El Ghazi heeft net naast een plek in de EK-selectie gegrepen. Bondscoach Frank de Boer reageert woensdag tijdens de persconferentie bevestigend op de vraag of de aanvaller erbij had gezeten, als hij één extra speler had mogen selecteren. "Ik denk het wel ja, eerlijk gezegd. Het was heel lastig", aldus de bondscoach. Steven Berghuis, Cody Gakpo, Luuk de Jong, Donyell Malen, Memphis Depay, Quincy Promes en Wout Weghorst zijn de aanvallers die wél mee mogen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had jij Anwar El Ghazi meegenomen naar het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Toch onbegrijpelijk dat Promes wel mee mag en El Ghazi niet. Wellicht is Promes mee omdat hij naast vleugelspits ook op wingback kan spelen (en zelfs op 10 en in de spits). Hierdoor houdt hij de mogelijkheid open van 5-3-2, aangezien Hateboer, Tete en Karsdorp niet mee zijn.

26 mei 2021 om 17:05

Dat heeft de Boer inderdaad als reden geroepen om Promes mee te nemen. Eigenlijk slaat dat nog steeds nergens op want met Karsdorp heb je een veel beter 5-3-2 systeem dan met Promes op de backpositie. Als je die aanvaller meeneemt als verdediger vind ik dat een niet navolgbare keuze

26 mei 2021 om 17:13

Klopt, slaat nergens op inderdaad. Je hebt karsdorp en zelfs hateboer die daar perfect kunnen spelen maar je kiest dan voor promes omdat die ook in de aanval kan. Neem gewoon El ghazi mee en karsdorp ipv Timber.

26 mei 2021 om 17:13

Hij noemde het overigens een 3-5-2 systeem en een wingback in zo'n systeem is niet echt een verdediger heh. En Promes is niet alleen een aanvaller.

26 mei 2021 om 17:13

Dat zelfs op 10 en wingback is natuurlijk onzin. Je kan De Ligt ook op 10 zetten maar dat werkt ook niet. Je kan Promes er natuurlijk inderdaad letterlijk neerzetten, maar bij Ajax voegde hij daar net zo weinig toe als op de flanken en op elke andere plek. Quincy heeft gewoon helemaal niks bij het Nederlands elftal te zoeken. Qua voetballende kwaliteiten niet en daarnaast ook nog verdacht van een mogelijke steekpartij... Laat hem lekker in Rusland man.

26 mei 2021 om 17:15

Bij Spartak speelt Promes ook op 10. Heeft hij ook jaren lang gespeeld bij andere clubs zoals Ajax en Go Ahead, dus die vergelijking met De Ligt raakt echt kant noch wal.

26 mei 2021 om 18:46

Ik weet dat het nergens op slaat maar het gaat meer om de ironie. Promes raakt op 10 geen knikker, hij heeft er gespeeld maar niks bewezen

Uiteindelijk gewoon grotendeels begrijpelijke beslissingen. Kiezen tussen promes, el ghazi, bergwijn en gakpo maakt niet heel veel uit. Qua niveau ontloopt het elkaar niet veel. Alleen Karsdorp had ik opgeroepen in plaats van Timber denk ik, puur omdat je met Karsdorp een beter aanvallende back heb, in het geval dat je wat moet forceren.

26 mei 2021 om 17:06

Ik niet. Het is een verkeerd signaal naar El Ghazi toe. Je moet mensen selecteren die het verdienen om in Oranje te spelen op basis van wat ze laten zien. Al is het maar om een signaal af te geven

26 mei 2021 om 17:11

Ik ga het maar gewoon even zeggen, de helft van deze voorhoede verdient het normaal gesproken niet om in Oranje te spelen. Het laatste EK waaraan we meededen liepen we nog met Robben en V Persie en prime Huntelaar die kon invallen, zoek de verschillen. Helaas hebben we nu niet zo'n lichting in de voorhoede dus is het nu lood om oud ijzer, ja lullig gezegd en ik ga ook voor ze juichen maar zo is het gewoon. Achterin en qua middenveld vind ik ons nu trouwens wel stabieler dan in 2012, dus wie weet.

26 mei 2021 om 17:15

Daarom des te belangrijker om de mensen te selecteren die het het meest verdienen. Er moet namelijk weer wat competitie komen om zowel de voorhoede als voorin kwalitatief omhoog te krijgen. Beide linies zijn erg matig

26 mei 2021 om 17:25

Timber had opgeroepen worden i.p.v. Veltman en dan had je een plek gehad voor Hateboer of Karsdorp. Vind dit geen goede keuzes van Frank.

26 mei 2021 om 18:32

Timber achter Dumfries, liever een aanvallende back als Dumfries en Timber iets verdedigend erachter. Dan heb je 2 andere smaakjes, dit heb je met Dumfries en Karsdorp niet. Ik had ten alle tijden Promes thuis gelaten en El Ghazi meegenomen, dit is alleen al een mentaliteit dingetje. Bovendien speelt El Ghazi in een veel sterkere competitie. Maar het zou mij niets verbazen als vriendje Depay hier iets mee te maken heeft. Promes komt al jaren geen speler voorbij met een aktie of op snelheid, deed het bij Ajax leuk omdat Ziyech de ballen panklaar neerlegde voor hem.

26 mei 2021 om 19:21

De simpele reden van het oproepen van Timber is dat het een goede invaller is zowel als back als in het centrum. Dit kan zowel Hateboer als Karsdorp niet. Alle 3 zouden ze geen basisspeler zijn. Dit is een uitstekende keuze van de boer met het oog op mogelijke blessures of eventuele corona besmettingen.

Zelfde geldt voor Promes, El Ghazi is beter en verdiend het meer, maar helaas is Promes multifunctioneel inzetbaar. Ook zouden deze beide heren geen basisplek tegemoet kunnen zien.

26 mei 2021 om 20:36

Dat Timber mee is vind ik helemaal niet zo gek. En wat jij schrijft ook niet. Maar je kan wel discussiëren tussen Karsdorp en Dumfries. Karsdorp heeft een heel sterk seizoen in Europa en Serie À achter de rug. Zijn contract is zelfs met flinke opwaardering verlengd. Dumfries heeft eigenlijk alleen ervaring in de eredivisie en zijn voorzet is profvoetballer onwaardig. Vind het echt een schande dat Karsdorp er niet bij zit. Hij heeft longen als een paard en is sneller dan Dumfries. En is van nature middenvelder. Maar ja, ik ben maar 1 van de 17 miljoen bondscoaches.

Het valt me op dat De Boer vaak veel weggeeft in interviews, misschien te veel voor het handige. Dit soort dingen hoef je toch niet te zeggen, heb je niks aan, net zoals de verwachting uitspreken dat Promes onschuldig is en hoeveel oranjespelers zich niet hebben laten vaccineren. Wel verrassend soms om te horen, maar hij zegt een hoop wat zich misschien tegen hem kan keren en eventueel onrust kan veroorzaken.

26 mei 2021 om 17:07

Daarbij, onschuldig aan wat? Dat daar iets gebeurd is dat is duidelijk. Promes was vanaf begins af aan al niet eerlijk over de hele situatie

26 mei 2021 om 22:24

Juist fijn toch, een trainer die gewoon zijn eerlijke mening geeft, ipv politiek correct gelul.

Onzinnig om Promes op te roepen boven El Ghazi en Bergwijn. Ja, Promes kan op meerdere posities uit te voeten maar wel overal even slecht.vd Beek snap ik nog wel, ook al zit die in dezelfde situatie als Bergwijn er is niet echt een betere speler momenteel op het middenveld.Karsdorp thuislaten snap ik weer niets van, vind dat eigenlijk ook totaal niet netjes naar Karsdorp toe. Ik weet dat er veel Ajax-fans op dit forum zitten, maar als je na twee wedstrijden niet weet te winnen van Roma kan je niet perse stellen dat Ajax kwalitatief veel beter is. Overigens lopen er bij Roma echt wel wat grote namen rond en is het zeker geen koekenbakkers club. Dan selecteer je toch een verdediger die daar een uitstekend jaar draait boven iemand die net een halfjaartje komt kijken? Timber heeft nog tijd genoeg om zich te bewijzen. Als je ook Karsdorp als optie hebt zou je daar altijd voor moeten kiezen.Overigens is Oranje zeker niet meer wat het geweest is. Een paar jaar geleden was de verdediging een zorge kindje. Tegenwoordig bij far je beste linie. Helaas zijn nu alle andere linies ver onder de maat..

26 mei 2021 om 17:14

Waarom altijd voor moeten kiezen. Ik snap dat het discutabel is maar Frank de Boer neemt echt niemand mee omdat hij een aardige gozer is of omdat hij bij Ajax voetbalt. Dit is zijn laatste kans om als trainer serieus genomen te worden dus hij kiest gewoon de namen waarmee hij denkt succes te gaan hebben.

26 mei 2021 om 17:17

Omdat Karsdorp momenteel veel meer bewezen heeft momenteel. Vrij logisch. Ik vind sowieso dat je moet oppassen met het selecteren van spelers die net doorbreken in het voetbal. Al helemaal vanuit de eredivisie ongeacht welke club.

26 mei 2021 om 18:19

Het gaat mij er met name om dat iedereen hier zo stellig is. Ik zag met Tete, Karsdorp, Veltman, Hateboer en Dumfries 5 gelijkwaardige backs met allemaal andere sterke punten. Ik denk dat Dumfries eerste back wordt, Veltman tweede en Timber het extraatje wordt die op meerdere posities kan. Ik denk dat voor alle combinaties wel wat te zeggen was. Als de keuze op basis van sterkere competities was gevallen met Veltman en Karsdorp vind ik dat ook een prima uitleg. Zou wel Veltman of Timber in ieder geval meenemen omdat die ook centraal kunnen

26 mei 2021 om 18:40

Young wildlife: Ik vermoed dat Vetman is geselecteerd achter de Ligt. Dus tel die even niet mee als Back, als je dan Dumfries (super aanvallend) hebt, die ik klasses beter vind dan Karsdorp en je hebt daarachter Timber die wat behoudender is als Dumfries kan ik die 2
verschillende smaakjes heel goed begrijpen. Als je nu Dumfries én Karsdorp hebt dan ben je wel heel gebonden aan een aanvallende tactiek. Overigens als je Veltman hebt als Back up van Dumfries en Timber als back up van de Ligt snap ik hem ook heel goed. Dan kunnen wij ons afvragen of hij geen Botman/St Juiste mee had moeten nemen.

Daarbij genomen, Karsdorp is leuk in een 3-5-2 formatie, in 4-3-3 vind ik hem verdedigend veel te zwak, dit geld ook voor Hateboer. En nu kan Frank de Boer zowel 4-3-3 spelen als 3-5-2

26 mei 2021 om 20:42

Is De Vrij niet geselecteerd? Of is De Vrij de back-up van de back-up (Timber) van de back-up (Veltman) van De Ligt?

26 mei 2021 om 23:23

Daar zit wel wat in. Alhoewel als je Promes meeneemt als evt. Wingback strookt dat hier weer niet mee.
Ik vind persoonlijk dat jonge jongens uit de eredivisie die nog geen volledig jaar gedraaid hebben te snel geselecteerd worden. Zou bouw je dus ook nooit aan een beetje constistentie. Want vele van deze jongens zijn een jaar verder weer helemaal uit beeld geraakt. Laat ze eerst maar wat bewijzen, tenzij ze echt een stuk beter zijn dan hun concurenten, alleen is dat nu niet het geval

Die hele redenatie achter dat Promes ook in een 5-3-2 kan spelen... Lekker boeiend! Die gozer bakt er geen snars van zowel voorin als achterin! Heeft echt niks bij het Nederlands elftal te zoeken...

Zo ongeloofwaardig zeg, belachelijk. Wat respectloos tegenover Bergwijn. Allerlei smoesjes, niet in vorm, maar wel vd Beek meenemen. En dan gaat hij voor Gakpo en Promes boven een Bergwijn. En dan nog roepen dat El Gahzi de 27e zou zijn ja. Absurd! Stank voor dank naar Bergwijn toe. En eigenlijk ook een Babel.

26 mei 2021 om 17:19

vd Beek snap ik nog wel. Ook al zit die in dezelfde situatie als Bergwijn. Er is voor van de Beek geen concurentie en voor Bergwijn wel in de vorm van El Ghazi. Alleen dat er dan voor Promes wordt gekozen is natuurlijk een grote grap en een dikke middelvinger naar zowel Bergwijn als El Ghazi

Ik ben geen jurist hoor, maar is het niet link om Promes mee te nemen?
Kan hij gearresteerd worden als hij voet op vaderlandse bodem zet? Of is het nog steeds zo dat hij slechts verdachte is?
Los daarvan vind ik het, zeker in Oranje, een waardeloze speler.

26 mei 2021 om 18:08

Dan was dat al gebeurd, gezien het feit Promes al een paar dagen in Nederland is. Je moet nu een eenmaal keihard bewijs hebben om iemand te berechten.

26 mei 2021 om 18:13

Daar zou je zomaar gelijk in kunnen hebben, hij is er idd al.
Met dat keiharde bewijs volgens mij niet, indirect bewijs kan genoeg zijn.

26 mei 2021 om 20:46

Kluivert kreeg ook maar een taakstraf zodat hij meekon naar het EK of WK.

Als jij als bankier de boel bij elkaar fraudeert krijgt de bank hooguit een boete. Als jij je crypto niet opgeef en de fiscus komt erachter, kan je een paar maanden brommen.

Klassenjustitie noemen ze dat toch.

Echt een grote grap dat jongens als Bergwijn, El Ghazi, St. Juste er nu niet bij zitten, al helemaal niet als je kijkt wat hij er in de plaats voor meeneemt.

Groot talent hoor die Timber, maar nog veel te vroeg om mee te nemen op een Ek.
Promes geen bal geraakt, boeit me ook niet of hij op meerdere posities kan lopen, want hij is overal even slecht..

V/D Beek, ergens nog begrijpelijk, maar je kan het niet verkopen tegenover andere middenvelders die wél gewoon spelen.

De Boer kan echt niet veel goed hier, maar in mijn ogen zijn alle keuzes wel te billijken. Meningen verschillen natuurlijk, maar El Ghazi is nou toch niet de verloren zoon die onmisbaar is op een EK? Promes ook zeker niet, maar die zit er toch al jaren bij en je weet wat je aan hem hebt. Zijn steekincident neem ik hierin niet mee, want ik neem aan dat puur naar sportieve argumenten wordt gekeken,

Karsdorp had gekund, maar is toch ook niet per definitie veel beter dan wat er nu staat? Sowieso zullen we gewoon 4-3-3 gaan spelen, en dat is Karsdorp inmiddels ook niet echt gewend.

26 mei 2021 om 17:43

Je hebt nu als backup voor rechtsback alleen spelers die dat niet als voorkeurspositie hebben, terwijl je de vaste rechtsback van Roma had kunnen meenemen. Verder is El Ghazi niet de verloren zoon nee, maar hij overlegt wel betere cijfers in de Premier league dan Promes in Rusland en Nederland en is een stuk jonger. Enige denkbare reden is dat Promes er al eerder bij heeft gezeten, maar dat vind ik slappe hap. En zowel Veltman als Timber boven st Juste vind ik ook vreemd. Uiteraard ligt dat qua kwaliteit dicht bij elkaar, maar behalve dat ik st Juste persoonlijk hoger aanschrijf is het een ander type speler en biedt dus meer mogelijkheden.

26 mei 2021 om 18:04

De vaste rechtsback van Roma in een ander systeem. Ervanuit gaande dat Dumfries nummer 1, vind ik het best logisch dat je dan voor multifunctionele spelers kiest als back-up.
En Timber en Veltman boven St. Juste vind ik persoonlijk dan weer gewoon heel logisch. Op basis van wat zou St Juste dan beter moeten zijn?

26 mei 2021 om 20:43

Ten opzichte van Veltman ben ik me bewust dat ik niet geheel objectief ben. Dat heb ik nooit wat gevonden. Beetje vlees noch vis speler. Maar die zit er al langer bij, dus dat begrijp ik nog wel. Maar ten opzichte van Timber lijkt het me duidelijk. Die jongen heeft 30 wedstrijden in Ajax 1 en hoewel hij daarin een goede indruk heeft gemaakt heb ik nog geen wereldtalent aan het werk gezien. Op basis waarvan is die beter dan st Juste die zich in de kijker van Dortmund en Leverkusen heeft gespeeld? En bovendien vind ik st Juste een interessantere optie vanwege zijn snelheid. We hebben verder geen CV's met veel snelheid. De Ligt is zeker niet traag, maar ook niet heel snel. De rest is vrij gemiddeld tot traag qua snelheid.

27 mei 2021 om 11:00

Timber is razendsnel. Minimaal gelijk aan St. Juste en zijn flexibiliteit qua posities maakt hem gewoon een hele interessante joker tov St. Juste. Dat is nou ook niet bepaald een verloren zoon.

Pffff, wat een anticlimax dit zeg. Ik vond de voorselectie eigenlijk best okay, maar wat een vreemde schifting. Dat hij zowel Luuk De jong als Weghorst meeneemt is moeilijk uit te leggen, maar nog niet zo bizar als 4(!!!) rechtsbacks opnemen in je voorselectie en er maar eentje meenemen. Je neemt nu wel twee Cv's mee als 4e en 5e keuze, waarvan je weet dat ze nooit zullen spelen als je eerste keuzes fit blijven. Dan had je toch veel meer gehad aan Karsdorp als meer aanvallende optie? Nu moet Veltman of Timber straks rechtsback spelen. Dat zijn gasten die op hun voorkeurspositie maar net kunnen aanhaken. Dan was st Juste een veel betere optie geweest, want die kan wel als rechtsback goed uit de voeten.

En de selectie van Promes en vdbeek slaat ook nergens op. Die komen gewoon heftig tekort. Ik snap dat er weinig concurrentie is voor vdbeek, maar wat heb je aan iemand zo hopeloos uit vorm is?

Het was zoveel beter geweest om El Ghazi, st Juste en Karsdorp mee te nemen ipv De Jong, Promes, vdbeek of Timber. Het neigt allemaal wel erg sterk naar clubvoorkeur en lafheid van de bondscoach.

Ja, ik had El Ghazi meegenomen ipv Promes. Verder kan ik me prima vinden in de selectie. Jammer dat Van Dijk er niet bij kan zijn.

Spelers die goed presteren in grote Europese competities horen altijd boven spelers uit de Nederlandse competitie opgeroepen te worden

26 mei 2021 om 19:13

Maar welke spelers zijn dat dan?

26 mei 2021 om 20:54

St.Juste, EL Ghazi, Karsdorp, Veltman (die zit erbij) ipv Dumfries, Timber, Promes of ? (Berghuis / Gakpo / Malen / Gravenberch / Koopmeiers / Blind / Wijndal)

26 mei 2021 om 21:31

Ik heb wel sterk het idee dat er heel wat spelers beter gemaakt worden dan dat ze zijn. Vilhena heeft maar 7 hele wedstrijden gespeeld bij de nr 11 van de Russische competitie. El Ghazi heeft afgelopen seizoen, zonder blessures, 47% van de minuten bij de nr 11 van de PL gespeeld. St Juste wel 94% van alle minuten, maar bij de nr 12 van de BL. Je kunt niet zeggen dat het allemaal onbetwiste toppers zijn.

Echt een lachertje deze bondscoach. Hoe kun je nu serieus Promes wel meenemen en een Bergwijn of El Ghazi niet? En wat maakt hij zich belachelijk en ongeloofwaardig met zijn opmerking over de speelminuten van vd Beek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

131 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren