Frank de Boer hoefde door afmelding slechts zeven afvallers te bepalen

Woensdag, 26 mei 2021 om 14:54Jeroen van Poppel

Hans Hateboer heeft zichzelf afgemeld voor het EK. De rechtervleugelverdediger van Atalanta kan niet deelnemen aan het Europees kampioenschap vanwege een blessure, zo liet hij bondscoach Frank de Boer eerder al weten. "Ik heb me afgelopen maandag helaas bij de bondscoach moeten afmelden vanwege een breukje in mijn voet", zegt Hateboer tegenover De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door kelsb01)

Je had gehoopt dat ze het over Karsdorp of El Ghazi hadden, maar helaas de Boer heeft die domme keuze toch echt zelf gemaakt.

26 mei 2021 om 15:09

Waarom moest karsdorp dan mee? Om op de tribune te zitten het hele ek? Timber, veltman, dumfries, allemaal beter dan Karsdorp. El ghazi had wel gekunt ipv Promes. Maarja Promes heeft al veel vaker gespeeld met dit team dus op zich ook een logische keuze.

26 mei 2021 om 15:13

Timber en Veltman zijn echt niet beter dan Karsdorp. Die heeft echt een sterk seizoen gedraaid bij Roma.

26 mei 2021 om 15:16

Veltman toch ook bij Brighton? Kan bovendien op meerdere posities spelen

26 mei 2021 om 15:16

Veltman die dit seizoen niets heeft laten zien, Timber die net een paar wedstrijden bij Ajax speelt. Ach ja sommige hebben een aparte kijk op het spelletje.

26 mei 2021 om 15:19

Timber slaat gewoon echt nergens op. Veltman is niet mijn keuze maar kan in me enigszins in vinden aangezien die overal achterin uit de voeten kan en als het moet belangrijke spelers van de tegenstander kan uitschakelen. Zelf had ik ook Blind thuis gelaten, totaal niet fit en kan me voorstellen dat je als Ajax Blind ook een rustige zomer gunt na lang blessure leed. Hiervoor had ik Karsdorp meegenomen en st-Juste. Dan heb je spelers die overal uit de voeten kunnen en met de Vrij, de Ligt, st-juste 3 verdedigers die met 3 en 5 man achterin uit de voeten kunnen. Mocht je moeten switchen van systeem had je nu veel meer mogelijkheden.

26 mei 2021 om 15:19

@mv010. Veltman heeft bijna alles gespeeld in de premier league en zich ook al bewezen in de championsleague. Timber is in alles beter dan karsdorp. En karsdorp heeft een geweldig seizoen gespeeld bij de nr7 van Italië 👍🏻. Ja jij als Feyenoorder zal wel zeggen ze hebben gewonnen van Ajax hopelijk ben je daar nog steeds blij over.

26 mei 2021 om 15:23

Veltman heeft gewoon een goed seizoen gedraaid en gewoon beter als Karsdorp.

26 mei 2021 om 15:24

Brighton fans vinden Veltman echt geweldig, maar volgens bepaalde mensen hier heeft hij niks goeds gedaan.

26 mei 2021 om 15:25

Zogenaamd heeft Veltman niks laten zien? Aja haha. Weet niet of je Vz hebt gevolgd maar laatst nog een artikel over mogelijke beste aankoop van het seizoen voor Brighton. Karsdorp mag misschien aanvallend sterker zijn dan Veltman, verdedigend absoluut niet, als aanvallende back hebben we Dumfries al. Timber speelt verder bij de kampioen van Nederland met straatlengte voorsprong en deed het anders erg goed in Europa tegen de kampioen van Frankrijk. Altijd dat Veltman bashen he. Als je Engeland niet volgt zeg dan ook niks.

26 mei 2021 om 15:26

Ik zou zelf Karsdorp wel geselecteerd hebben (om ook in 5-3-2 wat beter uit de voeten te kunnen) maar als je gaat beweren dat Veltman niks heeft laten zien dit seizoen dan beaam je gewoon dat je de PL niet volgt mv010. Heeft een uitstekend seizoen gedraaid bij Brighton, veel gespeeld als wingback in een 5-3-2 opstelling maar ook centraal (zelfs links achterin in het blok van drie) meermaals prima gespeeld in de Premier League. Veltman heeft, net als Karsdorp, een uitstekend seizoen achter de rug. Hetzelfde geldt overigens voor J. Timber die een zeer indrukwekkende tweede seizoenshelft heeft gespeeld bij Ajax, maar die zou ik vanwege zijn leeftijd nog met Jong Oranje mee laten gaan en dan Karsdorp, Dumfries en Veltman bij Oranje.

26 mei 2021 om 15:27

Veltman en karsdorp hebben een goed seizoen gedraaid. Dan neem je die toch mee? Timber heeft ook een goed half jaar gehad maar die komt Timber net een half jaartje kijken. Helemaal met je eens Sanderk91.

26 mei 2021 om 15:27

Als pure back is geen van hen beter dan Karsdorp.

26 mei 2021 om 15:37

Helemaal mee eens. Het is dat Timber zich heel goed en snel heeft ontwikkeld afgelopen seizoen. Echter vraag ik mij af of iedereen zo positief over hem zou zijn als hij niet bij Ajax zou spelen.

26 mei 2021 om 15:49

@paauwr Nee hoor ik hoef niet terug te grijpen naar Roma, maar als jij Timber in alles beter vind dan Karsdorp en mij dan betichten van club voorkeur zegt mij dat genoeg. Deze jongen heeft zeker potentie maar speelt pas een half jaar in Ajax 1. Als hij niet bij Ajax had gespeeld had hij niet eens in de voorselectie gezeten. Is de maatstaf nu in eens champions league spelen? waarom is er dan altijd commentaar Hateboer zich heeft afgemeld met een blessure)

26 mei 2021 om 15:55

Misschien dat ze bij Feyenoord ook eens met die aparte kijk naar spelers moeten kijken. Veltman heeft gewoon een sterk seizoen gedraaid en heeft 't.o.v. Karsdorp het voordeel dat hij ook centraal kan spelen.

26 mei 2021 om 19:27

@mv010 Een half jaar ergens spelen als je zo jong bent dat is gewoon genoeg. Dan blijkt dat je talent hebt. Als je dan niet door de mand valt en wekelijks laat zien dat je eigenlijk makkelijk overeind blijft dan is dat een geweldige reden om hem mee te nemen. Maar klopt inderdaad dat als hij niet bij Ajax speelde hij niet mee was gegaan. Als Karsdorp bij Emmen speelde zat hij waarschijnlijk ook niet in de voorselectie.

26 mei 2021 om 15:24

@thadan: Karsdorp is gewoon een logische keuze om thuis te laten. Hij heeft het naar behoren gedaan bij Roma dit seizoen, maar meer ook niet. Ook nog eens in een heel ander systeem die Oranje denk ik amper gaat spelen (gewoon regulier 4-4-3). El Ghazi had ik wel meegenomen, maar dat is niet wat mij betreft een domme keuze. El Ghazi is geen Messi of Ronaldo en het verschil met de geselecteerden is niet levensgroot.

26 mei 2021 om 15:27

Ik denk dat het verschil tussen Promes en El Ghazi op dit moment best groot. De een speet een redelijk tot prima seizoen in de Premier League en de ander een waardeloos seizoen bij Ajax en 2 goals in Rusland.

26 mei 2021 om 15:28

Als je uitgaat van linksbuiten. Ik vind El Ghazi's plek eerder rechtsbuiten, z'n eigenlijke positie. Ik denk dat hij met Weghorst of De Jong in de punt speelt met Depay op links en Berghuis op rechts.

26 mei 2021 om 15:48

Regulier 4-4-3 inderdaad... Lekker man.

Ajoh als je verdachte bent van een steekpartij en vlucht naar Rusland, wordt je onder deze bondscoach gewoon opgeroepen voor een EK.

Maar goed, deze man heeft ook zijn zakjes gevuld in Qatar. Zo schijnheilig als de pest.

26 mei 2021 om 15:12

Onschuldig tot het tegendeel is bewezen.

26 mei 2021 om 16:06

Zou jij het prettig vinden als de schoolmeester van je kinderen verdacht wordt van een zedendelict en de dag erna voor de klas staat? Ja, je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is maar volgens mij kun je het gezien de aard van de verdenking en de diverse getuigenverklaringen prima verantwoorden als je zegt dat we Promes door die omstandigheden thuislaten.

26 mei 2021 om 18:31

Een verdachte van een zedendelinquent voor een klas zetten is natuurlijk totaal onvergelijkbaar met een verdachte van een steekincident oproepen voor een voetbalteam. Promes zal waarschijnlijk niet met een mes bij zijn neef voor de deur mogen stã¡an nee. Dat ik er überhaupt op reageer.. wat een waanzinnige vergelijking

26 mei 2021 om 15:13

Geef de KNVB de schuld, die hebben hem gekozen als bondscoach. Promes is gevlucht voor de media aandacht en zakken vullen in Qatar is geen misdaad, je vind het alleen schijnheilig omdat jij niet zelf je zakken kon vullen daar.

26 mei 2021 om 15:14

Het probleem is niet dat hij verdachte is van een steekpartij, het probleem is dat hij nog nooit een goede wedstrijd gespeeld heeft bij het Nederlands elftal.

26 mei 2021 om 16:15

Dat heeft de rest anders ook niet gedaan die goede wedstrijden. Misschien is dat het probleem

26 mei 2021 om 19:26

We kunnen eindeloos lullen over Promes maar DvB die amper speelt, Timber die pas sinds het 2e seizoenshelft pas iets degelijks heeft laten zien en Blind die sinds zijn blessure nog steeds geen wedstrijd heeft gespeeld is iedereen content mee..

Zullen er Oranje-spelers zijn die dit lezen en soms ook reageren op VZ? Vast wel toch?Als je dit leest, lucht je hart! Laat anoniem horen hoe je over Frank de Boer denkt!

26 mei 2021 om 15:11

Geweldige coach. Een verademing toch na Ronald Koeman. Eindelijk wat logische keuzes en bv geen Strootman, Vilhena en Babel meer. Met vriendelijke groet Memphis

26 mei 2021 om 15:15

Jij denkt dat het een Oranje speler uitmaakt dat gakpo mee gaat ipv bergwijn of dumfries ipv karsdorp/hateboer? Van de 26 namen zou iedereen er waarschijnlijk 23 zelf ook meenemen (als je niet beschikbare spelers zoals van dijk niet mee telt).

26 mei 2021 om 15:51

Ik vind het stom dat ik er niet bij zit maar ik hou m'n mond maar tegen Frank want anders krijg ik problemen met m'n vriendin xx Anoniempje

26 mei 2021 om 18:31

Fantastische coach. Alleen nog Denzel Dumfries uit de selectie en verder is het goed. Kusjes Krul.

Ik vind het toch wel apart dat je eerst zoveel rechtsbacks uitnodigt, om vervolgens maar één echte rechtsback mee te nemen, die ook nog eens alleen rendeert in een 4-mans defensie. Nu kan je eigenlijk niet echt goed switchen tussen systemen, terwijl je deze mogelijkheid met Karsdorp wel had. Met Timber en Veltman heb je twee backs die eigenlijk beter zijn als centrale verdediger. In mijn ogen had je dan beter een keuze kunnen maken tussen Timber en Veltman, welke dus allebei een Rb/cb zijn.

Dan had je de volgende verdediging gehad:

RB: Karsdorp, Dumfries
CB: Aké, de Vrij, de Ligt, Veltman (kan Rb), Blind (kan Lb)
LB: Wijndal, van Aanholt.

26 mei 2021 om 15:25

@madco123; kan je helemaal volgen in deze keuze. Had in mijn ogen logisch geweest.
Heb zelf het idee dat de jongens die anders bij Jong Oranje hadden gezeten (timber, Gakpo, Koopmeiners) nu bij de selectie zijn gebleven omdat ze anders helemaal geen toernooi hadden gespeeld en dat voor hele grote vraagtekens had gezorgd.

Ik volg Nederlands elftal niet echt maar Karsdorp afgelopen tav Veltamn en Timber?
Dat is toch niet geloofwaardig meer? En het dan gek vinden dat mensen vinden dat 1 club nogal de voorkeur krijgt. Karsdorp hoort in Oranje na zo'n fantastisch seizoen.

26 mei 2021 om 15:27

Nu heeft Timber natuurlijk ook een fantastisch seizoen gedraaid, dus daarom zou hij niet af hebben moeten vallen. Had het zelf logisch gevonden dat je Timber met Jong mee laat gaan en Karsdorp met Oranje. Uitleg; Timber klaarstomen voor WK dus een toernooi laten spelen. Had niemand over geklaagd denk ik.

26 mei 2021 om 16:28

Die jongen heeft 1500 minuten Eredivisie in de benen. Kan je dan echt spreken van een fantastisch seizoen als je als basis een te verwachten maatstaf voor een nationaal elftal neemt?

26 mei 2021 om 18:59

Fantastisch seizoen? Hoeveel heeft hij daadwerkelijk gespeeld? Bijlow werd gepasseerd onder het mom, te weinig speeltijd. Vervolgens wel andere met minder speeltijd.dat Bijlow er nu niet bij zit heb ik niet zoveel moeite, wel met Karsdorp. Het is ook voor de Vrij een geluk dat van Dijk geblesseerd is anders zou de beste verdediger van Italie ook gewoon op de bank zitten.

26 mei 2021 om 15:28

Vaste waarde in de club die Ajax Europees uitschakelde lijkt me inderdaad logischer om mee te nemen dan de vaste waarde van Ajax of Psv. Zeker gezien het slechte seizoen van PSV en het feit dat Timber geen echte back is.

26 mei 2021 om 15:39

Ik snap Promes en Veltman vooral niet. Echt totaal niet ook gewoon. Timber, Donny en Koopmeiners ook niet echt, maar ik snap dat je jonge jongens die niet meer met Jong Oranje mee mogen de kans geeft. En voor Donny is gewoon geen fatsoenlijke vervanger. Maar geen St Juste (i.p.v. Veltman) en geen El Ghazi/bergwijn i.p.v. Promes vind ik echt heel vreemd. De rest is prima te begrijpen. Steek of Bizot is lood om oud ijzer en ik gun het Steek wel. Gakpo vind ik meer dan terecht. Weghorst ook. Alleen twee compleet onverklaarbare keuzes, wat ik inmiddels zo vaak heb gezegd dat ik het wel duidelijk heb gemaakt dat dit diep zit

26 mei 2021 om 16:01

Veltman heeft een meer dan prima seizoen gedraaid en kan op meerdere posities spelen, Promes is ook op meer posities inzetbaar. Druk maken om spelers die niet in de basis zullen staan in een selectie van 26 man, het nieuwe normaal. Het wordt een beetje een walgelijk forum op deze manier, begint op 433 te lijken waar de veertien jarigen het voor het zeggen hebben.

26 mei 2021 om 16:07

Maar hoe vaak kijk je Premier League, Lanjouwer? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je zo verbaasd bent over Veltman's selectie als je die competitie zou volgen want Veltman heeft echt vriend en vijand verbaasd met zijn debuutseizoen in Engeland. Ik zou zelf Karsdorp ook bij meenemen en Jurrien Timber nog een EK met Jong laten spelen. Maar even serieus, St. Juste (die heel het jaar enkel als centrumverdediger heeft gespeeld - en dat overigens vrij verdienstelijk deed) meenemen ten koste van Veltman zou echt totaal niet logisch zijn, toch? El Ghazi (of desnoods Bergwijn inderdaad) i.p.v. Promes was natuurlijk wel logisch geweest ook inderdaad.

26 mei 2021 om 16:08

St Juste heeft een meer dan prima seizoen gedraaid. El Ghazi ook. Promes heeft al een hele tijd niets laten zien (deels aanname op Ajax en Oranje, want in Rusland zie ik niets). Veltman speelt prima als halve rechtshalf. St Juste kan namelijk ook op meer posities uit de voeten en hij is gewoonweg bizar snel (naast zijn andere kwaliteiten) wat een fikse meerwaarde gaat kunnen zijn. Tevens is het een discussieforum en slinger ik op een normale wijze een discussie aan. Ik probeer, i.t.t. tot wat jij hier doet, niemand persoonlijk aan te vallen. Pot. Ketel.

26 mei 2021 om 16:11

Ik heb Veltman meermaals zien spelen. St Juste ook. Gezien de toekomst en de specifieke kwaliteiten zou ik kiezen voor St Juste, want dat is veel meer een CV. Ik ben het dus wel met je eens dat Veltman prima speelt hoor. Zeer zeker. Maar meer a la Hateboer. En dat wordt volgens mij helemaal niet gezocht

26 mei 2021 om 15:46

Dat begint bovenin al met de aanstelling van Frank de Boer. Al een jaar of 5 nauwelijks wat gepresteerd maar de Knvb stelt je gewoon aan bondscoach. Net zoals een Blind gewoon de kans heeft gekregen. Dat zal bij een oud Feyenoord/psv speler/trainer niet gebeuren. En zo doet Frank de Boer het ook bij de selectie maken. Elk twijfelgeval valt altijd in het voordeel van een Ajacied.

26 mei 2021 om 15:53

Het is inderdaad wel bekend welke richting de neuzen op staan bij de Knvb...

26 mei 2021 om 15:57

Boehoe, de KNVB waar een ex Feyenoorder de baas is. Misschien moet je even de persconferentie afwachten en dan pas oordelen.

26 mei 2021 om 19:02

Vertel? Waarom zou je de persconferentie moeten afwachten? Het is toch gewoon iedere keer weer om te janken? Dan neemt hij iemand niet mee op basis van weinig speelminuten en iemand nog moet groeien maar vervolgens wel Timber mee nemen dat nog geen volseizoen heeft gespeeld. Donny van de Beek speelt nauwelijks en mocht ook gewoon mee. Maar spelers met een andere club afkomt krijgt een andere criteria. Wees dan gewoon eerlijk en zeg het voor de camera ipv erom heen draaien en je mensen krijgt dat door clubvookeur van de bondscoach zijn eigen land niet meer eens graag ziet winnen.

Ach, als je als coach maar 1 club kent...
Snap het selecteren van Blind niet. Het nl elftal is geen revalidatiecentrum. En er zijn genoeg alternatieven te bedenken. Van de beek idem. Nooit basis bij MU.
Wel Veltman geen St Juste, wel Timber geen Karsdorp. R ra ra welke club deze spelers allemaal hebben of hebben gehad. Valt echt niet op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

10 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren