Donny van de Beek wacht ‘lastig proces’: ‘We hebben het bij Depay gezien’

Woensdag, 26 mei 2021 om 11:07Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:22

Donny van de Beek kan terugkijken op een teleurstellend eerste seizoen bij Manchester United. Hij werd binnengehaald als een topaankoop van 39 miljoen euro, maar na bijna een jaar lijkt de middenvelder alleen maar te kunnen dromen van het aantal speelminuten in dienst van Ajax. Ook in de Europa League-finale tegen Villarreal lijkt op voorhand een invalbeurt het hoogst haalbare voor de Oranje-international. Voormalig Mancunian Arnold Mühren ziet het somber in voor Van de Beek.

Mühren, die begin jaren tachtig de eerste Nederlander ooit bij Manchester United was, vraagt zich letterlijk af waarom de club bijna veertig miljoen euro naar Amsterdam heeft overgemaakt. “Dat middenveld is echt overvol. Op de positie waar Van de Beek het best tot zijn recht komt, speelt Bruno Fernandes, en dat is in mijn ogen een van de belangrijkste spelers van Manchester United. En dan hebben ze verder ook Scott McTominay, Fred, Paul Pogba, Juan Mata en Nemanja Matic voor het middenveld”, somt de Europees kampioen van 1988 in De Telegraaf op. “Zie er dan maar eens tussen te komen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Mühren is niet optimistisch gestemd over de continuïteit van Van de Beek op Old Trafford. “Er wordt gezegd ’hij moet wennen’. Maar zolang hoeft niemand te wennen. Het probleem is dat hij veel te weinig aan spelen toekomt. Op zijn leeftijd is het belangrijk om minuten te blijven maken.” De oud-middenvelder ziet het dan ook somber in als Van de Beek moet hopen op blessureleed of een transfer van een ploeggenoot. “Als zijn perspectief deze zomer niet verbetert, zou een vertrek misschien de beste oplossing zijn voor Van de Beek.”

Frans Hoek, tussen 2014 en 2016 lid van de technische staf onder Louis van Gaal bij Manchester United, vergelijkt de situatie van Van de Beek met die van Memphis Depay in diens eerste jaar op Old Trafford. “Beiden zijn uiterst talentvol en gaan van een Nederlandse topclub naar de Engelse top. Bij Depay hebben we gezien dat dat uiterst moeilijk is”, vertelt de keeperstrainer aan de NOS. “Nu is hij bij Olympique Lyon helemaal opgebloeid en staat hij aan de vooravond van een nieuwe stap naar de top. Als hij nu terug zou gaan, is het een andere Memphis.”

Hoek zou Van de Beek niet direct adviseren om te vertrekken en de buitenwereld zou in zijn optiek geen conclusies moeten verbinden aan het eerste jaar van de middenvelder in Engeland. “Donny is nu gesetteld en weet wat hij kan verwachten. Hij heeft nog niet kunnen laten zien wat hij kan. Het tweede jaar gaat heel belangrijk voor hem worden en daar gaat hij het laten zien. United wil Donny ook aan het werk zien en ze gunnen het hem ook. We moeten oppassen dat we niet te vroeg zeggen dat hij het niet gered heeft.”

Ed van Stijn was jarenlang als scout actief voor Manchester United. Hij denkt dat de club onderschat heeft hoe groot de omslag is die Van de Beek moet maken. “Hij moet nu op een manier voetballen die hij nog nooit heeft gedaan. De zekerheden zijn weggevallen. In het Ajax-systeem zijn de looplijnen voor dit type middenvelders helemaal ingeslepen. Bij Manchester United maakt hij dezelfde loopacties, maar heel vaak voor niets, omdat die ballen niet komen", wordt hij door De Telegraaf geciteerd.

Van Stijn ziet dan ook duidelijke overeenkomsten tussen Van de Beek en Davy Klaassen, die als aankoop van 27,5 miljoen euro niet uit de verf kwam bij Everton. “Als ze dan in een heel andere omgeving komen, worden ze ver teruggeworpen, omdat ze ineens dingen moeten doen die ze niet geleerd hebben. (. . .) Klaassen heeft zich daar op een gegeven moment bij Werder Bremen doorheen weten te knokken, maar het is geen eenvoudig proces.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door sirius)

'dat middenveld is echt overvol'

Meen hij dat nu? Het middenveld van Man Utd is echt niet zo goed. Het is vooral van de Beek die gewoon het gewenste niveau niet heeft.

26 mei 2021 om 11:15

Meen jij dit nou? De enige positie waar van de Beek op zijn recht uitkomt is op de positie waar Bruno Fernandes altijd speelt en die kan je niet zomaar uit de basis spelen. Donny is geen controleur of centraal verdedigendemiddenvelder. Dat heeft niks met niveau te maken, natuurlijk als je weinig wedstrijdritme hebt, dan zit het niet altijd even mee.

26 mei 2021 om 11:25

Moest hij het gewenste niveau hebben had hij niet alleen een pak meer minuten gemaakt maar had hij daarnaast de trainer het toch verdomd moeilijk gemaakt om hem niet op te stellen. Als je dan ziet dat hij amper van de bank komt ondanks zijn prijskaartje en ondanks de beperkte concurrentie kan je het niet alleen steken op Bruno Fernandes. Van de top in Engeland heeft Man Utd zonder twijfel het zwakste middenveld.

26 mei 2021 om 11:32

@bastian

meen jij dit nou? VD Beek is alles behalve een 10, heeft er niet genoeg creativiteit voor en heeft zijn slechtste potje, in de weinig punten die hij mocht maken, op de nummer 10 positie gespeeld...

26 mei 2021 om 11:39

Vd Beek geen 10? Heb je Ajax gevolgd in het seizoen 18/19? Vd Beek is juist een lopende 10 en niks meer. Ik snap daarom ook niet dat United hem heeft aangetrokken met Fernandes al op zijn positie.

26 mei 2021 om 11:48

'alles behalve een nummer 10', haha ok. Donny stond bij Ajax een tijdje op 8 (of zat op de bank), toen hij naar de nummer 10 positie werd geschoven had hij een geweldig rendement. Discussie is of hij de nummer 10 is voor United, niet of hij überhaupt een nummer 10 is. En eigenlijk is het geen discussie, want als je het opneemt tegen één van de beste middenvelders van afgelopen seizoen (bruno heeft sick rendement: Betrokken bij 29 goals in 37 wedstrijden) dan is er geen beginnen aan. Vraag is dan: Waarom is er ooit gekozen voor United? Je wist dat Bruno er zat. En je wist ook dat je het zou verliezen van een Brits talent uit eigen jeugde (mctominay) en Pogba. Bij een Bayern, Inter, Liverpool lagen veel meer kansen. Die spelen niet standaard met een echte 10, maar hebben dat in sommige wedstrijden wel nodig en hebben op die positie nauwelijks wat rondlopen (of enkel talent)

26 mei 2021 om 12:27

@soccerskins, Manu is geen Ajax, en dit vd Beek is niet meer het vd Beek van 3 jaar geleden. anders kunnen we die theorie op alles los laten; "balotelli niet geweldig? zag je hem niet in 2012 met Italie!?, "toen liet hij het zien!"
het feit is dat hij geen enkele goede pot heeft gespeeld op 10 bij Manu, en als dat zijn beste plek is volgens jou(en niet in mijn ogen) is dat wel een probleem...

26 mei 2021 om 12:32

Wat een onzin dat Vd Beek niet meer dezelfde speler is als 3 jaar geleden. De beste jongen is 24 jaar oud... En dan ga jij hem vergelijken met de balotelli van nu en die van 9 jaar geleden. Want daar zit veel logica achter. Dat Vd Beek en United geen goeie match was zagen veel mensen (waaronder ik) al aankomen. Donny moet in een goed draaiend elftal komen met creative spelers om hem heen. Dan komen zijn kwaliteiten het beste naar boven en dat zag je bij Ajax.

26 mei 2021 om 12:46

Natuurlijk was het logisch om voor United te kiezen, ze hebben Bruno maar ook Pogba die weg zou gaan, Lingard die ook weg zou gaan, en Mata die ook op zijn einde is. Dat is helemaal geen verkeerd uitgangspunt. Jaartje wennen en dan Pogba's plek overnemen, dat was het plan.

26 mei 2021 om 13:01

Je benoemt als argument dat Pogba (een 6), Lingard en Mata weg gaan vallen (2 nummer 10’s) en dat Donny dan de plek van Pogba (als 6) moet overnemen. Dan vraag ik me af wat het vertrek van Lingard en Mata met Van de Beek te maken heeft als hij toch als nummer 6 moet gaan spelen. De onbetwiste 10 bij United voor de komende jaren is Fernandes. Toen Vd Beek als nummer 6 speelde was er zelfs bij Ajax een tijd dat hij op de bank zat, dus de kans dat hij als 6 Bij United aan de bak komt lijkt me erg klein.

26 mei 2021 om 13:50

Ik weet niet boor soccerskins maar utd draait ten eerste gwn redelijk, tweede plek en EL finale maar daarnaast ook gewoon creative spelers omzich heen. Je kan mij niet wijs maken dat bruno, pogba, rashford, cavani en zeker ook greenwood geen creative spelers zijn. En toch komt hij niet uit de verf. Bij ajax lukte het meer omdat de eredivisie puur zwak is en dat ene seizoen in de CL is eerder een incident geweest dan dat het normale stand van zaken is was.

26 mei 2021 om 15:26

De weinige keren dat ik hem wel heb zien spelen (2 keer geloof ik) vond ik hem meer verstoppertje spelen dan wat anders, zich juist niet aanbieden maar verschuilen achter een tegenstander of tussen twee verdedigers in. Ik ben daarom geneigd om el-dude gelijk te geven. Maar vooropgesteld: ik heb hem weinig keren gezien, dus misschien was het anders in wedstrijden van hem die ik niet heb gezien.

26 mei 2021 om 15:47

samhan Als vd Beek nou eens een keer paar wedstrijden achter elkaar met dese spelers mocht spelen. Dan zou het zeker goed doen. Maar die kans heeft hij nooit gekregen. Daar waar andere pang dramatisch blijven spelen. Krijgt hij de kans niet.

26 mei 2021 om 11:17

Meen jij dat nou? Ik vind die uitleg van Hoek toch een stuk logischer en waarschijnlijker klinken. Was een domme keuze om naar ManU te gaan want Fernandes en Pogba zijn zekerheidjes. Hij had beter bij een Barcelona gepast waar zijn type spel beter tot z’n recht komt en waar er plek in de selectie was.

26 mei 2021 om 11:29

@ Drl80: dus moest je kunnen terug keren in de toekomst zou jou raad naar Van de Beek zijn "dat hij naar Barcelona moet in plaats van Man Utd omdat hij daar wel tot voetballen zou komen"?

Hij is gewoon te beperkt als voetballer. Naar gelijke welke topclub hij ook zou gaan (en Man Utd heeft dan nog eens een zwak middenveld van alle topclubs) hij zou op de bank belanden. Als 10 komt hij duidelijk tekort voor bij een topclub.

26 mei 2021 om 12:34

Pogba stond op de nominatie om verkocht te worden, dus dat leek erg logisch voor Donny: jaartje wennen aan het niveau, Pogba weg, en dan lekker basis staan. Probleem alleen is dat de situatie is gewijzigd: Pogba blijft waarschijnlijk. En dat basisniveau blijkt ook nogal hoog gegrepen. De vergelijkingen met De Jong en De Ligt zijn liggen voor de hand, maar in hun geval liep het helemaal anders: bij Barcelona zou De Jong rustig kunnen wennen onder de vleugels van Rakitic en Vidal, maar die twee werden er rap uitgeknikkerd vanwege hun salaris/ruzie, dus kreeg hij snel een basisplaats. De Ligt zou zich rustig kunnen ontwikkelen onder Bonucci en Chiellini, maar die raakten allebei geblesseerd, en zijn concurrent Demiral ook, dus kreeg ook hij snel een basisplaats. Die mazzel moet je een beetje hebben natuurlijk, plus dat ze hun kans ook gepakt hebben door progressie te tonen. Dat is bij VD Beek niet echt te zien.

26 mei 2021 om 11:28

@El-dude

"het is vooral van de Beek die gewoon het gewenste niveau niet heeft."

Behalve dat, zijn spel is heel specifiek. Je zou heel veel op hem moeten afstemmen om hem goed te laten functioneren.
Verder is hij ook te vroeg weg, hij was niet in staat om Ajax al bij de hand te nemen.

Snap ook vergelijking in het artikel niet met Depay. Totaal verschillend. Depay is geen specifieke voetballer, dus die kan bij veel meer teams spelen, soms met kleine aanpassingen.

26 mei 2021 om 15:49

Met Depay mag ook niet vergeleken worden. Daarbij gedrag vd Beek zich gewoon normaal. Daar waar er in Engeland vele vraagtekens waren, over de manier hoe Depay zich liet zien.

Het beste is toch een tussenstap. Zelden zie je spelers uit de Eredivisie er gelijk staan. De Jong en De Ligt doen het wel, maar dat is wel buitencategorie qua talent.

26 mei 2021 om 11:17

Frenkie en Mathijs waren ook niet denderend in hun eerste seizoen..

26 mei 2021 om 11:23

Er is een verschil tussen niet denderend maar wel alles spelen en nu al overduidelijk het vertrouwen van je manager verliezen.

26 mei 2021 om 11:24

Klopt, maar zij speelde alsnog meer wedstrijden dan Donny.

26 mei 2021 om 11:35

Frenkie de Jong was absolute basisspeler en speelde al in zijn eerste seizoen 42 wedstrijden voor Barcelona. Ook bij De Ligt kwam de teller gewoon op 39 wedstrijden bij Juventus in zijn eerste seizoen, op 20-jarige leeftijd. Dat vind ik best wel denderend, mensen hier hadden alleen bedacht dat ze het niet zouden redden en keken met dat vertekend beeld naar beide heren. Ze zitten beide nu continu bij de beste 3 spelers van het elftal.

26 mei 2021 om 12:51

Dat dus. Het enorme respect dat zij afdwingen bij club, medespelers en fans zegt veel als je dat vergelijkt met Memphis of Donny...

26 mei 2021 om 12:56

Die hadden natuurlijk wel iets andere situatie - bij Frenkie vielen Rakitic en Vidal uit de gratie, en bij De Ligt raakten de drie andere centrumverdedigers geblesseerd. Het is denk ik wel duidelijk dat die twee normaal gesproken een stuk minder hadden gespeeld, maar die mazzel moet je soms hebben. En ze hebben hun kans gepakt, en hebben ondanks wat moeizame wedstrijden toch veel progressie geboekt, en kunnen nu met het basisniveau mee. Kijk ook bv naar een Ziyech, stel je voor dat Mount en Havertz er direct een half seizoen uit hadden gelegen, dan had-ie ook een stuk meer gespeeld, ook al had hij geen bal beter of slechter geraakt dan nu.

26 mei 2021 om 13:11

Dan hoort ziyech er ook bij,want hij speelt ook gewoon meer dan genoeg,heeft pech met blessures gehad,hij speelt net zovaak als welke aanvaller dan ook bij Chelsea,alleen Werner wordt nooit gewisseld..

26 mei 2021 om 13:19

Heeft Ziyech kunnen overtuigen dit gehele seizoen? Zit hij bij de beste drie spelers (lees; belangrijke) van zijn club? Sorry hoor, Ziyech zit dichter bij vd Beek succes dan de Ligt of de Jong.

Ik denk dat de mensen die voor zijn transfer eerlijk tegen zichzelf waren over zijn hele beperkte kwaliteiten niet echt verbaasd zijn dat Van de Beek geen doorslaand succes is geworden op een hoger niveau toch? Ik bedoel, hier in Nederland werd af en toe gedaan alsof hij heel erg goed kon voetballen maar dat viel uiteindelijk allemaal gewoon heel erg mee.. Laat Donny lekker de Klaassen-route lopen, naar een lager geklasseerde club gaan in Duitsland of Italië en dan maakt hij al veel meer minuten. De geruchten die jaren rond zongen over Van de Beek bij Real waren lachwekkend en ik was echt verbaasd dat United hem overnam van Ajax..

26 mei 2021 om 11:32

@yooericfc " ik was echt verbaasd dat United hem overnam van Ajax.."

Ik vooral bij, want geen enkeke andere club zou zoveel betalen voor hem. Laat hem maar nog lekker seizoen aanmodderen en dan voor 14 miljoen terug naar Ajax

"beperkte kwaliteiten"

Dit is ook beetje ovedreven. Hij is een goede speler maar niet voor de top. Hij was ook nog niet goed genoeg om Ajax bij de hand te nemen. Daarnaast als je hem goed wil laten functioneren, moet je ook veel afstemmen op hem.

26 mei 2021 om 11:42

Donny heeft natuurlijk de gun factor bij het Nederlandse publiek, daar waar Memphis dat niet heeft dus mensen wilden hem graag zien slagen maar als je realistisch bent heb je helemaal gelijk. Ik denk dat diegene die verantwoordelijk waren bij United vooral verkocht waren aan Ajaxs succes jaar in de CL en de vele PR campagnes in de media maar die zullen zich nu ook wel achter de oren krabben.

26 mei 2021 om 12:55

Hij deed tot in perfectie wat hem gevraagd werd en zijn kwaliteiten werden perfect gezien en benut door Ajax. Heel complementair aan het ongelooflijk creatieve middenveld met Frenkie en Schone, en dan Tadic en ziyech er dichtbij. Bij Manu zijn andere kwaliteiten complementair aan de rest en hebben ze veel van hetzelfde, behalve Fernandez. Pech voor Donny. In een ander team zouden zijn kwaliteiten misschien wel weer boven komen net als bij Memphis. Wat dat betreft perfect nagedacht over hun carrières van de ligt en de jong bijv. Ziyech is ook beetje geval zoals Donny maar verzuipt niet zo door z'n enorme creativiteit

26 mei 2021 om 12:16

Op zich wel mee eens. De wedstrijden waarin hij goed speelde in de Champions League, kwamen eigenlijk niet vanwege geweldige kwaliteiten aan de bal of iets dergelijks. Hij dook op in de gaten en wist de bal soms uitstekend af te maken. Z'n wedstrijden in Oranje waren eigenlijk een voorbode. Nu vind ik 'm op zich wel een goede speler hoor, maar niet voor de top of een belangrijke rol in Oranje. Op dat niveau moet je als aanvallend ingestelde speler zelf iets kunnen creeeren. Een type Van De Beek is daarin juist volledig afhankelijk van anderen. Hij zal dus naar een ploeg moeten gaan waar veel beweging is en waar spelers rondlopen die 'm die ballen kunnen en willen geven.

26 mei 2021 om 12:51

Maar daar zit hij ook - United speelt heel hoog tempo voetbal met heel veel beweging. Als ik zijn wedstrijden bij United zo zie waar hij compleet verzuipt in dat hoge tempo, dan moet hij eerder in een trager spelend team gaan spelen.

26 mei 2021 om 12:58

Het Dortmund-Liverpool-achtige full gas football is wat anders dan de stijl van Ajax '19 of Bayern het jaar erna. De stijl match ontbreekt gewoon. Huisstijl van Arsenal of Lyon of zelfs slimme steekballen bij Atletico zou al een wereld van verschil maken bijv

26 mei 2021 om 19:32

@hangover96 - Maar de persoon die voor dat tempo zorgt, speelt op zijn positie. Hij is juist de persoon die de ballen zou moeten krijgen, wil hij in z'n kracht spelen. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren met Pogba en Bruno Fernandes. Dat gaat uberhaupt niet bij een kapitaalkrachtige club gebeuren, want die kopen gewoon een betere.

Van de Beek en United hebben gewoon een verkeerde keuze gemaakt. United dacht een geweldige middenvelder te hebben gehaald maar in werkelijkheid heeft hij het nooit waar kunnen maken.

In het seizoen waarin ajax uitgeschakeld werd door Tottenham (2018/2019) zat alles voor vd Beek mee en leek het alsof hij gemakkelijk een stap hoger aan kon. In werkelijkheid draaide vd Beek leuk mee met de toppers Zyech, de Jong, de Ligt en Tadic. In het seizoen erna zag je dat vd Beek al steeds minder ging presteren, hij was een van de eerste spelers die het liet afweten als het minder liep.

Hij hoort in mijn ogen meer thuis bij een Europese middenmoter zoals Gladbach, Leverkusen, Valencia of Villareal. Dus ik hoop voor hem dat United hem laat gaan en dat hij kiest voor een club die pas bij zijn niveau.

Jaartje verhuren aan PSV?

Vraag me toch af welke gesprekken er voorafgaand aan deze transfer zijn gevoerd, als je nu pas inziet dat speler en club qua systeem niet bij elkaar passen. Of het moet zijn dat Donny heeft verwacht dat het spel toch meer op hem afgestemd zou worden, door een toezegging vooraf of juist door de trainer te overtuigen achteraf.

Simpel toch. Rond de aankoop van Donny werd al bekend dat hij de zogenoemde "paniek-aankoop" werd/was omdat er 'iets' moest gebeuren bij ManU. Dat ophemelende filmpje heeft hem ook niet goed gedaan, hij heeft nimmer op trainingen kunnen laten zien wat er wél werd beloofd.

Ik heb nog steeds hoop dat Van de Beek de vervanger wordt van Thomas Muller bij Munchen. Maar goed Muller heeft ook altijd enorm veel haters gehad dus dat is ook inherent aan het type speler dat ze beide zijn. Maar in dit Manu is er gewoon geen plek voor hem, nu niet en volgend seizoen ook niet.

26 mei 2021 om 11:31

Muller is topniveau en meerdere tegenstanders en trainers hebben dit al bevestigd. Niks voor niks speelt hij al jaren basis bij Bayern. Een schandalige vergelijking.

26 mei 2021 om 11:34

Echt hè, want je hier soms leest op VZ🙄 Muller is in alles 3-4 klassen beter dan VDB!

26 mei 2021 om 12:06

Qua niveau zitten ze inderdaad mijlenver uit elkaar, maar ik denk wel dat Muller een speler is waar VDB veel van zou kunnen leren omdat zij die positie op een vergelijkbare manier invullen. D.w.z. slim positie kiezen en veel meters maken waarbij het allebei niet de meest technische spelers zijn.

26 mei 2021 om 12:19

Muller is natuurlijk wel een betere voetballer. Die heeft scorend vermogen, leiderschap en kan spelers om zich heen bedienen. Het ziet er wellicht niet altijd even gepolijst uit, maar Muller z'n voetballende kwaliteiten worden nog weleens onderschat. Bij Van De Beek zie ik dat eerlijk gezegd niet. Hij is natuurlijk geen slechte speler, maar op een dergelijk niveau brengt hij gewoon te weinig kwaliteiten en variatie met zich mee. Hij is afhankelijk van de kwaliteiten van anderen.

26 mei 2021 om 12:50

Voor de goede orde: ik vind Muller ook een betere speler. Maar dat neemt niet weg dat het twee vergelijkbare spelers zijn, die alleen tot hun recht komen in een hele specifieke rol. Een rol die bijna niet bestaat. En zeker niet bij Manu. Ik schrijf Vd Beek nog niet af voor het niveau Bayern, maar de kans dat hij op dat niveau ooit glorieert is niet al te groot, zo reeel moet je zijn.

Helaas is VDB te licht bevonden. Vooral de Nederlandse pers en het geweldige CL seizoen heeft hem deze kans geboden. Maar hij rendeerde voornamelijk in het systeem van ten hag en met die spelers om zich heen. Maar in mijn ogen nog een Ajax voetballer die te licht is bevonden voor de top. Subtop Spanje, engeland of Duitsland om daarna nog een stap te wagen of terug te komen bij Ajax lijkt mij het meest voor de hand liggend.

Van de Beek is te licht voor United en Bayern. Ook voor Inter, Chelsea. Een Roma of Leverkusen zou nog kunnen gaan lukken, hoger niet. Teveel doorsnee speler. Eigenlijk verwacht ik een soort Klaassen scenario, die is over een jaar of 3 weer terug in de ED. Depay heeft nog wel een bepaald bravoure en straalt nooit onzekerheid uit. Is een mannetje die ook in de celeb kringen hangt. Mentaal sterk, speelt zijn beste seizoen na een flinke blessure.

26 mei 2021 om 12:22

Memphis straalt juist ontzettend veel onzekerheid uit. Misschien niet in woorden, maar absoluut in prestaties en daden. Memphis heeft niet de mentale rust om consistent te presteren. Dat is juist z'n grote zwakke punt, want qua talent is hij gewoon een topspeler. Het komt er alleen echt te weinig uit.

26 mei 2021 om 12:35

Zoals Sirius al zegt vind ik Memphis met zijn flamboyante haantjesgedrag en overcompenseren net enorm onzeker ogen.

Donny vd Beek heeft in mijn eigen ogen wel de kwaliteit om te slagen in een grote competitie. Maar niet bij een (potentiële) topclub als Man U.

Hij is technisch iets vaardiger dan bijv Klaassen, die eenzelfde type speler is. En kijk hoe die zich heeft ontwikkeld in de Bundesliga.

Een subtopper in Laliga, Italië of Duitsland zou het beste zou. En wie weet kan hij dan alsnog de stap zetten naar een topclubs.

Zo niet, een carriere bij clubs als Wolfsburg, Sevilla ed is echt niet slecht.

Tsja je ziet toch om in Engeland mee te kunnen wel wat meer nodig is. Zijn maar weinig eredivisie spelers die het in één keer gered hebben om meteen een vaste basisplek te bemachtigen.

26 mei 2021 om 12:24

Het gaat niet zozeer om Engeland, maar om de club waar hij speelt. De Nederlanders die naar de clubs buiten de top 8 verkassen, worden er doorgaans gewaardeerde krachten. Echter moet je van een ander kaliber zijn als je naar de grote Engelse clubs verkast. Je hebt dan niet te tijd om te aarden, om je te ontwikkelen of om in een ritme te komen. Als je er niet staat, word je afgeschreven en vervangen. Het is natuurlijk niet zo dat niemand dit aan zag komen. Dit was eigenlijk het enigste realistische scenario.

Uiteindelijk blijf ik de transfer vanuit het standpunt van united begrijpen. Donny is een goede en veelzijdige middenvelder met een ander profiel dan de spelers die ze al hadden. Daarnaast hebben ze wel wat middenvelder en is de basis met pogba en Bruno zeer sterk maar vind ik ze in de breedte toch te zwak. Ik vond de interesse in Donny dus best te begrijpen. Is gewoon een heel goede breedteversterking en zelfs voor 40 miljoen vind ik het te verdedigen. Vanuit het standpunt van VDB zelf vind ik het minder te begrijpen. Die wil natuurlijk week in week uit spelen en geen breedtespeler zijn. Dus dan vraag ik me af was dat verschil in perspectief vandaan komt. Was united niet helemaal eerlijk over wat ze met hem van plan waren en hebben ze hem wat voorgelogen? Was Donny gewoon zo naïef om te denken dat ie zich wel even in de basis zou spelen of geloofde united echt dat hij meer zou brengen? Ik zie hem helemaal opbloeien bij een Duitse subtopper overigens. Is echt gewoon een loper op het middenveld die op de juiste momenten voorin opduikt, dat type spelers kunnen ze daar wel waarderen.

26 mei 2021 om 12:26

Wat maakt 'm precies veelzijdig dan? Aan de bal is 't niet meer dan redelijk op dat niveau en verder is hij afhankelijk van z'n drive richting het vijandelijke doel. Voor een dergelijke club en een dergelijk niveau komt hij juist te veel kwaliteiten tekort. Die moet gewoon naar een ploeg waar veel beweging is en waar er spelers rondlopen die 'm de ballen kunnen en willen geven. Zo'n Dortmund zou goed bij 'm passen, maar het is de vraag of zij genoegen nemen met een type Van De Beek als aanvallende middenvelder. Daar zie ik 'm wel renderen.

26 mei 2021 om 12:34

Veelzijdig omdat hij imo met zijn loopvermogen en werkethiek in de meeste rollen op het middenveld meekan. Let wel: mee kan, niet uitblinken. Daarvoor moet hij in een specifieke rol spelen en moet het spel grotendeels op hem afgestemd zijn. Maar efficient meekunnen is gewoon ideaal voor een bankzitter naar mijn mening.

ManU is een stap te hoog voor vd Beek. Zoveel is wel duidelijk. Dat hij moest wennen, is een kulargument. Misschien 1 of 2 maanden, maar toch niet een heel jaar. Fernández stond er werkelijk vanaf de eerste dag. En die kwam van Sporting. Toch ook een heel andere competitie. Voor Donny is het beste als hij naar een Engelse of Duitse middenmoter gaat.

wat mij altijd verbaast is hoe mensen spreken over voetballers die de absolute top niet halen.
zwak,kunnen er niks van,totaal zwaar overschat bla bla. niet iedereen kan de wereld op aan. daarom heet het ook de TOP

Volgend jaar leipzig 2 jaar later naar valencia en jaar daarop naar besiktas zou zomaar kunnen.

Jammer, United maakt op deze manier een talent kapot. Vergelijking met Depay gaat niet echt op, want Depay kreeg veel meer minuten. United zou Van de Beek moeten verhuren aan een andere PL club, want op deze manier staat hij gewoon stil in zijn ontwikkeling

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller30
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper260
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper130
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen waarschuwt Koeman voor Depay: ‘Hij speelt met vuur’

Ronald Koeman rekent op de komst van Memphis Depay bij Barcelona. Volgens de coach is het een kwestie van tijd alvorens de spits van het Nederlands elftal bij de Spaanse club...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren