Koen Stam krijgt nieuwe functie binnen organisatie van Feyenoord

Woensdag, 26 mei 2021 om 10:15Chris Meijer

Koen Stam krijgt een nieuwe functie bij Feyenoord. De Rotterdammers melden via de officiële kanalen dat de 34-jarige Stam is aangesteld als Head of Methodology, wat inhoudt dat hij binnen de jeugdopleiding de voetbalmethodiek gaat implementeren. Hij begon dit seizoen als assistent-trainer bij Feyenoord Onder-21 en bekleedde vanaf februari dezelfde functie bij het eerste elftal, nadat Cor Pot een tijd uit de running was door een longembolie.

“Feyenoord heeft iemand nodig om de eigen voetbalfilosofie verder te ontwikkelen en vorm te geven, en Koen is die persoon. Hij gaat voor de teams vanaf Onder-13 tot en met Onder-21 fungeren als een coach van de coaches, iemand die de trainers van de middenbouw en bovenbouw actief begeleidt in de wijze waarop onze jeugdspelers Feyenoord-voetbal aangeleerd krijgen”, zo legt technisch directeur Frank Arnesen op de website van Feyenoord het belang van de nieuwe functie van Stam uit.

Het artikel gaat verder onder de video
Berghuis bedankt Feyenoord-fans middels 'balkonscène' bij De Kuip
Meer videos

“Ik ben iemand met een duidelijke visie op voetbal”, zegt Stam, die eerder als jeugdtrainer bij FC Volendam en AZ werkte, zelf. “Die ga ik nu, in samenspraak met Frank Arnesen als technisch directeur en Rini Coolen als hoofd jeugdopleiding, uitwerken en toepassen, zodat het technische beleid van Feyenoord, specifiek Feyenoord Academy, nog meer dan voorheen één wordt. Dat is namelijk het einddoel: de spelintenties en spelprincipes van Feyenoord in alle lagen van de club zichtbaar aanwezig laten zijn.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door molenaar6)

Heel benieuwd wat deze functie nou precies inhoudt en hoeveel we hiervan in de praktijk terug gaan zien. Met functies zoals deze wordt er gelukkig wel gewerkt aan een (moderne) voetbalvisie. Dit was helaas eerder niet het geval, toen de oude garde de moderne ontwikkelingen geen doorgang lieten vinden

26 mei 2021 om 10:30

Simpel gezegd wordt er onder zijn leiding gezorgd dat er straks in ieder elftal op Varkenoord volgens dezelfde wijze en spelprincipes gespeeld gaat worden, wat ook moet zorgen voor een makkelijkere doorstroom voor de jeugd naar het 1e.

26 mei 2021 om 10:37

Ja, dat bedoelen ze denk ik met voetbalmethodiek implementeren. Maar mijn volgende vraag/opmerking is dan: Hoe kan het in hemelsnaam gebeuren dat dit nog niet het geval was? Toch een redelijk belangrijk punt in de jeugdopleiding lijkt me

26 mei 2021 om 11:21

Ja, geen idee. Oude ideeën, denken dat het wel goed komt, zelfbescherming, etc. In principe spelen alle elftallen wel 4-3-3, maar vaste spelprincipes zijn niet overal hetzelfde, mede omdat de invulling ook voornamelijk de vrije hand is van de trainer. Niet dat dat laatste nu ineens afneemt natuurlijk.

26 mei 2021 om 11:42

Trainers die het belangrijk vinden om kampioen te worden, terwijl dat ondergeschikt moet zijn aan de ontwikkeling van de spelers.

Ik ben benieuwd wie nou de nieuwe trainer van de onder 21 wordt. Er gaan toch sterke geruchten dat het Sipke Hulshoff wordt. Als Arnesen dat voor elkaar krijgt dan verdiend hij echt een groot compliment. En dan ziet de organisatie er echt wel goed uit in de jeugd en bij het eerste

26 mei 2021 om 10:36

Wie is Sipke Hulshoff en waarom is hij aanwinst

26 mei 2021 om 10:43

@khalid3073wx

Sipke Hulshoff is de huidige assistent-trainer van Fc Volendam.

Volgens Feyenoordtm heeft hij een aanbieding van PEC Zwolle afgeslagen om daar assistent te worden en is een akkoord met Feyenoord heel dichtbij.

26 mei 2021 om 11:08

En Volendam voetbalt heel goed. Door de combinatie Jonk Hulshoff. Eerder werkte Hulshoff al met Slot samen bij Cambuur en werd er daar ook heel goed gespeeld. Dus Hulshoff weet heel goed hoe het spelletje gespeeld moet worden. Voor Feyenoord absoluut een aanwinst

26 mei 2021 om 10:44

Feyenoord Transfermarkt meldde laatst al op Twitter dat het slechts een kwestie van tijd is voor naar buiten komt dat Sipke Hulshoff inderdaad de nieuwe trainer van de O21 wordt. Op de een of andere manier heeft dat account zulke goede inside informatie dat zij het in veel gevallen uiteindelijk ook bij het juiste eind hebben, dus ik heb er wel vertrouwen in dat dat rond gaat komen. Sipke Hulshoff ken ik verder niet, maar ik hoor wel positieve geluiden.

Ik ben benieuwd wat dat Feyenoord-voetbal dan precies is, want dat is mij niet echt duidelijk geworden in de speelwijze van het eerste de afgelopen jaren. Mis ook een beetje de rol van Arne Slot hierin want uiteindelijk zal hij met het eerste ook dat Feyenoord-voetbal moeten gaan spelen. Hij zal dat type voetbal dus ook mede moeten vormgeven, anders gaat meneer Stam iets bedenken qua visie waar Slot niet in meegaat. Vandaar dat ik het raar vind dat dit aspect eigenlijk nergens terugkomt in de tekst.

26 mei 2021 om 10:46

@master D

Het feit dat het de afgelopen jaren heel onduidelijk is, heeft toch niets te maken met hetgeen er nu op de planning staat? Er wordt nu júist iemand aangesteld om ervoor te zorgen dat er vanaf de JO7 tot en met het eerste hetzelfde voetbal wordt gespeeld. Uiteraard zal er her en der wat verschil zijn tussen verschillende (jeugd)elftallen, maar de basis zal hetzelfde zijn.

Dit zal uiteraard allemaal besproken worden met o.a. Slot, maar ook met Arnesen en andere kopstukken binnen de organisatie. Je denkt toch niet dat Stam een plan gaat opzetten zonder dat hij overlegd met de hoofdtrainer?

26 mei 2021 om 10:52

Artikel zegt ''feyenoord heeft iemand nodig om de eigen voetbalfilosofie verder te ontwikkelen en vorm te geven''. Dus dan moet er toch wel iets zichtbaars zijn waarop ze kunnen voortborduren, tenminste dat denk ik dan.

26 mei 2021 om 10:55

@cuneyt

Binnen de jeugdopleiding is er wel al een filosofie, echter ontbrak die bij het eerste elftal de afgelopen jaren. Als je kijkt naar de trainers is dat ook niet heel raar, aangezien Stam na een aantal wedstrijden er al uitvloog en Dick vervolgens aan 'damage-control-voetbal' deed. Nu komt er een nieuwe trainer en kan je de bestaande filosofie (in de jeugd) aanpassen naar het voetbal dat het eerste gaat spelen.

26 mei 2021 om 14:57

En dan kan je ook eindelijk een kader creëeren waarin een trainer met zijn visie bijvoorbeeld aan voldoet. In plaats van bijvoorbeeld zo'n Stam aanstellen op basis van zijn imposante voorkomen en denken dat hij zo lekker bij Feyenoord past.

26 mei 2021 om 12:44

Ik denk dat het nieuwe Feyenoord-voetbal zich wel laat raden. Zowel meneer Stam als meneer Slot zijn (o.a.) door Feyenoord overgenomen van AZ, waar Slot coach was van het eerste elftal en Stam van Jong AZ.

Blij om te horen dat dit eindelijk officieel is! Het ging al een tijdje in de lucht, maar je weet nooit hoe het kan lopen in de voetballerij. Daarnaast is het ook goed om te zien dat bepalende functies binnen de organisaties zijn vernieuwd (head Of Methodology, hoofdtrainer assistenten, JO-coaches etc), waardoor je echt kan bouwen aan een nieuwe filosofie in plaats van 'het old boys network' die jarenlang op dezelfde manier werkte zonder te innoveren. Over hetgeen Arnesen heeft gedaan op transfergebied kan getwijfeld worden, maar op organisatorisch vlak heeft Feyenoord echt stappen gezet de laatste maanden.

Had Cor Pot een longembolie? Hoe gaat het nu met hem? Heb dit helemaal gemist. Mooi dat Stam behouden blijft, jong en volgens mij goed in wat hij doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren