Cor Pot verklapt: ’Orkun Kökcü sloeg Steven Berghuis voor zijn bek’

Woensdag, 26 mei 2021 om 09:12Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:26

Het boterde afgelopen seizoen niet altijd tussen de spelersgroep en de technische staf van Feyenoord. Enkele dagen na het vertrek van Dick Advocaat heeft assistent-trainer Cor Pot een boekje opengedaan over de roerige periode bij de Rotterdammers. Na de verloren competitiewedstrijd bij sc Heerenveen stond Advocaat op het punt om zijn koffers te pakken en de club te verlaten. “Toen zei Dick: ‘dit heeft geen zin, het is op mijn manier, anders stop ik ermee’”, verklapte Pot in de podcast Dick Voormekaar van Voetbal International.

“Dat heeft nog een tijdje voortgekabbeld en op een gegeven moment is het op het einde nog goed gekomen. Hij wilde uiteindelijk toch doorgaan. Je kunt niet altijd weglopen. Hij had zijn spullen al ingepakt. Zo zat hij erin.” Een aantal akkefietjes met aanvoerder Steven Berghuis was ook van invloed op de sfeer. “Hij is een winnaar, die op het scherp van de snede in alle opzichten traint en voetbalt. Dat wekte toch veel irritatie op. De spelersgroep heeft daar niks van gezegd”, vervolgt Pot.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“We hebben maar een keertje een vechtpartijtje gehad met Orkun Kökcü. Die sloeg hem wel gelijk op zijn bek. Het is goed voor hem dat hij af en toe op zijn plaats werd gezet.” Pot vindt Berghuis ‘buiten dat’ een hartstikke leuke gozer. “Hij is heel sociaal. Toen ik die longembolie had, was hij de eerste die een berichtje stuurde. Maar hij kan ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Hij heeft gedacht dat we beter waren dan we echt waren. Toen ik wat zei over de spelers van AZ, was hij er helemaal ontdaan van.”

Advocaat had afgelopen seizoen ook moeite met een voorval in de rust van het uitduel met Ajax. In de rust ging Leroy Fer namelijk uit zijn dak. “Dick zei toen wat en is weggegaan. Hij was zo ontdaan, zo heb ik hem nog nooit gezien”, erkent Pot, die jarenlang de rechterhand van Advocaat was. “Leroy was helemaal over de rooie, maar heeft daarna diverse keren Dick gebeld en zijn excuses aangeboden, dus dat heeft hij goed opgelost. Maar daar is bij Dick wel wat gebroken, na dat moment. Dat was een heel belangrijk moment.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door yelle)

Dat soort incidenten heb je overal. Zeker als de resultaten tegenvallen

26 mei 2021 om 09:34

@japie

Eerder dat de mensen gewoon niet geschikt waren.

als je dit leest schrik je gewoon.

Advocaat die steeds boos is en weg wil lopen als tegen zit. Een advocaat waar iets knapt na een incident.

Pot die babbelziek is en zelfvertrouwen breekt bij Berghuis. Speler heeft goede instelling dat hij denkt/verwacht beter te zijn, dan komt zo een playboy-opa even die mentaliteit kapot maken.
Als trainer moet je juist zorgen dat spelers denken dat zij beter zijn, zelfvertrouwen creeeren en vleugels geven.

En Pot die incidenten openbaar maakt die gewoon geheim horen te zijn.

Wat een kwal. Denk dat Feyenoord zeer blij mag zijn dat deze man weg is.

26 mei 2021 om 09:36

Klopt, bij mijn zondag 5e klasse team loopt het onderling ook wel eens minder

26 mei 2021 om 09:37

Hier op kantoor doen we dat ook inderdaad na een slechte week. Even 1 voor 1 elkaar een flinke rechtse geven. Soms een knietje op neushoogte. Binnen de voetballerij is het inderdaad ook vrij gebruikelijk.

26 mei 2021 om 10:04

Kom op Skede, enorm flauwe vergelijking dit. Jij snapt ook wel dat een kantoorbaan in niks vergelijkbaar is met een voetbalclub. Voetballers zijn alfamannetjes, als er dan op de training een duel op het scherpst van de snede wordt uitgevochten wil er nog weleens iemand overkoken. Meestal komt dat echter niet naar buiten.

26 mei 2021 om 10:12

@skde ja want er heerst ook veel druk van buitenaf he op kantoor. Elke dag telegraaf, Ad enzo die over je schrijven, analisten die roepen dat jij te kort komt voor die baan, 24/7 online reacties over jou wat mensen vinden.

idd heeeeeel vergelijkbaar wat jij op kantoor doet.

26 mei 2021 om 10:26

En op kantoor spreek je uiteraard ook van een contactberoep, zoals op het trainingsveld waar iedereen constant met elkaar in duel gaat wat sneller voor opstootjes zorgt.

26 mei 2021 om 10:36

Haha ik dacht dat het er wel redelijk dik bovenop lag dat het een grap was, gebaseerd op het woordje 'overal' in Japie's reactie. Maar niet dus. Bij deze dan 😅

Punt 1: Onnodig om dit na je vertrek schaamteloos naar buiten te brengen. Voer voor discussie en hou dit lekker intern. Punt 2: Typerend voor het turbulente seizoen denk ik. Loopt het niet lekker, is het mentaal ook allemaal minder en zal je sneller tegen dit soort zaken aanlopen. Niet goed te praten, maar kenmerkend. Punt 3: Blij dat Pot weg is. Dit soort mensen heb je uiteindelijk dus gewoon niet nodig in je elftal. Punt 4: Dick, bedankt voor alles.

26 mei 2021 om 11:11

Ik hoop dat er nog veel meer naar buiten komt. Nu is het alleen maar gissen naar wat er aan de hand is "binnen" Feyenoord. Ik zou weleens meer willen weten over hoe de poortsleutel nou bij tokkies terrecht is gekomen, wat er aan Slot beloofd is etc...etc...laat maar komen.

26 mei 2021 om 12:34

Mbt punt 1, vergeet ook niet dat er nog een Disney+ documentaire aankomt. Lijkt me sterk dat dit soort incidenten daar niet aan bod komt. Dus linksom of rechtsom had toch wel onder de aandacht gekomen. Verder is Cor natuurlijk een mafklapper die lichtelijk aandachtsgeil is.

Nou zeg, je zou maar eens een winnaarsmentaliteit hebben bij een "topclub". Zegt veel over de algehele tendens binnen Feyenoord, dat het irritatie opwekt als spelers op het scherpst van de snede willen presteren/spelen/trainen

26 mei 2021 om 11:03

Het zegt idd eigenlijk alles wel. De ene is druk bezig zijn nieuwe Mercedes jeep te laten zien op instagram en heeft een zaakwaarnemer die interesse van topclubs verzint en laat op het veld helemaal niets maar dan ook niets zien, de ander is met zijn vak bezig, probeert Feyenoord naar een hoger niveau te stuwen en vlucht niet weg...

Het hoeft ook helemaal geen vriendenteam te zijn. Soms even heftig stormen in zon team als het voor geen meter loopt. En dan wel weer terug naar de orde van de dag. Dat heb je met gifkikkers in je team.

Snap niet zo goed waarom Cor denkt dit allemaal denkt te moeten vertellen. Snap eigenlijk ook niet wat Cor überhaupt bij Feyenoord deed, kan werkelijk geen actie of aanwijzing of iets voor de geest halen wat hij heeft bijgedragen aan Feyenoord.

26 mei 2021 om 09:38

Cor zat er voor die chickies

26 mei 2021 om 09:43

De spelers gedroegen zichzelf als diva's, maar om ze nou meteen chickies te noemen?🤔

Niet zo netjes van Cor om hier nu al mee naar buiten te komen nu het seizoen er amper op zit. Maar goed de komende weken zal er nog wel meer bekend worden gemaakt door het mediaapparaat rondom Advocaat om aan te tonen hoe ongelofelijk goed deze coach eigenlijk geweest is voor Feyenoord.Persoonlijk denk ik nog altijd dat Berghuis dichter bij het échte gelijk zit dan Cor Pot hier, en dat er daadwerkelijk meer voetbal in Feyenoord zit dan wat Advocaat er uit heeft gehaald. Wellicht niet met de door Advocaat zo belangrijk gemaakte Diemers, Linssen en Fer, maar wel in de gehele selectie. Ook de laatste drie wedstrijden was dat prima te zien.Kijk, Ajax stak mijlenver boven Feyenoord uit dit seizoen, daar is geen twijfel over. PSV zal wellicht iets beter zijn geweest al is dat ook geen geweldig elftal. Maar Feyenoord had gewoon gelijke tred met AZ moeten kunnen houden en boven Vitesse moeten eindigen. En in ieder geval niet zo'n angsthazenvoetbal moeten spelen.

Is Cor soms zuur dat hij geen afscheid heeft gekregen. Heel oncollegiaal om 2 dagen na de laatste wedstrijd dit soort dingen, die overal gebeuren, naar buiten te brengen

Orkun Kã¶kcã¼ sloeg Steven Berghuis. De slechtste en beste speler die met elkaar ruzie hebben. Typisch

26 mei 2021 om 09:44

Kokcu de slechtste wat n grap ben jij

26 mei 2021 om 12:20

Er is absoluut niks speciaals aan Kokcu, doet niks creëert niks en valt niet op.

26 mei 2021 om 13:05

Kokcu moet ook meer vooruit spelen, daar ligt z'n grote kracht. Daarnaast is hij absoluut niet de slechtste speler. Pratto, Diemers en Botteghin komen daar toch wel meer in aanmerking voor.

26 mei 2021 om 10:03

Slechtste? Ik lees de naam van Mark Diemers nergens hoor.

Niet zo chique om zo de vuile was buiten te hangen.

Ik heb gisteren toevallig de Dick Voormekaar podcast van VI helemaal geluisterd, met als gastheren Martijn Krabbedam en Michel van Egmond, en dan als gast Cor Pot. Ik vond een ander deel van de podcast ook zeer opmerkelijk. Wat Cor Pot eigenlijk zei, was dat de spelers een andere speelstijl wilden spelen dan Advocaat (en de staf). Op een gegeven moment was deze situatie volgens hem niet meer houdbaar, waardoor de spelers als het ware hun zin kregen en we zogenaamd meer aanvallend zouden gaan spelen met dus ook hoger druk zetten (dit kwam niet expliciet naar voren, maar op basis van deze woorden en interviews rond die tijd was het wel heel duidelijk dat Advocaat liever behoudend wilde spelen, en dat de spelers het hier niet mee eens waren). Hij schoof dan ook de slechte resultaten volledig in de voeten van de selectie, door grofweg te zeggen: "met onze tactiek stonden we in de winterstop gewoon netjes in de top, en vervolgens gingen de spelers morren, waarna het slecht ging. Toen heeft Dick op het einde weer zijn tactiek veranderd en hebben we gelukkig nog de Play-Offs gewonnen". Hij heeft dus eigenlijk de volledige staf buiten schot gehouden voor de toch wel tegenvallende tweede seizoenshelft. Misschien wel logisch omdat hij er natuurlijk zelf ook deel van uitmaakt, en hij di(c)kke maatjes is met Advocaat. Daarnaast is het natuurlijk, zoals boven ook al vermeldt, niet echt collegiaal om meteen na het seizoen dit soort details naar buiten te brengen.

In mijn ogen een totaal onnodige opmerking nu het seizoen voorbij is, al had ik niet anders verwacht van Cor Pot. Het lijkt wel alsof zijn enige taak (in de media) is om Dick Advocaat te verdedigen en kleedkamerinformatie te delen. Verder in de podcast had hij nog zo'n 'mooie' uitspraak: "als we gewoon hadden gespeeld zoals Dick had uitgedokterd, dan waren we 2e of 3e geworden".

Deze 'george Clooney van de Meent' kan volgend jaar beter weer het nachtleven van Rotterdam gaan verkennen in plaats van op een voetbalveld te staan bij een Bvo.

Zie hier het grootste wapenfeit van Cor Pot bij Feyenoord. Even alle vuile was buiten hangen. Wat een kwal van een vent zeg. Mogelijk was er veel hiervan ook naar buiten gekomen bij die Disney documentaire, maar dan nog is het niet aan Pot om zo je mond voorbij te praten net na afloop van het seizoen. Ik hoop dat potentiele werkgevers goed opletten en deze man geen functie meer hoeft te verwachten binnen het voetbal. Verder is het hele verhaal wel heel erg belicht vanuit één hoek. En meer woorden ga ik hier niet aan vuil maken.

Kockcu doet wat velen willen.

Sorry maar wat je ben je dan een mislukt mens als je daags naar een teleurstellend seizoen zo de vuile was buiten hangt. Cor Pot lijkt me zo'n onuitstaanbare vent die ongevraagd op je verjaardag komt en dan alleen maar verhalen over zichzelf gaat vertellen. Echt de overtreppende trap van onsympathiek wat ik gisteren in die podcast heb beluisterd.

Wat een bende zeg daar in Rotterdam. Bij elke andere club zou dit weer wekenlang de headlines vullen maar als je bij Feyenoord iemand om z'n bek slaat, een stadion bestormd, of wie weet wat doet 'hoort het er allemaal bij'. Ik snap niet dat de media en de rest van het land altijd maar weer de schouders ophaalt.

26 mei 2021 om 12:38

omdat het altijd een bende is hier, niks nieuws dus. mensen raken er aan gewend.

Meneer Pot vergeet 1 ding. Hij is alleen bij Feyenoord terecht gekomen als vaste vriend van Advocaat. Ik had liever gehad dat hij zulke dingen verteld. Dat zijn gezondheid vanaf het begin te wensen overliet en vanaf de tribune zijn geld zat te verdienen omdat hij zo slecht ter been is. Is erg genoeg begrijp me goed maar om dan alleen je gezicht in de kleedkamer te laten zien om na je contract de vuile was buiten te hangen bevestigd dat hij er alleen als heer uit wil zien maar het voor de rest niet is. Want meneer Pot het is niet genoeg om niveau te kunnen schrijven dat moet je ook hebben. Helaas ontbreekt dat bij u. Ik hoop dat u het op kunt brengen geen vuilspuierij in praatshows te uiten. Gelukkig is Advocaat gestopt als trainer. Niet voor hem maar het houdt figuren als Pot uit de kleedkamers.

Ik lees eigenlijk niets dat gek is. Vanochtend versprak mijn collega zich in de dagstart, die heb ik meteen een pomper gegeven natuurlijk. Wat denkt hij wel niet? Niet heel handig om dit achteraf te delen maar het zijn wel interessante feitjes om te lezen haha.

Altijd pijnlijk als andere mensen mijn droom leven. Verder een beetje vreemd om zo uit de school te klappen, een paar dagen na de seizoensafsluiter.

27 mei 2021 om 17:44

Klopt ik vind dit ook veel te ver gaan. Ik snap de emoties maar je moet van elkaar afblijven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren