PSV bevestigt komst van André Ramalho: ‘Destijds kwam het er nog niet van'

Woensdag, 26 mei 2021 om 09:00Dominic Mostert • Laatste update: 09:11

PSV heeft de komst van André Ramalho officieel bevestigd. De 29-jarige centrale verdediger maakt voor een geschat bedrag van 2,5 miljoen euro de overstap van Red Bull Salzburg, is na Joël Drommel de tweede zomeraanwinst van PSV en tekent een driejarig contract in Eindhoven. Ramalho is een bekende van trainer Roger Schmidt, met wie hij in het seizoen 2013/14 kampioen werd van Oostenrijk.

"Met André Ramalho halen we een ervaren centrale verdediger naar PSV die bekend is met de voetbalfilosofie van Roger Schmidt en de kwaliteiten heeft om dat op het veld uit te voeren. Daarnaast weet hij wat het is om voor de prijzen te moeten spelen én deze te winnen. We volgen de verrichtingen van André al vanaf het moment dat hij in Europa actief is en hadden nu een kans hem naar PSV te halen. Daar hebben we direct naar gehandeld", zo laat technisch manager John de Jong weten namens PSV.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ik ben een speler die altijd alles geeft, speelt voor de prijzen en dat ook met PSV wil doen", laat Ramalho zelf weten op de website van zijn nieuwe club. “Het eerste contact met PSV dateert van vorig seizoen. Destijds kwam het nog niet tot een overstap. Ik ben erg blij dat het nu wel gelukt is. Ik ken de historie van PSV, de warme band met Brazilië en de goede naam die de PSV-supporters hebben. Ik kijk ernaar uit om hier in het Philips Stadion te gaan spelen en hoop net zo succesvol te zijn als meerdere landgenoten hier in het verleden waren."

Ramalho stond nog een jaar onder contract in Salzburg. Ricardo Moniz haalde Ramalho in 2011 op zijn achttiende naar Europa, in zijn tijd als hoofd opleidingen van de topclub uit Oostenrijk. Vijf jaar later vertrok Ramalho van Red Bull Salzburg naar Bayer Leverkusen. Bij de Bundesliga-club kwam Ramalho niet volledig uit de verf en een seizoen later werd hij uitgeleend aan 1. FSV Mainz 05. Het jaar daarop knokte hij opnieuw voor zijn kans bij Leverkusen, maar kwam hij slechts drie competitieduels in actie. Salzburg besloot Ramalho in januari 2018 terug te halen, waar de Braziliaan zich opnieuw ontpopte tot een belangrijke speler.

De verdediger werd de afgelopen vier seizoenen landskampioen met de club. In totaal staat Ramalho op 239 officiële duels voor Salzburg, waarin hij 20 keer scoorde en 13 assists afleverde. "Hij kan heel hoog op het veld spelen. Als de rechtsback weg is, heeft hij bovendien het vermogen om bij balverlies de ruimtes heel goed te bespelen", zei Moniz onlangs in het Eindhovens Dagblad over Ramalho. "Hij is niet supersnel, maar wel een intelligente en fysiek sterke kerel. Tactisch en positioneel goed ook. Als Schmidt op dezelfde manier wil pressen zoals hij dat in Salzburg heeft gestaan, moeten verdedigers tegen de middenlijn aan kunnen staan. Dat kunstje beheerst hij."


Poll

Heb je hoge verwachtingen van André Ramalho bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door arsenal890)

Mooi, laten we hopen dat het geen Baumgartl2 is maar dat deze jongen de gemiste leider/beer is achterin.

26 mei 2021 om 09:06

Verschil is dat deze speler geen 10 miljoen kost

26 mei 2021 om 09:10

En over de nodige ervaring beschikt die op dit moment onbreekt tussen Teze en Boscagli. Ik denk zo prima eerste stap richting de achtervolging op Ajax!

26 mei 2021 om 09:35

Prima eerste stap inderdaad, de volgende stappen moeten wel redelijk snel gezet worden. Ik verwacht in de komende weken ook vrij zeker het aantrekken van propper en van Ginkel. Dan kan je mooi voor de dag komen bij de eerste CL voorronde met een team van Drommel- Teze-Ramalho- boscagli- max- sangare- propper-Gotze-gakpo- Madueke- Zahavi. Ik denk niet dat het realistisch is dat PSV meteen na het verkopen van dumfries en malen, vervangers aan kan trekken dus dan zal je de voorrondes beginnen met Madueke en teze op die plekken.

26 mei 2021 om 09:43

Mocht Malen vertrekken en de Jong komen als vervanger (ik verwacht niet dat dat haalbaar is), dan hoop ik niet dat het Zahavi en de Jong in de punt wordt.. dan wordt het wel heel statisch allemaal ondanks het harde werken van beide

26 mei 2021 om 09:49

Gezien het feit dat PSV überhaupt denkt aan een terugkeer van de Jong, zegt mij dat Schmidt heeft aangegeven een vorm van 433 te gaan spelen (zoals in de laatste wedstrijd). Een middenveld met een breker (sangare), voetballende cm (propper) en geniale aanvallende middenvelder (Götze) is op papier om van te watertanden. Zeker als je ervoor een aanval met Gakpo-Zahavi/Luuk-madueke neer kan zetten.

26 mei 2021 om 10:16

ik denk dat PSV liever het verschil ziet in kwaliteit...

26 mei 2021 om 10:21

Ik zie het niet zomaar gebeuren dat hij naar 4-3-3 gaat, maar we gaan het zien

26 mei 2021 om 11:17

Volgens Fifa is dit wel een topaankoop krijgt zelfde rating als Baumgartl en Lissandro Magallan dan haal je wel wat in huis zeg! Ramalho is alleen nog trager maar die andere twee zijn ook wel snelheidsduivels met een draaicirkel van een tank. Goede aankoop dit. ZO langzamerhand krijg je toch twijfels of de trainer niet verdient aan dit soort aankopen. Wel vreemd dat een club zo vaart op de trainer...... die kansen had Van Bommel nooit. Ben ook geen fan van Mark als trainer maar voetbal was in zijn eerste seizoen beter dan in het eerste seizoen van Schmidt en die had geen aankopen kunnen doen zoals Schmidt.

26 mei 2021 om 11:44

Van Bommel.. Die mocht topaankopen als Behich en Saintsbury doen. Pff echt jammer dat die weggingen.

26 mei 2021 om 11:48

Volgens fifa, erg betrouwbaar inderdaad. Hoe vaak heb jij hem zien spelen? Ik neem aan nooit. ik zou je daar eerst in verdiepen voordat jij je mening hier gaat verkondigen. Volgens de fans van Salzburg is het een goede verdediger en een echte leider. Ze vonden het jammer dat hij weggaat. Ik neem aan dat zij hem vaker hebben zien spelen dan jij.

26 mei 2021 om 13:03

Derksen en van der Gijp vinden Senesi, Alvarez en Martinez ook koekenbakkers. Daarnaast vonden ze dat advocaat het naar behoren deed bij feyenoord dit seizoen. Niet heel betrouwbaar zijn ze. Fans die elke wedstrijd kijken of Derksen en van der Gijp die een handje vol hebben gezien. Lijkt mij duidelijk wie betrouwbaarder is.

27 mei 2021 om 13:40

Als ze allemaal europees topniveau waren zouden ze ook niet in nederland spelen. Dan zou je in de wereldtop voetballen.

Las al dat de fans van Red Bull Salzburg blij waren dat hij wegging. Belooft niet veel bijzonders...

26 mei 2021 om 09:03

Waar las je dat?

26 mei 2021 om 09:05

Ergens op internet, maar het scheelt dat hij maar 2,5 miljoen kostte, erger dan Baumgartl zal t niet worden.

26 mei 2021 om 09:08

Las ook op internet dat hij het vorig seizoen goed heeft gepresteerd en dat er supporters naalden dat hij wegging.

26 mei 2021 om 09:16

@psvgillingham

Dit schijnt onzin te zijn. las gisteren ook al zo een comment en iemand bekeek de twitter links en zag alleen maar positieve reacties en veel fans die het jammer vinden dat hij weggaat.

26 mei 2021 om 09:20

Ergens op het internet. Ik kan je verwijzen naar het Salzburg forum wirsansoizburg en dan vind je daar een volledige sectie voor ramalho. Daar staan eigenlijk alleen maar reacties van Salzburg fans die het ontzettend jammer vinden dat hun beste verdediger weggaat. Nu wil ik graag jouw bron zien van de fans die blij waren dat hij weggaat.

26 mei 2021 om 09:21

Ik las ergens op internet dat er een chip in de vaccins zit. Haha kom op, letterlijk op elk forum van salzburg en social media vinden hun supporters het jammer dat hij weggaat. Geeft 0,0 garantie natuurlijk maar wat jij stelt klopt echt niet. Al zullen er altijd een paar tussen zitten, de overgrote meederheid is teleurgesteld in zijn vertrek.

26 mei 2021 om 10:07

Ik heb ergens gelezen dat mensen zoals queen Elizabeth, de Rockafella's en Bill Gates eigenlijk hagedissen zijn..

26 mei 2021 om 10:20

@Mrkrillin Dit las ik gisteren dus ook en daarom vroeg ik het, "ergens op internet" stelt mij iig gerust dat het dus idd nog steeds onzin is. Desalniettemin heb ik geen idee wat ik moet verwachten. Ik ben van mening dat de bank even sterk of zelfs in potentie sterker moet zijn dan de basis 11. Ik hoop dat JdJ en co de lat even hoog leggen. Ik krijg een beetje Boscagli vibes bij deze man, miss niet fysiek de beste, maar vooral een speler die het moet hebben van lef, anticiperen, en bravoure. Ik vond Teze juist heerlijk langs Boscagli want Teze heeft juist snelheid en kracht (wel weinig kopkracht) dus ik hoop dat Teze centraal blijft staan. Misschien dat Boscagli als CVM gezien wordt voor volgend seizoen langs een van Ginkel of Propper, maar dan moet je Sangaré op de bank zetten.. dat gaat niet gebeuren.

26 mei 2021 om 09:06

@ DamonBoer: Bron...? 'Ergens op internet' is flauwekul natuurlijk... Als je zoiets nu al niet meer weet, ben ik bang dat je met zo'n uitspraak hier een beetje zit te trollen...

26 mei 2021 om 10:48

@Drisje en hij krijgt nog 21 likes ook. SMH! Ramalho is gewoon een prima verdediger. Type a la de Vrij in zijn Feyenoord tijd hé ... Solide betrouwbaar kopsterk goede tackle alleen niet de allersnelste maar goed dat compenseert ie door zich tactisch op te stellen. Prima aankoop zeker voor dit bedrag.

26 mei 2021 om 09:06

Heeft ook 6 jaar in Oostenrijk gespeeld en nooit is er een club gekomen die dese speler over wilde nemen... Ik ben benieuwd

26 mei 2021 om 09:07

Goeie graadmeter 👍🏼

26 mei 2021 om 09:13

Heeft ook gewoon 28 wedstrijden gespeeld bij de kampioen van Oostenrijk + alle wedstrijden in de CL. Als hij zo slecht was zou die niet zo veel spelen of wel? In Nederland moet iedereen altijd maar negatief doen. RB Salzburg is gewoon een degelijke club als je daar 6 jaar lang speelt moet je echt wel iets kunnen hoor.

26 mei 2021 om 09:17

@665 zegt niets he...magallan speelde ook alles bij de Argentijnse topclub

26 mei 2021 om 09:28

Dat hoeft ook weer niet alles te zeggen natuurlijk. Wöber en Kristensen zijn daar in principe ook basisspeler en die hoef ik niet bij PSV te zien 😅 Al met al kunnen we er op basis van zijn kwaliteiten niet zoveel over zeggen aangezien denk ik bijna niemand hem heeft zien spelen. Ik ben allang blij dat John de Jong ruim op tijd bezig is de selectie rond te krijgen, dan zien we tijdens de voorbereiding wel wat we in de kuip hebben.

26 mei 2021 om 09:44

Wöber was ook geen verkeerde speler. Speelde zelfs bij Sevilla redelijk. Het enigste wat het probleem is in Nederland vragen we andere dingen van een centraal verdediger en back. Kijk naar Marcelo was bij PSV helemaal niks. In het buitenland hoeft hij niet mee te voetballen maar gewoon die ballen af te pakken en dat kan hij wel goed. Voor keepers geldt hier hetzelfde we zetten er liever een op doel die kan meevoetballen dan een keeper die ballen tegenhoudt.

26 mei 2021 om 09:07

@Damon, ik denk dat je ook niet verwachten mag dat je voor 2,5 miljoen een absolute topverdediger in huis haalt. Je mag wel verwachten dat deze speler PSV in de breedte sterker maakt en dat hij a la Viergever degelijke wedstrijden op de mat weet te leggen.

26 mei 2021 om 09:09

Je moet even naar de Salzburg fora gaan. Daar zie je echt wel dat ze het jammer vinden dat hij gaat. Hij is daar een leider en worden weinig fouten aangerekend. Ze gunnen hem deze transfer, maar zien de ED niet als een stap dus vreemd. Ze kunnen het alleen verklaren als nieuwe uitdaging.

26 mei 2021 om 13:08

Ja zegt inderdaad niks dat Håland, Mané, Kampl, Upamecano, Gulasci, Lainer allemaal moeiteloos meekomen op het hoogste niveau.

26 mei 2021 om 09:16

Ik lees letterlijk het tegenovergestelde overal.

26 mei 2021 om 09:31

Nou hier in Salzburg vinden ze het juist het tegenovergestelde. Hele solide speler hier in Salzburg geweest. Hoop alleen dat die het in Eindhoven ook kan waarmaken

26 mei 2021 om 09:51

Heeft Valentijn Driessen ook al een account op VZ?
De supporters van Salzburg zijn just heel positief over hem.

26 mei 2021 om 11:00

'Ergens op internet.' Ik ben verkocht, hopelijk hebben we het bonnetje nog.

26 mei 2021 om 11:16

op social media lees ik alleen dat ze het jammer vinden. een ervareb kracgt die ze je nu juist hard nodig hebben. Ze hebben nu namelijk een heel jong team daar

Netjes, mooie aankoop voor een zeer schappelijk bedrag.

Netjes. Ervaring en betaalbaar. Ken de tactieken van de trainer.

Eindelijk dat PSV eens ook snel aan het handelen is. Niet net als dat jaar toen maanden bekend was dat Cv's nodig waren en PSV VCL ging spelen met Lukassen.

Zou mooi zijn als komende weken selectie compleet is, dat PSV eens kans maakt met de Vcl.

Ken hem helemaal niet maar de verhalen tot nu toe zijn goed. PSV had met Teze en Boscagli al 2 prima opties en nu is het maar te hopen dat hij het team daar compleet maakt. Viergever gaat waarschijnlijk weg en Baumgartl maakt teveel fouten. Goed dus dat PSV investeert in een ervaren man. Nu mogen Ramalho, Teze, Boscagli en Obispo uit gaan vechten wie er in de basis komt te staan. Moet opzich genoeg zijn. Volgende stap wordt het vinden van een hele goede middenvelder voor naast Sangare.

26 mei 2021 om 09:19

@arnout108 "nu mogen Ramalho, Teze, Boscagli, Teze en Obispo uit gaan vechten wie er in de basis komt te staan."

Wauw ik weet dat Teze goed is en potentie heeft, maar zo goed dat hij zelfs 2 keer voorkomt

Ah Teze rechtsback en Teze RCV

26 mei 2021 om 09:49

Het is ook zo vroeg joh. En Teze is wel echt heel goed, hij zit niet voor niks bij Jong oranje!

26 mei 2021 om 10:22

Ik zou hem zelfs boven Timber, St Juste en Veltman kiezen... maar ik ben een PSVer 😅.

Ik ken deze speler niet zo goed, maar hij is jarenlang basisspeler en zelfs aanvoerder geweest. In dat geval mag je verwachten dat hij voor dat bedrag toch wel een versterking is voor Psv. Al is het maar in de breedte. PSV had afgelopen seizoen een (te) jonge verdediging met Teze en Boscagli en een ervaren kracht en leider achterin past daar perfect bij.

Salzburg speelt wel op een goed niveau, en zou meekunnen met de top 5 van de Eredivisie. Maar als Ramalho zo goed was geweest, dan hij natuurlijk de "transfer" gemaakt naar Leipzig. Maar hij kan meevoetballen, en is nog bij wat doelpunten betrokken ook. Maar niet zo'n lange verdediger weer met zijn 1.82 m. Weet niet als die nog komt. Dus een sloper die misschien iets minder goed kan meevoetballen, maar een Tadic of een Berghuis helemaal compleet uit de wedstrijd speelt.

26 mei 2021 om 09:24

Leipzig is natuurlijk nog wel een niveautje hoger dan PSV en die hebben zelf ook al aardige verdedigers rondlopen dus dat die zich niet voor hem melden hoeft natuurlijk niks te zeggen.

26 mei 2021 om 09:28

Nee snap ik, maar ik bedoel, lijkt me een goeie man voor Psv, maar lijkt mij niet dat hij van het niveau Moreno was. Vond ik persoonlijk de missing link in het succesvolle campagne van PSV in de Champions League. Niemand in Psv heeft hem goed weten te vervangen in de laatste paar jaren.

26 mei 2021 om 09:38

Moreno heeft 4 jaar bij Espanyol gespeeld en is ook nooit opgepikt door een subtopper/topclub in een grote competitie, om vervolgens niet te slagen bij AS Roma. Dit terwijl hij in Europa nooit in de mand is gevallen bij Psv.

Je kunt niet goed genoeg zijn voor de subtop van Europa, maar wel een absolute meerwaarde voor PSV zijn.

26 mei 2021 om 09:39

Oh zo, nee eens inderdaad. Ik verwacht niet dat dit een nieuwe Moreno/Alex gaat worden komend seizoen. Maar sowieso mocht er in de breedte wel wat bij natuurlijk, zeker gezien Baumgartl hoogstwaarschijnlijk ook vertrekt.

Ik hoop echt dat dit de nieuwe zuid Amerikaanse gifkikker wordt die het team net dat extra zetje kan geven. we missen toch nog wel echt de speler die de boel op scherp kan zetten en daarmee het team bij hand neemt.

Ik weet niet wat ik hier over moet zeggen.. Ken die jongen niet maar ik hoop dat hij wat stabiliteit achterin kan brengen. Liefst zie ik nog een creatieve middenvelder en een back komen. Zie PSV graag zo spelen volgend seizoen.

Mvogo
aankoop
Teze
Ramalho
Max
Gotze
Sangare
Boscagli
Madueke
Zahavi
Gakpo
26 mei 2021 om 09:12

Gotze is ook alweer vertrokken toch?

26 mei 2021 om 09:18

Ik kan jou haast verzekeren dat PSV zo nooit gaat spelen. Dat zou betekenen dat ze al klaar zijn met deze transferzomer en niemand meer aantrekken. Ik denk dat er nog wel een spits en een middenvelder bijkomen voor de basis. Is ook erg belangrijk PSV mist nog steeds creativiteit en goals.

Achterin vraag ik me af of er nog iemand bij komt en denk dat ze Teze dan ook als rechtsback gaan gebruiken. Wat voor mij nog wel een redelijk vraagteken is, vraag me af of hij aanvallend goed is. Verdedigend zou hij het wel moeten kunnen.

26 mei 2021 om 09:36

@memphisdepay zou het oprecht niet begrijpen als Teze back gaat spelen, die jongen heeft het echt heel goed gedaan op cv dus waarom zou je dat veranderen. Voor de rest denk ik sws dat er wat bij komt maar zie PSV zich graag in breedte versterken want dat valt nu vies tegen. Denk verder dat je met ''mijn'' middenveld power, voetballend vermogen en creativiteit hebt. Misschien dat Propper er bij komt dan zou je Boscagli naast Romalho zetten en idd Teze naar de back positie.

26 mei 2021 om 10:05

Ik ben ook niet heel erg fan van die oplossing. Toch vond ik ook niet dat de verdediging als een huis stond en had sowieso wel een aanpassing in het centrum willen zien. Naar mijn mening had dat dan ook ten koste moeten gaan van Teze, omdat ik hem minder dan Boscagli vindt.

Toch wordt er natuurlijk ook gekeken naar het budget en ik begrijp wel dat je overal een versterking wil doen. Als Malen bijvoorbeeld vertrekt moet er echt nog wel iets bij voorin en creativiteit op het middenveld heeft dit elftal al een lange tijd niet meer. De breedte versterken is allemaal leuk en aardig maar de huidige 11 missen al kwaliteit en het lijkt mij dan ook belangrijker om de basis te versterken.

Hopelijk is er nog wat meer mogelijk als PSV spelers als Doan, Bruma, Malen, Dumfries, Ihatarren, Rosario, Baumgartl en Guti kan verkopen. Voor de meeste zal je geen hoofdprijs vangen. Hopelijk kan er dan nog een aanvaller en middenvelder gehaald worden, misschien nog een rechtsback en wie weet nog wat voor op de bank.

26 mei 2021 om 09:19

Off topic: ik heb zomaar het idee dat Zahavi wel eens zou kunnen gaan vliegen dit jaar. 1 seizoen kunnen wennen en de 2e seizoens helft zeker goed gepresteerd. Malen die vermoedelijk weggaat en Zahavi die dan als enige spits speelt. Je merkte dat hij steeds meer aanwezig werd voor de goal. Ik kan me dat schot op doel even achter het standbeen nog wel herinneren. Deed hij in China ook en daar was hij aardig op schot. als hij net zo klinisch kan zijn in de ED dan ga ik er eens goed voor zitten.

ON topic: ik denk dat iemand als Ramalho met aardig wat europese ervaring net die extra rust achterin kan geven. viergever is solide, maar ik mis het killer instinct. de guardado's en hector moreno's. hopelijk halen we dat met deze jongen binnen.

26 mei 2021 om 12:00

Propper in plaats van Boscagli.

Ben denk ik een van de enige Psv'ers die Boscagli niet als basisspeler ziet. Ben benieuwd naar Ramalho. Hoop dat hij net zo meedogenloos is als Teze.

Nou Schmidt mag het team steeds meer naar zijn hand zetten, terwijl ik eigenlijk ergens had verwacht dat hij zou vertrekken. Zou toch wel erg zijn als Schmidt straks 'zijn' elftal aankoopt en dan zelf vertrekt. Ik hoop op het buitenkansje ala Guardado/ Moreno. Soort lucky shot met een goeie uitwerking.

26 mei 2021 om 09:40

Die gaat echt niet vertrekken. Hij is iemand van lange termijn doelstellingen en heeft eigenlijk nooit in zijn carrière laten zien dat hij vroegtijdig ergens (vrijwillig) mee stopt.

En weer haalt PSV een speler die bewezen heeft niet heel goed te zijn en waar weinig restwaarde op zit. Dacht dat ze na baumgartl en bruma hun lesje wel geleerd zouden hebben.

26 mei 2021 om 09:24

Deze speler kost slechts 2,5 dus daar kan je geen buil aan vallen. Bruma en Baumgartel waren echte dure missers. En buiten deze speler gaan ze nog meer spelers halen zonder restwaarde want Van Ginkel en Propper worden ook genoemd. Ze halen nu pure ervaring en talenten als Gakpo en Madueke zullen op korte termijn voor de inkomsten moeten zorgen. Alles is komend seizoen geënt op het kampioenschap en directe CL !

Goede aankoop. Aanvoerder van Red Salzburg met de nodige ervaring. Afgaande op de reacties van o.a. Moniz en supporters van RB is het een verbeterde uitgave van Boscagli.

Goed dat we nu eindelijk op tijd aan het elftal zijn gaan werken. 2,5MIO voor een Braziliaanse speler met ervaring is helemaal niks mis mee, voor die prijs kan hij het eigenlijk alleen goed doen. Grappig dat wanneer andere clubs hem niet willen, dit nu opeens een graadmeter is. We hebben in de geschiedenis veel toppers uit Zuid-Amerika aangetrokken, ook recentelijk, en die komen natuurlijk niet naar PSV wanneer er zoveel andere teams zich melden. Gezien onze beperkte financiële middelen doorgaans. Nu nog een RB en spits erbij, boscagli gewoon doorschuiven.

26 mei 2021 om 09:30

In de tijd dat PSV Romario naar PSV haalde was het nog wel iets gemakkelijker om spelers naar Nederland te halen. In Italie en Spanje mochten de teams destijds maar twee en later drie buitenlanders opstellen, de Engelse clubs waren na het Heizel-drama uitgesloten van Europees voetbal, buitenlandse spelers vertrokken nog niet naar Rusland en de Oekraïne en Braziliaanse clubs vroegen nog minder geld voor hun toptalenten. De tv-gelden lagen in die tijd ook veel lager, waardoor het verschil tussen dd clubs in de bundesliga en de eredivisie ook minder groot was.

26 mei 2021 om 10:11

Moet je echt terug naar de vorige eeuw om een recent voorbeeld te vinden? Merkwaardig.

26 mei 2021 om 11:05

Romario en Ronaldo waren wel de enige twee echte toppers die PSV heeft gehad en dan moet je helaas inderdaad terug naar de vorige eeuw.Gomes en Alex waren nog toppers voor PSV maar geen toppers voor Brazilië of Europese topclubs. De tijd van Alex en Gomes is helaas ook alweer even geleden (ze werden in 2004 aangetrokken en vertrokken in 2008 en 2007).Of vind jij spelers als Mauro Junior, Marcelo, Gerson, Reis, Ramos, Tardelli, Alcides, Fagner, Leandro, Claudio, Manoel, Jorginho en Marcos ook toppers?

26 mei 2021 om 12:01

Robert en Marcelo de spits vond ik nog wel aardige spelertjes. Maar die Robert kwam op een moment dat het team echt als een huis stond en hij kwam daar niet tussen. Was echt wel een goede speler, al heeft hij ook elders niet veel laten zien. Die ene pingel he, daarvoor altijd dankbaar.

26 mei 2021 om 12:04

We hebben het hier toch over het feit of dit een topper kan worden bij Psv? Wat zij daarbuiten doen doet er niet toe voor deze discussie. PSV heeft met Alex en Gomez geweldige prestaties neergezet tussen 2004 en 2008, maar zo ver hoeven we echt niet terug te gaan. Of ben je vergeten dat we in de tussentijd ook met Farfan, Arias, Guardado, Moreno en Lozano hebben gespeeld? Pereiro was zelfs nog in de toppers belangrijk voor ons, met hem wonnen we deze tenminste. Een selectief lijstje noemen met allen de spelers die het niet hebben gehaald.. dan ben je of aan het trollen of kijjkt al 10 jaar geen wedstrijden van PSV meer.

26 mei 2021 om 12:37

Boca had het overduidelijk over Braziliaanse spelers. Zover ik me kan herinneren vallen Farfan, Arias, Guardado, Moreno en Lozano daar niet onder..

26 mei 2021 om 12:59

Klopt ik had het over Braziliaanse spelers, maar ik zie nu dat Psvlld het over toppers uit Zuid-Amerika had. Arias is in mijn ogen (mede gezien het lage aankoopbedrag) ook één van de beste aankopen geweest die PSV ooit heeft gedaan. Het moet ook in deze tijd nog wel mogelijk zijn voor PSV om goede spelers uit Colombia, Peru en Uruguay aan te trekken. Peru heeft alleen niet zoveel toppers voortgebracht. Pereiro vind ik een sierlijke voetballer maar het ontbreekt hem aan gif waardoor hij het ondanks zijn talent uiteindelijk toch niet heeft kunnen maken bij PSV. Guardado, Moreno en Lozano waren goede spelers uit het continent Noord-Amerika voor PSV maar toch niet de toppers zoals Romario, Ronaldo, Alex en Gomes, alhoewel Guardado niet veel onder deed voor de laatste twee.

Klinkt als beter besteed geld dan aan Baumgartl. Stuk goedkoper ook! Vraag me alleen af als Leverkussen te hoog gegrepen is of je met hem een goed figuur zou slaan in de CL?

Lijkt mij een goede speler. En de vervanger van Dumfries aangezien Teze naar rechtsback zal verhuizen. Maar dat vindt ik ook wel een risico voor PSV. Ik vond Teze in de wedstrijden dat hij rechtsback speelde en ook op die positie in jong oranje nou niet bepaald overtuigen. Dus ik ben wel benieuwd. PSV gaat er op rechtsback op achteruit. Of ze moeten nog een nieuwe rechtsback halen. Maar ja wat doe je dan met Teze.

Dit lijkt me een prima versterking voor PSV. Ze zijn ook al vroeg bezig om de selectie op orde te krijgen. Wat zal PSV zo’n jongen nou aan salaris betalen vraag ik me af?! Het salarisplafond van 1 miljoen is bij psv inmiddels ook behoorlijk losgelaten zo lijkt me.

26 mei 2021 om 11:27

Die jongen staat op de transferlijst bij Red Bull Salzburg. Als dat je situatie is op je 29e en je kiest voor een gespreid bedje op aanvraag van de trainer aldaar denk ik niet dat hij erg hoog in de boom zal hebben gezeten wat salaris betreft.

26 mei 2021 om 11:46

Ja, misschien niet heel hoog in de boom, maar dan nog zal dat toch al snel behoorlijk boven het oude salarisplafond uitkomen lijkt me?

26 mei 2021 om 12:03

Djo

"het salarisplafond van 1 miljoen is bij psv inmiddels ook behoorlijk losgelaten zo lijkt me."

Dat 'plafond' is een eigen leven gaan leiden, maar modale spelers krijgen zeker niet meer dan dat bij Psv, voor toppers wordt inderdaad al jaren een uitzondering gemaakt. Dat ljikt mij ook heel erg logisch en begrijpelijk. Daarnaast, waarojm hechten mensen zo enorm aan dat 'salarisplafond'?

Misschien heeft het ook te maken met het recente verleden: Baumgartl werd al jaren gevolgd door de scouting van PSV (net als Bruma) en ondanks dat geen Bundesligaclub hem op wilde pikken toen Stuttgart degradeerde, was men het er in Eindhoven overeens dat hier 10 miljoen voor moest worden neergeteld.

Ik heb sterk het gevoel dat scouting en technisch kader bij PSV erg soepel omgaan met de normen die vanuit de top bezien gelden om een speler positief aan te bevelen, wat maakt dat de profielen waarmee men op de proppen komt redelijk obscuur zijn. Een gedegradeerde Duitser, een Japanner die zich in de Nederlandse middenmoot niet structureel onderscheidt, een Portugees die al drie jaar geen deuk in een pakje boter schiet, een Israelier die tot diep in de herfst van zijn carriere op Chinees niveau de miljoenen bij elkaar voetbalt... Het sportieve perspectief rammelt al bij voorbaat, terwijl we het nog niet eens hebben over het perspectief op lucratieve doorverkoop of de rol die nieuwe spelers kunnen betekenen voor de jongere garde die het grootste kapitaal vertegenwoordigt.

Sportief gezien heeft PSV in mijn ogen, naast een kleine verdediger als Boscagli of een gemiddelde verdediger als Teze, een fysieke reus nodig die in het directe gevecht met een spits complementair kunnen zijn. In de gloriejaren onder Hiddink hebben Bouma en Ooijer dankzij Alex zelfs hun transfers naar Engeland verdient. Ik had graag gezien dat PSV de interesse in een profiel als Lyanco had hervat en dan maar wat meer uit zou geven. Deze Ramalho is 29 en vindt zich na zes jaren ballen in de Oostenrijkse competitie en een mislukt avontuur bij Bayer Leverkusen terug op de transferlijst van RB Salzburg, een club waar PSV zich juist aan zou moeten spiegelen. 'steevaste basisspeler, die ook alle wedstrijden in de CL startte,' klinken de veelbelovende verhalen van clubwatchers dan, maar ja: dat staat toch ook in de cv's van Nick Viergever en Daniel Schwaab? Dus wat zegt dat nou helemaal? De enige zekerheid die je hebt bij deze jongen is dat-ie 1m82 is en dit doorgaans geen pré is voor de grotere competities in Europa, laat staan het niveau waar PSV potten wil breken.

Dat PSV als stand-in voor Max met Patrick Mwene een 27-jarige Oostenrijker transfervrij wil inlijven die op het hoogste niveau niet verder kwam dan 30 wedstrijden, 1 goals en 2 assists in de Bundesliga - je leest het goed: al 27 jaar! - versterkt mijn scepsis: zoals te doen gebruikelijk stelt PSV weer voor een habbekrats een verdediging bij elkaar die van elastiekjes aan elkaar hangt, gaat het geld van Robert van der Wallen gestoken worden in Davy Propper en komt er nog een nieuwe spits bij - Luuk de Jong, lekker creatief gevonden - die de vertrekwens van Madueke zal versterken en kun je er donder op zeggen dat Schmidt er nog een paar longen bijhaalt die niet weten of er lucht of zand in een bal zitten. Van de types Thomas en Mauro kun je immers geen genoeg hebben. En krijgen. 'tactically reliable players' is wat we nodig hebben, geen creativiteit dat weleens miljoenenklappers kan maken!

26 mei 2021 om 12:18

Eerlijk gezegd zie ik niet in waarom een speler als de Jong de vertrekwens van Madueke zou doen versterken. Madueke is gewoon meer een buitenspeler/aanvallende middenvelder dan echt een spits. Je kan hem gewoon als rechtsbuiten opstellen als je de Jong terug zou halen.

Met die oostenrijker denk ik ook schuif gewoon een jeugdspeler door als backup, maar je moet ook weer niet teveel geld uitgeven aan je wissels. Dat helpt je namelijk niet verder, momenteel moet de basis versterkt worden, omdat PSV daar tekort komt.

Ik zag ook liever een topper centraal achterin komen, maar het budget is natuurlijk niet heel hoog. Deze speler lijkt een aardige speler, maar ben het met je eens dat het geen topper lijkt. Ik vraag me af of die Lyanco wel een topspeler is want die is ook geen onbetwiste basisspeler bij een mindere club uit de serie a.

26 mei 2021 om 14:32

Ik las het ook met verbazing. Vertrekwens van Madueke? Dat is voor mij compleet nieuw. Ik weet dat er recent aanbieidingen zouden zijn voor hem, maar heb nergens gehoord of gelezen nog dat hij zelf ook weg zou willen.
Wat ik wel ook opeens zag, wat al helemaal nergens over ging, is dat mensen riepen dat Madueke niet overweg kon met Schmidt en dat Schmidt hem steeds overslaat omdat die liever met Rosario/thomas/mauro zou willen spelen. Onzin. Madueke heeft een stormachtige ontwikkeling meegemaakt, mooie doorbraak en die wordt gewoon keurig gebracht zoals dat hoort bij een 18 jarige, net 19. En komend seizoen wordt dan nog meer, echt geen probleem.

Puur een gevoel, maar op de een of andere manier ben ik bang dat we deze speler halen nu het goede er al vanaf is. Want deze speler in zijn volle potentie zou niet in aanmerking komen voor PSV (te duur) of in de plannen van een speler zelf (ambitie hoger dan Nederland). Maar als ze gemankeerd zijn, dan kan PSV weer een springplankje zijn. Zoals Gotze, Mitroglu, Zahavi, Fein, Rodriques, Affelay, van Ginkel en binnenkort ook nog Luuk de Jong en Willems. Dat is een van de vijvers waar ons John de Jong in zit te zoeken, maar waar ik nog niet zo blij van ben geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren