Transfer Ramalho naar PSV bijna rond; ED onthult transfersom

Dinsdag, 25 mei 2021 om 14:32Yanick Vos • Laatste update: 23:21

André Ramalho is hard op weg naar PSV. De Braziliaanse verdediger van Red Bull Salzburg is dinsdag gezien in Eindhoven, zo blijkt uit een foto die rondgaat op Twitter. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV een principe-akkoord met Salzburg over een transfersom van ongeveer 2,5 miljoen euro. Naar verwachting tekent hij op korte termijn een contract in het Philips Stadion, mits hij de medische keuring zonder problemen doorstaat.

Ramalho is een bekende van PSV-trainer Roger Schmidt, met wie hij in het seizoen 2013/14 kampioen werd van Oostenrijk. Het was het eerste seizoen van de mandekker bij Red Bull Salzburg. Onder Schmidt had Ramalho een onbetwiste basisplaats en speelde hij 33 competitieduels. "Hij past perfect in de filosofie van Roger Schmidt", liet Ricardo Moniz onlangs weten aan het Eindhovens Dagblad. Hij haalde Ramalho in 2011 op zijn achttiende naar Europa, in zijn tijd als hoofd opleidingen van de topclub uit Oostenrijk. Vijf jaar later vertrok Ramalho van Red Bull Salzburg naar Bayer Leverkusen, maar in 2018 keerde hij weer terug.

"Hij kan heel hoog op het veld spelen. Als de rechtsback weg is, heeft hij bovendien het vermogen om bij balverlies de ruimtes heel goed te bespelen", zei de voormalig trainer van onder meer Excelsior tegen de krant. "Hij is niet supersnel, maar wel een intelligente en fysiek sterke kerel. Tactisch en positioneel goed ook. Als Schmidt op dezelfde manier wil pressen zoals hij dat in Salzburg heeft gestaan, moeten verdedigers tegen de middenlijn aan kunnen staan. Dat kunstje beheerst hij."

Bij Leverkusen kwam Ramalho niet volledig uit de verf en een seizoen later werd hij uitgeleend aan 1. FSV Mainz 05. Het jaar daarop knokte hij opnieuw voor zijn kans bij Leverkusen, maar kwam hij slechts drie competitieduels in actie. Salzburg besloot Ramalho in januari 2018 terug te halen, waar de Braziliaan zich opnieuw ontpopte als een belangrijke speler. De verdediger werd de afgelopen vier seizoenen landskampioen met de club. In totaal staat Ramalho op 239 officiële duels voor Salzburg, waarin hij 20 keer scoorde en 13 assists afleverde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik ken deze speler persoonlijk niet echt, maar basisspeler en zelfs aanvoerder geweest van Salzburg, dat zou over het algemeen toch echt wel een versterking zijn voor Psv. Al is het maar in de breedte. PSV heeft een verdomd jonge verdediging en een ervaren kracht en leider achterin is echt zo gek nog niet.

25 mei 2021 om 14:40

Precies wat je zegt: qua breedte heeft PSV echt wel versterkingen nodig in de verdediging. Nog een seizoen met Baumgartl, Viergever, Obsipo als tweede keuzes en geen backups voor de backs kan eigenlijk niet. Op termijn zal moeten blijken of deze Ramalho een back up blijkt of een basisspeler wordt.

25 mei 2021 om 14:42

Probleem is ook nog dat Boscagli beter rendeert op het middenveld de laatste tijd. Zie hem persoonlijk daar liever staan dan in de defensie. Kan aanvallend ook nog genoeg toevoegen met zijn passing.

25 mei 2021 om 14:46

Ik zie meer in Boscagli als verdediger eigenlijk. Hij kan uitstekend linies overslaan met een strakke bal en dat komt beter tot zijn recht van achteruit vind ik. Op het middenveld doet ie het ook prima maar dan komt het wat minder uit de verf heb ik het idee.

25 mei 2021 om 14:47

Maar is Boscagli zo goed op het middenveld of was het gewoon een verademing ten opzichte van Rosario en Sangaré?

25 mei 2021 om 14:48

Eens. Vooral in de combinatie met Max. Heb je twee spelers die verdedigend echt matig tot zwak zijn, maar in de opbouw sterk. Daar moet een betere verdediger bij komen. Wellicht kan dat met Ramalho.

25 mei 2021 om 14:49

Obispo kan er inderdaad helemaal niks van. Daar heb ik als Vitesse fan helaas iets te veel ervaring mee. Vond dat echt een verschrikking achterin bij ons. Boscagli samen met een sterke verdediger daarnaast is echt geen verkeerd centraal duo. Ben alleen benieuwd naar Teze. Ontwikkelde zich goed rechtscentraal en hoop niet dat hij naar de back positie gaat. Dat kan zomaar verkeerd uitpakken. Ik denk dat Svensson een prima optie is voor PSV als RB. Aanvallend sterk, enorme drive, ervaring zowel in Nederland als internationaal en bovenal gratis op te halen.

25 mei 2021 om 14:49

Ik vond hem daar juist goed, een verademing tegenover het voetballend vermogen van Rosario en Sangare.

25 mei 2021 om 14:50

@messibazoer ja ben ik deels met je eens. Het feit dat er iemand wél voetballend een oplossing bracht verbloemde veel denk ik. Hij heeft het echt wel goed gedaan maar zie in Boscagli geen vaste waarde voor die positie.

25 mei 2021 om 14:57

@MessiBazoer: Het laatste!

25 mei 2021 om 14:58

Skede
"ik zie meer in Boscagli als verdediger eigenlijk. Hij kan uitstekend linies overslaan met een strakke bal en dat komt beter tot zijn recht van achteruit vind ik"

Maar een CV moet toch kunnen verdedigen? Ik vind dat Boscagli inderdaad een prima bal heeft en uitstekende voortzettingen, maar ik vind dat hij verdedigend gewoon tekort komt. Eigenlijk op álle fronten. Dat zijn passing en strakke bal niet uit de verf zouden komen op het middenveld, dat snap ik niet zo goed. Juist béter toch? Staat stuk verder naar voren en kan dus aanvallers nog veel beter lanceren dan van achteren uit toch?

Ben het eens met Arsenallz. Boscagli rendeert, in alle opzichten, beter als CVM dan als CV. Ik zie hem ook veel liever op het middenveld staan. Dan staat het achterin tenminste ook een stuk zekerder.

25 mei 2021 om 15:02

@constant kante,

Maar vindt jij dan dat Boscagli helemaal niet kan verdedigen. Hij is toch op alle fronten een betere verdediger dan Teze? Teze is misschien wat sneller maar verder vind ik Boscagli eigenlijk op alle gebieden beter.

Boscagli heeft het gewoon prima gedaan en als PSV een goed blok op het middenveld neer kan zetten dan zou ik hem zeker in het centrum houden. Als je naast Sangere(uitstekende stofzuiger) een voetballer als Propper zet dan zie ik geen noodzaak meer om hem door te schuiven naar het middenveld.

25 mei 2021 om 15:09

@constant kante,

Als ik kijk naar waar Boscagli vorig seizoen vandaan komt en afgelopen seizoen laat zien dan vind ik dat al een wereld van verschil, verdedigend gezien. Hij moet zeker nog stappen zetten maar heel slecht vind ik het niet (meer). Dat was vorig seizoen wel anders inderdaad. Ik vind hem op het middenveld té dicht op de aanvallers staan om daar voetballend het verschil te maken. Zijn pass en lange bal vind ik vanuit de verdediging vaak beter omdat hij dan de tijd en ruimte heeft. Die heeft hij op het middenveld minder dan wordt het al snel wat geforceerd bij hem.

25 mei 2021 om 15:17

"hij is toch op alle fronten een betere verdediger dan Teze? "

Op álle denkbare en ondenkbare verdedigende fronten absoluut minder dan Teze. Persoonlijke mandekking, snelheid, fysieke hardheid, hardheid in duels, positionering, álles. Op welke vlakken vindt jij Boscagli een betere verdediger dan, want Boscagli kan beter opbouwen dan Teze, maar dat is echt het enige.

25 mei 2021 om 15:30

"als ik kijk naar waar Boscagli vorig seizoen vandaan komt en afgelopen seizoen laat zien dan vind ik dat al een wereld van verschil, verdedigend gezien."

Daar ben ik het niet zozeer mee oneens, want voorheen stond daar Viergever. En dan is Boscagli een verademing. Maar die man is toch gewoon geen CV? Het is een middenvelder. Hij moet altijd iemand achter zich hebben staan die hem in de rug dekt. Vandaar dat hij vele en vele beter op het middenveld kan spelen. Daar komt nog eens bij dat in dat geval er eindelijk weer eens een voetballer centraal op het middenveld staat. Want sinds Van Bommel het moest doen met Hendrix/rosario is het in feite jaren om te huilen geweest qua creativiteit.

"ik vind hem op het middenveld té dicht op de aanvallers staan om daar voetballend het verschil te maken."

Deze snap ik gewoon niet. Té dicht op de aavallers? ja, vor zijn lange bal ja. Maar het is toch niet de bedoeling dat hij alleen maar lange ballen geeft? Teninste, ik zie dat nut niet. Ik zie wel zijn nut als middenvelder. omdat hij dan een grotere range van passing, ballen en steekballen kan geven, én dichterbij staat inderdaad, wat een voordeel is dan ver er vanaf. Linksom of rechtsom, er moet voetbal in op het middenrif. En Achterin is het een risico, een liability. Dus volstrekt logosch aan alle kanten dat je dan Boscagli heerlijk op het middenveld neerzet. Álle linies worden er sterker van!

25 mei 2021 om 15:33

Aan de bal is hij echt een paar klassen beter dan Teze, maar ook echt wel op meer fronten.

Hoewel ik Teze fysiek er ook sterker uit vindt zien is het toch echt Boscagli die veel meer van zijn persoonlijke duels wint. Hij wint meer kopduels en is zeker een betere kopper dan Teze.

Buiten dat vind ik hem verdedigend ook meer zeker dan Teze en vooral een slimmere verdediger.

25 mei 2021 om 15:39

"aan de bal is hij echt een paar klassen beter dan Teze, maar ook echt wel op meer fronten."

Dát betwist ik ook niet. Ik had en heb het puur over dat deel van de kwaliteiten van een CV die écht onontbeerbaar zijn. De verdedigende kwaliteiten. En daarin zie ik echt niet in op welk gebied Boscaglu het beter zou doen dan Teze. Teze is de evident en duidelijk betere verdediger. En ik snap niet zo goed dat je dat kennelijk anders ziet. 'verdedigend zekerder dan Teze'? Hebben we het over dezelfde Jordan Teze en Olivier Boscagli?? Of hebben we het over compleet andere spele4rs die ik kennelijk nog nooit heb zien spelen?

Nee, even alle gekheid op een stokje, ik lees dat ij en ik een totaal andere visie hebben. Dat kan. Maar als jij mij vraagt wie kan verdedigen en wie niet, dan kan Boscagli een stuk minder goed verdedigen dan Boscagli. Dat Boscagli dan, zeg jij, beter zou kunnen koppen, tja, jeetje. Teze is gewoon een hele stevige jongen en een zekerheidje, al op zijn leeftijd, en Boscagli blijft een twijfelaar als CV. Typisch zo'n jongen waarvan je gewoon ziet dat die op het middenveld hoort. Enfin, we zijn het oneens. Dat kan.

25 mei 2021 om 16:31

Boscagli in de opbouw goed, maar vind hem verdedigend zwak. Laat zijn man nog wel eens lopen. En aangezien Max verdedigend ook niet sterk is, vind ik de combinatie Max en Boscagli links achterin verdedigend erg kwetsbaar. Opbouwend sterk inderdaad. Maar grote aantal tegendoelpunten van PSV dit seizoen is echt veel te veel.

25 mei 2021 om 16:54

Dit juist, Messiebazoer!

Boscagli was een verademing ten opzichte van Rosario en Sangare! Zie in Boscagli nog altijd een voetballende verdediger, iemand die het middenveld juist overslaat als dat nodig is.

Maar denk zeker voor de breedte een toevoeging is deze Ramalho,
Van Baumgartl afscheid nemen en Obispo daar heb ik wel nog wat vertrouwen in.

Viergever mag ook vertrekken, als we daar iets beters voor in de plaats kunnen krijgen. Blijft toch wel een strijder stiekem!

25 mei 2021 om 17:09

2,5 mio voor een veel te trage verdediger en vriendje van Schmidt... eehhhhh Hebben ze daar dan helemaal geen scouting en bepaald Roger alles?

25 mei 2021 om 17:11

@daavy.... mag iedereen niet vertrekken als ze er wat beters voor halen? Bij mijn club wel hoor. :-)

25 mei 2021 om 17:22

@memphis ik moet hier Constant kante gelijk geven. Teze is een betere verdediger dan Boscagli. Boscagli verliest veel te makkelijk duels en laat ook wel eens zijn man lopen. Hij kan aardig koppen, maar wel als er niemand bijstaat.
Op cvm vond ik hem veel beter uit de verf komen. Aan de bal is hij goed.

25 mei 2021 om 17:37

@fr010frdam,

Absolute onzin. De eerste seizoenshelft stond hij bij de verdedigers die procentueel de meeste kopduels wonnen van Europa. Het is gewoon een feit dat hij meer kopduels dan Teze wint, dus hoe je bij die bewering komt is voor mij een raadsel.

Af en toe is hij inderdaad wat nonchalant en hij speelt inderdaad niet foutloos, dat doet Teze overigens ook niet. Daar moet hij zichzelf in verbeteren, maar ik vind hem nog steeds een betere bal afpakker dan Teze.

25 mei 2021 om 21:29

Volledig mee eens. Teze by far de beste verdediger dit seizoen. Wordt zeer ondergewaardeerd.

25 mei 2021 om 21:40

memphis

"de eerste seizoenshelft stond hij bij de verdedigers die procentueel de meeste kopduels wonnen van Europa. "

Oh, ik geloof je direct hoor. Aangezien hij niet heel groot is, zal hij vast goed kunnen timen en springen. En prima dat hij dus een goede kopper is, maar verdedigen als CV vraagt ietsje meer dan veel kopduels winnen, zeg maar. Als je namelijk wel heel veel persoonlijke grondduels verliest, tja wat dan? Tegenstander vragen om alleen hoge ballen diep te spelen?

"maar ik vind hem nog steeds een betere bal afpakker dan Teze."

Vind je dat, of is dat zo? Heb je toevallig daar ook een statistiek over? Want mijn gevoel zegt dat juist Teze meer ballen verovert. Maar dat kan ik zomaar mis hebben. Gevoel zegt niet altijd alles in voetbal.

26 mei 2021 om 04:37

@ constante kante
Tegenwoordig is juist de opbouwende kwaliteit van een cv heel erg bellangrijk. En zeker naast iemand als Teze moet er gewoon een sterk opbouwende CV staan. Echt als je Boscagli weghaalt uit de verdediging stort heel PSV in.. Een beetje zoals Liverpool deed zonder de sterk opbouwende v Dijk. Dus ja ik heb sws liever een cv die niet kan verdedigen zoals Blind/boscagli dan een cv die niet kan opbouwen.

26 mei 2021 om 12:52

"echt als je Boscagli weghaalt uit de verdediging stort heel PSV in"

Dat was alleen zo gewest als Boscagli de fysiek sterke CV is die als steunpilaar alles overeind houdt. Dat is ie niet. Sterker, hij is verdedigend een risico. Dus dat alles instort als hij daar weggaat, dat ben ik niet met jou eens. Zeker niet als je achterin gewoon een echte CV neerzet, die de boel stevig verankerd. Dan stort PSV niet in maar gaat het juis excelleren.

35 goals tegen gehad he, met Boscagli achterin! Dus met dat instorten gaat het sowieso wel meevallen.

25 mei 2021 om 14:43

We hebben Viergever nog als ervaren kracht, maar dat is helaas geen leider van nature. Hopelijk is deze Ramalho het wel.

25 mei 2021 om 14:46

Je zou zeggen van wel. Aanvoerders worden meestal gekozen op basis van leiderschap binnen een groep en op het veld. Viergever is overigens helemaal niet verkeerd als back-up.

25 mei 2021 om 15:00

Andres13

"hopelijk is deze Ramalho het wel."

Ja, dat is dus hét probleem met deze speler. Wat ik heb gelezen is hij totaal geen 'leiderstype'. Hij is erg stil in het veld en coacht niet of nauwelijks. Daarnaast, hij is traag. Er wordt in de tekst wel gesproken over 'op de middellijn spelen' maar hoe hij dat als trage spelers denkt te willen gaan doen dat is voor mij nog een raadsel. Ik neem dan maar aan dat hij wel sterk is in het pure verdedigen en in het 1 tegen 1 spelen. Maar ik ben toch eigenljik heel erg sceptisch over deze aankoop.

25 mei 2021 om 15:18

Als je jarenlang succesvol in de basis speelt bij een club die continu met ruimte in de rug speelt, dan is dat toch een betere indicator?
De beste centrale verdediger van de Eredivsie, Blind, sprint er ook niemand uit.

25 mei 2021 om 15:34

"als je jarenlang succesvol in de basis speelt bij een club die continu met ruimte in de rug speelt, dan is dat toch een betere indicator?"

Julien Escudé, Frank Verlaat, Heiko Westermann, Marcello (van Psv), en ik kan nog een hele serie namen noemen van verdedugers die in een ander land furore maakten en daar uitstekend speelden, vielen hier in Nederland met onze speelstijl en manier van voetballen door de mand.

Want neemt deze speler bijvoorbeeld zijn maatjes die rond hem in het team staan mee naar Psv? Krijgt hij hier dezelfde tegenstanders? Het is niet heel eenvoudig om elke situatie 1 op 1 met elkaar te vergeljiken, althans in de praktijk zijn de voorbeelden dat het juist zelden 1 op 1 vergelijkbaar is ruimer aanwezig.

"de beste centrale verdediger van de Eredivsie, Blind, sprint er ook niemand uit"

Geen idee wat je bedoelt hiermee te zeggen. PSV haalt een speler binnen van het niveau Blind? Is dat wat jij zegt?

25 mei 2021 om 16:18

Noem nu eens spelers op die faalde buiten de eredivisie maar weergaloos verdedigde in de eredivisie? Je bent namelijk niet zomaar een aanvoerder en basisspeler bij een club als Salzburg.

25 mei 2021 om 16:28

Ik denk dat niemand hier hem persoonlijk kent hoor, dus geen probleem

Psv doet er goed aan om zijn selectie snel rond te maken ivm voorrondes Cl
Hopelijk wordt hij goedgekeurd
Waarom hij zo goedkoop is, vind ik wel een punt van aandacht. Lopen ze in het buitenland achter dat ze denken dat hij te oud is? Vroeger was je op deze leeftijd inderdaad te oud. tegenwoordig niet meer.
Een minpunt vind ik wel dat het weer een speler is die Schmidt van vroeger kent

25 mei 2021 om 18:41

John de Jong bracht vorige week in een groot interview zijn plannen naar buiten. De ambitie was om het gat naar Ajax te verkleinen. Vervolgens is zijn eerste aankoop nadien een middelmatige verdediger op leeftijd. Ja, ik heb hem zien spelen, en Moniz heeft gelijk. Hij leest de situatie wel aardig, vult de gaten op die de hoogstaande back achterlaat, maar vervolgens dekt hij op twee meter en verdedigt hij niet goed. Die riedel van de mythe van Salzburg kennen we nu wel, dat is gebakken lucht. Ze hebben niet meer het elftal van 2014, zeven jaar geleden, dus deze speler is niet automatisch goed. Hij is mislukt bij Leverkusen en Mainz. Deze Ramalho is een breedteaankoop en breedteaankopen heeft PSV niets aan als de TD uitspreekt de concurrentie in te willen halen. Dan haal je een speler die een duidelijke verbetering is, zodat de huidge verdedigers backup worden. Een speler waar PSV later aan zou kunnen gaan verdienen, want dat is noodzakelijk voor Nederlandse clubs. Hoe dan ook, dit is de volgende net niet speler uit de stal van Schmidt, waarmee John de Jong alweer een brevet van onvermogen toont. Ik snap de noodzaak om snel te handelen, want voor je het weet is het Juli en staan de voorrondes CL op het programma, maar dit is naar mijn idee niet de manier om een van die twee tickets veilig te stellen. Ervaring is nodig, maar ervaring is er al met Max, Viergever, van Ginkel(in onderhandeling), Gotze en Zahavi, en kwaliteit verslaat ervaring. Sowieso zijn jonge spelers als Malen, Dumfries en Rosario inmiddels ook ervaren. Leeftijd bepaalt niet ervaring, het aantal wedstrijden op het hoogste niveau doet dat. Galatasaray, Rapid Wien en Midtjylland, de tegenstanders in voorronde 2, hebben ook ervaring; om daarvan te winnen is kwaliteit nodig. Vervolgens wachten de twee ronden daarop nog sterkere tegenstanders, Sh\haktar, Benfica, Monaco en mogelijk Genk of Celtic. Good luck, John de Jong! Er staat maar 16 miljoen startgeld plus coefficienten centen en market pool geld op het spel. Ik heb geen idee waar je eigen netwerk is, de aankopen komen voornamelijk uit Schmidt's netwerk, maar dat zal wel aan mij liggen. En als het allemaal Gotze's waren geweest....

25 mei 2021 om 21:21

"hoe dan ook, dit is de volgende net niet speler uit de stal van Schmidt, waarmee John de Jong alweer een brevet van onvermogen toont."

De transfermarkt is nog niet eens open, er is bijna een akkoord met één nieuwe speler waarvan we nog niet eens weten of hij gaat falen (maar jij maakt het alvast middelmaat), er gaan uiteraard nog zeker een aantal aankopen volgen en de jury is alweer out? Okay, we oordelen in het voetbal tegenwoordig snel maar dit gaat mij wat te ver. Ik geloof dat PSV een jaar geleden ook al afgeschreven was en moest inzetten op een herbouw en vijf jaar een stap terug doen. Wat mij betreft zien we op 1 september wel verder.

25 mei 2021 om 18:48

Mwah, je moet je ook niet blindstaren op een aanvoerderschap. Spelers als Moisander, Veltman, Boilesen zijn ook aanvoerder geweest bij mijn club bijvoorbeeld, maar dat betekend niet dat het direct versterkingen zijn voor een club als Lyon, Porto of Benfica... We gaan het meemaken met deze jongen. Hij is voor mij onbekend, dus ik laat me graag verrassen.

Klinkt op zich als een verstandige aankoop. Ik ken de man alleen niet zo goed.

25 mei 2021 om 16:21

Zijn ook de 2 besten die je om een goeie mening kan vragen..

Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Speelde toch al jaren bij een Red Bull club die bekend staan om het spel dat Schmidt wilt spelen bij PSV. Om het spel te kunnen spelen heb je 11 basisspelers nodig die dit kunnen spelen. Vorig jaar was de achterhoede en met name centraal het achilleshiel om hoog druk te kunnen spelen.

25 mei 2021 om 14:43

@665 nu is de zekerheid ook wel dat Schmidt nog een seizoen blijft verwacht ik (was veel belangstelling voor hem). Krijgt zijn gewenste aankopen.

Nu kunnen leden zoals Japie_krekel (maar ook ik) weer lekker losgaan op hem

25 mei 2021 om 16:34

MrKrillin Het lijkt me verstandig dat Japie zich vooral met zijn eigen clubbie bezig houdt, daar zal hij zijn handen vol aan hebben ipv zijn Schmidt fobie voortzetten. Het feit dat er veel belangstelling is voor Schmidt zegt meer dan jullie kritiek het afgelopen seizoen. Was het goed? Nee, maar ik denk dat er voldoende gezegd is over waar PSV vandaan kwam en waar ze naar toe willen en dat moet er komend seizoen uitkomen. Waarschijnlijk zullen dit soort aankopen daarin bijdragen, anders halen ze hem niet. Sowieso is het weer typisch Nederlands om zo'n jongen direct weer te bekritiseren zonder een bal in Nederland te hebben aangeraakt. Ik ben allang blij dat er beweging is in Eindhoven en dat de Jong een keer op tijd is om een goed elftal te formeren.

25 mei 2021 om 14:44

Oneens, Teze en Boscagli waren juist sterk dit seizoen en losten ontzettend veel problemen op. De achilleshiel is onze speelstijl en onze cvms.

25 mei 2021 om 14:49

De speelstijl hoog druk begint in de achterhoede. Dat de CVM’s het probleem waren is algemeen bekend, maar PSV heeft veel kostbare punten verspeeld toen Teze en/of Boscagli uit de roulatie waren. Hierdoor is het niet verkeerd om een extra CV erbij te krijgen. Je kunt nu ook weer Boscaglj doorschuiven naar het middenveld waar ik hem met name tegen Olympiakos erg sterk vond spelen.

25 mei 2021 om 15:03

Als je goed oplet zie je dat het probleem voorin al begint met het druk zetten. Hoel halfslachtig dit soms gebeurd. Veel momenten zie je als leek al aankomen en spelers komen dan halfslachtig aanlopen zonder echt de agressie op de bal te hebben. Vooral Malen heeft hier een handje van.

Als dit niet ten koste gaat van Teze, is dit een goede transfer!

25 mei 2021 om 14:41

Ik vrees van wel. Er gaat zover ik weet geen belangrijke centrale verdediger weg. Dumfries daarentegen wel. Teze wordt waarschijnlijk de vervanger van Dumfries..

25 mei 2021 om 14:42

Of ze halen hem als concurrent voor Teze en kopen nog een 1e rechtsback. Lijkt mij namelijk wel verstandig want Teze als back is 3x niks.

25 mei 2021 om 14:43

Lijkt mij ook verstandig. Teze is als back ook gewoon prima, geen idee waar jij de 3x niks vandaan haalt. Het is alleen niet zijn beste positie.

25 mei 2021 om 14:46

Het is voor Teze ook niet verkeerd om een concurrent te hebben al kan het ook zijn dat Ramalho is gehaald voor de LCV, want Schmidt is fan van Teze hierdoor kan Boscagli naar het middenveld en hoef je bij het wegvallen van een CV niet meer terug te vallen om Baumgartl. Overigens verwacht ik dat er achterin nog veel gaat veranderen bij PSV overbodige spelers de deur uit.

25 mei 2021 om 14:50

Teze als back vind ik absoluut niet goed genoeg voor Psv. Vind hem daar een stuk minder dan hij als CV uit de voeten kan. Daar heeft hij het heel goed ingevuld. Maar de wedstrijden (of delen) dat hij als rechtsback heeft gespeeld vond ik hem niet sterk. Zie ik liever Sambo nog als back up op de rechterkant.

25 mei 2021 om 14:51

Teze heeft geen een keer indruk kunnen wekken op RB @arsenallz. Heeft gewoon niet die drive die Dumfries heeft, en lijkt ook moeite te hebben met positionering. Ook zijn inspeelpass is ineens slecht als hij RB speelt. Terwijl zijn inspeelpass normaal juist erg goed is, als centraal verdediger.

25 mei 2021 om 20:29

@TVL11, niet om hatelijk te doen over Teze, maar dat is inderdaad echt geen rechtsback. Ik heb mij enorm vermaakt om hem tijdens een wedstrijd van Jong Oranje. Hij speelde toen rechtsback en was zo enorm slecht op die positie. Het was gewoon lachwekkend, zo onbeholpen. Precies alles wat jij zegt. Voetballend slecht, slungelig, lomp... Als centrale verdediger oogt hij echt vele malen beter op zijn plek.

Met alle respect, maar met zulke aankopen wordt je geen kampioen.

25 mei 2021 om 14:41

Nee - maar als je moet wat gezien de liquide middelen. PSV heeft dan een financiele injectie gekregen, het gaat niet perse voor de wind. Het is natuurlijk geen Ajax. Dan moet je creatief scouten en hopen dat die jongens je helpen om de weg omhoog te vinden. Dan lijkt me, gezien de kosten, Ramalho een degelijke gok.

25 mei 2021 om 15:14

Zou een Mustafi niets voor PSV zijn? Loopt uit zijn contract bij een gedegradeerd Schalke, heeft ervaring en zal zelf misschien wel voor CL met PSV willen strijden.

25 mei 2021 om 15:21

Dat moet je niet willen. Mustafi is een hele wispelturige verdediger. Hij kan tien wedstrijden op rij heel goed spelen om vervolgens de ene na de andere onbegrijpelijke fout te maken.

Als je je verveelt, bekijk eens 'shkodran Mustafi - Defensive Genius' op Youtube. Je giert je dood.

25 mei 2021 om 15:24

Een verdediger die kansloos degradeert in Duitsland voegt toch niks toe aan psv?

25 mei 2021 om 15:33

Klopt. Daarnaast is Mustafi mentaal te zwak. Hij trekt zich veel teveel aan van kritiek en is daardoor een onzekere verdediger. Heeft hij zelf in een interview ook aangegeven dat hij moeite heeft met comments op social media over zijn prestaties. Dat neemt hij dan mee in de duels. Als je dat doet als verdediger ben je bij voorbaat kansloos. De tegenstander weet dat ook.

25 mei 2021 om 14:44

@psvchelsea glazenbol?

Kijk eens naar het CV duo waarmee Feyenoord kampioen geworden is. Zo een duo zou max FC Utrecht of Groningen niveau zijn en toch kampioen geweest.

Dus je weet het niet. Als rest goed ingespeeld is en geluk zit aan de goede kant dan kan het.

Willen jullie kampioen worden, dan moeten jullie afscheid nemen van Viergever. Die is de eeuwige niet-kampioen worden.

25 mei 2021 om 15:14

"kijk eens naar het CV duo waarmee Feyenoord kampioen geworden is. Zo een duo zou max FC Utrecht of Groningen niveau zijn en toch kampioen geweest."

Ach. Ajax was in 2016 op een haar kampioen van Nederland, met Viergever en Van den Hoorn als centrale duo. Tis dat Cerny de dozen nog om zijn schoenen had. Nough said!

"willen jullie kampioen worden, dan moeten jullie afscheid nemen van Viergever. Die is de eeuwige niet-kampioen worden."

Maar, hiermee volledig eens! Viergever was al nooit meer dan een aardige linksback voor AZ. Dat die als CV bij Ajax én PSV terecht is gekomen (en zelfs voor oranje is uitgenodigd, vind ik een aanfluiting eerste klas. Afscheid nemen heel graag!

25 mei 2021 om 14:53

De vraag is sowieso of PSV een kampioensteam bij elkaar kan kopen. De Ligt, De Vrij en Ramos zullen nu waarschijnlijk nog niet naar PSV willen komen en Ajax heeft meer geld te besteden dan PSV. Ik ben het met je eens dat een club als PSV goed moet scouten, maar het valt in deze tijd niet meer mee om echt goede spelers naar PSV te halen. Bij andere clubs kunnen ze in betere competities spelen en/of meer verdienen.

25 mei 2021 om 15:12

"de Ligt, De Vrij en Ramos zullen nu waarschijnlijk nog niet naar PSV willen komen en Ajax heeft meer geld te besteden dan Psv."

Heeft Ajax meer geld te besteden dan Psv? Dat wist ik helemaal niet joh! Maar hebben ze ook zoveel geld dat zij in staat zijn De Ligt, De Vrij, Ramos, Ronaldo, Neymar, Mbappé én Harry Kane allemaal tegelijk naar Ajax te halen? Nee? Oh, nou in dat geval vraag ik mij af waarom je deze opmerking maakt. Hij lijkt mij gezien de genoemde namen én het feit dat er in Europa en andere werelddelen ongeveer tienduizenden betaalde voetballers rondlopen, een beetje een zinloze opmerking, vind je zelf ook niet? PSV hoeft natuurljik niet Ramos en De Vrij binnen te halen om komend seizoen kampioen te kunnen worden, lijkt mij.

25 mei 2021 om 15:32

Denk jij dat PSV met de aankoop van één centrale verdediger volgend jaar op zeker kampioen wordt? Zo ja, noem dan eens een naam van die speler? Wel een speler die haalbaar is voor PSV graag.Misschien is die Ramalho wel een heel nuttige speler voor PSV. Moreno is nu ook niet bepaald een internationale topper. De laatste topper die PSV had is Jaap Stam. Alex was voor PSV ook een topper.

25 mei 2021 om 15:45

"denk jij dat PSV met de aankoop van één centrale verdediger volgend jaar op zeker kampioen wordt? "

Geen idee waarom je dit zegt, want dát zei ik niet.

Ik zei: 'psv is maar een paar mutaties verwijderd van weer een uitstekende selectie die met Ajax gaat strijden om de titel. Haal een CV, backup voor de backs en als je dan naast Van Ginkel ook Propper vastlegt (en voor Malen een spits haalt die direct inzetbaar is), en dan ben je al ongeveer.' Dát zei ik.

Dat Moreno 'geen topper was' zijn jouw woorden. Ik vond hem de beste CV van Nederland, op dat moment. En dat was inderdaad de laatste topper van PSV op CV. Hij ging in 2017 weg.

Maar mag ik uit je woorden opmaken dat jij uitsluit dat PSV mee kan doen om de titel komend seizoen?

25 mei 2021 om 18:08

Nee, ik sluit het niet uit. Ik denk inderdaad dat een echt goede centrale verdediger de hoogste prioriteit geniet. Liefst een speler van het niveau Stam, Alex, Nielsen, Popescu maar op zijn minst van het niveau Moreno. Ik weet niet of Ramalho dat niveau kan brengen want ik ken hem niet goed genoeg. Kan dus ook niet zeggen of hij goed genoeg is of niet.
In de jaren dat Moreno bij PSV speelde had Ajax een minder goede selectie dan nu. Ajax blijft wat mij betreft dan ook de grote favoriet voor het kampioenschap.
Naast een goede centrale verdediger heeft PSV inderdaad behoefte aan een back up voor Max en een type middenvelder als Van Ginkel. Weet alleen niet zeker of het Van Ginkel zelf nog moet zijn.

25 mei 2021 om 21:32

"liefst een speler van het niveau Stam, Alex, Nielsen, Popescu maar op zijn minst van het niveau Moreno."

Oh, maar dat ben ik volledig me je eens. Mooi rijtje dat je noemt. Voeg daar graag Koeman aan toe, die maakte als centrale verdediger in 1988 21 goals! 21!!
Daarna inderdaad de categorie Ooijer, Moreno, Valckx, Van Tiggelen, Bouma, Stevens, Brands. Enfin, ik zou het inderdaad net als jij fijn vinden als er weer eens een stevige CV zou staan. Deze aankoop lijkt mij niet van die categorie. Wie weet kunnen ze Alderweireld strikken. En anders vinden ze vast ergens anders wel een steunpilaar. Ik had zelf Wesley Hoedt ook geopperd, maar volgens velen is dat een slappe wasdoek. Maar die is toch best goed?

26 mei 2021 om 07:22

Hoedt was in ieder geval wel talentvol en hij doet het volgens mij ook niet slecht. Koeman had met Gerets, Nielsen, Heintze, Van Aerlle/Van de Kerkhof wel echt goede verdedigende spelers om zich heen maar hij stond zelf tactisch ook goed en hij kon ook hard ingrijpen. Voetballend was hij de beste centrale verdediger, gevolgd door Popescu.
Zou Alderweireld niet al te ver op zijn retour zijn? Denk dan eerder aan Sanchez, die deed het bij Ajax ook goed.
Ik weet ook niet of Ramalho goed genoeg is want ik ken hem amper. Ben niet echt enthousiast over eerdere aankopen als Baumgartl en Luckassen. Weggegooid geld als je het mij vraagt.
Als Ramalho niet beter is dan kun je net zo goed Teze en Sambo laten spelen.

25 mei 2021 om 18:58

"met alle respect, maar met zulke aankopen wordt je geen kampioen."

Hij is wel al zes keer kampioen geworden in een land dat op de coefficientenlijst maar drie plekjes onder Nederland staat...

Als Ramalho gehaald wordt als back-up is het een prima aanwinst. Maar als hij gehaald wordt voor de basis ga je er gewoon op achteruit. Helemaal als Teze dan doorgeschoven wordt naar rechtsback want Teze is veel beter in het centrum.

25 mei 2021 om 14:38

Wat ik me af vraag Davilla, heb je de speler ooit zien spelen? Aangezien je aangeeft dat we erop achteruit gaan. Ten opzichte van Viergever, plausibel.

25 mei 2021 om 14:41

Deze spelers is niet in plaats van Viergever, maar in plaats van Baumgartl lijkt me.

25 mei 2021 om 14:42

Als deze speler slechter is dan Teze op centraal, en Teze naar rechtsback gaat, ga je gewoon op 2 posities achteruit. Want Teze is op rechtsback bij lange na niet zo goed als Dumfries was.

25 mei 2021 om 14:42

Nee ten opzichte van Boscagli en Teze, die het dit seizoen gewoon prima gedaan hebben in het centrum. Als dat centrum nu uit elkaar gehaald wordt en Teze naar rechtsback moet (waar hij veel minder is), ga je er vrijwel zeker op achteruit in mijn ogen.

25 mei 2021 om 14:55

In principe hoeft het centrum niet uit elkaar gehaald te worden op de manier zoals jij schetst. Ik denk dat ik Boscagli als verdedigende middenvelder nog beter vind renderen dan centraal achterin. Kan Teze centraal blijven en zet je Ramalho erbij. Ik heb hem overigens nooit zien spelen en ik ben altijd een beetje huiverig als er staat; 'hij is niet de snelste', maar ik laat mij graag verrassen. Denk dat als hij naar behoren presteert er gewoon meer mogelijk is in de formatie en dat er tegenstander specifiek geschoven kan worden met poppetjes.

25 mei 2021 om 14:58

@davilla_7,

Als je echt een goede centrale verdediger haalt hoeft dat helemaal niet perse achteruit te gaan. Teze en Boscagli deden het prima, maar we moeten niet doen alsof het centrum als een huis stond.

Als deze speler een nieuwe Moreno is dan weet ik zeker dat ze er niet op achteruit gaan, ook niet als Teze met rechtsback. Dumfries is namelijk ook geen geweldenaar. Ik vraag me alleen af of hij echt een top centrale verdediger voor PSV begrippen kan worden.

25 mei 2021 om 15:07

@T-Star, PSV is ook nog nadrukkelijk bezig met de komst van een voetballende middenvelder (type Propper) en denk niet dat Schmidt met bijvoorbeeld én Propper én Boscagli op het middenveld gaat spelen. Dus ik verwacht dat Boscagli gewoon op CV zal blijven spelen. Met Sangare en Propper daarvoor bijvoorbeeld.

@memphisdepay, maar een echte topper a la Moreno is dit denk ik niet hoor. Van wat ik gezien en gehoord heb is het een degelijke verdediger maar geen absolute topper. Anders speel je ook niet jarenlang in Oostenrijk lijkt me

Mooi nieuws, van wat ik gezien heb van Ramalho bij Salzburg kan hij zeker een toegevoegde waarde zijn. Daarnaast ook al CL ervaring dus zou dit zeker toejuichen.

In Oostenrijk zijn ze blij dat hij weg is, heb wat video’s van hem gezien en hij komt ongelofelijk klungelig en sloom over. Maar goed, als PSVer ben je nou eenmaal gewend dat PSV de aanval belangrijker vindt dan de verdediging.

25 mei 2021 om 14:43

Dat ze in Oostenrijk blij zijn dat ie weg is is gewoon pertinent niet waar haha. Of je nou op twitter kijkt of Salzburg fora: overal hebben ze het er over dat hun beste verdediger weggaat en dat het moeilijk wordt om hem te vervangen. Ze vinden het juist jammer dat hij weggaat. Ik weet ook niet of hij goed genoeg is maar dat ze blij met zijn vertrek zijn is gewoon niet waar.

25 mei 2021 om 14:56

Heb nooit bewust op hem gelet, bij zo'n transfer is mijn eerste graadmeter dan de reactie van fans.

Als je dat in dit geval doet, kun je niks anders concluderen dat ze in Salzburg met hem weg lopen en het enorm betreuren dat hun "leider" vertrekt. Dat geeft de burger wel moed.

25 mei 2021 om 14:46

@tvl11 ' en sloom over."

waarom zou Schmidt hem halen als hij sloom is? Past niet in zijn tactiek.
Totaal niet logisch wat jij zegt!

25 mei 2021 om 14:48

Het is geen snelle speler, daar heeft hij wel zeker gelijk in.

25 mei 2021 om 14:50

Maar dat hoeft ook geen probleem te zijn. Genoeg goede verdedigers die wat aan de trage kant zijn, beste voorbeeld is Pique.

25 mei 2021 om 15:19

Dat is wat ze noemen Fakenews. De afgelopen dagen heb ik de forums van RB Salzburg gevolgd. De supporters zijn er goed ziek van dat Ramalho hun gaat verlaten. Door velen wordt hij de belangrijkste kracht genoemd in het afgelopen kampioenschap.

25 mei 2021 om 16:19

Belangrijkste kracht die ze voor 2.5 miljoen verkopen?

25 mei 2021 om 16:30

Berghuis is ook de belangrijkste kracht van Feyenoord die kost ook maar 4 miljoen. Heeft meer te maken met zijn leeftijd en zijn contract (2022), denk ik. Maar de belangrijkste kracht is misschien wel overdreven, aangezien ze ook een bult talentvolle jonge spelers hebben. Wel was hij natuurlijk een onbetwiste basisspeler.

25 mei 2021 om 16:42

Iets met een 1 jarig contract en 29 jaar...

25 mei 2021 om 17:57

Berghuis heeft een dat zo in zijn contract en hij voor 4 miljoen weg kan. Je zou zeggen als ze balen dat hij weggaat dat ze hem een nieuwe aanbieding doen. Maar goed misschien dat we de details er nog van horen.

25 mei 2021 om 16:31

Ongelofelijk klungelig en sloom...? Perfecte aanvulling op Schmidts favoriete Rosario en Sangare dus

25 mei 2021 om 19:04

"in Oostenrijk zijn ze blij dat hij weg is, heb wat video’s van hem gezien en hij komt ongelofelijk klungelig en sloom over."

Hij is basisspeler en vice-aanvoerder van de kampioen van Oostenrijk, is daar zes keer landskampioen geworden en heeft 63 Europese wedstrijden op z'n naam staan, waarvan 22 in de CL. Inderdaad, ze zullen hem daar vast een ongelooflijk slome klungel vinden.

Nou mooizo! Hopelijk is dit een voltreffer, mag ook wel eens een keer.

Prima speler! Ervaring, kan spelen met ruimte in de rug en is de werkwijze van Schmidt gewend. Alleen maak ik me dan zorgen over de ontwikkeling van Jordan Teze. Hele goede Rcb, maar op Rechtsback vind ik hem heel erg matig. Minder diepgang, drive en ook mindere passing lijkt het dan wanneer hij RCB staat.

Is niet de snelste speler, verdedigend wel sterk. Kan misschien wel wat zijn, geen garanties helaas.

Ach, ik vond Baumgartl ook op papier een hele goeie aankoop. Nog maar eerst zien of dit een toegevoegde waarde is voor basis team

Zegt mij helemaal niks, maar moet toch wel beter zijn dan het niveau Viergever wil je ooit nog in Europees verband iets doen

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik de speler niet ken. Toch zou ik als ik PSV was vooral niet te veel onbestemde buitenlanders meer halen. In het verleden liep dat vaak verkeerd af. Zowel financieel als sportief. Aangezien kampioen worden volgend jaar echt een utopie is, zou ik juist investeren in de jeugd. Dat heeft uiteindelijk Ajax ook weer back on track gezet.

2,5 mio is op wel een goede prijs als hij blijkt tegen te vallen is het verlies op te vangen

Geen idee wat deze speler kan brengen, zag snel wat statistieken voorbij komen en verdedigend lijkt hij beter te zijn dan de spelers die we nu hebben, dus in dat opzicht een vooruitgang. Daarnaast is het maar 2,5 miljoen, voor een ervaren speler met CL-ervaring die meerdere prijzen gewonnen heeft is dat gewoon een prima bedrag waar je weinig risico mee loopt. Welkom in elk geval, hopelijk brengt hij de nodige ervaring en stabiliteit achterin!

25 mei 2021 om 16:44

En voetballend vermogen, heeft ook redelijk wat assists/voorassists als cv en speelt geregeld direct de inzakkende aanvallers in ipv middenvelders. Eigenlijk is het een verdedigend sterkere/betere versie van boscagli.

Ken de speler niet, maar voor een bescheiden bedrag haal je veel ervaring in huis. Maar ik had verwacht dat PSV met de 50 mln in het vooruitzicht veel duurdere aankopen zou doen. Kan iemand uitleggen waarom PSV in deze prijsklasse aan het shoppen is?

25 mei 2021 om 21:36

Nou, ik denk dat het komt omdat je naast die duurdere aankopen, die dus nog gaan komen, óók nog wat spelers voor erbij en ernaast gaat kopen. Ze zijn altijd, zeker in deze periode, met heel veel spelers tegelijk bezig. En toevallig is dat laatste geval nu eerder. Dus die duurdere aankopen die komen nog. Effe geduld nog.

Goede versterking voor in de breedte. Ik verwacht er niet veel van, maar hij zou me best eens weten te verrassen. Zou best kunnen dat hij het niveau van PSV beter aan kan dan in de Bundesliga, ook al is dat wel 3 jaar geleden. In Oostenrijk zijn ze wel heel erg tevreden over hem, dus wie weet. Slechter dan Behich kan het nooit zijn.

Lees veel dat ie opbouwend en qua positiespel sterk is. Dat kunnen we wel gebruiken. Niet duur in elk geval en dan kan Boscagli mooi een linie doorschuiven.

Mooi die foto waar de fotograaf zich zo te zien schuil hield en de speler verastte van achter een container met oude matrassen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren