Perez reageert op Feyenoord - FC Utrecht: ‘Ik heb me zó aan hem geërgerd’

Maandag, 24 mei 2021 om 23:06Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:13

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor de manier waarop Dennis Higler de finale in de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht (2-0) zondag leidde. De analist van ESPN haalt tijdens Voetbalpraat hard uit naar de scheidsrechter, die volgens hem een zuivere rode kaart voor Feyenoord-middenvelder Leroy Fer miste. Daarvoor had Higler volgens Perez al moeten ingrijpen bij een overtreding van Feyenoord-verdediger Eric Botteghin.

Willem Vissers, ook aanwezig bij het praatprogramma, opent over de overtreding van Fer, die een tackle van achteren inzette op de benen van Sander van de Streek en geel kreeg. "Ik heb altijd wel een slecht gevoel als zo'n rode kaart niet gegeven wordt bij Fer", zegt de journalist. "Ik vind het eigenlijk bijna onacceptabel. Toen er geen VAR was kon het gebeuren dat de scheidsrechter iets niet zag. Kan gebeuren, maar als je een VAR hebt en je geeft hier geen rode kaart voor, dan weet ik niet of we daar nog mee door moeten gaan. Kijk: Feyenoord was beter en FC Utrecht viel zwaar tegen, maar als Feyenoord met tien man komt, wordt het toch weer een stuk lastiger. Dat blijft bij mij dan toch in mijn achterhoofd."

Perez neemt het woord over en begint meteen over Higler. "Ik heb me zó geërgerd aan die Higler! Och, het irriteerde me zó", aldus Perez. "Hij heeft echt de gave om rond te lopen alsof hij het he-le-maal onder controle heeft. En het enige dat hij niet heeft, is controle. Die eerste overtreding van Botteghin wuift hij een beetje weg. Van: 'Kijk mij even. Laat ze lekker mannelijk voetballen, want dit is de finale', en zo. En vervolgens verliest hij totaal de controle. Die van Fer... Oké, hij ziet het misschien niet, maar dan is er een VAR... Daarom blijf ik ook zeggen: je kan VAR 2.0 of 3.0 uitvinden, en zeggen dat het beter wordt, maar het gaat om de mensen die het allemaal moeten beoordelen. En dat is gewoon onder de maat."

Later op de zondag zag Perez hoe Björn Kuipers de wedstrijd in de Keuken Kampioen Play-Offs tussen NAC Breda en NEC (1-2) leidde. "Als ik dan Kuipers zie bij een wedstrijd die véél belangrijker was, hoe hij dat dan leidt: allemaal keurig. Daar zit dus echt verschil in kwaliteit. En straks moet hij misschien stoppen, dan zit je dus met dit soort kwaliteit opgezadeld (als Higler, red.). Het is echt verschrikkelijk."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door migi)

Niet vaak eens met Perez, maar hier slaat hij natuurlijk volledig de spijker op z’n kop. Higler probeert autoritair te zijn, vind het een soort arrogantie uitstralen ofzo. Prima als je goed fluit, niet als je fouten opstapelt. Zo snel mogelijk van de velden verdwijnen wat mij betreft.

24 mei 2021 om 23:57

mee eens maar ik kan eigenlijk geen enkele goede scheidsrechter noemen uit de Eredivisie. het arbitrale niveau is echt niet best hier

25 mei 2021 om 00:48

Kuipers vind ik vaak goed. NAC-NEC was hij echt weer uitstekend ook Nijhuis kan ik waarderen maar of dat dan ook meteen goed is de vraag. Verder niet best inderdaad. Wordt tijd voor Shukrula 😌

25 mei 2021 om 10:29

Op zijn tijd maar ik zag Kuipers laatst in de CL bv echt dramatisch fluiten

25 mei 2021 om 12:34

Er zitten een aantal zeer slechte scheidsrechters tussen (waar onder Higler dus), de rest is matig tot gemiddeld. Muv van Kuipers , dat vind ik wel een uitstekende scheids.
Maar zelfs met zo’n “slechte” scheidsrechterskorps hebben nog steeds een van de beste scheidsrechters vergeleken met andere competities.
In Spanje en Turkije is het om te schamen en neigt het vaak naar partijdigheid (om het netjes te verwoorden). En ook Engeland is niet best.
Enkel Bundesliga en miss Ligue 1 hebben betere of gelijkwaardige scheidsrechters.

25 mei 2021 om 07:30

Je weet dat je als scheidsrechter autoriteit moet uitstralen? Anders lopen ze over je heen en spelen ze met je. Dat wilt de Knvb voorkomen en is 1 van de eisen om aan de top te komen.

25 mei 2021 om 08:00

Je moet inderdaad autoriteit uitstralen, maar nooit afdwingen. Helaas is dat laatste nou precies wat Higler probeert. En dan neemt niemand je meer serieus. Vooral als je op deze manier ook nog probeert te doen alsof je lekker laat doorvoetballen...

Slechtste scheidsrechter in de Eredivisie.

25 mei 2021 om 08:02

Respect dwing je af door goed en gedisciplineerd te fluiten, zonder je in de maling te laten nemen, maar niet door in een foutenfestijn autoritair en arrogant rond te stappen!

25 mei 2021 om 08:46

Mee eens maar volgens de regels floot Higler zo slecht nog niet. Ik zat mij ook kapot te ergeren maar nadien gesproken met iemand dat de regels kent en exact naleeft geeft aan dat Higler zo slecht niet floot en eigenlijk op alles juist handelde op de rode kaart van Willem Jansen na. Daar had hij rood voor moeten trekken maar omdat dit zo laat in de wedstrijd was en het niet zo moeten escaleren is het volgens hem met geel afgedaan.

Fer was volgens de regels geel, penalty was er geen en de niet gegeven gele kaarten had wél gegeven kunnen worden maar dan was er nog meer kritiek.
Eigenlijk een bijzonder moeilijke wedstrijd dat mede door gebrek aan kennis van de regels door media en commenatoren een kant op wordt gepraat.

Volgens mij is er een (nieuwe) regel die zegt dat dit geel is. De scheids moet nu ook kijken naar de gevolgen van de tackle. Mocht Higler rood hebben gegeven dan had Fer mijns inziens niets te klagen. Botteghin had ook wel een kaartje kunnen krijgen en dan heb je ook nog het penalty moment (geen penalty in mijn ogen). Al met al waren de Var en Higler niet heel scherp deze wedstrijd.

24 mei 2021 om 23:19

Haha een regel die zegt dat dit geel is? Dan kan je beter stoppen met deze sport. Deze actie was volkomen belachelijk en had gewoon bestraft moeten worden met rood en een schorsing van minimaal 3 wedstrijden. Dit soort tackles kunnen zware blessures opleveren.

24 mei 2021 om 23:24

Zoek maar op. Deze discussie was er ook toen Tagliafico (tegen PSV meen ik) een tackle of natrappende beweging maakte. Die kreeg ook enkel geel.

24 mei 2021 om 23:27

Heeft met de intensiteit te maken.. Deze van Fer was wat betreft ook onbetwist rood hoor..

25 mei 2021 om 00:47

Je bedoelt denk ik Martinez tegen PSV bij die actie waarbij hij op de voet ging staan van Zahavi. Dat is natuurlijk een heel andere situatie, dit moment van Fer was vol van achter, in een actie. Dat van Martinez was een totaal andere situatie, en dan gaat het (blijkbaar) om de intensiteit achter zo’n actie

Higler als opvolger van dhr van Egmond.
Blijft verbazingwekkend dat we een VAR hebben en dat er meer discussie is dan ooit over de beslissingen die er genomen worden.

Feyenoord moest en zal winnen van de scheidsrechter dat was wel duidelijk. Achteraf gewoon onnodig want Utrecht was echt ongelofelijk slecht. Zelfs met een man minder had Feyenoord gewoon gewonnen.

Heel opvallend in ieder geval. Ook de laatste wedstrijden van De Graafschap was het heel opvallend hoeveel extratijd die ploeg kreeg van de scheidsrechters om een doelpunt te maken.

24 mei 2021 om 23:47

Wanneer Feyenoord gewoon moest winnen van de arbitrage, dan had Maher toch minstens 1 van zijn 4 gele kaarten opgehaald lijkt me, Higler was gewoon enorm slecht. Ik denk alleen dat Fer weg komt met geel omdat er geen gestrekt been of noppen op de tegenstander landde. Om nou te zeggen dat Higler partijdig was is echt belachelijk, want veel kleine overtredingen als duwen in de rug waren juist vaak in het voordeel van Utrecht, het is volgens mij gewoon tijd om eindelijk afscheid te nemen van Higler

25 mei 2021 om 07:03

Precies Goalski, het wordt ook door Perez weer behoorlijk eenzijdig belicht. Ja, die van Fer was rood, maar dat Maher, Mahi en Janssen het einde van de wedstrijd haalden is ook hoogst discutabel. Daarnaast werd er op de rand van de 16 een tackel ingezet door Utrecht waarbij het leek dat deze dezelfde intensiteit had als de tackek van Fer. Echter is deze door de regie nooit herhaald. Al met al waren Higler en de VAR gewoon slecht, maar wel voor beide kanten

25 mei 2021 om 09:46

Heb je al aangifte gedaan? Dat kan tegenwoordig ook eenvoudig online!

Higler en de VAR durfden gewoon niet in te grijpen. Ze willen geen grote beslissingen nemen die van grote invloed kunnen zijn op de uitslag. Tuurlijk hoef je niet voor elk wiswasje te fluiten. Maar tackles als die van Fer horen bestraft te worden met rood en dan moet je als arbitrage ook durven dit soort beslissingen te nemen in grote wedstrijden. Als dit een competitiewedstrijdje was geweest waar de belangen minder groot waren, gok ik dat ze wel de rode kaart zullen geven. Perez heeft volkomen gelijk over de VAR. Op zich de VAR zelf is een prima hulpmiddel maar het gaat ook om de personen die de VAR bedienen en daar gaat het nog te vaak mis. Is geen punt om afscheid van de VAR te nemen, maar ze moeten zich daarin nog wel flink in ontwikkelen.

Donkerrood en zo trap wil je niet incasseren! Hoort niet thuis op de voetbalvelden.

Nu weten we het wel hoor.
Al met al ben ik blij dat feyenoord gewonnen heeft want zij hebben meer te zoeken in Europa dan Utrecht

Na 3 minuten had hij al twee gele kaarten moeten trekken. Dat deed hij niet, en dan krijg je een wedstrijd waarin die tackle van Fer geen rood is. Voor de amusementswaarde was het trouwens niet verkeerd, een van de leuke wedstrijden in de eredivisie dit jaar. Maar daar hoor je de analisten niet over.

Vind best hoor als Fer rood had gekregen maar hoor toch maar weinig mensen over de niet gegeven gele kaarten aan Utrecht, had zelfs 1 rood kunnen zijn.
Maar ja dat past natuurlijk niet in het verhaal dat Feyenoord moest winnen toch?

25 mei 2021 om 00:05

Welke bedoel je?

25 mei 2021 om 07:33

Natrappen Willem Jansen na de overtreding van Spajic. De vele niet gegeven gele kaarten aan Warmerdam, Maher en Mahi. Higler liet de kaarten achterwegen bij Feyenoord maar nog meer bij Utrecht.

Helemaal eens met alle uitspraken. Botteghin had geel moeten krijgen, Fer rood (leek wel een wraakactie). Penalty moment zijn ze niet consequent bij de VAR en dan nog de 2-0 waarbij normaal het altijd 3 tot 4 minuten duurt met lijnen enzovoort voordat er een beslissing komt. Maar het valt mij vooral op dat Higler eigenlijk bij iedere wedstrijd die hij fluit dit soort fouten maakt. En in tegenstelling tot een eerdere uitspraak van iemand hiervoor had ik nog wel willen zien of Feyenoord deze wedstrijd gewonnen had met 10 man. Maar ja dat is altijd achteraf.
Maar om even door te gaan op alle vreemde zaken. Waarom opeens maar 1 wedstrijd? En dan ook bij de andere wedstrijden. Het scheelt een slok op een borrel als je thuis voordeel hebt met alleen thuispubliek.
Ik denk niet dat Utrecht van Groningen had gewonnen over 2 wedstrijden. Denk ook niet dat Feyenoord 2-0 had gemaakt met nog een 2e wedstrijd. Want laten we eerlijk zijn dat Utrecht de eerste helft er weinig van bakte, maar Feyenoord raakte de tweede helft geen pepernoot.

25 mei 2021 om 07:34

Waarom noem je maar de kaarten van 1 kant? Waarom hoor ik je niet over de overtreding van Utrecht? Je bent dus net als Perez 1 kant aan het belichten terwijl er 2 ploegen stonden dat beide profijt hadden van het achtwegen laten van kaarten.

25 mei 2021 om 09:01

Warmerdam trok tweemaal aan de arm van Berghuis = 2 x geel = rood. Totaal genegeerd door Higler

Kijk naar Serdar en naar utreg, dan is er 1 ding duidelijk ga niet op de tenen van de knvb staan..

Voor een belangrijke wedstrijd stel je een topscheidsrechter aan en niet een grijze muis die zo fluit. Tijd voor een frisse wind in Zeist en eerst maar eens een fatsoenlijke chef scheidsrechters aanstellen.

100% eens met Perez, dat Utrecht de rechter heeft in geschakeld dat hebben ze moeten bekopen met deze scheidsrechter , het is schandalig dat Fer geen Rood kreeg dan is het 10 tegen 11 , het is een combinatie van een cadeau als afscheid van Dickie en het inschakelen van de rechter die Utrecht de kop kost

25 mei 2021 om 07:05

Haha wat een onzin zeg. Maher had 7 gele kaarten kunnen hebben. Als ze echt bewust tegen Utrecht waren hadden ze die wel gegeven zeg. En wat denk je er van dat het gebrek aan kwaliteit van Utrecht er voor zorgde dat ze eigenlijk niks in te brengen hadden?

Perez heeft honderd procent gelijk....ook ik irriteer me aan Higler niet alleen bij deze wedstrijd maar al de wedstrijden die hij heeft gefloten...wat een afgang

27 mei 2021 om 17:45

Klopt de houding van Higler is ook gewoon naar. Daarbij fluit hij ook erg eigenwijs

Ik had ook mijn bedenkingen maar gisteren begreep ik waarom volgens de regels Fer geen rood kreeg. Het was een harde overtreding maar volgens de regels geen rood. Geen noppen vooruit en geen gestrekt been. Ook direct waarom de VAR niet heeft ingegrepen. Wellicht moeten de regels wat duidelijker uitgelegd worden aan de "normale" voetbalvolgers. Daarmee zou Higler direct wat minder in slecht daglicht staan. Hetzelfde met de overtreding van Malacia waarin ik zei dat hij gegeven kon worden terwijl het volgens de regels niet kan, net als de wél gegeven penalty tegen Heracles.

Tja ik snap eigenlijk niet dat het voor sommigen moeilijk is om toe te geven dat je club gewoon flink gematst is. Als ik alles even rustig beschouw dan zie ik in een tackle van Fer die gewoon rood is. Neem daarbij dat het de 40e minuut was en je kan mi wel concluderen dat dit een zeer ingrijpende en daarmee kapitale beslissing van Higler was. Feyenoord in de huidige vorm dat dik een helft met een man minder had moeten spelen.... Ik had het echt nog maar moeten zien. En wat die VAR aan het doen was.
En natuurlijk zal Higler hier en daar een kaartje voor Utrecht over het hoofd hebben gezien. Neemt niet weg dat ie Fer er gewoon van af moet sturen en dan krijg je, om maar eens een cliché te gebruiken, echt een hele andere wedstrijd. Dus ik deel bovenstaande kritiek wel.

25 mei 2021 om 08:53

Onjuist, tackle Fer is geel. Noppen niet vooruit en geen gestrekt been. Of het van achter doet er niet toe. Volgens de regels gewoon geel.

Warmerdam had dan vóór Fer er al met 2 kaarten afgeweest?

25 mei 2021 om 09:04

Ik hoor je totaal niet over de trappende bewegingen van Maher. De 2x aan het arm getrokken Berghuis door Warmerdam. Beide komen er mee weg. Willem Jansen als een kamikaze = rood. Dus kijk even naar 2 kanten, pik.

25 mei 2021 om 11:43

Dat is ook niet moeilijk toe te geven, maar er zit wel een verschil tussen gematst worden of een complot van de Knvb dat Feyenoord moest winnen.

Higler was een verschrikking. Dit niveau onwaardig. Bovendien gevaarlijk, want het beïnvloedt het publiek en het gedrag na afloop. Ik denk dat de KNVB daar te weinig rekening mee houdt en alert op is. Kortom, mevrouw de nieuwe voorzitter kan aan de bak!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

75 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 27 0 4 0
2019/2020 Feyenoord 23 2 4 0
2018/2019 Swansea City 25 1 4 0
2017/2018 Swansea City 20 1 5 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord komt na 120 minuten en 17 wissels niet langs ADO Den Haag

Feyenoord heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen ADO Den Haag in aanloop naar de derde voorronde van de Conference League niet kunnen winnen. Vier dagen voor de eerste ontmoeting met het Zwitserse...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren