Degradant uit Eredivisie moet eerste aanwinst van NEC worden

Maandag, 24 mei 2021 om 19:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:39

In een eerste poging een Eredivisie-waardig elftal op de been te krijgen voor het nieuwe seizoen, gaat NEC aankloppen bij VVV-Venlo. De Nijmegenaren, die zich zondag verzekerden van promotie naar het hoogste niveau, zien in Danny Post een geschikte aanwinst voor het nieuwe seizoen, zo verzekeren Omroep Gelderland en De Limburger. Post degradeerde met VVV naar de Keuken Kampioen Divisie, maar mag dus hopen op een nieuw seizoen in de Eredivisie.

Post geldt al jaren als een van de sterkhouders bij VVV, waar hij de laatste seizoenen de aanvoerdersband draagt. De middenvelder, die inmiddels acht seizoenen het shirt van VVV draagt, maakte met de club uit Venlo zowel de Eerste Divisie als de Eredivisie mee. Afgelopen december speelde hij zijn 200ste wedstrijd namens VVV. Een vertrek van Post levert VVV mogelijk de nodige financiële middelen op, daar de aanvoerder nog een doorlopend contract heeft tot volgend jaar zomer. Volgens bovenstaande media is er nog geen bod ontvangen van NEC.

NEC is er de komende maanden alles aan gelegen om een Eredivisie-waardige selectie samen te stellen. De Nijmegenaren keerden zondag na een afwezigheid van vijf jaar terug in de Eredivisie door in de finale van de play-offs NAC Breda te verslaan met 1-2. Belangrijke schakel bij het samenstellen van die selectie moet Marcel Boekhoorn worden. De 61-jarige miljardair is al jaren aan de club verbonden als geldschieter, maar neemt nu ook de regie in handen en is hij van plan een miljoeneninjectie te doen.

Boekhoorn gaat ‘bewuste en structurele investeringen’ doen, meldde De Gelderlander zaterdag. Dat moeten meteen ‘miljoenen euro’s’ zijn, want die zijn volgens de regionale krant nodig om ‘stand te houden’ in de top van het Nederlandse voetbal. Boekhoorn dicht al jaren de begroting van NEC, betaalt de afkoopsommen bij ontslagen en heeft in de afgelopen twintig jaar ‘zeker 25 miljoen euro’ in de club gestoken. "Nu stapt Boekhoorn ook echt in. En dat is een heel goede zaak voor de club”, aldus Leen Looijen, lid van de raad van commissarissen van NEC.


Poll

Vind jij Danny Post een aanwinst voor NEC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door 765)

Geen speler die kwalitatief iets toe gaat voegen. Als je een ervaren gelekaarten pakker zoekt, is dit een geschikte kandidaat.

24 mei 2021 om 20:11

Precies een paar geleden was het nog wel iets, maar nu heb je er vrij weinig aan.

24 mei 2021 om 22:08

Volgens mij staat hij in de top 10 van slechtste voetballers in eredivisie als je naar zijn rapportcijfers kijkt

24 mei 2021 om 20:15

Wat een onzin, dit is gewoon weer roepen om te roepen zonder enige fatsoenlijke onderbouwing! Post heeft dit seizoen een minder seizoen gehad net als de rest van het team. De jaren ervoor was hij een hele betrouwbare en degelijke speler voor VVV-Venlo. NEC kan een hoop plezier beleven aan deze jongen.

24 mei 2021 om 20:21

Bedankt voor de beschuldiging. Deze speler hobbelt al jaren mee in de eredivisie maar heeft nog nooit wat toegevoegd. Laatste 2 seizoenen zelfs zeer matig, dus het beste lijkt er ook al af te zijn. Daarnaast heeft hij veel overtredingen nodig en pakt hij veel kaarten. Welk plezier gaat NEC hier precies aan beleven?

24 mei 2021 om 20:23

Eens met Acapulco, deze speler voegt niets toe. In tegenstelling tot wat houtapp zegt, heeft hij al 3 mindere seizoenen achter elkaar achter de rug. Met andere woorden: het beste is er vanaf.

24 mei 2021 om 23:21

Volgens de lijst met gemiddelde cijfers van Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International met spelers die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld is Danny Post (op Michiel Kramer na) de slechtste speler van dit seizoen.

En zeggen dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd en dat geldt voor Danny Post al zeker. Een aanvoerder die een paar weken van tevoren al riep dat ze gingen degraderen omdat ze in een neerwaartse spiraal zitten.

Lijkt me niet de meest ideale aanwinst voor Nec. Misschien leuk om erbij te hebben maar was dit seizoen echt heel slecht en mentaal ook echt beroerd, getuige zijn interviews.

Ik hoop toch wel dat NEC de pijlen richt op kwalitatief betere spelers.. Er moeten echt een paar spelers bij die duidelijk Eredivisie waardig zijn of minimaal daar dicht tegenaan zitten en nog jong zijn. Post behoort niet tot één van die twee groepen.

ik had liever Roda JC terug gezien in de eredivisie, maar NEC was mijn 2e keus hopelijk gooit Marcel Boekhoorn er wat miljoenen tegenaan en blijven ze de komende jaren lekker in de Eredivisie

24 mei 2021 om 20:29

Kom op...een geldschieter die wil investeren. Kom je met Post aan...3x niks

24 mei 2021 om 20:36

Post heeft wel wat eredivisie ervaring en als je hem als 12/13e man haalt dan kun je hem zonder problemen inbrengen, de echte basisaankopen zullen nog wel komen

Ik was even bang voor Swinkels moet ik zeggen. Danny Post is niet goed, maar ook niet slecht.

24 mei 2021 om 21:31

Een Vito van Crooy is ook geen enkele garantie op iets. 3 doelpunten voor een aanvaller in 2 jaar is natuurlijk ook heel pover en zet geen zoden aan de dijk ondanks zijn assists die wel prima waren. Echter geen speler die je per saleo van degradatie gaat redden. Lukte hem niet met VVV enhet seizoen er voor bij PEC was ie dramatisch en bivakkeerde men ook rond de streep.

Bij Emmen hebben ze een Zuid Afrika onder contract. Is wel duurder. Ik denk jonger ( is transferwaarde )

24 mei 2021 om 20:56

Wie moet dat zijn dan? Ik heb nog nooit een speler uit Zuid-Afrika zien spelen voor FC Emmen in de gehele clubhistorie. Ik denk dat je Zuid-Amerika bedoeld, Peru om precies te zijn.

24 mei 2021 om 22:47

Die speler uit "Zuid-Afrika" waar jij het over hebt schijnt 400.000 per jaar te verdienen. Die is onbetaalbaar voor de meeste eredivisieclubs.

Tja ben er niet kapot van, maar een beetje ervaring erbij kan geen kwaad. Verder moet er echt ontzettend veel gebeuren wil je een representatief elftal op de been kunnen brengen. Waar NEC in 2015 zowel qua club als qua elftal echt klaar was voor de Eredivisie heb ik dat gevoel nu minder. Er moeten zonder grap gewoon zeven a acht nieuwe spelers bij, en dan niet allemaal jonge talenten die eventueel door kunnen groeien (daar hebben we al bijna een elftal van) maar volwassen spelers die het team op Eredivisieniveau verder kunnen helpen. Ga er maar aan staan. Gelukkig heeft de club met Van Leeuwen naar mijn mening een kundige TD dus daar heb ik wel vertrouwen in.

Dit alles neemt overigens niets weg van het feit dat ik nog steeds supertrots ben op het elftal en de manier waarop ze zich gister naar de Eredivisie geknokt hebben. Half Nijmegen stond gisteravond lekker te feesten bij het stadion. Heerlijk om na 4 jaar ellende weer eens trots op je cluppie te kunnen zijn.

24 mei 2021 om 21:44

Gefeliciteerd nog! Ik zou me niet teveel zorgen maken. Als je in de as 3/4 versterkingen kunt halen dan kom je in de Eredivisie al een heel eind. RKC heeft ten opzichte van vorig jaar bijvoorbeeld eigen dit seizoen standaard met 6/7 jongens gespeeld die in de KKD ook al speelden terwijl we 8e werden. Door het toevoegen van een goede keeper, een hele goede centrale verdediger en een ervaren rot (Anita) op het middenveld kwam er ineens een stuk meer kwaliteit en rust in het elftal en ben je zonder al te veel druk erin gebleven. Daarnaast hebben jullie net als ons wel een vrij realistische trainer, die blijkbaar resultaten kan halen op de cruciale momenten. Succes in ieder geval!

24 mei 2021 om 21:53

Keizerstad! Wat een genot gister bij het stadion. En eenheid. Ongekend. Zelfs zonder drank op was de kater groot 😄

De aanvoerder die vier wedstrijden voor het einde al aangeeft de hoop te hebben opgegeven? Aan zo'n slappeling zul je niet veel hebben.

Hebben we dat al niet eens meer meegemaakt dat Personen zoals nu Marcel Boekhoorn gaat doen miljoenen steken in een club??? Is er van die clubs ook nog iets overgebleven?? Je kan wel met een buidel geld gaan strooien maar is dat ook voor de langere termijn de moeite waard. ZO structureel beter zijn als een club zich met goed beleid zelf kan redden en dan is natuurlijk een geldschieter mooi meegenomen en zeker als het zijn hobby is. Alleen als hij weg valt, wat gebeurt er dan vraag ik mij af. Voorbeelden zijn er in Nederland zeker te noemen waardoor individuele geld in is gestoken en nu toch weggevallen zijn buiten AZ dan die het toch wel weer goed op de rails heeft staan.

24 mei 2021 om 21:48

Wij zijn in Nijmegen heel blij dat we aankomend seizoen weer de derby tegen Arnhem spelen. Ik kan me herinneren dat Vitesse op de rand van afgrond stond en dat ze de laatste jaren een stabiele subtopper zijn geworden na hun miljoeneninjecties. Dat hun doelen niet helemaal zijn behaald in die zin weegt niet af tegen wat ze bereikt hebben van toen tot nu. Zelfde geld als zoals je stelt bij AZ, wat dacht je van Fortuna van onderin de KKD tot nu? Het kan ook mis gaan met bijvoorbeeld die Chinees bij ADO. Ook van Seumeren heeft al weet ik veel hoeveel in Utrecht gestoken, om een middenmotor te worden in de Eredivisie moet je gewoon (tientallen)miljoenen neergooien. Het scheelt dat Boekhoorn een NEC hart draagt en niet een of andere buitenlandse investeerder is die geen clubhart draagt.

NEC gaat financiëel flink erop vooruit, als het goed gaat qua resultaten kan dit net zoals Fortuna worden. Zelfde geld voor Almere, schoonvader van Berghuis gaat met Kroonenberg weer tonnen aan geld inpompen in de club die volgend jaar 7e word en eruit vliegt na 1 playoff ronde.

24 mei 2021 om 23:09

Boekhoorn heeft inmiddels aangegeven dat NEC technisch failliet is. Er zijn nog heel veel financiële hobbels te nemen. Hij zal dus met een heel goed plan moeten komen om te voorkomen dat NEC geen licentie voor volgend seizoen krijgt.

Een speler die bewezen heeft niet goed genoeg te zijn voor de Eredivisie staat nu als een van de eersten op de radar om een bijdrage te leveren aan lijfsbehoud voor Nec. Onmogelijk dat de supporters in Nijmegen hier warm van worden.

Kom op NEC, waar zijn de ambities? Mik aub eens wat hoger. Nijmegen heeft eigenlijk weer een club op het hoogste niveau, gooi dat nou niet binnen een jaar weg.

24 mei 2021 om 23:13

Boekhoorn heeft verklaard dat NEC er dusdanig slecht aan toe is dat men technisch gezien failliet is. Boekhoorn zal er dus heel veel geld in moeten stoppen om de club weer financieel gezond en schuldenvrij te maken. Dat zal dus betekenen dat NEC geen gerichte versterkingen zal kunnen halen en degradatiekandidaat nummer 1 zal zijn.

Niet de grootste of beste naam die je kan aantrekken, maar ik denk dat ze bij NEC een soort tweede leider naast Van Eijden zoeken. Toen hij achterin wegviel miste het team een leider op het veld, dus dat kan een reden zijn. Ik hoop wel op wat meer kwaliteit eigenlijk. In totaal moeten er wel tien spelers bij.

De aanvoerder die het openlijk opgaf tijdens een interview. De aanvoerder die koning gele kaarten pakken is.. Nee NEC, als je in deze vijver gaat vissen vraag ik me af of GAE of Cambuur wel onder jullie gaan eindigen...

Danny Post, armoe troef. NEC moet zich echt richten op betere spelers willen ze zich volgens seizoen handhaven. Met het geld van Boekhoorn zou dat toch mogelijk moeten zijn.

24 mei 2021 om 23:17

Boekhoorn moet in eerste instantie heel veel geld in de club moeten stoppen. Hij heeft inmiddels verklaard dat NEC technisch failliet is en er nog heel veel financiële hobbels te nemen zijn. Dus voor gerichte aankopen is er geen geld.

25 mei 2021 om 07:16

Je weet dat Boekhoorn miljardair is en elk jaar al de gaten dicht bij Nec? Die man heeft geld genoeg over om spelers te kopen. Alleen voor de FFP moet NEC de salarissen wel kunnen betalen. Benieuwd hoe ze dat gaan regelen.

25 mei 2021 om 08:50

Het is ook de vraag of Boekhoorn inderdaad de club kan redden. Hij is de laatste jaren niet heel succesvol geweest. De panda’s zijn zwaar verliesgevend en de Hema is ook een fiasco geworden, onder zijn leiding. Daarnaast moet Boekhoorn ook gaan onderhandelen met de Belastingdienst, waarvan bekend is dat die twee partijen bepaald geen vrienden zijn. Ook is het nog maar de vraag of het huidige bestuur wil opstappen om plaats te maken voor de mensen van Boekhoorn.

Vooral doen als je meteen weer wilt degraderen!

Deze man is 1 van de redenen waarom VVV is gedegradeerd. Kan niets anders dan overtredingen en geel pakken. Hopelijk is het maar een gerucht, anders kan ik het echt niet begrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse10-8
10.NEC8-7
12.AZ60
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. TavşanAanvaller60
O. RomenyAanvaller50
R. RoefsKeeper00
I. BronkhorstVerdediger30
S. El KarouaniVerdediger70
Rodrigo GuthVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

1 fan
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren