Deze veertien potentiële EK-gangers melden zich vanmiddag in Zeist

Maandag, 24 mei 2021 om 07:20Yanick Vos • Laatste update: 05:28

De voorbereiding op het EK gaat voor het Nederlands elftal vandaag officieel van start. Om 13.00 uur verwacht bondscoach Frank de Boer zijn eerste veertien spelers in Zeist, voor een trainingsstage van drie dagen. Nog acht spelers moeten afvallen van de 34-koppige voorselectie. Aanstaande woensdag maakt de keuzeheer zijn 26-koppige EK-selectie bekend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door poeheeej!)

Benieuwd wie er woensdag overblijven. Sommige spelers hebben 2 dagen de kans op zich te laten zien. En... Promes weer in Nederland, kennelijk is het allemaal niet zo gevaarlijk

24 mei 2021 om 10:55

Bizot
Van Aanholt
Vilhena
Promes
Hateboer
Karsdorp
Tete
St juste

Denk ik.

24 mei 2021 om 11:56

Dus dat zou betekenen dat Timber erbij zit? Dan lach ik helemaal de ballen uit m’n broek voor het niet meenemen van Bijlow, aangezien die het ‘langere tijd’ moest laten zien volgens De Boer. Het zou me overigens niets verbazen als ie meegaat, want Ajax heeft simpelweg een streepje voor bij De Boer.

24 mei 2021 om 16:35

Timber heeft heel het seizoen uiterst sterk gespeeld, kan bovendien zowel centraal als rechts uit de voeten en heeft een bovengemiddelde techniek en rust aan de bal als verdediger.

24 mei 2021 om 22:03

Timber heeft maar een half seizoen gespeeld om precies te zijn. Ik vind het persoonlijk echt te snel voor hem om erbij te zitten, maarja als je ajax op je palmares hebt, heb je een streepje voor bij de knvb

Hopelijk gaat Donny gewoon mee. Liet gisteren zien dat hij een goede optie is

24 mei 2021 om 08:25

Maradonny zou een van de eerste afvallers moeten zijn joh. Speelt nauwelijks. Als hij speelt bij United is het vaak niet goed. En een goede pot van hem in Oranje kan ik me al helemaal niet voor de geest halen. Niet iemand waar je een plek aan moet opofferen.

24 mei 2021 om 08:40

Met alle respect, maar ik zie liever liever iemand met 19 wedstrijden bij de nummer 2 v.d. Premier League heeft gespeeld bij Oranje dan een basisspeler van de nummer 3 van NL (koopmeiners) of iemand die 24 wedstrijden bij de nummer 10 van Rusland heeft gespeeld (vilhena).

24 mei 2021 om 08:55

Die 19 wedstrijden zijn natuurlijk wel maar 511 speelminuten in totaal, gemiddeld 26 minuten per wedstrijd dat hij meedeed. Bovendien: Vd Beek heeft toch niet zoveel met Vilhena en Koopmeiners te maken. Dat zijn meer controlerende middenvelders. Ik zie vd Beek meer als 10 eigenlijk. Als hij op 6 of 8 staat is ie de helft van de tijd naast de spits te vinden. Ik zie hem dan ook meer als concurrentie voor Wijnaldum en Klaassen, en dat gaat hij simpelweg niet winnen. Met de Jong, Gravenberch, Vilhena en Koopmeiners hebben we 4 controlerende middenvelders, plus een verdedigende middenvelder (de Roon), dus ik vermoed dat Vilhena en Vd Beek de afvallers zullen zijn van de middenvelders eerlijk gezegd.

24 mei 2021 om 09:43

Vergeet niet dat we 26 man mogen mee nemen. Dat betekent dat sommige posities meer dan dubbel bezet zullen zijn. Daarom verwacht ik Donny er gewoon bij evenals dat ik verwacht dat en L de Jong en weghorst mee zullen gaan

24 mei 2021 om 09:55

We nemen waarschijnlijk acht middenvelders mee, Donny is geen De Bruyne ofzo maar toch een van onze beste acht middenvelders lijkt me.

24 mei 2021 om 10:21

Dat zijn 2 andere afvallers

24 mei 2021 om 10:21

Er zitten 8 middenvelders al in de voorselectie dus als de Boer 8 middenvelders mee wil nemen gaat vd Beek zeker mee inderdaad 😅

24 mei 2021 om 08:51

Als Van de Beek niet mee gaat heb je dus precies 0 aanvallend ingestelde middenvelders waarmee je iets kan forceren. Je kan ook moeilijk elke keer 3 aanvallers erin wisselen als je moet scoren. Van de Beek is gewoon cruciaal om risicoloos je team wat aanvallender te maken

24 mei 2021 om 09:07

Ik denk dat Klaassen en van de Beek wel meegaan. De enige serieuze opties op 10. Wijnaldum kan daar ook maar heeft daar voor Oranje wel heel matig gespeeld en is controlerend veel beter. Promes kan daar ook, maar hij zal wel afvallen lijkt me. Speelde weinig bij Oranje de laatste tijd en ook bij hem is het zijn beste positie niet.

24 mei 2021 om 09:21

Volgens mij was Wijnaldum juist geweldig op 10. 2de topscorer achter depay.

24 mei 2021 om 09:45

idd echt een onzin wat Poeheej! Hier verkondigd. Wijnaldum is samen met Depay de afgelopen jaren de man bij oranje in aanvallend opzicht. Juist op de 10 positie. Daar mag hij ook gewoon absoluut niet weggehaald worden vind ik

24 mei 2021 om 09:57

Wijnaldum valt idd vaak tegen bij Oranje maar het is nou niet alsof er zoveel betere opties rondlopen. Klaassen, VD Beek, De Jong, Wijnaldum en De Roon zijn zekerheidjes. Dan hou je drie plekken over voor spelers die toch niet gaan spelen.

24 mei 2021 om 23:18

Nou ik denk dat gravenberch wel wat minuten gaat maken .. zou me niet verbazen als hij zelfs meer dan de Roon gaat spelen

25 mei 2021 om 06:18

Maar mensen, begrijpen wij wel wat een aanvallende middenvelder is? Als je een beetje wil aanvallen speel je met de punt naar voren (als de Boer zoals eigenlijk altijd Oranje in 433 laat spelen). Dan snap ik niet dat de Roon, Gravenberch en in mindere mate Wijnaldum genoemd worden. De Roon en Gravenberch gaan aanvallend niet genoeg toevoegen voor een '10'. En Wijnaldum kan, maar heeft controlerend veel beter gespeeld in Oranje. En dat hij redelijk wat heeft gescoord de afgelopen tijd, tja, een verdediger kan ook veel scoren h� Dan blijven als serieuze opties alleen Klaassen en van de Beek over. Middenveld wordt dan toch Wijnaldum-Klaassen-de Jong (klaassen dus punt naar voren).

Ik weet niet hoe het bij de rest van de voetbalzone bezoekers is maar bij mij begint de ek koorts steeds meer op te lopen! Het begint nu steeds meer te leven. Hopelijk maakt oranje zelf en of de nos mooie reportages van de aankomende dagen/weken. Ben benieuwd wie er afvallen! In mijn ogen zouden bizot, van de beek, promes, timber, vilhena, el gazhi, hatenboer en st juste.

24 mei 2021 om 08:53

De multifunctionele Timber laat je afvallen en de rechtsbacks Dumfries, Tete, Veltman en Karsdorp mogen allemaal mee....

24 mei 2021 om 08:58

Jep, Timber? Die zit net voor het eerst bij Ajax en heeft daar nu een aantal basisplaatsen gehad. Onder de indruk ben ik nog niet. De rest heeft zich al meer bewezen. En wat is er zo multifunctioneel aan? Dat timer ook centraal kan spelen? Daar hebben we toch blind, ake , de vrij en de ligt voor? En als het echt moet kan frenkie de jong er ook nog voetballen. Nee, dan hoeft Timber van mij niet mee.

24 mei 2021 om 09:49

Het zou kunnen dat Timbre afvalt maar het is toch niet logisch om 4 rechtsbacks mee te nemen?
Ik ga er vanuit dat dumfries zeker is van zijn plek. Ik denk dat hateboer of karsdorp afvalt (zij zullen concurreren) en dat er een 'strijd
' is tussen veltman en timber. Maar veltman was gister nog geblesseerd zag ik..?

24 mei 2021 om 09:53

Veltman is ook multifunctioneel en een stuk verder dan Timber, dus dat snap ik wel. Maar vier rechtsbacks lijkt me idd teveel van het goede.

24 mei 2021 om 10:30

Van Hateboer, Timber, Karsdorp, Dumfries, Veltman en Tete vallen er toch drie af mag ik hopen...

Ik verwacht dat Bizot of Krul en Koopmeiners of Vilhena af zullen vallen. Van het zevental Hateboer, Karsdorp, Tete, Veltman, Timber, St. Juste, Blind zullen er minimaal vier af moeten vallen. Van het drietal Gakpo, El Ghazi, Promes zullen er ook nog twee afvallen.Zelf zou ik in ieder geval voor Bizot, Tete, Karsdorp, St. Juste, El Ghazi en Promes kiezen als afvallers. Daarnaast nog Vilhena of Koopmeiners en Veltman of Blind (in geval van blessure). Van Aanholt zou ook nog af kunnen vallen wanneer Blind echt fit is.

24 mei 2021 om 09:53

V aanholt speelt ook lang niet alles dus is zeker een mogelijke afvaller als blind fit is. Ake kan in nood ook nog linksback.
Ik hoop dat blind in de poule gebruikt gaat worden als cvm ipv de roon. Voetballend vermogen er bij en ik denk dat hij samen met frenkie en gini echt een goed middenveld kan vormen.

24 mei 2021 om 10:02

Er zijn nu 13 verdedigers, 8 middenvelders en 9 aanvallers voorlopig geselecteerd. Lijkt me dat er voornamelijk verdedigers gaan afvallen.

Ik zou Steek, St. Juste, Karsdorp, Tete, Koopmeiners, Vilhena, El Ghazi en Promes laten afvallen.

24 mei 2021 om 10:34

Stekelenburg is toch veel beter in vorm dan Bizot? En sowieso meer ervaring en ik denk ook wel kwaliteit.

24 mei 2021 om 10:42

Ben ik met je eens alleen Cillessen en Krul hebben ook zat ervaring en Bizot is ook alweer 30. Steek hoef je dus wat mij betreft niet mee te nemen voor de ervaring. Aangezien Bizot over een jaar of 4 wel die ervaring moet brengen want de andere 2 zijn dan eind 30, dus de vraag of hun niveau nog voldoende is, lijkt het mij verstandiger om hem mee te nemen.

24 mei 2021 om 11:13

Ervaring betekent niet alleen hoe oud je bent hè. Steek was natuurlijk onderdeel van 2010. Maar heeft ook ervaring in de Serie A en Premier League. Bizot alleen in België en Nederland. En nooit iets gewonnen. En gezien zijn vorm bij AZ het afgelopen jaar vrij hard gekelderd is zou ik hem niet meenemen om daadwerkelijk te spelen. Puur op ervaring kies ik dan toch voor Steek.

Mijn afvallers: Bizot, van Aanholt, Hateboer, Sint Juste, Tete, Veltman, Vilhena, Promes. Ik vind dat er erg veel verdedigers bij zitten. Je hoeft defensieve posities echt niet zo dubbel bezet te hebben. Wissels zijn zelden defensief. Als je statistisch kijkt naar wat voor spelers invallen, zijn dat vrijwel altijd middenvelders en aanvallers. Daarnaast kan je altijd nog Frenkie, Koopmeiners of Gravenberch naar achter halen in een wedstrijd. Vilhena, Promes en Bizot kun je thuis laten omdat ze het niveau niet aankunnen en (hoop ik) nooit de concurrentiestrijd op hun positie gaan winnen.

Anwar heeft het verdiend om mee te gaan top seizoen gedraait net als gakpo

Bizot, St Juste, Karsdorp, Vilhena, Bergwijn, Promes zijn wat mij betreft de gegarandeerde afvallers. Ik zit nog in de knoop met de drie uit Jong Oranje. Meenemen zou logisch zijn gezien ze anders niet mee mogen met jong. Dus dat zou betekenen dat Veltman of Tete er ook uit gaat. Tete is absoluut niet mijn favoriete back, maar is verdedigend wel sterk. Al hangt het een en ander wel van Blind af of hij het haalt. Dan zou bijv. Van Aanholt ook nog kunnen afvallen.

Wijndal en Gravenberch kun je houden, de rest maakt eigenlijk niets uit of ze meegaan of niet. Opvulling.

Bizot
Van Aanholt
Vilhena
El ghazi
Hateboer
Karsdorp
Tete
St juste

Afvallers denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

325 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Alphonse Aréola ruilt Paris Saint-Germain op huurbasis in voor West Ham United, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren