Ronald Koeman neemt afscheid van spelers; media speculeren over premie

Zondag, 23 mei 2021 om 16:16Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:28

Ronald Koeman heeft zondagmorgen afscheid genomen van de spelersgroep van Barcelona. De Spaanse topclub speelde zaterdagavond bij Eibar (0-1 winst) de laatste wedstrijd van het seizoen en op zondagochtend stond een informele bijeenkomst op het trainingscomplex gepland. Koeman hield op het Ciudad Deportiva Joan Gamper een toespraak ten overstaan van de selectie, wenste de A-internationals succes op hun respectievelijke toernooien en hoopt de eerste spelers weer in de week van maandag 12 juli terug te zien. Het is onduidelijk of dat ook zal gebeuren.

"De huidige stand van zaken is dat er geen duidelijkheid is. Een dezer dagen komt er duidelijkheid na een gesprek met voorzitter Joan Laporta", vertelde Koeman zondag in gesprek met de NOS. “We hebben al met elkaar gesproken over de manier van spelen en we zijn al een tijdje bezig om de selectie te verbeteren voor het nieuwe seizoen.”

“Dat ziet er best goed uit met de heel beperkte financiële mogelijkheden. Ook dat is een probleem natuurlijk. Maar wij zijn aan de slag gegaan, tot iemand zegt dat het over is." Het contract van Koeman loopt nog een jaar door, maar het is allerminst zeker dat hij volgend seizoen nog steeds op de bank zit. Laporta kondigde onlangs grote veranderingen aan bij Barcelona en nam het in de media nog niet op voor zijn coach, tot ergernis van Koeman.

“Het heeft mij ook gestoord dat er nog geen duidelijkheid is, want dat moet er altijd zijn”, zegt hij. “Dat heb ik ook al aangegeven in Spaanse media. Twijfel over de toekomst is inherent aan ons vak en dat accepteer je, maar je moet hier de media niet de kans geven om op deze manier over de trainer te schrijven. De ene dag is Xavi de nieuwe trainer en de andere dag verlengt Xavi zijn contract in Qatar.”

“De volgende dag wordt Hansi Flick genoemd als nieuwe trainer en een dag later wordt hij bondscoach van Duitsland. Het is allemaal heel makkelijk. Er moet duidelijkheid komen”, besloot Koeman. Het is niet alleen onduidelijk of de Nederlander ook komend seizoen voor de selectie zal staan, maar ook welke spelers mogen gaan, zullen blijven of aangetrokken zullen worden. De namen van Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García zijn volop genoemd, maar Barcelona heeft nog geen officiële mededelingen gedaan.

Spaanse media schrijven zondag dat Koeman om ‘een logische reden’ nog geen duidelijkheid heeft. De Nederlander zou namelijk recht hebben op een ontslagpremie van acht miljoen euro en dat wil hij, zeker na zijn inspanningen en een uiteindelijk redelijk tot goed seizoen, absoluut toucheren als Laporta inderdaad ervoor kiest om voor een andere trainer aan te stellen. De ontslagpremie betekent echter meteen een fikse uitgave voor Laporta, die er ogenschijnlijk ook nog altijd niet in is geslaagd om Lionel Messi ervan te overtuigen om een nieuw contract met Barcelona te laten ondertekenen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door jijweetniks)

Nou lekker dan oranje verlaten voor 1 jaar de schoonmaak te doen bij barcelona

23 mei 2021 om 16:27

Dat was toch al vanaf het begin duidelijk? Ze konden geen trainer halen die ze eigenlijk hadden willen halen en als noodoplossing kwamen ze maar bij Koeman uit. Koeman was niet mans genoeg om te zeggen, ik heb beloofd om tot na het EK te blijven, en nu mag hij na een jaar via de achteruitgang weg en kan hij het EK mooi op tv volgen.

23 mei 2021 om 16:42

Ik vraag me wel af wie hem gaat vervangen. Want Koeman heeft het naar mijn idee maar matig gedaan en hij is zeker niet de juiste man voor de lange termijn, maar slecht heeft hij het ook niet gedaan. Dus je moet hem wel alleen vervangen voor iemand die het beter kan doen.

23 mei 2021 om 16:48

@Lierse mee eens. Koeman heeft zeker aantoonbaar fouten gemaakt maar zo slecht was het idd ook niet. Dus ik vraag me ook af wie het dan moet gaan doen. Als ze met Xavi aankomen kan ik ze sowieso niet meer serieus nemen. Die heeft geen enkele ervaring en dan ben je maar gewoon aan het gokken. Misschien word het wel een Zidane dat ie 3x de CL wint maar voor hetzelfde geld word het van Basten, dat hij er achter komt dat hij het toch niet kan of wil.

23 mei 2021 om 16:50

Ik snap dan weer niks van jouw bericht, dat hebben we dan toch gemeen.

23 mei 2021 om 16:53

@Rick, en in het ergste geval beschadig je Xavi nog voordat zijn carrière goed en wel begonnen is.

23 mei 2021 om 19:58

ik vind dat Koeman het maximale eruit heeft gehaald. heel het seizoen heeft hij zonder spits moeten spelen omdat Braitwaithe van FC Utecht niveau is, 4 jeugdspelers zonder ervaring moesten worden opgesteld wat eigenlijk helemaal niet kan bij een Europese topclub die mee wil doen om de prijzen en er staat een verdediging waarmee je een Eibar waarschijnlijk niet eens blij mee maakt. nu hebben ze dan Garcia gehaald voor de verdediging aankomend seizoen maar die is nog slechter dan wat er al in stond. die zou ik niet eens bij Feyenoord willen zien

23 mei 2021 om 17:56

Dat heeft ie met verve gedaan. Zijn droom was coach van barca zijn. Hij kan absoluut met opgeheven hoofd de club verlaten.

23 mei 2021 om 18:02

Ach hij kan zo lekker met pensioen in zijn nieuwe huis in Barcelona. Lekker golfen.

Ik vind Laporta toch wel een zeer zwakke president. Heeft vaak hele grote praatjes maar komt nooit met daden. Staat nooit achter zijn trainer wanneer het moet.

23 mei 2021 om 16:27

Denk toch wel dat je fout zit met ‘komt nooit met daden’. Kijk even zijn eerste ambstermijn terug.

23 mei 2021 om 16:33

Ja maar, dat waren andere tijden. Hij had toen Cruijff. Laporta luisterde altijd wat Cruijff zei, zoals Rijkaard aanstellen.

23 mei 2021 om 16:34

Je zegt net ‘komt nooit met daden’.

23 mei 2021 om 18:03

Cruijff heeft toen de financiele huishouding niet opgeschoond. Deze zomer zullen we een grote schoonmaak zien net als Laporta reeds twee keer eerder deed.

23 mei 2021 om 17:01

Laporta is een man die heel sterk in zijn schoenen staat en altijd een bepaald visie heeft en die ook nastreeft.
Als Koeman daar geen onderdeel van uitmaakt, dan zal niemand hem overtuigen om hem toch aan te houden als coach.
Vind dat toch een sterk eigenschap voor een bestuurder...dus wat u zegt klopt niet.

23 mei 2021 om 18:16

Kan je voorbeelden noemen?

26 mei 2021 om 23:01

Denk dat zijn eerste termijn als directeur een zeer goed voorbeeld is, of bent u alweer vergeten wat Barca heeft gepresteerd onder Laporta?

23 mei 2021 om 18:23

Koeman is door de vorige president aangesteld. Lapaorta wil Xavi aanstellen, en dus moet Koeman vertrekken.

23 mei 2021 om 20:10

Waar heb jij gelezen of gehoord dat Laporta Xavi als trainer wilt??

23 mei 2021 om 21:37

Haha, dit zijn toch echt uitspraken van iemand die vier keer per jaar naar Barça kijkt en niet meer dan dat. Laporta heeft nu al flinke stappen gezet (ik laat in het midden of deze vooruit of achteruit zijn gezet) en heeft in z'n hele carriere incl deze maanden al laten zien daden niet te schuwen.

Wat een grapjas ben je dan als je beweert dat ie nooit met daden komt of nooit achter z'n trainer staat. De druk die hij op zich kreeg tijdens het eerste jaar van Rijkaard en tijdens diens laatste twee seizoenen waren gigantisch.

Ik weet het niet, zou er niet aan moeten denken coach te zijn van Barcelona. Verwachtingen zijn zo hoog maar het team is gewoon slecht. Messi en Frenkie zijn de enigen die bij City/liverpool/bayern zouden spelen denk ik en toch verwachten ze wonderen. Xavi gaat kapot als hij hieraan start, super zwakke verdediging met een stel bejaarden in het team.

In de loop der tijd lijkt Joan Laporta steeds duidelijker te worden over de manier waarop hij gaat proberen om de club weer in ere te herstellen. Onlangs sprak hij al over ‘een einde van de cyclus’ en lijkt hij antwoord te geven op een belangrijke vraag: heeft Ronald Koeman in het afgelopen seizoen laten zien om zijn baan te behouden en heeft het eerste elftal genoeg stappen gemaakt onder zijn leiding om hem een belangrijke rol te geven in het samenstellen van de selectie voor de langere termijn? Zelf had ik al mijn twijfels, maar Joan Laporta lijkt steeds meer richting ‘nee’ als antwoord te bewegen. Ronald Koeman gaf zelf al aan dat hij minder vertrouwen van het bestuur voelt in de afgelopen maand, dat lijkt me een slecht voorteken (of een waardeloze strategie om meer inspraak te krijgen in de gewenste versterkingen). Een ander slecht voorteken lijkt me dat Ronald Koeman voorafgaand aan de laatste wedstrijd predikte voor respect voor hem en de selectie, om vervolgens na de wedstrijd meteen zijn eigen selectie in de media af te vallen door te stellen dat het niveau bij hen ontbreekt. Dat lijkt me een pijnlijk signaal van iemand die verantwoordelijkheid probeert af te schuiven, ondanks dat hij tot op zekere hoogte natuurlijk wel een punt heeft. Daarnaast wordt het steeds duidelijker welke spelers nog een toekomst hebben bij de club en over welke spelers nog getwijfeld wordt. Norberto Neto, Samuel Umtiti, Júnior Firpo, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho en Martin Braithwaite staan op de transferlijst en worden waarschijnlijk aankomende zomer verkocht. De boodschap richting spelers als Sergi Roberto en Ousmane Dembélé is ook duidelijk. Tijdens contractonderhandelingen zullen zij financiële opofferingen moeten doen om langer bij de club te blijven. Een vertrek van Francisco Trincão of Antoine Griezmann lijkt alleen bespreekbaar op het moment dat de club moeite heeft om andere spelers van de hand te doen.

Daarmee beginnen de contouren van de selectie duidelijk te worden. Iñaki Peña wordt de nieuwe stand-in van Marc-André ter Stegen, terwijl Emerson een relatief goedkope versterking is voor de rechtsbackpositie. Eric García en Sergio Agüero komen transfervrij over van Manchester City, waarmee je twee spelers in huis haalt die meteen van waarde kunnen zijn. Even kort over Sergio Agüero, dat is natuurlijk een compleet andere situatie als enkele maanden geleden met Luis Suárez. De Uruguyaan verdiende destijds meer dan twintig miljoen euro, terwijl de Argentijn akkoord gaat met vijf á zeven miljoen euro plus een bonus wanneer hij de Champions League wint. Kortom, Luis Suárez verdiende destijds meer dan drie keer het salaris van Sergio Agüero volgend seizoen. Klein detail om even in je achterhoofd te houden. Daarnaast lijkt Lionel Messi zijn contract te willen verlengen en Memphis Depay financiële opofferingen te willen doen om voor Barcelona te spelen.

Wat houdt je dan over? Marc-André ter Stegen, Iñaki Peña, Arnau Tenas; Sergiño Dest, Emerson, Óscar Mingueza, Gerard Piqué, Ronald Araújo, Clément Lenglet, Eric García, Jordi Alba; Frenkie de Jong, Riqui Puig, Ilaix Moriba, Sergio Busquets, Pedri, Carles Aleñá, Sergi Roberto, Álex Collado; Lionel Messi, Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann, Sergio Agüero, Ansu Fati, Memphis Depay, Francisco Trincão. Dat lijkt me een aardig geraamte waarmee Joan Laporta en zijn technische staf aan het werk kunnen. Eigenlijk mis je dan alleen nog een centrale verdediger van wereldklasse, een stand-in van Jordi Alba en een verdedigende middenvelder. Er zijn in mijn ogen interessante mogelijkheden op de markt, denk bijvoorbeeld aan de transfervrije David Alaba of iemand als José Gayà die voordelig mag vertrekken bij Valencia. De eerstgenoemde gaat waarschijnlijk met een enorme zak tekengeld naar Real Madrid, de laatstgenoemde zou haalbaar kunnen zijn op dit moment. Voor het middenveld en het hart van de verdediging is het lastiger om gerichte versterkingen te doen denk ik. Laten we eerst maar eens zien hoeveel de club op kan halen met de verkoop van spelers.

23 mei 2021 om 16:33

Is Alejandro baldé geen goede stand-in voor Alba? toch eigen jeugd wat gezien onze financiële mogelijkheden lekker meegenomen is. Heb hem alleen te weinig zien spelen om nou echt te oordelen of hij het niveau nu al aankan. Hoor wel positieve verhalen over hem. Buiten dat zou ik Trincao echt uitlenen en Collado zijn plek in de selectie laten innemen, vind ze best vergelijkbaar, Collado iets meer een middenvelder dat dan weer wel. Trincao vind ik een beetje nutteloos dribbelen en verder doet hij niks bijzonders, die moet nog even groeien bij een club als pak hem beet Valencia denk ik.

23 mei 2021 om 16:51

Balde is een groot talent, maar uiteraard nog lang niet van het niveau van Alba. Het is een beetje de vraag wat je voor volgend seizoen wil nastreven. Als Alba nog steeds de absolute nummer 1 is, is Balde prima. Dat ie misschien vijf wedstrijden speelt en een beetje kan ruiken. Als er plannen zijn om Alba echt al af te laten bouwen, moet je een volwaardige tweede optie hebben en zou Gaya of Grimaldo (Benfica) een optie kunnen zijn. Zeker Gaya ben ik erg fan van. Wat Trincao betreft ben ik het wel met je eens. Al betwijfel ik of Collado het beter zal doen. Die is toch ook al 21 of 22 ofzo en heeft nog nauwelijks minuten in het eerste. Denk dat dat nooit een helemaal volwaardig Barca speler gaat worden.

23 mei 2021 om 16:56

Geen flauw idee, heb Alejandro Baldé daar echt te weinig voor aan het werk gezien. Volgens mij hebben we dezelfde verhalen gehoord, de club lijkt hem namelijk door te willen schuiven naar het eerste elftal. Tsja, het voelt een beetje als mosterd na de maaltijd. In de afgelopen periode hebben we met Alejandro Grimaldo, Marc Cucurella en Juan Miranda drie talentvolle linksbacks die uiteindelijk plaats moesten maken voor een miljoenenversterking, en nu moet een 17-jarige Alejandro Baldé na enkele maanden plots vervroegd doorstromen naar het eerste elftal. Francisco Trincão had eigenlijk nog een seizoen langer in Portugal moeten blijven, misschien dat de club hem tijdelijk ergens anders onder kan brengen. En eerlijk gezegd heb ik er weinig problemen mee als ze hem definitief van de hand doen op het moment dat ze hem met winst kunnen verkopen.

23 mei 2021 om 16:58

@Riqui8, klopt ik ga ervan uit dat Alba dan eerste keus blijft, ik weet niet hoeveel Grimaldo moet kosten? Ik gok een miljoentje of 40. Weet niet of we dat kunnen betalen, vind hem overigens wel echt een topspeler hoor. In mijn ideale droomwereld kopen we De Ligt, Fofana, Söyuncu (?) of Koundé. Maar nogmaals geen idee hoe de financiën zijn. Zou eerder een betrouwbare Centrale verdediger kopen dan een linksback.

23 mei 2021 om 16:47

Persoonlijk denk ik aan Alejandro Grimaldo als een stand-in, zo niet een linksback van wereldklasse in de toekomst, die met Alba kan concurreren voor de linksbackpositie. Wat is jouw mening hierover Guaporta?

23 mei 2021 om 16:57

Helemaal met je eens. De vraag is alleen of je de hoofdprijs wil betalen voor een stand-in van Jordi Alba, terwijl andere posities duidelijk om meer aandacht vragen.

23 mei 2021 om 17:10

Anderzijds, doet Jordi Alba genoeg om zijn basisplaats te behouden dan? Zijn seizoen was toch verre van echt goed, zeker naar zijn eigen standaarden. Dus koop je een stand-in voor Alba, of koop je een opvolger? Ik denk zelf dat laatste. Alba takelt af. En dan heb je niks. Dus is linksback niet ook een positie die om aandacht vraagt?

23 mei 2021 om 17:22

Ben niet de grootste liefhebber van Jordi Alba, maar het gaat wel erg ver om te stellen dat hij aan het aftakelen is. Afgelopen seizoen heeft hij bijvoorbeeld vijftien assists gegeven en was hij vijfmaal trefzeker. Dat lijken me geen statistieken van een vleugelverdediger die 'verre van echt goed was' of 'aan het aftakelen is'. Kijk, in een ideale situatie had ik er natuurlijk ook voor gekozen om door te selecteren op die positie. Misschien Alejandro Grimaldo, David Alaba of José Gayà? Maar volgens mij zijn er andere posities die een hogere prioriteit genieten aankomende zomer.

23 mei 2021 om 16:49

Eigenlijk zou je beter moeten afvragen waarom je dan nog in godsnaam Depay nog nodig heb, een soort van afscheidscadeau voor Koeman? Griezmann, Messi, Agüero en nog Depay voor 1-2 posities, of zou de volgende trainer dan met 3 spitsen willen spelen zonder letterlijk flankspelers? We weten allemaal wel hoe dat is afgelopen met Suarez, Messi en Griezmann.

Je zou haast verlief op moeten zijn dat Agüero naar Barcelona komt. Ik ben er niet op tegen want zoals je zelf zeg kostte Suarez veel meer maar zou het elftal er echt beter van worden? Ik betwijfel het en ik heb het liefst flankspelers pur sang waarmee je het spel breed houdt dan wachten in de 16 op een bevlieging van Messi of een wereldpas van Busquets.

Daarnaast hoop ik toch echt erop dan Lenglet en Pique weggaan. Die mannen kunnen echt niet meer of wil je nog meer tegen penalty's krijgen?

23 mei 2021 om 16:52

Het nut van de aankoop van Depay ontgaat me dan ook wel volledig. Zeker omdat Messi bijna altijd alles speelt. Zeker omdat Fati er ook nog zal zijn.

23 mei 2021 om 17:12

Clément Lenglet blijft in mijn ogen een omhooggevallen derde of vierde centrale verdediger, heb eigenlijk nooit een centrale verdediger van wereldklasse in hem gezien. Gerard Piqué lijkt nog altijd een belangrijke leidinggevende rol te vervullen in de verdediging, dus ik zou hem proberen te behouden voor de club. Daarnaast denk ik dat de club Memphis Depay ziet als een multifunctionele aanvaller, dus met zijn komst zou je een capabele vierde of vijfde aanvaller in huis halen. Daarmee geef je Ansu Fati de ruimte om zijn tijd te nemen voor het herstel van zijn blessure en heb je een vangnet voor het geval Antoine Griezmann verkocht kan worden in de zomer. Maar goed, volgens mij zijn we het wel met elkaar eens. Ben zelf ook niet echt een voorstander van zijn komst, zeker als Ronald Koeman niet meer voor de juiste omgeving voor hem kan zorgen.

23 mei 2021 om 19:50

@lierse1997 Barca heeft voor de spitspositie een 33 jarige en blessuregevoelige Aguero die niet mee verdedigd, een schaduwspits die in de spits wordt misbruikt en daarom niet rendeert Griezmann en een spits van FC Utrecht niveau Braithwait. vandaar denk ik de interesse in Depay. Messi zal geen concurrent voor hem worden want die speelt niet als spits

23 mei 2021 om 20:15

Depay is ook geen pure spits.

24 mei 2021 om 10:51

Griezman wordt helemaal niet in de spits gespeeld. Heb je overigens de cijfers van griezman gezien? Die man heeft 20 goals en 12 asssists. Dan rendeert hij juist wel. Sommige roepen maar wat zonder te kijken of te weten.

23 mei 2021 om 17:42

Er zijn wel veel Barca fans die het beleid als een potje Fifa zien… Je noemt even een hele rits spelers op die op de transferlijst geplaatst worden en van de zomer wel verkocht worden. Maar al die spelers hebben nog doorlopende contracten met een salaris dat door geen enkele andere club geboden wordt. Reken er maar op dat die gewoon hun contract uit gaan dienen!

23 mei 2021 om 18:06

@tazza Zo eenvoudig is het ook niet. We zullen ook veel loandeals zien. Bartomeu heeft de spelers verwend met bizarre salarissen. Dat is niet houdbaar. In het uiterste geval zullen ze als Bogarde met het tweede mogen spelen. De club gaat boven welke speler dan ook. Laporta is de juiste man om dat uit te dragen. Mateu Alemany is ook een ervaren bestuurder. En de nieuwe COE was tot voor kort de CEO van Mediamarkt Spanje. De tijd van een zwak bestuur is nu echt voorbij. Zelfs met een iets lager salaris krijgen ze beter betaald dan waar dan ook.

23 mei 2021 om 17:59

@Guaporta, bedankt voor je uitgebreide bericht. Goede uitleg/analyse!

Laporta heeft maandenlang de ultieme Barca fan uitgehangen om verkozen te worden en laat direct zien dat het toch wel een rare vogel is. Waarom hijgt hij al sinds zijn aanstelling in de nek van Koeman? Bartomeu was misschien wel een crimineel, maar die had dit niet gedaan zo vlak voor het einde hoor. Die heeft Valverde ook eindeloos gebacked. Sinds die Superleague onzin en de twijfels van bovenaf is het alleen maar slechter gegaan in de belangrijkste fase van het seizoen. Echt 0,0 respect voor iemand die misschien bot kan zijn, maar toch een flinke opknapbeurt heeft gemanaged in het circus genaamd FC Barcelona. Ook totaal geen krediet voor zijn carriere als speler. Als je het mij vraagt is het alweer #laportaout

23 mei 2021 om 17:11

@baraboy gezien jouw nick dan snap jij toch wel datt Koeman niet gehaald is door Laporta.... Dat Bartomeu een Valverde steunt is toch normaal aangezien hij die ook had aangesteld. Dus vergelijking gaat zeer mank. Geef eens een goede reden waarom Laporta niet zijn eigen trainer mag kiezen?

23 mei 2021 om 17:18

Bartomeu zou Koeman nooit in zo'n fase in twijfel trekken. Ik zeg nergens dat Laporta geen trainer mag halen. Hij mag het wel doen, maar begin daar dan over nadat het seizoen voorbij is. Nu kan Laporta gewoon zeggen "ja kijk maar hoe Koeman het weg heeft gegeven", wat te simpel is. Mijn punt is dat er niet wordt gekeken naar hoe het seizoen is gegaan en wat Koeman en zijn staff hebben weten om te buigen. Je zou denken dat er iets van krediet zou zijn.

23 mei 2021 om 17:22

Hoe lang hebben ze het weten om te buigen dan? Want na een paar goede maanden is het op het einde toch weer stevig in elkaar gestuikt.

23 mei 2021 om 17:44

Bartomeu zou koeman inderdaad niet in twijfel trekken. Dat is omdat bartomeu koeman had aangesteld.

Oeii pijnlijk zeg voor Koeman als hij weg moet. Heb je Oranje verlaten, geen Ek, voor dit barca. Oke je droom waar gemaakt maar om na 1 jaar, een door start te maken, mag je nu alweer vertrekken. Deze is wel pijnlijk voor hem. Hij heeft het gewoon prima gedaan in deze toestand. Men vergeet snel in welke hopeloze situatie barca zat. Maar ja, aan alles zag je dat Laporta een andere weg wilde innemen. Dat voelde Koeman ook al aankomen.

(het is allerminst zeker dat hij volgend seizoen nog steeds op de bank zit. Laporta kondigde onlangs grote veranderingen aan bij Barcelona) Terecht, een middelmatige coach hoort ook niet bij een top ploeg te coachen. Met Koeman erbij is een doodlopende weg.

23 mei 2021 om 19:07

Topploeg? Deze selectie is toch niet topclub/ploeg waardig. Ik geloof ook niet dat een andere coach veel meer uit deze selectie had kunnen halen hoor. Het vorige bestuur heeft Barca de afgrond in geholpen met debiele transfers en nog meer schulden dan het al had. Dat mag je niet op de trainer afschuiven, zeker niet omdat hij maar één seizoen heeft gedraaid en het zo onrustig was afgelopen zomer met Suarez die vertrok en Messi die echt weg wilde. Koeman heeft het wat dat betreft echt prima gedaan door tot het einde mee te doen om de titel en de Copa del Rey te winnen.

Nou ja, 8 miljoen toucheren voor niks doen is ook niet verkeerd als ze hem nu wegsturen. Maar wie gaat hem opvolgen? Als het geen man van de club is moet je je afvragen of het het waard is om weer onrust in de kleedkamer te riskeren, want dat heeft Koeman toch redelijk op de rit gekregen. De resultaten waren er niet, maar volgens mij kan je de club dat moeilijk kwalijk nemen en hem eigenlijk ook niet. Natuurlijk wisselde hij raar en liet hij sommige spelers (terecht of onterecht) links liggen, maar in zo'n eerste seizoen moet je ook er achter zien te komen wat werkt en met wie. Genoeg mensen waar je op zou moeten kunnen bouwen als trainer zijn door de mand gevallen en/of leken heel laat op gang te komen: Pique, Alba, Dembele, Griezmann, Roberto. Benieuwd hoe dit afloopt.

23 mei 2021 om 17:46

Maar wisselen niet alle trainers vreemd in de ogen van de fans? Zidane en Guardiola komen ook vaak met vreemde opstellingen, wissels en probeersels….

23 mei 2021 om 19:30

Klopt Tazza, en mensen trekken bepaalde wissels of opstellingen vaak in twijfel. En ook begrijpelijk als gewenste resultaten uitblijven. Maar ja, aan de andere kant weet je niet wat zo'n man op de training ziet van een speler.

Zijn droom baan aan diggelen. Lekker weer opnieuw beginnen. Geen EK en na 1 jaar ontslag bij Barcelona. Nu snap ik dat hij dit als zijn droom baan zag als ex Barcelona speler, maar waar die opwinding vanuit het Nederlandse volk komt? Al sla je me dood.

"Maar ze spelen zo mooi voetbal" En dat eeuwige gejank, kaarten vragen, liegen en bedriegen en op misselijkmakende wijze doorstoten in de Champions League knock out fases. Dat vergeten we want... "Ze spelen zo mooi voetbal".

Ik wens Koeman veel succes.

Wat hoop ik dat Barca volgend seizoen echt een drama seizoen draait als ze Koeman nu wegsturen. Want Xavi gaat het ook niet beter doen. En wie moet anders trainer worden. Alle top trainers zijn al bezet. Als ze slim zijn laten ze Koeman nog een seizoen zitten en zoeken ze op hun gemak een nieuwe trainer zodra Koeman zijn contract afloopt. En dan kun je rustig een nieuw team bouwen. En kan de nieuwe trainer rustig instappen.

23 mei 2021 om 17:14

@Mizret voor de duidelijkheid, ik heb niets met Laporta. Leg eens uit waarom mag een Lapirta niet zelf een trainer kiezen waarmee hij denkt zijn visie/resultaat te behalen. Hij heeft Koeman niet aangesteld. Koeman heeft het niet goed gedaan en qua opvatting totaal anders dan hoe Laporta voor ogen heeft. Ik snap het gejank om Koeman niet (als RM zie ik liever Koeman blijven).

Jemig, als ik Koeman was, had ik nu al gezegd: 'als het zo moet, bekijk het dan maar.' Ik bedoel, je gaat toch niet als trainer de hele zomer afwachten tot je ontslagen word? Hij kan wel een club krijgen waar hij ook goede spelers tot z'n beschikking heeft en waar hij wel het volste vertrouwen van de leiding krijgt.

@vizinhoquefaz Wat zou Laporta graag willen dat jij Koeman was. Nog nooit zo makkelijk van een trainer af gekomen zonder dat het een cent kost. Laporta weet dat hij 8 miljoen kwijt is aan Koeman als hij hem ontslaat. Daarom doet hij dat niet zomaar. Echter als Koeman zelf het bijltje er bij neer gooit hoeft Laporta hem natuurlijk niks te betalen ook. Maar oké, jij zou die 8 miljoen dus weggooien.

Koeman had dit inderdaad kunnen weten. Bartomeu zou sowieso in maart al weggaan maar dat is slechts vervroegd. Hij wil deze club gewoon op zijn CV en weet ook wel dat die kans anders nooit meer was gekomen. Als ze hem niet ontslaan is het dankzij de afkoopsom, maar dat het bestuur hem wil lozen is wel duidelijk. Hij zal sowieso niet langer dan 2 seizoenen hier trainer gaan zijn.

8 miljoen zou ik geen genoegen mee nemen als ik Koeman was. Die Laporte moet harder gestraft worden als hij nu Koeman op straat zet. Koeman daar hebben ze om liggen bidden en smeken en hij is in een wespennest gekomen bij zijn aanstelling. Heeft alleen maar puin kunnen ruimen. Heeft het team weer aan de praat gekregen en zelf Messi zijn plezier in voetballen gegeven. Het is makkelijk achteraf praten van Laporte dat ze de titel hebben weggegeven maar toen hij begon was het een bende en hij mocht de boel opruimen daar was het bestuur niet voor bij machte schijnbaar of durfde geen beslissingen te nemen. Nu komt laporte aan met opruimen terwijl men een grote schuld heeft en ja hoor maar weer even 500 miljoen lenen. Waar blijft de FPC Daarnaast de aanstichter van de nieuwe CL en nog steeds geen nee gezegd. Als ik koeman was zou ik naast de 8 miljoen zoals beschreven staat nog een fikse schadevergoeding eisen wegens nalatigheid van Laporte en men niet op tijd is geweest om een beslissingen te nemen waardoor er punt 1 Het Nederland Team er voor in de steek heb moeten laten, natuurlijk wel mede ook zijn eigen keuze, en punt 2 dat er nu mooie clubs voor zijn neus voorbij zijn gegaan om daar als coach te kunnen gaan fungeren.
Vind het overigens nog steeds vreemd dat men maar schulden kan maken en dan praten over nieuwe spelers die kapitalen geld kosten.

Ik reageer niet vaak op een bericht maar ben echt ontstelt door de negatieve reacties over Koeman. De enige spelers die iets met Europese top te maken hebben zijn Frenkie en Messi, die ook niet meer alles is. Jarenlang extreem wanbeleid qua transfers waarin bijna een miljard aan miskopen is gedaan. Braithwait als tweede spits, Pjanic 60m. En dan nu Koeman geen 1 zomertransferwindow geven terwijl hij nog bijna de dubbel heeft gewonnen met deze selectie die voornamelijk uit brandhout bestaat, waarin hij een heel jaar lang zelfs nog gebruik heeft gemaakt van jeugd. Valverde heeft 3/4 jaar de kans gehad. Koeman heeft het puur qua resultaten ver boven verwachting gedaan en verdiend 100% een tweede jaar. Je kan gewoon lastig iets over zijn prestaties zeggen als je de stront van jarenlang wanbeleid moet wegpoetsen, en dat heeft hij wat mij betreft fantastisch gedaan.

Volgens de krant Sport is Depay vastgelegd tot 2024, hij komt transfervrij over. Zal Koeman dus wel blijven . Alleen de vraag is welke selectie hij tot zijn beschikking heeft in het nieuwe seizoen. Volgens dezelfde krant krijgt Alba een voorstel voor salarisverlaging en als hij daar niet mee akkoord gaat dan kan hij vertrekken. Als opvolgers worden Angeliño, Gaya en Gosens genoemd, het probleem is dat deze spelers geld moeten kosten. Barca hoopt Junior Firpo te verkopen en daarmee een van die backs te halen. Angeliño moet 30 miljoen kosten en Gosens 40miljoen .

Dus wordt het weer 352 wat totaal niet werkt.
Als koeman blijft dan zouw ik zeggen ga gewoon 433 of 343 spelen Anders wordt het als nog vroeg tijdig vertrek.nog iets in het nieuwe seizoen aub geen lenglet en piqué in de
Defensie. gewoon met araugo en mingeza alba dest achterin starten.middenveld busi Coutinho de Jong aanval messi dembelle griezman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3761 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘We willen dat Messi met buitengewone voetballers als Memphis blijft spelen’

Memphis Depay verwacht 'gewoon' te mogen uitkomen in LaLiga. Eerder deze maand meldden diverse media in Spanje dat Barcelona voorlopig geen nieuwe spelers mag inschrijven voor de competitie, omdat het door...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
AC Milan wil doorpakken met de komst van Hakim Ziyech. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren