Ongeloof over VAR na gele kaart Leroy Fer: ‘Hoe dom is dit?!’

Zondag, 23 mei 2021 om 13:12Yanick Vos • Laatste update: 13:19

De arbitrage bij Feyenoord - FC Utrecht heeft zondagmiddag voor verbazing gezorgd met het besluit om Leroy Fer niet van het veld te sturen na een harde overtreding op Sander van de Streek. De Feyenoord-middenvelder haalde zijn tegenstander van achteren hard neer en werd door scheidsrechter Dennis Higler bestraft met geel. Ook de VAR vond de tackle van Fer geen rode kaart waard en op dat besluit wordt met verbazing gereageerd door Arnold Bruggink.

Fer maakte in de slotfase van de eerste helft een harde overtreding op Van de Streek. Videoscheidsrechter Martin van de Kerkhof was het met Higler eens dat een gele kaart voldoende was. Bruggink vindt het een onbegrijpelijk besluit. “Als je als VAR dit toch ziet… Kop op man! Als je als VAR niet tegen Higler zegt: Higler, kom op, dit is echt een donkerrode kaart. Hoe dom is dit? Ik snap er helemaal niks van dat ze zeggen: geel is genoeg. Ze gebruiken die VAR echt helemaal verkeerd. Ik word hier helemaal flauw van.” Ook op Twitter wordt met verbazing gereageerd, zo blijkt uit onderstaande tweets.Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door ahmedhossam)

Dit is blijkbaar wat je te wachten staat als je tegen de KNVB in gaat. Pure diefstal en ik kan me voorstellen dat ze bij Utrecht denken dat dit vooropgezet is. Je hoorde de stilte in de Kuip omdat iedereen meteen zag dat dit een snoeiharde tackle is die maar een kleur verdiende.

23 mei 2021 om 13:24

Geloof je nou echt dat de KNVB tegen de scheidsrechters zeggen dat ze FC Utrecht moeten benadelen? Je moet onkunde niet aanzien voor een complot.

23 mei 2021 om 13:25

Onkunde is moeilijk als het zo overduidelijk rood is. En de VAR had maar 2 tellen nodig om te beslissen haha. Echt te lachwekkend voor woorden.

23 mei 2021 om 13:33

De scheidsrechters zijn gewoon schijterds. Ze weten dat Feyenoord de bovenliggende partij is en dat een rode kaart de wedstrijd kan kantelen. Daarom durven ze hem niet te geven: de weg van de minste weerstand/risico. Inderdaad lachwekkend.

23 mei 2021 om 13:58

Niet de eerste keer dat Feyenoord de dans ontspringt en ook niet alleen als ze de betere zijn: Berghuis is ook al 2 keer weggekomen met een donkerrode kaart tegen AZ (vorig seizoen op Koopmeiners en dit seizoen Hatzidiakos). Ik zie er geen complot in, maar opvallend is het wel.

23 mei 2021 om 14:08

Kijk even waar Utrecht toch allemaal mee bezig is vandaag, wat een schijt club. Ja Fer was rood, maar Utrecht had er inmiddels al 3 a 4 moeten hebben.

23 mei 2021 om 14:22

Niks is onmogelijk in de KNVB organisatie. Het is heel vreemd dat Higler deze wedstrijd had gekregen met de assisten van Gozubuyuk.

23 mei 2021 om 15:24

Zo ontkomt iedere club toch weleens aan een rode kaart? Bij Berghuis ligt de nadruk er inmiddels ook gewoon op. Ik wil die overtredingen niet bagatelliseren hoor, maar ik heb het idee dat die momenten momenteel bij Feyenoord wel wat scherper onthouden worden dan bij pak 'm beet PEC, Vitesse of Heerenveen. Als Berghuis een overtreding maakt staat iedereen al te hijgen, terwijl iemand als Tagliafico minstens zo vaak aan een kaart ontsnapt

23 mei 2021 om 16:13

3 a 4, in de brievenbus bedoel je met daarop de excuses van Higler

23 mei 2021 om 13:25

Man man man is toch onnodig om al deze complottheorieën erbij te halen. Was donkerrood en de VAR ligt te slapen, maar ga nou niet denken dat er meer achter zit, want dat is niet zo...

23 mei 2021 om 15:22

Inderdaad, er is geen complot. Wat er wel is, is een incompetente scheidsrechter en een VAR dat weer eens bewijst dat het geen toegevoegde waarde is. Fer was gewoon rood. Maarmaher en Jansen bij Utrecht en Spajic bij Feyenoord ook. En ik ben vergeten wie bij Utrecht vol op de enkels door ging in de tweede helft. Er is vandaag gewoon een wanprestatie geleverd door het Nederlandse scheidsrechter korps.

23 mei 2021 om 13:28

Aanstellen is ook een vak. PSV - Ajax alweer vergeten met snoeiharde tackles van Tagliafico en Martinez waar geen rood voor werd gegeven? Over diefstal gesproken. Met je complottheorieën

Knvb Stop met de VAR want wat is de nut van de VAR als hier Higler niet wordt duidelijk gemaakt dat hij even op het scherm moet kijken of het geen rood is

23 mei 2021 om 13:42

Als de VAR er niet was dan was dit toch ook gebeurd?

23 mei 2021 om 13:49

Het feit dat er een var is, en dus opnieuw naar de situatie gekeken kan worden maakt de uitkomst alleen maar erger. Dat maakt het onkunde in plaats van een menselijke fout.

23 mei 2021 om 13:51

Maar het verandert nog steeds niets aan de uitkomst.

23 mei 2021 om 14:00

Nee maar maakt de fout wel nog erger. De var hoort dit soort fouten juist weg te nemen. In dit geval zorgt het alleen maar voor nog meer ergernis.

23 mei 2021 om 14:05

Als mensen falen (man achter de var) hoeft het systeem zelf niet slecht te zijn. Scheidsrechters morten beter opgeleid, maar ook gestraft worden bij grote fouten

23 mei 2021 om 14:44

Ja absoluut. Toch kon ik een stuk beter mee leven in de tijd dat de scheidsrechter in een split second een beslissing kon maken en hij het nou eenmaal fout kon zien. Dat er nu getrainde mensen 10x naar een herhaling kijken en dan een fout maken is veel moeilijker te begrijpen, en het geneuzel over 100% fout, buitenspelmarge van 10 cm etv hebben het allemaal niet duidelijker gemaakt.

Gooi heel die VAR maar weg! In ieder geval die gene die er nu achter zit mag echt geschorst worden en eens een jaartje op cursus gaan.
Overigens geldt dat het zelfde voor Higler. Hoe kunnen we die gast nog serieus nemen?
Donker rood dit, te bizar voor woorden dat hier alleen geel voor word gegeven.
Ik pleit ervoor dat Fer als nog een dikke schorsing krijgt.
Dit is geen overtreding meer maar gewoon een ordinaire aanslag. Vol van achter met twee benen in een schaar vorm. Van de Streek kan zich never nooit verdedigen omdat hij hem niet aan ziet komen.

Ik blijf het zo onbegrijpelijk vinden dat gelul van 'het moet een 100% fout zijn'. Je kan toch gewoon een scheidrechter laten kijken als het een twijfel geval is? Kijk dit is natuurlijk gewoon 100% rood, maar omdat die regel bestaat dat de VAR er 100% van overtuigd moet zijn, begint zo'n vent ook te twijfelen. Gewoon bij twijfel de scheidsrechter laten kijken. Dit zorgt ervoor dat de man achter de VAR minder gaat twijfelen, en dat de scheidrechter niet met het idee naar het scherm loopt dat hij een fout heeft gemaakt. Want je kijkt toch anders naar dingen als jij er met de insteek in gaat dat je een fout hebt gemaakt. Ik snap niet waarom iemand in zeist dit niet kan verzinnen?

23 mei 2021 om 13:24

Als die blinde achter de VAR dit geen 100% fout vind moet je hem op staande voet ontslaan natuurlijk. Beetje als een specialist die per ongeluk het verkeerde been amputeert ofzo, dan kom je ook niet weg met oeps foutje..

23 mei 2021 om 13:27

Ja ik vind het ook hoor, maar het is makkelijk roepen als je totaal geen verantwoordelijkheid draagt (zoals jij en ik). Zo'n vent wordt gewoon beoordeeld op zijn functioneren. En laat hij de scheidrechter kijken, terwijl het geen 100% fout is, dan heeft hij een probleem. Daarom moet de hele regel van dat 100% fout weg, want dat zorgt alleen maar voor psychologische barrièrs.

23 mei 2021 om 13:33

Var moet gewoon ingrijpen en in dit soort gevallen de leider zijn. Iedere klungel ziet dat dit rood is, geef dat Higler aan en klaar. Geef je niets aan ben je niet geschikt en moet je bij dit soort fouten gewoon geroyeerd worden van het korps.

Dit is al jaren aan de hand in de Kuip. Scheidsrechters laten zich intimideren omdat ze ook nog veilig naar huis willen kunnen en de VAR zit ook niet te wachten op bezoek in zijn achtertuin. Dit gaat nooit maar dan ook echt nooit veranderen met wedstrijden in de Kuip.

23 mei 2021 om 13:27

Wat ben jij een triest figuur zeg hahaha. Zware zondag heb je of niet.

23 mei 2021 om 13:38

Want het was geen rode kaart volgens jou? Dat jij als Feyenoord supporter er van geniet verbaasd me nog niet eens, alles is toch geoorloofd om nog Europees voetbal te halen?
Ik denk dat heel Nederland heeft gezien hoe schandalig deze beslissing was maar wees er vooral blij mee zou ik zeggen.

23 mei 2021 om 13:45

Als je de wedstrijd bekijkt zie je dat Utrecht inmiddels 6 kaarten meer had moeten hebben.

23 mei 2021 om 14:38

Neem aan dat jij een zware week heb? Dat je steeds meer beseft dat je play offs speelt voor de conference league, tegen clubs zoals utrecht, sparta... 😂😂

23 mei 2021 om 16:15

Je hebt nogal verschil tussen overtredingen waar geel voor gegeven kan worden en spelers daarna dus wat voorzichtiger zijn en directe rode kaarten (boteghin? Fer?)...

Ik geloof niet in een complot, wel in het feit dat deze scheids en VAR enorme schijtbakken zijn en het niet aandurven terechte rode kaarten te geven in de kuip met de supporters erbij.

23 mei 2021 om 13:31

Diep en dieptriest dat je dit serieus op papier zet. Zou toch wat zijn als scheidsrechters zich laten beïnvloeden door een sfeertje van 6500 man. En vooral een VAR die hermetisch afgesloten zit.

23 mei 2021 om 13:35

Je weet nooit of ze de sleutel hebben tegenwoordig. De Kuip was vorig weekend ook hermetisch afgesloten...

23 mei 2021 om 13:36

@martyn7 Jij bent dus echt naã¯ef he als je denkt dat dit geen invloed heeft. Het is al jarenlang bekend en zelfs met statistieken onderlegd dat Feyenoord in de Kuip de arbitrage mee heeft.

23 mei 2021 om 14:59

VAR zit helemaal niet in het stadion.

23 mei 2021 om 15:27

@ajaxclub, Het is al jaren bekend dat op heel veel fronten Ajax door het gehele arbitrale korps bevoordeeld worden dus ga niet lopen klagen over Feyenoord.

23 mei 2021 om 13:35

Volledig eens ajaxclub, verleden wijst ook uit dat scheidsrechters Kuipvrees hebben. Feyenoord wordt thuis al jarenlang ontzien door het geweldige korps. Kijk alleen eens naar het aantal penalties van dit seizoen. De kaarten thuis zullen ook wel meevallen.

23 mei 2021 om 13:48

Kijk ook even naar welke penalty's we dit seizoen hebben tegen gekregen. En het aantal penalty's zegt niet zoveel he, welke vond je onterecht dan?

23 mei 2021 om 13:47

Feyenoord - Vitesse was ook publiek bij.
Just sayin...

23 mei 2021 om 15:00

Alsof Feyenoord supporters zich schuldig maakt aan intimidatie en bedreigingen? Doe toch normaal man.

23 mei 2021 om 15:43

Dit soort onzin mag nog blijven staan op voetbalzone ook. Mensen zoals jij zien in elke nadelige beslissing in hun leven een complot. Alle goede beslissingen hebben ze zelf verdiend, alle slechte beslissingen zijn 1 groot complot om hun leven moeilijker te maken. Succes pik

Wat een smerige overtreding. Mensen die dit een gewone ‘harde overtreding’ noemen snappen er niks van. Hij schopt vol op de enkel zonder enige intentie om de bal te raken. Dat de VAR hier niet ingrijpt is ronduit belachelijk. Zeker als je het afzet tegen rode kaarten die voor veel minder zijn gegeven dit seizoen.

Het probleem is niet de VAR. Het probleem zijn de scheidsrechters erachter.

Er zijn veel discutabele momenten geweest afgelopen jaar met de var maar deze is er nog een categorie erboven, zelfs in het stadion wisten de fans gelijk dat dit rood is.

Ik heb gehoord dat Utrecht in de rust een kort geding heeft aangespannen tegen de gele kaart.

Feyenoord haar seizoen zal gered moeten worden door de KNVB. KNVB maffia! Hoe kun je nu Higler zo'n pot laten fluiten. Totaal ongeschikt en je vraagt je toch af of hij degene is die de KNVB subsidie oplevert. Laten we het seizoen in stijl afsluiten lijkt Higler te denken.

Wat overdreven allemaal weer zeg. Het is idd een domme tackle, maar waarom hiervoor rood geven? Hij komt idioot lomp in, ziet zelf al dat hij te laat is en houdt zich eigenlijk nog in. Het is niet zo dat hij hem volledig onderuit schoffelt en zijn been de hele beweging laat afmaken. Je ziet hem zelfs al de bal nakijken. Dat hij hem raakt is duidelijk en zal best pijnlijk zijn maar dat is een ijsbeentje op de verkeerde plek ook. Nee, geel lijkt me prima hier. En zeker niet een overduidelijke fout waarbij de VAR had moeten ingrijpen.

23 mei 2021 om 14:00

Er zijn dus echt mensen die dit geen rood vinden haha. Als dit geen rood is, dan kan je net zo goed de rode kaart afschaffen. Dan is niks rood meer.

Ik heb geen herhaling nodig om te zien dat dit een rode kaart is. Hier komt Fer heel goed weg en mag de scheidsrechter maar zeker de VAR zich diep schamen.

Achja zonder vas het ook geen rood. Het was een harde overtreding en kon wel leven met geel

Fer had ook nog 2x een elleboog uitgedeeld (waaronder op Boussaid z'n hoofd). Daar kwam geen eens een herhaling van en hoor je ESPN niet over. Fer had allang met rood weg moeten zijn.

23 mei 2021 om 15:33

@joehoe3 Het was een hele duidelijke diep rode kaart laten we daar van uit gaan en dat de scheidsrechter en de VAR totaal verkeerd zaten. Echter laten we ook heel duidelijk zijn dat je hier een beetje aan het fantaseren bent net allang rood moeten hebben. Ik heb feiten geconstateerd dat er veel meer kaarten uitgedeeld hadden kunnen worden en zeker aan beide kanten maar ook rode aan de kant van FC Utrecht. Wel alles in alle eerlijkheid zien en niet alleen naar een partij kijken.

Duidelijke rode kaart. Echt prima dat Higler veel laat doorgaan, maar dit is pure onrecht richting Utrecht.

We kunnen niet van Kuipvrees of iets dergelijks spreken. Meneer V A R is helemaal niet in of rond de Kuip. Dat Higler er vaak naast zitten weten we allang, maar als die het beeld terugziet zal hij ook maar één conclusie kunnen trekken.

Hier moet Higler uiteraard rood voor geven maar goed, ik kan van dit hele seizoen meer dan 10 momenten noemen waar rood voor gegeven had moeten worden en er niet voor werd gegeven, verbazen doet dit me dus niet. Lullig voor Utrecht, dat wel.

Higler toch..... dat is gewoon rood voor spajic en janssen

Trouwens, die scheids fluit net zoon slechte pot als Kerk voetbalt.

Wat een ongelofelijke zak is higler
2 x rood

23 mei 2021 om 14:12

3x: spajic, Janssen schopt na en kokcu knalt er een op de grond met geel op zak. Higler totaal incapabel

23 mei 2021 om 15:31

Maher 2 benen inglijden bij Malacia in minuut 47 was ook donkerrood, nu geeneens geel. Onbegrijpelijk

Wordt het niet eens tijd dat de bezem door de directie van het scheidsrechters corps gaat? Dit gaat serieus nergens over.

1 ding is hier wel duidelijk.
De VAR zal meer dan ooit geëvalueerd moeten worden.....met alles en iedereen erbij.
,ofwel de grove fouten als ook de juiste beslissingen zullen nauw bekeken moeten worden en er moet een duidelijke lijn/grens gesteld moeten worden die voor iedereen duidelijk te begrijpen is.

Higler kan niet beter. Dus die kan je niet kwalijk nemen dat een wedstrijd onder zijn leiding volledig uit de klauw loopt. Maar die schijterd van een v.d. Kerkhof had als VAR het lef niet om in een paar gevallen beslissingen tegen Feijenoord te nemen. Wel of niet rood: in 1 tel beslist. Wel of niet pingel: in 1 tel beslist. Wel of niet buitenspel: in 1 tel beslist. Dat FC Utrecht op een gegeven moment ook dacht dat een tegenstander neersabelen deze voetbalmiddag toegestaan was, is hun in dat licht gezien niet eens zo kwalijk te nemen, maar de scheids van dienst wel. Higler en v.d. Kerkhof hebben in ieder geval wel voor een enerverend middagje gezorgd! Dat dan weer wel. Bij Higler moet ik steeds weer denken aan wat analist Perez een poosje geleden over hem opmerkte: je mag blij zijn dat een wedstrijd onder zijn leiding op een goede manier verloopt en eindigt. Vanmiddag ging het bijna verkeerd. Terzijde: wat hebben we in Nederland, op een paar goede scheidsen na, toch een vreselijk slecht arbitragekorps.

23 mei 2021 om 15:36

@ pinko IK zie ook veel buitenland voetbal zowel Engeland, Spanje, Italie, Duitsland, Belgie enz ook daar klagen ze over de VAR en scheidsrechters en die zijn dan nog slechter dan die in Nederland is het algemeen gezegde

Zou wel een terechte rode kaart zijn. Onbegrijpelijk dat deze niet werd gegeven. De arbitrage had wel meer gele/rode kaarten kunnen geven. Higler en de rest van de arbitrage waren slecht maar gelukkig voor de ploegen aan beide kanten.

Je mag er toch niet aan denken als de minst geliefde voetbalclub van de Eredivisie, de FC Van Seumeren, zich gekwalificeerd had voor Europees voetbal. Deze malloot denkt zich, omdat hij zwemt in de poen, alles te kunnen en te mogen permitteren. Hopenlijk houdt de politie hem nu wel staande bij de afslag De Meern.

Misschien dat mijn mening niet geheel objectief is op dit moment van de dag. Maar ik kan me na het zien van de herhaling in de Twitterlink hierboven best wel inzien waarom hier alleen maar geel voor wordt gegeven. Laat me het uitleggen.

Is de tackle van achter? Ja.
Gaat Fer hier vol met zijn noppen in het achterbeen bij Sander van de Streek? Nee, dit duel is been tegen been.
Had Fer de intentie om voor de bal te gaan? Ja, hij wilde duidelijk de bal voor de voeten weghalen.
Is dit een slimme tackle? Uiteraard niet, maar we moeten niet gaan doen alsof dit een zeldzame overtreding is want dit soort tackles komen wel in de meeste wedstrijden voor, timing daar gelaten.

23 mei 2021 om 15:33

Sorry penal, dit is gewoon een overtreding die rood waard is en onbegrijpelijk dat die niet gegejven wordt. Jou beschrijving van de overtreding is goed, maar de actie op zich is gewoon onverantwoord is.

23 mei 2021 om 17:26

Klopt ook wel wat je zegt. Onverantwoord is het zeker, en het gooit ook alleen maar meer olie op het vuur wat betreft de discussie over de Var. Want het is zeker niet idiotproof zodra het gaat over overtredingen en handsballen.

En Fer komt hier ook wel bijzonder goed weg want elke andere scheidsrechter achter de monitor had hier een andere kleur kaart voor kunnen suggereren.

Het blijft een moeilijke kwestie.

Morgen 11 uur kortgeding van Utrecht!!! Willen de uitslag veranderd hebben naar 0-2!!! Omdat fer een rode kaart had moetne hebben.en ze daarom mischien kans hadden om in de wetstrijd te komen.en mischien nog te winnen.

Ik kan mij ondertussen wel voorstellen dat ze vanuit Utrecht de A27 over willen steken om het Zeister bos in de hens te steken. Ik ga niet zeggen dat deze scheidsrechterlijke en VAR-dwaling bewust is geregisseerd vanaf het pluche in Zeist, maar Higler geeft Utrecht wel alle munitie om dat te beweren.

Ik kan mij ondertussen wel voorstellen dat ze vanuit Utrecht de A27 over willen steken om het Zeister bos in de hens te steken. Ik ga niet zeggen dat deze scheidsrechterlijke en VAR-dwaling bewust is geregisseerd vanaf het pluche in Zeist, maar Higler geeft Utrecht wel alle munitie om dat te beweren.

Natuurlijk had dit rood moeten zijn; maar ik kan me niet voorstellen dat de uitslag dan compleet anders was geweest. Feyenoord was heer en meester. Maar deze overtreding was wel tekenend voor het seizoen van Fer. Hij heeft het gewoon echt totaal niet meer; terwijl hij niet eens zo heel lang geleden gewoon een Nederlands elftal speler was. Toch apart dat je zo snel achteruit gaat hij is nog maar 31; maar loopt erbij als iemand van rond de 40. Ik denk dat Feyenoord er goed aan doet om afscheid van hem te nemen komend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren