Zinédine Zidane spreekt zich uit over zijn toekomst bij Real Madrid

Zaterdag, 22 mei 2021 om 22:15Mart van Mourik • Laatste update: 22:18

Zinédine Zidane gaat de knoop over zijn toekomst snel doorhakken, zo laat hij weten op de persconferentie na afloop van het gewonnen duel met Villarreal (2-1). De zege van Real Madrid volstond niet om het kampioenschap in de wacht te slepen, aangezien ook Atlético Madrid zijn wedstrijd tegen respectievelijk Real Valladolid wist te winnen (1-2) en de landstitel pakte. Zidane won in het seizoen 2020/21 geen enkele prijs met de Koninklijke en gaat daar ‘op korte termijn’ conclusies aan verbinden.

"Allereerst moeten we onze fans bedanken, omdat ze het team altijd hebben gesteund”, opent Zidane. “Ik denk dat alle mensen trots kunnen zijn op de spelers, die echt alles gegeven hebben. Het was geen makkelijke wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we gewonnen. Het is een dag om de voltallige selectie te feliciteren met het optreden.” Ook gaan de felicitaties van Zidane uit naar de kersverse landskampioen, die het ‘volkomen verdiend heeft om bovenaan te eindigen’.

Vervolgens wordt de keuzeheer gevraagd naar zijn toekomst en wanneer de supporters op de hoogte worden gebracht van een eventueel vertrek. “Nu is het zaak om even rustig te blijven en de komende dagen ga ik met de club in gesprek. En we spreken dan niet alleen over mij, maar ook over alles wat de club gaat doen met het oog op komend seizoen. We hebben als team alles gegeven op het veld en ik ben de eindverantwoordelijke.”

“En jullie hebben het gezegd: we hebben niets gewonnen”, vervolgt Zidane, die in Madrid een contract heeft tot medio 2022. We weten wat we moeten bereiken en de aanhang is hier het belangrijkste. De aanhang mag heel trots zijn op wat de spelers hebben gedaan. We hebben alles gegeven”, besluit de trainer, die tevens aangeeft dat zijn humeur flink verpest is.

Precies een week eerder maakte Zidane ook al de indruk dat hij het Real Madrid makkelijk zou maken als de club ervoor kiest om een andere hoofdtrainer aan te stellen. “Misschien denk je dat ik zal opstappen om verantwoordelijkheden uit de weg te gaan of dat ik wegga omdat de omstandigheden moeilijker zullen worden. Nooit, absoluut niet. Ik leef voor mijn werk, ik probeer het maximale te geven. Maar soms komt er een moment waarop... het tijd is om te veranderen. Dat het afgelopen is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Wat een waanzinnige gentleman. Ongetwijfeld dat de tijd met Ancelotti daaraan heeft bijgedragen. Gezien de selectie van Real is het toe aan een trainer met een filosofie, en geen people manager. Daarvoor ontbeert de selectie teveel kwaliteit.

22 mei 2021 om 22:28

Maar waren Benitez en Lopetegui geen coaches met een filosofie? Wie waren de succesvolste coaches van Real Madrid? Juist people managers: Del Bosque, Ancelotti, Zidane. Coaches die het wiel opnieuw wouden uitvinden bij Real Madrid hebben nooit lang mogen aanblijven. Kwaliteit moet komen en anders blijf je sukkelen.

22 mei 2021 om 22:35

Ik geef je helemaal gelijk. Maar aan de andere kant deed Mourinho het dan weer wel goed bij Real. De Portugees werd namelijk gehaald om het Barca van Guardiola te bestrijden. Hoewel we hem negatief over die periode herrineren, denk ik niet dat een andere coach het toen beter zou hebben gedaan. Zeker niet als je al die mislukte voorgangers erbij haalt zoals Schuster, Pellegrini, ...

22 mei 2021 om 22:47

Nee uiteraard. Mourinho heeft heel veel goeds gedaan. Bracht vooral rivaliteit weer tussen beide clubs, bracht de winnaarsmentaliteit, vechtlust. Mourinho heeft zeker veel goeds gedaan. Maar het probleem was hoe hij de club achterliet. Drama met Casillas, Pepe, Ronaldo, Ramos etc.. het was een neergestorten kaartenhuis.

22 mei 2021 om 22:47

@cmg Je onderstreept mijn punt. Del Bosque, Ancelotti, en Zidane (1e periode) hadden de beschikking over een elftal dat uitpuilde van kwaliteit. Ik weet dat we hier op VZ graag FM spelen en typen dat we de halve selectie moeten verkopen voor 1 of 2 toppers, maar ik zie dat eerlijk gezegd niet zo maar gebeuren. Zulke schoonmaken zie je zelden in de voetballerij. Sowieso zie ik het wat somber in wat betreft grote namen, gezien het kapitaal uit de PL. Met dat in het achterhoofd, staat ons niks anders dan goed opleiden, goed scouten, en zorgen dat je niet te afhankelijk bent van de individuele kwaliteiten van een paar spelers. Hiervoor heb je mijn inziens een trainer, maar ook een TD en een voorzitter nodig met een visie en een duidelijke voetbal filosofie. PS: coaches als Benitez en Lopetegui zijn met alle respect ook niet het niveau dat je als Real zijnde moet nastreven.

22 mei 2021 om 22:48

Ik herinner me die periode niet zo negatief hoor. Die machtige counters waarmee ze LaLiga aan gort schoten vond ik genieten geblazen. En dat gedoe met de classico’s altijd... tja noem me gek maar ik vond die vingers in ogen spectaculairder om te zien dan Modric die Pique pest om mekkeren bij de scheids, en daar moeten we het dan mee doen. Misschien liet Mourinho de club in wat chaotische staat achter (doet ie altijd) maar hij heeft toch Pep van de troon gestoten en een seizoen later was die weg. Met een machtsvertoon van meer dan 100 goals in de competitie. Wat een tijden.

22 mei 2021 om 23:03

Je noemt wel echt slecht voorbeelden. Schuster werd kampioen met Real Madrid en Pellegrini haalde de hoogste punt aantal met Real Madrid (96 punten) maar kwam drie punten te kort om kampioen te worden.

23 mei 2021 om 00:00

Oh. Als Schuster het zo goed deed, waarom werd hij dan het jaar erna op staande voet ontslagen?

23 mei 2021 om 00:11

@ajaxbarca In principe wordt iedereen ontslagen. Elke dag dat je traint is een dag dichter bij je ontslag. De enige 2 die de dans vooralsnog zijn ontsprongen zijn Pep en Zidane - die hebben dat zelf kunnen bepalen. Schuster's Real was best aardig om te zien. Kan me nog een mooi gala potje herrineren met daarvoor een erehaag

23 mei 2021 om 01:24

Schuster een mislukkeling noemen als ie met een aanzienlijk mindere selectie tóch kampioen heeft kunnen spelen in anderhalf seizoen tijd.

Pellegrini ook nog een mislukkeling noemen, terwijl hij het waanzinnig goed had gedaan vind ik ook wel een mooie.

23 mei 2021 om 01:25

Om zijn opmerking dat de selectie te weinig kwaliteit had en minder goed was dan Barça. Na die uitspraak duurde het niet lang meer. Zorgde ook voor nogal wat heisa.

23 mei 2021 om 01:43

Ten eerste, Schuster was niet op staande voet ontslagen. Hij nam zelf ontslag
Ten tweede, wat de seizoen erna gebeurde vind ik niet zo relevant. Wat wel relevant is dat hij kampioen is geworden met Real Madrid. Om vervolgens te zeggen dat hij mislukt is, is gewoon een idiote uitspraak.

23 mei 2021 om 11:01

Mannen kom op. De ene coach volgde de ander op daar in Madrid. Pas bij Mourinho had je nota bene een coach die er langer dan twee jaar mocht blijven zitten. Dat maakt het dus ook zo knap wat Zidane flikt. Hij houdt zich staande bij Real. Schuster, Pellegrini, Juande Ramos konden dat allemaal niet. Daar doet een kampioensschap of een record aantal punten halen niks aan af.

23 mei 2021 om 11:05

@almogaver, een minder Real? Leg dat eens uit aub. Er liepen daar gewoon toppers rond hoor. Het is dat de coach daar niet het maximale uit heeft gehaald. Villareal werd dat seizoen ook nog eens tweede, en Barca derde. Ik zeg ook niet dat deze coaches mislukkelingen zijn. Ik zeg alleen maar dat hun periode als coach bij Real geen succes was. En het klopt ook gewoon. In de CL was Real toen niks bijzonders.

Heeft het echt prima gedaan ondanks het mislopen van alle prijzen. Tuurlijk is dat niet des Real Madrid. Alleen een te maken gehad met een record aantal blessures. Ja sommige keuzes waren wat verwarrend maar goed het is zoals het is. Helaas was ook dit jaar een gebrek aan stootkracht voorin. We hebben een Mbappe nodig naast Benzema. Hazard gaat die potentie niet waar maken.

23 mei 2021 om 13:32

Misschien die Belg ruilen met Mbappe bespaar je ook weer wat.

Club legende neemt afscheid als grootheid ongeacht dat hij geen prijs heeft gepakt, real moet denk ik door selecteren.

22 mei 2021 om 22:31

Wat wil je dan door selecteren? Real heeft al vervangers op huurbasis voor de meeste. Ze moeten nog die laatste stap nemen. Odegaard, jovic, kubo, rodrygo, reinier, brahim en een Miguel die doorbreekt. Echt genoten van Miguel laatste tijd!

Je hebt Vinnie die voor de vijftigste keer weer uitglijdt hoe is het mogelijk dat die man iedere wedstrijd uitglijdt? Zie het nog wel zitten in hem maar ben ook beetje klaar met hem.

Hij gaat natuurlijk eerst nadenken wat kunnem we doen op de transfermarkt en anders vertrekken.
Als hij vertrekt zie ik hem naar Juve gaan.
Hoop dan dat Raul het overneemt en niet Allegri.
Zidane heeft maximaal gepresteerd vind ik zoveel blesurres gehad.
Prachtige vent buiten het veld

22 mei 2021 om 22:26

Juventus? Dat is een zinkend schip. Ik denk als hij niet blijft, weer een jaar rust neemt en dan met Frankrijk naar het WK gaat.

22 mei 2021 om 22:32

Zidane zie ik bijna nergens anders slagen. Helemaal al niet als hij de taal niet machtig is. Misschien maakt hij een kans bij Frankrijk inderdaad, maar dan ook alleen als hij omringt wordt door een team die wel tactisch een benul hebben van het spelletje.

22 mei 2021 om 22:34

Origami wat meer respect voor Zinedine Zidane graag. Misschien wel de grootste persoon ooit in het voetbal met alles wat hij als zowel speler als trainer heeft bereikt

22 mei 2021 om 22:37

Helemaal mee eens. Zeer beschaafde man. Toch wel uniek eigenlijk in het trainersgilde.

22 mei 2021 om 22:43

Legende als voetbalspeler en een geweldige prestatie in de CL als coach van Real. Maar realiteit is dat hij geen top-coach is. Als motivator en peoples manager misschien wel. Dat + een geweldig team is wat hem prijzen heeft bezorgd, niet zijn tactische beslissingen.

22 mei 2021 om 22:45

Origami. Zidane beheerst het Italiaans perfect. En is tactisch meer dan geweldig. Hoe sterk jouw selectie ook is, als jij 11 prijzen wint op 4 jaar tijd terwijl je daarvan 8 maanden non acties was. Ben je wereldklasse.

22 mei 2021 om 22:46

Ajax/barca2014

Vergeet niet dat Zidane, zelfs voor wereldspelers een held was, zelfs voor een Ronaldinho of een xavi.

22 mei 2021 om 22:53

@origami je bent een top coach als je het beste uit je spelers / selectie haalt. Het mag vrij duidelijk zijn dat Zidane dit al jaren doet en dus een top coach is. Je kan tactisch als trainer heel interessant willen doen maar het belangrijkste is dat je de spelers weet te raken. Geen enkele andere trainer zou Real zo kunnen laten presteren hoe Zidane dit afgelopen jaren gedaan heeft.

Het valt Zidane niet aan te rekenen dat er dit jaar geen prijzen gepakt zijn. Als je kijkt naar het aantal blessures is het gewoon een top prestatie dat je net aan geen kampioen bent geworden en halve finale cl hebt bereikt.

23 mei 2021 om 09:12

Die halve finale CL is ook wel wat vertekenden met de loting die ze gehad hebben zat alles mee en was zo’n beetje de makkelijkste ever. Met een Liverpool treffen die in het zelfde schuitje zat. Toen er een beetje team kwam (Chelsea) wat ook geen hoogvlieger is zag je meteen hoe kansloos het was. En in eigen land zie je gewoon dat de 3 teams er bovenuit steken en dat je daar altijd wel de top3 haalt hoe slecht het ook is. Gewoon matig jaar maar de selectie is ook te lang niet goed aangevuld en teveel geld weggegooid. En nu moet je helemaal renoveren en veel geld uitgeven maar de vraag is of dat kan en daar heb je waarschijnlijk niet veel aan met een Zidane. Aardig gepresteerd maar niet meer dan dat.

Denk dat Zidane vooral gaat praten met Perez om te kijken wat de plannen van Perez zijn en of de versterking dat Zizou verwacht haalbaar is. Ook denk ik dat Zidane een verlenging van Ramos eist, toen Ronaldo ook geen nieuw contract kreeg was het een no-go voor Zidane.

22 mei 2021 om 22:33

Idd, denk dat het daar idd op gaat aankomen. Wat is er mogelijk, kan een Mbappe gehaald worden e.d. Zidane weet wat hij nodig heeft maar kan Perez dat leveren. Zo niet, dan is hij ook eerlijk genoeg om te zeggen, dit moet een ander dan gaan doen ten behoeve van het team en club, om de renovatie in te zetten en de jongere jongens in het team te integreren. Maar dan ga je wel een andere weg in als club. Ben erg benieuwd. Want zo'n Ramos, Zidane had allang al gewild dat hij zou verlengen, zo ook met Vaz. Maar dat is nog steeds niet gebeurd dus met andere woorden, Zidane heeft niet het eind woord daarin. Maar Zidane zal wel duidelijkheid willen hebben betreft deze zomer. En terecht.

22 mei 2021 om 22:49

Precies. Ik denk dat Zidane zelf niet direct weg wilt maar hij ook beseft dat er verandering nodig is. Zidane zei ook gisteren op de vraag of Luis Enrique Ramos moet meenemen op het EK: Zidane antwoordde met: Ik zou Ramos altijd en overal meenemen. Het zegt toch genoeg dat Zidane perse wilt dat Ramos verlengd. Zelfde met Vazquez idd.. ik ben benieuwd wat Perez gaat doen. En als hij Zidane nu niet geeft wat hij wilt en Allegri haalt, staan wij over 8 maanden weer bij Zidane. Dat garandeer ik je 100%

Blijf Zidane! Als er geen aankopen komen valt er geen eer meer te behalen, maar als die er wel komen, blijf bij Real!

Dit maakt de kans wel groot dat hij blijft als Real hem kan beloven dat er investeringen worden gedaan voor de selectie. Dat zou echt topnieuws zijn, Zidane verdient het om met deze selectie en een aantal versterkingen voor de titel en cl te strijden. 1 van de beste coaches die er zijn op dit moment.

Wat een titel en nieuws. Hij gaat binnenkort een beslissing maken. Ben benieuwd of Messi ook aan het nadenken is.

Simpel. Perez moet hem flink overtuigen om te blijven en beloven dat er nieuwe spelers gaan komen, niet zomaar nieuwe spelers, maar spelers met ervaring, veel ervaring. Niet? Dan vertrekt Zidane weer en ik geef hem groot gelijk ook. Nog een jaar Asensio en Vinicius, daar heeft de beste man simpelweg geen zin meer in. Je moet beseffen dat Zidane het al twee jaar lang moet doen met een dramatische aanval buiten Benzema, om over Hazard maar te zwijgen. Die betekent al 2 jaar niets voor je. En in die twee jaar pakt Zidane twee prijzen en werd die tweede in de competitie en halve finale CL. Absolute wereldprestatie, want geen enkele trainer in de wereld, zou het beter doen. Hopelijk kan Perez, Zidane flink overtuigen en dan kan het een interessante zomer worden. Perez moet wel. Perez kan het gewoon niet maken naar de fans, naar iedereen die een Madridista hart heeft, om twee jaar op rij geen nieuwe spelers te halen.

23 mei 2021 om 13:42

Geen nieuwe spelers ? Je noemt net Hazard nog.

23 mei 2021 om 20:18

Die kwam 2 jaar geleden Chris.

Ben ervan overtuigd dat hij gaat stoppen , beetje zoals Koeman , zelfde verhaal.
Selectie niet goed genoeg om redenen die iedereen hier weet.
Bepaalde figuren die het zover hebben laten komen om er financieel een gigantische puinhoop van te maken ..
Die komen er makkelijker vanaf als de beide trainers .
Koeman en ook Zidane zijn het enige fatsoenlijke uithangbord geweest voor hun club .
En dan worden deze trainers niet gesteund door de mensen die er compleet geen verstand van hebben.
Erg jammer dit , had graag willen zien wat bijvoorbeeld een Koeman had gekregen van Barca , en hoe er dan gevoetbald zou worden.
Snap de spelers van beide clubs ook soms niet , beetje respect en achter je trainer gaan staan .
En dan heb ik het nog niet eens over de arrogante houding van beide clubs , tot aan de nek in de schulden ...
En dan praten over een mens die als eerste water bij de wijn heeft gedaan financieel.

23 mei 2021 om 10:55

Ik denk dat je je eerst even moet inlezen over Real Madrid, want de punten die je noemt raken kant noch wal waar het Real Madrid betreft meneer De Leeuw. En dan heb ik het specifiek over de financiã«le puinhoop, het enige fatsoenlijke uithangbord, het niet gesteund worden, mensen die er geen verstand van hebben, het gebrek aan respect van spelers voor de trainer, het niet achter de trainer staan, het tot aan de nek in de schulden zitten, eigenlijk alles zo'n beetje. Ben je nou aan het trollen of was je serieus in jouw beweringen? Hoe het bij Barcelona zit, daar ga ik me niet aan wagen, misschien heb je wat die club betreft wel gelijk op bepaalde punten, maar bij Real zit je er helemaal naast.

Niets winnen met dit elftal is toch minder dan van te voren verwacht mag worden. Het elftal had net als FCB wel wat te maken met blessures dit seizoen maar dat mag geen excuus zijn voor een topclub. Ronduit teleurstellend seizoen van de Koninklijke.

23 mei 2021 om 10:58

Grappig dat je meer dan 60 blessures, waaronder een complete achterhoede, afdoet met 'wat te maken met blessures'.

23 mei 2021 om 14:53

En als het om Liverpool gaat. Is het van... Ja ze misten de hele achterhoede 😂 meten met 2 maten

Lekker blijven... Mbappe er bij... Hopelijk Pogba overhalen om te komen (anders volgend jaar) ... En misschien nog een spitsje... Harry Kane zou mooi zijn maar denk dat die te duur is....

Misschien hazard weg doen voor een mooi prijsje. Die bakt er toch niks van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

878 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren