Erling Braut Haaland maakt prachtig gebaar met bijzondere shirtjeswissel

Zaterdag, 22 mei 2021 om 18:23Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:38

Erling Braut Haaland heeft zich zaterdagmiddag tijdens de laatste speeldag van de Bundesliga van zijn beste kant laten zien. De spits van Borussia Dortmund, die tegen Bayer Leverkusen (3-1 winst) twee treffers voor zijn rekening nam, gunde na afloop van het duel zijn wedstrijdshirt aan Manuel Gräfe. De 47-jarige Duitse arbiter floot de laatste wedstrijd uit zijn carrière, daar hij door zijn leeftijd noodgedwongen een punt moet zetten achter zijn loopbaan als scheidsrechter.

Voor Gräfe kwam zaterdag een einde aan een carrière van zeventien jaar als scheidsrechter in de Bundesliga. De arbiter leidde in 2004 zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau in Duitsland tijdens de wedstrijd tussen Hannover 96 en SC Freiburg. Sinds 2007 is hij ook in dienst van de UEFA en de FIFA. Dortmund zette Gräfe vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd in het zonnetje en organiseerde onder meer een erehaag. In het bijzijn van zijn familie nam hij het applaus van de spelers van Dortmund en Leverkusen in ontvangst, alvorens hij de scheidsrechtersfluit voorgoed opbergt. Haaland gunde Gräfe na het laatste fluitsignaal zijn wedstrijdshirt, terwijl de Noor beslag legde op het tenue van de arbiter.

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Gräfe zijn tenue na afloop van een wedstrijd wisselde met een voetballer. In januari deed hij hetzelfde met David Abraham. De voormalig aanvoerder van Eintracht Frankfurt eindigde begin dit jaar zijn tijdperk in Duitsland om na zeventien jaar terug te keren naar Argentinië. Na afloop van zijn afscheidswedstrijd gunde hij zijn wedstrijdshirt aan Gräfe. Beelden van het moment gingen de hele wereld over, waarna de scheidsrechter zich in de spelerstunnel met zijn arbitrale kwartet trots liet fotograferen met het tenue.

In april leidde een roep om een handtekening van Haaland voor assistent-scheidsrechter Octavian Sovre nog tot een schorsing. De arbiter werd door de Roemeense voetbalbond geschorst voor een wedstrijd in de Roemeense competitie nadat hij na afloop van het Champions League-duel tussen Manchester City en Borussia Dortmund op de Noorse spits afstapte voor een handtekening op zijn kaarten. Sovre gaf te kennen dat hij de handtekening verzamelde voor een Roemeense stichting die zich inzet voor mensen met autisme, maar daar had de bond geen boodschap aan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

Belachelijk dat je op je 47e moet stoppen.. zo lang zijn lichaam het toe laat en hij het nog allemaal kan waarom niet gewoon laten fluiten? Wellicht door wat extra gezondheidstesten te doen elk jaar dat scheidsrechters die graag willen langer door kunnen.

22 mei 2021 om 19:01

Vind precies hetzelfde. Elk menselijk lichaam is anders. Sommige voetballers zijn opgebrand op hun 30ste (of zelfs daarvoor), terwijl andere voetballers tot hun 38ste door kunnen gaan. Snap niet waarom er bij scheidsrechters er een maximale leeftijd is? Als iemand het echt niet meer kan belopen dan bedank je hem toch gewoon voor bewezen diensten? Heb liever dat zij kijken naar kwaliteit en daarop selecteren. Al hou je dan waarschijnlijk weinig scheidrechters over😉

22 mei 2021 om 23:52

Niet dat ik het er mee eens ben, maar ik denk dat het te maken heeft met verversing van het scheidsrechtersgilde. De doorstroom stokt anders en de motivatie van scheidsrechterstalenten misschien dan ook. Misschien is dat een verklaring?!

23 mei 2021 om 08:29

@formus:

Wat je denkt klopt, althans volgens de officiële verklaring van de Duitse voetbalbond. Een aantal weken geleden was deze scheidsrechter te gast bij de Sportschau en gaf hij zelf te kennen dat de leeftijdsregel (47 jaar) er voor bedoeld is om de jongere generatie te kunnen laten doorstromen. Er blijkt een clausule te zijn in de regelgeving dat er uitzonderingen gemaakt mogen worden, daar maakt de DFB echter geen gebruik van.

22 mei 2021 om 19:03

Helemaal met je eens, een leeftijdsgrens voor een scheidsrechter slaat helemaal nergens op. Gewoon voldoen aan alle criteria die voor alle scheidsrechters gelden, of je nou 20 of 50 bent.

47 wel een beetje jong toch? Ook apart dat een scheidsrechter "moet" stoppen. Laat hem gewoon doorgaan tot die niet meer kan, zoals voetballers

Waarom stoppen als je nog zo kunt fluiten op het toch wel hoge niveau in de Bundesliga.
Deze man is erg goed , en geniet erg veel aanzien .
Regels zijn niet goed te noemen

Vreemde regel als je nog gewoon fit genoeg bent en je niveau qua fluiten goed is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

12 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 0 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Erling Haaland stelt harde eis aan Donyell Malen: ‘Anders word ik boos’

Erling Braut Haaland heeft dinsdag kennisgemaakt met Donyell Malen. Hoewel de transfer van Malen naar Borussia Dortmund nog niet helemaal rond was op dat moment, gaf PSV toestemming aan de aanvaller...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren