Lubbers laat emoties de vrije loop bij steunbetuiging Emmen-supporters

Zaterdag, 22 mei 2021 om 14:23Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:43

Een grote groep supporters heeft de spelersgroep en technische staf van FC Emmen zaterdagochtend een hart onder de riem gestoken. Enkele tientallen fans van de Drentse club trokken naar stadion De Oude Meerdijk om de kersverse degradant uit de Eredivisie te steunen middels gezang en een luid applaus. De steunbetuiging raakte Ronald Lubbers dusdanig, dat de voorzitter het niet droog hield. Lubbers onderbrak zijn dankwoord om bij te komen van de emoties.

Het lot van Emmen werd deze week bezegeld toen de ploeg van trainer Dick Lukkien het na strafschoppen aflegde tegen NAC Breda (1-1) in de halve finale van de play-offs. Daardoor keert Emmen na drie jaar afwezigheid terug in de Keuken Kampioen Divisie. Geen reden voor de supporters om de club te laten vallen, daar zaterdag een spontane steunbetuiging op touw werd gezet bij de thuishaven van de degradant. "Ik hoop echt dat deze club zo snel mogelijk weer terug naar de Eredivisie gaat, want met dit publiek horen jullie gewoon in de Eredivisie thuis. Bedankt voor alles", sprak de naar FC Groningen vertrekkende aanvoerder Michael de Leeuw de aanwezige fans toe.

Ook Lukkien sprak zijn dank uit richting de supporters van Emmen. "Ik had het nooit verwacht, maar we zijn echt een Eredivisieclub geworden", aldus de oefenmeester. "We hebben veel tikken gehad met zijn allen, maar we zijn door blijven vechten. Dit is misschien wel de grootste klap. We liggen nu op de grond, maar het is een kwestie van incasseren en doorgaan. Als jullie de steun blijven geven die jullie altijd hebben gegeven, gaan wij honderd procent zeker weer terugkeren op het hoogste niveau." De plek van Emmen in de Eredivisie wordt ingenomen door NEC Nijmegen of NAC Breda, die zondag de finale spelen in Breda.

Nadat De Leeuw en Lukkien hun zegje hadden gedaan, nam Lubbers de microfoon ter handen. De voorzitter had het er zichtbaar moeilijk mee en kon zijn tranen niet in bedwang houden. "Wat wij hier met elkaar bereikt hebben, daar ben ik zo trots op", zei Lubbers, alvorens hij in tranen uitbarstte. "Ik hoop dat we volgend jaar weer terugkeren en dat jullie ons blijven steunen." De supporters zongen Lubbers toe met de tekst 'Lubbers is een Emmenaar' en steunden de zichtbaar aangeslagen bestuurder met een applaus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door jeron)

Opzich wel mooi die toevallige promotie heeft veel gedaan daar in Emmen. Keek altijd 1e divisie. Jarenlang zat er geen hond. En nu leeft het wel heel erg. Hopen dat het zo blijft, sowieso ook voor Drenthe als provincie

Fantastisch. Zo verrekte jammer dat deze ploeg is gedegradeerd. Altijd mooi en verzorgd voetbal gezien.
Het is mij opgevallen en dat staat helemaal los van Emmen, dat ploegen die vorig jaar goed presteerden en nu niet hun keeper was kwijt geraakt. Of clubs die begin dit jaar slecht speelden ineens een andere keeper hadden en vervolgens punten gingen pakken.
Terug naar Emmen, ik hoop dat jullie volgend jaar weer terug zijn waar jullie horen en dat is in de ere divisie. Ik keek en kijk het liefste naar Ajax en daarna naar Emmen.
Sterkte bestuur, spelers en toffe supporters van Emmen tot gauw.

22 mei 2021 om 15:19

Het is mij opgevallen dat clubs die van kunstgras naar echt gras zijn gegaan slecht gepresteerd hebben. Zowel ado als vvv kansloos eruit.

En over een paar jaar blijkt dat hij in het rijtje Munsterman en Scheringa zal vallen.

Er gaan al tijden verhalen rond over creatief boekhouden en dat is ook de reden dat de hoofdsponsor destijds is weggegaan ( een wereldwijd actief accountantskantoor dat eruit is gestapt vanwege deze trucs). 4,5 ton salaris betalen op een begroting van 7,5 miljoen is onmogelijk.

22 mei 2021 om 15:05

Ach jij hebt weer eens verhalen gehoord...

Heb ook een verhaaltje voor je...
De jongens van 4.5 ton salaris werden betaald uit de portemonnee voorzitter...

Je weet dat Feyenoord ook weleens externen had? Vrienden van Feyenoord?

22 mei 2021 om 15:12

Dat mag al niet, als de speler bij Emmen in dienst is dan moet Emmen het salaris betalen, enige uitzondering zijn huur spelers.

22 mei 2021 om 15:19

Je mag een bedrag storten in de club kas, maar dit is begrotingsgeld. Je kan geen begroting hebben van 7,5 miljoen en dan ruim 5 miljoen betalen aan spelers, trainers, etc.

Dat heeft niks te maken met verhalen, dat is gewoon logisch nadenken.

22 mei 2021 om 17:50

Hèhè iemand die het ook ziet... die lubbers klopt iets niet aan, en zeker nu hij zo zielig wil over komen bij ze achterban. Deze club heeft in de eredivisie op te grote voet geleefd en dadelijk in kkd komen de financiële wonden open....

Dit is toch echt waar de club voor stond de afgelopen paar jaar. Het was echt een vreemde eend in de eredivisie. Voor het eerst in de eredivisie, campingelftal, overgewicht, kunstgras, provinciaal..... Maar man, wat zijn ze gewoon gebleven daar. Geen trainer ontslagen, geen slechte woorden, geen bus parkeren, maar precies gedaan wat ze graag doen: hun eigen ding. Ik vind het jammer dat ze eruit zijn, want ze hebben mijn hart een beetje gestolen daar. Snel weer terug hoop ik. Succes.

Emmen is een echte Eredivisieclub geworden, Lukkien? Sorry nee. Dat is vooral Lukkien's gevoel wat dit zegt. Als je het vanuit historisch, organisatorisch en facilitair perspectief plaatst is dat natuurlijk klinkklare onzin. Vooral ook gevormd en voortdurend bevestigd door overpositieve media framing. Na deze degradatie gaat het ook niet zo makkelijk worden om terug te komen met de concurrentie bovenin. Het is ze echt wel gegund. Maar deze uitspraak is vooralsnog voorbarig en onjuist. Wellicht dat het over 5 jaar wel klopt.

22 mei 2021 om 15:50

Historisch oogpunt is natuurlijk niet van toepassing. Heracles is een stabiele eredivisieclub, maar die hebben ook geen grote historie. In de keuken kampioen divisie zitten grotere clubs zoals Nec, Nac, Ado, Roda en De Graafschap. Maar goed, wat is het belangrijkste? ADO is in alles een grotere club maar was totaal geen toevoeging voor de eredivisie. Emmen daarentegen een stuk meer. Dus is de grootte van de club het belangrijkste, of gewoon wat voor elftal een club op de been kan brengen? Voor mij het tweede. Neem jouw club Fortuna, stadion zit niet eens voor de helft vol, grauwe, sfeerloze club waar de helft van de keuken kampioen clubs meer toeschouwers zullen hebben maar hebben wel een prima elftal en dat is veel leuker om naar te kijken dan een vol Roda stadion met een elftal dat dan meteen weer degradeert. Bovendien is Emmen volledig gedegradeerd dankzij zichzelf. Op basis van de tweede seizoenshelft sta je 7e, dat is goed genoeg om niet te degraderen, maar ze begonnen het seizoen met een vreselijk slechte selectie en dat mag je Lubbers ook kwalijk nemen.

22 mei 2021 om 20:10

Wat je zegt klopt gewoon statistisch gezien niet. Daarnaast is onze club allesbehalve grauw geweest de afgelopen jaren. Maar goed, ook jij mag je mening hebben, hoe ver die ook van de realiteit af staat.

22 mei 2021 om 19:15

Toevoegend: facilitair..... weleens bij VVV geweest? Of de nu nieuwe club Gae....

En media..???
We zijn juist de eerste 2 jaar met kliktitels uitgelachen en door fox, espn en noem maar op vernederd ...

22 mei 2021 om 20:12

Ja maar buiten die paar artikelen van camping elftal of die andere onzin over Emmen is erna juist heel veel positieve berichtgeving geweest. Zowel bij beide uiterste was nuance vaak ver te zoeken. Want feitelijk heeft het korte termijn beleid van lubbers jullie nu weinig opgeleverd. @facilitair, er zijn idd nog genoeg andere clubs waar het erger is.

22 mei 2021 om 22:21

Lubbers heeft maar 1 fout gemaakt...
Transferbeleid zomer 2021.

Anders waren wij erin gebleven en gingen wij ons 4e jaar in.
Dan waren de contracten van jongens die afliepen verlengd indien goed genoeg.
Dan was het prijskaartje van Pena en Araujo ook hoger

Dan hadden we vermoedelijk. De Leeuw, Bijl enz kunnen behouden.
En dan zouden wij richting een Heracles beleid gaan.

Er is juist gekozen om geen Dordrecht beleid te doen.
Erin en eruit.....

Goede sponsoren binnen Lubbers zelf met zijn vrienden pompte er miljoenen in.

De plannen voor een nieuwe accommodatie liggen er al en gaan gerealiseerd worden. Ook bij degradatie (had hij ook al geregeld)

Nee je kunt veel zeggen, maar het is geen korte termijn beleid.

Hij heeft Emmen die nagenoeg failliet was kapitaal krachtig gemaakt en de eredivisie ingekregen

Proud to be a Emmenaar!!!!!

Ik zie het positief.... we zijn gedegradeerd terwijl we zo geknokt hadden dat het leek dat we rechtstreeks erin zouden blijven.
We hadden tegen NAC meeste recht op de overwinning...

Ja we zijn gedegradeerd, maar niet als kansloze ploeg zoals het begin van ons seizoen!!

Volgend seizoen knallen op de vrijdagavond!

Mooi voor Emmen dit, maar ze zullen wel moeten uitkijken dat ze niet dezelfde weg als Dordrecht gaan bewandelen destijds. Voor de promotie was Emmen al jaren een rechterrijtje eerste divisie club.

Alle doemdenkers en betweters weer aan het woord geweest hier?
Laat Lubbers lekker zijn ding doen, heeft misschien niet alles goed gedaan maar is een man van de club, waar vind je die mensen nog.
Tevens is vanaf moment 1 FC Emmen als degradant Nr1 benoemd. Toch 3 jaar gered.(ja ik weet van het corona seizoen maar stonden op dat moment wel 12e)
Laat iedereen lekker in zijn waarde en met FC Emmen komt het vast goed, ben ik van overtuigd. Positief is het credo en niks anders. Doemdenkers zijn er al genoeg. En niemand kan de toekomst voorspellen. Kop der veur en we zien wel hoe het verder gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior4322
3.Jong Ajax4316
4.FC Emmen4217
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
M. BrouwerKeeper210
J. VeldmateVerdediger211
J. VlakMiddenvelder211
J. HiltermanAanvaller208
Rui MendesAanvaller196
R. KharchouchAanvaller91
K. SlorAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

4 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren