‘Degene die hem gescout heeft bij Feyenoord moeten ze in een kelder stoppen’

Vrijdag, 21 mei 2021 om 20:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 20:16

John van Loen begrijpt niet dat Feyenoord in januari in zee is gegaan met Lucas Pratto. De voormalig speler van de Rotterdamse club wijst daarbij vooral naar de scout die daarvoor verantwoordelijk is geweest. Pratto, die op huurbasis overkwam van River Plate, wist bij Feyenoord niet te overtuigen en moest het onder Dick Advocaat voornamelijk doen met korte invalbeurten. Tijdens zijn laatste wedstrijd tegen Ajax liep hij een zware blessure op aan zijn enkel. Eind mei keert hij terug naar Argentinië.

Van Loen werd in het programma FC Rijnmond van RTV Rijnmond gevraagd naar zijn mening over de jeugdopleiding van Feyenoord. De Rotterdamse club stelde vrijdag Rini Coolen aan als hoofd jeugdopleidingen. Coolen traint momenteel de Onder-21 van Feyenoord en is de opvolger van Stanley Brard, wiens contract niet werd verlengd. "Ik vind dat Feyenoord achterblijft met de jeugd", reageert hij stellig. "Hoe is het mogelijk dat bij alle betaaldvoetbalorganisaties in Nederland jeugdspelers doorkomen, behalve bij Feyenoord? Nu gaan er weer twee jeugdspelers weg. Die zijn ook weer ergens ondergebracht. Maar niet bij Feyenoord." Van Loen doelt daarmee onder meer op de veertienjarige Yiandro Raap, die volgens het Eindhovens Dagblad op het punt staat om naar PSV te gaan.

Presentator Bart Nolles haalt vervolgens Achraf El Bouchataoui aan, die tegen RKC Waalwijk (3-0 winst) een basisplek kreeg van Advocaat en na afloop van het duel de complimenten kreeg van onder andere aanvoerder Steven Berghuis over zijn optreden. Ook refereert Nolles aan doelman Justin Bijlow, die is doorgebroken als vaste eerste doelman bij Feyenoord. "Dat zijn geen grote talenten", reageert Van Loen. "Ik vind dat je een eigen spits moet kunnen opleiden. Dat doen ze niet. Of ze hebben ze niet in huis."

Van Loen is van mening dat er snel iets moet veranderen binnen de jeugdopleiding bij Feyenoord om te voorkomen dat de club in de toekomst weer moet terugvallen op spelers als Pratto. "Als we over Pratto gaan praten, dat kan echt niet", gaat Van Loen verder. "Die jongen hoort niet eens op een voetbalveld thuis. Die kan echt niet voetballen. Waarom is hij gescout? Is dat alleen voor zichzelf en zijn zaakwaarnemer om geld te innen? Degene die hem heeft gescout, zouden ze diep in een kelder moeten wegstoppen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zo iemand is toch niet gescout joh. Sinisterra scout je, Baldé scout je. Deze gozer is gewoon op reputatie en misschien een paar filmpjes aangenomen

21 mei 2021 om 20:29

Nog steeds een slechte zaak. Je gooit zo 5 ton weg en als ik dat al op voorhand voorspel, hoe kan het dan dat Feyenoord niet snapt dat een spits die in zijn meest productieve seizoen 10 doelpunten maakte niks gaat toevoegen?

21 mei 2021 om 20:34

Los daarvan: hij is niet gescout. Dat de uitkomst slecht is zien we allemaal

21 mei 2021 om 21:02

Zoiets heet een gokje wagen Japie. Deden ze ook met Pelle pakte wel goed uit toch?

21 mei 2021 om 21:29

Pelle was nog een stuk jonger en zulke gokjes komen heel sporadisch voor. Pratto is al oud, heeft het nooit ergens laten zien, was niet fit en speelde in een competitie waar het niveau minder is dan de eredivisie. Dan is de kans dat het goed uitpakt waanzinnig klein. Met het kleine budget wat Feyenoord heeft had je dat geld beter op zak kunnen houden

21 mei 2021 om 21:34

@sjonniebravpo zo ontstaan gokverslavingen ook. Je wint een keer de jackpot en vervolgens denk je die elke keer te pakken maar verlies je steeds meer geld totdat je blut bent of in de schulden komt

22 mei 2021 om 09:51

@sjonniebravo Pelle was fit, Pratto 20 kg te zwaar. Kijk 2 minuten hoe de ballen van zijn voet springen en je weet genoeg....die man kan er helemaal niks van. Ongelofelijk, een half miljoen down the drain. Meer nog want je had ook Jorgensen kunnen laten spelen. Prikt die er een paar in, was zijn marktwaarde gestegen.

Ik vraag me ook af hoe Feyenoord fans zoveel vertrouwen hebben in Arnesen. Bij Anderlecht hopeloos gefaald en bij Feyenoord inmiddels met Texeira, Diemers, Pratto en Spajic regelrechte miskopen heeft aangetrokken. Het is blijkbaar getrouwen op basis van gevoel want feitelijk is er weinig om het te onderbouwen.

21 mei 2021 om 20:23

Je heb gelijk een enorm zootje bijelkaar

21 mei 2021 om 20:24

Arnesen is aan de kant gezet door Kompany en zijn vrienden, niks met wanprestatie te maken.
Het groter plaatje waar Arnesen mee bezig is ziet er naar mijn inzien beter uit, maar dat is een proces van jaren..

21 mei 2021 om 23:21

Geweldig werk heeft hij ook wel niet geleverd bij Anderlecht. Alleen de komst van Arnstadt is echt memorabel.

21 mei 2021 om 20:24

Arnesen doet op de achtergrond natuurlijk meer dan alleen spelers voor het eerste elftal aantrekken. Hij is momenteel echt goed aan het bouwen en reorganiseren in de jeugdopleiding. Ouwe meuk heeft plaats gemaakt voor jongens met een duidelijke visie. Slot, Pusic, Van Persie, Koen Stam, Van der Ree, Sipke Hulshof, nieuwe functie Rini Coolen zijn echt uitstekende moves. Daarnaast heeft hij echt grote talenten uit de jeugd vastgelegd en wat veelbelovende talenten uit het buitenland weten te plukken. Het is duidelijk dat hij bezig is om een stevige fundering te plaatsen om jarenlang goed beleid te kunnen voeren. Ook Balde blijkt een schot in de roos.

21 mei 2021 om 20:26

Afgelopen seizoen idd 10 miljoen uitgegeven aan spelers die niks hebben toegevoegd aan Feyenoord. Volgend seizoen kunnen we de balans opmaken. Deze keer zullen de transfers echt beter moeten

21 mei 2021 om 20:35

Bij Arnesen heb je de indruk dat hij met de hele club bezig is, dag en nacht. En misschien is het ook wel gevoel ja. Het is een intelligente vent met charisma

21 mei 2021 om 23:49

Teixeira nu al als miskoop bestempelen is echt onzin.
Die jongen heeft echt wel wat.
Wordt ook vaak niet begrepen door spelers.
Zijn looplijnen zijn echt heel goed, tussen de linies.
En ik vind dat hij ook over een bovengemiddelde techniek beschikt.
Heeft ook slimmigheidjes in z'n spel.
Ik denk dat Teixeira volgend seizoen nog weleens kan verrassen, samen met Kokcu.

Volgens Nolles is doelman Justin Bijlow doorgebroken als vaste eerste doelman bij Feyenoord en speelde Achraf El Bouchataoui afgelopen wedstrijd als invaller een verdienstelijke wedstrijd en en dan komt meneer van loen aan door te reageren "dat zijn geen grote talenten" Dat hij het over Prato heeft kan ik indenken en over de jeugd maar wat hij aanhaalt dat Bijlow geen groot talent is, is puur geen inzicht hebben of kennis van het voetballen. Jammer van Loen maar zo'n talent was jij ook weer niet.

Van Loen was zelf ook een product van het mislukte scouting en aankoopbeleid bij Feyenoord. Ironisch dat een mislukte spits commentaar heeft op een mislukte huurspits.

21 mei 2021 om 21:37

Hier doe je van Loen tekort...heeft een aardige loopbaan gehad

21 mei 2021 om 21:53

Volgens mij toch wel wat gewonnen in zijn feij tijd?

21 mei 2021 om 23:57

Uefa cup met AJAX. 2 bekers bij feijenoord kampioen met feijenoord. Zo mislukt is tie niet.

Met alle respect maar als ze dat zouden doen zitten alle 1 de scouts straks in de kelder. Aankoopbeleid doet me denken aan het Ajax voor de fluwelen revolutie. Erg frustrerend om als supporter aan te moeten zien. Voortaan hopelijk meer Senesi en minder Pratto..

21 mei 2021 om 20:58

Origineel, ik bedoel dit niet provocerend, maar waarom heet het de fluwelen revolutie? Vind dat altijd zo gigantisch pretentieus klinken, haha

21 mei 2021 om 22:10

Haha geen idee. Het was een ordinaire oorlog natuurlijk. Ach, als supporter wil je gewoon dat je club fatsoenlijk beleid voert dus aan het eind van de dag maakt het weinig uit hoe ze aan de macht kwamen.

Haha lachwekkend, want in potentie is Pratto met afstand je beste aanvaller en heeft als speler van River Plate en Argentijns team echt wel zijn sporen verdiend. Je zag het ook aan zijn loop lijnen en dat hij echt als pure spits weet hoe je moet lopen. Echter is hij over the hill, niet fit en te zwaar waardoor het een miskoop is gebleken en in die zin slecht gescout, maar hij heeft meer talent dan van Loen ooit heeft gehad.

21 mei 2021 om 20:39

Zijn looplijnen naar de shoarmazaak zeker? De man kampte met zwaar overgewicht

21 mei 2021 om 21:24

Haha denk dat hij de route naar die shoarma tent blind weet te vinden, want inderdaad kampt hij met zwaar overgewicht en dat punt haal ik ook aan. Bedoel alleen te zeggen dat hij wel degelijk een verdienstelijke carrière heeft gehad en naar ik meen voor 12 miljoen is gehaald door River Plate. Dat een beperkte voetballer als Van Loen dan kritiek levert vind ik lachwekkend. Spelers als Mido, Beukering, vd Meijde of Atouba hadden ook het lichaam van een darter aan het einde van hun carrière, maar talent was er wel degelijk in hun jongere jaren. Daarom zeg ik dat de potentie er wel is bij Pratto, maar hij is nu veel te dik en kan het allemaal niet meer belopen. In die zin absoluut een miskoop.

21 mei 2021 om 21:29

Niet zo lelijk doen over de beer

21 mei 2021 om 21:36

@gerben1978 dat zou kunnen alleen Feyenoord haalt hem dan pas op het moment dat hij al over de hill is. verder was zijn doelpuntengemiddelde ook nooit echt indrukwekkend

21 mei 2021 om 22:15

@japie dat ben ik volledig met je eens dat ze hem in dit stadium nooit hadden moeten halen, maar Dickie wilde perse een spits er was nog wat geld over en mogelijk was er geen scout beschikbaar om hem eventueel live te zien in Argentinië, want zoveel lopen er ook niet in de Kuip. Dan kun je wel eens volledig misgrijpen.

21 mei 2021 om 22:28

dat is zo maar Feyenoord grijpt wel erg vaak mis met transfers

21 mei 2021 om 22:36

Ja, hoop dat ze de scouting eindelijk op orde krijgen zodat spelers ook vaker kunnen worden bekeken en wij niet afhankelijk zijn van gokjes op basis van tips van makelaars. Er worden echt miljoenen op deze manier verspilt en ook ik kijk het allemaal met lede ogen en toch ook wel hoofdschuddend aan.

21 mei 2021 om 21:23

Hou op alsjeblieft, bij River heeft hij een paar belangrijke doelpunten gescoord, waardoor hij bekendheid heeft verworven buiten Argentinië en een soort van cultstatus heeft verworven. Bij het Argentijnse elftal heeft hij een handje vol wedstrijden meegedaan maar nooit een toegevoegde waarde geweest of een vast selectie lid. Ook in andere competities dan de Argentijnse nooit een toegevoegde waarde gebleken. In de Italiaanse competitie jaren terug compleet door het ijs gezakt. Het lijkt mij oprecht een hele sympathieke gozer, maar het is oprecht een hele matige voetballer

21 mei 2021 om 21:34

Ik zeg ook niet dat het een topper is, maar hem af doen als iemand die bij wijze van spreken nooit een voetbal schoen had moeten aantrekken vind ik gewoon te simpel puur op basis van zijn laatste Feyenoord jaar en helemaal uit de mond van een eenvoudige huis tuin keuken voetballer als van Loen. Dat hij veel te zwaar is en compleet is mislukt daar zijn wij het over eens, maar hij heeft best een leuke carrière gehad en mogelijk meer aansprekend dan Jorgensen, Linssen of Bozenik ooit zullen halen.

Tja, als spelers als van Loen al gaan roepen dat ‘t niet klopt ....

Ik heb nog steeds vertrouwen dat Pratto op tijd fit is voor zondag en een hatrick maakt

Ben eigenlijk wel benieuwd wie van Loen toen gescout heeft bij Feyenoord.
Hoeveel jaar zal die al niet in een kelder zitten?

21 mei 2021 om 22:04

Dat was van Hanegem

Voor deze prijs hadden ze Beukema al in de winter kunnen halen. Geen garantie voor restwaarde, maar meer dan dit.

21 mei 2021 om 21:28

Beukema wekelijks zien spelen. Heracles was een leuke tussenstap geweest. Komt voor az en feyenoord zwaar tekort en zeker met ruimte in de rug

Ik denk het ook. Eentje voor en eentje na rust.

Van Loen kletst. Zelfs ik als niet Feyenoorder zie dat veel eigen jeugd het eerste hebben gehaald. Wat ontbreekt is een leider die ook ECHT het verlengstuk van de trainer in het veld is.

Volgens mij is het ook al een tijdje geleden dat Ajax en PSV een spits hebben opgeleid. Dus die zijn dan volgens van Loen ook niet goed bezig ?

22 mei 2021 om 00:22

Dolberg, brobbey, traore, siem de jong, klaassen ( was in de jeugd een spits), malen. Zullen vast meer zijn geweest, maar dit zijn in elk geval spitsen opgeleid door Ajax de afgelopen jaren.

22 mei 2021 om 07:17

Dolberg gekocht , Traore is toch geen goede spits , Siem de Jong een middenvelder die als valse spits werd gebruikt , Klaassen nooit als spits gebruikt in het 1ste . Dus van al die namen die je noemt blijft alleen Brobbey over , een spits waar Ajax jaren en jaren op heeft zitten wachten

22 mei 2021 om 09:29

dat probleem zie je ook terug in Oranje. goede creatieve middenvelders, buitenspelers, keepers, backs en spitsen leiden we niet meer op bijna. voornamelijk verdedigers en controleurs is wat we zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Noa Lang staat bij Sevilla op de radar om de concurrentie aan te gaan met Oussama Idrissi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren