Noa Lang maakt indruk: ‘Hij heeft eigenlijk alles wat Zidane ook had’

Vrijdag, 21 mei 2021 om 10:48Yanick Vos • Laatste update: 10:58

Richard Witschge is diep onder de indruk van de kwaliteiten van Noa Lang. De oud-speler van onder meer Ajax en Barcelona kent de 21-jarige middenvelder goed vanuit hun gezamenlijke tijd bij Ajax, waar Witschge werkzaam is als assistent-trainer. Lang doet Witschge denken aan Zinédine Zidane, met wie hij samenspeelde bij Girondins de Bordeaux.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door dreetje888)

Behalve klasse, rust, en een sympathieke uitstraling. Maar ja, voor de rest is het net Zidane.

21 mei 2021 om 11:00

Hahaha Zidane had nou niet bepaald een sympathieke uitstraling als speler ( vond ik) Maar voorts natuurlijk volstrekt belachelijk om Lang nog maar te beginnen vergelijken met Zidane... Hopeloos!

21 mei 2021 om 11:13

Mwua, onsympathiek wil ik het ook niet noemen. Eerder stoïcijns.

21 mei 2021 om 11:21

Nee, het was ook maar mijn persoonlijke indruk hoor.

21 mei 2021 om 11:18

gekke vergelijking idd....maar ik wil jullie wel erop wijzen dat Witschge in het begin van de carriere van Zidane bij Bordeaux de patron en nr 10 van dat elftal was en Zidane moest toen zn ballen bij hem inleveren. Zidane heeft ook nog later in interviews vaak met respect verwezen naar Witschge en hoe hij tegen m opkeek als voetballer....wat ik maar wil zeggen, Witschge was zelf een geweldige middenvelder en hij heeft beide spelers van zeer dichtbij meegemaakt. Dat hij ze uberhaupt in 1 zin noemt, is een enorme opsteker naar Noa Lang toe. Waarvan ik sowieso vind dat ze never nooit hem hadden moeten laten gaan bij ajax maar ook voor het seizoen, toen ie in mega vorm stak, al een eerlijke kans hadden moeten geven als uitdager van Promes.

21 mei 2021 om 11:34

Zidane is vooral een stille, dat vind ik wat anders dan sympathiek. En die klasse, tja, daar heeft ie toch zelf een kras op gezet in die WK finale.

Verder vind ik het ook een gekke vergelijking. Noa Lang is een aparte die nu heel goed bezig is. Die moet je niet gaan vergelijken. En al helemaal niet met een van de grootste spelers ooit. Zo ver is hij nog lang niet.

21 mei 2021 om 12:45

Dat heeft zijn legacy in mijn ogen nog groter gemaakt. Een echte man met eer en respect dat is bij somigge nog ver te zoeken.

21 mei 2021 om 12:08

Een en al rust die man bij de kopstaat op Materazi

Beetje gekke vergelijking natuurlijk. Zidane was toch echt meer een centrale middenvelder terwijl Lang een buitenspeler is. Lang heeft zich wel storm achtig ontwikkeld en dat zagen niet zo veel mensen aankomen. Maar goed de Belgische competitie is zwak, dus ben benieuwd hoe ver hij kan komen maar ik verwacht niet dat hij over 4 jaar bij een top club speelt.

21 mei 2021 om 11:00

Zidane heeft vrij lang toch vanaf links buiten geopereerd en vanaf daar naar binnen spelen. Had ook altijd links backs achter zich die de hele flank konden bestrijken. En wat denk je van de cvms die achter hem stonden. Davids, Viera, makelele.

21 mei 2021 om 11:02

Wil je beweren dat Vormer niet van het niveau Davids, Viera, Makalele is...? Nu we toch idiote vergelijkingen maken (Lang - Zidane)...

21 mei 2021 om 11:44

Ruudje is wel net zo fanatiek. Maar dan stopt alles ook wel.

21 mei 2021 om 11:17

Je doet precies of de nederlandse competitie is zoveel beter! Belgische competitie is mss niet top, maar we prodiceren anders genoeg grote talenten. Die de top bereiken, en bij vele topclubs anders zitten. Voor zo een zwakke competitie, maar iedereen mag zijn mening hebben.

21 mei 2021 om 11:28

Dat is ie geworden maar dat was ie oorspronkelijk niet. Is bij Madrid initieel ook wat kritiek op geweest omdat men dat middenveld met Zidane iets te offensief vond, zeker zonder makelele

21 mei 2021 om 11:38

Lang is gewoon een 10, maar tienen als Lang spelen bij Ajax op de flanken, op 10 spelen draufgangers als Ekkelenkamp, Klaassen, de Wit, zelfs van Donny heeft men zo'n speler gemaakt.

Depay is ook atletisch, snel en technisch. Tsjonge jonge wat een vergelijking. Dit kan je toch niet serieus nemen zeg. Gun Lang van alles, maar deze vergelijking is wel erg bedroevend.

21 mei 2021 om 11:01

Ik hecht meer waarde aan iemand die 5 jaar lang week in week uit met hem op het veld stond, dan aan jou mening. Witschge heeft vergelijkingsmateriaal en heeft met beide van dichtbij gewerkt, en heeft Lang terecht als voetballer heel hoog zitten. Lang maakt een prachtige ontwikkeling door en als hij voor 50% in de buurt komt van Zidane zijn carrière heeft hij het fantastisch gedaan.

21 mei 2021 om 11:03

Zidane zag alles eerder op het veld dan andere spelers en dat heeft noa niet. Daarnaast komt die aanzetten met de jong centraal terwijl je de vrij hebt dus deze mannis wel een beetje belachelijk aan het lullen. Daarnaast denk ik dat timber centraal een betere verdediger is dan de jong

21 mei 2021 om 11:09

Schei toch uit man. Zidane was perfect tweebenig, kopsterk, fysiek sterker dan Lang en speelde hele toplanden overhoop. Lang heeft het al lastig om het verschil te maken tegen Roemenië of Duitsland onder 21. Hij heeft inderdaad de potentie om een mooie carrière te krijgen, maar tot dusver heeft hij 1 goed seizoen gekend (in Belgie) en wordt hij binnenkort alweer 22 jaar.

21 mei 2021 om 11:11

We gaan een legende van het mondiale voetbal zoals Zinedine Zidane toch niet vergelijken met een jonge gast die het 1 seizoen (heel) goed gedaan heeft in de Belgische competitie?

Dit is gewoon een idiote, en vrij opportunistische vergelijking, van iemand die duidelijk aandacht zoekt en de wereld er nog eens wil aan herinneren dat hij ooit met Zidane gespeeld heeft.

En voor je uitspraken doet als ' als Lang voor 50% in de buurt komt van de carriere van Zidane', zou ik toch eerst een nakijken wat Zidane allemaal bereikt heeft want nu leg je de lat wel heel hoog voor Lang. We spreken hier toch niet over een supertalent niveau De Ligt, De Bruyne,... of wel? Want anders heb ik iets gemist.

21 mei 2021 om 11:17

Zidane bij Bordeaux was ook nog niet de Zidane waar jij Lang nu mee vergelijkg.....

21 mei 2021 om 11:29

@nl_modric nu wil ik niet doen alsof het de meest logische vergelijking is maar Zidane had met 21 nu ook niet bepaald de status van iemand als Mbappe of Messi. Zidane was ook 'pas' 22 bij debuut in Franse nationale ploeg en in '91/'92 degradeerde hij nog met Cannes uit de Ligue 1. Nu wil ik hem absoluut niet gaan spiegelen aan Zidane maar het is ook niet helemaal fair de status van Zidane en de kwaliteiten die hij heeft laten zien op oudere leeftijd af te zetten tegen een speler die aan begin van carrière staat. Met 21, zoals Lang, speelde ook Zidane geen toplanden overhoop.

21 mei 2021 om 11:44

Nee dat klopt Wolter, maar Zidane had op die leeftijd wel een goed lijf, was kop sterk en volledig tweebenig. Daarom vind ik het al een onzinnig vergelijking. Je kan hem vergelijken maar Neymar, die net als Lang speels is aan de bal, voetbalinzicht heeft, een mannetje kan passeren of iemand vrij voor de keeper kan zetten, maar imo niet met een van de meest complete middenvelders die er ooit is geweest.

21 mei 2021 om 11:46

Nvr mind, niet goed gelezen..

21 mei 2021 om 12:43

Hahaha, dan neem je veel dingen aan denk ik. Beetje jammer dat je leden hiero zo makkelijk afschrijft. Maar goed, ik blijf erbij dat ik zijn argumentatie gewoon veel te oppervlakking vind. Tegenwoordig zijn zoveel voetballers super atletisch gebouwd, technisch en snel. Als die nou zijn loopje met een speler vergeleek en het lijkt erop, dan is de vergelijking stuk specifieker. Zeg mij eens waarom Lang je doet denken aan Zidane dan? Bedoel, wat ik al zei... anders neem je wel echt veel van anderen aan. En kom aub niet met flauwekul als atletische bouw.

Vraag me af of er serieuze clubs uit serieuze competities écht interesse gaan tonen in Lang en de gok aandurven. Het is per slot van rekening nog maar één seizoen waarin hij het laat zien.. De stap richting de PL, Bundesliga of La Lige is nog steeds heel erg groot en je komt, hoe je het ook wend of keert, binnen als een nobody.

21 mei 2021 om 11:43

Lang en zijn zaakwaarnemer moeten gewoon heel goed kijken naar welke club hij gaat en hoe de trainer hem gaat gebruiken. Daar valt of staat alles mee. Overigens denk ik dat hij in Spanje het best tot zn recht zal komen. BL en PL moet ie (nog) niet doen, zo ver is hij nog niet. Beste is trouwens nog een jaar Brugge imo. Daar is ie onomstreden inmiddels en hij moet gewoon nog steeds km's maken. Heel veel km's..

21 mei 2021 om 12:50

Ben ik eigenlijk volledig met je eens. Na komend seizoen, Brugge gaat ook weer de CL in dus dat pakt hij dan ook meteen weer mee, komen die grotere clubs nog steeds wel. Heb wel het idee dat het iemand is die zich gewaardeerd moet voelen door een trainer. Iemand die hem belangrijk maakt is daarin essentieel. Als hij de juiste keuzes maakt kan hij een leuke carrière tegemoet gaan.

Ik vind Lang echt een geweldige speler maar dit soort vergelijkingen zijn zo zinloos, net als dat gezwam over de nieuwe Messi en de opvolger van Ronaldo. Je moet jonge spelers dat soort kwalificaties niet meegeven, heeft geen zin en buiten dat beide spelers een geweldige techniek hebben vind ik de hele vergelijking niet kloppen omdat het voor de rest echt totaal andere spelers zijn.

21 mei 2021 om 11:18

Maar als men Gravenberch vergelijkt met Pogba vindt je het wel normaal ?

21 mei 2021 om 11:36

Natuurlijk niet. Die is er ook nog lang niet. Alleen heeft hij wel het voordeel dat hij net 19 is geworden en al 60 wedstrijden op het hoogste niveau heeft gespeeld. Ter vergelijking; Lang is bijna 22 en zit op 59 wedstrijden op het hoogste niveau. Al moet ik eerlijk zeggen dat Lang veel meer indruk maakt aan de bal. Gravenberch doet alles in 1 tempo en speelt zonder enig risico.

Ik zou Bram van Polen in de defensie zetten, die heeft hetzelfde wat Beckenbauer ook had. Cv's de Vrij en De Ligt, Frenkie daarvoor in een 5 mans middenveld.

Rare vergelijking. Ook het idee om Frenkie achterin te zetten en dan Gravenberch op 6 (?) is een beetje vreemd. Nouja, in ieder geval geen mening in de categorie dertien in één dozijn.

Richard, ik zei nog zo dat je de fles moest laten staan...

Hij zegt gelukkig nog net niet dat Lang "de nieuwe Zidane" is, maar ook qua fysiek zie ik de vergelijking tussen Lang en Zidane eerlijk gezegd niet zo duidelijk. Zal Lang niet sneller zijn dan Zidane was, met name op de eerste meters? Zidane technischer dan Lang? Ik herinner me de techniek van Zidane in elk geval als een stuk functioneler en zuiverder dan die van Lang. Ach ja, dit soort vergelijkingen, wat moet je ermee...

Echt een prima vergelijking die Witsche hier maakt. Zinedine Zidane speelde op zijn 21e zijn 1e of net 2e seizoen bij Bordeaux. Toch een vergelijkbare club met Club Brugge.
Zidane maakte tussen 1992 en 1996 gemiddeld 7 doelpunten per seizoen in ongeveer 35 wedstrijden, ook niet superexceptioneel en maakte de overstap naar Juventus in 1996.
Bordeaux werd in de Zidane jaren 4e, 4e, 7e en 16e in de Franse Ligue 1.

Daarna heeft Zidane zich natuurlijk nog verder ontwikkelt tot een enorme ster bij Juve en Real Madrid. Of Noa diezelfde ontwikkeling door gaat maken? Ik denk het niet, de kans is gewoon klein maar het zou natuurlijk wel kunnen.

Noa is nu 21 jaar en staat op ongeveer dezelfde plek als Zidane, een club in een kleinere competitie. Als hij hetzelfde pad doorloopt als Zidane gaat hij na dit of volgend seizoen naar een subtopper in een iets grotere competitie (top 5 competitie) en maakt hij binnen 2 jaar daarna de stap naar een absolute topclub om daar basisspeler te worden. Dit jaar is hij in ieder geval waardevol en beslissend geweest in zijn 1e seizoen, of Zidane dat was in zijn 1e seizoen bij Bordeaux weet ik niet.

Ik snap de vergelijking wel, het is logischer dan de vergelijking met een minder bekende speler waardoor niemand snapt waar het op slaat. Natuurlijk heeft Zidane een absurde carriere gehad waar menig voetballer alleen van mag dromen, Noa heeft nog 13 seizoenen voetbal voor zich zoals Zidane die ook had vanaf 21 jarige leeftijd.

Lang kan wel een goeie voetballer worden misschien maar vond hem bij Twente een gretige blinde. Met gretigheid kom je altijd ver maar met dat blindheid zal je nooit toernooitjes winnen. Ik weet niet hoe hij zich heeft ontwikkeld maar ken zijn speelstijl wel. Ik vond hem nooit bijzonder, dat is Neres wel en Anthony ook. Je kan wel zeggen dat hij een 10 was en misbruikt werd maar bij Twente speelde hij ook als RB als ik me goed herinner.

Dat Lang het goed doet ,is een goede reclame voor de Ajax opleiding. Althans zo zie ik dat. Je weet het bij Ajax komen en gaan veel voetballers.,, Zeker talenten. Het is dan goed om te zien dat ze het bij hun nieuwe club goed doen.

Is Witschge aan de drank ofzo? 'lang heeft alles wat Zidane ook had?' Andersom neem ik aan? Zidane had alles wat Lang ook heeft. Dat en nog heel veel meer. Net als kwalificaties zoals 'de nieuwe Messi' of 'de nieuwe Ronaldo' vind ik dit soort uitspraken echt een devaluatie van de grootheden die het vergelijk worden betrokken en daarmee eigenlijk een gotspe.

Ik heb ook vrijwel alles wat maradonna ook had maar ik ben wel in alles 95 procent minder tja

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

244 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman lovend over uitblinker Memphis: ‘Daarom is hij waardevol'

Ronald Koeman heeft zich zaterdagavond lovend uitgelaten over het optreden van Memphis Depay. De aanvaller speelde tegen VfB Stuttgart (0-3) zijn tweede wedstrijd in het shirt van Barcelona en liet met...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren