Valbuena haalt schouders op na terugkeer Benzema: ‘Geen commentaar’

Vrijdag, 21 mei 2021 om 10:07Rian Rosendaal • Laatste update: 10:53

Mathieu Valbuena voelt er weinig voor om uitgebreid in te gaan op de terugkeer van Karim Benzema in de selectie van Frankrijk. Door het selecteren van de spits van Real Madrid voor het EK komt de naam van de middenvelder van Olympiacos ook weer naar voren, daar hij enkele jaren geleden betrokken was bij een schandaal rondom een sekstape. Benzema speelde door het hele gebeuren sinds 2015 niet meer voor Frankrijk, maar Didier Deschamps heeft hem er toch weer bijgehaald voor het EK.

"Of de bondscoach mij gebeld heeft? Nee, en ik verwacht niets van niemand", stelt Valbuena in duidelijke bewoordingen in gesprek met RMC Sport. "Als je in de top speelt, dan praat iedereen met je. Als je een beetje van de radar verdwijnt, verwacht je niets meer van niemand. Ik leef mijn leven hier en ik geniet van mezelf op het veld." De inmiddels 36-jarige Valbuena laat een mening over de tweede kans van Benzema bij de regerend wereldkampioen dan ook achterwege.

Benzema gaat definitief naar het EK; Deschamps verklaart zijn keuze

De spits is definitief teruggekeerd in de Franse selectie.Lees artikel

"Ik heb daar geen commentaar op", benadrukt de in Griekenland actieve routinier. "Als hij wat extra's brengt voor het Franse team, dan is dat des te beter voor les Bleus. Het is een keuze die de bondscoach heeft gemaakt. In mijn ogen zal Deschamps sowieso als winnaar uit de bus komen. Als het goed gaat, dan heeft hij het goed gedaan in een lastige situatie. Als Frankrijk minder presteert, zullen ze hem dat niet kwalijk nemen", aldus Valbuena.

Benzema speelde in 2015 voor het laatst een interland. De 33-jarige topschutter raakte destijds betrokken bij een sekstape-affaire. Hij zou er bij zijn voormalige collega-international Mathieu Valbuena hebben aangedrongen om de afpersers te betalen. De Real-spits werd met vier andere personen in staat van beschuldiging gesteld wegens zijn rol in de afpersingszaak. In 2014, toen Valbuena nog bij Olympique Marseille speelde, kwam een sekstape om onduidelijke redenen in handen van Karim Zenati, een jeugdvriend van Benzema. De aanvaller zou tegen Valbuena hebben gezegd dat hij tegen betaling bereid is om de bewuste tape te vernietigen.

Er is in de Franse media echter ook gesproken over het feit dat Benzema juist ook het slachtoffer was van Zenati, die in het criminele milieu verkeerde, een strafblad had en acht jaar in de cel doorbracht. Een international van Frankrijk steunde Benzema, al deed hij dat wel anoniem. "In mijn ogen heeft Karim niets verkeerd gedaan. Hij wilde Mathieu, die hij als een persoonlijke vriend beschouwde, helpen. Karim heeft Mathieu aangeraden om de afkoopsom te betalen. Ik vind het dus te gek voor woorden wat Karim nu overkomt."

Door de breed uitgemeten affaire werd Benzema buiten de nationale ploeg gehouden, waardoor de routinier het EK van 2016 en het WK van 2018 miste. Bijna zes jaar later is de situatie dus geheel anders, mede ook door zijn uitstekende prestaties in het shirt van Real. Benzema kwam dit seizoen tot 29 doelpunten in alle competities. Deschamps geeft hem nu dus een tweede kans. De topscorer van Real liet zich in het verleden via de sociale media meermaals negatief uit over de Franse bondscoach en bondsvoorzitter Noël Le Graët, maar dat lijkt nu geen issue meer te zijn voor de trainer van de EK-favoriet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Afwachten of het sportief wat gaat worden met Benzema bij het Franse elftal. Hij is er toch een aantal jaren niet bij geweest, al blijft het natuurlijk een topspeler. Wel benieuwd naar Frankrijk, die als wereldkampioen toch in de groep des doods zitten...

21 mei 2021 om 12:42

Anders heeft benzema wel een tape om niet het team uitgezet te worden.

Als Frankrijk minder presteert, wordt Benzema als schuldigr aangewezen. Slaat natuurlijk nergens op, maar als Frankrijk de EK niet wint, wordt er weer gehakt gemaakt van Benzema in de Franse media. Slaat natuurlijk nergens op.

21 mei 2021 om 11:03

Als je het twee keer zegt is je punt net iets duidelijker. On: Sportief gezien de enige juiste keuze

21 mei 2021 om 11:12

Ligt eraan. Als een ander land gewoon ijzersterk presteert en kampioen wordt, dan zal dat sneller geaccepteerd worden. Daarnaast is Benzema ook juist voetballend ook erg sterk, als hij laat zien dat hij zelf alles goed doet en het team zoveel mogelijk beter laat renderen, dan zal hem dat echt niet kwalijk genomen worden. Persoonlijk heb ik het niet zo op de coach, ik vind het maar saai hoe hij speelt gezien de potentie van de spelers die ze hebben.

21 mei 2021 om 11:56

Als Benzema slecht speelt dan gaat hij kritiek krijgen, maar dat is ook niet meer dan logisch voor een speler met zijn status.

Sowieso idioot dat Benzema er zo lang niet bij geweest is, terwijl hij toch wel stukken belangrijker is dan Valbuena. Zeker nu Valbuena niet eens meer opgeroepen wordt had Benzema al veel eerder weer erbij gehaald moeten worden. Beste franse spits op het moment.

21 mei 2021 om 11:52

Dat Benzema de beste Franse spits van het moment is, daarover is denk ik weinig discussie (als je Mbappé beschouwt als vleugelspeler).

Ik vind het echter idioot dat Benzema weer opgeroepen wordt. Je jeugdvriendje helpen een teamgenoot af te persen en dan vervolgens 0 zelfreflectie tonen en de personen die daar consequenties aan verbinden gaan bekritiseren.

Echt een zwaktebod van de Franse bond.

21 mei 2021 om 12:29

Ik denk dat het inmiddels niet meer zo duidelijk is. Meerdere malen heeft een rechter hierover gebogen en het niet veroordeeld. Het kan zijn dat jouw interpretatie juist is maar het kan ook zijn dat Hij Valbuena wilde helpen om niet zo een filmpje de wereld in te helpen. Daarom probeerde te bemiddelen. Het beste wat hij kon doen is gewoon negeren dan was er geen probleem voor benzema maar alleen voor valbeuna.

21 mei 2021 om 15:35

Vreemde manier van helpen: “ik zou je laten afpersen door mijn vriend als ik jou was.”

Eerst aangeven dat je de sekstape hebt gezien en dat Valbuena maar beter kan betalen en dan later zeggen dat je het alleen beschreef zoals je een film beschrijft die je niet hebt gezien.

Onschuldspresumptie is een groot goed, maar dat Benzema onzuiver heeft gehandeld in dezen is voor mij evident. Ben het met je eens dat hij dit gewoon had moeten negeren of aangifte had moeten doen bij de politie.

Met Benzema de doodgeverfde kampioen. Benz en mbappe pffff hou op hoor coman kante en pogba griesje. Giroud bankie altijd handig om bij je te hebben

Ze vergeten er wel bij te vermelden dat Benzema moest voorkomen en onschuldig is verklaard.

Ik zie deschams eigenlijk nog wel gewoon met giroud in de basis beginnen. Absurd eigenlijk als je zoveel goede spitsen hebt en dan dat afgelopen jaren durven flikken.

21 mei 2021 om 15:21

Noem eens op wie als pure '9' zoveel beter is dan Giroud op Benzema na? Griezmann kan namelijk prima om hem heen spelen en Mbappe kon vanaf de vleugel.

21 mei 2021 om 18:32

Mbappe is op 3 na de beste ter wereld en die mag dan niet eens op zijn beste positie spelen dat vind ik absurd. Je hebt dembele coman martial lemar die allemaal op de vleugels kunnen

21 mei 2021 om 19:02

Je noemt nu een paar vleugelspelers op die er momenteel weinig van bakken. Mbappe speelt bij PSG ook vaak op de vleugel.... wat absurd zeg.

Volwassen reactie van Valbuena. Goed dat hij het nu laat rusten want het is inderdaad beter voor het Franse nationale elftal. Nu de controverse weer aanwakkeren levert niemand wat op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller40
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper40
M. MaignanKeeper00
L. DuboisVerdediger00
T. HernándezVerdediger
L. HernándezVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

9 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren