PSV denkt aan multifunctionele ploeggenoot van Boëtius en St.Juste

Donderdag, 20 mei 2021 om 23:12Daniel Cabot Kerkdijk

Philipp Mwene is in beeld bij PSV, zo melden Duitse media en het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract bij FSV Mainz 05, de club waar hij de voorbije jaren met onder meer Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelde. Mwene maakt deel uit van de voorlopige EK-selectie van Oostenrijk.

De in Wenen geboren Mwene stond drie seizoenen onder contract bij Mainz en speelde in totaal 29 wedstrijden namens de Bundesliga-club. Daarin was hij goed voor een doelpunt. Het afgelopen seizoen kwam Mwene tot negentien competitieduels, bijna allemaal aan de linkerkant.

Mwene geldt als een multifunctionele speler, die ook op rechts in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. De Oostenrijker, die ook over de Keniaanse nationaliteit beschikt, zou bij de Eindhovenaren de stand-in kunnen worden van Philipp Max, de vaste linksback.

Mwene genoot zijn jeugdopleiding bij Austria Wien en VfB Stuttgart, en maakte bij 1. FC Kaiserslautern zijn debuut in het betaald voetbal. PSV maakte donderdag bekend dat de van Bayern München gehuurde Adrian Fein juist terugkeert naar Duitsland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door psvparasiempre)

Het is duidelijk dat PSV nu eindelijk is een ervaren verdediger erbij wil halen

20 mei 2021 om 23:49

@Tjeu25 betekent dit dat jullie dan afscheid nemen van Viergever? Dacht dat hij aflopende contract heeft. Dan is Obisipo back-up van Boscali en deze speler van Max. Mocht Viergever transfervrij zijn lijkt hij mij ideale versterking voor Feyenoord (opvolger Senesi), AZ (mocht niet lukken met BMI) of Vitesse (opvolger Doekhi).

21 mei 2021 om 00:17

Dan zou Viergever zich in een illuster rijtje voegen van mensen die voor de hele top-3 hebben gespeeld. In Nick's geval ook nog eens AZ daarbij. Dat zou toch wel vrij bijzonder zijn.

21 mei 2021 om 06:52

Viergever is ook echt nog een uitstekende verdediger, niet het beest dat je nodig hebt om in de CL te stunten, maar verder echt prima. Zie hem graag blijven als back-up al heb ik ook veel vertrouwen in Obispo.

21 mei 2021 om 08:20

Wegwezen met Viergever!!! Sorry, maar ten eerste is Senesi nog niet weg. Dan heb ik liever Hendriks terug en misschien vd Ven van Volendam

21 mei 2021 om 08:24

Ik hoop toch dat Viergever een contract verlenging krijgt, ik had in het begin wel mijn twijfels maar de beste man zeurt nooit, is op en top professional en je kunt hem eigenlijk overal neerzetten in de verdediging, hij zakt (bijna) nooit door het ijs. Een jongen als Obispo heeft best wel wat potentie maar dan zie ik toch liever Viergever als iemand voor in de breedte, zo'n speler is gewoon heerlijk om achter de hand te hebben. Mwene ken ik alleen van naam, lijkt me dat hij met Teze en/of Max zal gaan concurreren voor de back posities. Ben trouwens wel benieuwd hoe ze dat met Boscagli en Teze gaan doen, als CV deed Boscagli het heel behoorlijk dit seizoen maar eigenlijk doet hij het beter op het middenveld, Teze zie ik persoonlijk dan weer liever als CV i.p.v een back positie.

Drommel?
Aankoop
Boscagli
Teze
Max
Madueke
Boscagli
Sangaré
Gakpo
Zahavi
Aankoop

Snel Cocu een functie geven en dan hebben we Phillip Cocu, Philipp Max en Phillipp Mwene bij de Philips Sport Vereniging. Verder prima dat de Jong de verdediging in de breedte wil versterken. Is nodig ook. Een (potentieel) Oostenrijks international transfervrij klinkt dan goed, al heb ik geen idee of het wat is kwalitatief gezien.

21 mei 2021 om 00:09

Zou Lahm misschien nog een jaartje met Götze willen spelen?

21 mei 2021 om 00:17

Direct doen. Philippe Coutinho als back up

21 mei 2021 om 00:18

En als Malen vertrekt is Maximilian Phillip misschien een leuke vervanger?

21 mei 2021 om 00:21

Haha, het zou wel mooi zijn als je hele elftal uit alleen maar Philips bestaat. Daarvoor alleen al zou je dan een gratis Champions League ticket verdienen.
Of wellicht een plekje in de super League, daar schijnt ook een plekje vrijgekomen te zijn natuurlijk

30 wedstrijden in 3 seizoenen bij Mainz. Word je toch niet heel warm van.

20 mei 2021 om 23:40

Dat vraag ik me dus ook af 🤔

20 mei 2021 om 23:41

Hoeft ook niet. Een multifunctionele speler die zowel linksback als rechtsback kan spelen. Zeer duidelijk gewoon een goedkope breedte aankoop om als backup te dienen voor Max en de andere nieuwe rechtsback.

20 mei 2021 om 23:44

Tja Behich was ook een multifunctionele speler die zowel linksback als rechtsback kon spelen. Zie dan liever dat PSV jeugdspelers gebruikt om dit soort posities op te vullen

21 mei 2021 om 08:27

Behich...; Ik heb zelden een speler in het shirt van PSV zien spelen die zó matig was, dat was toch wel een grote inschattingsfout van van Bommel.

21 mei 2021 om 09:18

Maar juist van een multifunctionele speler verwacht je dan toch dat hij juist veel wedstrijden zou pakken, omdat hij op meerdere plekken kans maakt op minuten. Wat dat betreft niet heel raar dat er vraagtekens worden gezet achter hoe hij dan toch maar relatief weinig speelde bij een club dat nou ook geen top van Duitsland is.

20 mei 2021 om 23:55

Komt omdat ie pas dit seizoen basisspeler werd he.. 30 wedstrijden in 3 seizoenen is niet veel maar is niet evenredig verdeeld.

21 mei 2021 om 07:41

Precies wat ik ook dacht lijkt of bij PSV en Feyenoord de scouta een keer vervangen mogen worden. Hoor steeds spelers die bij hun eigen team.niet volledig aan spelen toekomen en vaak de leeftijd hebben dat ze over een paar jaar al over hun top zijn en over het algemeen weinig restwaarde vertegenwoordigen. Zo ga je het gat met Ajax niet dichten.

21 mei 2021 om 08:21

klopt zit dus ook een kras op. Zeker weer uit de Schmidt koker

21 mei 2021 om 09:20

Ben eens even gaan zoeken naar informatie. Op Youtube zijn, net als bij Ramalho, niet eens video's van deze jongen te vinden om een indruk van hem te krijgen. Dan zal het wel een behoorlijk doorsnee voetballer zijn. In een interviewtje met Mwene beweerde de beste man een opkomende back te zijn met een bijdrage aan de aanval. 27 jaar, en slechts 30 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld, twee goals en twee assists en dan nu transfervrij... Dit is toch materiaal dat Go Ahead Eagles bij elkaar moet scharrelen om een ED-waardig elftal op de been te brengen? God, wat baal ik toch op dat eeuwige beknibbel bij PSV op de verdediging. En dan straks wel weer 8 miljoen in Propper steken, voor 11 miljoen een nieuwe aanvaller halen en voor 8,5 volkomen onnodig Veerman van Heerenveen ophalen zeker. Investeer gewoon eens in een echte rots in de branding, een nieuwe Alex van zo'n 9 miljoen die niet zo'n lulletje lampekatoen is als Baumgartl...

Rechtsbenige linksback. Das een aparte, dit lijkt me toch gewoon een back-up speler? Heeft niet heel veel wedstrijden gespeeld bij Mainz in de afgelopen seizoenen.

20 mei 2021 om 23:46

Ja is waarschijnlijk de backup voor max, die de 2e seizoenshelft behoorlijk op leek.

Als ik lees waar PSV nu mee bezig is, ben ik bang dat ze volgend jaar weer niet echt meedoen om de titel. Deze jongen, Ramalho, Drommel, Van Ginkel... Het zijn geen spelers die ik structureel zie presteren voor PSV. Ze moeten echt een leveltje omhoog...

20 mei 2021 om 23:46

Dit is voor de breedte

20 mei 2021 om 23:47

Dit is overduidelijk een goedkope optie voor in de breedte he? Staat zelfs in de tekst 😅

20 mei 2021 om 23:56

Ohh, dus dan hoeft een speler geen niveau te hebben? Ik ga ervan uit dat PSV deze speler haalt met de gedachte dat hij wel eens een keer mee moet voetballen? En als dat gebeurt, doet zijn niveau ertoe. En daar verwacht ik dus weinig van... Je moet qua kwaliteit in de breedte ook wel een hoger niveau aantikken om mee te kunnen doen om de titel. Als dit soort spelers je vangnet of basis zijn, ga je ergens in een seizoen afhaken.

21 mei 2021 om 00:02

Ajax is toch kampioen geworden met Klaiber als 1 van de breedte spelers? Volgens mij gaat het om de totale breedte van de selectie, niet om 1 speler. Buiten dat ik en jij beide geen idee hebben of deze jongen kan voetballen weten we pas aan het eind van de transferzomer hoe hoog hij in de pikorde zal staan.

21 mei 2021 om 00:06

Klaiber is gewoon bewezen Nederlandse subtop. Prima om enkele keren op terug te kunnen vallen. Deze jongen speelde slechts 30 duels bij een middenmoter in Duitsland...

21 mei 2021 om 00:10

Nee basisspeler bij Utrecht is inderdaad wel paar klassen hoger dan een basisspeler bij Mainz die in de voorselectie van Oostenrijk zit voor een EK 😅 Nogmaals, ik heb geen idee of dit wat is maar laten we de 5m breedteaankoop Klaiber nou niet een 'prima speler om op terug te vallen' noemen maar een transfervrije speler van Mainz de reden noemen waarom PSV niet mee zou gaan doen om de titel.

21 mei 2021 om 00:15

@Skede, onbekend maakt onbemind. Laten we het daar verder maar bij laten

21 mei 2021 om 00:20

@DieGelbeReds, haha, kan ook goed zijn dat die Mwene er geen klap van kan hoor. Laten we maar afwachten of het er überhaupt van komt en dan zullen we zien hoe hij het gaat doen.

21 mei 2021 om 00:32

@skede,

Klaiber is gewoon een onbegrijpelijke aankoop die geen enkele rol bij Ajax speelt. Gewoon geld door de wc spoelen noem ik dat, compleet voorbijgestreefd in een half jaar door meerdere jeugdspelers. Nu komt ie er nooit er meer aan te pas.

Deze transfer van PSV getuigt ook van heel weinig lef. Wat moet PSV nou toch met zo'n speler! 30 wedstrijden Mainz in 3 seizoenen, daarvoor niet eens actief op het hoogste niveau. Schuif dan Sambo en Oppegard door.

21 mei 2021 om 07:45

Ik denk dat deze interesse gewoon aangeeft dat PSV net als Feyenoord de verkeerde alelers zoekt, geen sterren en geen restwaarde, lekker je net bij elkaar gesprokkelde centjes uitgeven aan miskopen. Zijn beide clubs ook best goed in

21 mei 2021 om 08:16

@Raffa1 hij is gratis.

20 mei 2021 om 23:48

Hij wordt waarschijnlijk gehaald als backup voor max die gwn opgebrand raakte dit seizoen. Romalho is wel een basisversterking. V ginkel is sws van waarde, maar propper is sws broodnodig. Drommel wordt wel afwachten.

21 mei 2021 om 00:04

Dus jij denkt dat het niveau van een reserve er niet toe doet? Qua kwaliteit staat hij volgens mij te ver van Max af, maar zoals je zegt is er wel een reëel kans dat PSV een paar potjes een beroep op hem moet/gaat doen. Dan lever je in die potjes wel duidelijk kwaliteit in en dat kan je zomaar belangrijke punten gaan kosten. Kwaliteit in de breedte is juist erg belangrijk om mee te strijden om de titel en in mijn ogen komt deze speler gewoon tekort. Niet om op te scheppen, maar Ajax heeft op elke positie 2 of soms zelfs 3 spelers die minimaal subtopniveau Eredivisie zijn. Wij kunnen blessures opvangen, spelers rust geven of spelers die niet presteren rouleren, zonder dat dit direct veel invloed heeft op het niveau. Als de bank van PSV van het niveau is van deze back, Vertessen, een bijna constant geblesseerde Van Ginkel, Baumgartl, Thomas, Mauro Junior om er een paar te noemen, dan ga je het waarschijnlijk niet redden om een jaar lang constant te presteren en dus niet meedoen om de titel. Dus kwantiteit is leuk, maar ook in de breedte moet je wel over betere opties beschikken.

21 mei 2021 om 00:18

Andere kant speelde die 19 vd 30 wedstrijden dit seizoen, dus wie weet heeft die dit seizoen een redelijk niveau gehaald in Duitsland, wat al een verschil is tov het laatste seizoen van baumgartl. + transfervrij. Ik had persoonlijk veel liever v Aanholt als backup gezien. Hoop dat er na romalho wel nog een cv bijkomt en dat propper snel wordt gehaald. Er moet gwn een grote 2e schoonmaak worden gehouden en gelukkig lijkt daar ook snel mee te worden begonnen dat is iig positief.

21 mei 2021 om 00:34

@ de toekomst Vertessen nu al afschrijven lijkt me wat voorbarig. Jongen is 20 jaar heeft 2 seizoenen getobt met zijn hamstrings. Van Ginkel is het verhaal bekend. Die andere 3 wil ik enigzins met je meegaan. Maar aan jouw reactie te lezen heb je deze jongen minimaal 10 van de 30 wedstrijden zien voetballen. Wil je dan mij en ik denk nog wat meerdere lezers even vertellen wat zijn zwakke punten zijn. En misschien ook zijn sterke... bedankt alvast

21 mei 2021 om 06:56

Volledig eens met de Toekomst, als je écht vooruitgang wil boeken dan moet je bank in potentie even sterk of zelfs sterker zijn dan wat er in het veld staat. Veel clubs maken de fout om eventjes een degelijke speler als back-up te halen. Verder ken ik deze speler niet dus ik kan niet specifiek oordelen over deze man, maar ik vind het wel een goed punt van de Toekomst.

Backs die zogenaamd zowel links als rechts kunnen spelen wekken direct argwaan bij mij. Dat konden Brenet en Behich zogenaamd ook. De realiteit was dat ze op beide flanken een bedenkelijk niveau haalden. Denk dat PSV na het debacle met Baumgartl sowieso wel 3 keer na moet denken voordat ze een verdediger uit de onderkant van de Bundesliga halen.

20 mei 2021 om 23:56

Daar ben ik het absoluut eens mee met dat laatste, die 10 miljoen euro of hoeveel het ook was voor een gedegradeerde verdediger was absoluut onnodig. Ik weet zeker dat je voor het geld beter een talent in Engeland of Spanje kon ophalen.

21 mei 2021 om 00:19

Hij is transfervrij, dus zo een groot risico als bij Baumgartl is het sowieso al niet. Daarbij, Brenet was voor de breedte gewoon een prima back. Het was pas bedroevend toen hij basisspeler werd (mede door blessure van Willems).

Ik zou zeggen dat PSV deze speler niet erbij moet nemen, heeft de afgelopen 3 jaar nauwelijks wat laten zien bij Mainz in z'n invalbeurten. Dit seizoen iets vaker basis gestaan, maar er zijn wel betere tranfervrije rechtsbacks te vinden dan deze. Hij brengt namelijk ook niet echt ervaring mee ofzo. Leuk gespeeld bij Kaiserslautern op het tweede niveau 3 jaar geleden, maar ik weet niet of dat er nog in zit op het moment. Ze kunnen beter Svensson van AZ halen of Selassie van Bremen. Dat lijken me betere keuzes.

20 mei 2021 om 23:52

Je weet ook dat hij meer dan een seizoen geblesseerd is geweest?

20 mei 2021 om 23:57

Ja en juist daarom kan je beter je geld investeren in een echte verdediger en niet een back-up die maar 2 seizoenen als invaller zijn bijdrage levert.

21 mei 2021 om 00:32

Hij is inderdaad meer dan een seizoen geblesseerd geweest, maar ik ben niet overtuigd dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor Psv, alleen als back-up. Maar PSV heeft meer aan een directe concurrent dan deze speler. Meer een speler voor een AZ, Vitesse of Utrecht, maar niet meer dan dat.

21 mei 2021 om 00:58

Dus jij zegt Svenson halen die bij AZ speelt en dan deze jongen naar AZ omdat het meer een AZ speler is. Vreemde logica. Waarom is hij geen goede breedte versterking voor PSV ?

21 mei 2021 om 01:12

Omdat hij het nog geen heel seizoen heeft laten zien bij Mainz en ik op basis van de wedstrijden die ik heb gezien, want ik kijk de Bundesliga (iets met m'n naam ofzo), geen versterking is voor Psv. Mwene speelt aardig, maar hij lijkt teveel op Max, Hij speelt net zo aanvallend, meer een speler voor op het middenveld dan om te concurreren met of als back-up te dienen voor Max. Hij mist verdedigende kwaliteit naar mijn idee, net zoals dat is opgevallen bij Max dit jaar. Svenson is bijvoorbeeld erg aanvallend, maar kan ook prima verdedigen. Svenson kan al een niveau omhoog, wat ik nog niet zo snel zie gebeuren bij deze Mwene. Maar het is niet aan mij, het is aan John de Jong. Als hij er iets in ziet, dan gaan we snel genoeg meemaken of hij er iets van kan.

21 mei 2021 om 10:01

Ik kijk ook bundesliga alleen niet zo aandachtig naar Mainz. Al zag ik wel een heerlijke goal voorbijkomen van deze jongen in de top 25 bij ESPN. Mag aannemen dat ze hem niet daarop gescout hebben. Mainz staat bekend om hun manier van voetballen. Waarschijnlijk is het dan ook geen toeval dat PSV bij hem uitkomt. Omdat hij het voetbal van Schmid beheerst.

20 mei 2021 om 23:58

Eens met je laatste zin. Naast de namen die jij noemt zou ook Jetro Willems nog steeds een interessante optie zijn. Hij is immers gewoon transfervrij. De mogelijkheid om hem terug te halen en hem een open concurrentiestrijd aan te laten gaan met Max zou serieus onderzocht moeten worden in mijn ogen.

21 mei 2021 om 00:33

Jetro Willems haal je voor de basis. Max gaan ze niet wisselen bij PSV dus logisch dat PSV en zowel Willems niet op die transfer zitten te wachten.

21 mei 2021 om 00:50

Jetro is inderdaad ook een optie. Als ze toch zo nodig een linksback uit de Bundesliga willen halen (willems uitgezonderd) die uit z'n contract loopt en ervaring heeft, dan zouden ze kunnen kiezen voor Oczpika (schalke) of Pekarik (hertha). Degelijke verdedigers met flink wat ervaring op zowel Bundesliga als Europees niveau.

21 mei 2021 om 01:12

Jetro Willems? Mooie herinneringen, maar we zijn toch geen Feyenoord?

Komt te kort voor de Bundesliga, is dus voor PSV een duidelijk versterking

Dit moet PSV toch niet willen joh? We hebben genoeg al genoeg net niet spelers. Je hoeft er echt niet nog een aan te trekken. Hier kom je niet verder mee. Schuif dan gewoon een jeugdspeler door. Nee dit lijkt me niks.

Ik word niet warm van dit soort spelers. Ken de hele man niet, maar zijn stats zijn niet bepaald indrukwekkend. Liever dat er een groot talent als back-up van Max komt. Net zoals Brands indertijd Willems aantrok. Een 27-jarige die nooit hoger heeft gespeeld dan Mainz en met een blessureverleden gaat ons niet verder helpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren