Zinédine Machach komt niet weg met ‘in the streets, I kill you my friend’

Donderdag, 20 mei 2021 om 15:29Dominic Mostert • Laatste update: 16:12

Zinédine Machach heeft een schikkingsvoorstel van een schorsing voor één wedstrijd geaccepteerd. De middenvelder van VVV-Venlo, die wordt gehuurd van Napoli, wordt door de aanklager betaald voetbal bestraft voor de 'dreigende taal' die hij vorige week donderdag uitte richting Devyne Rensch in de verloren wedstrijd tegen Ajax (3-1). "Naar het oordeel van de aanklager horen dergelijke uitingen niet thuis op een voetbalveld", zo klinkt het.

Na een normaal ogend duel om de bal sloeg de vlam in de pan in de Johan Cruijff ArenA. "In the streets, I kill you my friend", beet Machach Rensch toe. De verdediger van Ajax zei die uitspraak 'niet normaal' te vinden, maar reageerde met een knipoog voor de camera van ESPN. "Natuurlijk: je staat achter, het gaat niet zo goed, ik heb je in m’n broekzak… Dan ga je zulke dingen zeggen, maar ik vond het alleen maar grappig", verzekerde de verdediger van Ajax.

"Wat hij allemaal zegt, boeit me niet. Hij moet naar m’n straat komen, dan zien we wel", voegde hij lachend toe. "Ja, nu mag ik het ook zeggen. Maar ik maak een grapje." Scheidsrechter Dennis Higler riep de kemphanen bijeen en maande ze tot rust. Kaarten werden niet gegeven. Machach zal desondanks de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan, mocht VVV de optie tot koop in zijn huurcontract lichten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ac_julian)

Haha wat een onzin, elke wedstrijd wordt er wel in de emotie iets geroepen dat niet kan. Alsof dit allemaal zo erg is.

20 mei 2021 om 15:42

Ik snap je punt, maar als je dit op straat zegt kun je gewoon opgepakt worden. Dus ik snap de KNVB wel dat ze een straf uitdelen. Hoe je het wendt of keert je bedreigt iemand wel gewoon.

20 mei 2021 om 18:22

En wat Rensch zegt voor de camera? Ik begrijp dat Machach dit begonnen heeft, maar niemand weet de interpretatie. Rensch zijn interpretatie is duidelijk

20 mei 2021 om 18:48

De intenties van Rensch waren duidelijk komedisch. Die van Machach dreigend, niet letterlijk natuurlijk, maar figuurlijk. Waarom vind je dat moeilijk te doorgronden?

20 mei 2021 om 15:43

Dit noem ik pas onzin. Dat zou betekenen dat je onbestraft maar kan roepen wat je wil omdat men nou eenmaal soms emotioneel wordt. Dat lijkt me niet.

20 mei 2021 om 15:43

@koepbarca03; ben het er mee eens dat er vanalles op een voetbalveld geroepen wordt uit emotie, maar van de andere kant kun je natuurlijk afvragen of dit soort zaken er thuis horen. Een klootzak hier of daar, prima, maar roepen dat je iemand zou vermoorden op straat, tja ...

20 mei 2021 om 15:46

Maar dat komt niet duidelijk op de microfoon omdat het publiek kabaal maakt, nu wel. Pech dus.

20 mei 2021 om 15:46

Ja dit is best erg. Je mag bij zeggen dat je iemand omlegt op straat best een grens trekken. Alleen maar goed om dit rare gedrag aan te pakken.

20 mei 2021 om 15:48

In je emotie dingen roepen moet inderdaad kunnen maar zowel binnen als buiten het veld ben je wel beperkt in wat mag. Buiten het veld kan je opgepakt worden voor bedreiging dus waarom zou je er op een voetbalveld wel weg mee komen?

Of Machach het nou meende of niet wat betreft zijn bedreiging en in welke emotionele staat hij was is irrelevant.

Hij is toch gehuurd of gratis. Verder vond ik Rensch wel arogant overkomen. Gezien de verhalen en docu's denk ik dat Rensch in ze broek poept als hij in de achterstandswijken van Machach vandaan komt zal binnen lopen.
Denk niet dat Machach onder de indruk zal zijn van Rensch straat.
Verder was dit samen Crooij Geamakis de enige goeie leuke speler

20 mei 2021 om 15:44

Arrogant nog wel? Door welke bril kijk jij. Hij blijft rustig en liet zich provoceren. De wijk waar hij vandaan komt gaat hem heus niet assisteren in een gevecht. Ik kom uit oud zuid maar er lopen hier genoeg lui rond die zich wel raad weten in zo'n achterstandswijk.

20 mei 2021 om 15:45

Kon er stiekem wel van genieten dat Machach nog geen tien minuten later hulp nodig had om van t veld te komen na een duel met Rensch.

20 mei 2021 om 15:49

Nou ja, wees er trots op als Machach zijnde dat zijn wijken dus blijkbaar gevaarlijker zijn. Bijzonder iets om stoer over te doen.

20 mei 2021 om 15:51

@khlid3073wx, Rensch lacht m op een beheerste, normale manier hartstikke hard uit joh. Als je de ironie van Rensch zn opmerking niet snapt moet je het interview denk ik nog even een keertje kijken.

20 mei 2021 om 16:13

Vond je dat arrogant? Ik vond het eigenlijk gewoon erg netjes hoe hij ermee om is gegaan. Hij staat toch wel in z'n recht door Machach op z'n plek te zetten na zo'n opmerking? Rench zegt weinig verkeerd en doet het af als een storm in een glas water. Daarnaast heeft ie gewoon gelijk dat machach in z'n broekzak zat. Dat mag je best even zeggen nadat iemand zulke taal uitslaat.

20 mei 2021 om 16:23

Arrogant ja? Ik vond dat Rensch heel netjes en op n hele subtiele manier uitlegde dat die Machach niet zo veel voorstelde en totaal niet onder de indruk van m was, zelfs met een lach en een knipoog. Maar jij mag uiteraard rustig denken dat hij arrogant overkomt en in z'n broek poept :-)

20 mei 2021 om 16:45

Verre van arrogant vond ik zijn reactie. En jouw stukje over dat hij in zijn broek zou poepen als hij in de wijk van Machach zou komen is verder van geen enkele waarde. A; het is hypothetisch (zal waarschijnlijk nooit gebeuren) en B: speculeren nu wie er zou winnen is nul interessant en iets toevoegend.

Ik vind het overigens ook niet echt schokkend, maar wel erg genoeg om hier wat mee te doen, dit moet geen norm worden.

20 mei 2021 om 16:49

Allemaal praatjes. Als 1 ding kinderen uit achterstandswijken van straat en op het rechte pad houdt, is het een opleiding tot topsporter. Het is veel waarschijnlijker dat deze knul vanuit school naar de club ging, dan dat hij op straat rondhing. Ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom Rensch niet mag lachen om loze bedreigingen en waarom dat arrogant zou zijn.

20 mei 2021 om 17:59

Geamakis???

20 mei 2021 om 19:35

En wat heb je daar aan op het voetbalveld?

20 mei 2021 om 19:53

Wat heeft het feit dat hij gehuurd of gratis is ergens mee te maken? Feit is dat ie stoer probeerde te doen en Rensch niet onder de indruk was. Rensch maakte een grapje en bleef koel. Die mafkees was dreigend in taal en houding en kon geblesseerd het veld af. Is het allemaal zo moeilijk te begrijpen?

20 mei 2021 om 19:56

En uit welke wijk komt hij dan? Of baseer je dat op z’n afkomst en achternaam?

Wat een mietjes gedoe. Laatst zei.mbappe ongeveer hetzelfde tegen alba en die heeft geen straf gekregen zover ik weet. Doe normaal man!

20 mei 2021 om 15:45

Maar vindt jij het normaal dat dit wordt gezegd, of vindt je dat omdat Mbappe niet werd gestraft de Knvb dit ook niet moet doen?

20 mei 2021 om 16:08

Ik ben hier allemaal niet zo van onder de indruk. En dan doe ik me zeker niet stoer voor ofzo, nooit gevochten in m'n leven maar voelt iemand zich door zoiets bedreigd? Goedkeuren moet je het niet,maar bestraffen vind ik ook niet echt nodig

20 mei 2021 om 16:12

Ik ben er ook niet van onder de indruk, maar keur dit ook zeker niet goed. Denk dat je in een samenleving gewoon wat regels moet hebben en daar ook op moet handhaven. Ik geloof best dat deze jongen een zware jeugd in een bepaalde wijk heeft gehad, maar dat wil niet zeggen dat we dit ook moeten tolereren op onze straten en voetbalvelden.
Zou een beetje choas worden als iedereen maar mag roepen wat hij wilt. Gaat goed totdat er een gek is die het ook uitvoert. Loopt in Belgie nu ook iemand rond met een raketwerper toch?

20 mei 2021 om 17:28

Zo'n opmerking kan weer een reactie bij de ander triggeren. En dan is het al gauw hommeles en daar hebben ze geen zin in bij de KNVB. En terecht.

20 mei 2021 om 16:56

Mbappe werd toen uitgelachen. Het is wel heel pubers allemaal.

Ik begrijp dat het kan worden opgevat als een bedreiging, maar ik vraag mij of het wel zo bedoeld was. Zou hij niet bedoelen dat hij Rensch met het straatvoetbal helemaal zou 'inmaken'? Uiteindelijk weet alleen Machach zelf hoe hij het bedoelde, maar ik zou mij er niet zo druk om maken. Aan de andere kant snap ik wel dat de Knvb een voorbeeld wil stellen wat betreft bedreigingen op het veld, als dat zo bedoeld was.

20 mei 2021 om 17:19

@Mitea_007, het gaat er niet om wat hij bedoelde met zijn uitspraak, maar hoe het opgevat kan worden.

21 mei 2021 om 10:12

@mrger, nee, het gaat niet om hoe het opgevat kan worden, het gaat om intentie. Exact het probleem tegenwoordig dat niks meer gezegd kan worden zonder de kans iemand te beledigen. In dit geval was het vrij duidelijk wat Machach bedoelde, maar mocht dat eens niet het geval zijn, ga dan niet je eigen conclusies trekken.

Rensch heeft in privé sfeer gezegd, dat hij die jongen maar n sukkeltje vind en dat hij het in zijn buurt waar die is opgegroeid nooit zou redden met zo'n nerd uiterlijk!

20 mei 2021 om 22:19

De jongens met geverfd haar en tattoos in de nek zijn pas echt de grootste mietjes die je kan tegenkomen. Wandelende takken met hun skinny jeansbroeken

In een vol stadion was dit normaal niet te horen nu word er een voorbeeld gesteld imo prima maar er worden vast ergere dingen gezegd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda293
11.VVV-Venlo26-9
12.FC Den Bosch26-17
13.Jong AZ25-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
B. KoglinVerdediger224
T. PachonikVerdediger220
S. JanssenMiddenvelder220
Y. RoemerAanvaller222
L. SmansMiddenvelder201
K. de BoerMiddenvelder190
J. SchroijenAanvaller190
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren