Dennis Bergkamp uit zorgen over situatie bij Arsenal: ‘Dat is ernstig’

Donderdag, 20 mei 2021 om 12:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:01

Sinds Spotify-eigenaar Daniel Ek bekendmaakte serieuze plannen te hebben om Arsenal over te nemen, zijn ineens ook vele ogen op Dennis Bergkamp gericht. De voormalig aanvaller en clublegende moet samen met Thierry Henry en Patrick Vieira een belangrijke rol gaan vervullen als de plannen van Ek daadwerkelijk worden tot uitvoer worden gebracht. Volgens Bergkamp ziet Ek Arsenal absoluut niet als een speeltje en is de Zweed serieus van plan om Arsenal in de toekomst weer mee te laten doen om de bovenste plekken in de Premier League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door conchaespina)

Wanneer Daniel Ek er serieus geld in gaat pompen met als uithangborden ( in welke functie dan ook ) de driehoek : Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira zie ik het goedkomen. Als voorproefje met de wereldtopper in elke linie, verdediging : Tapsoda middenveld : Aouar Aanval : Icardi.

20 mei 2021 om 13:22

Wereldtopper in elke linie en dan kom je aan met tapsoda haha. Die laat het al vaak afweten bij leverkusen. Ook Icardi hoef ik niet te zien bij Arsenal. Nadat Auba ermee stopt of weggaat zijn we misschien 2 seizoen verder en zijn martinelli en balogun hopelijk klaar om dat op te vangen. Aouar zou wel een fantastische aankoop zijn.

20 mei 2021 om 13:31

Arsenal890, wereldtoppers komen niet naar Arsenal ? Mocht je deze 3 (of soortgelijke) versterkingen halen en weer meedoen in de top 4 komt de rest vanzelf. Natuurlijk is de club door en door verrot, maar alleen op korte termijn kunnen prestaties op het veld veranderen, bestuurlijk gaat altijd over een lange termijn. Arsenal moet nar mijn inziens weer een club worden waar talenten graag naar toe komen.

20 mei 2021 om 13:40

Ik zeg ook nergens dat er wel wereldtoppers naar Arsenal komen of wel? Maar een aouar en een icardi zouden ook niet zo snel naar Arsenal komen. Met aankopen als tabsoba ga je nooit meer top 4 halen. Er zijn genoeg spelers die wel naar Arsenal willen en kunnen komen die Arsenal daadwerkelijk beter maken.

20 mei 2021 om 13:52

Daadwerkelijk beter maken ? Ik denk dat dat niet heel moeilijk is. Tapsoda centraal achterin is een hele versterking voor dit Arsenal. Is jong, sterk en heeft een prima seizoen achter de rug. Mijn mening allemaal he, als je met Luiz door wilt mij prima! Zet Gabriel erlangs, met als backs Tierney en Bellerin. Partey op 6 met Aouar en Smith Rowe daarvoor. In de spits Icardi met Saka en Pepe. Dan heb je een prima team voor een aantal jaar. Hier en daar tussen door versterken en de fundering staat.

20 mei 2021 om 13:57

@arsenal890
Ik zie Icardi daar ook niet naar toe gaan maar ik denk dat je als Arsenal fan heel blij zou mogen zijn met zo een spits. Wiltord was vroeger zo'n beetje de 12de man bij Arsenal maar die was beter dan wat er nu allemaal rond loopt. Niet alle maar veel Arsenal supporters stellen zich op dat toppers blij mogen zijn om daar te mogen voetballen maar de situatie is al een redelijke tijd andersom maar dat lijkt nog niet helemaal duidelijk voor sommigen.

20 mei 2021 om 14:08

@deenb
Tabsoba is niet eens sterk bij leverkusen laat staan of hij het niveau van arsenal aankan. Die is niet eens beter dan wat er bij arsenal rondloopt. Daarnaast komt saliba weer terug van de zomer en die schat ik (veel) hoger in dan tabsoba. Ik vraag mij af of je überhaupt arsenal wel volgt. Bellerin presteert namelijk totaal niet en gaat vertrekken van de zomer. Nogmaals, Aouar zou fantastisch zijn maar acht ik niet haalbaar.

@ramondiaz
ik zie icardi ook totaal niet naar arsenal gaan maar ik vind hem ook niet nodig bij arsenal. Auba is dit seizoen in mindere vorm maar de voorgaande seizoenen heeft hij laten zien minstens gelijk te zijn aan icardi en zelfs wat beter vind ik. De tijd dat de absolute top naar arsenal kwam is inderdaad voorbij. Toch blijft arsenal een aantrekkelijke club voor veel talentvolle spelers.

20 mei 2021 om 14:13

In een goed draaiend team gaat Bellerin wel presteren. Zo ben ik er ook van overtuigd dat Slot bijvoorbeeld met Jorgenson volgend jaar moet spelen. Zij hebben laten zien wat ze kunnen en dat kan er nog uit komen als de stijl wordt veranderd. Saliba komt inderdaad ook terug en zal ook zeker hoog op het lijstje staan probleem is alleen dat je altijd 4 redelijke/goede Cv's moet hebben. Hierdoor is de noodzaak om er nog een te halen erg groot.

20 mei 2021 om 14:17

Bellerin gaat bij Arsenal echt niet meer presteren hoor. Jeugdspelers die hun debuut maakten wisten geweldig te spelen in het slechtste jaar van Arsenal ooit. En dat moet een speler met de ervaring van bellerin niet lukken? Die gaat 100% weg en terecht. Met saliba erbij heb je voldoende centrale verdedigers. Niet alleen van goed niveau maar toch. Er zal dan eerst wat moeten vertrekken voordat er wat bij komt.

20 mei 2021 om 14:54

Deenb, met alle respect maar hou je bij Liverpool want van hoe de zaken er bij Arsenal daadwerkelijk voor staan heb je weinig kaas gegeten. Arsenal heeft de op 2 na minst gepasseerde defensie. Verdedigend lijkt me dus niet het grootste probleem te liggen. Daarnaast heeft Arsenal sinds ergens begin dit jaar net zoveel punten gehaald als Chelsea, dat zou je ook niet zeggen als je de commentaren op die 2 ploegen voorbij ziet komen. Het is vrij duidelijk dat ons probleem voorin ligt, een Auba die er veel minder maakt dan normaal, een aanval die veel te weinig creativiteit bevat etc. Mijn punt is dat duidelijk is dat we op de goede weg zijn met Arteta en het alleen maar beter zal worden als hij spelers mag gaan halen die hij nodig en goed genoeg acht om zijn eigen spel te kunnen gaan spelen. Nu moet hij het doen met spelers die niet beter kunnen, sommigen zitten aan hun max en daar kan je niets aan doen. Ik heb er vol vertrouwen in dat Arteta de juiste man voor ons is, dat heb ik vanaf het begin al gezegd. Het punt is wel dat hij gesteund moet worden door KSE aangezien die de toko toch niet gaan verkopen....en daar ligt meteen het grootste gevaar. Alles hangt op komende zomer of wij aan gaan haken of voorlopig rond plek 8 blijven hangen.

20 mei 2021 om 13:25

Alleen geld is niet het antwoord. Arsenal heeft genoeg geld uitgegeven en is daardoor in de penarie. Het heeft ook geen eigenaar die zomaar de gaten dicht.

Bergkamp heeft het hier terecht over de ruggengraat van de club. Dit gaat ook over technisch beleid, over ambitie, over de juiste mentaliteit bij de managing-zijde van de club.

Kortom, een hele clubcultuur. Arsenal is te veel een organisatie voor mensen die op korte en middellange termijn veel geld heel snel willen verdienen, en ik heb het hier niet enkel over spelers.

20 mei 2021 om 13:33

Arsenal spendeerde sinds 2016 bijna 600 miljoen aan inkomende transfers. Het is dus niet dat er geen geld uitgegeven wordt... het wordt alleen zo ontzettend fout uitgegeven🤷‍♂️ Ik zeg al jaren dat Arsenal zich moet richten op de talenten met potentieel, waarbij ik de afgelopen jaren ondermeer verwees naar: Tielemans, Jonathan David, Sander Berge, Wilfried Ndidi,... stuk voor stuk spelers uit Belgische competitie die perfect haalbaar waren voor Arsenal en ondertussen een goeie evolutie doorgemaakt hebben. Maar zo heb je in elke competitie wel spelers die voor Arsenal zeker haalbaar zijn ( zowel sportief als financieel). Zo lang Arsenal zich niet op dat soort spelers focust, zullen ze geen aansluiting meer vinden met de top want echte topspelers , die ons direct beter maken, kunnen we niet meer halen.Tuurlijk hebben dat soort spelers tijd nodig om te groeien maar we worden vandaag ook maar 9de dus dat is alvast het probleem niet. Dan zouden we 9de worden met een ploeg waar potentieel in zit ipv van onze huidige kern, die voor 1/3de uit dead wood bestaat.

20 mei 2021 om 14:25

Bergkamp kwam op een zijspoor bij Inter, Henry bij Juve en Vieira bij AC Milan. Het ideale moment om deze talentvolle spelers binnen te halen. Gecomplementeerd met spelers die goed gescout werden: Pires, Silva, Ljungberg, Touré, Lauren... Het team bestond allesbehalve uit gekochte wereldtoppers. Het was het resultaat van goede scouting, dus wereldtoppers in de maak.

Daar moet Arsenal weer naartoe. Aankopen als Mahrez en Kanté (leicester heeft dat DNA zowat overgenomen van Arsenal). Het is trouwens niet alleen kommer en kwel bij Arsenal. Met spelers als Martinelli, Tierney en Pepe (te duur, maar laatste weken wel van onder de indruk) laten ze zien nog steeds oog te hebben voor talent. Daarnaast is de lichting jeugd die doorbreekt erg hoopgevend.

20 mei 2021 om 13:36

Mooie voorproefjes maar allemaal fantasie, Kroenke gaat nooit verkopen.

20 mei 2021 om 13:37

Wereldtop is normaal iemand die het een en al al bereikt heeft? Ik ken die tapsoda niet eens excuse als ik ergens onder een steen heb gelegen

20 mei 2021 om 14:08

Dan volg je de Bundesliga simpelweg niet of minimaal. Sterke, snelle en jonge verdediger die een prima seizoen achter de rug heeft. 22 jaar en zal ik graag in de Premier League willen zien.

20 mei 2021 om 18:42

Dat klopt ik volg de bundesliga inderdaad niet dus vandaar dat ik hem niet ken maar een jongen van 22 jaar moet een team wat helemaal gerenoveerd moet worden achterin bij elkaar houden? Je hebt juist ervaren verdedigers nodig ik noem een Stefan de Vrij of Koulibaly die gewoon al wat jaren meegaan. Daar zul je inderdaad een klap meer geld voor moeten neertellen maar die kunnen er wel meteen staan.

Tja, noem me nostalgisch, maar het zou geweldig zijn om die heren bij Arsenal te zien. Ze kennen de club, de supporters en de Premier League. Of het in de praktijk ook werkelijk zo verstandig is, ik weet het niet. Ze hebben alle drie nog niet veel gepresteerd na hun voetbalcarriere en het is beslist niet makkelijk om Arsenal er weer bovenop te krijgen in een competitie als de Premier League. Daar is wel wat meer voor nodig dan oud-topvoetballers die vrij weinig ervaring hebben voor dergelijke functies.

20 mei 2021 om 13:11

Het moet eerst zover nog komen. De Kroenkes hebben laten weten een verkoop niet eens te overwegen. Dat hoort natuurlijk bij onderhandelingen, maar dit gaat nog wel even duren ben ik bang.

Helemaal eens met Dennis, maar het is toch jammer dat we in een tijd leven dat dit alleen maar op lijkt te lossen met geld.

20 mei 2021 om 15:30

Dortmund legt toch geen absurde bedragen neer? Hoewel ze niet helemaal meedoen voor het kampioenschap leggen ze toch jaarlijks een meer dan acceptabel parcours af in Europa.

20 mei 2021 om 18:03

Vergelijkbaar met Arsenal, alleen haalt Arsenal de laatste jaren (halve) finales in de EL en presteert Dortmund vergelijkbaar in de CL zonder nationaal potten te breken. Daarnaast is de BuLi natuurlijk een stuk zwakker dan de PL wat je ook mee moet wegen.

Arteta ontslaan is ook niet de juiste stap voor Arsenal op dit moment. De club is van binnen verrot en zowel Wenger, Emery als Arteta zijn daar slachtoffer van. Gelukkig is Arsenal nu oud-spelers aan het aannemen in belangrijke rollen en verrichten ze naar mijn inziens goed werk. Ik vind Edu en Mertesacker tot nu toe heerlijk werk verrichten en heb nog steeds het vertrouwen in Arteta. Hopelijk kan Ek de club overnemen en krijgen de fans weer iets te zeggen in de club, neem Henry, Bergkamp en Vieira in het bestuur als ze daar interesse in hebben en ga met als Bayern voornamelijk oud-spelers aannemen die de club kennen.

20 mei 2021 om 13:23

Bwa... Mari en Soares langdurige contracten geven lijkt verdacht veel op good old Arsenal hoor: te weinig kwaliteit te lange (en te zware) contracten geven. Je ziet nu al dat zo een Soares geen enkele kans meer krijgt van Arteta maar dat betreft wel een speler waar we nog 4 jaar aan vastzitten en waar je logischerwijs ook niet meer van af geraakt. En zo blijft het dead wood zich opstapelen... Chambers, Holding, Elneny, Nketiah, Kolasinac, Maitland,...

20 mei 2021 om 13:27

Wanneer heeft Mari een slechte pot gespeeld voor Arsenal? Naar mijn idee heeft hij nl. nog geen slechte wedstrijd gespeeld voor Arsenal. Over Cedric ben ik het wel eens, maar die is aangetrokken door Raul Senlehi. Holding vind ik ook gewoon een prima 3e keus CB. Nketiah, Kola & AMN ben ik het overigens wel met je over eens.

20 mei 2021 om 13:30

Wanneer een goede pot? Een Mari mag maximaal 4e cv zijn.

20 mei 2021 om 13:37

@Petit: dat je nu Holding noemt en Mari in bescherming neemt is een probleem dat veel supporters hebben. Holding? Serieus? Die jongen komt op alle facetten te kort voor Arsenal maar zit er wel al 10 jaar. En als Mari de norm is voor onze CV positie, dan sta je waar je vandaag staat: troosteloos in de middenmoot.

20 mei 2021 om 13:41

@THenry hoe zit het met die Saliba dan? Is hij geen optie?

20 mei 2021 om 13:41

Prima. Mij gaat het er vooral om dat Mari nu uitgelicht wordt, terwijl hij geen enkele slechte pot gespeeld heeft. Goede wedstrijden? Ik denk direct aan de wedstrijd tegen Olympiacos waar hij een game winning tackle had toen hun spits 1op1 ging richting Leno .

20 mei 2021 om 13:42

"Wanneer een goede pot?" Exact. De ondergrens is veel te laag geworden.

20 mei 2021 om 13:43

@Petit: tja, zo kan je ook momenten vinden van Holding of Mavrapanos hoor. Dat zegt niets. Algemeen genomen is Mari niet van het niveau dat Arsenal mag nastreven.

20 mei 2021 om 13:46

Zeker weten, Holding was de steunpilaar in de 22 wedstrijden zonder verlies onder Emery. Speelde ook waanzinnig in FA Cup finales. Dat ze niet goed genoeg zijn om eerste keus te zijn, daar ben ik wel mee eens. Maar Mari heeft ons nog geen punten gekost in tegenstelling tot bijv. Gabriel, Luiz en Leno bijvoorbeeld. Daarom vind ik het lelijk dat jullie Mari eruit pikken.

20 mei 2021 om 13:52

Tja en naar die periode van Holding blijft iedereen verwijzen. Dat hij ervoor en erna ruk speelde maakt blijkbaar niet uit want hij speelde toch ook eens 20 goeie potjes? Idem met Chambers. Maar... je moet ze natuurlijk wel door iets beters kunnen vervangen. En je verwijzingen naar Gabriel en Leno zijn nogal makkelijk want uiteindelijk maakt elke speler wel eens een fout he, zelfs elite spelers als Gerrard of Terry. Dat je die clown van een Luiz noemt, vergeef ik je want die man heeft alleen maar geblunderd😀

20 mei 2021 om 13:59

Haha, dat klopt ook zeker. Denk dat we het hier wel bij kunnen laten, want nogmaals ik vind Mari en Holding ook niet goed genoeg als eerste keus. Maar als back-up kun je minimaal één van deze twee best prima gebruiken. Met voorkeur dan naar Mari, aangezien hij m.i. stabiel en betrouwbaar is.

20 mei 2021 om 14:01

Maar Mari en Cedric zijn allemaal uit de zak van Sanllehi gekomen als ik het goed heb begrepen? Bovendien zijn het prima spelers om als backup te hebben. Cedric vind ik zelfs beter dan Bellerin momenteel.

20 mei 2021 om 14:34

Helaas heeft zittend technisch directeur Edu hier het grootste aandeel in. Vriend van Joorabchian en dat hebben we geweten. Luiz, Soares, Willian komen allemaal uit zijn koker. Kijk ook hoe blij Arteta daarmee is...

20 mei 2021 om 19:39

Zo blij dat hij hen ontzettend vaak laat starten, zelfs wanneer er andere opties waren . Dus doe niet alsof het alleen aan Edu enzo ligt, want Arteta maakt hierin ook flinke fouten.

20 mei 2021 om 20:30

Huh? Zodra Chambers terug was heeft Cedric bijna geen minuten meer gekregen. Willian kreeg sws alleen minuten als invaller, geen gekke gedachte want hij is één van de weinigen met een goede (vrije) trap. Luiz stond er bij gebrek aan beter. Dus nee, Arteta zal er niet blij mee zijn geweest. Als deze spelers niet waren gekomen, dan waren er andere aankopen binnengekomen.

Daniel is 'n ekte... Arsenal wilde zo graag van het Wenger DNA - het DNA van een top 4 club - af dat 't allemaal naar de t*** is daar. Sinds 2016/17 gaat het de verkeerde kant op, en dat heeft veel met beleid te maken - maar met de transformatie van de BPL lijkt het wel alsof Arsenal er volledig langsloopt. Dat winnen in het DNA zit vind ik echter te ver gaan, Arsenal heeft al sinds 2004 geen titel meer gewonnen - een echte topclub/titelvechter zijn ze sindsdien vaak niet meer geweest in Engeland. Arsenal is gewoon een top 4 club - met wat uitschieters in Europa, en daar is niets mis mee, maar we moeten niet gaan doen alsof het een superclub is.

20 mei 2021 om 13:31

Dat zat in het DNA ja. Europees niet super, maar in Engeland toch verdomd veel gewonnen. Desondanks is dat idd verdwenen

Ik vrees dat de enige manier om Kroenke deruit te krijgen bij de supporters ligt. Alles wat met de club te maken heeft boycotten zodat die Amerikaan het in z’n zak gaat voelen. Dit gezegd hebbende is dat natuurlijk bijna niet mogelijk en dus moeten de protesten geïntensiveerd worden. Het is natuurlijk ook wel een beetje de eigen schuld van de Engelse clubs om zulke mensen toe te laten je club te kopen maar he wie is er niet gezwicht in t leven voor wat centjes!

20 mei 2021 om 13:33

Lege stadions is het enige pressiemiddel. Het imago van Kroenke buiten de USA interesseert hem niets, dus protesten zullen weinig effect sorteren.

20 mei 2021 om 14:16

Dat is zeker waar! Maar Corona komt kroenke dus wel goed uit omdat het stadion toch niet volledig gevuld wordt vanwege COVID.

20 mei 2021 om 13:42

Ik denk dat de Arsenal fans uit London dit lachend doen, maar het probleem zijn de buitenlandse fans. Net als bij United, veel dagjesmensen, blijven ook sowieso merch kopen.

Arsenal is vanaf 2004 nooit meer een topploeg geweest. Meer een subtopper. Sinds laatste kampioenschap steevast minimaal 10 punten achterstand op de nr 1 (m.u.v. 2007/2008), enkel seizoen zelfs meer dan 20.

20 mei 2021 om 13:41

We speelden in 2006 nog de CL finale😂😂 Beter nog, van 2004 tem 2016 eindigde Arsenal altijd in de top 4 ( terwijl er beperkte financiële middelen waren in die periode door bouw stadion) Liverpool pakte sinds 2004 ook maar 1 PL titel dus volgens jouw logica zijn ze ook maar een subtopper🙄

20 mei 2021 om 14:02

Maar Liverpool eindigde weleens binnen de tien punten van de kampioen. Arsenal heeft nooit meer serieus mee gedaan. Bovendien haalde Liverpool ook twee CL finales op een rij.

20 mei 2021 om 15:15

Tja en ook wel meerdere keren op 30 punten van de kampioen. Wat is je punt?

Dennis slaat de spijker op zijn kop met die uitspraak dat hij berusting proeft over de huidige situatie. Het is echt zonde wat er met Arsenal is gebeurd. Ik juich de komst van Ek en de betrokkenheid van deze 3 mannen enorm toe.

Ik vind het allemaal maar overdreven gedoe. Laat die biljonairs het maar lekker met elkaar uitvechten. Niets is voor eeuwig en ook de glorie van Arsenal niet. Toegegeven, het is de afgelopen jaren vooral qua beleid erg slecht geweest en er zijn heel veel wisselingen geweest in de top van het bedrijf. Er gebeuren lelijke dingen, maar die kun je ook aan kapitalisme wijten en niet persé aan Arsenal. Zie de ophef rond Özil en recent met ElNeny. Maar goed, dat terzijde.
Als je iets verder kijkt dan je neus lang is zie je wel degelijk een verandering van cultuur ontstaan onder Arteta & Edu. Ik gun ze nog wel even de tijd. Sinds de kerst hebben we na City de meeste punten behaald. In de eerste seizoenshelft zaten we met een heleboel deadwood, maar sinds zij weg zijn gaat het stukken beter. Arteta heeft best wat fouten gemaakt, voornamelijk in het tweeluik tegen Villareal. Arteta heeft overigens in zijn laatste PC toegegeven fouten te hebben gemaakt en hij gaat er van leren. Ik gun deze lui nog wel een seizoen aan het roer...

20 mei 2021 om 14:10

Amen. Dit gaat de eerste échte transfer zomer voor Arteta en Edu worden. Er zullen ontzettend veel spelers gaan vertrekken die niet goed genoeg zijn. Daarnaast verwacht ik dit keer ook echt gerichte aankopen op de posities die onderbezet zijn of kwaliteit tekort komen. Er lijkt eindelijk een plan achter te zitten. Over het algemeen ben ik tevreden over de 2e seizoenshelft, de uitschakeling in Europa en het wisselbeleid van Arteta daargelaten.

20 mei 2021 om 14:18

Ik vrees dat het gewoon weer een ouderwetse transferzomer wordt. Veel beloftes weinig daden! Wie is er nou op dit moment geintresseerd om bij Arsenal te komen voetballen van de topspelers?

20 mei 2021 om 14:42

Ik ook. Het is ietwat naã¯ef om te denken dat er nu ineens radicale veranderingen plaats gaan vinden. Zoveel spelers gaan er namelijk niet eens weg. De momenteel verhuurde jongen zoals Torreira ja. Daarnaast gaat Luiz weg maar verder? Veel jongens zoals Willian, Soares en Runnarsson hebben een langdurig contract en blijven gewoon. Guendouzi zal waarschijnlijk weer aansluiten bij de selectie, AMN wordt verkocht, Willock krijgt waarschijnlijk nog een kans. Mavropanos zal weer verhuurd worden en nog geen idee wat er met Saliba gaat gebeuren.

20 mei 2021 om 14:56

Ik verwacht wel dat er veel gaan vertrekken. Soares kun je als back up prima behouden. Willock, guendouzi, AMN, Willian, Luiz, kolasinac, Nketiah, bellerin en torreira gaan waarschijnlijk allemaal weg. Runnarsson en mavropanos zullen verhuurd worden en kans is groot dat saliba kansen gaat krijgen in het voorseizoen.

20 mei 2021 om 15:02

Saliba zal idd kansen gaan krijgen, Willock zal blijven, Azeez komt bij het eerste en Flo zal zijn kansen ook krijgen. Willian gaat naar Inter Miami en van de rest is denk ik alleen onzeker wat er met Guendouzi en Ainsley gaat gebeuren. De overige gaan idd weg.

20 mei 2021 om 14:27

Ik moet zeggen dat ik Arsenal een betere selectie vind hebben dan Leicester, Everton en Tottenham, zo groot is het gat ook weer niet. Op 1 of andere manier komt het er maar niet uit, niet onder Arteta en niet onder Emery. Kampioen is lastig maar top 4 is gewoon mogelijk, er is bijna elk seizoen wel 1 van het viertal Chelsea, City, Liverpool en United dat een klote seizoen draait, en dan moet je profiteren.

Arsenal staat negende en de kroonprins bakt er als trainer erg weinig van. Dat je nooit iets leest van druk of kritiek op hem geeft inderdaad de berusting bij Arsenal wel aan. Ze hadden de afgelopen jaren geaccepteerd dat ze een subtopper waren die mee deden voor plek 4, maar momenteel is het zelfs berusting dat het plek 6/7 is. Erg zonde van zo'n mooie club want er ze hebben erg veel potentie. Bovendien ligt het ook niet aan de financiã«n. Als je Özil vier ton per week kunt geven en sinds 2016 meer dan 600 miljoen aan transfers hebt uitgegeven, dat is het aankoopbeleid erg slecht. Liverpool heeft in dat tijdsbestek minder uitgegeven en hebben een veel beter team. Dat ligt dus puur aan het aankoopbeleid. Die 80 miljoen voor Pepe had je ook in drie dertig jarige bewezen spelers kunnen toppen bijvoorbeeld waarvan je wist dat ze een meerwaarde zouden zijn. Bovendien wacht Arsenal naar mijn mening ook te lang met door selecteren van de huidige spelers.

20 mei 2021 om 14:40

Pepe is te duur maar gewoon een goede speler die steeds beter zijn draai gaat vinden. Niet voor niks productiever dan Auba dit seizoen als vleugelspeler. De verkwisting zit hem naar mijns inziens in andere aankopen.

David Luiz, €9m
Pablo Marí €8m loan fee (€5m transfer)
Mkhitaryian €34m
Mustafi €41m
Lucas Perez €20m

= alweer 100 miljoen door de toilet gespoeld.

Verder geef ik je gelijk m.b.t. door selecteren. Elk jaar weer staat er teveel doodhout in het veld. Vervolgens moet het doodhout worden vervangen en komen er teveel spelers die zelf binnen een paar jaar doodhout zijn of niet goed genoeg. De aankopen van 2018/2019 zijn daarvan een goed voorbeeld. Sokratis was niet goed genoeg en doodhout, Guendouzi niet goed genoeg en Torreira was ook snel vertrokken. Dan heb je in een transferperiode 80 miljoen uitgegeven waarvan 55 miljoen weggegooid geld is gebleken (samen met de huur van Denis Suarez)

20 mei 2021 om 15:06

Dat je zegt dat Arteta er weinig van bakt geeft meteen aan dat je niet naar het voetbal kijkt maar alleen naar resultaten. En zelfs dan zou je moeten zien dat we de op 2 na minst gepasseerde defensie hebben en sinds begin dit jaar evenveel punten gehaald hebben als Chelsea. Het is begin van dit seizoen volledig de mist in gegaan en we hebben een paar potten ook wel dikke pech gehad, zoals bij Wolves bijv. Daarnaast is het aanvallend dit seizoen heel erg matig, want we creã«ren veel te weinig en schieten bijna nooit. Dat het geld slecht geã¯nvesteerd is de laatste jaren is zeker waar, dat Pepe tegenviel is ook zeker waar -maar die komt nog wel goed- en dat we te lang vast houden aan spelers die het niveau niet hebben is ook waar. Maar als je nu nog beweert dat Arteta niet op het juiste pad zit, dan ben je gewoon te koppig om je ongelijk toe te geven. Je mag het toe gaan geven volgend seizoen, maar dan moet je geen defban krijgen - en daar ben je wel hard naar op weg. Ben voorzichtig Feno, de wereld heeft minder kleur zonder jou en je psychedelische kronkels!

20 mei 2021 om 15:37

Ik denk zelf dat Wolves uit een negatief kantelpunt is geweest. Ze zaten toen in een heerlijke flow en speelde echt goed voetbal. In die wedstrijd speelde ze ook gewoon echt goed maar ze hadden dikke vette pech. Daarna is t in elkaar gedonderd, denk dus echt dat het een mentaliteitskwestie is

In Arsenal hoeft geen geld gepompt te worden. Er moet vooral geen geld onttrokken worden door een eigenaar.
Kroenke is gewoon een A******aan, oftewel iemand die niets om voetbal geeft en slechts een verdienmodel ziet.
Ik hoop dat hij wordt onteigend als eigenaar.

"Met wat extra geld erin pompen en de trainer ontslaan red je het niet".

Nou.. Met deze Arteta red je het überhaupt niet.

20 mei 2021 om 23:12

Nee, je kan beter weer een nieuwe trainer voor de groep zetten. Daar worden ze ook niet beter van aangezien het constant wisselen van trainers geen zin heeft. Als Arsenal een paar gerichte aankopen doet zijn ze al weer goed opweg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3327
3.Liverpool3131
5.Arsenal23-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder134
B. SakaAanvaller132
A. LokongaMiddenvelder120
P. AubameyangAanvaller124
M. ØdegaardMiddenvelder111
A. RamsdaleKeeper100
A. LacazetteAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Nederland
671 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren