Fraser schoot uit zijn slof tegen Joey Kooij: ‘Heb ik excuses voor aangeboden’

Donderdag, 20 mei 2021 om 20:23Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 07:23

Na afloop van het play-offduel tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam (2-0) ging het woensdagavond niet alleen over de finaleplek van Feyenoord en de uitschakeling van de ploeg van Henk Fraser. De trainer van Sparta voelde zich benadeeld door de arbitrage en richtte zich tijdens de persconferentie onder meer tot scheidsrechter Jochem Kamphuis, die in de ogen van Fraser had moeten ingrijpen bij de 2-0 van Feyenoord. De Sparta-coach was dusdanig teleurgesteld in het arbitrale kwartet dat hij in de rust van het duel de confrontatie zocht met vierde man Joey Kooij.

Feyenoord gooide het duel in een tijdsbestek van twee minuten in het slot door treffers van Steven Berghuis en een eigen doelpunt van Tom Beugelsdijk. De verdediger van Sparta werd voorafgaand aan de tweede treffer echter bij zijn shirt gegrepen door Nicolai Jörgensen, waarmee de spits van Feyenoord een belangrijk aandeel had in de treffer. "Dit seizoen heb ik nagenoeg niks gezegd over de VAR, over beslissingen van de VAR of over beslissingen van de scheidsrechters", aldus Fraser na afloop. "Vandaag reageerde ik iets feller in de tunnel. Dat hoef ik nu niet te zeggen, maar dat heb ik met name gedaan tegenover Joey Kooij. Daar heb ik na de wedstrijd mijn verontschuldigingen voor aangeboden. Dat accepteerde hij gelukkig. Hij begreep het zelfs enigszins."

Fraser is dan ook van mening dat de tweede Feyenoord-treffer geen doorgang had mogen vinden. "Het is dit jaar voor het eerst dat ik heb gehoord dat je kan natrappen en rood krijgt als het niet raak is, maar wel met agressie was", vervolgt Fraser zijn pleidooi. "En het is ook nieuw dat je iemand kan natrappen en iemand daarmee raakt, maar als je lief kijkt geen rood krijgt. Er worden tackles gemaakt waar je voorheen rood voor kreeg. Nu zeggen ze dat de snelheid ook bepalend is. Vanavond heb ik weer een nieuwe gehoord. Dat het blijkbaar niet hard genoeg vastpakken was. Als we nu gaan praten over of er wel of niet hard genoeg wordt vastgepakt, snap ik wel dat er hier en daar wat irritatie komt. Het is gewoon heel onduidelijk, ook voor de mannen zelf."

Voorafgaand aan de 1-0 van Berghuis, die raak schoot uit een strafschop, voerde Fraser een welbekende truc door door doelman Maduka Okoye te laten behandelen om zijn ploeg van tactische aanwijzingen te voorzien. Iets wat niet voor het eerste gebeurde dit seizoen. "Iedereen is op zoek naar de mazen in de wet", licht Fraser de blessurebehandeling van Okoye toe. "Dat is er één, dus ik heb daar gebruik van gemaakt. Niet sportief, dat weet ik, daar mag iedereen weer over schrijven. Fraser kan soms heel erg onsportief zijn, dat klopt."


Poll

Vind jij dat het eigen doelpunt van Tom Beugelsdijk afgekeurd had moeten worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Beugelsdijk gooit z'n arm naarachter om Jorgensen af te remmen, Jorgensen pakt Beugelsdijk om zich niet te laten hinderen. Beiden vrij licht, zou er dan een penaltie voor gegeven moeten worden omdat Beugelsdijk als eerst z'n arm naar achter gooit? Onzin.

20 mei 2021 om 12:43

Wat een domme reactie zeg. Beugelsdijk maakt zich breed, wat geen overtreding is. Jorgensen trekt Beugelsdijk naar achter, wat wel een overtreding is. Vooral als je de beelden op volle snelheid bekijkt zie je dat ze naast elkaar lopen en Beugelsdijk gewoon vol naar achter wordt getrokken.

Had overigens denk ik niet veel uitgemaakt. Sparta was zelf gewoon ongelooflijk slecht en had zonder deze fout van de arbitrage ook wel verloren.

20 mei 2021 om 12:52

Gewoon als een slapjanus verdedigd door Beugelsdijk.

20 mei 2021 om 14:00

Dat geeft Beugelsdijk ook zelf toe. Desondanks blijft het wel een overtreding, al ben ik er niet rouwig om dat de scheids en VAR niet ingrepen.

Ik snap de frustratie van Fraser wel.
Ja, shirtje trekken is natuurlijk een overtreding. Maar het was nou ook weer niet zo dat hij het shirt van zijn lijf trok. De ene scheidsrechter had hier voor gefloten en blijkbaar Jochem Kamphuis niet.

20 mei 2021 om 12:52

Jorgensen haalt duidelijk voordeel uit de overtreding door Beugelsdijk af te remmen en voor hem te kruipen, daar valt dan de goal uit. Maakt niet uit of z’n shirt wordt uitgetrokken of niet, het was een overtreding en de VAR had in moeten grijpen. Desalniettemin had Feyenoord het waarschijnlijk alsnog wel gewonnen maar ik snap de zure nasmaak bij Sparta hierover wel.

20 mei 2021 om 16:01

Goed voorbeeld naar de spelers!!! Altijd zoeken naar excuses voor verlies.Altijd de scheidsrechter de schuld geven .Sparta was gewoon slappe hap Komt door de Coach die heeft de tactiek gemaakt

20 mei 2021 om 16:33

Hij zoekt toch geen excuses? Hij voert deze overtreding niet aan als reden van verlies. Bovendien, als je gisteren het interview hebt gezien dan zou je zien dat hij alle credits aan Feyenoord gaf, zeker voor de eerste helft, en zegt hij dat Sparta niet goed speelde.

Daarnaast, de tactiek maakt toch niet of spelers slappe hap of fel op de bal spelen? Feyenoord was gewoon beter en feller, maar dat komt niet persé door tactiek. Lijkt mij dan...

20 mei 2021 om 21:16

Altijd? Als er een coach in Nederland is die niet zeikt over scheidsrechters dan is het Fraser wel🤣

Leuke coach, vond t best wel een leuk interview. Als trainer van Sparta is de play-offs uberhaupt halen al gewoon hartstikke goed. Feyenoord gewoon verdiend door. Dit soort dingen kun je door-analyseren tot je een ons weegt, maar uiteindelijk snap ik de beslissingen wel. Ik denk niet dat iemand ervan uitging dat ze Feyenoord zouden uitschakelen of zelfs Europa in zouden gaan, right?

20 mei 2021 om 12:53

Haha, had ik wel mooi gevonden! Zeker voor mn vader die Sparta fan is.

20 mei 2021 om 16:35

Vind Fraser over t algemeen n verademing in interviews vergeleken met vele andere trainers; als t k*t is zegt ie dat gewoon en als ie credits aan de tegenstander moet geven ook. Gewoon eerlijk en recht toe, recht aan. Bij Ten Hag is vaak alles "fantastisch"... haha!

Ik begrijp niet zo goed waarom het de VAR zo moeilijk wordt gemaakt met bijvoorbeeld natrappen. Maak dat nou rood is rood ongeacht hardheid/ snelheid.

20 mei 2021 om 23:49

Ze hebben die regel aangepast omdat er vaak sprake was van uitlokking en aanstellerij bij het vermeende slachtoffer. Licht natrappen is nu nog altijd een overtreding, maar dan slechts geel.

Volgens mij moet deze man de beelden van afgelopen speelrondes eens terugkijken. Hier trapt Beugelsdijk een speler van achteren bijna doormidden, terwijl de bal 30 meter verderop was.

20 mei 2021 om 12:59

Ja en vorig seizoen schopte Berghuis niemand doormidden dus was die rode kaart overdreven. Maakt het wat uit wat Beugelsdijk afgelopen speelrondes deed, neemt niet weg dat het nu een overtreding was van Jorgensen.
Ook vind ik het juist terecht dat hij de belachelijke natrap regel aanstipt.. natrappen is natrappen, vasthouden is vasthouden, er bestaat niet zoiets als te licht bij deze dingen want juist op dit tempo zijn zulke dingen bepalend.

Ik vond het ook een overtreding . Overal wordt de VAR geraadpleegd . Dit had Kamphuis ook moeten doen.

20 mei 2021 om 16:38

Vond ik ook, maar Kamphuis kan hier toch niets aan doen? Als hij het niet ziet moet de VAR hem erop wijzen en/of naar het scherm halen. Dat kan hij toch niet uit zichzelf doen vlgs mij?

Gister was ik van mening dat hij afgekeurd moest worden. Nu ben ik daar wat minder stellig in: als Thy dit had gedaan, had ik het afkeuren van de goal ook zwaar gestraft gevonden. Het probleem met dit soort momenten (net als vele handsballen) is de wisselvalligheid wanneer ze nou wel of niet als overtreding worden beoordeeld. Ik snap Henk dus wel goed. Maargoed, het heeft er verder gister niet ingezeten. Feijenoord speelde in sommige fases erg sterk.

Naar mijn mening als Feyenoorder, logisch dat hij hier over klaagt. Ik kan het ook niet rijmen en het maakt het er niet duidelijker op, ook niet na zijn uitleg. Ook voor scheidsrechters lastig dat ze iedere keer weer regels anders maken of dat je het anders kan interpreteren. Als ze hem hiervoor hadden afgefloten had niemand het echt raar gevonden maar idem met het geven van de penalty jegens Feyenoord 2 weken geleden tegen Ado. Wie snapt het nog? Met de VAR zou het opgelost moeten zijn maar integendeel.

De regels worden steeds moeilijker voor iedereen, spelers, trainers, scheidsrechters en Var. Wat rood is moet rood zijn en niet anders en heeft in mijn ogen niets te maken met snelheid of hoe hard ik natrap, zelfde als hands wat steeds anders wordt beoordeeld. Ik kan mij wel indenken dat Fraser kwaad is dat er een strafschop wordt gegeven maar moeten we ook niet kwaad zijn op het onsportief gedrag van Fraser zelf door een zogenaamde blessure aan te wenden om zijn team in het gareel te krijgen. Zeg niet dat Feyenoorders allemaal sportief zijn maar zag toch ook wel enkele spartanen goed over de scheef gaan. en dan kan men zeggen dat is in het vuur van het spel. Oke dat kan maar sportiviteit hoort er toch wel bij en dan tegen Kooi tekeer gaan als trainer zijnde dan moet hij ook eens goed in de spiegel kijken wat hij zelf flikt met zijn zogenaamde blessure en dan zeggen dat zijn de mazen in de wet. Daar had ook minimaal geel op moeten staan voor de keeper en Fraser.

Snap niet dat trainers steeds bij 4e man klagen. Alsof hij invloed heeft.

20 mei 2021 om 14:29

Makkelijk slachtoffer en je hoeft er het veld niet voor te betreden om hem van dichtbij te intimideren.

ON: Mooie vent die Fraser, knappe prestatie om zo hoog te eindigen met Sparta. Hij heeft gewoon gelijk, het is een overduidelijke overtreding van Jorgensen waar hij direct van profiteert, grove fout van de scheids/var in mijn ogen. Snap de frustratie wel bij Sparta, vooral omdat het behoorlijk opzichtig is en daarmee makkelijk te zien is voor de Var.

Moet zeggen dat de knvb ook wel zorgt voor hele mooi teams die de wedstrijden mogen leiden. Kooij Kamphuis en Dieperink zijn zo ongeveer de 3 meest incapabele die ze in Zeist hebben.

Beufelsdijk begint, Jorgensin gebruikt de domheid van Beugelsdijk en is sterker daardoor verliest Beugelsdijk en loopt hij achter Jorgenson
Deze mist weer eens de voorzet maar gelukkig voor hem is Beugelsdijk net op tijd om te scoren
Het gedrag van fraser is betreurenswaardig. Een zeer zeer slecht voorbeeld.
Hij geeft dit door excuus aan te bieden ook toe.
Maar hij moet niet denken dat hierdoor alles weet ok is.
Dat is het niet! Bah frazer

Fräser heeft gelijk dat die tweede treffer afgekeurd had moeten worden maar ik zou me toch meer druk maken om het elftal want Feyenoord had een heel makkelijk avondje. Die Sparta spelers hebben de hele wedstrijd gedacht dat ze 2-0 voor stonden i.p.v. achter. En misschien Hugo Borst ook maar niet uitnodigen, wat een zuurpruim is dat.

Beide gebruiken hun handen waar Beugelsdijk begon. Niet zanniken enn accepteren.

Mooi..... This een mannenwereldje waarin je best eens "vuile Klootzak" of..... Paardenlul mag zeggen.... Daarna pilsje aan de bar en verder....

Voetbal moet geen dammen of schaken worden.
En daarom moeten spelers etc ook niet gaan janken als de scheidsrechter een keer wat terugzegt ..

Zolang de voorzitters niet met pistolen het veld opkomen gaat het allemaal nog prima :P

Wordt normaal ook door de VAR afgekeurd.Het gaat nu om Feyenoord en in De Kuip, dan weet je het wel.

Ik vind Fraser een heel leuke man voor de camera. Top gozer! Als trainer vind ik hem helemaal, maar dat ook echt helemaal niets. Het zal een stap terug zijn voor Nederland als een trainer als Fraser ooit aan de slag gaat bij Ajax, PSV of AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. OkoyeKeeper
D. AbelsVerdediger
T. BeugelsdijkVerdediger
A. DrakpeVerdediger
H. FraserVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

18 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Vitesse
2014-2016 ADO Den Haag
2011-2014 ADO Den Haag
1990-1993 Nederland

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren