FC Twente doet weer zaken met Ajax en houdt Pierie binnenboord

Vrijdag, 21 mei 2021 om 11:10 • Laatste update: 11:10

Kik Pierie speelt ook volgend seizoen op huurbasis voor FC Twente, zo is vrijdagochtend bekendgemaakt vanuit Enschede. De Tukkers huren de centrumverdediger voor nog een jaar van Ajax. De twintigjarige Pierie werd in het voorbije seizoen al door club uit Enschede gehuurd van de landskampioen uit Amsterdam. De mandekker, die dit seizoen tot 24 wedstrijden kwam, is zeer gelukkig met de verlenging van zijn verblijf bij Twente. Zijn contract bij Ajax loopt door tot 2024.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Kik Pierie op termijn een basisplaats veroveren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door onside)

Heel verstandig. Nog steeds maar 20. Gaat Ajax1 nooit redden denk ik, maar kan voor clubs als Twente wel een uitstekende verdediger worden.

20 mei 2021 om 09:30

@Messi, zeker verstandig. Al lijkt Pierie toch wel een onvervalste miskoop te worden. Snap nooit zo goed waarom spelers zich jaar in, jaar uit willen laten verhuren. Stap dan definitief over naar een subtopper/middenmoter. Die kans bij Ajax gaat niet komen lijkt me.

20 mei 2021 om 09:37

Ik snap het wel. Bij Ajax verdient hij waarschijnlijk een salaris waar subtoppers niet aan durven te beginnen. Daarnaast is het risico voor Ajax heel laag. Ze kopen een karrevracht aan talenten als Schuurs, Scherpen, Pierie etc en als er één speler tussenzit die voor 10 miljoen wordt verkocht dan hebben ze de kosten van al die andere miskopen al terug verdient.

21 mei 2021 om 12:46

Dat is iets te optimistisch gesteld.

Pierie heeft 5 mln gekost en krijgt waarschijnlijk ook wel een aardig salaris, zeg 1 mln.dus na 2 jaar Ajax kost hij 7 mln minus 2x de huursom. Voor de 10 mln voor meerdere spelers die jij noemt, ga je bij lange na niet het verlies goedmaken

21 mei 2021 om 14:39

Pierie krijgt toch geen 1 miljoen salaris per jaar? Dat is absurd. Denk zelfs met werkgeverslasten nog niet eens.

20 mei 2021 om 11:18

Op dit moment komt hij bij FC Twente ook best vaak tekort. Ik snap dus eigenlijk niet waarom ze 'm nog een jaar huren. Ik heb er geen twijfel aan dat hij ooit een stabiele speler voor een subtopper wordt, maar dat gaat hij niet ineens al na de zomer worden. Ik ben van mening dat hij zich niet goed genoeg onderscheidt voor een huurling om 'm nog een jaar te laten staan. Hij mag dan jong zijn, maar hij heeft al best veel ervaring. Toch maakt hij fouten die je bij onervaren talenten ook ziet. Dan kun je net zo goed de beste centrale verdediger uit de jeugdopleiding opstellen naar mijn mening.

20 mei 2021 om 11:58

Klopt Sirius, maar op een niet erg gevulde portemonnee is dat toch geen slechte keus? Uiteindelijk huur je dan een speler die al helemaal aan jouw club gewend is, een heel seizoen ED ervaring rijker is en nog steeds beter kan worden. Dat is dan toch helemaal niet slecht? Dat betekent namelijk dat je gelijk kunt doorzoeken voor iemand naast hem of back-up. Het is namelijk niet zo dat Pierie er echt compleet niks van bakt.

20 mei 2021 om 14:21

Goed punt Sirius maar blijkbaar is de staff tevreden over zijn ontwikkeling of ziet in ieder geval nog mogelijkheden. Ik heb eerlijk gezegd dit seizoen Jong Twente niet goed gevolgd dus ik weet niet of er al een verdediger enigszins in de buurt van Pierie komt. En als dat wel zo is, kunnen ze met z'n tweeën vechten voor een basisplek. Een huurling kun je ook prima laten banken als een jeugdspeler beter blijkt, en dan vind ik Pierie een meer dan goede wissel.

Ben toch wel heel benieuwd hoe het team van Twente er uit gaat zien volgend jaar, persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van Oosterwolde.

Pierie nog een jaartje huren lijkt me een prima oplossing, denk dat er voor dat geld weinig spelers zijn met de zelfde ervaring als Pierie.

Hopelijk voor hem draait hij een iets beter seizoen.

20 mei 2021 om 09:59

Die mening delen meer mensen. Oosterwolde is benoemd tot talent van het jaar bij Twente. Hoop echt dat hij zijn ontwikkeling door kan zetten volgend seizoen.

Ik ben het helemaal met je eens wat betreft Pierie, het was niet zijn beste seizoen maar met zijn ervaring zie ik het wel goed komen. Realistische jongen die inziet dat ie bij Twente prima kan groeien en veel speelminuten kan maken. Voor Twente met de huidige middelen een prima verdediger. Plus wanneer Ajax hem verkoopt pakt Twente na 2 jaar ook nog 'n klein beetje opleidingsvergoeding mee.

Ik vind het trouwens sowieso slim dat Streuer een aantal huurlingen wil behouden. Zo weet je wat je in huis haalt en voorkom je echt dat vreemdelingenlegioen dat we in de Ted van Leeuwen periode hadden.

20 mei 2021 om 13:01

Oosterwolde is ook de grootste talent van twente en heeft ook de meeste potentie om de toekomstige linksback van Nederland te worden. Heeft ook eigenlijk alles in zich. Heeft een goede voorzet, kan een mannetje uitspelen, is misschien 1 van de snelste spelers in de eredivisie heeft ook lengte. Maar dan moet hij het ook waar maken natuurlijk. Is daarbij ook nog erg jong. Heeft ook wel wat last gehad dit seizoen van hamstring blessures.

Jammer voor deze jongen. En jammer voor Ajax. Gaat Ajax denk ik nooit meer 4.5 mln. (+ salarisbetalingen) aan terugverdienen. Betaalt Twente wel zelf de salarissen van huurspelers? Anders kan Twente dan ook gelijk Maggalan huren van Ajax.

20 mei 2021 om 09:43

Ach, je weet hoe het gaat: 1 goed seizoen en er komt zo een buitenlandse club die er een paar miljoen voor neerlegt. Denk dat de financiele schade wel mee zal vallen.

Heeft Ajax destijds toch 4 miljoen voor betaald, in mijn ogen 4 miljoen te veel

20 mei 2021 om 09:49

Zeker maar wel een gok waard. Als hij wel zulke stappen had gemaakt als een de Ligt was die 4 miljoen natuurlijk een perfecte zet geweest. Soms win je en soms verlies je. Nu gewoon verhuren en hopen dat die jongen opvalt om hem eventueel te verkopen en je verlies zo veel als mogelijk te beperken.

Als ik Twente was zou ik vol inzetten op Botteghin. Is voor Twente niveau een goede centrale verdediger, brengt bakken ervaring mee en is gratis. Wellicht is Sven van Beek ook een optie. Gaat ook weg van de zomer en bij Willem 2 deed ie het prima.

20 mei 2021 om 09:51

Volgens mij had Botteghin eerder aangegeven terug naar Brazilie te willen gaan om daar zijn carriere te vervolgen. Er staat me iets bij dat hij dat niet zo lang geleden had gezegd. Maar ik kan het fout hebben hoor

20 mei 2021 om 11:26

@xiii

In zijn laatste interview geeft hij niet per se naar Brazilie te willen. Anders is Sven van Beek vast ook een meerwaarde. Die zal vast niet zijn pijlen hebben gericht op Brazilie

20 mei 2021 om 10:01

Niet aan beginnen. Dan begin je al met een centrum zonder snelheid. En kist altijd nog dik 5 ton aan salaris die Bottegin(want niet eu). Dus die kan je beter gebruiken.

20 mei 2021 om 11:23

@heuvel1974

Lijkt me dat verdedigende kwaliteiten belangrijker zijn. Mats Hummels, Ruben Dias, Aymeric Laporte, Giorgio Chiellini, Thiago Silva. Allemaal verdedigers die bijzonder traag zijn. Het kampioensjaar van Feyenoord heeft bewezen dat je met snelle backs heel wat kan compenseren. Daarnaast is Kik niet traag. Dan zet je Botteghin als voorstopper.

Wie weet wat Botteghin wil verdienen. Los van Amerika, de zandbak of China zal hij waarschijnlijk omlaag gaan in salaris. Misschien is hij daar prima mee als hij nog twee jaar in de eredivisie kan voetballen bij een mooie club met een fanatieke aanhang.

20 mei 2021 om 11:28

Botteghin is geen niet EU speler. Die man woont al 14 jaar in Nederland. Echter heeft hij al aangegeven naar het buitenland te willen.

20 mei 2021 om 10:06

Botteghin kan wel gratis over te nemen zijn. Maar hij komt natuurlijk niet gratis voor Twente spelen. Ben bang dat Twente nog niet eens de helft van zijn Feyenoord salaris op kan hoesten.

20 mei 2021 om 11:21

Botteghin heeft ongetwijfeld een behoorlijk salaris en is duidelijk in verval. Dat geld kun je beter spenderen aan een speler die in de toekomst geld kan opleveren.

20 mei 2021 om 16:46

Met Sven van Beek zien we in elk geval goals. Eigen goals weliswaar, maar toch.

Tuurlijk man, huur er nog 8 dan heb je een elftal.

20 mei 2021 om 10:00

Dit komt niet voort uit een luxe positie! Naast dat Twente in het afgelopen jaar gemiddeld met vier huurspelers per wedstrijd speelde. Speelde het met overmacht met het grootste aantal spelers uit de eigen jeugd! (Drommel, Oosterwolde, Zerouki, Bosch, Romoeratoe, Staring, van Leeuwen, Rots en Brama)

20 mei 2021 om 10:10

Plus 4 huurspelers in een elftal op posities waar ze duidelijk een meerwaarde hebben is toch helemaal niet gek? Elk eredivisieteam heeft huurlingen. Als het er nou 8 waren kon ik jouw opmerking begrijpen.

21 mei 2021 om 19:22

Drommel komt uit de jeugd van Almere City en Zerouki uit de jeugd van Ajax.

20 mei 2021 om 10:24

Groningen heeft twee basisspelers die uit de eigen jeugd komen (van Kaam en Suslov). Twente heeft er 6 (drommel, Oosterwolde, Brama, Roemeratoe, Zerrouki, Bosch) en daarnaast zit de hele bank vol met jeugdspelers. Maar ja, je wilt alleen maar focussen op de paar spelers die we huren.

20 mei 2021 om 10:34

De financiele huishouding van Fc Twente moet volledig opnieuw worden opgebouwd daarnaast heeft het Corona seizoen hier absoluut niet aan mee geholpen.

Twente moet weer vanaf de start opnieuw opbouwen en de komende jaren "gewoon" in de Eredivisie blijven om weer een beetje terug te krabbelen naar waar zij horen.

Gericht spelers huren is dus de enige optie om zonder financiele middelen een redelijk Eredivisie elftal op de been te brengen.

Dit seizoen had Twente overigens maar 3 spelers meer gehuurd dan Fc Groningen

20 mei 2021 om 11:25

Nog 7 te gaan dus. Denk eens even na voor je iets kalkt. Met alleen jeugdtalenten blijf je niet in de Eredivisie. Dat hebben we na de winterstop wel gezien. Zolang er geen geld is voor transfersommen, zul je het met dit soort constructies moeten doen...

Geen idee wat ik van Pierie moet vinden, daar volg ik twente te weinig voor. Maar om een 20-jarige speler nu al af te schrijven gaat me misschien iets te snel. Ik weet nog dat andere bepalende spelers van Ajax in het begin ook niet al te best waren en nu toch een van de betere zijn. Dus wie weet komt dat nog bij Pierie.

Net als Scherpen is ook Pierie iemand die redelijk talentvol was bij zijn club en nu een paar jaar later helemaal niets verder is. Had hij gewoon nog 1 a 2 jaar bij Heerenveen gebleven was hij nu veel verder geweest. Nog steeds een jonge gast, maar hij hoe moet toch wel spijt hebben van die overstap?

20 mei 2021 om 12:18

Nou, wil niet lullig doen maar bij Heerenveen zie ik maar verdomd weinig spelers 'beter worden' de afgelopen 2 seizoenen. Weet niet wat daar aan de hand is maar het lijkt wel of elke speler daar momenteel stil blijft staan in zijn ontwikkeling.

Maakt nog wel eens een foutje en moet echt leren zich voor een bal te durven gooien in plaats van zich om te draaien maar laat verder echt wel zien een aardig talentvolle verdediger te zijn. Al vond ik eigenlijk Oosterwolde misschien wel beter voor zijn positie, die van linker centrale verdediger. Maar prima om deze jongen er alvast weer bij te hebben!

21 mei 2021 om 13:19

Om Oosterwolde daar neer te zetten is zonde. Die heeft zo'n mooie drive en snelheid voor de backpositie.

On: snap het met oog op de portemonnee. Vind het echter een waardeloze speler bij Twente. Maakt teveel fouten en voegt niets toe

21 mei 2021 om 13:28

Ik vind vooral dat Smal en Oosterwolde in deze selectie beide horen te spelen, dan Oosterwolde maar centraal achterin.

Onbegrijpelijk dat Ajax deze speler heeft gehaald 4. Mil de prullenbak in

Het is niet dat de meeste Twentefans heel erg vrolijk worden als ze Pierie zien voetballen. Echter denk ik niet dat Twente veel beter kan krijgen op dit moment. Hij kan natuurlijk alleen maar beter worden op zijn leeftijd, dus geen verkeerde keuze van Twente. Hopelijk blijft Plegezuelo wel aan Twente verbonden, die is mijn inziens nog wat beter dan Pierie.

Dit vind k typisch een speler die door middel van zijn uitstraling prof is en bij Ajax terecht is gekomen. Die loopt er bij alsof het Beckenbauer is maar schiet in zoveel facetten tekort.

Twente moet voor de CV positie bij de buurman gaan shoppen. Volgens mij is Pröpper transfervrij deze zomer. Pröpper, Pierie, Pleguezuelo en Dumic. En in noodgevallen Oosterwolde. Dan heb je wat te kiezen.

Hij wisselt nogal s goede momenten met mega slechte af, maar hij is nog erg jong. Denk dat er nog wel potentie in zit hoor en dus vind ik het een goede actie om m nogmaals te huren.

Doet Ajax goed. Wedden dat Pierie er aan het eind van volgend seizoen goed opstaat en dat Ajax hem voor veel te veel geld verkoopt aan italiaanse/engelse/duitse middenmoter? Pierie was afgelopen seizoen wisselvallig maar leert bij. Hij moet sowieso niet zo druk zijn met randzaken. Luuk de Jong heeft ook eerst een seizoen staan te schutteren bij Twente en had het met meer wedstrijden in de benen opeens te pakken. Drommel idem.

Mag hopen dat dit niet voor de basis is, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Echt een verdediger van niks, die je ongelooflijk veel punten kost, die ook nog eens geen waarde voor de club vertegenwoordigt en ook qua persoonlijkheid en uitstraling op geen manier bij de club FC Twente en haar supporters past. Vreselijk rare zet om hem te verlengen. Dit bericht zou ik niet de deur uit durven doen op de dag dat je hoopt seizoenskaarthouders opnieuw binnen te halen.

Schuurs ook die kant op? Een heel seizoen basis naast Pierie en dan samen laten zien het niveau aan te kunnen. Danilo nog een seizoen verhuren zou top zijn. Ik geloof nog in hem. Zeker wanneer Cerny er weer bij zal zijn.

21 mei 2021 om 16:51

Denk dat je dan wel wat winnaarsmentaliteit mist achterin. Pierie gaat duels nog veel te vaak te gemakkelijk aan. Ik zie in Schuurs ook geen over-mijn-lijk-mentaliteit. Met Pierie moet ik nog zien of hij weer basis speelt, dan moet hij wel beter gaan voetballen dan dit seizoen.

Ik vind dit een slimme keuze van hem. Werken in een omgeving waar hij veel minuten kan maken en zichzelf kan ontwikkelen.
Zelf verwacht ik niet dat hij ajax material is, maar je weet niet hoe iemand zich kan ontwikkelen.
Als voorbeeld geef ik altijd jaap stam. Die kwam ook pas op latere leeftijd op gang en werd 1 van de beste verdedigers van zijn tijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Gustavo Hamer bevindt zich nog altijd nadrukkelijk op de radar van Rangers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren