Hugo Borst richt pijlen op arbitrage: ‘Hier, moet je kijken man!’

Woensdag, 19 mei 2021 om 23:00Dominic Mostert • Laatste update: 23:26

Het tweede doelpunt van Feyenoord in de play-offwedstrijd tegen Sparta Rotterdam had woensdagavond niet mogen tellen, vindt Hugo Borst. Na een lage voorzet van Luis Sinisterra gleed Tom Beugelsdijk de bal over de eigen doellijn, toen hij probeerde Nicolai Jörgensen het scoren te beletten. Volgens Borst begint Jörgensen vlak voor het doelpunt een overtreding op de verdediger van Sparta.

Feyenoord won het duel uiteindelijk met 2-0 en bereikte daardoor de finale van de play-offs. “Ongeveer tien minuten nadat dat doelpunt was gevallen, kregen we een herhaling te zien”, vertelt Borst in de studio van ESPN. “De VAR heeft verschrikkelijk zitten slapen. Beugelsdijk wordt vastgepakt door Jörgensen, die daardoor een voorsprong neemt. En dat zijn de mannen die uiteindelijk bepalen dat de bal in het doel gaat. Jörgensen pakt hem vast en lanceert zichzelf. De VAR, Rob Dieperink, heeft het niet gezien.”

Op videobeelden is inderdaad te zien dat Jörgensen aan het shirt van zijn tegenstander trekt. Ronald de Boer vindt het contact echter te licht om het doelpunt af te keuren. “Je ziet dat er aan het shirt wordt getrokken, maar Beugelsdijk wilde hem eerst tegenhouden”, geeft de analist aan. Borst raakt na een nieuwe herhaling echter nog meer overtuigd van zijn standpunt. “Hier, moet je kijken man! Je ziet dat het tricot wordt weggetrokken. Als supporter word je hier narrig van.”

"Ik vind dat Hugo daar gelijk in heeft", reageert Mario Been na de wedstrijd. "Ik blijf heel nieuwsgierig naar de verklaring van de VAR, van de scheidsrechter (Jochem Kamphuis, red.) en van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond waarom dit in hemelsnaam mag", voegt Borst toe. Hij speculeert dat de arbitrage geïmponeerd raakte door 'een overtal aan Feyenoord-supporters'.

Beugelsdijk vindt eveneens dat het doelpunt afgekeurd had moeten worden. "Jörgensen is natuurlijk een heel slimme spits. Hij maakt een slimme overtreding zodat hij even los van me komt. Mij mag het niet gebeuren, maar een overtreding is een overtreding. De scheidsrechter en de VAR hebben het niet gezien, of ze vonden het geen overtreding. Dat is jammer", zegt de verdediger tegen ESPN. Hij beseft dat hij wellicht een vrije trap had gekregen als hij was gaan liggen. "Maar dat zit niet in mijn aard. Achteraf had ik dat moeten doen misschien."


Poll

Had het tweede doelpunt van Feyenoord afgekeurd moeten worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door dnsdkr)

Veel overduidelijker kan je het niet hebben toch? Als het nou bij z’n schouder was oké, maar shirtje trekken en hem daar mee naar achter trekken waardoor jij in scoringspositie komt lijkt me niet helemaal fair. Snap niet dat de VAR niet eens keek. Verder wel gewoon dik verdiend gewonnen natuurlijk

19 mei 2021 om 23:18

Ik vind dat daar heel weinig aan de hand is. Hier een goal voor afkeuren zou ik echt ridicuul vinden. Oké, shirtje trekken moet je sowieso niet doen, maar ik heb niet het idee dat Jørgensen hier Beugelsdijk ook maar een klein beetje uit balans brengt

19 mei 2021 om 23:19

Hiklj haalt voordeel uit het shirtje trekken en dus afkeuren.

19 mei 2021 om 23:22

Dat idee heb ik dus niet. Zonder contact was hier volgens mij precies hetzelfde gebeurd

19 mei 2021 om 23:30

Beugelsdujk had er dan altijd voorgebleven. Hij pakt nu precies de seconde die Beugelsdijk te laat is.

19 mei 2021 om 23:35

Ik betwijfel dat ten zeerste, het is zo minimaal. Ik zie in de beweging van Beugelsdijk 0,0 dat hij uit balans raakt. Eerder gewoon dom van Jørgensen om aan het shirt te trekken, want je loopt het risico dat de VAR gaat kijken terwijl er niets aan de hand is

20 mei 2021 om 09:54

Ik ben het met je eens, maar het blijft dus een interpretatie ding. Nu je met de VAR duidelijkere voorbeelden krijgt, moet je ook duidelijkere afspraken over maken. Je merkt al: de een vindt het te licht, de ander een overtreding. Maar iedereen is het er over eens dat het shirtje trekken niet ontkent kan worden. Maak er dan scherpe afspraken over!

Supporters als analist; da's geen goede combinatie.
Het commentaar van Ronald was dodelijk voor Borst ...

19 mei 2021 om 23:08

Borst is een provocateur. Niet naar luisteren. Wel fijn dat Mario het wel snapt en altijd objectief is. De man die het vaakst “we” kan gebruiken terwijl je objectief zou moeten zijn!😂

19 mei 2021 om 23:12

DIe mag je van mij zo hebben ....

19 mei 2021 om 23:13

Komt er misschien een beetje partijdig uit inderdaad.
Echter is het wel vasthouden waardoor die de voorsprong pakt.
Was het andersom dan kreeg feyenoord een penal...

19 mei 2021 om 23:18

Zeker mee eens Arouna.

Ik heb Feyenoord tegen Sparta niet gezien dus over die penalty kan ik niks inhoudelijks zeggen. Mijn clubje tegen Groningen heb ik echter wel gezien maar wat heb ik me toen geïrriteerd aan die Borst. Voetbalinhoudelijk is het al niet best en het toontje en uitstraling vind ik echt zo vervelend. Je zag De Boer en Been zich ook echt ergeren aan zijn aanwezigheid. Niet meer doen ESPN!

19 mei 2021 om 23:14

Borst is een zuurpruim eerste klas die nooit iets zinnigs te melden heeft altijd het negatieve er uithaald , Feyenoord heeft gewoon verdiend gewonnen .

19 mei 2021 om 23:20

Hij zegt ook wel dat Feyenoord verdiend heeft gewonnen, maar wel met je eens. Hij komt een beetje zuur over. Zonde, want het is echt wel een leuke vent

19 mei 2021 om 23:23

Groningen-Ajax 1-0 door een overtreding op Onana en heel de werld zag die overtreding maar was zonder VAR en nu is er een extra paar ogen en die grijpt niet in , wat doe je dan met de VAR ? Voor zulke zaken is de VAR en niet om een half uur te kijken of het misschien hands of buitenspel is.

19 mei 2021 om 23:18

Ik erger mij al jaren aan de Boer. Met zijn uhh ja he dus berghuis he ja he dus ja he.

Beugelsdijk probeert eerst Jorgenson te blokken met zijn arm. Als hij dat niet gedaan had was de goal afgekeurd. Gewoon slap verdedigd maar wel vervelend voor Sparta. Luuk de Jong heeft zo ook vele doelpunten gemaakt o.a. tegen Feyenoord

19 mei 2021 om 23:51

Is gewoon een zuivere overtreding. Jorgensen pakt hem vast, waardoor Beugelsdijk snelheid verliest

Borst houdt een hele tirade over hoe Kamphuis Sparta 3 jaar geleden een keertje genaaid zou hebben, blijkt dat een heel andere scheidsrechter te zijn geweest. Ik vind Hugo een prima kerel en lees zijn boeken graag, maar als hij zo als een voor de werkelijkheid blinde supporter gaat zitten ratelen voegt hij helemaal niets toe. Wat een aanfluiting.

19 mei 2021 om 23:22

Klopt, zitten er wel meer zo bij ESPN. Ronald en Mario snappen er ook niks van. Ronald probeert te doen alsof hij niet voor Ajax is en nog zieliger is Mario als het over Feyenoord gaat (“we”)

Zag de dezelfde herhaling als Borst tijdens de wedstrijd en was het helemaal eens met Borst. Maar later in de rust zie je dat Beugelsdijk begint met zijn arm en gewoon niet goed staat.
Wat Beugelsdijk in zijn interview zegt: dit mag mij niet overkomen is een goede samenvatting na zo’n pot.

Natuurlijk hoor je deze goal af te keuren en die strafschop ...tsja
Maar zolang het geld regeert zullen we elke wedstrijd deze discussie houden.

Ik heb zo vaak rotterdammers gehoord als ze benadeeld werden, maar eerlijk zijn over (vooral de 2de) goals nee dan is het allemaal terecht. De frustratie van Borst ligt natuurlijk vooral bij die droef toeter van een Kamphuis, hij heeft Sparta onterecht laten degraderen dus alles wat deze man doet is slecht.

En de finale voor Europees voetbal? wordt echt wel gespeeld en gewonnen door Feyenoord want zolang er Feyenoorders in Zeist zitten zal alles richting Rotterdam gaan.

Zie het verleden, Maar goed dat is mijn mening hé Vz

20 mei 2021 om 00:37

Zielig mannetje ben je ook.. Feyenoorders in Zeist? Laat me niet lachen man. Dat Beugelsdijk wordt vastgepakt klopt zeker, maar in de herhaling na de wedstrijd zie je dat Beugelsdijk zelf de arm eerst richting Jorgensen gooit, omdat hij zelf niet goed gepositioneerd staat. Buiten dat is dit gewoon en zeer terechte overwinning en mag Sparta allang tevreden zijn over het seizoen wat ze hebben gespeeld

20 mei 2021 om 08:13

Zie het verleden? Feyenoord heeft nog nooit de play-offs voor Europees voetbal gewonnen. Wel opvallend als de scheids altijd in het voordeel van Feyenoord fluit. Zeker als je kijkt hoe Feyenoord de afgelopen weken is genaaid door de scheids zou ik er zo niet naar kijken. De scheids had Feyenoord namelijk makkelijk naar directe plaatsing kunnen fluiten.

Volgens mij is shirtje trekken gewoon altijd een overtreding. Verder maakt het allemaal niet uit, want Feyenoord heeft volkomen terecht gewonnen en was ook als hier wel voor een overtreding was gefloten geen enkel moment in gevaar gekomen. Sparta bood hiervoor veel te weinig tegenstand. Gefeliciteerd Feyenoord supporters en nu maar hopen dat ze tot een goede oplossing komen voor de finale.

Er was eens een tijd dat shirtje trekken standaard werd bestraft met geel. Andersom was het waarschijnlijk een penalty.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 25 5 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord identificeert opvolger van Nicolai Jörgensen in Portugal’

Andraz Sporar is op de radar verschenen van Feyenoord, zo weet Record zondag te melden. De 27-jarige Sloveense aanvaller van Sporting Portugal is in Rotterdam-Zuid de beoogde opvolger van de naar...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren