Eran Zahavi gooit opnieuw olie op het vuur via Instagram

Dinsdag, 18 mei 2021 om 22:19Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:57

Eran Zahavi heeft opnieuw een statement gemaakt over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. De Israëlische spits van PSV plaats op zijn Instagram Stories een bewerkte foto, waarop het lijkt alsof Paul Pogba en Amad Diallo een Israëlische vlag vasthouden. In werkelijkheid droegen de spelers van Manchester United dinsdag na afloop van de wedstrijd tegen Fulham (1-1) een Palestijnse vlag.

"Bedankt, jongens. We waarderen de steun van iedereen over de hele wereld", schrijft Zahavi cynisch bij de bewerkte foto. De 33-jarige aanvaller plaatste maandag overigens al een soortgelijke foto op zijn Instagram Stories. Toen liet hij het lijken alsof Hamza Choudhury en Wesley Fofana van Leicester City een Israëlische vlag vasthielden, terwijl ze in werkelijkheid met een Palestijnse vlag over het veld liepen. Die laatste post verdween ook weer snel van de Instagram van Zahavi.

Zahavi liet vorige week ook al van zich horen op Instagram. Toen deelde hij een post met daarop de tekst: 'Meer dan 300 raketten zijn afgevuurd vanuit Gaza op Israël.' De post werd begeleid met de hashtag #IsraelUnderAttack. In een andere Story van Zahavi wordt getoond hoe de Tempelberg in Jeruzalem wordt aangevallen. Ook verwees de spits van PSV naar een post van de Israëlische tv-presentator Assi Azar, die beelden liet zien van raketten die boven Tel Aviv vliegen.

Andere spelers van PSV, zoals Jordan Teze, Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren, kwamen vorige week juist op voor de Palestijnse zaak. Het leidde tot een intern gesprek bij de Eindhovenaren, waarin volgens algemeen directeur Toon Gerbrands 'veel onderling begrip' werd getoond. "Eran is dan ook een heel realistische jongen", zei Gerbrands. "Van ’Luister, we hoeven het niet met elkaar eens te zijn, het is niks persoonlijks’. Zo zaten ze er allemaal in. Er was veel onderling begrip en respect en die volwassenheid doet me goed. Het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaak, maar het was sneller voorbij dan ik dacht."Gerelateerd

Meer sportnieuws

0 reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Israël

FIFA ranking: 87
11 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Israël.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren