Besiktas viert feest en sleept eerste dubbel in twaalf jaar tijd binnen

Dinsdag, 18 mei 2021 om 21:40Daniel Cabot Kerkdijk

Besiktas heeft voor het eerst sinds 2008/09 de dubbel gewonnen. Het team van trainer Sergen Yalcin was dinsdagavond, drie dagen na de verovering van de landstitel, in de finale van de Turkse beker te sterk voor Antalyaspor: 0-2. Het is de tiende keer dat Besiktas de Türkiye Kupasi wint en de eerste sinds 2010/11. Twee seizoenen eerder won de topclub uit Istanbul voor het laatst de dubbel.

Na amper twee minuten op de klok nam Besiktas reeds de leiding. Georges-Kévin N'Koudou ging diep op links na een lange bal van Atiba Hutchison en gaf laag en scherp voor. Doelman Ruud Boffin kreeg zijn hand tegen de bal, maar stelde Josef daarmee in staat om van dichtbij te scoren: 0-1. Na een half uur spelen kwam Besiktas op 0-2: Rachid Ghezzal veroverde de bal op het middenveld en gaf deze op het juiste moment mee aan Valentin Rosier, die Boffin met een diagonale inzet verschalkte.

Tot meer waren Antalyaspor, met onder meer Naldo, Nuri Sahin en Lukas Podolski in de basis, en Besiktas niet in staat in het Gürsel Aksel-stadion in Izmir. In de extra tijd trof Veysel Sari namens Antalyaspor nog wel de paal. Besiktas verzekerde zich afgelopen zaterdag op de allerlaatste speeldag van de Süper Lig van de landstitel door Galatasaray op doelsaldo voor te blijven: + 45 om + 44. Voor Antalyaspor stonden de laatste weken van de competitie in het teken van lijfsbehoud en zo geschiedde met een zestiende plaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door clutch)

Yes de dubbel is binnen! Met zo’n smalle en matige selectie en met zoveel blessures dit presteren is een wereldprestatie. Petje af naar Sergen en zijn staf.Als Aboubakar en/of Cenk er vandaag bij waren was deze bekerfinale minstens 5-0 geindigd.. Als die 2 erbij waren in de de laatste weken van de competitie waren we al veel eerder kampioen. Als Sergen dit met deze selectie presteert mogen de concurrenten hun borst nat maken als we een betere selectie hebben, en al helemaal met publiek erbij.Larin verkopen voor een mooie prijs, Ghezzal en Rosier vastleggen en NSakala en Mensah lozen. Kijken met wie we ons gaan versterken.Salih Ucan en Steven Caulker komen al transfervrij van Alanya. Sergen bey is de naam!

18 mei 2021 om 21:50

Dan hoop ik toch echt dat Besiktas goede versterkingen doet om Europees mee te doen, want afhankelijk van de situatie in de CL en Premier Leauge mag Besiktas hun borst al natmaken als ze voorrondes moeten spelen laat staan groepsfase.

18 mei 2021 om 21:57

AY1905: Dat is wel de bedoeling. Erdal Torunoğulları tovert nog geregeld een konijn uit de hoge hoed, dus hopelijk maakt hij goed gebruik van het vrijgekomen geld (nog een duit meer ook nu met de Cup-winst). Als ook nog een Larin kan worden verkocht voor 10 miljoen ofzo dan is er wel wat mogelijk. Zeker als die de toegevoegde waarde van een Ghezzal, Rosier of Josef kunnen evaren.

18 mei 2021 om 22:02

Dan hoop ik dat het een superkonijn is, want ik schat momenteel de kampioen van Hongarije zelfs hoger in aangezien zij Europees de laatste jaren het beter hebben gedaan.

18 mei 2021 om 22:14

Mwah Beşiktaş met Sergen en een fitte selectie staat wel boven de kampioen van Hongarije hoor. Had laatst gelezen dat Ghezzal mogelijk naar Monaco gaat voor 15 mil. Dat zou wel een aderlating zijn voor Besiktas. Ben bang dat Besiktas met Sergen de komende jaren de competitie wel eens kan domineren

18 mei 2021 om 22:25

Ja ene Dinamo Kiev staat ook met een fitte selectie boven de kampioen van Hongarije en die hebben ook met alle moeite van de wereld gewonnen in de groepsfase tegen hun. Feit is dat Besiktas hard onderuit gaat in de CL-voorrondes en nog harder in de groepsfase.

18 mei 2021 om 22:47

Nou Beşiktaş staat nog wel met 49.000 op de coëfficiënten ranglijst ruim bovenaan als het de Turkse teams betreft. Ook de 1 na hoogste in de Champions Path waardoor de sterkere tegenstanders worden ontlopen. Kwalificatie is dus goed mogelijk. Een aantal mindere jaren zijn er inderdaad geweest, maar nog steeds met die mindere jaren erbij doet Beşiktaş het beter dan bijvoorbeeld een Galatasaray. Bovendien is er nu een Sergen Yalçın die met zo’n beperkte selectie al de dubbel weet te halen (dan reken ik die blessuregolf niet mee). Goed dat je Ferencváros hoger inschat. Ken je 1 speler die er speelt? Ik snap dat de prestaties in Europa de afgelopen jaren teleurstellend zijn geweest, maar met goed beleid en harmonie tussen de facetten zijn goede resultaten best mogelijk. Geldt net zo goed voor een Fenerbahçe en Galatasaray overigens.

18 mei 2021 om 23:03

Helaas ken ik geen speler van Ferencvaros, maar ik ken ook geen spelers van Slavia Praag of Dinamo Zagreb. Die schat ik ook hoger in momenteel.

19 mei 2021 om 00:39

Leuke speculaties AY 1905 maar zoals AlexdeSouza al zegt, maak jij je maar drukker om Sergen en co die de Super Lig wel eens zouden kunnen domineren komende jaren.

Jij weet zelf ook dat wij ons gaan versterken en niet met deze selectie de CL in gaan.

19 mei 2021 om 08:53

Dat zeiden ze ook in 2018 toen BJK zonder puntenverlies de groepsfase overleefde.

19 mei 2021 om 08:58

Tis maar goed dat jullie een keer kampioen zijn geworden om een over domineren te praten. Zelfs met wat aankopen komen jullie niet ver in de CL.

19 mei 2021 om 10:30

Vriend doet het zoveel pijn? Je moet trots zijn dat een ploeg die veel minder budget heeft. die een trainer heeft die pas een volledig seizoen heeft gespeeld, een ploeg die in het breedte veel minder sterk is en ondanks al deze punten toch kampioen is geworden, en tis niet zolang geleden hoor, enkele jaren geleden nog 2 jaar achter elkaar de beker gepakt dus waar praat je over. Wij hebben het leuke en attractiefste voetbal gespeeld met de het kleinste budget. Ik zeg dik verdiend maat !

18 mei 2021 om 21:51

Als het aan mij ligt een nieuwe keeper, mocht er echt belangstelling zijn voor Ersin zoals genoemd wordt voor +-10mio, gelijk verkopen!
Nsakala is een leuke backup meer niet, of geef Ridvan de volle vertrouwen of haal een sterke Lb!
Caulker wordt idd genoemd, wat mij betreft een prima verdediger!
Rosier aub bij de club houden!
Josef meastro op 6!
Atiba, dubbelgevoel maar zelf zou ik hem geen basis meer zetten!
EEN Nummer 10 Aub! hoopte op Talisca maar helaas is die verkast!
Ghezzal aub bij de club houden!
Abus bij de club houden!

Een nieuwe nummer 11 halen, Nkoudou als wissel gebruiken!
2 nieuwe spitsen waarvan 1 van het niveau Abus.
Een backup voor Ghezzal.

18 mei 2021 om 21:54

Ik denk dat geen publiek juist in onze voordeel was. Spelers als Ersin, Welinton en N´sakala hadden de wind van voren gekregen met 40 duizend man op de tribune. Ik denk niet dat er een nieuwe linksback komt, we gaan waarschijnlijk verder met Salakala en Ridvan. En ik hoop dat Caulker niet komt, dat is meer een breedteaankoop, we hebben een betere nodig dan Welinton.

18 mei 2021 om 21:59

Caulker is een prima speler en betaalbaar, verder kent hij de competitie ook goed. Dus een aankoop met weinig risico.

Salih Ucan en Kenan Karaman moeten we ook snel vast leggen.

We moeten eerlijk zijn, toen we door waren naar de volge de ronde in de CL hadden we een budget van 80 tot 90 miljoen. Dit elftal heeft een budget tussen de 30 en 40 miljoen.

Ik wil ook betere spelers dan Wellington, maar meer kunnen we niet betalenz

18 mei 2021 om 22:05

'hij kent de competitie', bro we moeten af van die onzin. Caulker is ook een prima speler, maar zoals ik al zei, hij is niet beter dan Welinton en zeker niet beter dan Vida. Ik heb liever een type Marcao naast Vida, een linksbenige verdediger.

Toen hadden we geen budget van 80-90 miljoen, maar dat kostte de selectie wel. Daarom was die 4e plek de nekslag, want om die selectie draaiende te houden moesten we de CL in. Ik hoop niet dat we nu dezelfde fout maken door voor een 'CL-selectie' te gaan. Gewoon een paar transfervrije spelers met een normale salaris, al het geld investeren in Ghezzal, Rosier en een verdediger.

18 mei 2021 om 22:17

Wat moet je nou kennen aan de competitie? Dat het waardeloos is?

Als je het mij vraagt zijn 99% van de spelers die bij de anadolu teams spelen veen versterking voor de top in Turkije. Er is een reden waarom ze daar spelen.. hij is al 30 ook nog man.. geen restwaarde en over 2 jaar mag je alweer zoeken naar een vervanger.. reden waarom de topclubs in turkije allee top blijven in turkije

18 mei 2021 om 22:20

Sluit ik me helemaal bij aan. De versterkingen van Anadolu clubs die echt een meerwaarde hebben bij de topclubs de laatste 10 jaar zijn op 1 hand te tellen denk ik. En de competitie kennen vind ik wel de grootste onzin dat bestaat. De sterkhouders van alledrie de topclubs kennen de competitie niet

19 mei 2021 om 10:47

Dit is dus wel precies het probleem. Sergen had ook graag een betere speler gewild dan een Welington, alleen was het financieel onhaalbaar. We hebben een jeugdspeler die nooit zou spelen ingeleverd en betalen Welington € 900.000,- per jaar. Marcao heeft 4 miljoen gekost. Vergeet niet, je wilt Ghezzal alleen wilt Leicter minimaal 5 tot 7 miljoen voor hem. Rosier willen we ook halen alleen kost hij ook minimaal 3 tot 5 miljoen euro. Voor beide betalen we momenteel amper salaris (leister betaald een heel groot deel van zijn salaris). Dus als we hun overnemen moeten wij hun salaris betalen en aangezien ze de beste waren gaan ze niet akkoord met minder. Groot deel van CL inkomsten zal gaan naar het aantrekken van beide mannen. Aboubakar verdiende eerst 3,5 miljoen en heeft water bij de wijn gedaan, hij wilt niet verder met 1,5 dus we zullen waarschijnlijk rond de 2,5 moeten betalen. Salih Ucan is gekomen wat ook geld kost en Dorukhan verdient momenteel 300 K en gaat gratis weg. Montero, Cenk en Mensah waardoor onze selectie die al niet breed is nog meer slinkt. Sergan Yalcin moeten we nog verlengen, die wilt uitteraard ook meer geld verdienen (verdient het dubbel en dwars). Als laatste komt Lens en Boyd ook nog eens terug en betalen we nog steeds de salarissen van Abdullah Avci en Douglas. Hoeveel geld denk je dat er overblijft? Ja we hebben nu inkomsten omdat we (kans maken) om naar de Champions League gaan en zijn kampioen geworden. Maar we zitten nog steeds in de financiele mess. Caulker is geen top transfer, maar als we hem gratis kunnen halen voor een acceptabel salaris dan heb je voor de Turkse competitie een prima speler. Voor CL komt hij zeker te kort, maar 4 tot 5 miljoen betalen aan transfersommen (buiten Ghezzal en/of Rosier) kunnen we vergeten. Ps. Ik ben groot fan van Vida, maar zou persoonlijk eerder nadenken over hoe we hem kunnen verkopen. Zijn contract loopt volgend jaar af en verdient nog steeds 3,5 miljoen. Zolang hij niet zakt naar bv 2 miljoen dan is er geen toekomst voor hem. Vida verdient zelf meer dan alle verdedigers en keepers bij elkaar opgeteld.

19 mei 2021 om 17:52

Larin wordt waarschijnlijk verkocht, ik verwacht een bedrag rond de 10 miljoen. En we zullen zelf ook nog wel een transferbudget hebben. Niks geks, maar een paar miljoen moet wel kunnen. Tenslotte waren het niet de transfersommen die ons de das om hebben gedaan, het waren de hoge salarissen. Als er weinig mogelijk is, heb ik liever dat ze weer een speler huren dan dat ze het geld besteden aan een 29-jarige verdediger van Alanyaspor, van wie overigens wordt gezegd dat hij een hoog salaris vraagt.

Kenan Karaman als vervanger van Larin en voor 2-3 miljoen kan je heus wel een redelijke verdediger vinden. Marcelo kostte ook maar 2 destijds. Daarnaast is het aan het bestuur om een oplossing te vinden voor Lens, Boyd, Douglas en Ljajic. Ik denk eerlijk gezegd dat Sergen gebruik zal willen maken van Boyd, op Hasic en Tore kan hij niet vertrouwen. Misschien dat Vida het accepteert om zijn salaris in tweeën te delen en dus nog een jaartje te blijven. Maar het is hoe dan ook niet slim om hem deze zomer te verkopen.

En de Dubbel is in the pocket! Zowat een foutloze eerste 45min, 2e helft was ondermaats maar dat geeft allemaal niet meer. Dit hadden we nodig, deze financiële klapper! Verwacht voor volgend seizoen wel wat versterkingen aub! Verkoop Larin en koop Ghezzal & Rosier aub, las al dat Monaco Ghezzal wilt halen? Dan zijn we kansloos maar ik heb hoop.

Gefeliciteerd Besiktas fans, knappe prestatie om de dubbel te winnen. Volg de Turkse competitie niet eens echt maar wat een zenuwslopend seizoen moet dit geweest zijn voor de fans van de grote 3.

Mooie beloning van een vreemd seizoen. De dubbel winnen met de meest beperkte begroting sinds jaren. Nu hopen op een winst voor City in de CL of een top 4 voor Chelsea en een directe plaatsing voor de CL is een feit. Rosier en Ghezzal halen wordt belangrijk. Aboubakar kan ook nog verlengen mocht hij niet te veel eisen. Paar gerichte transfers met hopelijk het effect van een Ghezzal-transfer en we kunnen volgend jaar weer wat punten binnensprokkelen voor Turkije! Sergen uitmuntend gepresteerd met het materiaal voorhanden. Legend ook als eerste speler en coach kampioen bij Beşiktaş. On: Antalyaspor kreeg nog genoeg kansen maar was niet effectief genoeg. Gökdeniz Bayrakdar is een naam die we nog veel gaan horen. Veelbelovend talent is dat.

19 mei 2021 om 01:25

Besiktas had Bayrakdar bijna binnen, maar toen kwam antalya met een betere aanbod. Erg jammer dat we hem hebben misgelopen.

19 mei 2021 om 09:24

Klopt dat las ik ook van de week. Toch wel een teken dat er goed gescout is vorig jaar. Hopelijk trekt het bestuur die lijn deze aanstaande transferperiode door.

Gomez en Talisca hebben we niet kunnen behouden, maar ik hoop dat dit niet de laatste wedstrijd was van Ghezzal. Wat een klasbak. Ghezzal, Rosier en Aboubakar zijn 3 spelers die we echt koste wat kost moeten blijven. Wordt een drukke zomer voor het bestuur. Eerst verlengen met de trainer, die 2 bekers heeft gepakt in een seizoen waar ons een plek in de middenmoot werd voorspeld. Vervolgens het intact houden en versterken van de selectie. Nu eerst hopen dat City de CL pakt en wij direct het toernooi in kunnen gaan, want Chelsea gaat die 4e plek verspelen ben ik bang.

18 mei 2021 om 21:54

Volgens mij moet Chelsea winnen of in de top 4 eindigen wilt Besiktas de groepsfase ingaan.

18 mei 2021 om 22:00

Als Chelsea de beker pakt, moeten ze in de competitie in de top 4 eindigen. Als City wint, gaan we sowieso direct de CL in.

19 mei 2021 om 00:41

Chelsea heeft gewonnen van Leicester, die eindigen gewoon top 4

Bij deze heeft Besiktas heeft meer prijzen (beker+kampioenschappen) dan Fenerbahce en mogen ze zichzelf de op-1-na succesvolste club van Turkije noemen. Gefeliciteerd kartallar!

18 mei 2021 om 22:01

Vergeet de Generaal Harrington-cup niet.

Denk dat iedereen dit wel had verwacht en hierbij mijn felicitaties. Dat wordt binnenkort een mooie derby tegen ons in de supercup. Nu speelt Fener in ieder geval playoffs in de EL en mag Sivas Europa in. Als United ook nog eens de EL wint, dan hebben wij in ieder geval een EL-ticket.

18 mei 2021 om 22:01

De supercup is weer tegen Antalyaspor als ik het goed heb. Tenzij dat dit seizoen is veranderd.

18 mei 2021 om 22:06

In dat geval mijn excuses. Ik dacht dat de supercup tegen de nummer 2 van de competitie was.

18 mei 2021 om 22:03

Derby tegen jullie?

Supercup is gewoon tegen Antalya toch?

Ja we hebben veel clubs blij gemaakt met deze bekerwinst..

18 mei 2021 om 22:11

Ja en veel clubs uit Europa ruiken bloed gezien jullie prestatie in Europa de laatste 3 jaar.

19 mei 2021 om 00:45

Hahaha vergeleken met jullie prestaties in Europa van de laatste jaren zijn wij King in Europa. Laatste 2 jaar was niks maar de jaren ervoor hebben waren we gewoon Europese subtop, groepswinnaar in de CL en waren gelijkwaardig aan clubs als Porto, Benfica, Napoli, Leipzig, Lyon, Liverpool, Spurs, Monaco etc.

Als wij er niet waren geweest had Turkije al jaren geleden de directe CL plek verloren dus shhht.

19 mei 2021 om 09:05

Om je toch even op beide benen op de grond te zetten: Ten eerste: het was de laatste 3 jaar en niet de laatste 2. Ten tweede gaan liverpool en tottenham niet met dezelfde insteek de EL in zoals ze dat wel in PL/CL doen. De rest van de clubs die jij benoemt zijn gelijkwaardig geweest destijds en is al meer dan 4/5 jaar terug. Dat is net alsof wij iedere keer zeggen dat wij toen gelijkwaardig waren tegen juve, manchester en real. Oude koeien uit de sloot halen heeft geen zin jochie,want tegenwoordig is Bratislava zelfs een maatje te groot.

19 mei 2021 om 09:23

Hahah is goed jongetje kijk maar even wie met afstand de meeste punten heeft van de Turkse clubs op de Europese ranglijst..

En nou wegwezen want ik ga de dubbel vieren.. oh wacht de Besiktas vrouwen zijn ook al kampioen, de triple dus!

Beker winst is een kers op de kaart. Zo’n moeilijke seizoen en toch zo’n prestatie. Die jongens verdienen een goede vakantie en daarna moeten we Ghezzal en Rosier behouden en een aantal slimme aankopen doen.

Met een hele magere selectie de dubbel
Halen. Wie had dat gedacht begin vh seizoen... Sergen heeft een wereldprestatie geleverd. Op naar volgend seizoen en hopelijk een rechtstreekse plaatsing in de CL. Hoop wel dat er aantal versterkingen komen. Een extra RB, Rosier behouden, Ghazzal behouden, Abou behouden. Een nummer tien. Een extra CV en een extra Linksbuiten. De huidige selectie is gewoon niet genoeg en te mager om volgend seizoen mee te beginnen. Ow jah... en een goede CM... want Atiba is helaas te oud voor drie wedstrijden in de week...

Bedankt sergen!!! Eerste helft speelde we degelijk, maar 2de helft zag je de vermoeidheid bij de spelers. Sommige konden het niet meer belopen. Rachid heeft gewoon gespeeld met een blessure en de klasse straalt nog steeds uit. Daarnaast ben ik na het zien van deze wedstrijd echt blij dat we van mensah verlost zijn! Salih ucan welcome te besiktas!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas


317 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BatshuayiAanvaller3214
G. YalçınAanvaller296
C. LarinAanvaller287
K. KaramanAanvaller241
M. GünokKeeper40
K. KalafatVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Besiktas.

85 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren