‘David Neres en Donyell Malen staan op dezelfde schaduwlijst’

Dinsdag, 18 mei 2021 om 13:00Dominic Mostert • Laatste update: 13:09

Borussia Dortmund is achter de schermen bezig met de opvolging van Jadon Sancho. De rechtsbuiten wordt met regelmaat in verband gebracht met grote Engelse clubs en dus is een vertrek realistisch. Technisch directeur Michael Zorc bevestigde eerder deze maand een gentlemen's agreement te hebben met Sancho: als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, mag hij Dortmund verlaten. Volgens France Football staat Jonathan Ikoné van Lille OSC bovenaan de lijst om de Engelsman op te volgen, maar zijn ook David Neres van Ajax, Donyell Malen van PSV en Pedro Gonçalves van Sporting Portugal in beeld.

Sancho werd vorig jaar in verband gebracht met Manchester United, dat destijds echter weigerde om te voldoen aan de vraagprijs van 120 miljoen euro. Ook Liverpool, Chelsea en zijn oude werkgever Manchester City zijn de afgelopen maanden naar voren geschoven in verschillende Engelse media. Inmiddels zou de vraagprijs voor Sancho zijn gedaald tot minstens 90 miljoen euro. Gezien de coronacrisis en de gevolgen daarvan op financieel gebied is het afwachten of de clubs uit de Premier League bereid zijn om een dergelijk bod neer te leggen in Dortmund. Liverpool bijvoorbeeld wil eerst spelers verkopen, voordat er kan worden gedacht aan het aantrekken van Sancho.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dortmund brengt vraagprijs Sancho met tientallen miljoenen naar beneden

Jadon Sancho mag vertrekken bij Borussia Dortmund, als het bod goed genoeg is. Lees artikel

Niettemin houdt Dortmund rekening met een vertrek van de 21-jarige Engelsman. De nieuwe trainer Marco Rose is naar verluidt gecharmeerd van Ikoné, die zondag met Lille kampioen van Frankrijk kan worden. De linkspoot was dit seizoen in 36 competitiewedstrijden goed voor 4 doelpunten en 5 assists. In de Europa League kwam hij tot 8 wedstrijden, waarin hij 3 doelpunten maakte en er 2 voorbereidde. Ikoné stond dit seizoen tweemaal tegenover Ajax in de zestiende finale van de Europa League, maar droeg in die wedstrijden niet bij aan een goal. Rose kijkt volgens France Football regelmatig naar wedstrijden van Lille en heeft mede daardoor ook belangstelling ontwikkeld voor keeper Mike Maignan, die nog maar een jaar vastligt bij de koploper van de Ligue 1.

De 'snelheid, explosiviteit en dribbels' van Ikoné passen perfect in de voetbalfilosofie van Rose, zo klinkt het. De trainer hoopt de supporters te vermaken met 'offensief en spectaculair' voetbal en daarmee in de voetsporen te treden van Jürgen Klopp, die zes jaar geleden vertrok. Naar verluidt is Dortmund bereid om 25 miljoen euro te betalen voor Ikoné, die voor vier seizoenen kan tekenen. BVB is van plan om hem warm te maken voor een transfer door hem uit te nodigen en rond te leiden in het Signal Iduna Park, zoals anderhalf jaar geleden ook met Erling Braut Haaland werd gedaan. Mocht de komst van Ikoné toch niet lukken, dan komen spelers als Neres, Malen en Gonçalves in beeld. Neres en Malen hebben bij Ajax en PSV een contract tot respectievelijk medio 2023 en 2024. Gonçalves ligt tot de zomer van 2025 vast bij Sporting Portugal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door leeuw087)

Opzich best raar. Malen speelt op allesbehalve dezelfde positie en Neres is dit seizoen nou niet echt indrukwekkend, dus die halen ze dan puur op zijn prestaties in het verleden. Zou voor beide overigens wel een goeie vervolgstap zijn.

18 mei 2021 om 13:08

Ik weet nog dat Dortmund een paar jaar geleden ook serieuze interesse in Neres had. Volgens mij werd er toen een vraagprijs van 40 miljoen gehanteerd. Ik ben wel benieuwd wat hij nu zal moeten opleveren aangezien Overmars recent toch ook het doorverkooppercentage van Santos had opgekocht.

18 mei 2021 om 13:50

Ik denk dat we met Overmars nog wel zo'n 30 miljoen kunnen vangen, maar de coronacrisis en de vormcrisis hebben natuurlijk wel een finke dip op die eens zo hoge transfersom gegeven. Wat mij betreft mag 'ie ook nog blijven hoor, ik verwacht nog steeds dat Neres wel weer op zijn oude niveau terecht kan komen.

18 mei 2021 om 14:28

Dat zou inderdaad kunnen hoor. Maar ik denk dat het toch wel redelijk met hem afgelopen is bij Ajax. Het kan niet anders dan dat deze speler niet 100% gemotiveerd is, want wat hij tegenwoordig presteert is wel heel matig!

Toch zal hij nu alleen nog maar minder waard worden als je hem houdt. Ik verwacht niet dat hij een basisplaats zal krijgen als je naar de huidige aanvallers kijkt. Ook loopt zijn contract in 2023 af dus dan zal dat wel verlengd moeten worden.

18 mei 2021 om 13:21

Je zegt dat Malen dus niet op dezelfde positie speelt en toch vind je het een goede stap voor hem? Haaland zal die er niet uitspelen en op rechts heb je niets aan malen dat zagen we wel bij oranje toen. Voor neres lijkt het me ook geen goede stap want dortmund wilt vleugelspelers met een individuele actie en dreiging. Bij neres is het veelste vaak tikje breed en terug, als back word je daar absoluut niet bang van.

18 mei 2021 om 14:52

Is inderdaad raar, twee totaal verschillende spelers. Malen is een doelgerichte spits die ook redelijk op de vleugel uit de voeten kan, Neres een typische vleugelspeler met scorend vermogen.

Malen natuurlijk. Lekker seizoen gedraaid en Dortmund speelt vaak op de counter. Zie hem wel slagen daar

18 mei 2021 om 13:10

Lekker seizoen? Gast heeft 20x kansen nodig om er 1 te maken.

18 mei 2021 om 13:15

Kan je nagaan als ie ze allemaal maakt. Scoort hij er 400 per seizoen volgens jouw telling.

18 mei 2021 om 13:15

Daar heb je gelijk in, toch zijn de statistieken van Malen vrij goed in een seizoen waarvan het toch duidelijk is dat het niet helemaal lekker draait bij hem. (27 goals en 10 assists in alle competities) Het is jammer dat hij zoveel kansen mist, als hij dat niet heeft kan het echt een goede spits worden.

18 mei 2021 om 13:17

45 officiele wedstrijden, 27 goals, 10 assists, iedere 96 minuten direct bij een goal betrokken en dat zonder penalty's. Als we dat al geen lekker seizoen meer mogen noemen..

18 mei 2021 om 13:48

Grappig wel. Haller is elke 94 minuten betrokken bij een goal en vinden velen toch echt matig tot slecht ballen op het moment (ik vind hem overigens ook matig) , maar dat wil dus zeggen dat redelijke statistieken niet direct hoeft te zeggen dat je een top seizoen hebt gehad. Malen heeft echt nog een grote stap te zetten qua efficientie, en daarmee vind ik zijn seizoen dus ook gewoon niet top.

18 mei 2021 om 13:58

Je noemt nu de uitzondering op de regel. Zelf heb ik te weinig van Haller gezien, maar Malen heeft naast zijn prima statistieken bij vlagen ook gewoon goed gevoetbald in mijn ogen. Er is absoluut ruimte voor betering, maar van een lekker seizoen kun je in zijn geval wel spreken wat mij betreft

18 mei 2021 om 14:08

ik ben ajax supporter maar een enorme fan van Malen. Prachtige spits, kan zichzelf vrijspelen, snelheid, schot...enige wat hij nodig heeft is nog een beetje meer rust voor de goal. Geloof mij, dat kun je op zijn leeftijd nog ontwikkelen. Gewoon bij Psv. dan een grote toekomst als nr 9 bij een grote club in europa.. Voor deze transfer vind ik Neres veel geschikter. Ze zijn op zoek naar een buitenspeler met scorend vermogen. Dat is Neres gewoon. Kan ie best effe uit vorm zijn na zn blessure, maar je zag einde seizoen alweer dat hij belangrijker werd op de moeilijkste momenten. Dat is gewoon een kwaliteit, Neres piekt op grote momenten; CL, Braziliaanse elftal, bekerfinale. Ook is Neres gewoon wel uitgeleerd bij Ajax. En Ajax moet ook eens gaan cashen op m. Sorry maar ik vind Neres echt een 10x betere optie dan die Ikone waarvan ik niet onder indruk ben geraakt in de CL en zn cijfers zijn ook mwa mwa.... 30 miljoen Dortmund, mogen jullie onze geliefde crackbaby hebben...

18 mei 2021 om 14:21

@clarkkent2,

De cijfers van Neres zijn momenteel ook nogal matig. Hij is best wel wat geblesseerd geweest inderdaad, maar het is wel gewoon een feit dat hij gewoon een waardeloos seizoen draait. Een speler die uitgeleerd is moet gewoon bij 20-30 goals betrokken zijn. In 2018/19 was hij goed maar dat is inmiddels al 2 seizoenen geleden, nu laat hij gewoon weinig zien. Tegen Midtyland maakt hij een mooie goal maar in de europa league waren zijn goals simpele intikkers.

Een club zou gek zijn om momenteel 30 miljoen neer te leggen, maar het is wel zo het is maar net wat de gek ervoor geeft. Zelf denk ik dat Dortmund een stapje te hoog voor hem is.

18 mei 2021 om 14:28

Crackbaby? Is dat nou een belediging of een compliment? 😅

18 mei 2021 om 14:58

27 goals en 10 assists is niet vrij goed, maar gewoon uitstekend voor iemand op zijn positie. Hij wordt tenslotte niet opgesteld als centrumspits op welke positie hij veel meer kansen krijgt. Hij heeft ook in een geheel nieuw systeem moeten leren spelen, dat zal je ook moeten meenemen als je een objectief oordeel over hem wilt vellen. Hij kan veel beter, maar heeft het gezien de situatie desondanks prima gedaan.

18 mei 2021 om 13:16

Vind Malen ook beter passen bij het systeem van Dortmund!

Vind de spelers van een verglijkbaar niveau, maar zeker Malen met zijn snelheid zou goed passen in het systeem van Dortmund.

Zie je het al voor je, een vergadering 'nou, sancho gaat weg en dus hebben wij een nieuwe rechtsbuiten nodig'. Iemand anders: 'nou, bij PSV speelt wel een aardige spits die soms op linksbuiten speelt bij het Nederlands elftal, maar er nog geen fatsoenlijke wedstrijd op linksbuiten heeft gespeeld. Wellicht kan die wel rechtsbuiten spelen?' Hoe serieus moet je dit nemen? En dan heb ik het nog geen eens over Neres gehad die al een jaar geen grasspriet kan passeren.

18 mei 2021 om 13:13

Wat betreft die buitenpositie’s bij Dortmund. Ze spelen meer met directe vleugelspitsen, op papier lijken het buitenspelers maar het zijn meer inzakkende vleugelspitsen, dus denk dat Malen wel in zo een formatie kan passen.

18 mei 2021 om 14:50

Niet mee eens, Sancho is veel meer een voorbereider dan iemand die continu diep gaat zoals Malen. Haaland heeft die rol al als diep sprintende speler, Malen zou hem in de weglopen ipv hem te assisteren.

18 mei 2021 om 22:08

Haaland blijft toch niet.

Denk dat dit voor zowel Malen als Neres een hele mooie, goede en logische vervolgstap kan zijn.

Al denk ik dat Neres wel wat meer voor de hand ligt als opvolger van Sancho, aangezien Neres ook een vleugelaanvaller is. Malen kan er natuurlijk ook spelen, maar is gewoon meer een diepe spits en misschien dat Malen naar Dortmund kan, als Haaland vertrekt.

Maar schijnbaar heeft Dortmund ook een clausule om Alexander Isak voor 30 miljoen terug te kopen van Real Sociedad. Zou dat zeker toejuichen, want Isak is ook nog altijd pas 21-jaar, doet het erg goed bij Sociedad en heeft nog heel veel potentie om nog veel beter te worden en heeft natuurlijk als voordeel dat hij al eerder bij Dortmund heeft gespeeld.

Neres sppelt meer op dezelfde positie, maar hij is tomeloos uit vorm. Daarbij is hij een heel goedkoop alternatief. Malen daarentegen is duurder dan Neres. Ook Malen is niet zo goed in vorm, maar hij pikt toch zijn doelpunten en assists mee. Ik zie daarom dat Dortmund eerder een Malen probeert te halen dan een Neres.

18 mei 2021 om 14:01

En waarom us Malen duurder als Neres? Dat denk jij. Zou kunnen, maar ik denk niet dat dat een inoverbrugbaar verschil zal zijn. Dus op prijs zal de keuze niet gemaakt worden.

18 mei 2021 om 14:24

Ik ben er inderdaad ook bang voor dat het niet eens zoveel zal schelen wat betreft de prijs. Maar als je naar de afgelopen 2 seizoenen kijkt dan kan je niet ontkennen dat Neres niet de schoenveters van Malen vast mag maken. 3 goals in een heel eredivisie seizoen, daar zou zelfs een aanvaller van een degradant niet tevreden over zijn.

18 mei 2021 om 15:13

Zwaar vertekend beeld. Neres is een heel andere speler dan Malen, heeft andere taken en heeft dit seizoen door blessureleed maar 25 competitiewedstrijden kunnen spelen, waarvan slechts een handjevol als basisspeler. Hij moet zijn basisplaats delen met Antony waar Malen bij PSV een van de eersten is die op het wedstrijdformulier wordt gezet. Vorig jaar stond de teller voor Neres met 12 wedstrijden zelfs nog lager. Lijkt me geen goede basis voor een objectieve vergelijking. Neres mocht de afgelopen tijd inderdaad hooguit de schoenveters van Malen strikken, maar dat lijkt me niet meer dan logisch als je in ogenschouw neemt dat hij zijn eigen schoenen het grootste gedeelte van die periode nog niet eens aan kon trekken.

18 mei 2021 om 15:26

Tja, weinig goals. Wel een beslissende in een Finale. Die moet Malen nog gaan maken. Maar daar gaat het verschil ook niet inzitten. Neres teert nig een beetje op zijn goede seizoen in de CL. En ze weten oik wel dat hij na die bkessure nig niet echt een serie wedstrijden gespeeld heeft om zijn ritme te pakken. Die kimt wel weer op niveau. Maar afhankelijk van wat de nieuwe trainer daar vior systeem wil gaan spelen zal de keuze gemaakt worden. Al kunnen ze na de verkoop van Sancho ze makkelijk beide betalen/halen.

18 mei 2021 om 15:27

Dat zal allemaal wel maar ook dat speelt gewoon mee. Het is allemaal best vervelend dat hij een aantal blessures heeft gehad maar in de tijd dat hij wel fit was, was het gewoon niet goed genoeg, dat valt toch niet te ontkennen? Hij zit niet voor niks op de bank voor Antony als hij het echt beter deed speelde hij wel. Er zijn ook periodes dat hij gewoon een lange tijd fit was en spelers als Antony of Promes niet naar de bank kon verwijzen. Iemand als Malen heeft bijvoorbeeld ook een ernstige blessure gehad, maar ondanks dat kon hij zich wel terug knokken.

Natuurlijk liet hij in 18/19 en 17/18 wel leuke dingen zien, maar in hoeverre speelt dat nog mee? Momenteel zou ik toch echt eerder voor Malen gaan dan voor Neres. Ik denk als de Ajacieden ze bijvoorbeeld zouden kunnen ruilen zij dit ook zouden toejuichen.

Is het raar als ik zeg dat Ikoné de minste speler is als je hem naast Malen en Neres zet?

18 mei 2021 om 15:34

Is het raar als ik dan zeg dat wij talenten uit onze competitie al jaren overschatten? Ik kijk nauwelijks Ligue 1 maar volgens mij speelt Ikone al een aantal jaar bij een club die daar nu kampioen lijkt te worden ten kostte van Psg. Spelers die vanuit die competitie naar de Bundesliga zijn gegaan in de laatste jaren presteren over het algemeen wã©l direct. Pedro Goncalves heb ik toevallig wel een paar keer gezien en die is echt verschrikkelijk goed, dit seizoen 20 goals als aanvallende middenvelder. Heeft veel weg van Bruno Fernandes en die is in 1,5 jaar tijd al uitgegroeid tot top 5 speler in de Premier League

Als Dortmund met een goed bod komt zou ik het meteen doen als Ajax zijnde. Neres is al ruim een jaar hopeloos uit vorm.

Trainer van Dortmund kijkt vaak naar Lille, heeft ook de twee EL wedstrijden gezien tussen Lille en Ajax.

Daarin bakte Ikoné er niets van en maakte Neres een prachtige goal in de Johancruijff Arena, waardoor de wedstrijd gespeeld was.

Was even bijkomen voor Neres na zijn blessure, maar zit inmiddels al weer aardig op zijn oude niveau.

Zou een mooie club voor Neres zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
S. TiggesAanvaller60
S. GeppertUnknown
R. BürkiKeeper190
S. DrljačaKeeper00
M. HitzKeeper160
L. UnbehaunKeeper00
M. AkanjiVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren