Khalid Boulahrouz begint in Eredivisie aan loopbaan als jeugdcoach

Dinsdag, 18 mei 2021 om 11:06Rian Rosendaal

Khalid Boulahrouz begint bij AZ aan zijn loopbaan als trainer. Voetbal International meldt dinsdag namelijk dat de voormalig verdediger van onder meer Chelsea, Hamburger SV en Oranje in Alkmaar aan de slag gaat als assistent-trainer bij het Onder 18-elftal. Boulahrouz liep onlangs al stage bij verschillende jeugdelftallen van AZ om te kijken of het trainersvak wat voor hem is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door sirius)

Prima keuze. Bouhlarouz kan onze verdedigers wel een stukje meedogenloosheid bij brengen

18 mei 2021 om 11:34

En over het randje gaan...

18 mei 2021 om 11:58

"Onze verdedigers"...ik kon me al niet voorstellen dat je echt voor Feyenoord was

18 mei 2021 om 12:03

Ik denk dat hij met “onze verdedigers” Nederlandse verdedigers bedoeld maar kan het mis hebben.

18 mei 2021 om 12:03

Haha idd.. ON: als analist zegt hij prima dingen. Kan hopelijk Nederlandse verdedigers wat hardheid bij leren. En veel toppers gaan soms even over het randje (zie pepe Ramos, materazzi o.a.)

18 mei 2021 om 12:08

Voor mijn gevoel zijn er tegenwoordig nog maar weinig bikkelharde verdedigers. Varane, Pique, Dias, De Vrij, De Ligt, Van Dijk: het zijn allemaal geen betonvreters.

18 mei 2021 om 12:13

Denk dat in het hedendaagse voetbal je ook veel meer je hoofd erbij moet hebben tijdens het verdedigen, dan eens even bikkelhard erin gaan. Het spelletje gaat een stuk sneller en met de VAR kan je zomaar tegen een rode kaart aanlopen. Een bikkelharde verdedigers is leuk hoor, maar als die te hard/verkeerd instapt ben je gezien. Rust achterin is tegenwoordig zo belangrijk.

18 mei 2021 om 12:15

Hahaha volgens mij heb je de grap niet begrepen. Hij bedoelt Feyenoord, maar aangezien iedereen van AZ naar Feyenoord gaat refereert hij daar naartoe.

18 mei 2021 om 12:16

@r.madridista jij snapt hem

Mooie stap voor hem. Heeft veel verstand van voetbal en brengt dat goed en duidelijk over als ik naar hem kijk/luister tijdens voetbalpraatprogramma's. Hoop voor hem dat het wat moois wordt. Verstand heeft hij, nu kijken of hij ook een people manager is en weet hoe hij om moet gaan met een groep. Zijn kennis overmaken zal wel goed zitten denk ik, maar totale omgang met een groep van 15 - 20 spelers zal de uitdaging zijn. Misschien beheerst hij dit wel al, ik zou het niet weten, maar dan zal het zomaar eens een goed huwelijk kunnen worden.

18 mei 2021 om 11:28

In eerste instantie is hij assistent

18 mei 2021 om 11:46

ah kijk, dat is in ieder geval beter dan direct voor de leeuwen gooien. Mooi meelopen en kijken of het wat voor hem is en het nodige erbij leveren voor wanneer hij ook echt de hoofdtrainer is.

Ik ben benieuwd of er een trainer/coach in Boulahrouz zit. Ik vind hem over het algemeen prima als analist, hij probeert alleen nog beetje te veel dure woorden te gebruiken om interssant over te komen. Dat hoeft van mij niet zo want hij weet goed waar die het over heeft. Overigens heeft hij wel echt een leuke carriere gehad, Chelsea, Hsv, Sevilla en aardig wat wedstrijden voor Oranje gespeeld.

18 mei 2021 om 12:43

Ik kan helaas niet met je mee praten maar Khalid overdrijft het wel. Hierdoor lijkt het geforceerd en soms is het helemaal niet nodig.

18 mei 2021 om 17:06

Haha ‘dure’ woorden? Welke voetballer praat überhaupt met dure woorden, noem eens een voorbeeld? Khalid spreekt duidelijk en rustig en met hem nog genoeg anderen van allochtone afkomst. Door helder te communiceren kun je ver komen, kijk maar naar een Aboutaleb of een Arib. Als je geen ABN spreekt kun je dat natuurlijk oefenen, net zoals iedereen die verder wil komen ik het leven probeert te verbeteren waar die niet goed in is. Of je zet jezelf in de slachtoffer rol natuurlijk en wijst naar anderen (makkelijk doelwit ‘normale Nederlanders’...)

18 mei 2021 om 23:00

Ach, de meeste Nederlanders spreken geen ABN. Die worden vervolgens door mensen in de randstad met de nek aangekeken alsof het een stel domme boeren zijn. Maar in plaats van dat wij domme boeren ons als minderwaardig behandeld voelen, denken we het juist anders. Veel mensen uit de provincie zouden dan ook nooit in de randstad willen wonen.

Jammer. Vind hem eigenlijk 1 van de betere analisten in NL

18 mei 2021 om 11:53

Klopt. Anderzijds, als hij Nederlandse verdedigers wat van zijn eigen mentaliteit en inzet kan bijbrengen, dan is dat weer positief voor het Nederlands voetbal als geheel. Ik vind namelijk dat we veel te veel focussen op het voetballende gedeelte voor verdedigers, waar het daadwerkelijke verdedigen te veel ondergesneeuwd wordt.

18 mei 2021 om 12:40

Absoluut, sprak dan ook meer vanuit eigen belang haha. Ben dan wel benieuwd of hij uiteindelijk ook echt hoofdtrainer wil worden (zijn aanmelding voor trainingscursus geeft wellicht een indicatie) of het (a la Bergkamp) wel prima vindt om in de luwte te blijven werken.
Sowieso vind ik het altijd wel mooi te zien als oud-voetballers na hun spelersloopbaan actief blijven in de voetballerij

18 mei 2021 om 12:33

Uit deze tekst haal ik niet dat hij door deze keuze ook stopt als analist? Dat zou te combineren kunnen zijn. Theo Janssen is bijvoorbeeld ook actief bij de jeugdopleiding van Vitesse en daarnaast veelvuldig op TV als analist.

18 mei 2021 om 12:44

Zat ik ook over te twijfelen. Maar talentbegeleider (bij Vitesse) en assistent trainer verschillen denk ik wel ietsje.
Daarnaast gaat hij dus ook een trainingscursus volgen, wat er waarschijnlijk op duidt dat hij de ambitie heeft om verdere stappen te zetten.
Dus ook al zou hij nu wellicht nog even aanblijven als analist, zie ik m dan alsnog redelijk snel vertrekken

18 mei 2021 om 13:14

Theo Janssen heeft zijn TV-werkzaamheden ook gecombineerd met het zijn van trainer van jeugdteams. Zo was hij eindverantwoordelijke (en kluif meer werk/verantwoordelijkheid dan assistent) van Vitesse O18 en O19 (niet gelijktijdig) terwijl hij ook al als analist werkzaam was. Die vergelijking gaat mank. Een trainerscursus is ook geen fulltime job. Als hij moet beginnen met Uefa C (voor oud BVO-spelers) dan staat daar een studiebelasting tegenover van 278 uur in 4 maanden tijd. Dat is allemaal te overzien. Maar goed, uiteindelijk is hij zelf degene die zulke afwegingen maakt. Feit is dat er in dit nieuwsbericht helemaal niks over staat ;-).

18 mei 2021 om 13:19

Het zijn dan ook aannames die ik maak. Ik heb geen idee hoeveel tijd er gestoken wordt in zulke jeugdteams en of dat verschilt per club. Daarnaast is het natuurlijk, zoals jezelf al aangeeft, ook aan de persoon zelf of diegene alles wil blijven combineren.
Hoe dan ook denk ik dus dat (vanwege het willen halen van het trainersdiploma) hij op termijn een full time trainersklus ambieert.
We gaan t zien

18 mei 2021 om 13:24

Kan toch prima naast elkaar ... Waarom of of ipv en en?

18 mei 2021 om 14:20

Mee eens, al is het goed mogelijk dat hij gewoon als analist aanblijft. Bovendien vind ik 'm dermate verstandig over voetbal praten dat ik er ook wel een goede coach in zie.

Weer een oud-Feyenoorder in Alkmaar, de hoeveelste is dit wel niet? Zijn capaciteiten zijn nu natuurlijk moeilijk in te schatten, maar de keren dat ik hem aan talkshowtafels zag zitten maakte hij wel een goede indruk op me. Getuige het enorme aantal kwibussen dat iedere week overal aan mag schuiven is dat al heel wat.

18 mei 2021 om 12:06

Boulah is opgeleid door AZ he, dus eigenlijk was dat ook gewoon een Azer bij Feyenoord...

Altijd leuk natuurlijk, veel succes jongen en breng de verdedigers wat mee Misschien zien we je wel over een paar jaar in het eerste.

18 mei 2021 om 11:42

Denk je nog dat Boulahrouz zijn kicksen aan gaat trekken?

Ontzettend benieuwd naar hoe met name Vlaar zich zal ontpoppen als trainer. Ongelooflijk sympathieke, maar faire kerel die als geen ander weet wat er voor nodig is om topsport op je maximale kunnen te bedrijven en bovendien altijd een belangrijk persoon geweest binnen de selecties waar hij mee gespeeld heeft als min of meer stille leider.

18 mei 2021 om 14:22

Ik zie in Boulahrouz ook wel een goede toekomstige trainer. Hij heeft die uitstraling. Ik vind 'm bijzonder zinnig over voetbal praten en dat is tegenwoordig redelijk zeldzaam op TV.

Ik kan ontzettend genieten van Boulahrouz als Voetbal-analist op Ziggo Sport. Hij kan zeker ook zijn steentje bijdragen als jeugdtrainer bij AZ.

Doen ze goed bij AZ, want dit soort gasten kunnen de balans tussen jeugtrainers goed bewaren tussen 'voetbalervaring' enerzijds en 'laptoptrainers' anderzijds.

Hahah hij wordt mijn trainer volgend jaar

Er zijn voormalig voetballers waar ik geen toekomstig trainer in zie, Boulahrouz is er één van. Ik betwijfel zeer of die veel succes zal hebben in deze carrière als trainer.

18 mei 2021 om 12:05

Kan je ook toelichten waarom je dat niet ziet? Of moeten we dat proberen te raden ?

18 mei 2021 om 14:24

Waarom dan? Hij heeft uitstraling, heeft de mentaliteit waardoor hij spelers op z'n plaats kan zetten en anderzijds het inlevingsvermogen om een speler te begeleiden waar nodig. Bovendien vind ik 'm als voetbalanalist de beste die we in Nederland hebben. Ik zie juist alle kwaliteiten van een goede coach in Boulahrouz.

18 mei 2021 om 23:03

Ik denk dat juist andersom. Heeft persoonlijkheid, snapt het spelletje, is duidelijk en heeft mentaliteit.

Misschien lees ik de titel verkeerd, maar gaat onder 18 van AZ in de eredivisie spelen?

Mooi om de kannibaal bij ons aan de slag te zien gaan. Denk dat hij verdedigers zeker wat kan bijschaven qua mentaliteit.

Hebben we ook al reservetrainers op het oog voor als feyenoord aanbelt? Vlaar en boulahrouz is natuurlijk als een rode lap op een stier haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger341
J. KarlssonAanvaller3211
C. StengsAanvaller307
D. KunstAanvaller00
M. BizotKeeper330
Elber EvoraKeeper00
A. KrulKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Nederland
28 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren