Le Parisien: Benzema wordt opgenomen in EK-selectie Frankrijk

Dinsdag, 18 mei 2021 om 12:10Rian Rosendaal • Laatste update: 13:00

In Frankrijk wordt serieus rekening gehouden met een terugkeer van Karim Benzema in de nationale selectie. Le Parisien weet dinsdagmiddag zelfs te melden dat de spits van Real Madrid deel zal uitmaken van de 26-koppige EK-selectie van bondscoach Didier Deschamps. De keuzeheer van de regerend wereldkampioen maakt de definitieve selectie dinsdagavond bekend. Benzema speelde in 2015 voor het laatst een interland voor Frankrijk.

Le Parisien vroeg onlangs de mening van zijn lezers over de spitspositie bij Frankrijk. 66,7 procent zag een terugkeer van Benzema wel zitten, met 60,9 procent die de voorkeur gaf aan de huidige aanvalsleider Olivier Giroud. Benzema speelde in 2015 voor het laatst een interland. De 33-jarige topschutter raakte destijds betrokken bij een sekstape-affaire. Hij zou er bij zijn voormalige collega-international Mathieu Valbuena hebben aangedrongen om de afpersers te betalen. De Real-spits werd met vier andere personen in staat van beschuldiging gesteld wegens zijn rol in de afpersingszaak.

In 2014, toen Valbuena nog bij Olympique Marseille speelde, kwam een sekstape om onduidelijke redenen in handen van Karim Zenati, een jeugdvriend van Benzema. De aanvaller zou tegen Valbuena hebben gezegd dat hij tegen betaling bereid is om de bewuste tape te vernietigen. Er is in de Franse media echter ook gesproken over het feit dat Benzema juist ook het slachtoffer was van Zenati, die in het criminele milieu verkeerde, een strafblad had en acht jaar in de cel doorbracht. Een international van Frankrijk steunde Benzema, al deed hij dat wel anoniem. "In mijn ogen heeft Karim niets verkeerd gedaan. Hij wilde Mathieu, die hij als een persoonlijke vriend beschouwde, helpen. Karim heeft Mathieu aangeraden om de afkoopsom te betalen. Ik vind het dus te gek voor woorden wat Karim nu overkomt."

Door de breed uitgemeten affaire werd Benzema buiten de nationale ploeg gehouden, waardoor de routinier het EK van 2016 en het WK van 2018 miste. Bijna zes jaar later is de situatie dus geheel anders, mede ook door zijn uitstekende prestaties in het shirt van Real. Benzema kwam dit seizoen tot 29 doelpunten in alle competities. Het lijkt er nu op dat dat Deschamps hem een tweede kans geeft. De topscorer van Real liet zich in het verleden via de sociale media meermaals negatief uit over de Franse bondscoach en bondsvoorzitter Noël Le Graët, maar dat lijkt nu geen issue meer te zijn voor de trainer van de EK-favoriet.

Deschamps liet eerder dit jaar nog duidelijk weten dat hij nooit zal vergeten dat Benzema hem ervan beschuldigde te zijn gezwicht voor de druk van racisten, toen de aanvaller buiten de selectie werd gehouden voor Euro 2016. In de Spaanse media vindt men het aan de andere kant weer onbegrijpelijk dat Benzema stelselmatig wordt genegeerd door Deschamps. Real-coach Zinédine Zidane roep de Franse keuzeheer ook al op om de spits weer in genade aan te nemen, maar tot dusver was Deschamps niet te vermurwen.


Poll

Het is terecht dat Karim Benzema met Frankrijk naar het EK gaat


Gerelateerd

Meer sportnieuws

147 reacties (laatste reactie door sirius)

Geweldig! Wart een onrecht is deze man aangedaan.
Schandalig zelfs .

Geen je bent onschuldig tot tegendeel bewezen is. Gewoon veroordeeld door de laffe bestuur

18 mei 2021 om 10:15

Zelfs nadat je onschuldig bent bevonden door het gerecht ben je blijkbaar nog schuldig voor de bond. Ik snap wel dat hij niet werd opgeroepen toen Valbuena nog bij de selectie zat om gezeik te voorkomen maar sinds die niet meer opgeroepen wordt snap ik er echt niks van.

18 mei 2021 om 11:06

Wat een onzin, Benzema is zeker niet onschuldig. Hij is vrijgesproken omdat de politie fouten had gemaakt in het onderzoek (afluisteren was niet toegestaan etc.). Hij heeft het gewoon gedaan.

18 mei 2021 om 11:13

ik ken het hele verhaal niet, maar ik zou me zo genaaid voelen dat ik (als niet volledig frans zijnde) echt zou bedanken en zeggen dat ze er in kunnen stikken. Of ik zou in de finale in mijn eigen goal schieten en 2 rondjes om het velt rennen met het shirt uit in een Algerijns ondershirtje.

18 mei 2021 om 11:53

Die man koopt jou in een gouden kooi!

18 mei 2021 om 12:15

Met Benzema is Frankrijk de torenhoge favoriet. Benzema, Griezmann en Mbappe dat wordt smullen. Ik zou zo spelen 4231: Lloris|Mendy-Varane-Kimpembe-Digne|Kante-Pogba|Mbappe-Griezmann-Coman|Benzema.Tegen de betere tegenstanders Ndombele voor Coman en L Hernandez voor Digne.

18 mei 2021 om 12:24

@N-ajax toch wel een gemis dat jij niet voor de Franse justitie werkt Colombo

18 mei 2021 om 12:33

N-ajax, ik snap die publieke verontwaardiging van veel mensen ook niet. Dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is, daar sta ik echter volledig achter. Echter is Benzema niet van onbesproken gedrag. Bizar hard rijden zonder rijbewijs, seks met een minderjarige prostituee en hij moet voor deze afpersingszaak mbt Valbuena nog voor de rechter verschijnen in oktober 2021, dus loopt de rechtzaak dus nog. Hij is dus nog verdachte in de zaak.. Bovendien heeft ie de bondscoach zomaar beschuldigt van racisme. Ik zou ook twijfelen over zo'n type. Ook al kan ie zo goed voetballen.

18 mei 2021 om 12:36

@neutraledannl in elk geval tot finales dan he

Frankrijk toch echt wel een ziek elftal zo. Samen met Portugal favoriet voor mij. Engeland heeft ook eindelijk leuke spelers in vorm maar die stellen toch altijd wel teleur. Zonder van Dijk acht ik Nederland kansloos tegen deze 2.

18 mei 2021 om 12:46

Formus rare reactie die daarnaast ook een onwaarheid bevat. Ten eerste hoe oud was die man met dat bizar hard rijden en die zaak van die prostituee? Een jonge jongen, daarbij komt kijken dat hij niet eens seks met haar heeft gehad. Hij zou verdachte zijn, prima, maar jij weet zelf ook dondersgoed dat er voor hem geen reden was om dit te doen. Zelf zei hij dit met alle goede intenties te doen omdat hij zich zorgen maakte over Valbuena, iets in de trant van: doe het maar gewoon dan ben je er van af. Maar goed dat laten we aan de rechtbank over. En de onwaarheid die jouw reactie bevat gaat over het racistisch noemen van Deschamps? Dat heeft hij nooit gedaan en mensen zoals jij beinvloeden andere mensen in het geloven van zulke onwaarheden. Hij heeft gezegd dat Deschamps bezweek onder de druk van een racistisch deel van Frankrijk en dit is zeker niet hetzelfde als hem racistisch noemen. Bovendien heeft hij bij Real Madrid nooit problemen gehad met de selectie of iets. En is hij dus 1x in opspraak gekomen behalve toen in 2015 (en dat hard rijden toen hij nog een jonge kerel was). Benzema is al nota bene 15 jaar topvoetballer en is amper voor bijzaken in het nieuws gekomen. Doe maar ook twijfelen over Ronaldo dan, die heeft ook een zaak tegen zich lopen, dus volgens jouw logica moet je ook twijfelen over een type als Ronaldo.

18 mei 2021 om 13:06

R.madrista, Benz heeft zeker wel seks met haar gehad, alleen kon niet bewezen worden dat hij wist dat ze 16 was. Dat is ook niet te bewijzen. Echter is het dus wel gewoon waar, hoe je het ook wendt of keert. Maar ik zeg ook niet dat ie door en door slecht is, alleen is hij totaal niet van onbesproken gedrag en daarom zou ik ook twijfelen. En dat onbesproken gedrag is niet op een foto met een lijger oid, maar wel allemaal acties die imo veel ernstiger zijn. En hij is nog actief verdachte hè! De rechtzaak van die afpersing is nog half oktober dit jaar. Oh, en dat jonge kerel e.d. Hij was al gepakt en veroordeeld door de rechter (216km per uur), zijn rijbewijs was ingenomen en kort erop doet ie precies hetzelfde alleen zonder rijbewijs. Sorry. Jong is prima, maar hij was volwassen. En volwassen genoeg om de stunt twee keer uit te halen waarvan 1 keer zonder rijbewijs. Lekker hoor. Je kind zou maar doodgereden worden door zo'n recidivist. Edit: dat van dat racisme wist ik niet, had ik verkeerd, sorry. Ik zou echter ook erg "not-amused" zijn door iemand die mij beschuldigde van dat ik "bezweek onder de druk van het racistische deel van Frankrijk" terwijl dat hartstikke onzin zou zijn. Dat neigt ook naar het betichten van racisme, ook al zegt ie het anders. Benzema moet gewoon ook zelfkritisch zijn ipv dat soort ongefundeerde kwetsende dingen zeggen. En dat lijkt niet in zijn straatje te passen. Het ligt nl nooit aan hem maar altijd aan de ander. En als laatste: als mijn vrienden een teamgenoot van mij af zouden persen..... kom op. Wat voor vrienden heb je dan. Die zeg je de waarheid ipv je teamgenoot maar vertellen dat ie maar moet betalen omdat het geen lieverdjes zijn. Edit2: heb het even opgezocht: dat racen zonder rijbewijs was in 2015!!! Toen was ie 27! Dat kan je niet meer afdoen met "jong". Geen argument dus. Edit3: die seks met die 16 jarige was in 2010. Ok, was ie 22. Maar dat is ook echt al 4 jaar volwassen. Is in mijn ogen oud en normaal volwassen genoeg om dit soort dingen niet te doen. Maar, hij zegt dat ie het niet wist. Maar hij zei ook tegen de politie dat ie zijn rijbewijs thuis had laten liggen en zei ook ongefundamenteerd dat Deschamps bezweek onder de druk van het racistische deel van Frankrijk. Oftewel: hij zegt wel vaker zomaar iets als ie in de problemen zit.

18 mei 2021 om 13:27

@R.Madrista, wat is dan wel een reden voor een volwassen man om sex met een minderjarige te hebben? Jij hebt het namelijk over "er was geen reden voor hem".

18 mei 2021 om 16:13

Pfff, echt een wereldselectie. Te ziek voor woorden. Tenzij ze echt een enorme offday hebben zie ik ze zo de titel grijpen.

Maar de bal is rond en wij hebben Frenkie de Jong, toch Antoine?

18 mei 2021 om 16:51

@kyle66, sorry ik had duidelijker moeten zijn, toen had ik de transitie al gemaakt naar een ander onderwerp, namelijk het Valbuena-sextape schandaal.

18 mei 2021 om 16:57

Formus, hoe weet jij dan dat hij seks heeft gehad met dat meisje als dat nooit is bewezen? Is geen tegenargument. Gewoon oprecht benieuwd daarnaar. Dat van dat rijbewijs had ik niet door dat ie 27 was, excuses. Hahaha Formus en hoe weet jij de omstandigheden van die vrienden. De vriend in kwestie zit in het criminele milieu, dus hoe weet jij wat er gebeurd is? Voor hetzelfde geld was hij gewoon bang dat hem iets zou gebeuren ofzo. Bovendien heeft Benzema expliciet aangegeven Deschamps geen racist te vinden, maar dat Deschamps gewoon is bezweken onder de druk en eerlijk gezegd ben ik het met hem eens. Deschamps en Benzema waren de beste vrienden. Na dat schandaal kiest hij voor Valbuena prima. Maar nadat Valbuena buiten beeld is kan Benzema toch gewoon weer terugkomen? En ik ben het nog steeds niet met je eens dat Benzema iemand is die voor onrust zorgt. Nooit gedaan bij Real, oke hij heeft een zaak tegen zich lopen en is actief verdachte, maar dat wachten we af. Ronaldo is ook actief verdachte, moeten we hem meteen veroordelen? Benzema is geen onruststoker en is ook gewoon een sportief iemand, dat is te zien op het veld. Dus je kan me echt niet wijsmaken dat hij een onruststoker of iets is.

18 mei 2021 om 10:16

Volgens mij ben jij het WK van 2010 vergeten. Door intern gerommel werd dat toernooi voor Frankrijk echt een ramp, ondanks de aanwezigheid van spelers die bij de absolute top speelden. Ik denk dat Deschamps als de dood is voor een dergelijk scenario en daarom dus geen risico durft te nemen met Benzema. Ook helpt het natuurlijk niet dat Benzema de bondscoach voor steun aan racisme beticht. Daarnaast kunnen we ook niet beweren dat Frankrijk het zonder Benzema slecht heeft gedaan met een EK finale en een WK winst als gevolg. Allemaal het resultaat van een sterk collectief elftal, waarvan geen enkele speler tot de absolute uitblinkers hoorde. Umtiti en Varane waren even belangrijk als Mbappe, Griezmann en Giroud. Pogba speelde ook nog eens een zeer onderdanige rol, wat je absoluut niet zou verwachten van een speler met zo'n status. Ik vind de kritiek op Deschamps dus niet terecht.

18 mei 2021 om 10:22

oh ja, waar voorheen Oranje de reputatie had voor onderlinge ruzie en een rel had Frankrijk dat stokje met verve overgenomen.

18 mei 2021 om 10:23

Dat waren toch vooral Anelka en Evra toen?

18 mei 2021 om 10:27

Klopt met Domenech als bondscoach.

18 mei 2021 om 10:38

Dat van wk 2010 had niets te maken met Benzema hij was er nier een bij dus check e bronnen volgende keer beter. Ze zullen nu beter presteren en dit zal Mbappe en Griezmannn nog meer ruimte geven want nu zullen niet alle ogen op hun gericht zijn

18 mei 2021 om 10:41

@lierse, en kijk wat voor schade ze hebben aangericht. Natuurlijk kan je ook vraagtekens zetten bij Domenech als coach, maar het is niks nieuws dat een coach een speler wegstuurd nadat hij door die zelfde speler voor hoerenzoon wordt uitgemaakt. Volgens mij heeft Hiddink Davids ook een keer weggestuurd van een WK voor een dergelijke opmerking.

18 mei 2021 om 10:43

@boscojean, ik geef Benzema toch ook niet de schuld voor dat rampzalig toernooi. Leer lezen. Ik zeg alleen maar wat onenigheid kan doen op een WK. Frankrijk had nota bene in 2006 het toernooi gewonnen. Om dan vervolgens zo af te gaan in 2010 was toch wel echt een blamage. Deschamps wilt een collectief team hebben waar geen plaats is voor ego's die met elkaar botsen. En Benzema zal Mbappe en Griezmann meer ruimte geven? Hoe dan? Drie technische spitsen werkt gewoon totaal niet. Dat werd namelijk geprobeerd met Griezmann, Mbappe en Dembele op het WK 2018. Dat liep toen voor geen meter. Pas bij de introductie van Giroud hadden Mbappe en Griezmann de ruimte om hun spel te spelen.

18 mei 2021 om 10:57

Dat het meer te maken dat Domenech een heel slechte trainer was. Je hebt het over wk 2006 maar Frankrijk was heel slecht in de groepfase en waren bijna zelfs uitgeschakeld. Henry en Zidane hebben dat team geleid naar de finale en dat kwam niet door de trainer.je vergeet mooi ook dat ze in 2008 op het ek kansloos eruit waren in de groepfase omdat de spelers gewoon geen geloof hadden in de de coach. Iedereen in Frankrijk en de spelers wouden dat hij wegging maar dat gebeurde niet. En wk 2010 was gewoon topppunt. Je moet context hebben en begrijpen voor dat je dingen zegt er zijn ook talloze documentaires gemaakt over Frankrijk van de jaren Domenech zeker kijken dan begrijp je meer waarom wk 2010 zo een ramp was. Letterlijk geen enkele speler heeft iets positiefs te zeggen over hem

18 mei 2021 om 11:05

Ik vind het nu wel niet echt een reden om Benzema thuis te laten eerlijk gezegd. De laatste jaren is er echt geen negatief woord naar buiten gekomen over Benzema binnen Real Madrid. Dus echt een enorm moeilijke jongen zal het niet zijn. Of hij plots in een groep die al best lang samenhangt gegooid moet worden voor een EK is een andere vraag.

18 mei 2021 om 11:06

@bosco, Oh en dan moet je zomaar gaan rebelleren? De coach blijft de baas. Je kan er wel zoveel kritiek als spelers en volk op zo'n man hebben, maar hij bepaalt. Wie zijn de spelers dan om zo'n coach af te zeiken en openlijk tegen te werken?

18 mei 2021 om 11:09

@lierse, weten natuurlijk het fijne er niet van. Het kan ook zomaar zijn dat niemand in de selectie op Benzema zit te wachten. We verdenken de spelers in oranje er toch ook van dat er een bepaalde cultuur van vriendjespolitiek is ontstaan. Misschien dat het in Frankrijk ook zo is. Nogmaals, Deschamps moet een team zien te managen.

18 mei 2021 om 11:54

Ajax/barca2014: Lijkt me sterk dat de selectie niet op hem staat te wachten. Heeft binnen Real Madrid nooit, maar dan ook nooit voor onrust gezorgd. Is gewoon kwaliteit. Hij kan doen voor het team wat Giroud op dit moment doet, maar dan 5x beter. Hij heeft in het verleden al bewezen zich al te willen ontcijferen voor het teambelang, ik zie geen reden waarom die dat nu niet weer zou doen.

18 mei 2021 om 12:28

@Ajax/carca2014 Ze zouden willen dat ze in 2006 gewonnen hadden.

18 mei 2021 om 10:47

Zo Deschamps is net als De Boer eindelijk wakker alleen IPV van een half jaar te laat geloof ik 5 jaar te laat

18 mei 2021 om 11:15

Onrecht? Het lijkt er toch heel sterk op dat Benzema gewoon dat gedaan heeft waarvan hij verdacht werd, maar de politie heeft staan klungelen. Onschuld vertaalt zich niet alleen in een juridische uitspraak, maar ook in geloofwaardigheid en het morele punt. Los daarvan natuurlijk wel een beduidend betere speler dan Giroud.

18 mei 2021 om 11:59

Nou wat een onrecht. Als Benzema zich niet bemoeid had met dit soort louche zaken, was hij ook nooit in de problemen gekomen. Frankrijk heeft wel 40 topspelers, dan kan je een onruststoker er gemakkelijker uitgooien zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Ik vind echter wel dat de straf nu lang genoeg geduurd heeft, ben benieuwd of ook Benzema bereid is zijn trots opzij te zetten om nog een paar jaar te kunnen knallen voor les blues.

Van de ene kant wel omdat het gewoon een wereldspeler is, van de andere kant niet omdat hem onrecht is aangedaan. Als ik in zijn schoenen stond had ik afgewezen.

18 mei 2021 om 10:18

Dit dus, had gezegd sorry maar bekijk het maar hoeft voor mij niet meer.

18 mei 2021 om 12:21

Waarom is hem onrecht aan gedaan dan? Feit is dat hij betrokken was bij de zaak en het heeft er toch alle schijn van dat die rol niet positief was. Dat hij (nog) niet veroordeeld is, heeft niets te maken met het feit dat justitie denkt dat hij onschuldig is en alles met het feit dat ze de zaak niet sluitend kunnen krijgen. Om dan te gaan spreken over onrecht, is wel een uiterste.

18 mei 2021 om 12:22

Waarom? Accepteren en gaan spelen is juist de enige manier om te laten zien dat Frankrijk fout zat en niet hijzelf. Je krijgt de kans om je verhaal te vertellen.

18 mei 2021 om 13:18

Je kan niet je teamgenoten afvallen zoals hij dat deed. Had enorme ruzies opgeleverd als ze hem hadden opgeroepen.

Zou echt gruwelijk zijn vooral in zijn huidige vorm! Buiten het feit dat hij al zwaar genoeg is gestraft.

18 mei 2021 om 10:19

Met Benzema er ook nog is bij zijn alle andere landen echt kansloos.

18 mei 2021 om 10:23

Bme12, ze worden er inderdaad zeker sterker van. Kansloos is een groot woord, Portugal heeft ook echt een bizar goede selectie. Verder zijn de Duitsers al-tijd goed, daar dient altijd rekening mee gehouden te worden. Portugal en Frankrijk zijn ongeacht Benzema de favorieten als je het mij vraagt.

18 mei 2021 om 10:22

Misschien dat mensen nu eindelijk Benzema gaan waarderen als hij iedereen kapotmaakt

18 mei 2021 om 10:50

Alsof mensen hem nu niet al waarderen?

18 mei 2021 om 10:55

Aangezien 60% van de Fransen liever Giroud als spits heeft blijkbaar niet

18 mei 2021 om 11:05

Oke zo bedoel je het, dan inderdaad eens. Dacht dat je het over het algemeen had qua voetbalsupporters

18 mei 2021 om 11:11

Nouja, Giroud is natuurlijk wel de spits waarmee ze wereldkampioen zijn geworden. Wel is Benzema de betere spits in mijn ogen.

Tja, meer als terecht denk ik. Dat hij als nog een keer en mogelijk op het WK nog een keer zijn waarde kan laten showen. Ben zeer benieuwd!

Als je de documentaires van Anelka en Benzema hebt gezien op Netflix, dan zie je wat voor macht de pers in Frankrijk heeft.. Zulke gemene teksten plaatsen ze dan in de krant of magazine, waardoor het volledige volk daar ook achter gaat staan.

Met Benzema erbij zou voor mij Frankrijk de absolute topfavoriet op het EK zijn.

18 mei 2021 om 10:21

Gelukkig is Anelka altijd vrij gebleven van controverse. Kijk toch maar uit wanneer je een documentaire bekijkt waarvan maar 1 kant van het verhaal wordt verteld.

18 mei 2021 om 10:23

Niet alleen in Frankrijk , maar wereldwijd. Ook in Nederland. Maar mensen beseffen het niet want in het heilige westen is alles perfect. Altijd de andere kant kiezen als er wordt gedaan aan propaganda!!

18 mei 2021 om 10:36

Aangezien in het "heilige" Westen, met name in Europa, zo'n beetje de enige plek is waar je nog enigszins onafhankelijke pers hebt kan je er nog wel een beetje op vertrouwen. In verreweg de rest van de wereld word je nogal eens voor de gek gehouden.
Maar kritisch blijven op wat je leest is altijd goed.

18 mei 2021 om 11:19

Enigzins idd , maar hoeveel pers is onafhankelijk?
Op wat journalisten na , die overigens voor hun leven moeten vrezen als ze klokkenluiders zijn , is er geen/nauwelijks onafhankelijke pers.
Alle grote nieuwszenders etc. doen mee aan propaganda.
Dat van Benzema is een goed voorbeeld.
Weet niet of je de film ''vice'' (2018) hebt gezien? Ook een goed voorbeeld hoe de politiek (vice president van George Bush) de media (fox News) in zn zak had.
Door die propaganda was Amerika Irak en Afghanistan binnen gestormd terwijl er iig in Irak helemaal niks aan de hand was...

18 mei 2021 om 12:03

1 van de problemen van nepnieuws is dat mensen films (fictieve verhalen) als bronnen voor hun standpunt gebruiken. Laten we maar zeggen dat alles wat je ervoor hebt gezegd nu wel heel ironisch overkomt.

18 mei 2021 om 12:19

Een biografie is grotendeels op waarheid gebaseerd.
Los daarvan wordt er gedemonstreerd hoe propaganda en nepnieuws wordt verspreid vanuit de overheid.
Is het zo ondenkbaar dat een overheid (een deel van) de media in haar zak heeft?

18 mei 2021 om 12:50

@vegitosan, volgens mij haal je verkeerde conclusies uit die film. De film wilt gewoon laten zien hoe slecht mensen als Cheney en Rumsfeld waren, en eigenlijk voor een oorlogstribunaal zouden moeten verschijnen. Echter suggereert die film ook behoorlijk wat dingen waar simpelweg geen bewijzen voor zijn. Ik zou dus niet alles wat in die film wordt gezegd zomaar voor zoete koek slikken. En je verhaal over FOX klopt ook niet helemaal. Naar mijn weten had CNN een monopolie op alles wat zich in de oorlog in Irak afspeelde, omdat de regering Bush dit mogelijk maakte zolang ze positief over de oorlog zouden verhalen. De zender werd toen ook beticht van een propagandamachine voor de regering Bush.

18 mei 2021 om 12:50

Dus je accepteert bronnen die 'grotendeels' op waarheid zijn gebaseerd? En jij bent degene die stelt dat alle grote nieuwszenders aan propaganda meedoen? Zie je zelf niet hoe verkeerd jouw denkwijze is? Je hebt totaal geen kennis van wat bronnen zijn (en hoe je ze dus moet gebruiken), maar neemt wel de waarheidsgetrouw van anderen in twijfel.

18 mei 2021 om 13:40

Overigens voor wie echt geintereseerd in is om te weten waarom Cnn/fox zijn zoals ze zijn, kan ik het wellicht even kort toelichten.

Tot eind jaren '80 had je in Amerika het Fairness doctrine. Dat was een beleidsregel van de Fcc. Het FCC is een onafhankelijk bestuursorgaan, vergelijkbaar met het Commissariaat voor de Media. Het Fairness doctrine stelde dat ieder kanaal dat een controversieel onderwerp besprak ook ruimte moest geven aan tegengeluiden, met het doel dat de kijker dan meerdere kanten van het verhaal kon aanhoren.

Dit Fairness doctrine werd door het Reagan regime verwijderd. De redenen die zij hiervoor gaven was 1. Dat het in strijd was met het recht op vrijheid van meningsuiting. 2. Dat veel 'nieuwe' zenders hier niet aan konden voldoen en daardoor weinig competitiviteit op de tv was.

De gevolgen ervan waren dat in Amerika de cultuur omtrent free speech behoorlijk veranderde. Aan een mening werd een grotere waarde toebedeeld, dan aan het recht voor burgers om vooral feitelijk juiste informatie te ontvangen. Daarnaast moesten de klassieke nieuwszenders opeens met 100'en anderen concurreren om de airtime.

Nieuwszenders moesten dus veel meer met elkaar concurreren. Dat uitte zich in dat de snelheid en de controverse van het nieuws belangrijker werd dan de daadwerkelijke kwaliteit. Indien ze het fout hadden, konden ze zich achter hun vrijheid van meningsuiting verschuilen. De ethische code van de journalistiek werd minder belangrijk. Meer belangrijk werden de kijkcijfers.

Wat je dus krijgt in een land (en natuurlijk de tijd) waarin politiek ontzettend veel kijkcijfers oplevert is dat er deals werden gesloten tussen politieke partijen en nieuwszenders. Nieuwszender A doneert een X bedrag aan politieke partij B of vertelt hun verhaal langer. Politieke partij B geeft daarvoor exclusieve interviews, inside information etc. Er werden dus deals gesloten waar beide partijen van konden profiteren.

Dit is dus Amerika he, waar in alle lagen alleen maar met elkaar geconcurreerd moet worden. Omdat het zo daar is, betekent het niet dat wij in Europa hetzelfde ondervinden. Bij ons heeft deze verandering niet zo extreem plaatsgevonden en dus de objectiviteit en neutraliteit minder in het geding is. Vrijheid van meningsuiting is ook bij ons kostbaar, maar gaat niet ten koste van de waarheidsvinding. De NOS is bijvoorbeeld helemaal niet afhankelijk van kijkcijfers, maar krijgt haar geld gewoon van de overheid. Hierdoor hebben zij bijv. meer de vrijheid om objectief en kritisch hun verhaal te doen, dan Fox/cnn.

18 mei 2021 om 14:11

Ajaxbarca , ik haalde het niet aan als conclusie , maar enkel als voorbeeld hoe de overheid een grote invloed heeft op de media. In het begin (of halverwege) de film had Cheney het over Fox News , hij was conservatief en (schijnbaar) Fox News ook. Ik kan me niet herinneren dat de film Cnn had benoemd. Niet dat ik daarmee wil zeggen dat jij niet gelijk hebt hoor.

18 mei 2021 om 14:20

Op je eerste reactie.. die conclusie trek je zelf. Een biografie is grotendeels op waarheid gebaseerd , dan mag je toch best de waarheid accepteren die benoemd worden in de biografie? Of moet je alle inhoud afwijzen omdat de filmindustrie iets overdrijft om de film aantrekelijker/spectaculairder te maken? Ik haalde de film enkel als voorbeeld aan , er zijn talloze (niet fictieve) voorbeelden. Op je 2e reactie. Dank voor de toelichting. Ik vind het alleen heel naief van je als je denkt dat het in Europa niet of nauwelijks gebeurd. De Nos is misschien wel het grootste propaganda instrument van Nederland. Dat ze ook wel eens kritiek ergens op hebben betekent niet dat ze niet mee doen met propaganda. Dat het in mindere mate gebeurd als in Amerika daar kan ik nog wel in komen maar ook hier draait de propaganda molen op volle toeren. Niet alleen in Amerika , Rusland , China.

18 mei 2021 om 15:19

1. zoek eens de definitie van baseren. 2. geef maar een voorbeeld van propaganda. Dus ook iets dat bewezen is dat het niet klopt.

18 mei 2021 om 10:27

Autobiografieën zijn ook altijd de enige waarheid...

18 mei 2021 om 12:00

Ik weet niet hoe het met Anelka zit, maar in Benzema's documentaire zijn alle 3 de partijen opgeroepen om te praten. Benzema heeft zijn zegje gedaan, maar Deschamps, Le Graet en de advocaat van Valbuena hebben afgewezen mee te doen. Daarnaast zijn onafhankelijke partijen als journalisten en nota bene de ex-president opgeroepen om hun verhaal te doen. Dus je kunt niet zeggen dat het eenzijdig is. Het was onhandig van Benzema, maar waarom zou hij geld vragen aan Valbuena. Hij verdient miljoenen man, hij zijn vrienden en hun kleinkinderen kunnen nog rijk leven. Het was gewoon een tip/advies, dat die jongens gevaarlijk zijn en dat niet betalen dus niet slim was. En dat heeft Valbuena niet goed opgenomen.

Gewoon meenemen. Als ze beide van Frankrijk houden zetten ze hun persoonlijke problemen opzij. Frankrijk heeft een absurd sterke selectie, maar Benzema is imo de onbetwiste nummer 1 spits. Als die deschamps even z’n best doet gaat Benzema echt wel mee, iedereen wil op zo’n toernooi schitteren.

Het is wel echt bizar als je ziet hoeveel goede spelers Frankrijk kan oproepen. Die kunnen met gemak 3 selecties beter dan de onze oproepen. Natuurlijk is het ook een veel groter land, maar het blijft kwalitatief echt bizar goed. Helaas zie je dat niet altijd in hun spel terug. Mbt Benzema, terecht dat hij er weer bij is. Dat heeft wat mij betreft iets te lang geduurd (logisch toen Valbuena nog meedeed).

18 mei 2021 om 16:16

Mwoah, van Dijk, de Ligt en Frenkie de Jong zie ik niet in hun 3e elftal staan.
Maar dan speculeer ik op het feit als de Nederlandse selectie topfit zou zijn en dat is nu niet het geval.

Zou als ik benzema was niet eens gaan zolang die pannenkoek bondschoach is. Jaren lang genegeerd voor wat onzin en hem nu weer nodig hebben?

18 mei 2021 om 10:42

Die pannenkoek is als speler wereldkampioen en europees kampioen geworden met Frankrijk en heeft met Olympique Marseille en Juventus de Champions League gewonnen. Als coach heeft hij Olympique Marseille een kampioenschap bezorgd en is hij wereldkampioen geworden met Frankrijk.Wat een pannenkoek. Frankrijk heeft Benzema niet nodig om te presteren, al vind ik Benzema zeker één van de beste spitsen van de afgelopen 10 jaar. Het laatste vond ik overigens al toen hij nog bij Lyon speelde.

18 mei 2021 om 10:50

@boca, ik ben het helemaal met je eens. Ik denk dat velen Deschamps (terecht) haten omwille zijn defensieve speelstijl. Maar helaas is het wel effectief gebleken. Giroud als kapstok voor Mbappe en Griezmann werkt veel beter dan een voorhoede Griezmann, Mbappe en Dembele. In de eerste westrijd op het WK van 2018 had Deschamps deze voorhoede geprobeerd. Het liep toen voor geen meter. Het verbaast mij dan ook dat mensen er zomaar van uitgaan dat Benzema wel even een succes zal worden in de spitspositie.

18 mei 2021 om 11:16

Wiljan Vloet was met dit Frankrijk ook nog wel kampioen geworden

18 mei 2021 om 11:47

En misschien had Vloet ook nog wel prijzen gewonnen met Monaco en Marseille zoals Deschamps deed. Zo kun je alles wel bagatelliseren. Wanneer PSV niet naar wens presteert dan ligt het aan Schmidt maar als Frankrijk wereldkampioen wordt dan heeft het niets met de coach te maken. Wanneer Frankrijk dan weer geen kampioen wordt dan ligt het wel aan Domenech.

18 mei 2021 om 12:04

Ajax barca: jij doet alsof Benzema een grote egoist is die de ster wil zijn en alle goals wil maken, maar hij kan dezelfde rol als Giroud 10x beter op zich nemen. Dat heeft hij bewezen bij Real, destijds 3x op rij de beste club ter wereld. Hahaha het verbaast mij dat je Mbappe vergelijkt met Benzema, 2 hele verschillende spelers.

18 mei 2021 om 12:20

Zie de comment van sirius hieronder. Ik schaar me achter zijn mening.

Het blijft een raar verhaal, maar wat wel duidelijk is dat Benzema een en al veroordeeld is in Frankrijk met al die gemiste deelnames aan het nationale elftal. Als het verzoek kwam zou ik als Benzema de deelname weigeren. 1 toernooi meer missen maakt nu ook niet meer uit..

Alsof die aanval van Frankrijk nog niet eng genoeg is zeg. Kunnen we ze niet verplichten om met een handicap te spelen ofzo? Bijvoorbeeld altijd met Lenglet en Mathieu in de verdediging spelen zodat het eerlijk wordt.

“60.9% die de voorkeur geeft aan Giroud” Ja we kunnen veronderstellen dat de Fransen absoluut geen kijk hebben op voetbal, Giroud mag de veters van Benzema niet eens aanraken. Ben benieuwd wat Benzema zal doen als hij toch opgeroepen wordt, zijn interlandcarrière is hem toch wel onterecht afgenomen.

18 mei 2021 om 11:19

Ik denk dan ook niet dat het iets met de voetballende kwaliteiten te maken heeft en waarschijnlijk alles met het voorval een aantal jaren terug waardoor hij überhaupt verbannen werd.

18 mei 2021 om 12:19

Giroud wel wereldkampioen.

18 mei 2021 om 15:18

Laten we eerlijk zijn, zonder denigrerend te zijn tegen Giroud.
Hij is wereld kampioen geworden ja, maar dat is Adil Rami ook, met 0 minuten.
Als spits zijnde en elke wedstrijd basis te hebben gestaan op 1 na, heeft hij vrijwel niks gedaan. Van een spits verwacht je toch naast zijn spel zonder bal Goals en Assists en schoten op doel. Iets wat Olivier Giroud niet heeft gedaan, 0 schoten gelost op doel zegt toch wat als spits zijnde.

18 mei 2021 om 13:20

Benzema gaat onrust brengen in die selectie, let maar op.

18 mei 2021 om 13:49

Klopt, net als alle onrust die hij de Real-selectie de afgelopen jaren heeft bezorgd. Oh wacht...

18 mei 2021 om 14:47

Met de Real spelers heeft hij geen issues, maar een aantal jaar geleden was het grootste deel van de Franse selectie tegen zijn komst gezien zijn wat hij op zij kerfstok heeft. Dat sentiment verandert niet opeens in een paar jaar.

18 mei 2021 om 16:17

Wat is je bron dan want volgens mij heb ik dit gemist? Ben wel benieuwd welke spelers dit zijn.

Puur vanuit Benzema zijn eer en trots zou ik bedanken!!!! Het was duidelijk aangetoond dat hij een minimale inbreng had aan die hele schandaal. Daarnaast is hem niks ten laste gebracht omdat hij gewoon niets fout had gedaan. Deschamps heeft in de media en pers te hard en onterecht uitgehaald naar Benzema en zich vastgehouden aan zijn so called morele principes die helemaal nergens op sloegen. En nu moet hij maar even komen opdraven als een kleuter die uit de stoute hoek mag komen spelen met de rest van de groep ??

Le Parisien vroeg onlangs de mening van zijn lezers over de spitspositie bij Frankrijk. 66,7 procent zag een terugkeer van Benzema wel zitten, met 60,9 procent die de voorkeur gaf aan de huidige aanvalsleider Olivier Giroud.

2 spitsensysteem? Anders zou ik het knap vinden.

18 mei 2021 om 11:46

Wellicht Benzema bij de selectie, maar Giroud als basisspeler?

Waarom zou Benzema eigenlijk mee willen naar het EK. Deschamps houdt van vastigheid en Giroud is al jarenlang de spits van Frankrijk en ik geloof inmiddels ook topscorer allertijden. Dat gaat Deschamps niet opeens veranderen. En Benzema als bankzitter zie ik niet gebeuren

18 mei 2021 om 15:05

Ja inderdaad, topscorer allertijden, had er wel meer wedstrijden voor nodig. En als Benzema nog actief was dan hadden we deze discussie nooit gehad.

Voorin Mbappe, Benzema en Dembele. Op 10 Griezmann. Als controlleurs Kante en Pogba. Wat een afschuwelijk goed team.

18 mei 2021 om 11:01

Ik ben ervan overtuigd dat een dergelijke voorhoede niet zal werken. Ik denk dat je toch wel echt een kapstok nodig zal moeten hebben om rendement van spelers als Mbappe, dembele, Griezmann of Benzema wilt halen. Een 4-4-2 zou dan wel weer een optie kunnen zijn.

18 mei 2021 om 11:07

Benzema is net de kapstok bij Real Madrid.

18 mei 2021 om 11:23

Je hebt gelijk inderdaad. Ik ben zo gewend geraakt dat Benzema alles bij Real moet doen, dat ik was vergeten dat hij onder CR7 en Gareth Bale ook vaak als dienende speler moest opereren. Dan zou het dus in principe ook met Mbappe en Griezmann moeten lukken. Het neemt wel niet weg dat Griezmann op 10 mij niet zo'n goed idee lijkt.

18 mei 2021 om 11:33

Dat lijkt me inderdaad ook niet echt te werken. Maar gewoon het huidige systeem (of dat van het afgelopen WK) met Benzema in plaats van Giroud lijkt me ook echt wel te kunnen werken. Iets minder verdedigend vermogen bij Benzema uiteraard, maar dat kan Griezmann dan wel op zich nemen.

18 mei 2021 om 12:12

@ajax/barca2014 - Benzema offerde zich op voor Ronaldo, maar denk je dat hij dat ook zou doen voor Mbappe en vooral Griezmann? Ik denk het namelijk niet. Benzema had bij Real Madrid ook niet heel veel andere keuzes dan in dienst spelen van. Zoiets gebeurt vaak niet eens zo bewust.

18 mei 2021 om 12:19

Interessant punt dat je aanhaalt. De ego van Benzema als de grote man van Real zal inderdaad weer wat gestegen zijn na jaren bescheiden te moeten zijn geweest. Ook is hij viermalig CL winnaar terwijl Griezmann en Mbappe op vlak nog de grote beker moeten winnen. Aan de andere kant zijn twee laatstgenoemden wel wereldkampioen geworden, wat hun plek in de basis zou moeten rechtvaardigen.

18 mei 2021 om 12:21

Benzema is een type die vanuit beide rollen prima kan functioneren. Na een loodzwaar seizoen kan het juist lekker zijn voor Benzema om te dienen in plaats van forceren om de man te zijn. Laat dat maar over aan de jonge honden Mbappe en Dembele of een Griezmann.

18 mei 2021 om 18:07

Het gaat er niet om of hij het kan. We hebben allemaal gezien dat hij dat kan. Echter; is de kans aannemelijk dat hij dat gaat doen? Hij is de grote man bij Real Madrid tegenwoordig, is jaren niet aanwezig geweest en heeft in zijn ogen vast nog wel een appeltje te schillen met het nationale elftal. Die gaat echt niet in dienst spelen van. Dat zou bovendien ook vreemd zijn, want Griezmann is gewoon niet zo goed als Benzema.

Moet je nooit meenemen dit soort types, want die verzieken geheid weer de sfeer. Daarnaast vind ik hem erg overgewaardeerd, want als je Haller bij Real zet dan schiet die er minstens evenveel in. Frankrijk heeft daarnaast zo een goede selectie, als het nou een Bosnië of Oostenrijk was. Och, waar maak ik me druk om, weer een concurrent minder. Of zijn de mensen soms vergeten dat Frankrijk het WK heeft gewonnen door dit beleid van de coach?

18 mei 2021 om 10:35

Dit is misschien wel de domste reactie die ik ooit heb gelezen op deze site en dat zegt veel.. of is het sarcasme?

18 mei 2021 om 10:39

dan moet je wellicht wat vaker hier komen. Afgezien van het Haller verhaal vind ik de domheid best meevallen

18 mei 2021 om 10:43

Zegt hij doodleuk moet je nooit meenemen zulke types maar zijn profielfoto is gewoon Di Cainio die de hitlergroet doet wat een ironie. Benzema is gewoon een van de beste spitsen ter wereld en voor mij part gewoon beter dan Lewa maar dat is natuurlijk subjectief.

18 mei 2021 om 10:58

@Sosuh Ik vind jouw reactie de domste die ik ooit heb gelezen. Niks inhoudelijks toevoegen, maar wel andere reacties wegzetten. Leg dan eens uit waarom het zo dom is, of is dat te lastig?

18 mei 2021 om 11:05

Boscojean: Hele gekke conclusie van je. Wat is daar ironisch aan? Wellicht is mijn afbeelding al gekozen uit ironie. Wellicht zou ik type Di Cainio ook niet meenemen. Het is overigens geen Hitlergroet, maar een Romeinse groet, maar veel mensen hebben daar geen weet van en denken dat de geschiedenis bij Hitler is begonnen. Dat je aangeeft dat Benzema beter is dan Lewandowski geeft voor mij aan dat je er weinig kijk op hebt. Lewandowski is namelijk de beste pure spits ter wereld, ook volgens de kenners.

18 mei 2021 om 14:08

@lucaij De man met fascistische tattoes deed een romeinse groet en geen hitlergroet jaja wie houd je voor de gek

18 mei 2021 om 10:47

Want Benzema is een probleem geval? Volgens mij hebben we hem nooit bij Real kunnen betrappen op randzaken? Een voorbeeldprof. Waarom je Haller erbij pakt is mij een raadsel?

18 mei 2021 om 10:56

Vraag maar aan Vinicius dan of Benzema geen problemen geeft.

18 mei 2021 om 11:17

Man, man man. Dit zegt elke speler wel een keer over een medespeler alleen nu stonden er toevallig camera's op

18 mei 2021 om 11:19

Ligt dat aan Benzema of aan Vinicius? En wie spreekt daar over problemen? Is Sierd jou maatstaaf om te bepalen of iemand problemen geeft?

18 mei 2021 om 12:25

De grootste denkfout die te maken valt, heb jij nu gemaakt. Ook volg je Real niet. Momenteel is Real één van de moeilijkste/zwaarste club om spits voor te zijn. Benzema moet vrijwel alles zelf doen. Zie de onwijs lastige kopgoal tegen Chelsea. Die goal komt uit eht niets. Een uitzichtloze situatie met een voorzet wat hij met zijn hoofd controleert en vervolgens de bal genadeloos erin prikt.

18 mei 2021 om 13:06

Kopgoal? Was tegen Chelsea niet een volley in de 16 door het midden?

Deze topspits had al jaren terug gehaald moeten worden, en hopelijk krijgt Theo ook eens de kans bij Frankrijk, tis toch absurd dat zo,n topback niet eens op de bank mag zitten?

18 mei 2021 om 11:02

Hij gaat Hernandez niet meenemen te aanvallend. Hij speelt nog steeds met Pavard RB terwijl die man in niets uitblinkt. Didier speelt puur resultaatvoetbal echt heel jammer maar zijn keuzes verbazen mij niet sinds 2016 toen hij besloot Ben Arfa niet mee te nemen wist ik al genoeg. Ook de Franse burgers zijn niet blij met hem maar klagen niet te veel want ze winnen

18 mei 2021 om 11:15

Is toch een linksback? Helaas voor Hernandez heeft Frankrijk daar veel keuze met Ferland Mendy, Digne en Lucas Hernandez. Als ik die namen zo zie, dan snap ik dat het kan gebeuren dat hij niet geselecteerd wordt.

18 mei 2021 om 11:20

Lucas Hernandez is van nature gewoon een CV en Digne is dit jaar met alle respect niet beter dan Hernandez. Het ergste van al is dat hij niet eens start met Mendy maar met Digne

18 mei 2021 om 13:20

Theo en Mendy zijn met afstand de beste linksbacks van Frankrijk.. moet gewoon mee

Hij moet lekker bedanken en genieten van zijn vakantie. Jarenlang niet oproepen en Benzema beschuldigen van alles haha. Zelfs Macron en zijn groep begonnen slecht te praten over hem....

Een regelrechte schande dat een van de beste spitsen van deze generatie zoveel eindtoernooien heeft moeten missen door de smerige Franse bond. Onschuldig bevonden worden en vervolgens alsnog gestraft worden, schandalig. Ik hoop dat hij mee mag naar het EK en Frankrijk laat zien wat het verschil is tussen Formule 1 en go karten. Wat droom ik van een Frans elftal met Zidane als bondscoach en Benzema + Mbappe in de aanval.

18 mei 2021 om 12:16

De 'term' onschuldig is nogal relatief. Onschuldig bevonden worden omdat de zaak niet rond gemaakt kon worden is toch wel heel wat twijfelachtiger dan onschuldig bevonden worden op basis van bewijs. Het was namelijk bewezen dat Benzema er een rol in had, maar omdat de politie heeft staan klungelen, kregen ze de zaak niet waterdicht. Misschien moet je je afvragen waarom een voetbalbond een speler verbant. Dat doen ze echt niet als er grote twijfel over z'n schuld is. Zo'n voetbalbond heeft namelijk helemaal niets te winnen met het uitsluiten van een voetballer. We kunnen die zaak allemaal op internet terugvinden en dan lijkt het er gewoon sterk op dat Benzema er een rol in had. Het verbaast me hoeveel mensen hier er alles aan doen om dat volledig te negeren, enkel omdat hij (nog) niet veroordeeld is.

18 mei 2021 om 16:32

Wat is er gebeurd met de bekende woorden ‘onschuldig tot het tegendeel bewezen is’? Zolang hij nergens schuldig aan is bevonden is hij onschuldig, zo simpel is het. En zolang hij onschuldig is heeft de Franse bond geen benen om op te staan. Dit is gewoon smerig wat de bond hem heeft aangedaan.

18 mei 2021 om 18:00

Er zijn meerdere vormen van onschuld. In het geval van Benzema heeft het er toch alle schijn van dat hij erbij betrokken was in een negatieve zin. Hij is niet schuldig bevonden omdat ze de zaak niet sluitend krijgen, niet omdat er bewezen is dat hij onschuldig is. Niet voor niets loopt het onderzoek nog steeds. Verder interesseert het me eigenlijk niet wat de Franse bond wel of niet doet. Het gaat mij meer om de kwestie zelf en het verbaast me dat mensen de informatie die al op straat ligt willen negeren, enkel omdat hij nog geen veroordeling aan z'n broek heeft. Hij zou niet de eerste zijn die ergens mee wegkomt.

Ergens wel erg zwak om hem nu (mogelijk) wel op te nemen omdat hij zo goed in vorm is terwijl je hem om andere redenen al 2 toernooien buiten de selectie gehouden hebt. Ik ken de ins en outs van die situatie met Valbuena niet, niemand hier kent die, maar ik vond en vind het vanuit mijn oogpunt en met wat ik “weet” zwaar gestraft. Frankrijk heeft al een gigantisch sterke selectie en met hem er bij zijn ze nog sterker.

18 mei 2021 om 18:02

Ik vraag me vooral af of mensen die zaak wel hebben gevolgd. Dat hij niet veroordeeld is, maakt 'm zeker niet onschuldig. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat hij er negatief bij betrokken was. Mede door fouten krijgt het OM (of hoe dat in Frankrijk ook heet) de zaak niet sluitend. Het feit dat hij niet als onschuldig is verklaard na al die jaren, zegt ook wel redelijk wat. De ins en outs ken ik niet, maar heb dat gedoe destijds op de voet gevolgd. Datgene wat naar buiten is gebracht, spreekt niet in zijn voordeel. Wat zou een bond er bovendien aan hebben om 'm buiten de ploeg te houden? Er waren alleen maar nadelen en toch besloten ze 'm te verbannen.

Dit is maar een snel opgemaakt voorbeeld hoe Frankrijk zou kunnen spelen.
Goed uitgebalanceerd middenveld, met Pogba en Kante voor de onderscheppingen en Griezman en Ikone voor de aanvallende bewegelijkheid en snelheid. Met deze opstelling heb je spelers als : Dembele, Martial, Giroud, Umtiti, Kimpembe, Coman en Sissoko nog op de bank zitten. Ongelofelijk sterke spelers kunnen zij oproepen. Ik zie ze dan ook als absolute favoriet. Natuurlijk is Portugal ook een geweldig team, met spelers als Ronaldo, Jaoa Felix, Fernandes, Jota, Silva etc. Maar zo is er bij ieder land wel wat op te noemen.
Wij als Nederland kunnen ook een ongelofelijk goed team neerzetten, met spelers als de Ligt, F. de Jong, Wijnaldum, v Dijk, Dest. Ons probleem zit vooral voorin. Depay voelt zich te goed, en verder doe je niks met Weghorst. Ik zou persoonlijk voorin kiezen voor Depay, Weghorst en Bergwijn. Dan zou ik Brobbey& L. de Jong meenemen als absolute Pinchhitter

Lloris
Pavard
Varane
Lenglet
Hernandez
Ikone
Pogba
Kante
Griezman
Mbappe
Benzema
18 mei 2021 om 12:08

Dest is Amerikaan

18 mei 2021 om 12:32

damn, Scherp hoor. Even niet lekker opgelet. Dankje voor je oplettendheid

Snap de held affaire rondom Benzema niet wat is er gebeurd met het feit dat iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. Als hij voor onrust zorgde is het terecht dat de bond hem links liet liggen maar geef dat dan aan. Met Benzema had Frankrijk 100% Portugal geklopt in de EK finale van 2018. Ach ja beter laat dan nooit.

Linksom, rechtsom ..... Hij is gestraft door tijdelijk afwezigheid selectie Frankrijk.
Terecht of onterecht.

Er is ook altijd een moment voor een 2e kans.
Tijd voor hem om te voetballen.

Gewoon weigeren Big Benz, dit wordt toch een EK van de armoede en de vermoeidheid. Lekker op vakantie en blessurevrij opladen voor het volgend seizoen.

Deze fenomeen moet nog één keer knallen. Eigenlijk verdient Frankrijk zo een fenomeen niet. Eentje met karakter en identiteit.

Nu ga ik frankrijk volgen benzzzzz is back en dat zeg ik als barca fan kan zo genieten van deze speler hadden wij hem maar bij barca

Dat zou wel geweldig zijn (is hem gegund!) maar poeh het is jaren wel vreemd gelopen. Als hij het verleden kan laten rusten, zou ik zeggen ga ervoor. Als het waar is iig. Man Mbappe, Benzema en Griezzy voorin, absurde aanval. Middenveld Pogba, Kante en ? Frankrijk heeft zo wel een bizarre selectie, nja hadden ze al natuurlijk.

18 mei 2021 om 12:24

Misschien Camavinga? Ndombele? Lemar? Spelen ook best vaak met Rabiot, Kante en dan daarvoor Griezmann. Meer dan genoeg opties iig. Voorin Coman/Dembele, Benzema en Mbappe.. pff wat een aanval.

18 mei 2021 om 12:37

Aan de ene kant vind ik Griezmann en Benzema wel beiden spelers die bal graag in de voeten willen hebben. Ik denk dat een aanval Mbappe, Benzema / Griezmann en Coman gevaarlijker is dan zowel Benzema als Griezmann voorin. Of Griezmann moet op 10 spelen.

18 mei 2021 om 15:02

Benzema moet hier aan aan beginnen, kijk hoe hij is behandeld als oud vuil crimineel was staatsvijand nummer 1 in Frankrijk zelfs Franse president maakte Benzema met de grond gelijk. Benzema moet zijn eer hooghouden en niet voor Frankrijk uit willen komen. Benzema kennende is zo trots als wat die laat niet aan zijn eer komen.

Tsjaaa je moet toch wat als je in een poule zit met Duitsland, Portugal en Hongarije Maar nee zonder gekkigheid. Benzema in vorm wilt iedereen op het EK wel zien.

Iedereen die echt van voetbal houdt kan niet anders dan superblij zijn en uitkijken naar het komende EK als Benzema meespeelt! Dat wordt smullen!

Eindelijk Benz! Laat zien dat ze een killerspits nodig hadden met op de flanken, Dembele en Mbappe..

Wat een onzin. Hij is boogschutter, dat past helemaal niet in de tactiek.

on:

Eindelijk. Al jaren meest constante spits na Lewa.

Ze hebben Benzema een WK titel ontnomen. Hij had dan bijna alles gewonnen in zijn carierre. (met bijna alles, doel ik op de Gouden bal)

Hij moet gewoon bedanken, jaren lang niet als Fransman worden gezien gekleineerd, werd gezien als tuig crimineel, geschoffeerd en aan de schandpaal genageld jaren lang. Benz moet eer aan zichzelf houden en bedanken niet aan beginnen.

Ik gun het Benzema wel hoor. Voor diegene die zeggen dat ze liever Giroud hebben.. letterlijk op het WK - 0 schoten op doel - 0 goals - 0 assists En hij is pas topscorer geworden van Frankrijk met meer wedstrijden gespeeld dan Benzema en Henry. Het is een geweldige spits, don’t get me wrong, maar Ik zou persoonlijk altijd voor Karim kiezen.

Werd tijd... heeft lang genoeg geduurd die soort van schorsing !! 🤙

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. KantéMiddenvelder30
H. LlorisKeeper30
P. PogbaMiddenvelder30
A. RabiotMiddenvelder30
C. TolissoMiddenvelder30
K. BenzemaAanvaller32
A. GriezmannAanvaller31
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

379 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 34 23 2 0
2019/2020 Real Madrid 37 21 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
Laatste voetbalnieuws

UEFA treft maatregelen rond flesjes Heineken na statement Pogba

De organisatie van het Europees kampioenschap heeft maatregelen getroffen naar aanleiding van een statement van Paul Pogba om een flesje Heineken bier te verwijderen bij de persconferentie. Voortaan zullen er geen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren