Koopmeiners openhartig: ‘Ik denk er veel aan en speel gewoon open kaart’

Dinsdag, 18 mei 2021 om 08:51Rian Rosendaal • Laatste update: 08:58

De kans is zeker aanwezig dat Teun Koopmeiners zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld. De middenvelder heeft zich namelijk in de kijker gespeeld van verschillende clubs uit het buitenland. De aanvoerder, door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de voorlopige EK-selectie, gebruikt de komende tijd om tot een weloverwogen keuze te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Teun Koopmeiners klaar is voor het buitenland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fan123)

Bijzondere speler is het. Of hij voetballend uiteindelijk goed genoeg is, daar twijfel ik nog aan. Toch vind ik het in mentaal opzicht echt een bijzondere speler. In dat opzicht is hij vergelijkbaar met de Ligt, ook een geboren aanvoerder.

18 mei 2021 om 11:06

Klopt, mooi gesproken. Wij kennen hem natuurlijk al wat langer, maar het is echt een bijzondere jongen. Die echt zoekt naar een club waar hij ook wat mee kan. Of het een succes wordt weten we nooit, kijk naar de toppers van de afgelopen jaren. vbeek, Zyech, Idrissi Bergwijn, spelen allemaal te weinig bij hun nieuwe club. Persoonlijk zie ik dat bij Teun niet gebeuren, maar ja je weet het nooit al ineens een echte topploeg zich meld.

Ik denk ook dat hij perfect zou passen in Italië. Inter is misschien wat te hoog, maar Roma zou een mooie volgende stap kunnen zijn denk ik. Bij AZ zijn voor hem geen doorgroeimogelijkheden meer, dus dit is het juiste moment. Maar het is natuurlijk wel handig om te weten of Mourinho het in hem ziet zitten. Want anders hoef je er niet naartoe.

18 mei 2021 om 09:09

Ik ben het helemaal eens met je. AS Roma zou de perfecte club zijn voor hem. Maar met de komst van Mourinho begin ik er toch aan te twijfelen. Het zou niet verkeerd zijn als hij wellicht eerst een paar jaar bij Valencia of een subtopper in Italië gaat spelen. Lazio zou ook niet verkeerd zijn. Ik vind hem gewoon geen "Mourinho-speler". Als Valencia zijn zaakjes wat meer op orde zou hebben, zou het daar een goede voor zijn!

18 mei 2021 om 09:35

Roma, Lazio, Atalanta of eventueel Leverkusen, Wolfsburg, M. Gladbach. Zulke clubs zouden mooi zijn.

18 mei 2021 om 10:26

Atalanta lijkt me super voor hem. Doen het toch erg goed de afgelopen jaren en de verwachtingen zijn geen kampioenschap. Het is hem gegund na wat hij az gebracht heeft. Zijn broertje mag het dan over nemen

18 mei 2021 om 09:13

Als je ergens niet naar toe moet nu, is het Roma. Je moet als speler sowieso nooit naar een team gaan dat getraind wordt door Mourinho. En helemaal niet als je van een positief en leuk voetballend team als AZ komt.

18 mei 2021 om 09:24

Aan de andere kant houdt Mourinho wel van multifunctionele spelers. Koopmeiners kan je zowel in de verdediging als op het middenveld plaatsen. In een systeem met drie verdedigers zou hij als opbouwende verdediger wel eens kunnen renderen.

18 mei 2021 om 11:05

Ten eerste word je dan een hele andere speler dan dat je bent en misschien wil zijn. Ten tweede speelt Mourinho zo niet. Nee, er is geen goede reden om naar een Mourinho team te gaan.EDIT: en trouwens, verdedigen in Italië is totaal iets anders dan verdedigen in Nederland (als je dat al verdedigen mag noemen). Koopmeiners gaat daar echt niet zomaar in de verdediging spelen. Zelfs De Ligt moest wennen aan het begin en dat is een mega talent op verdedigend gebied.

18 mei 2021 om 11:31

ik word een beetje moe van dat mensen altijd maar zeggen dat verdedigen in Italië zo anders is.. het is de topcompetitie waar de meeste doelpunten vallen.

18 mei 2021 om 14:08

@fan123, onzin. Er zijn absoluut spelers die niet naar Mourinho moeten gaan en Koopmeiners is daar toevallig eentje van maar dat spelers nooit moeten gaan is onzin. Zo'n Botman zou er perfect passen. Ik denk dat het voor grote sterke verdedigers die niet goed kunnen meevoetballen het echt fantastisch is om voor een Mourinho team te spelen. Een jongen als Tete zou er ook passen.

Sneijder had zijn beste tijd onder Mourinho

18 mei 2021 om 15:14

@primetime Mourinho is passã© sinds een paar jaar, daarom moet je er niet naartoe willen. Heeft niets met speelwijze te maken. Als je als speler successen wil, ga je niet naar Mourinho tegenwoordig.

18 mei 2021 om 15:27

@mick00 Het kan wel zo zijn dat daar de meeste doelpunten vallen, maar dat zegt niks over de manier van verdedigen. Het is een veel tactischere competitie, waardoor je anders moet verdedigen en meer tijd moet besteden aan verdedigen. Kleinere foutmarges, andere vereisten van coaches, etc. Spelers die uit Nederland komen moeten dat helemaal vanaf bijna 0 leren. Dat is niet mijn bescheiden mening, maar dat is wat ik hoor van spelers die naar Italiã« gaan en trainers die daar werken.

18 mei 2021 om 17:29

@fan123, als je op die manier beredeneerd moeten spelers nergens meer heen gaan behalve naar Pep, Klopp of Zidane

18 mei 2021 om 17:41

@primetime dat is geen goede conclusie die je trekt. Het gaat om trainers die minimaal naar verwachting presteren of boven verwachting, op het niveau dat ze actief zijn. Wil je als Koopmeijners naar een team van het niveau van Roma? Dan moet je kijken welke clubs van dat niveau het al een tijdje goed doen. En dan kom je uit bij clubs uit als Lazio, Sevilla, etc. Dat soort clubs, waar geen trainers zitten die al jarenlang onderpresteren. Het is ook niet zo dat Mourinho één slecht seizoen heeft he, en dat ik op basis daarvan conclusies trek. Hij heeft meerdere slechte seizoenen achter elkaar.

18 mei 2021 om 10:04

13nesta het is jammer dat hij waarschijnlijk te duur zal zijn voor Psv. Zou ideale speler zijn voor hen. Naast Sangare en hij kan dan spelen voor het kampioenschap. Strijden met Ajax. Helemaal als PSV ook CL haalt.

18 mei 2021 om 10:53

Het zal inderdaad niet realistisch zijn maar hij was inderdaad de ideale speler geweest naast Sangare.

18 mei 2021 om 10:16

Heeft een prachtige vrije trap maar dat is niet voldoene voor 1 van de grote competities.

18 mei 2021 om 10:50

Net alsof hij niet beter kan worden bij AZ. Zal misschien minder leren, maar niets meer leren is denk ik ook niet het geval.

18 mei 2021 om 11:14

Wat ik wel grappig vind, niet alleen van jou hoor, maar zie het al een aantal weken. Dat Inter Milan te hoog is kwa niveau, ze zijn dit jaar 1ste maar de jaren daarvoor was het weinig soeps hoezo worden ze dan nu ineens als stap te hoog gezien. Juve oke, maar Inter?

18 mei 2021 om 12:06

Ben persoonlijk fan van koopmeiners, maar wat er bij Inter op het middenveld loopt is nog wel een klasse beter hoor...

18 mei 2021 om 12:56

Bij Inter zal hij Eriksen en Brozovic voor hem hebben. Dus dat is dan wel zitvlees kweken

18 mei 2021 om 13:26

Brozovic is een enorm goede speler. En Inter heeft toch wel over het algemeen spelers van een veel hoger niveau op dit moment? Heb je die basis-11 wel eens naast die van Roma gelegd? Het is toch duidelijk dat Inter op elke manier een hoger niveau is dan Roma?

18 mei 2021 om 16:44

Eerder een Atalanta, Fiorentina, Lazio

Ideale schoonzoon met buitengewone leiderschapkwaliteiten, komt heel volwassen en nuchter over. Ik denk dat hij qua persoonlijkheid heel ver kan komen maar voetballend simpel weg te kort komt voor clubs als Sevilla. Als hij het zou schoppen tot Real Betis, Gladbach of Wolves hij er het maximale heeft uitgehaald.

Koopmeiners heeft natuurlijk een fantastische traptechniek maar ik vind dat hij in zijn handelingssnelheid en vaardigheid in de kleinere ruimtes toch nog wel wat stappen moet maken voordat hij klaar is voor het buitenland. Een stap via PSV of Ajax had ik voor hem eigenlijk ook ideaal gevonden om aan die punten te werken, maar daar is hij dan helaas voor hem weer te duur voor geworden.

18 mei 2021 om 12:46

De meeste zullen het vast niet met mij eens zijn, maar ik zie veel overeenkomsten tussen Koopmeiners en Eiting. Vergelijkbare techniek en mentaliteit. Allebei kunnen tussen linies worden geschoven. Allebei niet supersnel in handelingen. Ik vraag me af of koopmeiners een goed voorbeeld kan zijn van blijven en doorbreken bij een kleinere club, daarmee sneller basisspeler zijn, sneller belangrijk zijn en daarmee meer/sneller kunnen groeien. Az heeft een uitstekende opleiding, en lagere eisen van spelers. Dus wellicht de ideale club nu voor talent? Benieuwd of een Eiting, ook zonder de blessures die hij heeft gehad, als hij en koopmeiners van club verschilden nu in elkaars schuitje zouden zitten.

Ik ben bang dat Koopmeiners niet de eerste naam is die bij Mourinho op het wensenlijstje staat. Als ik hem was zou ik Roma dan ook links laten liggen. Atalanta, Lazio, Leverkussen passen dan veel beter bij Teun

Is wat mij betreft de enige speler die er echt bovenuit steekt bij AZ. Wijndal doet het ook heel goed natuurlijk, maar die zie ik niet direct in het buitenland slagen (tussenstap bij Ajax zou beter zijn denk ik). Ben wel benieuwd hoe Koopmeiners zich dan gaat handhaven. Wellicht is juist de Franse competitie een goede voor hem. Dat is echt wel een stuk hoger dan de Eredivisie maar nog geen PL of Laliga. Hij is nog jong genoeg om niet direct naar de absolute top te hoeven gaan (daar zie ik hem op dit moment nog niet slagen).

18 mei 2021 om 10:22

Koopmeiners en Wijndal hebben zeker een goed jaar gehad (meerdere jaren wel), maar vergis je vooral ook niet in het grote belang van de bijdrage van Midtsjo. Die is denk ik belangrijker voor het elftal als geheel. Verzaakt zelden of nooit en brengt heel veel creativiteit op het middenveld.

18 mei 2021 om 10:24

Ja, daar heb je een heel terecht punt, die was ik glad vergeten. Vaak onopvallend maar des te belangrijker voor het team.

Een goed meevoetballende zes, perfect voor het Italiaanse voetbal. Zijn positie wordt in Nederland niet gewaardeerd. Ik denk dat hij met de juiste stappen mensen echt nog wel kan verrassen, zoals De Roon ook deed. Heeft een heerlijke trap en verzaakt eigenlijk nooit.

Toch vraag ik me echt af waar die jongen naartoe moet. De Nederlandse top zal hem niet willen betalen en tevens twijfelen aan zijn doorgroeimogelijkheden. Dan lees je een club als Inter en vraag ik meteen af; wat moet hij bij Inter..?! In de PL en Bundesliga ligt het tempo veel te hoog voor hem, dat kan hij nooit bijbenen. Wellicht een middenmoter in Spanje? Of gewoon een ander land maar niet per se een stap hogerop zoals Portugal.

Lekker naar Italië gaan joh! Iets lager tempo dan in andere competities, maar wel veel waardering voor spelers zoals hij. Vanuit achteruit de opbouw verzorgen met een loper naast hem op het middenveld. Ik hoop op Roma of Napoli voor hem, Inter zou denk ik net wat te hoog gegrepen zijn. Ga hem (en zeker ook zijn persoonlijkheid) echt missen bij AZ.

Ik vind het een goede speler, Ben heel benieuwd waar die naar toe gaat. Maar ik zou het ook mooi vinden als AZ hem nog een jaartje weet te behouden

18 mei 2021 om 11:43

Denk dat AZ hem graag wil laten gaan, nu nog 2 jaar op zijn contract, maakt het onderhandelen een stuk makkelijker dan met nog 1 jaar. Daarnaast is Teun ook gewoon toe aan de volgende stap. Heeft bijna 4 jaar basis gestaan bij AZ, vanaf zijn debuut zo'n beetje vaste waarde geweest, al 2 jaar aanvoerder en inmiddels in beeld bij het NL elftal.

Goed moment om door de voordeur te vertrekken en ik denk inderdaad dat Italië voor hem een goed land kan zijn.

18 mei 2021 om 16:25

Ooh ja nee dan snap ik idd dat AZ hem liever nu verkoopt. Vind het een goede speler die naar mijn mening echt onderschat word door veel mensen. Zou het leuk vinden om hem in de Serie A te zien

Ik denk juist dat hij heel goed kan slagen bij bijvoorbeeld inter. Ik snap dd negatieviteit rondom hem nooit zo. Het is de best scorende middenvelder van de eredivisie terwijl hij niet de aanvallende middenvelder is. Daarnaast een jongen die met beide benen op de grond staat en leiderschapskwaliteiten heeft. Ik zie hem wel slagen bij elke club in Italië. Ja zelfs Juventus wel. Ik denk dat hij heel goed floreert met andere goede spelers om hem heen.

18 mei 2021 om 13:05

Best scorende middenvelder zegt niet zoveel als er een penalty of 10 bij zitten. Dus het scorende vermogen valt best mee. Een echte penalty specialist is het ook niet en ook zijn directe vrije traooen niet zijn specialiteit. Want daarvoor maakt hij er te weinig. Wel een goed trap en overzicht, maar nig in een te laag tempo. Dus die slaagt niet zomaar bij elke club. Hij zal moeten gaan voor een trainer met een duidelijk plan voor hem.

Open kaart spelen bij AZ. Nooit handig weten we sinds Arne Slot. Enorm benieuwd of Koopmeiners drie versnellingen hoger kan bijbenen. Ik vrees er een beetje voor, maar de potentie is er wel.

Overschatte voetballer. Omdat die de ‘nuchtere Nederlandse mentaliteit’ heeft vinden mensen hem geweldig vooral als ik naar reacties hierboven kijk. Ik zie hem echt niet in de subtop van het buitenland voetballen. Hij komt al handeling snelheid tekort in de eredivisie dus laat staan in Duitsland of Italië waar ze er boven op klappen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger341
J. KarlssonAanvaller3211
C. StengsAanvaller307
D. KunstAanvaller00
M. BizotKeeper330
Elber EvoraKeeper00
A. KrulKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren