Kraay junior schrikt na telefoontje: ‘Hij is he-le-maal naar de gallemiezen’

Dinsdag, 18 mei 2021 om 06:52Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:28

Guus Hiddink lijdt zwaar onder het coronavirus, zo heeft Hans Kraay Junior maandagavond in het televisieprogramma Veronica Inside onthuld. Vorige week werd bekend dat Patrick Kluivert in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden van komende maand als interim-bondscoach van Curaçao zal instappen in verband met het coronavirus bij de 74-jarige Hiddink, maar meer details waren toen nog niet bekend.

“Ik had Guus aan de telefoon. Het is best wel heftig, want we hebben gehoord dat hij voorlopig even niet de wedstrijden kan doen, maar hij is er echt flink aan. Hij is teruggekomen van die overwinning op Cuba en hij heeft flink corona”, doelde Kraay Junior op de 1-2 overwinning van eind maart. “Hij heeft drie, vier dagen volle bak aan de zuurstof in het AMC in Amsterdam gelegen en is tien tot twaalf kilo kwijt.”

“Hij is he-le-maal naar de gallemiezen.” Kraay Junior wist niet of Hiddink was gevaccineerd op Curaçao of in Nederland. “Ik weet het niet, maar hij was er echt flink aan.” De oud-voetballer sloot het nog enigszins positief af: "Johan Derksen en René van der Gijp moesten de hartelijke groeten hebben.” Curaçao speelt op 5 juni uit tegen British Virgin Islands en sluit de eerste ronde van de kwalificatiewedstrijden af thuis tegen Guatemala op 8 juni.

Kluivert, die een aflopend contract heeft als hoofd jeugdopleiding bij Barcelona, was tussen 2015 en 2017 bondscoach van het Curaçaose elftal en heeft een warme band met het eiland. Als Curaçao de komende twee wedstrijden wint, volgt meteen daarop de tweede ronde van de kwalificatiewedstrijden. Deze zullen op 12 juni en 15 juni gespeeld worden tegen de winnaar van Groep D. Het valt niet uit te sluiten dat Kluivert dan ook nog op de bank zal zitten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Ik wens Hiddink veel sterkte. Moet ontzettend zwaar zijn voor hem en gezien zijn leeftijd,kan het herstel wel even duren. Hij blijft toch één van de beste trainers die Nederland heeft voortgebracht. Beterschap!

Vervelend voor Guus, ik hoop dat hij snel opknapt! Offtopic: Guus was een tijdje geleden te gast bij de podcast van Theo Maassen. Dat is wel interessant om te luisteren!

Waarom moet dit door Hans Kraay jr in de publiciteit worden gegooid?

20 mei 2021 om 00:01

Is dat geheim dan eiken.

Een positieve punt hieruit is dat hij zoveel is afgevallen: altijd beter voor Hiddink z’n gezondheid op zijn leeftijd, dan al dat extra vet wat hij had.

Heftig allemaal en kan hem alleen sterkte wensen.

Ik hoop altijd dat de hele familie van die idioten die nog steeds ontkennen dat deze ziekte bestaat het krijgen en dat ze eraan gaan en zij als laatste overblijven. Ik ben sowieso van mening dat mensen van wie bekend is dat ze zich niet aan de regels houden het recht moeten verliezen om in het ziekenhuis geholpen te worden. Wat je in je huis en lichaam doet maakt mij totaal niets uit. Maar anderen opruien en in het openbaar niet aan de wet houden moet harder bestraft worden. Wat Kraay betreft, zolang hij niet liegt heb ik totaal geen moeite met wat hij gezegd heeft. Alleen heeft hij de schijn tegen door zijn overdreven gedrag. Er zijn nou eenmaal mensen waarvan mensen alles willen weten. In dit geval wil men weten waarom de bondscoach van Curaçao vervangen wordt door Kluivert. Als Kraai het niet overdreven heeft heb ik er geen moeite mee. We moeten af van al die geheimzinnigheid. Dan gaan mensen speculeren en ben je helemaal verder van huis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 76
16 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. RoomKeeper
S. AlbertoVerdediger
J. GaariVerdediger
D. LachmanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren