Feyenoord presenteert opvolger Stanley Brard: ‘Stond zeer hoog op de lijst’

Vrijdag, 21 mei 2021 om 10:58Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:58

Rini Coolen gaat bij Feyenoord verder als hoofd jeugdopleidingen, zo maakt de Rotterdamse club vrijdagochtend wereldkundig. Coolen, die momenteel de Onder-21 van de club traint, is de opvolger van Stanley Brard, wiens aflopende contract door de Rotterdammers niet werd verlengd. De officiële titel van Coolen wordt overigens Academy Director. Hij vervulde deze functie in het verleden bij PEC Zwolle en Rosenborg BK.

"Rini stond bij ons zeer hoog op de lijst van kandidaten voor deze uitdagende functie. Hij heeft bij meerdere clubs de jeugdopleiding aangestuurd, dus hij weet precies wat nodig is om Feyenoord Academy de komende jaren door te ontwikkelen", zo verklaart technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite. "Want dat is de doelstelling die we voor ogen hebben: de jeugdopleiding en het eerste elftal nog beter op elkaar aan laten sluiten. Het hoofd jeugdopleiding heeft daar een instrumentele rol in."

"Door het coronavirus is afgelopen seizoen met Feyenoord Onder-21 niet gelopen zoals we van tevoren gedacht hadden", aldus Coolen. "Dat heeft me wel de mogelijkheid gegeven om goed om me heen te kijken en mijn ideeën te vormen over het technische beleid van Feyenoord Academy. Mooi dat ik nu de kans krijg om daar vanaf volgend seizoen zelf invulling aan te geven, als hoofd jeugdopleiding van een schitterende club als Feyenoord."

Coolen werkt pas sinds dit seizoen bij Feyenoord, maar heeft een dermate goede indruk achtergelaten dat hij komende zomer dus promotie maakt. Het was al zo'n anderhalve maand bekend dat hij in beeld was als opvolger van Brard, die blunderde met een e-mail. Brard sprak zijn onvrede over Mark Onderwater en wilde die mail sturen naar algemeen directeur Mark Koevermans, maar richtte hem per ongeluk aan Onderwater.

Koen Stam, de huidige assistent-trainer van Dick Advocaat, krijgt volgend seizoen eveneens een nieuwe rol. Stam gaat nauw samenwerken met Coolen en gaat zich onder meer bezighouden met 'de moeilijke stap die talenten van de jeugd naar het eerste elftal moeten maken'. In die hoedanigheid zal Stam ook af en toe aansluiten bij de technische staf van Arne Slot, de opvolger van Advocaat.

De functiewijzigingen volgen op het rapport dat technisch directeur Frank Arnesen liet opstellen door het Amerikaanse bedrijf SportSology. De organisatie, waarmee Arnesen ook bij Chelsea al samenwerkte, voerde de afgelopen maanden een grondige analyse uit op Varkenoord. Arnesen is van plan om de nieuwe trainer van de Onder-21, de opvolger van Coolen dus, uit het buitenland te halen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door nicomitea)

Oh had gehoopt op iemand van AZ

17 mei 2021 om 19:59

Had ik, gezien hoe de jeugdopleiding momenteel functioneert, een stuk vervelender gevonden dan de arts .

17 mei 2021 om 20:02

Ja jammer, konden ze meteen wat jeugdspelers meenemen!!

17 mei 2021 om 22:17

Ze hebben natuurlijk nog wel een opvolger voor Coolen nodig dus het kan nog. Ohnee, die komt uit het buitenland zie ik nu.

17 mei 2021 om 20:00

Precies dat dacht ik ahah. Dan konden we weer dat jankverhaal aanhoren dat van az naar feyenoord een stap achteruit is omdat AZ een paar seizoenen boven zichzelf uitsteekt.

18 mei 2021 om 10:57

Paar seizoenen? Denk dat Feyenoord vaker boven AZ is geeindigt de laatste jaren.

17 mei 2021 om 20:05

Moest toch wel even hardop lachen toen ik deze reactie las...
Geweldig.

17 mei 2021 om 20:15

Fijne avond!!! 😂

17 mei 2021 om 20:26

Eerste waar ik ook aan dacht😅.

Hopelijk pakt dit allemaal goed uit want er komen echt een paar supertalenten aan.

17 mei 2021 om 20:31

Supertalenten nog wel

17 mei 2021 om 20:45

U17 en U15 hebben echt geweldige spelers.

17 mei 2021 om 23:02

Je doet alsof dat onwaarschijnlijk is?

Trainer uit het buitenland.....
Ik voorzie namen als een Claude Makélélé van Chelsea, of bij Tottenham, Anderlecht, HSV ... of waar hij maar gewerkt heeft

ik ben niet zo bekend met Coolen. welke spelers die nu in het betaalde voetbal rond lopen heeft hij o.a. opgeleid of iig mee geholpen om op te leiden?

17 mei 2021 om 22:15

Hij is eerder HO bij Rosenborg geweest.

18 mei 2021 om 11:08

Ok en welke talenten zijn daar doorgebroken onder zijn bewind?

Dit is de ideale functie voor Rini Coolen. En Arne Slot heeft bij AZ ook al met Koen Stam gewerkt. Stam heeft bij AZ prima werk gedaan in de jeugdopleiding. Ik begin steeds meer vertrouwen te krijgen in het nieuwe Feyenoord. Ben benieuwd wie de nieuwe trainer van U21 wordt

Gefeliciteerd meneer Coolen. Waarom moest Brard weg? Had Az geen goede hoofd jeugdopleiding
Duidelijk is in ieder geval dat Feyenoord bezig is aan vernieuwing. Goed zo

18 mei 2021 om 10:58

Zo zeg! Mooie blijk reageren zonder enige kennis van zaken. Zat jij in isolatie in een souterrain in Ruinerwold dat je die hele rel rond Brard gemist hebt? En beweren dat Feyenoord 'duidelijk bezig is met vernieuwing' laat ook niet veel achtergrondkennis zien. Coolen is vorig jaar aangesteld als jeugdtrainer, waar hij door corona niet verder kwam dan drie wedstrijden en het hele jaar praktisch werkeloos thuis heeft gezeten. Verder komt zijn ervaring als hoofd opleidingen niet verder dan twee jaar Rosenborg en drie jaar Pec. Is dat vernieuwend, dit is toch gewoon weer regelrechte middelmaat man!

Vernieuwend had ik het gevonden als Feyenoord eens over de eigen schaduw had heen gekeken en eens naar Volendam was gereden om belangstelling van Jonk voor deze rol te polsen. Jonk heeft een sterke en gezonde visie op progressief voetbal en boekte tot zijn rel met Bergkamp in het technisch hart veel vooruitgang bij Ajax. Het lijkt me goud voor Feyenoord om het verrotte Varkenoord door deze man nieuw leven in te blazen. Maar voor Feyenoord zou dat wel wat te vernieuwend zijn.

Trainer van Jong Feyenoord? Dus hij heeft gewoon een jaar thuisgezeten? Bijzonder dat je deze man dan 'academy Director' maakt.

17 mei 2021 om 23:06

Is ook hoofdjeugdopleidingen geweest bij Rosenborg. Niet de minste club qua talentopleiding in Noorwegen.

18 mei 2021 om 01:23

Ja in een tijdelijke functie zo te zien. Nog geen jaar volgemaakt daar. En met alle respect voor de jeugdopleiding van Norwegen, opleiden van de jeugd in Nederland is wel wat anders.

21 mei 2021 om 11:12

@repuiztav Nu staan er ook bijzonder weinig clubs in Noorwegen bekend om hun talentopleiding. Je bent al snel niet de minste club als de concurrentie onder andere bestaat uit Viking, Kristiansund, Valerenga, Bodo Glimt en Sandefjord. Dat zegt mij nog steeds heel weinig over de kwaliteiten van Rini Coolen.

21 mei 2021 om 13:50

Speciaal voor jou nog even. Niet de minste club in de voetballerij (lees: ook buiten Noorwegen) qua talentopleiding. Rosenborg staat hierin namelijk best hoog aangeschreven

Kan iemand mij uitleggen waarom de opvolger van Coolen persé uit het buitenland moet komen?

'Stond zeer hoog op de lijst' dat betekent dus dat hij tweede if derde keus is. Anders stond er wel dat hij bovenaan de lijst stond haha

Rini, mooie vent. Heb hem meegemaakt als beginnend trainer begin jaren 90 toen hij zelf nog voetballer was bij Heracles. Bepaalde punten die ik onder hem heb geleerd pas ik nu toe bij de jeugd die ik onder mijn hoede heb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren