‘Gezien zijn seizoen verdient hij het niet om met Oranje naar het EK te gaan’

Vrijdag, 21 mei 2021 om 17:11Chris Meijer • Laatste update: 17:14

Een flink aantal Oranje-internationals is zonder blessures zeker van een plek in de definitieve selectie voor het naderende EK, maar er is ook een groep in het voorlopige keurkorps die in spanning zal moeten afwachten. Voetbalzone helpt Frank de Boer en de overige zeventien miljoen bondscoaches een handje door in te zoomen op die laatste categorie. In de vijfde aflevering aandacht voor Tonny Vilhena, die inmiddels al is verworden tot de gedoodverfde afvaller uit de voorselectie.

Door Chris Meijer

Afgaande op de praatprogramma’s van de afgelopen dagen lijken zes van de acht afvallers uit de voorselectie van Oranje al wel bekend. Zowel bij Veronica Inside als Studio Voetbal vielen de namen van Marco Bizot, Jeremiah St. Juste, Joël Veltman, Kenny Tete, Quincy Promes en Tonny Vilhena. “Vilhena speelt daar in die bananenrepubliek, dus die gaat ook niet mee”, zei Johan Derksen stellig. De meeste mensen zullen Vilhena min of meer vergeten zijn. Niet alleen speelt de 26-jarige middenvelder bij FK Krasnodar een beetje uit het zicht van de gemiddelde Nederlandse voetbalvolger. De laatste keer dat hij deel uitmaakte van de selectie van Oranje dateert alweer van september 2019. Vilhena moest in november het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten na een positieve coronatest, terwijl De Boer hem in maart liet afvallen uit de voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar.

Het artikel gaat verder onder de video
"Het zijn moeilijke keuzes geweest" | Frank de Boer over de voorselectie Oranje
Meer videos

Vilhena heeft inmiddels zijn tweede seizoen in Rusland achter de rug. Krasnodar telde in de zomer van 2019 negen miljoen euro neer om hem over te nemen van Feyenoord. De hyperambitieuze club bestormde op dat moment de top van de Premjer Liga en deed dat op een voor Russische begrippen onorthodoxe manier, daar de steenrijke eigenaar Sergey Galitsky voornamelijk investeert in de randvoorwaarden en de jeugdopleiding in plaats van in peperdure grote namen zoals bijvoorbeeld Anzhi Makhachkala ooit deed. Met een gedegen en gerichte scouting creëerde Krasnodar een kern van relatief onbekende buitenlandse spelers, die werd aangevuld met eigen jeugd en spelers uit de Premjer Liga. Het doel met Vilhena was min of meer duidelijk: hij moest zich in Krasnodar ontwikkelen, zijn bijdrage leveren aan de opmars van de club en vervolgens doorverkocht worden.

Vilhena vecht een duel uit met Alex Kral tijdens het duel met Spartak Moskou.

“Elke speler moet progressie maken. Ze halen een speler uit Nederland en het bedrag dat je vanuit de media hoort is aan de hoge kant. Maar goed, dat is logisch. Want Europese spelers kiezen hoofdzakelijk voor Rusland met geld in hun achterhoofd. De speler moet in Rusland snel beter gemaakt worden, zodat hij de volgende stap kan zetten. Promes is een goed voorbeeld geweest: Spartak werd kampioen en daarna is hij verkocht aan Sevilla”, verklaart Pavel Koutcherov, kenner van het Russische voetbal. Het eerste seizoen van Vilhena bij Krasnodar verliep in dat opzicht nog best veelbelovend. In iedere wedstrijd waarvoor Vilhena beschikbaar - hij miste de nodige duels door blessures en schorsingen - was, kreeg hij een basisplaats toebedeeld van trainer Murad Musaev. Krasnodar eindigde als derde en mocht daardoor voor de tweede keer op rij deelnemen aan de voorronde van de Champions League.

Daar begon dit seizoen nog veelbelovend. Krasnodar plaatste zich ten koste van PAOK Saloniki voor het eerst in de geschiedenis voor de groepsfase van de Champions League. “Dat is al geweldig voor een club van het kaliber Krasnodar. Ze hebben zich daar niet geweldig gemanifesteerd en geprofileerd. Dat heeft invloed gehad op de prestaties in de competitie”, zegt de in Rusland geboren en in Nederland woonachtige Koutcherov. Hij bracht zijn gehele loopbaan als voetballer door in zijn geboorteland en was na zijn actieve carrière werkzaam voor onder meer TOP Oss, Willem II, Dinamo Minsk, Arsenal en Everton. “Uiteindelijk moesten ze uitkijken om geen play-offs tegen degradatie te hoeven spelen. Het was een matig seizoen, ondanks een optimistisch begin. Vilhena heeft niet top gepresteerd en is mede daardoor ook op de bank terechtgekomen.”


Tonny Vilhena bij KrasnodarSTATISTIEK 2019/20 2020/21
Wedstrijden (in alle competities) 30 34
Speelminuten 2625 2238
Basisplaatsen 30 25
Doelpunten 4 4
Assists 4 4


Krasnodar eindigde als derde in een Champions League-groep met Chelsea, Sevilla en Stade Rennes, waarna Dinamo Zagreb in de zestiende finale van de Europa League te sterk was. Waar Krasnodar Europees nog overwinterde, kroop de werkgever van Vilhena in de Premjer Liga nooit uit de grijze middenmoot. De moeizame prestaties in de Russische competitie hadden gevolgen voor Vilhena, want hij moest het dit seizoen ook zo nu en dan stellen met een plek op de reservebank. Vilhena heeft dit seizoen weliswaar 34 wedstrijden achter zijn naam staan, maar begon ook 10 keer op de reservebank. “Hij is fysiek niet sterk en niet heel snel en dynamisch, dus hij moet in balbezit bepaalde dingen laten zien. Passing, een rol tussen de aanval en de verdediging en meer gevaarlijk zijn met zijn schot, omdat dynamiek, snelheid en power niet zijn voornaamste kwaliteiten zijn. Dat hebben we niet teruggezien.”

Onder Viktor Goncharenko, die begin april het stokje overnam van de ontslagen Musaev, is Vilhena in de laatste wedstrijden van het seizoen zelfs omgeturnd tot linksback. “Ze hadden daar een probleem, hij is linksbenig en dus hebben ze hem linksback gezet. Vilhena heeft natuurlijk niet per se de kwaliteiten om linksback te spelen, dus het is puur uit nood geboren. Dat zegt natuurlijk ook iets, hè. Als Vilhena de belangrijkste speler op het middenveld zou zijn, zou hij niet naar linksback geschoven worden. Dat is niet goed voor zijn vertrouwen en zijn spel”, aldus Koutcherov. De multifunctionaliteit zou Vilhena misschien een streepje voor kunnen geven bij De Boer, al zitten er met Owen Wijndal (AZ), Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Manchester City) en Daley Blind (Ajax) al de nodige spelers bij de voorselectie die aan de linkerkant van de defensie uit de voeten kunnen. Theo Janssen zei in Studio Voetbal dat Vilhena ‘sowieso niet achterin kan spelen’ en dat hij het loopvermogen mist om als wingback in een 5-3-2-formatie te spelen. Ook Koutcherov kan zich niet voorstellen dat Vilhena een plek in de definitieve selectie krijgt op basis van het feit dat hij ook als linksback uit de voeten kan.

Billy Gilmour kan in de Champions League-ontmoeting tussen Chelsea en Krasnodar niet voorkomen dat Vilhena de bal controleert.

“Je hebt Wijndal, Aké en misschien nog wel twee anderen die daar beter kunnen spelen. Als je moet kiezen tussen bijvoorbeeld Aké en Vilhena is dat makkelijk, op basis van alles. Aké speelt af en toe, maar wel bij Manchester City. Dat is een ander niveau. Het is geen optie om Vilhena als derde linksback mee te nemen. Op het middenveld zal hij de concurrentiestrijd niet winnen, zeker gezien zijn huidige status. Het Nederlands elftal moet op het middenveld voldoende voorzien zijn dat Vilhena niet nodig is. Ik vind dat Vilhena op basis van het seizoen dat hij gespeeld heeft, zijn vorm en zijn situatie het niet heeft verdiend om bij de definitieve selectie te horen”, stelt Koutcherov. Hij noemt Vilhena ‘het slachtoffer van een ongelukkig seizoen’. “De situatie was anders geweest als hij bij de tweede trainer altijd in de basis had gespeeld en nog een paar doelpunten had meegepikt. Dan had dat een visitekaartje geweest om een plek in de definitieve selectie te krijgen. Maar een speler die bij Krasnodar, de nummer tien van Rusland, niet altijd speelt, is andere koek.”

De vraag is waar de toekomst van Vilhena ligt. Er klonken vanuit Rusland al geluiden dat Vilhena aan het einde van het seizoen weg wil, terwijl in Italië werd geschreven dat Stade Rennes, Olympique Marseille, AS Roma, Napoli, Sampdoria en Atalanta geïnteresseerd zouden zijn. Tegelijkertijd denkt Koutcherov dat Vilhena mogelijk geen plek heeft in het elftal dat trainer Goncharenko komende zomer mag gaan bouwen na het mislukte seizoen. “Als ik speculeer, denk ik dat Krasnodar over hem twijfelt en hem wil verkopen. Hij is een best dure speler, qua salaris en transfersom. Italië zou best kunnen, maar hij moet in fysiek en mentaal opzicht op zijn top zitten om te presteren. Alleen naar welke club kan hij? Ik denk dat de beste vijf clubs hem niet willen hebben. Het belooft in ieder geval een turbulente zomer te worden, waarin hij normaal gesproken het EK thuis vanaf de bank bekijkt. Maar als hij toch naar het EK mag, zou dat een mooi wondertje voor hem zijn.”

Aflevering 1: ‘Veltman is een goede kandidaat om beste aankoop van het jaar te worden’
Aflevering 2: ‘Als Bakker dat aan zijn spel weet toe te voegen, kan hij echt heel ver komen’
Aflevering 3: ‘Als je Klaassen en Gravenberch door elkaar doet, kom je bij Schouten uit'
Aflevering 4: Waarom ‘leeuw’ met nul goals en nul assists tóch de beste optie voor Oranje is

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!


Poll

Denk jij dat Tonny Vilhena een plek krijgt in de definitieve EK-selectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sirius)

Leuke speler voor het niveau Feyenoord, maar niet genoeg voor dit Oranje en vooral met deze statistieken zit het hem niet mee, maakt bij Krasnodar ook gewoon een soort van vormdip mee (niet alleen hij, maar heel het team speelt niet best dit seizoen).

19 mei 2021 om 00:11

Volg jij serieus krasnodar op de voet?

19 mei 2021 om 00:15

Ik ben half Russisch en we hebben een leuke zender die Russische voetbal uitzendt, dus ja!

19 mei 2021 om 00:48

Ow Oké was gewoon benieuwd,bedankt!

20 mei 2021 om 07:23

Onder Koeman heeft hij toch een paar goede interlands gespeeld op hoog niveau, dus hij kan het wel. Zie hem nog wel een opmerkelijke transfer maken en weer in de picture terechtkomen. Misschien verstandig om hem juist daarom mee te nemen dan kan hij zich op het EK bewijzen en hebben we op de lange termijn weer meer plezier van hem.

20 mei 2021 om 16:27

En zelfs bij Feyenoord was het niet geweldig. In het kampioensjaar wel. Toen was iedereen top, maar verder deelde hij in de malaise. Sinds zijn vertrek worden er wel veel minder auto's met deuken gesignaleerd rond de Kuip.

Dertien in een dozijn voetballer, speelt postbode en blinkt niet echt ergens in uit naar mijn idee.

19 mei 2021 om 01:31

Hij speelt inderdaad soms als een postbode, maar hij is heel bruikbaar. Hij heeft gif, kan een man uitschakelen, verzaakt nooit, geeft altijd de volle 100%, verovert veel ballen, weet wanneer hij moet pressen. Als je als coach tegen hem zegt 'ik wil die nummer 8 van de tegenstander niet zien vandaag,' dan zie je die ook niet. Koeman gebruikte hem juist weleens als wingback op links en dat deed hij naar behoren. Zeker tegen Portugal destijds. Moet dan altijd denken aan die foto dat Ronaldo ligt te huilen op de grond en Vilhena hem even van repliek dient. Eigenlijk zegt die foto alles. Hij is van niemand onder de indruk en doet wat er van hem gevraagd wordt, tegen wie dan ook. Aan de bal schort er genoeg aan, maar juist als wingback (mocht Oranje weer 3-5-2 gaan spelen) is hij geschikt. Ik kijk er ook van op dat Janssen zegt dat Vilhena geen loopvermogen heeft. Dat heeft hij bij uitstek

19 mei 2021 om 01:45

Omschrijf je hier nou Edgar Davids of Vilhena?

19 mei 2021 om 02:06

Als Vilhena aan de bal een stuk beter zou zijn en zich meer als leider zou profileren, zou je een vergelijkbare speler hebben ja

19 mei 2021 om 13:01

Wel mee eens. Die had zich moeten richten op een rol als dienende speler, maar ging steeds vaker naar voren spelen en liep bij Feyenoord op een gegeven moment zelfs als een verkapte aanvallende middenvelder rond. Dat werkt gewoon niet, want Vilhena heeft niet echt aanvallende kwaliteiten. Die moet gewoon ballen onderscheppen en zich vastbijten in een tegenstander. Dan heeft hij voor een verdedigende middenvelder nog wel enigszins nut aan de bal. Hij staat al te lang stil in z'n ontwikkeling helaas. In potentie vind ik 'm beter dan De Roon, maar ik vraag me af of hij ooit dat niveau nog gaat halen.

Voor Vilhena en Til geldt: hadden nooit naar Rusland moeten gaan. Niet voor hun carrière iig (wel voor het geld). Was gewoon naar een middenmoter in Spanje, Italië of Duitsland gegaan, was je in beeld gebleven en speelde je in een fatsoenlijkere competitie

19 mei 2021 om 01:22

Vilhena had dat wel gewild, maar een kwam maar niets moois voorbij. Volgens mij wilde hij na het kampioenschap al verder kijken (het jaar ervoor leek hij transfervrij te vertrekken en waren veel clubs geïnteresseerd, maar onverwachts tekende hij bij). Vervolgens is hij nog twee jaar gebleven en dan raakt je geduld op. Toen kwam Krasnodar met een mooie zak geld en uitzicht op Champions League. Wel jammer ja. Als je ziet hoe bijvoorbeeld spelers als Amrabat, De Roon en Hateboer het doen in de Serie A, dan zou Vilhena daar qua niveau ook op zijn plek zijn. Hij kan heel gedisciplineerd en taakbewust spelen, met veel pit. Ik denk dat Vilhena ook liever naar Gladbach, Southampton, Atalanta, Sassuolo, Fiorentina of Lyon was gegaan, maar die kwamen maar niet

20 mei 2021 om 12:51

Heeft weinig met Rusland te maken. Vilhena stond bij Feyenoord al een beetje stil. Als je met 24 jaar de Eredivisie niet aan flarden speelt, is de kans klein dat je het elders wel gaat doen. Til is ook maar een vrij gewone speler voor Europese begrippen. Het zijn in mijn ogen jongens die nuttig zijn voor competities als de Nederlandse en Belgische, maar door uiteenlopende redenen moeten de omstandigheden voor beide heren juist zijn. Vilhena had het gewoon op de rol als verdedigende middenvelder moeten houden. Dan sta je misschien niet in de spotlights zoals iemand dat staat die doelpunten maakt en assists geeft, maar daar liggen de kwaliteiten van Vilhena, niet in het aanvallende aspect.

Wat het ook is, Vilhena heeft in Oranje altijd uitstekend gespeeld dus dat blijft natuurlijk hangen bij de Knvb. En eerlijk is eerlijk, dat is ook een goede reden om iemand te selecteren, zeker als de spoeling nogal dun is zoals nu op het middenveld. Vilhena is natuurlijk geen De Bruyne, maar dat is zijn concurrentie ook niet. Er gaan acht middenvelders mee, dat betekent dat de laaste paar tickets naar jongens als Til, Clasie, Koopmeiners, Propper, Schouten, Gravenberch of Rosario gaan. In dat rijtje kan je Vilhena makkelijk zetten.

20 mei 2021 om 10:25

Vergeet Strootman niet in dit rijtje. Heeft weliswaar de afgelopen jaren het niet verdient om bij Oranje te zitten. Maar is bij Genoa erg goed bezig, had Strootman liever gezien dan Vilhena...

20 mei 2021 om 10:40

Dat is dan weer het omgekeerde, die heeft bij Oranje vrijwel altijd teleurgesteld, dus weinig krediet bij de Knvb.

20 mei 2021 om 12:59

Zo uitstekend heeft Vilhena nou ook weer niet gespeeld. Die speelde een paar keer aardig en een paar keer slecht. Als Vilhena er zo goed opstond, zat hij er veel vaker bij en kreeg hij meer minuten. Het zou wel kunnen dat hij meegaat hoor. Er loopt nou eenmaal niet veel kwaliteit rond buiten De Jong en Wijnaldum, maar het is lood om oud ijzer wie je meebrengt. Overigens geloof ik niet dat Til, Clasie, Propper en Schouten momenteel uberhaupt op de radar staan, evenals Rosario. Het zullen deze namen denk ik wel worden: F. De Jong, Wijnaldum, Van De Beek, Koopmeiners, Gravenberch, Vilhena, Klaassen, De Roon. Propper heeft dit seizoen nog geen twee volledige wedstrijden gespeeld.

20 mei 2021 om 13:55

Dat denk ik ook, als je acht middenvelders meeneemt dan staan Frenkie, Wijnaldum, VD Beek, Klaassen en De Roon er sowieso op. Dat laat drie plaatsen over voor het rijtje dat ik boven noemde, wat eigenlijk lood om oud ijzer is want de kans op speeltijd is heel klein.

Wel apart, Van Gelder stak nog een loftrompet uit voor Vilhena tijdens Rondo. Hoe goed hij wel niet was, en hoeveel hij niet fysiek is gegroeid en qua passing. HIj was goed onder de indruk. Dan heeft Jack wel een dikke blunt gerookt ipv een sigaar als je dit stuk leest.

19 mei 2021 om 12:10

Ik weet niet wanneer dat was, maar als ik het zo lees is het verval vooral de afgelopen maanden, en waren zijn eerste anderhalf jaar nog goed.

19 mei 2021 om 12:17

Afgelopen zondag zei Van Gelder dat hij Vilhena heeft gevolgd en hoe goed hij wel niet was. Waarschijnlijk een compilatie gezien ofzo op Youtube, weet hij veel. Maar Vilhena was inderdaad een basisspeler en was nog belangrijk als controlerende middenvelder. Nu is hij inderdaad in verval geraakt.

Was ooit heel groot talent en scoorde 2 x in een EK jeugdfinale tegen onze oosterburen, maar als zo vaak komt dat er niet uit als men in het 1e gaat spelen.

Ook van de beek verdiend niet om mee te gaan

20 mei 2021 om 13:02

Hoezo niet dan? Wie moet je dan meenemen? Er loopt gewoon niets beters rond. Overigens zit Van De Beek op de bank bij Manchester United, niet op de bank bij een willekeurige club met alle respect. Basisspeler in Manchester wordt je niet zomaar. Is Van De Beek goed genoeg voor Manchester United? Nee. Is hij goed genoeg om de concurrentiestrijd te winnen van spelers als Til? Ja, met gemak! Op het middenveld is nou eenmaal minder concurrentie dan in de aanval waar alle buitenspelers elkaar nauwelijks ontlopen.

20 mei 2021 om 13:18

Op de bank zitten is bij iedere club hetzelfde hoor. Of je dat nu bij United of bij pakweg Groningen doet; dat is eigenlijk helemaal niet relevant. Feit is dat Donny dit seizoen nauwelijks gespeeld heeft en dus ook nauwelijks ritme en vertrouwen heeft. Dan zie ik liever iemand als Vilhena of Koopmeiners geselecteerd worden voor de definitieve EK-selectie.

20 mei 2021 om 14:55

Dat zijn helemaal niet de spelers waar Van De Beek mee concurreert. Dat zijn twee verdedigende middenvelders, terwijl Van De Beek een aanvallende middenvelder is. In dit geval zou een Jesse Bosch dus bij wijze van spreken een betere kandidaat zijn dan Van De Beek omdat hij bijna alles dit seizoen gespeeld heeft bij FC Twente? De concurrenten zijn gewoon beduidend minder en zouden uberhaupt nooit op de radar van een club als Manchester United staan.

20 mei 2021 om 17:34

In mijn ogen moet je kijken naar een combinatie van kwaliteit en vorm/ritme. En als de kwaliteiten niet extreem veel verschillen (wat ik tussen Vilhena en van de Beek niet per se het geval vind), zou ik de voorkeur geven aan de speler met het meeste wedstrijdritme. Overigens, zo verschillend zijn Vilhena en van de Beek toch niet? Beiden box-to-boxspelers die op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten kunnen.

20 mei 2021 om 19:21

Met alle respect hoor, maar Van De Beek is toch wel beter dan Vilhena? Verder is Vilhena het beste als verdedigende middenvelder (al lijkt hij zelf liever naar voren te voetballen), terwijl Van De Beek een aanvallende middenvelder is. Laten we wel zijn; Van De Beek mag dan weinig spelen, maar zit wel bij Manchester United. Als je daar niet slaagt, is dat geen schande. Vilhena speelt met alle respect bij Krasnodar en doet het daar niet eens heel geweldig. Daar zit nog wel heel wat tussen.

20 mei 2021 om 19:50

Qua intrinsieke kwaliteiten is hij wel iets beter denk ik, maar zo heel veel verschilt het toch ook weer niet? Want wat heeft Van de Beek precies laten zien dan? Eén heel goed seizoen in een uitstekend draaiend Ajax en dat is het eigenlijk wel toch? Ik vraag me af of Van de Beek uit zou blinken als hij bij Krasnodar zou spelen, denk het niet eigenlijk.

20 mei 2021 om 19:56

Maar goed, zou Vilhena uberhaupt een basisspeler zijn bij Ajax? Ik betwijfel het ten zeerste. We moeten ook gewoon realistisch zijn: Vilhena speelt op z'n 26ste niet voor niets bij de nummer 10 van Rusland, terwijl Van De Beek niet voor niets onder contract staat bij Manchester United. Nu blijkt United wat te hoog gegrepen, maar United is wel even hele andere koek dan uberhaupt de kampioen van Rusland, laat staan de nummer 10. En nogmaals; het zijn totaal andere voetballers, ook al spelen ze in dezelfde linie.

En Donny van beek wel? Speelt nooit bij united. En als die speelt verliezen ze altijd

Het is best vreemd dat ik de laatste tijd veel lees over een gebrek aan fysiek en loopvermogen bij Vilhena. In zijn Feyenoord tijd waren dat juist de aspecten waar hij in uitblonk. Ik kan me bijvoorbeeld nog wedstrijden herinneren waar hij spelers als Wijnaldum en Frenkie de Jong helemaal onzichtbaar maakte door ze op fysiek en loopvermogen te overtreffen. Echt jammer dat hij zich juist op die aspecten niet heeft doorontwikkeld. Daar ligt zijn kracht namelijk, voetballend is het natuurlijk niet veel.

20 mei 2021 om 19:22

In de veredelde jeugdcompetitie die de Eredivisie heet ja, maar in veel andere competities is zijn fysiek maar heel gewoontjes. Tja, dan heeft hij gewoon weinig om op terug te vallen.

20 mei 2021 om 22:23

Ik noem niet voor niets Wijnaldum en Frenkie de Jong. Die worden nu in topcompetities gewaardeerd om hun fysieke capaciteiten. Toen Vilhena tegenover ze stond in de Eredivisie overtrof hij beide op fysiek. Het is echt jammer dat hij dat niet doorontwikkeld heeft, daar ligt zijn kracht namelijk.

21 mei 2021 om 11:27

Wijnaldum heeft zich op dat vlak gewoon uitstekend ontwikkeld. De Jong is vooral snel en heeft de inhoud om te blijven rennen, maar hij word niet geprezen om z'n fysieke eigenschappen. Meer vanwege het totale plaatje. In top competities heb je meer nodig dan enkel fysieke inhoud en dan blijft er bij Vilhena gewoon weinig over. Bovendien overschat Vilhena z'n eigen kunnen door meer naar voren te willen spelen. Hij is goed als verdedigende middenvelder en op die positie had hij allang beter moeten zijn dan De Roon, maar het ego zat 'm schijnbaar in de weg. Hij dacht dat hij kon aanvallen en z'n Eredivisie seizoen waarin hij iets van 11 doelpunten maakte, heeft daar niet aan meegeholpen.

Die ene oefeninterland speelde die Robaldo toch mooi uit de wedstrijd. Verder geen idee hoe die het doet in Rusland.

Deze jongen verdient het al niet om in de voorlopige selectie te zitten. Voegt werkelijk niets toe aan het NL elftal. Absoluut een afvaller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

347 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren