Drommel wacht bij PSV strijd met Mvogo na besluit Péter Gulácsi

Maandag, 17 mei 2021 om 15:18Yanick Vos • Laatste update: 15:31

PSV-trainer Roger Schmidt heeft ook komend seizoen naar verwachting de beschikking over Yvon Mvogo. De doelman is voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig, dat hem door een clausule al na een seizoen kon terughalen. Omdat eerste keeper Péter Gulácsi bij Leipzig zijn contract heeft verlengd tot medio 2025, is de verwachting dat Mvogo niet terug zal keren naar Duitsland. Aankoop Joël Drommel wacht daardoor een concurrentiestrijd met de huidige eerste keeper van PSV.

Volgens het Eindhovens Dagblad rekent PSV erop dat Mvogo gewoon in Eindhoven blijft. De krant schrijft dat men in Eindhoven er niet van uitgaat dat Leipzig gebruik maakt van de afspraak om Mvogo mogelijk na een jaar al terug te halen. “Het zou verrassend zijn als Leipzig hem nu nog terughaalt”, reageert Schmidt in het regionale dagblad. “Ze wilden de clausule namelijk voor het geval hun huidige eerste doelman zou vertrekken. Nu dat niet meer het geval is, is de situatie veranderd. Ik weet niet hoelang de clausule van Leipzig nog loopt, maar ik denk dat we normaal gesproken met Yvon en Joël Drommel het seizoen ingaan. We hebben een lang seizoen dat eraan komt en voor hen allebei is de concurrentie-situatie goed.”

Medio april maakte PSV bekend dat Drommel overkomt van FC Twente. Schmidt ziet hem als een talentvolle keeper. “Voor PSV en misschien ook voor Oranje, later. We hadden de kans om hem te halen en waren eerst ook nog niet zeker of Yvon zou blijven. Dus wilden we hem nu aantrekken. Yvon heeft dit seizoen veel meer gespeeld dan in de drie jaar hiervoor en had die tijd nodig. Hij heeft het in mijn ogen goed gedaan.” Drommel kost PSV 3,5 miljoen euro. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract in het Philips Stadion en meldt zich in juni bij zijn nieuwe werkgever.

“Dit is de ideale stap”, zei Drommel in april bij de bekendmaking van zijn transfer. “PSV wil graag een meevoetballende keeper die durft te voetballen en vooruit te keepen dus ik had gelijk een warm en goed gevoel. Nu is het eindelijk zover.” Met PSV gaat Drommel voor het kampioenschap. “We gaan ons best doen om een zo goed mogelijk seizoen te draaien. Ze staan hier op 24 en dat moet snel 25 worden. Europees willen we ook zo hoog mogelijk spelen. Dit is een jongensdroom. Dit is dé club van Nederland, zo mag ik dat wel zeggen. Als jonge jongen droom je ervan om bij zo'n club te zitten en nu is die droom werkelijkheid.”


Poll

Wie zie jij het liefst onder de lat bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door woody19)

twee net niet keepers imo dus het wordt een spannende strijd tussen die twee verwacht ik

17 mei 2021 om 16:28

Wordt de lamme tegen de blinde. Met de woorden net niet ben je nog netjes. Beide keepers komen tekort. Drommel is een grabbelaar, blijft bij hoge ballen altijd angstig op de doellijn staan omdat hij vertrouwt op zijn vlotte reflex. Vervolgens grabbelt hij wat en ja, dan houd je wel eens wat tegen. Uitkomen doet hij niet aan. En Mvogo, tsja, dat is van alles net niks. Heeft geen punt gepakt voor PSV. Ik voorzie voor komend seizoen dus in ieder geval een keepersprobleem. Grote winnaar in deze is FC Twente. Maar verder gaat het goed hoor met het aankoopbeleid ahum.

17 mei 2021 om 16:35

Is drommel ook niet te klein voor een keeper? Ik hoorde iedereen zeggen dat Navas een gemis is bij Real, hij heeft het ook goed gedaan, maar Courtois straalt met zijn lengte zoveel meer rust uit bij voornamelijk hoge ballen met zijn lengte, Real is wat dat betreft er op vooruit gegaan..

17 mei 2021 om 16:37

Bij corners in ieder geval wel ja....1.93 zie ik. Dat kan voldoende zijn, maar hij lijkt altijd wat klein in zijn doel ja. Liever zie ik ze wat langer.

17 mei 2021 om 16:46

Sinds wanneer is 1,93 'klein' voor een keeper? haha. Los daarvan ben ik ook lange na niet overtuigd van Drommel hoor. Wordt echt 50/50 of ie bij PSV stappen kan gaan maken. Prima keeper maar betwijfel of die echt punten kan gaan pakken. Wat dat betreft in ieder geval fijn dat je er niet per se op achteruit gaat met Mvogo als tweede keeper. Beide geen schande om op goal te zetten maar écht toppers zijn het ook niet.

17 mei 2021 om 16:52

Een mislukte corner die per ongeluk in de kruising vliegt maakt Drommel nu ook direct te klein, ondanks 1.93m. Juist.

17 mei 2021 om 16:54

@ruiz_fct wat denk jij van Drommel dan? Ik kijk af en toe wel eens Twente maar ook niet wekelijks. Denk jij dat hij niveau PSV kan halen en echt een topkeeper worden?

17 mei 2021 om 16:59

@skede. Tuurlijk is 1.93 niet klein voor een keeper. Maar als ik hem zie vind ik niet dat er een keeper staat die respect afdwingt bij de tegenstander. Hij is ontegenzeggelijk 1.93, hij lijkt het alleen [email protected] Ruiz_FCT Een grapje mag toch nog wel?

17 mei 2021 om 17:05

Misschien moet ie hakken gaan dragen dan Dat respect afdwingen komt natuurlijk ook samen met prestaties. Unnerstall straalt veel uit maar pakt ook regelmatig een bal. Onana heeft een goede uitstraling omdat het gewoon een wereldkeeper is. Kijk naar van der Sar: 1 van de beste keepers die we ooit gehad hebben maar qua uitstraling alleen top omdat hij zo goed was. Anders was het net een wiskunde leraar.

17 mei 2021 om 17:18

Ik vind hem een hele goede keeper Skede en vind het erg jammer om hem te zien gaan. Bij Twente hoorde hij de laatste drie seizoenen, ondanks een aantal ongelukkige blunders, steevast bij de beste spelers. Hij heeft het qua reflexen en traptechniek ook in zich de echte top te halen denk ik, al ben ik het zeker met jullie eens dat er nog genoeg verbeterpunten zijn. Zo'n corner die er in vliegt, tja, ik weet zeker dat hij de volgende keer dat er een spits irritant voor hem gaat staan de situatie al heel anders aan zal pakken. Ik vind hem mentaal ook ijzersterk, want hij is regelmatig de grond ingetrapt door mensen zoals Johan Derksen maar heeft zich alsnog tot een betrouwbare sluitpost weten te manifesteren. Ik besef dat er bij PSV een ander niveautje wordt gevraagd en dat zo'n wedstrijd als tegen ADO echt niet mag gebeuren, maar ik denk dat Joel Drommel dat roerend met ons eens is.

17 mei 2021 om 17:56

Ach dit is toch ook weer zo overdreven. Mvogo pakte gisteren nog een punt tegen Utrecht. Bijvoorbeeld die 1 tegen 1 met Kerk was gewoon goed. IS Mvogo een topper? Zeker niet, maar voor PSV gewoon een prima keeper. Op die 2 flaters op het begin van het seizoen na heb ik hem echt geen grote fouten zien maken.

17 mei 2021 om 16:50

Zoveel negativiteit rondom Drommel nog voor hij ook maar een minuut het PSV shirt heeft mogen dragen. Hoe zuur kun je zijn.

17 mei 2021 om 18:37

Dit is inherent aan het spelen voor een topclub. Hier zal hij echt aan moeten wennen. Fouten worden uitvergroot en goede prestaties worden als normaal gezien. Ik ben wel benieuwd naar deze jongen. Ik gok op een Zoet in de betere jaren. Dat heeft hij in zich. een Zoet de laatste jaren was helaas te min.

Die zitten bij Leipzig ook echt niet te wachten op Mvogo kan ik me zo voorstellen.. Al zag Drommel er bij Twente de laatste weken ook niet echt lekker uit, lijkt het me een 50-50 strijd wie er onder de lat belandt.

17 mei 2021 om 15:55

Nee, het is dat bij Gulasci op Neuer na de beste keeper van Duitsland is. Anders hadden ze Mvogo 100% teruggehaald. Psv had Unnerstall gewoon moeten houden, zou leuk zijn als ie volgend seizoen wereldseizoen keept en ze bij Psv zich achter de oren krabben..

17 mei 2021 om 16:16

Dat Unnerstal beter is weten alle fans eigenlijk wel. De wedstrijden dat Unnerstal keepte was hij echt goed. Het enigste nadeel wat je gewoon houdt in Nederland is dat wij willen dag alle keepers mee kunnen voetballen en niet alleen ballen tegenhouden. Hierdoor zijn er echt veel keepers bij PSV geweest die te licht werden bevonden omdat ze minder goed konden mee voetballen. Voor mij moet een keeper gewoon ballen tegen houden en dat voetballende maakt me niet veel uit. Hierdoor had ik graag Unnerstal behouden, maar helaas is het niet anders.

17 mei 2021 om 16:42

Als die Unnerstall zo heel goed is zoals iedereen vaak zegt, waarom keept hij dan niet bij Psv? En waarom wordt hij dan slechts opgepikt door Twente en niet door een grotere club of buitenlandse club van het statuur Psv? Als ik hier een deel van de mensen moet geloven is Unnerstall na Onana de beste keeper van NL.. Ik heb hem genoeg zien keepen, vooral bij VVV maar net als wat Barca fans met Puig doen, doen Psv fans met Unnerstall, ze maken de speler 10x beter en groter dan hij werkelijk is

17 mei 2021 om 16:56

@alltimerin, het is hier volgens mij toch al wel een keer of 30 gezegd dat PSV weinig te willen had mbt Unnerstall? Die was transfervrij, heeft een huis laten bouwen over de grens bij Enschede en wil graag dichter bij zijn familie wonen. Dan kan PSV zeggen wat het wil maar Unnerstall heeft zelf zijn keuzes gemaakt he...

17 mei 2021 om 17:00

Volgens mij staat Unnerstall al wissel sinds zijn komst naar Psv, dus het is niet iets van kort geleden.. Als hij 1ste keeper zou zijn in Eindhoven had die nog steeds gewoon bij Psv gespeeld.. Als 2 of 3 trainers wat anders kiezen ligt het dan aan al die trainers?

17 mei 2021 om 17:09

Als Unnerstall eerste keeper was bij PSV was hij nu nog steeds transfervrij en had PSV nog steeds niks te willen. Hij is een klein uurtje over de grens bij Enschede geboren en heeft daar nu in zijn geboorteplaats een huis laten bouwen. Daar wilde hij vanaf het begin af aan al naartoe. Overigens staat hij niet al vanaf het begin wissel, op een gegeven moment kreeg hij de voorkeur boven Jeroen Zoet. Edit: mijn eerste reactie was bedoeld naar @alltimerin, niet naar @kokkie. Foutje.

Hopelijk kan PSV hem ook terugsturen, als ze dat willen. Lijkt me namelijk te duur voor een reservekeeper en na 1 seizoen ben ik wel klaar met mvogo.

Pff het is allebei niks, dat gaat wat worden zeg. Had eigenlijk gehoopt dat hij terug zou gaan en dat er een ervaren 2de keeper zou komen.

17 mei 2021 om 17:34

Een keeper met vertrouwen is 20 procent beter. Als degene die eerste keeper wordt goed begint aan het seizoen en langzaam vertrouwen kan opbouwen dan is deze kritiek misschien wat voorbarig. Beide hebben laten zien talent genoeg te hebben.

Dit wordt een spannende concurrentie strijd. Zou Drommel hier bij zijn vertrek rekening mee hebben gehouden ? Schmidt ziet het volgensmij wel zitten in Mvogo en het binnen halen van Drommel zou eerder gestimuleerd zijn door de club i.p.v. de trainer.

17 mei 2021 om 15:38

Dat verzin je gewoon zelf! Hoe weet jij nou weer of Schmidt hier bij betrokken is, omdat hij toevallig niet Duits is? Het lijkt mij dat Schmidt hier ook wel vanaf weet. Daarnaast kan Schmidt onmogelijk tevreden zijn over Mvogo want het is geen puntenpakker.

17 mei 2021 om 15:52

Als hij onmogelijk tevreden was, had hij Unnerstall toch niet zomaar laten gaan?

17 mei 2021 om 15:53

Dat is mijn gevoel toch ? " Daarnaast kan Schmidt onmogelijk tevreden zijn over Mvogo " dit verzin jij toch ook zelf ? Op een voetbalforum zijn toch veel reacties gebasseerd op een persoonlijke mening, ervaring.

17 mei 2021 om 15:56

Unnerstall is geen meevoetballende keeper.

17 mei 2021 om 15:59

Nou die kwaliteit heb ik bij mvogo ook nog niet gezien.

17 mei 2021 om 16:03

Unnerstall wou zelf weg en dichter bij huis gaan wonen.

17 mei 2021 om 16:05

Daar heb je inderdaad gelijk in. Ik vond hem aan de bal ook zeker geen hele bijzondere keeper, wel beter dan Unnerstall. Naar mijn mening had Unnerstall ook moeten keepen. Maar Schmidt zoekt blijkbaar wat anders in een keeper.
'
Sowieso wel een rare trainer als het op sommige dingen aankomt. Het continu de voorkeur geven aan Vertessen is ook verschrikkelijk. Madueke is het grootste talent en daarom begrijp ik niet dat hij die op de bank laat zitten, zeker omdat hij gewoon presteerde.

Niets mis met een concurrentiestrijd toch? Lijkt er wel op dat er intern wellicht de verwachting lag dat Yvon teruggehaald zou worden. Better safe than sorry zullen we maar zeggen. Echter, als na volgend seizoen blijkt dat Yvon de betere is, heb je als PSV zijnde wel een probleempje. We zullen zien.

Dit gaat een hele leuke concurrentiestrijd worden, waarbij ik toch mag hopen dat PSV uiteindelijk voor Drommel kiest. Ze ontlopen elkaar qua kwaliteiten niet heel veel, maar enerzijds heb je een jonge (nederlandse) doelman die je net voor een aantal miljoen hebt aangekocht en anderzijds heb je een leenspeler die nog maar 1 jaar onder contract staat. Het zou pure kapitaalvernietiging zijn als Drommel op het 2e plan komt en M'vogo de 1e keeper wordt.

Mvogo heeft zich na een moeizaam begin prima herpakt. Geen topkeeper, maar wel redelijk betrouwbaar met zo nu en dan een spectaculaire redding. Als ik zie hoe Drommel de laatste weken onder druk presteerde denk ik niet dat hij klaar is om met Mvogo de concurrentiestrijd aan te gaan.

17 mei 2021 om 16:12

Geen punt gepakt die Mvogo. Geen bijzondere keeper vind ik. Drommel gewoon 1ste doelman en alleen wisselen als ie opzichtig faalt.

17 mei 2021 om 17:02

Tja sinds Gomes heeft geen enkele keeper meer een punt gepakt voor PSV en ik zie ook Drommel daar geen verandering in brengen. Denk dat Mvogo gewoon de minst slechte van de twee is

17 mei 2021 om 17:58

@ Boris, de wedstrijd van gisteren wellicht gemist? Gewoon meer dan prima reddingen.

Als drommel de vorm van de eerste seizoenshelft oppakt dan gaat ie het wel redden. Heb het idee dat PSV alsnog van Mvogo af wil en dat die wel weer ergens anders onder gebracht wordt.

17 mei 2021 om 16:47

Hoe is die Drommel aan de bal? Kan-ie goed meevoetballen? Als dat niet zo is, snap ik niet dat PSV Unnerstal de omgekeerde weg laat bewandelen. Want zonder die kwaliteit is de Duitser op Onana na denk ik de beste keeper in de Eredivisie.

Hoe sympathiek ook, is Mvogo een zeer doorsnee ED-keeper. Drommel vind ik momenteel ook nog niet top, maar die jongen laat wel een leercurve zien die meer belooft dan de Zwitser in zijn mars heeft. Momenteel acht ik ze gelijkwaardig; gezien het feit dat Drommel speler van PSV is en Mvogo van RB Leipzig verwacht ik dat PSV volgend jaar in ieder geval met eerstgenoemde start.

17 mei 2021 om 16:58

Drommels allergrootste pluspunt vind ik zelf inderdaad dat hij uitstekend kan meevoetballen. Zowel qua uittrap als inspeelpass. Wat dat betreft zitten we wel goed, ik heb zelf alleen nog twijfels over zijn kwaliteiten als keeper. Ook redelijk belangrijk.

Drommel niet echt geweldige keeper laatste wedstrijden niet echt betrouwbare indruk achtergelaten,zal niet veel punten pakken voor PSV ben ik bang...

18 mei 2021 om 00:09

Nou heeft ie ook een paar verdedigers voor zich staan....daar zou ik ook zenuwachtig van worden. Heb je Pieri nooit zien spelen?

Volg Drommel al een aantal jaar, wisselt goede met slechte perioden af. Hoop dat ik het mis heb, maar ben bang dat dit miskoop nr 12 wordt van de Jong

18 mei 2021 om 00:15

Kijk even de hoogtepunten van de eerste seizoenshelft van hem terug. Als je zo staat te keepen, mag je van mij wel een keer blunderen. Kijk twente PSV eens terug....daar droop het talent er vanaf. Uit bij Ajax was hij ook fenomenaal. Dat de jongen na zijn transfer wat minder werd is wel logisch, oranje psv, veel pers, zo iemand moet ook even schakelen. Hij heeft Twente ook een aantal potjes er doorheen getrokken en is toch echt een pubtenpakker. Ik zie hem wel slagen, relatief jong voor een keeper, goede trap, uitstekende reflex. Ik snap wel dat PSV hem neemt, zoveel beters loopt er niet in NL

Leipzig heeft toch ook niks eraan als hun keeper de bank warm houdt in Eindhoven? Die wordt gewoon teruggehaald en ergens anders gestald of verkocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
Y. MvogoKeeper80
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 26 0 0 0
2020/2021 FC Twente 34 0 3 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV wint met 6-0 tijdens officieus debuut Ruud van Nistelrooij

PSV heeft zaterdagmiddag zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op De Herdgang kreeg de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij bezoek van BW Lohne, dat met 6-0 verslagen werd....Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren