Ter Stegen zet noodgedwongen streep door EK met Duitsland

Maandag, 17 mei 2021 om 14:32Yanick Vos • Laatste update: 14:48

Marc-André ter Stegen komt volgende maand niet in actie op het EK met Duitsland. De doelman van Barcelona ondergaat een knieoperatie en is niet op tijd hersteld. De Catalanen hebben de aanstaande operatie van de keeper maandag bevestigd. Via Instagram reageert de tweede keeper van de nationale ploeg teleurgesteld op zijn afwezigheid op het eindtoernooi.

Ter Stegen heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld voor Barcelona. Op donderdag 20 mei gaat hij onder het mes in Malmö. Het is niet voor het eerst dat de Duitse keeper kampt met problemen aan zijn knie. In augustus vorig jaar onderging hij ook al een knieoperatie, waardoor hij pas op 7 november voor het eerst in actie kwam namens de ploeg van trainer Ronald Koeman.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marc ter Stegen (@mterstegen1)

Door de operatie heeft hij moeten afzeggen bij bondscoach Joachim Löw. “'Voor het eerst in vele jaren zal ik thuis als fan mijn land steunen”, schrijft Ter Stegen maandag op Instagram. “Ik ben bedroefd dat ik het EK met Duitsland moet missen. 'Ik heb in samenspraak met de medische staf van de club besloten een knieoperatie te ondergaan. Ik hoop na de zomer weer te kunnen spelen voor de fans.”

Door de operatie mist Ter Stegen aanstaande zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Barcelona sluit de competitie af met een uitwedstrijd tegen Eibar. Duitsland is op het EK ingedeeld in een loodzware poule. Die Mannschaft neemt het op tegen Frankrijk (15 juni), Portugal (19 juni) en Hongarije (23 juni).Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door salaaf)

Vervelend voor hem, maar met Neuer als eerste doelman is er voor Duitsland geen man overboord. Daarnaast heeft Duitsland nog genoeg andere doelmannen van een redelijk niveau zoals Leno. Enerzijds ook wel spijtig dat Ter Stegen tweede doelman is, is hij veel te goed voor.

17 mei 2021 om 15:52

Geen enkel land heeft zoveel kwaliteit in het doel als Duitsland. Neuer is terecht de eerste keeper en tevens aanvoerder van die Mannschaft. Ter Stegen heeft de pech dat hij zo'n geweldenaar voor zich heeft en komt dus pas na zijn 30e in aanmerking om eerste keeper van de nationale ploeg te worden. Desondanks blijft het spijtig voor hem dat hij het EK moet missen, want ook al speel je niet, het is toch een mooie ervaring. Nu zullen Leno en Trapp de overige keepers worden.

Hieronder geeft Japie Krekel terecht aan dat Ter Stegen stond te schutteren tegen Bayern. Wat ik me nog herinner is dat er toen een keepersdiscussie ontstond wie er eerste keeper moest worden van Duitsland. Neuer snoerde toen wel even mooi een paar mondjes, maar dat ter zijde!

17 mei 2021 om 17:07

Slovenie doet het ook niet verkeerd met Oblak en Handanovic

17 mei 2021 om 18:35

Klopt, maar daarachter wordt het dan magertjes (wat overigens normaal is). Duitsland heeft dan nog iemand als Leno die bijvoorbeeld op hetzelfde niveau als Lloris ziet, die 1e keeper van Frankrijk is. Dat is wel ongekende luxe.

Het is maar te hopen dat die knie van hem de reden is waarom hij afgelopen weken zo matig staat te keepen, speelt eigenlijk heel het seizoen al heel matig. Iedere schot op doel lijkt een goal bij hem. Zou er niet om treuren als ze hem zouden verkopen voor een mooi bedrag en Donnarumma transfervrij zouden oppikken. Maar zal wel niet helaas.

17 mei 2021 om 14:52

Ter Stegen heeft ons zovaak gered, en dan kom je met zo een reactie. Hij is letterlijk de reden waarom wij nog een prijs hebben gepakt dit seizoen, hij stopte die penalty van Ocampos tegen Sevilla. Je vergeet wel heel snel.

17 mei 2021 om 14:56

Wat is dit nou weer voor kul argument? Verhoeven heeft ook wel eens een penalty gestopt. Drie schoten op het doel van Ter Stegen bezorgt je een hattrick als spits dit seizoen.

17 mei 2021 om 15:53

Wat ben jij voor een supporter? 1 mindere seizoen en Barca moet hem gelijk van de hand doen? wat een trieste reactie zeg! Toen hij geweldig stond te keepen was jij zeker haantje de voorste om te zeggen wat voor topper hij is. Support de spelers en de club ook in moeilijke tijden. En dat van iemand die helemaal niks met Barca heeft.

17 mei 2021 om 14:55

Ter Stegen heeft voor ons bizar veel punten gepakt, maar dit seizoen is hij zeker minder in vergelijking met voorgaande seizoenen maar ik moet er ook bij zeggen dat dat komt door de erg matige prestaties in onze verdediging

17 mei 2021 om 14:59

@Boixos Nois FC mee eens ter stegen is na oblak de beste keeper ter wereld al hoe wel ik moet toegeven als barca fan speelt courtois wel beter dan ter stegen dit seizoen

17 mei 2021 om 15:00

Laatste 18 schoten op het doel van Barcelona betekende 10 tegengoals. Dramatische cijfers voor een keeper van Barcelona onderstreept zijn matige seizoen maar eens.

17 mei 2021 om 17:08

@messi_123 ter Stegen de beste keeper ter wereld na Oblak? Ik vind Neuer, Courtois, en Becker nou niet perse onder doen.

17 mei 2021 om 18:11

Ter stegen blijft wel een topkeeper. Courtious en oblak met name vind ik dit seizoen beter. Oblak heeft verdomme 100 reddingen gemaakt dit seizoen is meer dan ter stegene, courtious neuer en becker. En niet een beetje meer maar siginificant meer. Oblak is echt de beste op de wereld momenteel

17 mei 2021 om 14:58

vorig jaar tegen Bayern was het ook prijs schieten met Ter Stegen op goal. ik weet niet wat hij toen aan het doen was. op een gegeven moment paaste hij zelfs meerdere ballen zomaar in de voeten van de aanvallers van Bayern

17 mei 2021 om 15:07

Ik vroeg me al af hoelang het zou duren voordat je een negatieve reactie zou plaatsen over Barca.

Toch wel vreemd om te zien hoe aandachtig je Barca bestudeert. Ben je een Barca fan die is teleurgesteld?

17 mei 2021 om 15:11

ik plaats een constatering over een keeper die Ter Stegen heet maar jij mag het persoonlijk opvatten. er is idd een tijd geweest dat ik veel respect voor Barca had en graag naar die club keek, maar de laatste jaren hebben ze er alles aan gedaan om mij dat gevoel te laten kwijt raken. hedendaags vind ik het een hele nare en onsympathieke club waar ik weinig meer mee heb

17 mei 2021 om 15:48

Tuurlijk joh het ligt allemaal aan Ter Stegen. Lekker makkelijk. Met zo ene matige defensie is het als keeper niet te doen. Pique aurjo hoe die ook het zijn gewoon matige verdedigers.

17 mei 2021 om 16:04

Aqua1 ik kan jou sowieso niet serieus noemen als je “Aurjo” zoals jij aangeeft een matige verdediger vind. Araujo is een muur daar kom je niet zo snel langs. Beste verdediger van Barcelona en gaat een grote toekomst tegemoet.

17 mei 2021 om 17:11

Als dat jullie beste verdediger is, zegt dat meer genoeg over Barcelona hoe het gesteld is...

17 mei 2021 om 18:13

lol schiet me neer ik ben het met aqua eens. Ter stegen heeft veel reddingen gemaakt dit seizoen.

17 mei 2021 om 14:59

Je laat een topper als ter stegen toch niet na 1 minder jaartje vallen?

17 mei 2021 om 15:02

naja @lierse het valt wel mee hoe slecht dat jaar is. Hij speelt vooral de laatste weken echt ongelukkig en daarvoor was het gewoon goed. Natuurlijk onthouden de fans vooral wat er als laatst gebeurd.

17 mei 2021 om 15:09

als de Barca supporters een trainer die vorige maand nog luid bejubeld werd nu alweer weg wil hebben verbaasd het me ook niks meer dat een keeper daar na een minder seizoen meteen als prutser wordt gezien

17 mei 2021 om 15:16

Hoezo supporters? Ik zie letterlijk alleen El_guaje7 roepen om een andere keeper?

17 mei 2021 om 15:18

precies maar dat is exact een van die Barca supporters die ik bedoel en zo zijn er nog wel een aantal. jou vind ik meestal wel vrij nuchter en realistisch wat betreft Barca maar je bent ook meteen een van de uitzonderingen op dit forum

17 mei 2021 om 15:28

@Japie, zou het ook niet gewoon kunnen dat Koeman onterecht bejubeld werd?

17 mei 2021 om 15:49

ik vind eerder dat hij onterecht verguist wordt. de verwachtingen bij Barca momenteel vind ik ongeveer net zo realistisch als verwachten van een Feyenoord coach dat hij het met met dit matige materiaal Ajax en PSV kan lastig maken. ik vind het al heel knap dat hij dit seizoen nog zo lang heeft mee gedaan om de titel met deze selectie. ik had voordat het seizoen begon verwacht dat Barca al ergens rond de winterstop zou afhaken

17 mei 2021 om 17:14

Tja hij keept even wat minder, gelijk kan Ter Stegen er niets van, lol...

17 mei 2021 om 18:01

@lierse statistiek gezien heeft ter stegen zelf amper een minder jaartje. In 18:19 vond iedereen hem geweldig. En ter stegen heeft nu bijna evenveel reddingen gemaakt als in dat seizoen en gemiddeld per wedstrijd zelfs meer reddingen. Met 2,5 per wedstrijd dit seizoen en toen 2,4x

17 mei 2021 om 18:25

Safes per wedstrijd vind ik niet zo een interessant aantal eerlijk gezegd. Een zwakkere defensie is meteen meer schoten tegen en het zegt ook niks over de moeilijkheid van de safes. Begin dit seizoen vond ik hem gewoon goed, de laatste tijd is het wat minder. Maar het is gewoon een topper natuurlijk die gewoon even een beetje minder draait. Kan de beste overkomen.

17 mei 2021 om 18:32

78 reddingen dit seizoen waarvan 44 van binnen de 16. Heeft nu even paar wedstrijden minder gespeeld. Dit is een emotioneel overtrokken reactie van el guaje. Lijkt min of meer zuur. Oblak de beste keeper op de wereld dit moment heeft er 100 gemaakt. Maar die is ook echt aan op dit moment

17 mei 2021 om 15:01

@el_guaje7 Sorry maar ik schaam me echt voor fans als jij. Ter Stegen staat al sinds 2015 als een beest te keepen, heeft ons zo vaak gered en staat er altijd. Nu hij wat mindere wedstrijden draait wil je iemand anders.. Ter Stegen is in vorm top 3 keeper in de wereld en is voetballend samen met Ederson de beste. Nee mijn hart breekt als we hem kwijt raken. Daarnaast is het met die verdediging van ons kansloos als keeper.

17 mei 2021 om 15:07

Dat mag jij vinden ik vind het maar een keeper die vaak choked op moment supreme. 3 in Rome, 4 op Anfield en 8 doorgelaten tegen Bayern en niemand vraagt zich af waarom hij nooit ballen pakt als het er op aankomt.

17 mei 2021 om 15:09

Ik denk dat je dit eerder een zwakke defensie mag aanrekenen. Tuurlijk staat de keeper erin om ballen tegen te houden, maar hoe is het in godsnaam mogelijk dat tegenstanders zoveel kansen mogen krijgen?

17 mei 2021 om 15:15

Is het nu tijd om de schuld bij Ter Stegen te leggen van alle drama wedstrijden? Hij pakte een een penalty tegen City in de CL, tegen Sevilla zo vaak penalty gepakt, tegen Real 12 reddingen gemaakt (record) en vorig jaar na Messi de beste van de selectie. Nee Ter Stegen draait misschien niet zijn beste seizoen maar laten we niet doen alsof het een koekenbakker is. Riep jij ook in 2014 dat Messi weg moest omdat hij een minder seizoen draait? Het zou echt dom zijn om Ter Stegen weg te doen.

17 mei 2021 om 15:21

@el_guaje7

Onzin, Ter Stegen is na Messi gewoon de belangrijkste speler van Barcelona. Dat Piqué, en vooral Lenglet een heel seizoen staat te schutteren kan hij niet veel aan doen. Hij is inderdaad iets minder dan voorbije seizoenen, maar ik denk dat dit inderdaad ook met zijn knieblessure te maken heeft.

Je bent niet 100 als je Ter Stegen wilt vervangen.
In een minder seizoen heeft hij 4 doelpunten minder geslikt als Donnarumma.

17 mei 2021 om 15:36

@EI_guaje7 sorry hoor maar ter stegen is na messi de belangrijkste speler van barca, de verdediging is niet om aan te kijken, ter stegen vervangen? Nee zo ga je niet om met een legend die de afgelopen 4-5 jaar in de basis staat als ter stegen goed hersteld van zijn knie hoor je niemand over hem klagen man wat schaam ik mij voor jou dat jij ter stegen wilt vervangen denk goed na over wat je zegt maar je provoceert hier alleen maar

17 mei 2021 om 18:03

Ook vergeten hoeveel ballen hij tegen liverpool in de eerste wedstrijd pakt? Deze zwart wit beredenering is waardeloos. Je reageert nogal zeer emotioneel.

17 mei 2021 om 15:34

Ach ja diezelfde Barca fans vonden Ter Stegen beter dan Neuer. Wat natuurlijk compleet lachwekkend is.

17 mei 2021 om 15:37

Neuer is een puntenpakker voor Bayern dat is Ter Stegen al een tijdje niet meer. Neuer, Courtois en Oblak zijn allen op dit moment beter dan Ter Stegen.

17 mei 2021 om 15:52

Al een tijdje niet meer.. jezus Ter Stegen heeft paar mindere weken.. doe ff rustig. Neuer was ook een seizoen 2 minder. Zelfde geldt voor Courtois.

17 mei 2021 om 16:02

Een paar mindere weken? Ter Stegen is nooit meer hetzelfde geweest sinds hij er acht om de oren heeft gekregen tegen Bayern. Je kan ook gewoon toegeven dat hij een matig seizoen draait. Mocht hij aankomend seizoen weer zijn niveau van welleer halen zal ik de eerste zijn die hem daar een compliment voor geeft. Maar hij is dit seizoen totaal geen puntenpakker voor Barcelona geweest. Dat valt echt niet te ontkennen.

17 mei 2021 om 17:22

tja, Koeman doet het ook een paar weken minder en die kan waarschijnlijk meteen vertrekken

17 mei 2021 om 17:42

@barca lover zelfs dat valt mee als je de statistieken bekijkt. Ik had ongeveer het zelfde idee dat hij minder was dit seizoen. Maar hij maakt gemiddeld zelfs meer reddingen dan vorig seizoen. En is min of meer on par met seizoen 18/19. Ter stegen doet het prima. Aan hem ligt het zeker niet.

17 mei 2021 om 16:06

Hahahah Ter Stegen is gewoon een absolute topkeeper. Hoe kom je erbij om hem dan van de hand te doen. Hij heeft bizar veel gered ook en is in zijn goede doen een puntenpakker.

17 mei 2021 om 17:41

De stats vertellen wel een ander verhaal. Hij heeft gemiddeld 2,5 reddingen per wedstrijd dit seizoen vergeleken met 2,4 reddingen per wedstrijd in seizoen 18/19.
Totaal 78 reddingen dit seizoen vergeleken met 18/19 waar hij er 85 maakte. Stats heb ik van sofascore. Ik had ook het idee dat ter stegen niet best draait maar als ik dit zie, dan kan ik niet zeggen dat het aan ter stegen ligt. Verdediging is gewoon slecht. Ter stegen doet gewoon zijn ding.

Ach, Löw kiest toch wel voor Neuer, dus wat dat betreft mist hij weinig

17 mei 2021 om 17:55

En terecht, is de betere keeper natuurlijk.

Vervelend voor hem, hoewel hij niet de eerste keeper zou zijn, toch een toernooi wat hij moet missen.

Als Neuer ermee stopt heeft Duitsland overigens wel meteen een uitstekende opvolger in hem.

Ik wou dat wij in NL die kwaliteit onder de lat hadden. Nu doet Cillessen het momenteel wel aardig, maar is toch een stukje minder dan wat ze bijvoorbeeld in Duitsland en België ter beschikking hebben.

Erg jammer voor hem maar Neuer zal toch wel eerste keeper zijn op het EK, hopelijk is hij helemaal fit als het nieuwe seizoen begint

Dat verklaart wellicht waarom hij de laatste weken zo matig (voor zijn doen) keept. Pakt echt geen punten meer voor Barca,

17 mei 2021 om 15:03

Zou best daar aan kunnen liggen. Ben in ieder geval blij dat hij het nu doet en niet met die knie het EK pakt. Hopelijk hebben we in augustus weer een fit Ter Stegen.

Zo'n blessure is natuurlijk echt vervelend voor Ter Stegen, zou het mede de oorzaak zijn van zijn af en toe mindere optredens in het doel van Barcelona? Hopelijk herstelt hij goed hiervan, hij heeft nu even de tijd om zich daar op te richten. Voor wat zijn plek bij Duitsland betreft, daar zou hij sowieso toch 2e staan achter Neuer, dus dat maakt verder niet uit. Neuer heeft hij tot nu toe nooit kunnen evenaren, al vond hijzelf, geheel onterecht, van wel een tijdje. Daar heeft hij zich al een poos niet over uitgesproken dus hij zal wel doorhebben dat hij er helemaal naast zat wat dat betreft.

17 mei 2021 om 15:09

Er was toch wel een seizoen of 2 dat Neuer echt matig was (ook door een blessure) terwijl Ter Stegen echt de beste was met Oblak. Toch koos Low voor Neuer. Dus dat niet beter dan hem was klopt niet.

17 mei 2021 om 18:40

Voornamelijk 1 seizoen Barcalover123. En dat Low dan aan Neuer vasthield was opzich wel logisch, aangezien je een keeper simpelweg minder snel wisselt. Daarnaast was het moment dat Neuer echt onder druk stond net een moment waarop Ter Stegen net wat minder speelde. Daarna is Neuer gewoon weer echt top geworden, dus kwam Ter Stegen terecht niet in aanmerking meer.

Mensen vragen zich af of dit de reden is waarom hij minder presteert.

Antwoord: nee, dit is een vervolgoperatie die uitgevoerd moest worden op de vorige, maar niet omdat de vorige was mislukt ofzo. Soms is het nodig om dat te doen.

Ter Stegen heeft die MVP factor verloren om eerlijk te zijn. Toont 0 prestaties meer in grote wedstrijden. Flinke achteruitgang na 18/19

ter stegen hoeft niet weg bij barca. Wel moet hij serieuze concurrentie gaan krijgen. Hij is te zeker van zijn basisplaats net als Jordi Alba die moet zware concurrentie gaan krijgen

Het lijkt me logisch het nu te doen. Hij zou toch de bank warm hebben gehouden. Dit is het grote verschil met Luis Suarez die het tijdens het seizoen deed om met Uruguay te kunnen spelen in de zomer.

Wat vervelend voor Duitsland, nu moeten ze het met die keeper van Bayern doen...

Wat viel deze keeper tegen zeg! Pakte werkelijk geen enkel punt voor Barca. Geen waardeloze keeper, hoor, maar gewoon subtop. Doet zijn werk zonder franje of overtuiging, haalt zijn schouders op na weer een nederlaag en rijdt kalm en onverstoorbaar naar huis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper40
M. GinterVerdediger40
R. GosensVerdediger41
M. HummelsVerdediger40
A. RüdigerVerdediger40
K. HavertzMiddenvelder42
J. KimmichMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

75 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren