Perez adviseert vertrek bij Ajax: ‘Vitesse bijvoorbeeld, als Tannane weggaat’

Maandag, 17 mei 2021 om 09:41Rian Rosendaal

Kenneth Perez keek zondagmiddag met extra interesse naar Jurgen Ekkelenkamp, die met Ajax het seizoen afsloot met een 1-3 overwinning op Vitesse. De middenvelder tekende in Arnhem voor twee assists. De analist van ESPN denkt echter niet dat Ekkelenkamp de kwaliteiten heeft om uit te groeien tot een vaste waarde op het middenveld van Ajax. Wel ziet hij een rol weggelegd voor hem bij een kleinere club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Jurgen Ekkelenkamp definitief doorbreken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door dolorasinum)

De concurrentie bij Ajax is gewoon groot.
Ajax zoekt spelers van buiten categorie voor de Nederlandse begrippen.
Ik denk ook niet dat hij basis gaat spelen bij ajax.
Bij een club als AZ of Vitesse sneller den k ik.

17 mei 2021 om 09:55

Gewoon een gevalletje Dani de Wit. Zelfs bij een andere club geen garantie op de basis. Ik vind Ekkelenkamp een dertien in een dozijn voetballer voor dat niveau. In de basis goed en veelzijdig maar niets speciaals.

17 mei 2021 om 11:40

Niet helemaal mee eens. Je kan natuurlijk niet een leeftijd plakken op doorbraak, maar Ekkelenkamp heeft heel veel wel. De kansen die hij dit jaar keren verknoeide hij een beetje, maar hij heeft wel de kans gehad om er een paar te maken. Lukt dat net wel, dan kom je in de flow en sta je ineens in het team. Ik vind Ekkelenkamp qua spel veel op Litmanen lijken, goede loper, doet zijn verdedigende werk, komt altijd op de juiste positie, is redelijk goed in koppen en scoren. Dat hij wel Haller in stellig kon brengen terwijl Klaassen meestal zichzelf goed positioneert is wel iets wat in het voordeel van Ekkelenkamp kan gaan spreken in de toekomst. En als hij een club uitzoekt om verhuurd te worden voor een jaar moet het wel een team zijn dat als Ajax speelt.

17 mei 2021 om 10:34

@bliek denk ook dat hij basisspeler kan worden bij Feyenoord. Zou Toornstra eruit spelen.

17 mei 2021 om 10:42

@mrkrillin ik benoem expres Feyenoord niet. Vaak gebeuren die transfers niet.

@4ever4ajax
Het zou de ideale 12 de man zijn echter wat jij aangeef moet hij dat zelf willen.
Het zou wel in de lijn van Ajax liggen om hem te behouden. Je bank zo sterk houden dat wissels je geen pijn gaat doen.

17 mei 2021 om 10:37

@bliek: Ik zou het niet erg vinden om Ekkelenkamp te behouden, maar dan als wissel. De vraag is alleen of hij het zelf wil. Gisteren speelde hij echt een heel goede partij, maar je kan natuurlijk 1 goede wedstrijd niet gebruiken voor conclusies. Hij is een type Klaassen (vergelijk hem niet qua niveau maar als type), die ook heel intelligente looplijnen heeft, wat veel ruimte aan anderen geeft, heeft een prima basistechniek en is een keiharde werker. Als hij basis wil spelen, moet hij inderdaad kijken naar een andere club, dat zie ik niet snel gebeuren.

17 mei 2021 om 11:43

5 wissels per wedstrijd, blessures, schorsingen. Wisselspelers zijn vaak meer dan dat. Lekker behouden of verhuren. Qua spel is hij meer een 10, Taylor meer een 6. Voor het middenveld moet je echt even gaan bedenken wat je gaat doen want je hebt met Klaassen, Alvarez en Gravenberch het huidige middenveld waarbij dan nog Kudus, Ekkelenkamp, Labyad, Taylor aanwezig zijn alsmede wat spelers die ook goed op het middenveld kunnen staan Blind en Martinez.

17 mei 2021 om 12:06

Het middenveld is inderdaad erg goed bezet. Hoop dat we voor Labyad een club elders gaan vinden. Dan heb je met Klaassen, Alvarez, Gravenberch, Kudus, Blind , Taylor en Ekkelenkamp een uitstekende bezetting, waarbij het de vraag is waar Ten Hag Blind gaat zetten als hij in het nieuwe seizoen weer terug is. Eigenlijk een enorme luxepositie op het middenveld. Achterin is de spoeling wel een stuk dunner. Hoop ook echt dat Schuurs gaat blijven. Niet als standaard Rcv, maar wel als backup (die dan echt wel genoeg minuten gaat maken).

Ekkelenkamp is een slimme speler, goede loopacties, gevoel voor ruimte, maar komt in mijn ogen simpelweg niveau te kort om bij Ajax te slagen. Daarvoor is hij niet sterk genoeg, niet technisch genoeg en scoort ie te weinig. Deze jongen is, ook gezien zijn leeftijd, gebaat bij minuten. En het liefst in een team dat zijn loopacties begrijpt.

17 mei 2021 om 10:36

@dnsdkr "maar komt in mijn ogen simpelweg niveau te kort om bij Ajax te slagen'

Het hangt af wat jouw definitie is van slagen bij Ajax.

Voor basis zie ik hem te kort komen, maar zou nog wel waarde kunnen hebben op de bank. Een goedkope optie, kent de club en spelers ,zeurt niet snel en heeft loopvermogen. Dus als ideale 12e man kan zijn aanwezigheid wel slagen bij een topclub als Ajax.

17 mei 2021 om 10:42

@mrkrillin: oke, goed punt. In mijn optiek is dat: enigszins uitzicht op geregeld minuten en toegroeien naar een basisplaats. Dus laten we zeggen: vaste backup op een bepaalde positie. En dat zie ik niet in hem.

Ekkelenkamp is in mijn ogen niet de vaste vervanger van Davy Klaassen op 10.

als je Tannane inruilt voor Ekkelenkamp ga je er natuurlijk alleen maar op achteruit. een creatieve speler vervangen voor een speler waarvan ik eigenlijk niet eens weet waar hij buiten hard werken wel goed in is. zijn meest memorabele moment is een tackle op Ronaldo wat al genoeg zegt eigenlijk

17 mei 2021 om 09:50

Ekkelenkamp speelde een fantastische wedstrijd tegen Vitesse gisteren. Loopacties waren prima, hij zette meerdere gevaarlijke aanvallen op en werd beloond met 2 assist. Ik vond hem gister een van de betere op het veld en denk ook dat hij prima meekan bij een Vitesse.

17 mei 2021 om 09:52

Met je 1e zin ben ik het 100 eens. Wel een kleine noot bij het 'buiten hard werken weet ik niet waar hij goed in is'. Ekkelenkamp is heel erg slim met zijn loopacties waar hij veel ruimte mee creeert voor aanvallers. Hij weet zelf ook vaak op de goede plek te staan om een goal te maken en is nuttig in de kaats. Natuurlijk, dit alles op eredivisie niveau en veel meer dan een 'nuttige speler' voor een subtop team zie ik hem nooit worden. Maar hij kan wel iets meer dan alleen Ronaldo omkegelen.

17 mei 2021 om 10:19

@ewoud dat was volgens mij ook de eerste wedstrijd in 2 jaar tijd waarin hij dat liet zien dus of dat echt zijn kwaliteit is of dat hij gewoon een keer een dag had waarop alles lukte kan je je afvragen

17 mei 2021 om 11:08

Ja je zou ook kunnen zeggen dat hij misschien een stapje heeft gezet. Zoveel heeft hij nou ook weer niet gespeeld in die 2 jaar. In ieder geval niet constant. Ik zou hem lekker houden. Wat is dat toch dat zulke eigen jongens altijd weg moeten. Er zit nog genoeg potentie in. Het is een manusje van alles. Hij kan koppen, hard werken sleuren, vuile meters maken en voor zijn slungelachtige motoriek is hij nog aardig technisch. Maargoed hij zit niet vol met tattoos en heeft een studentenlook dus velen zien het alleen daarom al niet in hem zitten.

17 mei 2021 om 09:53

Knappe TD die Tanane gaat vervangen door een speler waardoor Vitesse er op die positie op vooruit gaat. Als je de vervanger van hem en Bazoer met die twee gaat vergelijken, is het nooit goed genoeg.

17 mei 2021 om 09:55

Dan moet je toch wat meer opletten Japie. Gisteren speelde Ekkelenkamp echt wel een puike pot, hij was wat ongelukkig in de afronding anders stond 'ie ook op het scorebord. Goeie loopacties, wist ruimte te creëren voor z'n medespelers, dook te pas en te onpas op voor de goal en wist het tempo er in te houden.

Ekkelenkamp heeft nu simpelweg gewoon (veel) speelminuten nodig, en die gaat hij bij Ajax niet krijgen. Daar is de selectie te breed voor met te veel kwaliteit voor op zijn positie. Als Tannane vertrekt vind ik Ekkelenkamp geen vreemde oplossing. Je kunt voor relatief weinig geld een jeugdige Nederlandse speler aantrekken met nog veel potentie. Doet hij het goed dan pluk je daar de vruchten van, valt hij tegen dan is het een verantwoorde gok geweest. Het is natuurlijk niet realistisch om te verwachten dat hij zonder problemen Tannane doet vergeten, dat was gewoon een top speler bij Vitesse het afgelopen seizoen!

17 mei 2021 om 10:34

Het zijn 2 totaal verschillende spelers Japie. Een Tannane kan in een elftal goed renderen wanneer hij een speler als Ekkelenkamp (of Toornstra, Dani de Wit etc) om hem heen heeft staan. Lopende spelers zijn zo ontzettend belangrijk voor een elftal. Buiten de topt 3 (ajax, Psv Az) zou zo'n speler overal basis zijn.

17 mei 2021 om 10:40

Zo gek is het niet dat je erop achteruit gaat als je je beste speler verkoopt. Ekkelenkamp is een prima speler voor niveau Vitesse met doorgroeimogelijkheden.

17 mei 2021 om 10:42

@japie_krekel "waarvan ik eigenlijk niet eens weet waar hij buiten hard werken wel goed in is. "

Hiermee bewijs je dat je eigenlijk nooit wedstrijden kijkt van Ajax. Die man heeft echt wel kwaliteiten hoor. Is geen dravertje zoals Vertessen (dan komen psver mij niet verwijten dat ik hem nooit zie spelen )

Ekkelenkamp is wel een mindere versie dan aantal spelers die ongeveer over zelfde kwaliteiten beschikken, maar zou voor ons nog wel goede speler zijn voor op de bank. Is goedkoop, kent de club, de spelers, zeurt niet, goede loopacties, mooie assists en weet wat hij moet doen.

Heeft pech dat er veel betere spelers voor hem staan zoals Klaassen.

Hij zou bij jouw club Toornstra eruit spelen. Of Kocku. Ook bij AZ of Vitesse zou hij basisspeler zijn.

Ik zou als Ajax hem alleen verkopen als er minimaal 4/5 miljoen betaald wordt. Anders gewoon nog paar jaar verlengen en je hebt goede speler op de bank.

17 mei 2021 om 11:06

ik kijk wel vaker naar Ajax en gisteren was de eerste keer dat Ekkelenkamp een beetje indruk op mij maakte. om dan 1 goede wedstrijd meteen te bestempelen als zijn standaard niveau gaat me ook wat ver

17 mei 2021 om 11:10

Dit soort spelers moet je altijd behouden krillin. Met jongens als Ekkelenkamp, Schuurs, Traore, Labyad en Klaiber heb je iig een bank die nooit zeurt en hard werkt wanneer ze minuten moeten maken. Dat is imo beter dan een dure aankoop die gaat lopen morren wanneer die een keer op de bank zit.

17 mei 2021 om 11:14

Elke speler heeft toch een eerste wedstrijd gehad waarin hij het liet zien. Blijkbaar duurde dat bij Jurgen even. Misschien heeft hij wel een stapje gezet. Niet iedereen is zo snel als De Ligt qua ontwikkeling.

17 mei 2021 om 13:21

Jouw commentaar is typisch voor de enthousiaste voetbalfan. Die ziet voornamelijk brood in dribbelaars met goede balcontrole en passeerbewegingen, omdat men alleen kijkt naar wat er aan de bal gebeurt. Maar voetbal is een teamsport en wordt voornamelijk gespeeld zonder bal. Spelers met gevoel voor ruimte, die het spel lezen, goed positie kiezen, tussen de linies bewegen en meters maken zonder bal zijn veel belangrijker dan dribbelaars; maar daar kijkt men niet naar. Neem Tannane, hij is door zijn grillige acties een publieksspeler waarvoor men naar het stadion komt, maar qua rendement is het veel te weinig wat hij brengt. Daarentegen worden spelers zoals Ekkelenkamp zwaar onderschat door de leek, dus als ik beleidsbepaler was van Vitesse, Feyenoord, AZ of Utrecht, dan zou ik het wel weten. Het feit dat de concurrentie moordend is bij Ajax en dat daar betere spelers in de selectie zitten dan hij, betekent niet dat hij er niets van kan. Bij 15 of misschien wel 16 van de andere clubs zou hij gewoon wekelijks spelen. Daarom is het voor hem beter dat hij vertrekt. Het was voor zijn ontwikkeling jammer dat EtH een huurdeal met Twente tegenhield afgelopen zomer.

17 mei 2021 om 13:37

als voetbal voornamelijk wordt gespeeld zonder bal, waarom wordt er dan voor een Joao Felix en Neymar bv 120 miljoen en 220 miljoen betaald en niet voor de zogenaamde waterdragers met goede looplijnen?

17 mei 2021 om 15:04

Verkeerde vraag. De vraag zou moeten zijn of je een topelftal zou kunnen samenstellen dat louter bestaat uit spelers als Neymar en Felix. Het antwoord is "nee", dat gaat niet lukken vanwege de ego's van dergelijke spelers en het gebrek aan bereidheid om zich weg te cijferen voor het team. Zonder sterspelers kan je geen wereldteam vormen, maar datzelfde geld voor waterdragers. Die zijn beiden even belangrijk zolang ze doen waarvoor ze worden opgesteld. Wat Ekkelenkamp betreft, zou je je wellicht kunnen afvragen of je het misschien gewoon niet zo goed ziet. Net als met Veldman. Bij Ajax zijn alle trainers vol lof over Ekkelenkamp, terwijl zij de hele dag met hem werken en jij hem slechts een enkele keer hebt zien spelen omdat hij niet zo vaak meedoet. Daarnaast zijn er legio clubs die voortdurend bij Ajax informeren of ze hem kunnen huren en doe je niet bij een speler die er niet zoveel van kan. Ekkelenkamp is met met Ajax in gesprek over een meerjarig contract en natuurlijk gaat een club een speler geen meerjarencontract geven als men geen vertrouwen in hem heeft. Mensen die kritiek hebben op Ekkelenkamp zouden er goed aan doen om videos te bekijken van Litmanen in zijn eerste en tweede jaar bij Ajax. Dat was een wereld van verschil, terwijl hij zelfs nog een jaartje ouder was dan Ekkelenkamp. Het probleem is dat Nederland totaal is doorgeslagen waar het het beoordelen van jonge spelers betreft. Als een speler op zijn 20e of 21e nog niet is doorgebroken bij zijn club, wordt hij al bijna afgeschreven, terwijl spelers als Bazoer of Berghuis het levende bewijs vormen van het gegeven dat er ook spelers zijn die gewoon wat meer tijd nodig hebben om hun belofte waar te kunnen maken.

Beetje a la Dani de Wit en Siem de Jong, een prima speler voor het linkerrijtje, maar niet voor Ajax. Denk dat hij prima meekan bij een Vitesse of zelfs AZ.

17 mei 2021 om 10:26

Ik denk dat je wat betreft Siem de Jong een nuance vergeet: Siem de Jong vóór zijn vertrek naar Newcastle was zeker wel van Ajax-niveau. Door zijn vele blessures is hij sinds zijn terugkeer naar Nederland echter een stuk minder en sindsdien komt hij inderdaad te kort voor Ajax. Het niveau bij Ajax is natuurlijk ook omhoog gegaan, maar ik denk dat de 'oude' Siem zeker had meegekund bij dit Ajax.

Als hij zichzelf wil ontwikkelen als speler moet hij inderdaad vertrekken bij Ajax. Daar gaat hij immers niet zo maar basis spelen of veel speeltijd afdwingen. Daarvoor moet hij echt naar een andere club, zodat we kunnen zien hoe goed of slecht hij daadwerkelijk is. Ik vind dat nu nog lastig inschatten of hij in de subtop mee kan, of dat hij gewoon iemand voor de middenmoot of onderkant Eredivisie is. Een toekomstige speler van een topclub zie ik er echter niet in.

17 mei 2021 om 10:06

Wat dat betreft is Twente wel een goede bestemming voor hem lijkt mij. Niet een te hoog verwachtingspatroon, wel volop speeltijd. En Ajax spelers presteren daar over het algemeen goed in verhuur periodes.

17 mei 2021 om 11:17

Ik denk dat Twente wel open staat voor de huur van Ekkelenkamp. Echter weet ik niet of hij de missing link waar Twente naar op zoek is. Ze hebben juist een creatieve middenvelder nodig die voor de nodige assists en doelpunten kan zorgen. Dat zie ik nog niet echt in Ekkelenkamp. Verder kan een beetje extra ervaring op het middenveld van Twente ook geen kwaad.

Dan ga je er als Vitesse zijnde wel op achteruit natuurlijk. Ik zie in Ekkelenkamp een leuke speler voor de subtop, maar geen bepalende speler zoals Tannane wel is.

17 mei 2021 om 10:37

Je gaat er sowieso op achteruit want Tannane (en Bazoer) zijn van dusdanig hoog niveau voor Vitesse dat een vervanger in alle gevallen minder is. Dat is eigenlijk het verhaal bij alle Nederlandse clubs, als je een bepalende speler kwijtraakt, ga je er vervolgens sowieso op achteruit; het lukt zelden dat je een speler haalt als vervanger die je elftal daadwerkelijk beter maakt. Ekkelenkamp zou wat mij betreft prima bij Vitesse passen, komt tekort voor Ajax en de overige top in Nederland, dus een stapje naar de subtop zou prima zijn voor hem.

17 mei 2021 om 11:20

Ik vind het te vroeg om te oordelen of hij te kort komt. Gisteren deed hij het goed tegen Vitesse de nr 4 dus hij kan het blijkbaar wel. Ik zou hem nog een jaartje verhuren, zou niet de 1e keer zijn dat we een speler te vroeg afschrijven

Totaal andere speler en ook niet zo goed als Tannane. Dit lijkt me geen goede vervanger. Denk ook dat Vitesse net wat te hoog gegrepen is en hij beter naar een Groningen of Twente kan gaan.

17 mei 2021 om 11:31

Als Labyad vertrekt zou ik hem bijvoorbeeld wel houden. Misschien heb je gelijk hoor dat hij uiteindelijk net wat te kort komt maar ik vind dat dat altijd te snel wordt geroepen. Hij kan nog stappen zetten. Zo'n Rensch en Timber hebben meerdere wedstrijden achter elkaar mogen spelen. Dan ontwikkel je je toch ook veel sneller dan Ekkelenkamp die af en toe een keer mag invallen. Gister was hij wel prima. Verhuur hem dan eerst voor je hem van de hand doen. Anders kun je hem straks misschien weer terug kopen net als Lindgren en Blind..Een jeugdspeler zou in mijn ogen wat meer krediet mogen krijgen.

Weet overigens ook niet zo goed waar het plafond van Tannane ligt. Komt ook tekort voor de top 3 m.i., Dus dan is hij bij Vitesse eigenlijk op de juiste plek.

17 mei 2021 om 12:59

Zou me niets verbazen als zowel Tanane als Bazoer gewoon bij Vitesse te zien zijn volgend seizoen.
Ik heb werkelijk het hele jaar nog nergens iets gelezen over interesse van wie dan ook.

Zou Labyad veel logischer vinden. Heeft veel meer dat creatieve in zich dan Ekkelenkamp. Ekkelenkamp ia meer een lopende jongen die net als Klaassen en VD Beek kan uitblinken als er creative jongens achter hem staan en een kaatsende spits voorin staat

Ik zie Ekkelenkamp toch eerder bij een club met een iets mindere selectie, zoals Twente, terecht komen. Vitesse blijft toch een gokje, hij kan daar ook zomaar op de bank belanden want die hebben toch regelmatig echt hele goede spelers voor dat soort posities.

Echt zo'n speler die een relatief hoog basis niveau heeft aangetikt omdat hij gewoon erg lang heeft meegetraind en gevoetbald in de selectie van Ajax.
Om die reden kan hij prima een stap maken in de subtop van Nederland. Verder niks bijzonders, als hij was opgeleid bij een club waar het gemiddelde niveau wat lager had gelegen, dan was zijn eigen handelingssnelheid en algemene basisniveau waarschijnlijk ook lager geweest.

Lekker laten gaan als Ajax zijnde, snap eigenlijk ook niet waarom Perez vaak redelijk positief over hem is. Ik ben er persoonlijk niet kapot van in ieder geval.

Ik denk ook dat hij inderdaad te kort komt om echt van vaste waarde te worden bij Ajax. Echter denk ik wel dat het een prima 12de man kan worden als hij eenmaal ontwikkeld is. Het zou dan ook niet verkeerd zijn voor zijn ontwikkeling om verhuurd te worden aan een eredivisie club. Denk dat hij zeker niet zou misstaan bij Twente of Heerenveen bijvoorbeeld.

Prima als Ekkelenkamp naar ons toe komt, maar niet als huurspeler maar als gekochte speler. Zeker als er transfersommen betaald gaan worden voor Bazoer, Tannane en Doekhi, dan moeten we ook wat jeugdige spelers halen waaraan op termijn verdiend kan worden ! Ekkelenkamp is een prima speler op 10, hardwerkend, kan box-to-box en kan een goal maken. Tannane is enorm creatief, maar ook kwetsbaar als solist !

Tannane vervangen voor Ekkelenkamp? Wat heeft Perez gesnoven? Tannane is zeer moeilijk te vervangen, het is een hele aparte speler met unieke kwaliteiten, in de Eredivisie zie ik niemand Tannane opvolgen, tenminste, niemand die betaalbaar is. Labyad zou een goede zijn, maar die gaat naar het buitenland, dan kom je eigenlijk bij 1 speler terecht, en dat is El Khayati, misschien valt het op dat ik 2 andere Marokkaanse voetballers opnoem, maar dat is niet voor niks, Marokkaanse voetballers hebben bepaalde kwaliteiten die moeilijk te vervangen zijn met andere, alleen Brazilianen eigenlijk, kijk maar naar Ziyech, die kan je alleen vergelijken met Mahrez in heel Europa. Ik zeg vaak, een Marokkaanse voetballer kan je alleen vervangen voor een andere Marokkaanse voetballer, 9 van de 10 x ga je erop achteruit als je het probeert met een andere nationaliteit, daarom is Ihattaren een ideale vervanger voor de Ziyech positie bij Ajax, Antony heeft het prima gedaan, maar ik mis iets bij hem.

17 mei 2021 om 17:31

Ik weet dat Mahrez Algerijns is trouwens, maar het blijft een Noord Afrikaan, voor de kenners, Mahrez is kwart Marokkaans

Het wordt tijd dat hij gaat spelen. Kan dan zijn talent laten zien. Ik denk aan AZ

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren