Driessen vernietigend: ‘Hij heeft tot dusver niets gepresteerd voor PSV’

Maandag, 17 mei 2021 om 09:10Rian Rosendaal

Valentijn Driessen maakt zich zorgen over PSV, de nummer twee van dit seizoen. De chef voetbal van De Telegraaf zag het elftal van Roger Schmidt in de afgelopen maanden ver achterop raken bij Ajax, dat met overmacht de landstitel wist binnen te slepen. Driessen vindt de dominantie vanuit Amsterdam een slechte zaak voor de toekomst van de Eredivisie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door dylan8071)

Ach PSV werd vorig jaar 5e als de competitie werd afgespeeld. Er is ten opzichte van vorig jaar veel verbeterd en hopelijk wordt de achterhoede volgend jaar versterkt dan zie ik PSV, Ajax weer uitdagen tot het einde van het seizoen. Het probleem ligt hem vooralsnog in de topwedstrijden, je haalt van de mogelijke 18 punten er maar 3, dat is topclub onwaardig. Verder sinds jaren weer overwintert in Europa en uitgeschakeld tegen Ajax in de beker. Vorig jaar niet overwinterd en uitgeschakeld tegen RKC. Hopelijk kan Schmidt achterin een paar aankopen doen en de laatste posities versterken. Want voor zijn manier van spelen heb je ook 11 goede spelers nodig en zekerheid achterin. Die was er simpelweg dit jaar gewoon niet. Volgend jaar moet het echter wel weer beter, dus voor het eerste jaar ben ik niet ontevreden.

17 mei 2021 om 09:21

Je word geen kampioen meer met 11 goede spelers Maar je hebt er tegenwoordig minimaal wel 20 nodig. Dubbele bezetting op bijna alle posities en dat hebben ze bij Ajax goed begrepen.

17 mei 2021 om 09:26

Ach nu het goed gaat word dat gezegt. Toen in december het met ajax minder ging was de kritiek dat de selectie nier breed genoeg is. Het ene moment is het andere niet

17 mei 2021 om 09:26

Eindelijk een artikel over PSV maar dan zit er toch weer iemand tussen die Ajax er bij moet betrekken. Zo jammer en onnodig dit. De enige reden waarom er in Nederland 1 club is die structureel een dubbele bezetting kan betalen is de Uefa. Zij faciliteren scheefgroei in de nationale competities.
Ontopic: psv komt van ver en ik vind het onrealistisch te verwachten dat alle problemen tijdens een coronaseizoen in 1x zijn opgelost. Ook al had psv 10 punten meer gehaald, op de kampioen stond qua punten geen maat dit seizoen.

17 mei 2021 om 09:27

PSV heeft ook een aantal jaren op rij kunnen profiteren van de CL miljoenen. Alleen hebben ze het stokje over moeten geven aan Ajax.

17 mei 2021 om 09:37

@ijsmuts Dit artikel gaat over PSV en hoe het kan dat ze dit seizoen geen prijzen hebben gehaald en weinig gepresteerd hebben. Ajax is nou eenmaal onderdeel van de reden waarom. Daarbij haal jij Ajax ook meerdere keren aan in jou reactie maar geef je ze een andere naam zoals ‘1 club’ en ‘de kampioen’. Waarom is het dan zo erg om ze gewoon bij hun naam te benoemen?

17 mei 2021 om 09:40

Weet niet of je het gelezen hebt, maar driessen benoemt zelf de achterstand op Ajax als zorgelijk. En dat Ajax het goed doet en daarmee een voorbeeld voor psv zou moeten zijn, lijkt mij logisch alleen een beetje moeilijk te verhappen voor de gemiddelde psv fan, en dat is logisch.En terwijl Ajax zichzelf heeft gesaneerd zeg jij dat het door de Uefa komt. Misschien moet PSV even goed in de spiegel kijken. Kan me de woorden van het begin van het seizoen nig wel herinneren.

17 mei 2021 om 09:42

IJsmuts: Driessen heeft het letterlijk in het artikel over hoe psv zo ver achter Ajax staat dit seizoen, dus zo'n gekke opmerking is het niet. Daarnaast zorgt de UEFA helemaal niet voor scheefgroei. Dat heeft Ajax zelf gepresteert door wereldwedstrijden te voetballen tegen Real Madrid, Juve en noem maar op met veel talenten en een handjevol relatief goedkope ervaren spelers. Daardoor heeft Ajax voor veel kunnen verkopen en voor veel kunnen inkopen. Echter zou de hele Eredivisie nog 100 keer saaier worden als Ajax net zoveel mogelijkheden als Europese topclubs en spelers als Frenkie, De Ligt en Ziyech voor 10 jaar had kunnen vasthouden. Daarnaast is de dubbele bezetting dit seizoen wederom gekomen door de opleiding. Hoe jongens als Gravenberch, Timber, Rensch en Brobbey er weer stonden had niemand verwacht dit jaar. Ze hadden net als Scherpen compleet door de mand kunnen zakken of het niveau niet kunnen hebben zoals rosario. Echter waren deze 4 enorm stabiel en zijn zij een enorme factor in het succes van de 2de seizoenshelft geweest.

17 mei 2021 om 11:02

@zytto: prima, als jij het idee hebt dat dit artikel een lofzang is over Ajax en niet fewoon een poging tot een inhoudelijk stuk over psv is dan zal ik het wel verkeerd hebben geinterpreteerd. Maar fijn dat jij hierboven weer een mooi stuk over je club hebt kunnen schrijven dat niets met het artikel te maken heeft. Het prijzengeld uit de champions League kun je moeilijk verwaarloosbaar noemen. Dat geldt niet alleen voor Nederland maar voor heel Europa. Ongezond is dat

17 mei 2021 om 11:08

@luuktuinbeek Eens! Met die dubbele bezetting was Ajax vorig jaar ook niet zomaar kampioen geworden

17 mei 2021 om 11:14

@Zytto, ik kan je reacties meestal prima volgen. Maar dat de UEFA niet voor scheefgroei zorgt, dat kan je toch niet serieus menen? Is het wel zo, dan staan we dat betreft echt mijlenver uit elkaar.

17 mei 2021 om 11:44

DieGelbeReds De UEFA zorgt zeker wel voor een bepaalde scheefgroei, maar dat heeft niet voor het verschil tussen Ajax en psv gezorgd in mijn ogen. Eerst werd psv 3 keer kampioen en speelde Ajax geen CL en nu andersom. Het verschil is in mijn ogen vooral gemaakt door het feit dat Ajax Europees heeft gepresteerd waardoor de topspelers meer waard zijn geworden. Het verschil was na 17/18 echt niet extreem groot en de enige 2 aankopen (Tadic en Blind) waren echt niet onhaalbaar voor psv geweest. 12 miljoen voor Tadic was gewoon een koopje. Na dat CL jaar zijn de prijzen voor Ajax de pan uitgerezen met De Jong en De Ligt voorop die in hun 1'tje al meer op zouden brengen dan zo ongeveer de hele selectie van psv. Paar jaar daarvoor natuurlijk ook met de EL finale waardoor oa Tadic en Blind mogelijk werden. Daar zal Ajax de komende jaren de vruchten van plukken, maar dat is toch echt door Ajax zelf gekomen. De sportieve prestaties zijn vooral gekomen door een sterke jeugdopleiding en goede scouting.

17 mei 2021 om 11:47

Volgens mij gaat dit artikel net zo goed over Ajax. Valentijn maakt toch echt de vergelijking met Ajax dus niet heel gek dan toch dat er ook Ajacieden reageren? Corona vindt ik trouwens maar een drogreden daar hebben we allemaal last van gehad met verschillende uitbraken bij de clubs

17 mei 2021 om 11:52

Daarnaast heeft psv in de zomer van 2019 ook 40 miljoen aan miskopen gehaald. Als daar een aantal voltreffers tussen zaten dan had psv makkelijk meegedaan de afgelopen seizoenen. Ik blijf er ook bij dat je de Eredivisie niet kan domineren zoals Ajax dit seizoen. Dat zie je ook in de Ligue 1. Alles onder de top 5 is zo zwak dat een Lyon, Lille of Monaco best wel eens kampioen kunnen worden. Op kwaliteit zullen ze altijd verliezen van PSG, maar de concurrentie blijft enorm zwak dat ze het PSG vaak best lastig kunnen maken. Ajax verliest dit seizoen ook gewoon van een twente en groningen. Ondanks alles zie ik psv niet snel naar het niveau van een feyenoord/utrecht/vitesse zakken. Als ze veel meer kwaliteit dan zulke clubs houden dan zal psv elk seizoen gewoon mee kunnen doen om de titel.

17 mei 2021 om 13:09

Corona heeft zeker wel zijn (bescheiden) invloed gehad.
Zowel Psv, Az (noem ik even, als directe achtervolgers) hebben een serieuze golf gehad waardoor er 2 tof 3weken niet optimaal gepresteerd kon worden.
Bij Ajax zijn ze buiten die boot gebleven op een enkeling na.
Dit seizoen is gewoon helemaal besmet geraakt over het algemeen.
Geen club heeft ook maar iets van thuisvoordeel gehad, geen kolkende kuip die vaak de 12e man is die nodig lijkt te zijn, geen joelende supporters.
Maar eerlijk is eerlijk, de ploegen met de meeste kwaliteit op het veld staan bovenin.
Buiten de Corona perikelen, geen afleiding, pure kwaliteit, en daarin was Ajax gewoon veruit de beste.

17 mei 2021 om 14:49

Bij Ajax waren ook meerdere spelers tegelijk besmet op een gegeven moment maar volgens mij kwam het net goed uit ofzo, tijdens een interlandperiode geloof ik.

17 mei 2021 om 09:26

Als het puntenverlies door de topwedstrijden komt, is het probleem eigenlijk nog groter. Dan kom je dus kwaliteit tekort.

Als ze het lieten liggen tegen de kleintjes, kun je nog zeggen dat er sprake is van onderschatting.

17 mei 2021 om 09:38

PSV komt toch ook gewoon kwaliteit tekort, dit elftal met 1 of 2 versterkingen staat er wel wat beter op denk ik. AZ zal wat kwaliteit verliezen en als Feyenoord Berghuis verliest dan vraag ik me af wat daarvan over blijft.

Buiten dat heeft PSV ook gewoon sommige toppers niet gewonnen doordat ze heel slordig met de kansen omgingen, dat moet echt beter. Ik denk dat PSV van iedere topper wel een keer had moeten winnen, zeker Ajax en Feyenoord thuis.

17 mei 2021 om 10:11

Een elftal met drommel-teze- Moreno 2.0- boscagli- max- sangare- propper- Gotze- madueke- zahavi- Gakpo zou mooi zijn voor volgend seizoen en is ook zeker een realistische opstelling. De cruciale aankoop gaat de "patron" zoals de Jong hem noemde voor in de verdediging zijn. Rik elfrink heeft gisteren tijdens een vragenuurtje aangegeven dat PSV bezig is met een CV en het niet een van de bekende namen is (dus geen lyanco, Kim, aldeweireld etc.). Er is voldoende perspectief in de selectie dus zoals je zegt met een ervaren CV en propper heb je al heel veel problemen die PSV dit jaar had (Rosario en sangare en een gatenkaas als verdediging) zo goed als verholpen.

17 mei 2021 om 10:35

Toch vraag ik me af of dat elftal goed genoeg is. Als je Malen verliest dan lever je wel heel veel goals in en hij is gewoon de meest belangrijke speler van Psv. Zahavi vind ik vrij matig, hij heeft zeker wat goede wedstrijden gespeeld maar vind hem niet in de buurt komen van Malen. Ik denk dat je dan toch nog wel iemand aan zou moeten trekken.

Ook bij Teze als rechtsback heb ik mijn bedenkingen, maar die gok zou ik nog wel durven te wagen als je echt een goede centrum verdediger aantrekt. Dat moet dan niet weer zo'n Baumgartl achtige aankoop zijn. Propper lijkt mij in ieder geval wel een goede aankoop.

17 mei 2021 om 10:39

Hou alsjeblieft op met Teze rechtsback zeg, dat is het gewoon niet. Die jongen moet centraal staan samen met een nieuwe verdediger. Op het middenveld Boscagli en hopelijk Pröpper.

17 mei 2021 om 11:27

Teze rechtback zou niet verkeerd staan. Het is niet alsof PSV genoeg geld heeft.

17 mei 2021 om 11:29

Als er voldoende budget is kan je dat doen. Maar als je Teze geen rechtsback zet moet je een nieuwe centrale verdediger, rechtsback en centrale middenvelder kopen en eventueel de aanval nog versterken. Dat wordt denk ik gewoon wat te duur, dus je kan best een gok wagen. PSV werd in het verleden met Brenet ook gewoon kampioen. Ik zou het wel aandurven zeker omdat PSV ook nog Sambo heeft die ook wel een groot talent lijkt te zijn.

17 mei 2021 om 09:40

Wat heeft corona ermee te maken? Dat excuus kun je echt niet meer aanvoeren om zo'n vrije val in de tweede seizoenshelft te verklaren. Op Valentijn Driessen is veel aan te merken, maar hier maakt hij een ijzersterk punt. Ik was dan ook behoorlijk verbaasd over het verhaal van Toon Gerbrands vorige week. PSV was weer klaar om voor de prijzen te spelen vanaf volgend seizoen. De club zou sportief weer een stijgende lijn doormaken en men kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. Gerbrands moest Ajax naar eigen zeggen de credits geven dat de tweede plaats het maximale is voor PSV en dat het van 'de latere bekerwinnaar' verloor in de beker was ook geen schande. Erg tevreden was hij zelfs over de overwintering van Psv.

Met zo'n lulverhaal heb je wel erg weinig oog voor de details. Als kritisch directeur zou ik me zorgen maken over het enorme puntenverschil: als Ajax werkelijk de reden is waarom je tweede wordt, zou dat een achterstand van zes punten acceptabel maken. Dat het 16 is geworden komt omdat PSV geen enkele topwedstrijd winnend afsluit en zelfs tegen Twente, Utrecht, Heerenveen en Heracles de grootste moeite kent om een overwinning erdoor te drukken. De Europese borstklopperij is ook belachelijk; PSV zat in een droompoel, maar met tegenstanders als Granada, Omonia Nicosia en Paok Saloniki was het absoluut geen walk in the park die je mag verwachten en hoe de club de bak in ging tegen een zwakke tegenstander als Olympiacos was ronduit schandalig. Overwintering m'n reet!

Druk liever eens door op de pijn, Gerbrands! Waarom is PSV zo tevreden over zijn technisch beleid en zijn scouting? Achterin is al vier jaar een sterke persoonlijkheid met fysieke meerwaarde nodig, maar na drie jaar Schwaab en Viergever staat er nog steeds geen centrum dat voldoende complementair aan elkaar is? Om nog maar te zwijgen over het middenveld. Sangaré is gewoon een ongepolijstere, fysieke versie van Rosario; hoe ben je het er in hemelsnaam over eens geworden dat die de problemen in deze linie op gaat lossen? Met Bruma, Gutierrez, Baumgartl, Doan, Thomas en transfervrije/gehuurde misperen Sainsbury, Aziz, Afellay en Dimitroglu zijn de voorbeelden van mismatches niet van de lucht. De enige aankopen van De Jong waar PSV nog een aardige winst op gaat maken zijn Dumfries, Max en Boscagli. Gezien het bestedingsgedrag vind ik dat bijzonder zorgwekkend.

17 mei 2021 om 10:03

Goed verhaal. Een kanttekening; het gaat niet om het puntenverschil, want dat is afhankelijk van anderen. Het gaat om je puntentotaal. 72 punten is gewoon veel te weinig. Nog minder dan Frank de Boer haalde... Al werd je er kampioen mee, dan was het nog steeds veel te weinig voor een club als PSV. Snap de woorden van Toon fan ook niet, maar dat heb je mooi duidelijk gemaakt.

17 mei 2021 om 13:02

Klopt, het puntentotaal is ook zorgelijk. Ik haalde het alleen aan omdat het de uitspraak van Toon tackelt. Ajax is niet het probleem - althans niet het enige - dat PSV ervan weerhoudt kampioen te worden. Als het puntenverschil met de Amsterdammers zo groot is moet je eerste naar de situatie toe dat Ajax het enige probleem is. Ik was dolgelukkig met het ontslag van Van Bommel, maar die haalde in zijn eerste seizoen als ik me niet vergis 83 punten, drie minder dan Ajax. Zo'n scenario zou het relaas van Gerbrands een stuk geloofwaardiger hebben gemaakt.

17 mei 2021 om 13:27

Het is wel de vraag of de interne discussie gelijkgestemd is met de berichtgeving naar buiten. Ik kan me voorstellen dat PSV nu vooral gebaat is bij rust, zodat met de opgedane ervaring van dit jaar gericht gebouwd kan worden.

Er is vorig jaar relatief weinig gebeurd op transfergebied (en wat er kwam, kwam heel laat) om Schmidt zijn selectie te laten evalueren. Nu is het tijd om door te selecteren, naast Gotze, Max en Sangere hebben we met Boscagli, Teze, Madueke en mogelijk Sambo en Obispo toch vrij onverwacht kwaliteit toegevoegd dit seizoen.

Een ervaren centrale verdediger, een dynamische voetballende middenvelder en een waardige opvolger van Malen zijn cruciaal. Een kritische interne evaluatie om de volgende Baumgartl/bruma/etc, te voorkomen lijkt me wenselijk.

17 mei 2021 om 09:49

@665 alleen al een Max en Sangare hebben meer gekost als heel de basis 11 van AZ bij elkaar opgeteld en ze zijn op 1 punt voorsprong van AZ geeindigd. ik vind dat persoonlijk toch wel een enorm armoedige prestatie

17 mei 2021 om 11:22

Mooi hoor Japie. Heb je ook naar het verschil in begroting en punten tussen AZ en jouw feyenoord gekeken?

17 mei 2021 om 11:37

ja zeker maar als je de Feyenoord topics volgt weet je dat ik al jaren vernietigend ben over het beleid bij Feyenoord. jullie bankzitters Ihatteren en Madueke zouden bij ons twee sterspelers zijn en buiten Berghuis, Senesi en Bijlow zou denk ik niemand van dit Feyenoord bij AZ in de basis staan. Feyenoord doet alleen maar zaadaankopen de laatste jaren en dan zak je steeds verder weg

17 mei 2021 om 10:18

Je mist nog een ding, dat is dat Schmidt nooit de term volgasafussbal heeft gebruikt, hij heeft bij zijn aanstelling gezegd dat hij dominant wil zijn.. Laat ik voorop stellen dat de achterstand veel te groot is, ik vind wel dat je er wat nuance bij kan maken.. Psv verloor van Feyenoord waarbij zelfs Advocaat geen verklaring had hoe ze die wedstrijd hadden gewonnen, speelde 2x gelijk tegen Ajax laat ik ze maar ongelukkig noemen. Ze zijn er 1 x tegen AZ terecht af gegaan de andere keer was t meer gelijkwaardig.. Misschien is de vraag wel waarom worden die wedstrijden niet gewonnen waarin je minimaal gelijkwaardig bent en in sommige gevallen wel de betere..

17 mei 2021 om 12:22

De vraag is alleen wel of ze stappen gemaakt hebben richting die dominantie (wat overigens niet betekent dat je continu balbezit moet hebben). Ik heb enorm vaak met samengeknepen billen voor de tv gezeten. Dat we dan aanvallende jongens met diepgang wisselen om backs op de flanken te zetten, helpt dan niet haha.

PSV heeft een keuze gemaakt om het op een andere manier in Nederland te proberen. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Betekent ook dat de omslag op de korte termijn pijn kan doen, daar moet je doorheen.

Ik ben alleen nog niet helemaal gerust op de uitvoering, had simpelweg meer verwacht van dit jaar, los van de uitslagen en ranglijst.

Het is een tweesplitsing. Aan de ene kant kan dit seizoen je doen besluiten dat het niet goed genoeg was maar aan de andere kant ben ik niet voor trainers maar heel kort de tijd geven zeker als ze bezig zijn met hun hele duidelijke visie te realiseren. Ik denk dat in de loop van volgend seizoen heel snel duidelijk gaat zijn of zijn visie toekomst heeft, maar ik geloof er eerlijk gezegd nog wel in.

17 mei 2021 om 09:27

Ja eens. Als PSV nou 5e was geeïndigd, laatste in de EL poule en in de eerste ronde van de beker eruit was gegaan dan had je kunnen zeggen: met deze trainer gaat het niet werken. Maar je stelt een trainer ook aan voor de lange termijn en als je om de haverklap een trainer gaat ontslaan dan creeër je als club nooit rust, iets wat PSV wel nodig heeft. Volgend seizoen een vergelijkbaar seizoen als deze en Schmidt is niet meer houdbaar, maar hij moet wel de kans krijgen om de boel recht te trekken.

17 mei 2021 om 09:32

In dat geval was Schmidt allang ontslagen hoor.

17 mei 2021 om 10:40

Nu heb je een trainer gehad die iedere week goochelde met systemen/opstellingen en die het nog steeds niet weet, dat geeft toch geen vertrouwen voor de toekomst?

17 mei 2021 om 10:47

Volgens mij goochelt Schmidt niet zozeer met systemen, we zijn in Nederland gewoon niet gewend dat iemand geen 4-3-3 speelt. Qua wisselbeleid en opstellingen was het inderdaad heel warrig en soms onnavolgbaar, eens. Of dat de oorzaak is van de opgelopen achterstand op Ajax waag ik te betwijfelen. Dat het volgend seizoen (veel) beter moet lijkt me duidelijk. Ben benieuwd wat er deze zomer staat te gebeuren in ieder geval.

17 mei 2021 om 11:11

Je moet ook wel kijken inderdaad naar de reden om een bepaalde trainer aan te stellen en dat was ook ingegeven door het feit dat er een andere speelstijl moest komen - meer in de Red Bull variant - om Ajax wellicht op een andere manier bij te kunnen houden, een beetje zoals Leipzig afgelopen jaren doet bij Bayern. En net als jij geloof ik ook wel in deze nieuwe weg. Het is anders dan we in Nederland gewend zijn, maar daarom niet per se slecht. Ik denk echt dat het kan werken, het meer dynamische voetbal in plaats van het voetbal gericht op balbezt. Het was dus in alles een seizoen met een behoorlijke cultuuromslag: andere speelstijl, andere trainer, andere uitgangspunten. Als je dan zo'n omslag maakt, dan moet je dat niet meteen overboord gooien. Je kan ook kijken naar de dingen die wel goed zijn gegaan: overwinteren in de EL, qua speelstijl en resultaten een flinke stap vooruit in vergelijking met voorgaande jaren (psv is weer dominant), bovendien is tweede achter Ajax geen 'wanprestatie' en ook in de beker in de Arena kan je gewoon uitgeschakeld worden, daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. Uiteraard zijn er zat verbeterpunten, met name qua fitheid en het winnen van topwedstrijden (wat PSV genekt heeft in de tweede seizoenshelft), maar PSV is een team in ontwikkeling. Deze zomer wordt de selectie versterkt en worden spelers aangetrokken die bij de nieuwe speelstijl passen.

17 mei 2021 om 12:04

Je moet zeker niet onderschatten hoeveel tijd en energie het kost om een compleet nieuwe weg in te slaan. Van Bommel had tactisch echt een zooitje achter gelaten, dus had ook zeker niet verwacht dat we met Ajax konden concurreren.

Echter ben ik wel wat teleurgesteld over het verloop van het seizoen, ik heb niet het gevoel dat er in de laatste maand meer automatismes zaten dan in de eerste maand. Dat is wel een dingetje vind ik. Het dominante is er wat mij betreft, op enkele helften na, nauwelijks aanwezig geweest.

Tja het was niet perfect, maar ik moet zeggen dat ik er nu meer inzie dan bij cocu en van Bommel. Bij Ajax zijn ze al wat langer bezig met alles en hebben ze meer geld. Ik opper voor geduld. De minimale doelstelling is gehaald. Mocht het volgend jaar weer een sof worden, allez - kijk er dan nog eens naar.

17 mei 2021 om 09:36

Onder Cocu was het duidelijk beter dan onder Schmidt. Of het leuker was om naar te kijken is de vraag wellicht. Maar Cocu had het elftal gewoon vaak goed staan. Kregen nooit veel tegen, en er werd ook meer gescoord dan dit seizoen het geval is.

17 mei 2021 om 09:46

Cocu werd kampioen met Psv. Schmidt staat ver achter op Ajax dus hoe je daarbij komt weet ik niet

17 mei 2021 om 09:50

Het eerste jaar van Cocu was ook een drama. Die had ook een lange tijd nodig om PSV succesvol te maken

17 mei 2021 om 09:56

Het eerste jaar wel ja maar dat was ook een ontzettend jong elftal. De 4 seizoenen erna werden ze 3 keer kampioen en daar zaten ook zeker wedstrijden bij waar ze zelfs clubs uit de top 5 met 3-0 van de mat tikte. Ik kan me geen wedstrijd herinneren waar PSV echt overtuigend heeft gewonnen, misschien komt dat ook een beetje doordat ze in een leeg stadion spelen. Maar onder Cocu heb ik wel degelijk een hele hoop leuke wedstrijden gezien en was het voetbal in de meeste seizoenen ook gewoon aantrekkelijk.

17 mei 2021 om 11:39

@andres13 als het puur over het eerste seizoen gaat had ik Van Bommel kunnen noemen. die deed toen serieus mee om het kampioenschap en haakte pas aan het eind af tegen een imo veel sterker Ajax

17 mei 2021 om 12:08

Dus afhankelijk van de invalshoek had je een trainer benoemd waardoor Schmidt het in de schaduw zou staan haha.

17 mei 2021 om 13:44

@de10 nee maar iemand zei net Cocu deed het niet beter wat ik erg vreemd vind want die werd kampioen en overleefde een CL poule. toen werd daar op gereageerd dat Cocu het in zijn eerste seizoen minder deed dan Schmidt dus dat dat niet waar is, dus daarop noemde ik weer Van Bommel want die deed het weer beter dan Schmidt in zijn eerste seizoen, als een eerste seizoen dan de enige maatstaf is om de prestaties van een coach af te meten

17 mei 2021 om 16:25

Dan is het dus wel zo eerlijk om Schmidt pas na 2 of 3 seizoen evt af te rekenen.

Wat een negatief gezeur weer. Ja het kan beter, maar vorig jaar stonden we kansloos 4e, gingen we kansloos uit de beker en de Europa league. Dit jaar is het voetbal gewoon beter dan vorig jaar en ja het kan nog beter, maar dat kost gewoon tijd. Daarnaast heeft PSV heel veel problemen gehad met corona. Tot slot hebben jongens als Teze, boscagli, gakpo en zelf vertessen op het einde een sterke groei doorgemaakt. Volgend jaar moet je wel tot het einde meedoen, maar dit jaar was gewoon een tussen jaar

17 mei 2021 om 09:23

Volgens mij maakte PSV vorig jaar juist een opmars toen het seizoen werd beëindigd door Corona. Je kunt een halve competitie niet echt vergelijken.

17 mei 2021 om 10:38

Ze stonden wel 10+ punten achter op Ajax en az met een wedstrijd meer na 26 speelrondes, dus daar waren ze nooit meer bijgekomen. Misschien dat feyenoord nog haalbaar was geweest, maar die zaten wel in een betere vorm.

17 mei 2021 om 09:28

Tussenjaren hebben we anders al iets te veel gehad vind ik. Ik had op zijn minst gehoopt op goed spel, en dat de spelers een beetje vreugde en passie in de wedstrijd leggen, want dat zie je ook niet. Allemaal slapjanussen. Dat is ook waarom je die toppers verliest.

17 mei 2021 om 11:18

Ik zie soms inderdaad te weinig liefde voor het spelletje. Malen loopt vaak chagrijnig rond, Zahavi lijkt vooral met zichzelf bezig, bij Rosario ziet het er sowieso allemaal niet al te goed uit, Götze is technisch fantastisch maar bij hem lijk ik ook een beetje motivatie te missen. Ik wil gewoon wat meer spelers zien die de boel opjagen en die trots zijn om in het shirt van PSV te spelen, zoals ik wel zie bij Dumfries en Gakpo en voorgaande jaren bij oa De Jong, Arias en Guardado. Gewoon wat meer peper in de reet. Ik hoop dan ook echt dat we volgend jaar wat meer van zulke spelers hebben. Niet voor niets hebben we de 'fair play- prijs gewonnen, daar hoef je echt niet trots op te zijn, het betekent naar mijn idee dat we te veel jochies hebben en te lief zijn. Ik herinner me nog die wedstrijd van PSV - Ajax waarin Guardado in de eerste minuut vol erop klapte met een stevige overtreding, dat wil ik zien.

17 mei 2021 om 16:27

Goed punt. Volledig mee eens. Ze lijken tevreden met een paar mooie goede momenten. Ik heb een schijthekel aan Tadic en Tagliafico, maar zulke karakters ontbreken in onze selectie.

17 mei 2021 om 10:52

En nu sta je kansloos 2e, ga je kansloos uit de beker en kom je met alle geluk de Europese voorrondes en een makkelijke poule door om vervolgens door een matig clubje uitgeschakeld te worden. En nee, het spel is niet beter. Tegenover de groei van jongens als Teze en Boscagli staat de situatie Ihattaren. En wie zal er meer waarde vertegenwoordigen? Schmidt heeft gewoon kut gepresteerd dit jaar.

17 mei 2021 om 11:22

Jij maakt t wel heel negatief. Kansloos 2e klopt, situatie Ihattaren klopt ook, maar wie zegt dat dat niet gebeurd was bij een andere trainer (het lijkt immers ook vooral een mentaliteitprobleem te zijn)? Ook geen topwedstrijd gewonnen en de fitheid van de selectie was ook een issue. Voorronde EL zijn we daarentegen eenvoudig doorheen gelopen, poulfase werden we gewoon eerste waar we vooral punten lieten liggen toen de helft van de selectie corona had, we werden uitgeschakeld door een gelijkwaardige tegenstander door een k*tgoal in de 88e minuut en we zijn in de beker uitgeschakeld in Amsterdam, nou niet echt iets om je voor te schamen. En in tegenstelling tot voorgaande jaren vind ik PSV wel degelijk beter spelen, ik zie elke wedstrijd wel goede combinaties en meer kansen dan in de jaren bij vbommel toen we gewoon soms echt aan t breien waren en maar de lange bal speelden op Luuk de Jong. Tuurlijk valt er genoeg op te merken aan Schmidt, maar in vrijwel alles is het een vooruitgang tov vorige jaren. Je bent een nieuwe weg ingeslagen met op vele aspecten een cultuuromslag, dat ga je niet na een jaartje waarin je kansloos tweede geworden bent overboord gooien, dat is opportunisme ten top/

17 mei 2021 om 11:31

Er zit geen stijgende lijn in het spel van Schmidt. Het is nog net zo slecht als toen hij begon. En prima hoor, als jij tevreden bent met dit spel en een uitschakeling tegen Olympiakos. Ik verwacht meer.

17 mei 2021 om 12:08

ik zeg niet dat ik er tevreden mee ben, ik ben er alleen niet zo negatief over als jij. Ik begin nota bene mijn antwoord dat er een hoop op PSV aan te merken is, maar jij doet alsof PSV 4e geëindigd is en een wanprestatie heeft geleverd in de EL. Dat is gewoon niet waar. Dat t niet goed was, dat is gewoon waar, maar ik wil ook niet zeggen dat t slecht was en dat Schmidt eruit moet. Er moet volgend jaar gepresteerd worden, zo veel is duidelijk.

17 mei 2021 om 12:58

Dan snap ik niet waarom je discussie aangaat. Ik zeg ook dat hij slecht gepresteerd heeft. Niet dat hij weg moet.

Dit is de eerste keer dat ik het eens ben met Driessen. In het eerste seizoenshelft zaten er ook een aantal gelukkige overwinningen bij. Als ondanks dit alles het spel nog mooi was, maar dat was niet om aan te zien. PSV krijgt nu een aantal kapitaalinjecties die eigenlijk gewoon leningen zijn en die ze moeten terugbetalen. Met dit beleid gaat ze dat niet lukken, Toon brengt met zijn wanbeleid de club in gevaar. Ik vrees het ergste.

17 mei 2021 om 09:29

Als je het geld volledig verkeerd investeert kan het misgaan. Maar ik vind het risico niet zo hoog, als je van dat geld bijvoorbeeld een type Lozano kan halen dan heb je het met een transfer al terugverdient.

Daarnaast kun je ook nog in de cl terecht komen, als dat lukt kun je ook zo tientallen miljoenen bijschrijven. Ook heeft PSV een jeugdopleiding die goed rendeert de afgelopen jaren als ze daar goede spelers uit blijven kunnen halen, dan weet je gewoon dat er veel transfergeld verdient kan worden. Want er is veel geld in de buitenlandse competities.

17 mei 2021 om 09:53

Ik lees alleen maar als, als, als. Als het zo makkelijk is waarom klotst het geld dan niet tegen de plinten op in Eindhoven?

17 mei 2021 om 10:00

Er zijn toch ook niet echt gigantische geldproblemen bij Psv. Als er geen corona was geweest dan was dit ook helemaal niet nodig geweest.

Verder kan je wel met als, als, als aan komen zetten maar dat is natuurlijk ook onzin. Niemand weet hoe het gaat lopen, maar de kans lijkt mij aanzienlijk dat PSV de komende jaren weer een paar grote transfers gaat doen en misschien een keer in de cl komt.

17 mei 2021 om 10:41

Ja maar zo'n lozano probeerde ze toch ook met bruma, romero, doan, baumgartl, etc.? Zo makkelijk is het echt niet. Je kan wel 25 miljoen uitgeven aan een verdediger en middenvelder, maar dat kunnen zomaar een Magallan en Marin zijn. Geld geeft echt niet direct een garantie op goede spelers.

17 mei 2021 om 10:55

Er is natuurlijk altijd een risico dat een aankoop mislukt maar in het verleden heeft PSV ook wel bewezen goede aankopen te doen. De transferzomer waarin Bruma, Doan en Baumgartl werden gehaald was op zijn zachtst gezegd een aanfluiting, hopelijk kan PSV nog een miljoen of 15 terugverdienen aan die spelers want dan blijft het verlies nog enigszins beperkt. Die transferzomer moet je niet nog een keer hebben.

Maar zolang je bijna je halve selectie kan vullen met jeugdspelers of spelers die via jong PSV naar het eerste toe zijn gestroomd, dan zijn je risico's natuurlijk niet heel hoog.

17 mei 2021 om 09:33

Jullie varen een beetje te blind op die kapitaalinjectie. 20 miljoen is een hypotheek waarmee een nieuw te bouwen congrescentrum gefinancierd wordt, blijft over 30 miljoen als kapitaal injectie maar er moeten nog wat gaten gedicht worden in de begroting voordat er 1 speler gekocht kan worden. Al dat extra geld moet in de toekomst ook weer terug betaald worden.

17 mei 2021 om 09:53

Drommel is toch al gekocht zonder iemand te verkopen? Rik elfrink verwacht ook dat er een CV (nog niet bekend) en middenvelders (van Ginkel en propper zeer waarschijnlijk) komen voordat er iemand verkocht is.

17 mei 2021 om 09:57

Congrescentrum? Er komt bij van der Valk Eindhoven een nieuw congrescentrum, dat heeft niks bij de hypotheek van het Philips Stadion te maken.

17 mei 2021 om 10:03

Dat congrescentrum komt helemaal niet in het philips stadion joh haha. Iets beter informeren 😉

De bedoeling van zijn wisselbeleid was een fitte selectie wanneer de prijzen verdeeld zouden worden. Maar ze zijn veel verder achterop geraakt. Zijn werkwijze werkt hier dus niet.

Maar Valentijn vergeet dat in januari de toppers werden gespeeld. Hier heeft PSV het laten liggen. Daarom zijn ze ook tweede geworden. De conclusie die je kunt trekken is dat PSV niet volwassen genoeg is om deze potjes te winnen. Lelijk winnen leer je in Europa en ik blijf het zeggen, daar is PSV de laatste jaren in tekort geschoten. De EL is jarenlang niet serieus genomen in Eindhoven en daar pluk je nu de zure vruchten van.

17 mei 2021 om 10:18

PSV heeft het laten liggen nadat bepalende spelers geblesseerd raakte in januari. Waar Ajax nog even Haller uit de mouw schud om hun slectie nog iets breder te maken raakte PSV er een paar kwijt.

17 mei 2021 om 10:48

Nou zo'n droom seizoen was het ook niet voor Ajax op die manier. Ik denk dat Ajax meer kwaliteit is kwijt geraakt dan psv. Welke basisspeler van psv is vertrokken? Alleen de 2de spits (lammers) is vertrokken volgens mij. Bij Ajax vertrokken zo al Ziyech, Van de Beek, Dest en Lang. Je raakt by far de beste keeper van de competitie kwijt door een pilletje en de clubtopscorer van vorig seizoen moest opeens in hechtenis en heeft een strafzaak boven zijn hoofd hangen. Mazraoui, Kudus en Blind allemaal een zware blessure. Neres die de eerste 2/3 maanden nog geblesseerd was. Haller die niet ingeschreven werd voor de EL. Zoveel pech heeft psv niet gehad.

Een coach moet wel wat meer tijd krijgen dan simpelweg 1 seizoen vind ik. Het zal aan de TD liggen of er volgend jaar een kampioenwaardig elftal staat. Als Dumfries weggaat en Teze naar de back dan lever je veel kwaliteit in, doelpunten terughalen voor Malen kan nog een flinke uitdaging zijn. Ik heb zo'n vermoeden dat Luuk de Jong weer terug gaat komen. Propper er bij op het middenveld kan goed zijn, als hij nog iets van zijn oude niveau heeft.

Er zitten 2 kanten aan het verhaal. Als je kijkt waar PSV vorig seizoen vandaan kwam is er natuurlijk wel iets van positiviteit gelet op het aantal punten, overwintering in Europa en de eindrangschikking. Aan de andere moet je ook gewoon constateren dat zodra het niveau van de tegenstander omhoog ging (en dat was vooral vanaf januari) dat PSV niet thuisgaf. Van de 30 punten die PSV tegen de top 6 ploegen kon halen in 10 wedstrijden, hebben ze er maar 10 gepakt (4 tegen Utrecht, 3 tegen Vitesse, 2 tegen Ajax en 1 tegen Feyenoord). Dat is gewoon veel te weinig voor Psv. Een Ajax heeft er in dezelfde serie wedstrijden 24 gepakt. Daar heb je al 14 punten van je achterstand verklaard. Ook in Europa laat je je immers verrassen door een Olympiakos die qua niveau redelijk vergelijkbaar is met de ploegen waar je in Nederland ook amper van won. Kortom qua eindresultaat heb je een zeer degelijk seizoen gehad, echter qua niveau van je elftal hield het niet over gelet op de prestaties tegen de betere ploegen die je dit seizoen bent tegengekomen.

Pablo Rosario een diamant noemen. AUB geef deze man een opname in Vught. Die heeft waanbeelden.

Volledig eens met Valentijn. De feiten spreken natuurlijk ook voor zich. Slechts 72 punten gepakt en maar liefst 16 punten achterstand op de nummer 1. Sinds 1999 is de achterstand op de nummer 1 niet zo groot geweest en sinds 2014 hebben we niet meer zó weinig punten gepakt. Van een stijgende lijn was dit seizoen inderdaad ook geen sprake, sterker nog: na de winterstop maar 3 punten meer gepakt dan bijv. Utrecht en geen enkele topper gewonnen. Om over het steeds erbarmelijker wordende spel nog maar te zwijgen. Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk dat Schmidt en vooral Gerbrands, die normaliter zijn mond vol heeft over een topsportklimaat en aanhaken bij de top-32 van Europa, over een goed seizoen spreken en wel tevreden lijken te zijn met de behaalde tweede plaats. En de contractverlenging van John de Jong is al helemaal niet uit te leggen. Vind dit echt een van de meest treurige seizoenen die ik mij als PSV-supporter kan herinneren.

17 mei 2021 om 10:53

Nou ik ben het helemaal met je eens Davilla! De enige echt leuke momenten van afgelopen seizoen zijn voor mij als PSV-supporter op 1 hand te tellen. Telkens als ik denk nu gaat het gebeuren, gaf PSV niet thuis na de winterstop. Met name in de topwedstrijden. Ik was daarom ook wel heel blij met Donyell Malen die desgevraagd zei dat hij helemaal niet blij was met de 2e plaats (interview was van vorige week, na de wedstrijd tegen Pec) en dat er geen enkele reden voor PSV was om de polonaise te gaan lopen. Hulde. Kunnen Schmidt en Gerbrands nog een voorbeeld aan nemen. En ik ben het bijna nooit eens met Driessen, maar hier heeft hij 100% gelijk.


Allemaal emotie. Dit zijn de feiten en dan zie je dat Ajax helemaal niet ver weggelopen is, als de top 3 a 4 zijn werk gewoon doen dan is er maar weinig verschil in de top. Zelfs met 71 punten kun je dus kampioen worden in Nederland

2001-2002 Ajax 73
2002-2003 PSV 87
2003-2004 Ajax 80
2004-2005 PSV 87
2005-2006 PSV 84
2006-2007 PSV 75
2007-2008 PSV 72
2008-2009 AZ 80
2009-2010 Twente 86
2010-2011 Ajax 73
2011-2012 Ajax 76
2012-2013 Ajax 76
2013-2014 Ajax 71
2014-2015 PSV 88
2015-2016 PSV 84
2016-2017 Feyenoord 82
2017-2018 PSV 83
2018-2019 Ajax 86
2019-2020 (Seizoen niet uitgespeeld)
2020-2021 Ajax 88

17 mei 2021 om 11:17

Met 71 punten kon je kampioen worden. Dat is dus al even niet meer het geval.

17 mei 2021 om 15:22

Precies wat ijsmuts aangeeft. 72 punten is al bijna 10 jaar niet meer genoeg om kampioen te worden. Waar we vroeger een sterke brede competitie hadden zijn de niveauverschillen in de Eredivisie de afgelopen jaren juist enorm gedenivelleerd. Als topclub moet je gewoon makkelijk 80+ punten pakken.

Psv heeft dit seizoen gewoon gefaald. Slecht voetbal, slechte trainer, vele aankopen, geen duidelijke lijn in het spel en dat met zulke top voetballers.
Kijk hoe bijv Emmen heeft gespeeld of Utrecht of Groningen, duidelijke mooi voetbal Een genot om naar te kijken (en ik heb Nooit iets om Utrecht gegeven).
Mar Ger Brandts is tevreden (omdat hij op de stoep heeft geslapen om Schmidt te halen)
Voeg daarbij kapitaalsvernietiging en je kan onmogelijk tevreden zijn, eerder boos.
De lege stadions hebben Schmidt gered anders had zijn eigen publiek hem wel naar huis gestuurd
Hopelijk halen ze de CL alsnog dat zou veel goed kunnen maken

Dit seizoen is gewoon een tussenjaar. Ook al ben je Psv. Ze zijn tweede geworden, overwinterd in EL en in de beker uitgeschakeld door Ajax, dat kan gebeuren.

Waar PSV eerder moet focussen is de mentaliteit in de toppers. Zoals eerder vermeld is 3 uit 18 punten heel weinig. Mocht psv dit omschakelen kunnen ze gaan stunten volgend seizoen.

Zolang hij 4-2-2-2 speelt met als controleurs Sangare en Rosario zul je never nooit kampioen worden. Speel je daar met Van Ginkel en Propper dan zou het zomaar kunnen. En anders zal Schmidt toch echt een variant met een 3 erin moeten gaan spelen - zijn belangrijkste spelers zijn daarin opgegroeid.

Na het puinruimen van vorig seizoen is dit gewoon een prima begin. De aankopen doen het dit seizoen wel goed tot in ieder geval redelijk, er zit weer een idee achter het spel en jonge spelers ontwikkelen zich tot belangrijke schakels. Het was geen perfect seizoen maar dat kun je ook niet verwachten na zo'n drama als vorig seizoen. PSV heeft dit seizoen een basis gelegd waarop je weer op kunt doorbouwen. De volgende stap is dat dat ook echt gebeurt. Volgend seizoen minimaal over de 80 punten heen en dan zit je alweer in de buurt.

17 mei 2021 om 12:08

Welke basis vraag ik me dan af? Ik hoop het van harte. Maar zolang je 2 centrale verdedigers en 2 controlerende voetballers zo slecht kunnen opbouwen, zie ik niet in hoe het goed moet komen. Cruijff was vaak onbegrijpelijk; maar wel volstrekt helder in het belang van goede voetballers op die posities. Als je daar namelijk goede voetballers neer zet hoef je niet zoveel te verdedigen....

17 mei 2021 om 12:39

Teze en Boscagli vind ik voetballend prima en verdedigend redelijk. Sangare is met een voetballer naast hem gewoon echt een tank. Gakpo, Madueke en Vertessen zijn allemaal beter geworden, Max is een goede aankoop gebleken, Zahavi doet het redelijk. Daarnaast gaat PSV komende zomer best een som geld ontvangen. PSV heeft dus al best een aantal goede spelers en kan komende zomer weer lekker shoppen. Dat moet natuurlijk nog wel een succes worden maar door Driessen werd gedaan alsof er helemaal geen perspectief is.

17 mei 2021 om 13:53

Ik wil je enthousiasme wel delen, maar Ajax heeft op die posities Blind en Gravenberch staan, die verdedigend niet slechter zijn en in balbezit echt vele malen beter. Volgens mij gaat dat ook volgend jaar weer het verschil maken. En die malle 4-2-2-2. Het is in een 4-2-2-2 al lastig om mensen vrij te spelen, zeker met de beperkte voetballende vermogens van Sangare en Rosario, maar de derde man inspelen kan al helemaal niet meer (doet PSV ook echt zelden). Dus tenzij PSV-ers genoegen nemen met een nieuwe tweede plek, zou ik me echt zorgen maken.

17 mei 2021 om 15:16

@951 Boscagli is na Blind gewoon de beste opbouwer van de competitie. Die man heeft dit seizoen met afstand de meeste passes van de Eredivisie verstuurd, 2442 stuks, en bijna alles vooruit en zelfs op de helft van de tegenstander nog een nauwkeurigheid van 75 procent (bron eredivisie.nl). Dat je hem beschrijft als slechte opbouwer geeft aan dat je niet veel PSV hebt gekeken dit seizoen. Ook Teze is opbouwend prima. Het centrum was dit seizoen sowieso het probleem niet. Het blok op het middenveld inderdaad wel. Daar zal sowieso versterking moeten komen. Ze zijn gelukkig ook druk bezig met Propper als ik de verhalen mag geloven.

PSV heeft het niet heel slecht gedaan. Europees was het op één positie nagelaten beter dan Olympiakos. Het is dat een grootste faalhaal invalt en de wedstrijd weggeeft. Anders had je een ronde verder gespeeld (en daarna uitgeschakeld tegen Arsenal).
Ook met één betere sterke centrale verdediger was de nummer 2 positie het hoogst haalbare. Dit Ajax is gewoon een maat groter. De kracht van Ajax is de breedte van de selectie. Zodra er iemand niet presteert dan staat er weer een jeugdexponent klaar.

Met goed beleid kan PSV de nummer 2 positie in Nederland consolideren, terwijl het misschien ook een vuist kan gaan maken in de voorronde Cl.

Och och Ajax is weer eens 2x kampioen geweest en men praat over dominantie, wat een onzin. Ajax kon dit seizoen niet eens winnen van PSV.

Ik ben geen psv'er, maar ben iets minder negatief. Gezien het materiaal vind ik ze het nog eigenlijk best aardig doen. 2 redelijke backs, 1 aardige middenvelder en 3 aardige aanvallers, waarvan Gakpo nog volop bezig is met doorbreken en Madueke ook pas 19 is. Tuurlijk lijkt Schmidt wat wispelturig, maar hij heeft wel zijn eigen visie. En die is te zien. Hij heeft ook wat tegenvallers gehad en daarnaast, 2e eindigen achter de beste nr1 van de afgelopen 20j is geen schande lijkt me. Alleen Europees hebben ze het een beetje verkloot. Volgend jaar zal pas de echte test zijn.

Schmidt heeft een flinke vinger in de pan gezien het transferbeleid. Naar mijn mening niet echt voltreffers en dan is het toch wel een beetje een risico, als Schmidt weggaat dan zit jij er mee. Voor de rest is 2de worden geen schande, maar wel op 16 punten achterstand en dat kan echt niet. In november en december was het wisselen wisselen wisselen want ze moeten fit zijn en ik vraag me nog steeds af waar ze fit voor zijn? Zelfs de laatste wedstrijden is het niet te zien.

Voor de winterstop was er nog geen top 4 wedstrijd gespeeld. Volgens mij heeft psv 2 punten gehaald tijdens de top 4 wedstrijden en Ajax 14. Tel daarbij dat ene puntje en je zit op 15.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

PSV wil komende week voor de vijfde keer toeslaan

PSV wil Marco van Ginkel het liefst nog voor de start van de eerste training (25 juni) vastleggen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad dinsdag. De middenvelder heeft een aflopend contract met...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Het goede optreden van Denzel Dumfries op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren