RB Leipzig reageert op geruchten over twijfelende Brian Brobbey

Zondag, 16 mei 2021 om 23:41

Er is voor het eerst vanuit RB Leipzig gereageerd op de geruchten over Brian Brobbey. De laatste weken zwellen de geruchten aan over een spoedig vertrek van de negentienjarige spits, daar Erik ten Hag liet weten dat Marc Overmars bezig is om hem terug naar Ajax te halen. Florian Scholz, commercieel directeur bij Leipzig, laat tegenover BILD weten dat men in Oost-Duitsland uitkijkt naar de komst van Brobbey.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door tursten)

Brobbey zal gewoon bij Leipzig spelen. Denk niet dat Ajax een eigen jeugdspeler gaat najagen die niet wou bijtekenen en waar je nu miljoenen uit de kas moet trekken om hem terug te halen incl. salaris. En Brobbey zal het allemaal wel best in Oost-Duitsland vinden met zijn miljoenensalaris, de club waar hij heeft getekend en de competitie waar hij in zal spelen.

17 mei 2021 om 07:58

Als RB Leipzig moet je ‘m toch gewoon verkopen. 7mln winst pakken + tekengeld en commisie raiola

17 mei 2021 om 08:22

Ajax blijft een bedrijf he. Als ze nu 7 miljoen moeten betalen om hem volgend jaar voor 25 miljoen te verkopen, pakken ze in een jaartje 18 miljoen. Zaken zijn zaken. Ik zou het bijzonder vinden, aangezien de situatie ten opzichte van Haller niet veranderd lijkt te zijn. Dus ben benieuwd waarom Brobbey nu ineens wel tevreden zou zijn bij Ajax. Tenzij Haller op de bank wordt gezet maar dat lijkt me ook niet, voor een speler van 25 miljoen.

17 mei 2021 om 09:52

Omdat Brobbey nu ook inziet dat Haller die 20 + miljoen niet waard is. En dan ben ik nog wel enigzins fan Haller, alleen die kan gewoon niet lopen. Ik denk dat Brobbey en Traore binnen nu en 2/3 jaar die concurrentiestrijd makkelijk gaan winnen. Daar zit zoveel power in op zo'n jonge leeftijd.

17 mei 2021 om 10:54

Leuk dat Brobbey dat nu wellicht inziet, alleen voordat Haller kwam heeft hij anderhalf jaar de tijd gehad om gewoon bij te tekenen. Als hij dat had gedaan, was Haller misschien niet eens gehaald. Of in de situatie waar we toentertijd zaten dat we weinig spitsen hadden we Haller misschien alleen gehuurd. En het was niet dat Ajax Brobbey geen goed aanbod deed, maar hij wachtte de boot af en ging voor een dikker contract. Zijn goedrecht natuurlijk, maar dan moet je nu ook niet opeens weer terugkrabbelen als alles al is geregeld en getekend. Als Ajax-zijnde moet je dit ook niet willen, maar dat is mijn mening.

17 mei 2021 om 11:26

"als Ajax-zijnde moet je dit ook niet willen, maar dat is mijn mening" Daar sluit ik me volledig bij aan.

17 mei 2021 om 13:32

Goh, supernico, wat weet jij dit allemaal goed zeg. Ben blij dat je zowel in het hoofd van Overmars als Brobbey kunt kijken, dat voor jou een cynisch miljoenensalaris de doorslag moet geven. Even zonder gekheid, een top-talent in de spits die het ajaxspel goed kent en al heeft laten zien dat hij op Europees niveau kan presteren, is natuurlijk ook voor 7 miljoen een goede investering.

17 mei 2021 om 16:10

7 miljoen investering ja. En tel daar het torenhoge salaris bij en dat hij bij Raiola zit. Die zal er ook een munt uit proberen te slaan. Dan kom je wel hoger uit dan 7 miljoen. Daarnaast heeft Brobbey leuke invalbeurten gehad, maar als basisspeler viel het mee en hij kan vaak niet eens een hele wedstrijd volmaken. Voor mij zou het in ieder geval dom zijn als Ajax hem terughaald, na jarenlange onderhandelingen waar Brobbey zelf de boot afhield en uiteindelijk voor het geld koos.

Echt een reactie van 0 dit. "We kijken uit naar zijn komst en we bereiden hem voor" ze reageren niet op de geruchten, ze geven een antwoord wat ook bij de vraag gegeven kon worden van "hoe gaat het met Brobbey?"

17 mei 2021 om 11:23

Waarom zouden ze in moeten gaan op die geruchten? Waarschijnlijk gewoon verzonnen door die twee van de telegraaf. Ik zou er als club zijnde ook geen aandacht aan besteden.

Ja Verweij roept dat brobbey wil blijven maar die jongen heeft dat zelf helemaal niet aangegeven. Iedereen loopt naar blind achter de woorden van Verweij aan. Die jongen gaat gewoon naar Duitsland, heel simpel. Trainers komen en gaan dus dat is echt geen reden om niet meer te willen gaan.

17 mei 2021 om 00:49

Heb net het idee dat Brobbey dat niet snapt en puur voor de trainer is gegaan

17 mei 2021 om 01:49

@maurootje: en dat idee kreeg je alleen omdat Verweij het constant zat te roepen.. Heeft Brobbey of Raiola zich er concreet over uitgelaten? Nope en dus allemaal aannames die nergens op gebaseerd zijn.

17 mei 2021 om 00:51

Juist zodra in een artikel staat volgens verweij of een quote van verweij weet je gewoon dat het volledig gelogen is.
Na het eerste artikel van verweij over het twijfelen, heeft brobbey al aangegeven dat hij niet met verweij of een van zijn collegae heeft gesproken
Telegraaf doet gewoon zijn best om in het straatje van Overmars en van der sar te praten anders krijgt men geen inside info meer van hun

17 mei 2021 om 06:12

ETH heeft zelf toch ook aangegeven dat Overmars er mee bezig is. Waar of niet waar, maar dat heeft niks met andere media te maken.

Als Ajax hem echt terughaalt dan is dat wanbeleid eerste klas. Lekker signaal ook naar andere spelers, wat ik ook doe Ajax haalt me toch weer terug als ik in de problemen zit. Lekker laten gaan die gast en Danilo/Traoré als 2e spits volgend seizoen

17 mei 2021 om 00:07

Ik vind dat juist wel een sterk signaal. Er straalt warmte en waardering van af. Niet te klinisch en principieel, maar met begrip naar een individu. Ik denk dat dat juist goede reclame is voor jeugdspelers, maar ook voor aankopen. Bovendien is Brobbey aanzienlijk beter dan Danilo en Traoré

17 mei 2021 om 00:11

Brobbey moet het eerst maar is laten zien beter te zijn dan Danilo en Traore.

17 mei 2021 om 00:14

Als hij dat niet had laten zien dan hadden ze toch traore laten spelen ipv brobbey? Zeker nadat hij voor leipzig koos en dus niks meer zou opbrengen itt traore.

17 mei 2021 om 00:51

@Bobiku, ik zou dat ook een juist signaal vinden op voorwaarde dat hij niet te duur zal zijn. Het signaal dat je afgeeft is dat je je als club realiseert dat een jonge speler een fout kan maken en dat je dan niet rancuneus bent. Ook voor de club kan het goed zijn: stel dat ze hem inderdaad voor zo'n € 7 miljoen kunnen houden, waar haal je anders een spits die het spel kent voor dat geld? Edit: trouwens mijn respect voor jouw immer objectieve reacties op zowel je eigen club als die van anderen. Het is fijn om met jou een gesprek te voeren. Geen reacties op basis van onderbuikgevoelens of iets dergelijks.

17 mei 2021 om 01:22

Precies Kyle, het bevestigt dat Ajax weet hoe het met jonge mensen om moet gaan. Daar kun je ook in andere situaties de vruchten van gaan plukken. Spelers zullen weten dat Ajax achter hen staat. Maar inderdaad, als Leipzig 20 miljoen zal vragen wordt het een ander verhaal, haha. En bedankt! Dat is geheel wederzijds

17 mei 2021 om 05:26

7 mil is een koopje natuurlijk. Stel hij zou dan mislukken, heb je nog niet heel veel risico genomen. Technisch een stuk beter dan Traore, wat op het eerste oog een beetje zelfde type spits is. Mijn vragen alleen: heeft Brobbey zelf aangegeven daadwerkelijk spijt te hebben en gaat Ajax in de geschetste situatie zijn royale loon ook overnemen? Vind Brian altijd sympathiek overkomen in interviews, jammer dat 'ie al weg is alvorens hij goed en wel is doorgebroken.

17 mei 2021 om 00:09

Tsja, situatie is veranderd waardoor Ajax hem misschien voor best een gunstige prijs kan terughalen. En als hij dan een goed seizoen draait, levert hij het driedubbele van 8-10 miljoen op dus dan is het maar de vraag of het wanbeleid was. Daarbij is de kans veel groter dat hij direct weer goed draait bij Ajax dan bij een Leipzig waarvan de coach Brobbey niet gehaald heeft. Ik vind het een heel goed signaal van Ajax. Spelers leren misschien dan dat ze niet blind op zaakwaarnemers af moeten gaan.

17 mei 2021 om 00:24

@dominicsolanke Als je een bedrijf aanstuurt op grond van dat soort argumenten en onderbuik gevoel dan kan je een bedrijf beter opdoeken in mijn optiek.

Ik denk dat hij net pas door heeft dat Leipzig bijna in Polen ligt. Dacht waarschijnlijk af en toe nog met de auto heen en weer te kunnen naar z’n vrienden. Valt vies tegen dus.

17 mei 2021 om 00:03

Polen is het oude Polen niet meer. Dat is inmiddels ook getransformeerd tot een behoorlijk moderne staat. Heel anders dan bv 30 jaar geleden.

17 mei 2021 om 00:12

Hij bedoeld denk ik meer dat Leipzig best ver ligt en onderschat wordt. Dus ff van Leipzig naar Amsterdam reizen wordt lastig.

17 mei 2021 om 01:51

Grappig dat je dat zegt NJ, politiek gezien gaan ze namelijk alleen maar terug de tijd in...

17 mei 2021 om 09:32

@NJ.. sorry maar je slaat plankje volledig mis he. @Regulator dus? We hebben het over voetbal, niet politiek, kan je dat ergens anders gaan verkondigen misschien. Ontopic; Brobbey blijft in de Arena

17 mei 2021 om 00:20

@pascal96, alsof zo'n Amsterdamse jongen zin heeft om zover met de auto te rijden, die gruwelt wss al van rijden naar Eindhoven. Die pakt rustig het vliegtuig hoor. Is maar 1.5 uur

ajax heeft al 4 spitsen dus Brobbey gaan ze echt niet terug halen, met Haller en Tadic hebben ze 2 ervaren spitsen en met Danilo en Traore 2 jonge talenten

17 mei 2021 om 00:10

Tadić speelt linksbuiten, heel goed ook. Danilo en Traoré komen toch gewoon tekort voor Ajax?

17 mei 2021 om 00:16

Tadic speelt vaak genoeg in de spits, en Traore komt denk ik inderdaad tekort maar Danilo heeft nog geen kans gehad bij Ajax

17 mei 2021 om 00:54

Tadic speelde vooral Europees in de spits. In de Eredivisie speelt hij als linksbuiten en Haller/Brobbey als spits.

17 mei 2021 om 05:31

Maar moet Danilo de kans krijgen als je bij Twente al maanden niks raakt?

17 mei 2021 om 09:56

Waarom niet Jaap. Haller heeft toch ook een jaar läng geen knikker geraakt voordat hij naar Ajac kwam ?

17 mei 2021 om 10:08

Haller presteerde alleen eerder wel top in de Bundesliga. Danilo heeft nog niets bewezen

Als ze dan toch bij Leipzig aanbellen, kunnen ze dan niet beter Kluivert terughalen?

17 mei 2021 om 01:24

Waar gaat hij spelen dan? Met Antony, Neres, Tadić en wellicht die jongen uit Denemarken

17 mei 2021 om 01:27

Dan bellen ze toch bij de verkeerde aan. Want als ze die willen halen(wat ze zeker niet gaan doen. Zoals Bobiku al aangeeft). Maar als ze er over zouden denken moeten ze toch echt ff bij Roma aankloppen.

Brobbey zou in deze veel beter bijgestaan moeten worden door zijn zaakwaarnemer. Zowel bij Ajax als wellicht RBL staat hij er straks niet goed op bij de supporters omdat hij overkomt als een enorme twijfelaar.

Uit welke hoge hoed komt die 7m? Dat is toch conpleet verzonnen. Of is dat het max bedrag tot wat Ajax wil gaan?

Die 7 miljoen is gewoon een verzinsel van Verweij, clubs zien bij Ajax de ene na de andere speler voor de hoofdprijs vertrekken en dan laten ze Brobbey voor een schijntje terugkeren naar Ajax zodat Ajax hem over 2 jaar voor een veelvoudig bedrag weer verkoopt, lijkt me niet dat ze bij Leipzig gek zijn.

Het zou toch te zot zijn voor woorden als Brobbey teruggekocht wordt. Hij wilde 3 miljoen per jaar verdienen en dat wilde Ajax niet en nu willen ze er 7 miljoen bovenop betalen plus waarschijnlijk die 3 miljoen per jaar. Dat zou super mismanagement zijn.

@janmetdekorte Je gelooft toch niet dat Overmars anderhalf jaar met Raiola/brobbey om de tafel zit en er niet uit komt omdat zij te veel vragen dat als Brobbey nu kennelijk spijt heeft hij nu ineens drie miljoen gaat krijgen van Overmars. Het lijkt mij juist dat niet Brobbey de eisende partij kan zijn. Hij weet wat Overmars geboden heeft en dat was onvoldoende vond Brobbey. Logisch als Leipzig 3 miljoen biedt, maar geloof nou maar niet dat Overmars dat nu ineens ook gaat doen. We hebben het nog steeds over een talent die alles nog moet bewijzen. Ik snap best dat Ajax hem voor enkele miljoenen zou willen terug halen maar denk dan niet dat Brobbey 3 miljoen per jaar gaat krijgen. Dan staat morgen namelijk Gravenberch bij Marc op de stoep, en overmorgen Rensch of Timber.

Eerst weigert meneer om 1 jaar lang niet te tekenen. Dan gaat hij weg en wilt vervolgens toch weer blijven en moet Ajax 7 miljoen neer leggen. is Brobey z'n zaakwaarnemer niet toevallig Pipo de clown?

Als ik Ajax was haalde ik ook vd Beek, El Ghazi, riedewald, Kluivert en al die anderen die ooit naar het buitenland vertrokken terug. Man wat een onzin verhaal dit weer. Rb leipzig laat die jongen echt niet gaan. Die zijn niet achterlijk, al denken mensen in nl dat wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller275
P. GulácsiKeeper330
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger264
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

Nederland
2 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 12 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Ajax U19 12 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Brian Brobbey sluit via Instagram deur voor directe terugkeer bij Ajax

Brian Brobbey rekent niet op een rechtstreekse terugkeer bij Ajax in de zomer. De aanvaller heeft zich verbonden aan RB Leipzig, maar Ajax onderzocht de mogelijkheden om hem direct terug te...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren