Perez verbaasd door voorselectie: ‘Veel namen die zijn geopperd door de pers’

Zondag, 16 mei 2021 om 19:46Yanick Vos

Kenneth Perez vindt het opvallend dat bondscoach Frank de Boer verschillende spelers heeft opgenomen in zijn Oranje-voorselectie voor het EK die de afgelopen weken veelvuldig in de media zijn genoemd. De Deense analist van ESPN wijst onder meer naar Wout Weghorst, Jurriën Timber en Anwar El Ghazi. “Dat vind ik heel opvallend”, aldus Perez.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door master d)

Er is ook altijd wat. Had hij vastgehouden aan dezelfde namen was De Boer weer koppig geweest volgens Perez. Perez vind ik echt 1 van de zuurste, meest negatieve analisten van dit moment. Jammer wel, want vond m altijd wel ok

16 mei 2021 om 20:17

Irriteer me dood aan Perez. Altijd zuur en als een ander aan het woord is begint ie er altijd doorheen te tetteren omdat hij zo nodig continu aan het woord moet zijn en zijn mening de enige juiste is lijkt het wel. Bij Voetbalpraat is dat echt bloedirritant.
Je kon hier ook op wachten he. Waren die spelers wel geselecteerd dan was er gemiep geweest en nu doet ie eigenlijk wat we allemaal willen en dan is het weer niet goed.

16 mei 2021 om 20:31

Jullie lezen niet wat hij zegt. Hij zegt niet dat hij het er niet mee eens is, hij zegt alleen dat hij het opvallend vind

16 mei 2021 om 22:36

Tsja ramonorail, dan mag Perez wel wat duidelijker zijn als analist. Want als hij het alleen "opvallend" vindt, dan heb je weinig aan zijn mening. "Opvallend" heeft in die zin wel degelijk een negatieve lading

16 mei 2021 om 23:33

Nou ja het is toch ook opvallend.. ik ben blij dat hij deze wijzigingen heeft doorgevoerd t.o.v. de vorige selectie. Maar hoop dat de boer ook een eigen visie heeft en zich niet altijd laat leiden door wat de media zegt

16 mei 2021 om 20:53

Je mag het dus niet benoemen dat je het opvallend vindt dat Babel er precies nu hij bij zijn club wel presteert niet bij is en eerst er telkens wel bij zat, terwijl hij juist toen niks presteerde bij zijn club? Wat negatief ook inderdaad om te benoemen dat de tendens rond Babel respectloos was onder het Nederlandse publiek. O wat is Perez hier zuur om. Niet al die reacties alsof Babel niet eens kon lopen waren zuur, maar dit van Perez.

17 mei 2021 om 02:03

Bizot; St. Juste; Karsdorp; Tete; Vilhena; Koopmeiners; Bergwijn; Luuk de Jong zijn mijn 8 afvallers Ik had wss Koopmeiners meteen aan Jong Oranje “meegegeven” zodat hij in ieder geval een toernooi speelt

Ah ja tuurlijk, nu kunnen we het ook nog die kant op draaien. Maakt hij volgens velen is de juiste keuzes, maakt hij die keuzes weer omdat anderen het zouden willen. Wat een stemmingmakerij zeg, we kunnen zo echt alles een kant op lullen.

16 mei 2021 om 20:04

Het is vooral doordat hij eigenlijk iedereen ineens laat vallen en iedereen erbij haalt. Verstandig, maar het is ook opvallend toch? Babel was er áltijd bij. Niet alleen in voorselecties, maar in de definitieve selecties. Hij werd geloofd om zijn rol in de groep. Uiteindelijk mogen er 26 man mee, drie meer. Dan nog maakt Babel geen kans. Verder werden Gakpo, Weghorst, El Ghazi en Karsdorp steeds genoemd, maar drie van de vier zaten nooit in de voorselectie en de ander werd niet geselecteerd. Ik vind het ook opvallend dat vrijwel ál die keuzes ineens omgedraaid zijn. Niet één, maar echt veel. Terechte beslissingen wel, daar niet van

16 mei 2021 om 21:06

Het is helemaal gek omdat de Boer bij de vorige interlands aangaf zijn selectie zo constant mogelijk te houden om naar het EK toe te werken. Dat argument gebruikte hij toen mede om de afwezigheid van Weghorst te verklaren. Iedereen weet dat dit veel eerder had moeten gebeuren. Want laten we eerlijk zijn, de echte basiself die wat gesmeerd loopt is nog niet gevonden.

16 mei 2021 om 21:56

Deels mee eens, maar zo'n Weghorst kan nog afvallen natuurlijk. Dit is een voorselectie... Echter mag De Boer volgens mij 3 spelers extra selecteren, dus al had hij de selectie intact gehouden dan waren er alsnog 3 nieuwe spelers bij. Voor de rest ook logisch dat selecties soms wat wijzigen. In de kern is niet veel veranderd.

17 mei 2021 om 07:41

Idd, de toekomst. Uiteindelijk heeft die eigenlijk bij deze voorselectie maar een paar spelers "vervangen" en geeft die door die extra mogelijkheden, meer spelers de kans. Ik snap de krutiek ook nuet zo hoor. Maargoed, het is de Boer, misschien dat er hoe dan ook altijd kritiek is.

16 mei 2021 om 21:54

En als De Boer nu weer een paar van de nieuwe namen laat afvallen voor de definitieve selectie, is dat weer een reactie op wat Perez nu zegt en wil De Boer laten zien zijn eigen keuzes te kunnen maken. Het is inderdaad nooit goed...

Ach Kenneth, velen van ons vinden het opvallend dat jij steeds een podium krijgt terwijl je niet of nauwelijks iets nuttigs te melden hebt. Babel en Stengs niet mee is logisch, plus het is heel normaal dat sommige jongens nu opgevallen zijn tov weken en maanden eerder, en dus de kans krijgen voor een plek in de EK-selectie, je wilt toch altijd de beste spelers meenemen.

Vind het altijd maar een kul argument, dat "hij heeft de hele cyclus meegedaan". Er is een vaste kern van spelers, dus dan is het verre van een probleem om een aantal spelers te verwisselen als andere beter (in vorm) is.

Man man man, dit artikel is een perfecte weergave van de Nederlandse media.. Maanden krijgt de boer kritiek op zijn selectie beleid... Nu komt de selectie al meer overeen met de vraag vanuit de media en het volk en dan krijg je daar weer kritiek op... Lekker makkelijk om als analist op alles kritiek te leveren. En ja, ik weet dat dat hun job is, maar Perez slaat met zijn verontwaardiging de plank hier toch mis

Als spelers goed presteren is het logisch dat ze ook door de media genoemd worden toch?

Ik ben het wel eens net Perez, ik vind het ook een opvallende selectie ten opzichte van zijn normale lijst van geselecteerden. Ik ben wel verrast doordat velen dit nu als zuur en kritiek van Perez opvatten, hij zegt niet dat die ontevreden is over de selectie tenzij ik er overheen heb gelezen. Hij vindt het opvallend, dat is het toch ook?

Ik ben het er anders wel mee eens. Timber heeft net een half jaar leuk gespeeld maar maakt echt nog bizar veel beginner fouten. Weghorst past helemaal niet bij de groep die er al stond qua soort voetballen maar ook vooral qua persoon. En Gahzi past er al helemaal niet bij. Desalniettemin hoorde Babel en Stengs er natuurlijk ook niet bij omdat ze simpelweg (nog) niet goed genoeg zijn

Denk dat Gakpo mee gaat ipv El Ghazi. Voetballend sterker. Zou wel heel tof zijn als El Ghazi naar het EK na 6 jaar geen oranje. Verder lult Perez dikke onzin.

Die Perez begint steeds meer uit zijn nek te kletsen, nu ineens opnemen voor Babel?? Perez verliest de laatste weken zijn geloofwaardigheid als analist.

Frank had dit nooit goed kunnen doen. Natuurlijk moet Babel niet mee maar nu is het weer niet goed dat hij Babel daadwerkelijk niet meeneemt. Het is alleen wel opvallend omdat tot voor kort dat soort jongens er nog bij zaten en anderen helemaal niet in beeld waren.

Volkomen mee eens, vind het niet selecteren van Babel beneden alle peil. Hij heeft alle wedstrijden voor de kwalificatie meegedaan en nu komt het toernooi en de Boer laat hem als een baksteen vallen. Ik begrijp het wel, de Boer staat onder druk en de kritiek op Babel is niet mals. Op de fora, op tv programma's, het is bijna een hetze. Vind het een slappe en laffe actie van de Boer.

Zo ingewikkeld en verrassend lijkt het me allemaal niet. De Boer heeft gewoon een bestaande selectie van Koeman ‘gekregen’ en besloten daar aan vast te houden aangezien er vrijwel 0 tijd is voor voorbereidingen of trainingen. Nu met het EK en de aanloop er naar toe heeft hij die tijd wel.

Krijg je dit weer.. Waarom worden die namen genoemd? Omdat ze blijkbaar dusdanig presteren dat ze de moeite van het benoemen waard zijn. Waarom worden ze geselecteerd? Precies, hoogstwaarschijnlijk dezelfde reden. Niet heel gek ofzo. En dan doet Frank ook nog eens precies wat de grote massa graag wil, is het weer niet goed. Maarja Perez moet ook wat melden natuurlijk. Ik ben er in ieder geval blij mee, en ondanks het eeuwige commentaar op Babel, snap ik dat hij het nog een tijdje aangekeken heeft. Zijn "afscheid" hing natuurlijk al lang in de lucht en Gakpo/Weghorst/El Ghazi zijn logische vervangers.

Volstrekt logisch wat de Boer heeft gedaan. Babel en Stengs raken geen knikker. En Gakpo en Weghorst hebben een goed jaar achter de rug. Prima keuzes.

Dat Stengs er niet bij zit is terrecht. El Ghazi is inderdaad opvallend, maar hij presteert wel bij een middemoter in de PL. Is in vorm en is beslissend. Kan een wapen zijn. Misschien wel beter dan Berghuis en zeker als Bergwijn, die speelt niet. Babel komt nu een beetje los bij Galatasaray, maar is een matige speler. Timber kan de verrassing worden. Die speelt als back en cv zeer goede wedstrijden, terecht dat hij erbij zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

De Boer doet wissel die hij zondag naliet: ‘Het is soms fingerspitzengefühl’

Frank de Boer is overwegend tevreden over het optreden van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. De bondscoach zag Oranje met 2-0 winnen door doelpunten van Memphis Depay en Denzel Dumfries. Het...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren